Dodaj do ulubionych

Inseminacja w marcu

22.02.11, 09:19
a jednak. Po wczorajszej wizycie w Novum zapadła decyzja, że raz się spróbujemy zainseminować na cyklu stymulowanym clo.
Jak nie wyjdzie, długi protokół.
Ku naszemu zdziwieniu i radości nasienie przyzwoite.
@ koło 6 marca, IUI koło 17.
Która ma już marcowe plany?
(w tym cyklu cudu nie będzie, bo owu po stronie niedrożnego jajowodu, więc spokojnie czekam na marzec smile)

------------------------------
"uwieeeelbiam tą piosenkę. Ale tylko troszkę." by Miki
Obserwuj wątek
    • krokosanka Re: Inseminacja w marcu 22.02.11, 19:27
      hej Julia ja sie szykuje na inseminacje w marcu, ale @ spodziewana u mnie pod koniec tego tygodnia, wiec bede pochodzc nieco wczesniej od Ciebie
      • julia56 Re: Inseminacja w marcu 22.02.11, 20:05
        Hej, Krokosanka. No to wcześniej będziesz w ciąży. smile
        • krokosanka Re: Inseminacja w marcu 23.02.11, 00:44
          heh podoba mi sie Twoje podejscie do sprawysmile
        • nie_diabelek Re: Inseminacja w marcu 23.02.11, 08:50
          Jasno, konkretnie i na temat! big_grin
          • 1.zuzanna Re: Inseminacja w marcu 23.02.11, 15:18
            Ja podchodze w marcu do in vitrosmile
    • krokosanka Re: Inseminacja w marcu 24.02.11, 18:49
      hej dziewczyny u mnie sie nieco pozmieniało, bo @ postanowila przyjsc szybciej..tak, wiec dzis bylam na usg eh drugi dzien miesiaczki i usg wewnetrzne no, ale jakos przezylam. Moj chlopak za to zrobil wielkie oczy jak zobaczyl jak to wygladasmile
      No, ale wracajac do tematu usg nie wyszlo rewelacyjnie, bo okazalo sie ze na lewym jajniku cysta, ale taka srednia, wiec pielegniarka dala nam nadzieje, pobrala mi krew i kazala czekac na telefon czy mam robic zastrzyk czy nie..No i dali mi zielone swiatlosmile Tak, wiec jestem po obejrzeniu filmiku na youtubie, a moj gonal juz sie grzeje obok mnie (kazali mi go wyjmowac z lodowki pol godz przed zastrzykiem) Toche sie stresuje, ale postanowilam byc dzielnasmile
      A co u Was?
      • julia56 Re: Inseminacja w marcu 25.02.11, 13:53
        No bosko. smile
        Ja się umówiłam na środę, żeby porozmawiać jednak o zmianie clo na coś innego.
        Bo mnie clo jednak z lekka przeraża.
        No i czekam na @.
    • madzia23lubin Re: Inseminacja w marcu 26.02.11, 05:30
      Hej to i ja się dopiszę smile
      Co prawda nie wiem czy uda mi się w marcu czy dopiero w kwietniu, ale chcę być z Wami wink

Przedstawię się bo może ktoś mnienie kojażyć teraz wink
      Mam na imię Magda w listopadzie 2008 miałam pierwszą IUI, która udała się za pierwszym razem, urodziłam córeczkę, która obecnie ma 18 miesięcy.
      Po 6 miesiącach zaczeliśmy planować drugie no i do tej pory nic się nie udało, więc zdecydowaliśmy się ponownie na IUI.
      Właśnie otrzymałam listę badań jakie mamy z M porobić i wizyta planowana na 7 marca, będę wtedy w 27dc, więc może na koniec marca i ja będę inseminowana.
      Trzymam mocno za Was i siebie kciuiki.
      Pozdrawiam.
      • izkad Re: Inseminacja w marcu 26.02.11, 11:55
        Tez sie dopisze. smile
        W styczniu bylo pierwsze IUI, luty przerwa - ale starania naturalne, dzisiaj 27dc jesli @ przyjdzie to od 2dc clo i tak dalej...
      • kajka1_2009 Re: Inseminacja w marcu 09.03.11, 20:04
        Witam Was,

dopisuję się do grona " inseminujących się w marcu" wczoraj pierwsza wizyta w INVICTA Gdańsk dr.STENCEL i plan na ten cykl IUI...jestem w 7dc jeden pęcherzyk 16mm drugi 7mm jutro usg u mojego ginia na sprawdzenie jak rosną jeśli będzie 20mm mam przyjechać do kliniki na wizytę wówczas usg i decyzja czy podadzą mi jakieś wspomagacze czy naturalnie oraz ustalą kiedy będzie inseminacja tak w skrócie to wygląda...

Zrobiłam INHIBINE B 90,3 AMH dopiero w kwietniu odbiorę mam zrobić jeszcze estradiol,progesteron i LH ...

proszę o odpowiedź czy coś jeszcze powinnam zrobić macie doświadczenie nastawiam się pozytywnie ale pewnie to nie wystarczy...

...od 2009 XI się staramy
        VI hsg niedrożny prawy jajowód
        VII laparoskopia udrożnienie
        nasienie bdb
        i nadal brak ciąży...

• wodniczka80 Re: Inseminacja w marcu 26.02.11, 15:14
      Cześć dziewczyny smile Ja również przystępuję do pierwszej w życiu IUI w marcu, jednak na cyklu naturalnym. Trzymam kciuki, zeby nam się udało !!!
      • krokosanka Re: Inseminacja w marcu 26.02.11, 18:07
        hej dziewczyny fajnie, ze jest nas nieco wiecejsmile
        Ja dzis za ok godzine zrobie sobie moj drugi zastrzyk gonalu, pierwszy poszedl gładko, a tak panikowalam he he no, ale teraz sie martwie przestymulowaniem, bo ja lecze sie w uk i tu zrobia mi inseminacja jak bede miec 2 pecherzyki i nie wiecej..Tak, wiec szanse chyba male, ze bedzie mi dane podejsc do inseminacji choc moze bede miec farta..? w srode usg to moze bede juz wiedziec..
        No nic jakby nie bylo w tym marcu, w koncu nam sie uda, prawda?smile
    • madzia23lubin Re: Inseminacja w marcu 28.02.11, 21:21
      Jak tam przygotowania u Was ?
      ja jutro idę dopiero zrobić badania z krwi i ten wymaz na chlamydia.
      a 8.03 kontrola w klinice i wtedy się dowiem co dalej.
    • karoonly Re: Inseminacja w marcu 28.02.11, 23:21
      najprawdopodobniej ja będę miała IUI w tym samym czasie czyli około 17 marca. a póki co czekam na @ po pierwszej IUI, bo wszystko wskazuje, że się pojawi i zabawa od nowa, póki sił starczy...... i funduszy wink tym że u mnie na cyklu naturalnym. trzymam zatem kciuki i proszę o to samo....
      • julia56 Re: Inseminacja w marcu 01.03.11, 09:46
        Trzymam, oczywiście. smile

Ja czekam na @. I jutro jeszcze raz idę do Novum porozmawiać o zastąpieniu clo jakimś innym specyfikiem...
        Pomiędzy bodźcem a reakcją jest pewien odstęp czasu, w którym dokonujemy wyboru reakcji. W reakcji tej leży nasz rozwój i nasza wolność - Victor Frankl
    • esmerra Re: Inseminacja w marcu 01.03.11, 14:20
      Witajcie,
      Ja również będę miała w tym miesiącu i to najprawdopodobniej w czwartek - po raz pierwszy inseminacje na cyklu naturalnym. Według wszystkich badań nie powinniśmy mieć problemu, a jednak jest. Szczerze mówiąc nie widzę tego zbyt optymistycznie, za to mój Mąż ma wiary za nas dwoje.
      • balbinkaja Re: Inseminacja w marcu 01.03.11, 15:15
        Hej!
        Po wyniku bety po pierwszej IUI już wiem, że nic z tego. Także przenoszę się na wątek marcowy, gdyż postanowiliśmy iść za ciosem wink

esmerro - mój M też ma wiary za nas dwoje wink A nawet troje big_grin
    • julia56 Re: Inseminacja w marcu 01.03.11, 16:18
      No to działamy. smile
      na wiosnę wszystko się do życia rodzi, więc podpinam pod to "wszystko" także swoje przyszłe dziecko. wink
      Pomiędzy bodźcem a reakcją jest pewien odstęp czasu, w którym dokonujemy wyboru reakcji. W reakcji tej leży nasz rozwój i nasza wolność - Victor Frankl
      • kajka1_2009 Re: Inseminacja w marcu 01.03.11, 20:51
        Dopisuję się do Was dziewczyny działamy 08.03 pierwsza wizyta w INVICTA i pierwsza decyzja o IUI pozytywne nastawienie choć ciągle piaskiem po oczach....
        • madzia23lubin Re: Inseminacja w marcu 01.03.11, 21:46
          kajka1_2009 napisała:

> Dopisuję się do Was dziewczyny działamy 08.03 pierwsza wizyta w INVICTA i pierw
          > sza decyzja o IUI pozytywne nastawienie choć ciągle piaskiem po oczach....

Ja też mam wizytę 8.3 smile ale w invimedzie i też będzie podjęta decycja o IUI, ale chyba inseminować się będziemy w kwietniu czas pokaze jak się z badaniami wyrobię
          • julia56 Re: Inseminacja w marcu 02.03.11, 10:00
            No to my zmieniamy clo na menopur. 4 ampułki sobie wstrzyknę w odpowiednich dniach cyklu.
            Uh, w życiu tak na @ nie czekałam, jak teraz. wink
            • madzia23lubin Re: Inseminacja w marcu 02.03.11, 21:19
              julia56 napisała:

> Uh, w życiu tak na @ nie czekałam, jak teraz. wink

czytając te słowa nasuwa mi się jedno
              "no niech Cię krew zaleje" - oczywiście z wielkim uśmiechem big_grin mam nadzieję, że bez urazy
              i oby ta zmiana, zmieniła wszystko big_grin oczywiście chodzi mi o wielki brzucholek
              • julia56 Re: Inseminacja w marcu 03.03.11, 10:08
                madzia23lubin napisała:

> czytając te słowa nasuwa mi się jedno
                > "no niech Cię krew zaleje" -

big_grin big_grin
                Pewnie, że bez urazy. smile nadal czekam. wink

• kajka1_2009 Re: Inseminacja w marcu 09.03.11, 20:07
            madzia

i jaka decyzja ja podchodzę teraz do IUI gdańsku TY w kwietnu czy teraz
    • esmerra Re: Inseminacja w marcu 03.03.11, 16:22
      Dziś miałam pierwszą inseminację. Myślałam że będzie gorzej ale poszło całkiem sprawnie. Mam tylko pytanie do dziewczyn które są bardziej doświadczone, czy plamienia po są normalne czy też powinno mnie to zmartwić. Mam nadzieję że te dwa tygodnie szybko miną.
      • wodniczka80 Re: Inseminacja w marcu 03.03.11, 19:30
        Hej smile Ja rozpoczynam monitoring 8 marca i to będzie 13 dc, więc myślę że w przyszłym tygodniu równiez dojdzie do IUI. Trzymam kciuki za nas wszystkie !!!
      • madzia23lubin Re: Inseminacja w marcu 03.03.11, 22:16
        esmerra napisała:

> Dziś miałam pierwszą inseminację. Myślałam że będzie gorzej ale poszło całkiem
        > sprawnie. Mam tylko pytanie do dziewczyn które są bardziej doświadczone, czy pl
        > amienia po są normalne czy też powinno mnie to zmartwić. Mam nadzieję że te dwa
        > tygodnie szybko miną.

Są normalne. Trzymam kciuki
        • julia56 Re: Inseminacja w marcu 04.03.11, 10:01
          No dziewczyny, to nam się napięcie związane z testowaniem na ostatnie dwa tygodnie marca rozłoży. wink

Życzymy tu sobie tylko dobrych wieści. tongue_out Mam nadzieję, że bociany usłyszały. smile
          • julia56 Krokosanka 04.03.11, 10:03
            jak u Ciebie?

• krokosanka Re: Krokosanka 04.03.11, 15:08
              dobrze..znaczy mogloby byc lepiej, ale nie narzekamsmile dzis moj 10 dc i po 11 mialam swoja pierwsza inseminacje (oby pierwsza i ostatniawink) Choc nie wiem co o tym myslec, mam duzo watpliwosci..8dc mialam usg i mialam na jednym jajniku 2 pecherzyki 15 i 13 a na drugim jeden 17 tego samego dnia o godz 22 wzielam zastrzyk ovitrelle, a dzis tak jak pisałam o 11 zglosilam sie na inseminacje, usg juz mi nie robili, wiec nie wiem czy pecherzyki pekly czy jeszcze nie, no nie wiem czy to wszystko nie za wczesnie znaczy nie za male mialam te pecherzyki? Druga kwestia to ta, ze moj m nie mial dzis za cudownych zolnierzykowsad powiedziano nam,ze jakbysmy podchodzili do in vitro to zrobiliby nam ICSI, no ale nie ma co sie zalamywac, wyniki bylo wystarczajace zeby jednak podejsc do inseminacji. Teraz pozostalo mi czekac..9.03 mam zrobic badanie na progesteron a testowac mam 19.03
              • julia56 Re: Krokosanka 04.03.11, 15:12
                no to czekamy dwa tygodnie.
                ja w okolicach Twojego testu bedę się dopiero inseminować. smile
    • esmerra Re: Inseminacja w marcu 04.03.11, 11:10
      Chyba nic z tego nie będzie, właśnie wróciłam z usg i okazuje się pęcherzyk nie pękł. Musze jeszcze zadzwonić do Poznania co dalej robić. Aż mnie telepie z złości
      • julia56 Re: Inseminacja w marcu 04.03.11, 11:12
        esmerra napisała:

> Chyba nic z tego nie będzie, właśnie wróciłam z usg i okazuje się pęcherzyk nie
        > pękł. Musze jeszcze zadzwonić do Poznania co dalej robić. Aż mnie telepie z zł
        > ości
        A niech to.
        A Ty na naturalsie robiłaś? W sensie jeden pęcherzyk był?
        • esmerra Re: Inseminacja w marcu 04.03.11, 13:19
          Ponieważ nie miałam problemów z owu to lekarz stwierdził, że 3 razy spróbujemy na cyklu naturalnym. Miałam, tzn. nadal mam jeden, który w zasadzie dzisiaj powinien pęknąć, ale słyszę to już od środy. Lekarz w Poznaniu zgodził się na to, żebym robiła usg u siebie, ponieważ mieszkam 100 km od Poznania, ale więcej na to nie pójdę, bo to chyba nie ma sensu.
    • julia56 Re: Inseminacja w marcu 07.03.11, 12:27
      no, przyszła @.
      Jutro pierwszy zastrzyk z menopuru. smile
      • krokosanka Re: Inseminacja w marcu 07.03.11, 14:20
        to super..kiedy pierwsze usg?
        • julia56 Re: Inseminacja w marcu 07.03.11, 14:36
          w 10dc, czyli 15.03. smile
          • misiama Re: Inseminacja w marcu 08.03.11, 11:09
            hej julia!!!
            bardzo Ci kibicuje. po cichu sama licze na cud smile wczoraj los sprawił mi okropnego figla. 2 dni przed @ zrobilam test i zobaczylam dwie kreski - od razu wyraźne, różowiutkie; możesz sobie wyobrazić moją radość; ale cos mnie tknelo i poszlam na bete - wynik negatywny; dziś zaczyna mi sie @; jak okrutny potrafi być los;
            wiec mam nadzieje, ze w tym cyklu uda nam sie obu!!! (i innym dziewczynom oczywoscie tez!!!)
            POWODZENIA
          • misiama Re: Inseminacja w marcu 08.03.11, 11:11
            hej julia!!!
            bardzo Ci kibicuje. po cichu sama licze na cud wczoraj los sprawił mi okropnego figla. 2 dni przed @ zrobilam test i zobaczylam dwie kreski - od razu wyraźne, różowiutkie; możesz sobie wyobrazić moją radość; ale cos mnie tknelo i poszlam na bete - wynik negatywny; dziś zaczyna mi sie @; jak okrutny potrafi być los;
            wiec mam nadzieje, ze w tym cyklu uda nam sie obu!!! (i innym dziewczynom oczywoscie tez!!!)
            POWODZENIA
            • julia56 Misiama 08.03.11, 11:18
              Cześć, Kochana. big_grin
              Ja już po pierwszym zastrzyku z menopuru. smile

A z tym testem i dwiema krechami u Cię to dziwna sprawa. Beta była mniejsza niż 1?

Trzymam za Ciebie BARDZO kciuki. Jak zawsze. wink

• misiama Re: Misiama 08.03.11, 11:31
                no tak - beta mniejsza niz 1;

teraz sie zastanawiamy nad icsi; ale póki co próbujemy naturalnie;
                • julia56 Re: Misiama 08.03.11, 11:35
                  To trzymam kciuki.
                  A jak się ma mały Miś?

• zuzanna_1979 Julia56 08.03.11, 17:29
                    Dlaczego tak się bałaś clo i zdecydowałaś się na stymulację czymś innym?
                    • julia56 Re: Julia56 09.03.11, 09:57
                      zuzanna_1979 napisała:

> Dlaczego tak się bałaś clo i zdecydowałaś się na stymulację czymś innym?

Kilka lat temu, kiedy stymulowałam się clo, w pierwszym cyklu miałam puste jajo płodowe, w kolejnym ciążę pozamaciczną.
                      I jakoś psychicznie nie dałam sobie przyzwolenia.
                      • zuzanna_1979 Re: Julia56 09.03.11, 19:43
                        Chyba nie chciałam tego wiedzieć.
                        Ja zaszłam naturalnie w pierwszym cyklu stymulowanym clo (5 tydzień - końcówka aktualnie).
                        Problem jak na razie zdiagnozowany wyłącznie po stronie faceta (i mam nadzieję, że nie trzeba będzie dalej diagnozować).
    • madzia23lubin Re: Inseminacja w marcu 09.03.11, 07:42
      A ja wczoraj byłam na pierwszej wizycie i muszę odczekać znów zrobiła mi się torbiel w jajniku już ma 4,5cm sad Muszę pozbyć się potem jeden cykl odpuścić i zrobić "porządek" i może w kwietniu IUI.
      Także trzymam za Was mocno kciuki i NIE do zobaczenie w kwietniowej IUI bo mam nadzieję że wszystkim Wam się uda.
      Buziaczki smile
      • krokosanka Re: Inseminacja w marcu 09.03.11, 09:19
        hej dziewczyny, a ja sie nieco podłamałam..za duzo google eh wszedzie pisza, ze realne szanse na powodzeniu inseminacji sa gdy jest co najmniej 5 mln plemnikow po preparatyce, a my mielismy tylko troche ponad 2mln..eh w probce bylo ponad 40 mln a zostalo tylko 2 buu
        W ogole to czekanie po inseminacji jest straszne nie wiem jak niektore dziewczyny moga przechodzic to po pare razysad
        Dzis jade na badanie progesteronu choc nie bardzo wiem po co..5 dzien po inseminacji..czy ktoras z Was tez tak miala?
        • bacha8212 Re: Inseminacja w marcu 09.03.11, 19:32
          Hej dziewczyny i ja się dopisuję. Jestem już po drugiej próbie 6.03 inseminacji na cyklu naturalnym. Teraz czekam na testowanie. To moje drugie staranie o dzidziusia bo już jednego mamy- dało się za trzecim razem. Ciekawe kiedy się uda. Nigdy nie kazano mi badać progesteronu - nie wiem po co to robić. Zawsze tylko sprawdzałam bete albo robiłam test ciążowy. Życzę wszystkim powodzenia i trzymam kciukismile
      • kajka1_2009 Re: Inseminacja w marcu 09.03.11, 20:10
        dopiero doczytałam madzia23... kwiecień już tuż tuż zleci szybko i będzie termin IUI trzymaj kciuki za mnie...
        • madzia23lubin Re: Inseminacja w marcu 10.03.11, 07:09
          kajka1_2009 napisała:

> dopiero doczytałam madzia23... kwiecień już tuż tuż zleci szybko i będzie termi
          > n IUI trzymaj kciuki za mnie...

Na pewno będę trzymała za Ciebie i za inne dziewczyny smile
        • az-82 Re: Inseminacja w marcu 10.03.11, 09:37
          Kajka, ja dziś idę na wizytę do twojego lekarza smile
          Wczoraj miałam IUI, dziś muszę sprawdzić, czy pękło, bo wczoraj tuż po zabiegu jeszcze był niepęknięty pęcherzyk. Moja lekarka dziś nie przyjmuje, więc się wbiłam do pierwszego wolnego. Trochę doła załapałam, bo na tym USG wczorajszym wyszło, że pęcherzyk zmalał przez te 24h od poprzedniego badania, boję się, że dąży do zniknięcia i wchłonięcia a nie do pęknięcia. Dopiero wieczorem się dowiem...
          Miałam mieć to IUI jeszcze w lutym, ale wyjątkowo mi organizm psikusa zrobił i owulacja się przesunęła ponad tydzień, tzn mam nadzieję, że się przesunęła ale jednak była. Wszystko przez ten stres...
          • kajka1_2009 Re: Inseminacja w marcu 10.03.11, 23:58
            az-82...

