Dodaj do ulubionych

skutki uboczne bromergonu

20.04.04, 19:27
witam, włśnie zaczęłam brać bromergon. czy ma on jakieś skutki uboczne???
dzięki. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • alutka13 Re: skutki uboczne bromergonu 20.04.04, 19:36
      Podobno mogą wypadać włosy, nudności, bóle głowy, spadek ciśnienia. Ja brałam
      1/2 roku po 2 * 1 i nie miałam skutków ubocznych.
      • Gość: aga2831 Re: skutki uboczne bromergonu IP: *.fish.ar.szczecin.pl 21.04.04, 08:55
        ja mam wrażenie ,że po nim tzn.ergoprolaktynie( to jest tak kiedyś słyszałam to
        samo co bromergon)tyję,mam nadzieję ze to tylko wrażenie a może początkowo mam
        zwolniony metabolizm !
    • asw3 Re: skutki uboczne bromergonu 21.04.04, 09:31
      Biorę bromergon 1x1/2 tab.od ponad miesiąca jedyne co zauważywłam to lekkie
      zawroty głowy przy gwałtownym ruchu.
    • samanta25 Re: skutki uboczne bromergonu 21.04.04, 09:37
      ja jem Bromergon 2 miesiąc i tylko na początku (przez pierwsze 3-4 dni) było
      ciężko - bóle głowy, trochę byłam "otępiała" a teraz jest ok.
      Biorę 2 razy po 1 tabl. (rano i wieczorem)

Pozdrawiam
      _________
      To już niestety 25 cykl starań
      www2.fertilityfriend.com/home/samanta/
    • milinka Re: skutki uboczne bromergonu 21.04.04, 09:38
      Witam!
      Brałam bromergon jakiś miesiąc...powiem Ci że brałam go tylko na noc ale miałam
      dziwne reakcje...jakby zaburzenia widzenia i zawroty głowy. Pocieszające jednak
      jest to, że lekarz przepisujący mi ten lek twierdził że nie widzi raczej szans
      na dziecko (po USG)...i.....po miesiącu okazało się że jestem w ciązysmile))
      Obecnie zaczynam 17 tc i bardzo sceptycznie podchodze do tego co mówią lekarze.
      Pozdrawiam
      Dana
    • ewa.analityk1 Re: skutki uboczne bromergonu 21.04.04, 10:11
      u mnie w pierwszej kuracji było tragicznie senność, nudności zmęczenie, druga
      kuracja spokojniejsza, łykałam jak cukierki smile
      • tekla12 Re: skutki uboczne bromergonu 21.04.04, 12:54
        Efekty uboczne są mniej dokuczliwe jeśli stosuje się bromergon dopochwowo.
        Jeśli to nie pomaga lepszy jest dostinex.
    • mikanm Re: skutki uboczne bromergonu 21.04.04, 13:56
      Jeżeli zaczniesz brać od razu duze dawki (jak było w moim przypadku - na dzień
      dobry dostałam 3 x 1/2 tabletki)skutki uboczne moga być bardzo dokuczliwe,
      chociaz to oczywiście zalezy od organizmu kobiety. Ja strasznie wymiotowałam i
      byłam strasznie splątana, nie wiedzialam co się ze mną dzieje. Dlatego
      większość lekarzy przepisuje na początek 1/4 tabletki na noc a potem stopniowo
      można te dawki zwiększać do pożądanych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka