sylla1 20.04.04, 19:27 witam, włśnie zaczęłam brać bromergon. czy ma on jakieś skutki uboczne??? dzięki. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alutka13 Re: skutki uboczne bromergonu 20.04.04, 19:36 Podobno mogą wypadać włosy, nudności, bóle głowy, spadek ciśnienia. Ja brałam 1/2 roku po 2 * 1 i nie miałam skutków ubocznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga2831 Re: skutki uboczne bromergonu IP: *.fish.ar.szczecin.pl 21.04.04, 08:55 ja mam wrażenie ,że po nim tzn.ergoprolaktynie( to jest tak kiedyś słyszałam to samo co bromergon)tyję,mam nadzieję ze to tylko wrażenie a może początkowo mam zwolniony metabolizm ! Odpowiedz Link Zgłoś
asw3 Re: skutki uboczne bromergonu 21.04.04, 09:31 Biorę bromergon 1x1/2 tab.od ponad miesiąca jedyne co zauważywłam to lekkie zawroty głowy przy gwałtownym ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: skutki uboczne bromergonu 21.04.04, 09:37 ja jem Bromergon 2 miesiąc i tylko na początku (przez pierwsze 3-4 dni) było ciężko - bóle głowy, trochę byłam "otępiała" a teraz jest ok. Biorę 2 razy po 1 tabl. (rano i wieczorem) Pozdrawiam _________ To już niestety 25 cykl starań www2.fertilityfriend.com/home/samanta/ Odpowiedz Link Zgłoś
milinka Re: skutki uboczne bromergonu 21.04.04, 09:38 Witam! Brałam bromergon jakiś miesiąc...powiem Ci że brałam go tylko na noc ale miałam dziwne reakcje...jakby zaburzenia widzenia i zawroty głowy. Pocieszające jednak jest to, że lekarz przepisujący mi ten lek twierdził że nie widzi raczej szans na dziecko (po USG)...i.....po miesiącu okazało się że jestem w ciązy)) Obecnie zaczynam 17 tc i bardzo sceptycznie podchodze do tego co mówią lekarze. Pozdrawiam Dana Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.analityk1 Re: skutki uboczne bromergonu 21.04.04, 10:11 u mnie w pierwszej kuracji było tragicznie senność, nudności zmęczenie, druga kuracja spokojniejsza, łykałam jak cukierki Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: skutki uboczne bromergonu 21.04.04, 12:54 Efekty uboczne są mniej dokuczliwe jeśli stosuje się bromergon dopochwowo. Jeśli to nie pomaga lepszy jest dostinex. Odpowiedz Link Zgłoś
mikanm Re: skutki uboczne bromergonu 21.04.04, 13:56 Jeżeli zaczniesz brać od razu duze dawki (jak było w moim przypadku - na dzień dobry dostałam 3 x 1/2 tabletki)skutki uboczne moga być bardzo dokuczliwe, chociaz to oczywiście zalezy od organizmu kobiety. Ja strasznie wymiotowałam i byłam strasznie splątana, nie wiedzialam co się ze mną dzieje. Dlatego większość lekarzy przepisuje na początek 1/4 tabletki na noc a potem stopniowo można te dawki zwiększać do pożądanych. Odpowiedz Link Zgłoś