z reguły przed ważnym dla nas wydarzeniem organizm i natura strzelają takie " kwiatki" ...

dziś byłam u mojego ginia w Bydgoszczy na usg pęcherzyk urósł ma teraz 18mm jutro znów usg w sobotę jadę do Inwicty na IUI O 11.15 mam się stawić oddać nasienie na cito je przygotują i o 13.00 jest 1 raz IUI ale robi mi nie dr.Stencel tylko dr.PASZKIEWICZ lub inna nie pamiętam nazwiska tak to wszystko na wariata trochę wygląda i pytanie jak zachowa się pęcherzyk...
            • az-82 Re: Inseminacja w marcu 11.03.11, 07:54
              Kajka, ja ci radzę być tam wcześniej, jeśli dacie radę. Tam jest sajgon z tym oddawaniem nasienia.
              Mój miał być przed 9:30, bo na 11:30 miałam IUI umówione. Był tam o 8:35, bo nie lubi być na ostatnią chwilę. I co? Czekał ponad godzinę. O 9:50 dopiero mu udostępnili pokój. Denerwował się strasznie, że za późno, że mi zabieg przepadnie itp. Potem była obsuwa i tak, więc miałam to IUI o 12 i akurat zdążyli zrobić preprację. Ale stres niepotrzebny był.
              • kajka1_2009 Re: Inseminacja w marcu 11.03.11, 11:48
                az...

też nie lubię być na styk więc postaram się dotrzeć tam szybciej i tak miejsca nie będę mogła sobie w domu znaleźć od rana ostatnio jak byłam na konsultacji to się zdziwiłam bo tylko 15 min była opóźniona a dziewczyny na forach piszą że tam nawet do 1,5h czekają mimo umówionego na godz spotkania z lekarzem,odezwę się dziś po usg wieczorkiem jak wygląda pęcherzyk z wielkością
              • kajka1_2009 Re: Inseminacja w marcu 12.03.11, 22:35
                Witajcie,

jestem po 1 w swoim życiu IUI dziś się odbyła w Invicta gdańsk zobaczymy za kilkanaście dni jaki jest efekt

były oczywiście 1,5 h poślizgi ze wszystkim począwszy od wizyty,nasienia i samego zabiegu ...

teraz w domku po 3 lampkach wina które zaleciła Pani Doktor idę na zasłużony relaks do łóżeczka...

powodzenia dla wszystkich
                • iza30_1979 Re: Inseminacja w marcu 14.03.11, 07:12
                  witajcie
                  jestem wlasnie po pierwszej nieudanej iui dzis rozpoczynam 1 dc a gdzies okolo 25 bede podchodzic do mojej drugiej iui
                  trzymam kciuki za reszte
                  pozdrawiam
                  • az-82 Re: Inseminacja w marcu 14.03.11, 09:55
                    Iza, przykro mi sad
                    trzymam kciuki żeby druga była udana.
                  • kajka1_2009 Re: Inseminacja w marcu 13.04.11, 13:29
                    moja iui okazała sie również bez efektu na domiar złego troche zrazilismy sie do Invicty że nie chce nam sie podchodzic do kolejnych na razie pewnie z biegiem czasu znów wylądujemy w klinice...
                    Teraz zbijam prolaktyne Castagnus-em od nowa badania hormonów itp jak za 3 m-ce nadal nic to ponownie zrobimy HSG mija rok od mojej laparoskopii na udrożnienie jajowodu czas zerknąć czy znów nie pojawiły sie zrosty.

Trzymam kciuki za Was
                    • nie_diabelek Re: Inseminacja w marcu 13.04.11, 13:44
                      Jakiś kiepawy był ten marzec uncertain
                      • aasb Re: Inseminacja w marcu 13.04.11, 20:05
                        nie_diabelek napisała:

> Jakiś kiepawy był ten marzec uncertain

Racja, do du...y sad
                        ja dziś rozmawiałam z moim Dr i ustaliliśmy, że ten cykl poświęcimy na dodatkową diagnostykę. Dr przed zrobieniem kolejnej IUI chce jeszcze nas pobadać smile
                        No i się zobaczy...
    • esmerra Re: Inseminacja w marcu 10.03.11, 10:30
      To czekanie jest okrutne. Pomimo tego, że szanse był malutkie gdzieś w środku tli się we mnie maleńka iskierka nadziei. Zostało jeszcze 8 dni. Trzymajcie się dziewczyny.
      • krokosanka Re: Inseminacja w marcu 10.03.11, 17:01
        esmera doskonale Cie rozumiem, mnie tez dobija to czekanie, dni mi sie strasznie dluza i nie moge przestac o tym myslec..
        Kiedy dokladnie mialas inseminacje?chyba bedziemy testowac w przyblizonym terminiesmile
        • esmerra Re: Inseminacja w marcu 10.03.11, 21:50
          Inseminacje miałam w czwartek 3.03. ale w piątek okazało się, że pęcherzyk nie pękł, więc sa marne szanse na powodzenia. A testować będę za 9 dni, chyba, że nie zdąże
          • julia56 Re: Inseminacja w marcu 11.03.11, 10:02
            Trzymam kciuki za testujące NIEBAWEM.
            Ja jestem po drugim zastrzyku z menopuru.
            We wtorek podglądanie i decyzja, co dalej.
          • krokosanka Re: Inseminacja w marcu 11.03.11, 19:39
            no to ja jestem jeden dzien za Toba, bo inseminacje mialam 4 marca, ale u mnie chyba lipa bo dzis spadla mi tempkasad Probuje sie jeszcze ludzic, ze to moze implantacja zarodka..ale mysle, ze to jednak @ sie zbliza
    • zeta2501 Re: Inseminacja w marcu 11.03.11, 12:45
      Witam Kobitki!!! W marcu a dokładnie może w sobote 12.03 moze w poniedziałek 14.03 czeka mnie - w zasadzie NAS IUI...i cóz jestem pełna obaw ale trzeba chyba spróbować wszystkiego wychodze z takowego założenia...i życze wam wszystkim...optymizmu.... wink))))
      • julia56 Re: Inseminacja w marcu 14.03.11, 10:24
        Jak tam, dziewczyny?

Któraś testuje w tym tygodniu?
        Ja po czwartej (ostatniej) dawce menopuru. I po pierwszym seansie akupunktury.
        Jutro podglądanie.
        Ale coś czuję, że bardziej buzuje jajnik, który nie powinien.
        • esmerra Re: Inseminacja w marcu 14.03.11, 12:10
          Julia56, nie przejmuj się będzie ok. Ja miałam owulacje z prawego jajnika a cały czas kuł mnie lewy.
          Dziś 23 dc zostało jeszcze 5 dni, nie wiem czy wytrzymam, ale objawy mam jak na @, a piersi to mnie tak bolą, ze mam wrażenie że za chwilę wybuchną
          • bacha8212 Re: Inseminacja w marcu 14.03.11, 19:22
            Esmera to chyba dobry znak jak piersi tak są nabrzmiałe chyba że przy @ też tak masz.

Ja testuje podobnie jak krokosanka tylko dzień później. Z doświadczenia wiem że nie ma się co śpieszyć z tym testowaniem. Niestety czuję że chyba się nie udało i raczej się nie łudzę. Nie wiem jak inne dziewczyny ale jak wkładam luteinę to moja szyjka jest trochę twarda a to nie wróży nic dobrego. Życzę wszystkim powodzeniasmile!!
            • krokosanka Re: Inseminacja w marcu 14.03.11, 22:16
              ja niestety nie bede testowac..dzisiaj przyszla @, mam chyba ewidentna niedomoge lutealna moj cykl trwal tym razem 19 dni! a mialam taki wysoki progesteron 5 dzien po inseminacji..eh uryczałam sie dzis
              • zeta2501 Re: Inseminacja w marcu 15.03.11, 11:45
                kokosanko nie martw się głowa do góry....ale my kobity to stresa mamy ...ja jestem po IUI pierwszej w naszych staraniach...i jestem jakas taka podminowana...staram sie mysleć pozytywnie ale wiem że jak przyjdzie czas na test to też będe miała stresika...i tak bedę czekała pełna nadziei do 28.03 bo wtedy mam zrobic teścik....pozdrawiam was dziewczyny i piszcie co u was !!!!!
                • zeta2501 Re: Inseminacja w marcu 15.03.11, 11:51
                  a mam pytanie wy też musiałyście się opić przed zabiegiem????
                  • julia56 Re: Inseminacja w marcu 15.03.11, 12:04

Przed IUI? Nie. Przed podaniem zarodków w programie in vitro tak.
                    • az-82 Re: Inseminacja w marcu 15.03.11, 12:50
                      Owszem, musiałam się opić przed IUI. Oczywiście przedobrzyłam trochę, a zabieg się przesuwał w czasie z powodu opóźnienia, więc nie wytrzymałam i musiałam biec do toalety, za co potem dostałam ochrzan od pani doktor. smile
                      • julia56 Re: Inseminacja w marcu 15.03.11, 12:57
                        az-82 napisała:

> Owszem, musiałam się opić przed IUI.

To może dlatego moja pierwsza IUI nie miała szans. big_grin
                        Nikt mi pic nie kazał.
                        Zobaczymy, jak będzie w NOVUM. wink
                        • madzia23lubin Re: Inseminacja w marcu 15.03.11, 13:00
                          Opić ? Ale zaraz czego wink
                          Ja nic nie piłam przed IUI, udała się za pierwszym razem.
              • madzia23lubin Re: Inseminacja w marcu 15.03.11, 13:01
                krokosanka przytulam mocno
                • az-82 Re: Inseminacja w marcu 15.03.11, 13:29
                  Jeżeli się nie mylę, z tym piciem chodzi o to, że inseminację wykonuje się przy kontroli USG, które robi się w tym przypadku przez brzuch.
                  A jak ma się pełny pęcherz, to lepiej widać.
                  • madzia23lubin Re: Inseminacja w marcu 15.03.11, 18:57
                    ja z tego co pamiętam przed IUI miałam robione tylko raz usg z rana, pić nie musiałam, usg więcej nie miałam robione dopiero po testowaniu
                    • bacha8212 Re: Inseminacja w marcu 15.03.11, 19:06
                      krokosanko bardzo mi przykrosad Nie załamuj się tylko zbieraj siły na następną próbę! Trzymam kciuki!,
                      Madzia 23 nie załamuj się może to błąd w laboratorium - u nas wszystko jest możliwe.

Dziewczyny co do upicia przed IUI to pierwszy raz słyszę o czymś takim, owszem przy podaniu zarodka po in vitro to tak. Ja za każdym razem miałam USG wewnętrzne robione przecież to niczemu nie przeszkadza.
                      • zeta2501 Re: Inseminacja w marcu 16.03.11, 09:11
                        Z tego co mi powiedziała Pani Dr. wypełniony pęcherz pomaga w prawidłowym ułożeniu macicy......no jesli to ma pomagac w dotarciu plemniczków do komórki to mogę pić ile wlezie hahahah i tak tez zrobiłam ...i w drodze powrotnej z kliniki musieliśmy sie z 3 razy zatrzymywac na siusiu......hihiihihih......
                        • az-82 Re: Inseminacja w marcu 16.03.11, 09:37
                          Dziewczyny, czy u was luteina powoduje podrażnienia? Od kilku dni wszystko mnie tam na dole piecze. Najpierw pomyślałam, że złapałam jakieś świństwo na basenie, a potem przyszło mi do głowy, że to może ta luteina. Strasznie mnie to drażni i dodatkowo jestem bardziej nerwowa niż tylko z samego czekania bym była.
                          Czy wy też tak macie? Czy może jednak to jakieś choróbsko mi się przypętało. sad
                          • julia56 Re: Inseminacja w marcu 16.03.11, 09:57
                            az-82 napisała:

> Dziewczyny, czy u was luteina powoduje podrażnienia? Od kilku dni wszystko mnie
                            > tam na dole piecze. Najpierw pomyślałam, że złapałam jakieś świństwo na baseni
                            > e, a potem przyszło mi do głowy, że to może ta luteina. Strasznie mnie to drażn
                            > i i dodatkowo jestem bardziej nerwowa niż tylko z samego czekania bym była.
                            > Czy wy też tak macie? Czy może jednak to jakieś choróbsko mi się przypętało. sad

Ja ZAWSZE mam uczulenie na luteinę tam na dole.
                            • julia56 Re: Inseminacja w marcu 16.03.11, 10:18
                              a ja byłam wczoraj na podglądaniu.
                              I na jajniku po stronie drożnego jajowodu wyhodowałam jedynie dwa.
                              W nich nadzieja. W czwartek podglądanie. W piątek IUI. smile
                              Krokosanka, przytulam.
                              • az-82 Re: Inseminacja w marcu 16.03.11, 10:30
                                Julia, jedynie dwa? To bliźniaki ci nie wystarczą? wink
                                A tak serio, to kciuki na piątek!
                                • julia56 Re: Inseminacja w marcu 16.03.11, 10:31
                                  az-82 napisała:

> Julia, jedynie dwa? To bliźniaki ci nie wystarczą? wink

big_grin

• julia56 Re: Inseminacja w marcu 16.03.11, 10:49
                                  az-82 napisała:

> Julia, jedynie dwa? To bliźniaki ci nie wystarczą? wink
                                  > A tak serio, to kciuki na piątek!

a Ty kiedy testujesz? Też trzymam mocno kciuki za Ciebie. smile
                                  • az-82 Re: Inseminacja w marcu 16.03.11, 10:55
                                    > a Ty kiedy testujesz? Też trzymam mocno kciuki za Ciebie. smile

Widzę, że sprawdzasz po kolei całą listę obecności smile
                                    U mnie testowanie za tydzień. Wlecze się ten czas.
                                    • julia56 Re: Inseminacja w marcu 16.03.11, 11:13
                                      az-82 napisała:

> > a Ty kiedy testujesz? Też trzymam mocno kciuki za Ciebie. smile
                                      >
                                      > Widzę, że sprawdzasz po kolei całą listę obecności smile
                                      Juz sprawdziłam i wezwałam do raportów. tongue_out
                                      > U mnie testowanie za tydzień. Wlecze się ten czas.
                                      W ogóle przy iui to się jakoś strasznie wszystko wlecze.
                                      Mam wrażenie, że przy ISCI szybciej mi czas zleciał. uncertain
                              • madzia23lubin Re: Inseminacja w marcu 16.03.11, 20:15
                                julia56 napisała:

> a ja byłam wczoraj na podglądaniu.
                                > I na jajniku po stronie drożnego jajowodu wyhodowałam jedynie dwa.
                                > W nich nadzieja. W czwartek podglądanie. W piątek IUI. smile

No proszę odrazy drużynę byś chciała big_grin
    • madzia23lubin Re: Inseminacja w marcu 14.03.11, 22:49
      i ja mam dziś mega doła, przeglądając wyniki zauważyłam brak wyniku męża z badania HBs no i przechodząc obok przychodni weszłam i spytałam o wynik i o mało zawału nie dostałam, okazało się że mąż jest nosicielem WZW typu B sad
      nie wiem co robić, co myśleć sad
      koszmar jakiś, jutro mąż idzie robić kolejne badania odnośnie WZW
      • julia56 Madzia23 16.03.11, 10:35
        madzia23lubin napisała:

> i ja mam dziś mega doła, przeglądając wyniki zauważyłam brak wyniku męża z bada
        > nia HBs no i przechodząc obok przychodni weszłam i spytałam o wynik i o mało za
        > wału nie dostałam, okazało się że mąż jest nosicielem WZW typu B sad
        > nie wiem co robić, co myśleć sad
        > koszmar jakiś, jutro mąż idzie robić kolejne badania odnośnie WZW
        >
        Kurcze, wydawało mi się, że Ci odpisywałam.

To Wasze pierwsze badanie na WZW typu B?
        Może jakiś błąd labolatorium?
        • julia56 Izkad 16.03.11, 10:35
          a co u Ciebie?
          Zamilkłaś jakoś. smile
          • julia56 Kajka1 16.03.11, 10:38
            jak się czujesz?
            Kiedy test?
            Winko popijasz karnie? wink
            • julia56 Wodniczka 16.03.11, 10:39
              Ty już chyba po IUI? smile

• julia56 Karoonly 16.03.11, 10:40
                a jak u Ciebie?
                17-sty już jutro. wink
                • julia56 Balbinkaja 16.03.11, 10:42
                  i jak Twoje starania w marcu?

• julia56 Bacha 16.03.11, 10:47
                    testowałaś?
                  • balbinkaja Re: Balbinkaja 16.03.11, 12:16
                    Hej!

Ja pisałam ostatnio ale wcięło mi posta uncertain Potem już zabiegana byłam i nie miałam czasu jakoś na pisanie uncertain
                    Ale widzę, że Ty - Julio masz wszystko pod kontrolą wink

U mnie w toku.
                    Wzięłam dużą dawkę CLO i do tego 3 zastrzyki z Fostimonu. Efekt taki, że mam po 3 pęcherzyki na każdej ze stron. Lekarz zapytał czy ryzykujemy i powiedziałam, że tak. Lewa strona i tak niedrożna a szanse na przechwycenie jajeczek są przecież małe. Wczoraj wzięłam Ovitrelle i IUI jutro rano.
                    Dzisiaj mam nockę i jadę jutro nieprzytomna uncertain Poza tym pokłóciłam się z M i się nie odzywamy... No i okoliczności kiepskie... uncertain
                    • julia56 Re: Balbinkaja 16.03.11, 12:26
                      balbinkaja napisał(a):

> Wzięłam dużą dawkę CLO i do tego 3 zastrzyki z Fostimonu. Efekt taki, że mam po
                      > 3 pęcherzyki na każdej ze stron.

e, to bardzo ładnie. smile

Poza tym pokłóciłam się z M i si
                      > ę nie odzywamy... No i okoliczności kiepskie... uncertain
                      Ale nasienie odda? wink
                      Wybacz żarcik, ale jakoś musimy rozładować emocje. kiss
                      Byle do pozytywnego testu.
                      • balbinkaja Re: Balbinkaja 16.03.11, 13:40
                        No nie ma innego wyjścia jak pogodzić się ze mną i oddać co ma do oddania :p
                        • bacha8212 Rere 16.03.11, 14:37
                          Julia 56 ja jeszcze nie testowałam ale brzuch mnie zaczął dzisiaj boleć jak przed @ więc na pewno nici z tej IUIsad
                          • esmerra Re: Rere 17.03.11, 10:10
                            Nie wytrzymałam do soboty i zrobiłam test dzisiaj rano i doopa. Chyba już nawet nie mam siły żeby się łamać
                            • madzia23lubin Re: Rere 17.03.11, 10:34
                              esmerra napisała:

> Nie wytrzymałam do soboty i zrobiłam test dzisiaj rano i doopa. Chyba już nawet
                              > nie mam siły żeby się łamać

MI test po pierwszym IUI też wyszedl negatywny plakałam cały dzień, na drugi dzien odebrałam bete big_grin
                              • esmerra Re: Rere 17.03.11, 12:20
                                madzia23lubin,
                                Bądź moją dobrą wróżką i spraw, żeby to była prawda smile

Dlaczego przed IUI miałaś badania na WZW nam lekarz nic takiego nie zalecił?
                                • madzia23lubin Re: Rere 17.03.11, 12:53
                                  esmerra napisała:

> madzia23lubin,
                                  > Bądź moją dobrą wróżką i spraw, żeby to była prawda smile
                                  >
                                  Mam nadzieję, że będę, a robiłaś betę ?

> Dlaczego przed IUI miałaś badania na WZW nam lekarz nic takiego nie zalecił?

Nam przed pierwszą IUI też nie kazał, teraz byłam zdziwiona tym bardziej że i mężowi właśnie kazał zrobić więcej badań niż wcześniej.
                                  • esmerra Re: Rere 17.03.11, 14:12
                                    Bety nie robiłam, poczekam do soboty, jak @ nie będzie to pojadę. Tylko nie wiem, czy tak jak wszystkie badania trzeba robić na czczo, czy można o dowolnej porze dnia?

Ps. Śliczna ta maluda
                                    • madzia23lubin Re: Rere 17.03.11, 14:22
                                      Ja betę miałam zrobić 14 dni po IUI, więc jak co to idż i rób nie musisz być na czczo smile
                                      Dziękuję, zapomniałam skasować zdęcie wink
                                    • az-82 Re: Rere 17.03.11, 14:23
                                      Za wyjątkiem prolaktyny żadnych innych hormonów nie trzeba robić na czczo. Tak mi powiedziała raz pielęgniarka pobierająca krew do badania.
                                      Jak nie trzeba na czczo, to można o dowolnej godzinie.
            • kajka1_2009 Re: Kajka1 17.03.11, 21:29
              hej!!!

test z krwi mam zrobic 26.03 jednak nie mam takiej mozliwosci w tym terminie bo jestem na nartkach we Włoszech i myslę, ze nie bede tam kombinowac tyle to wytrzymam wracamy 29 do polski wowczas sprawdzę zreszta bedę czuła bo na @ mam moje standardowe objawy zawsze na 100% wiec jak sie pojawią to moge nawet testu nie robic zobaczymy teraz pakuje sie i w góry....

Awinko kazła P doktor wieć nie miałam nic przeciwko...
              • az-82 Re: Kajka1 18.03.11, 10:19
                Kajka, zazdroszczę ci wyjazdu!
                Baw się dobrze i bezpiecznie smile
                Przynajmniej zajmiesz się czymś przyjemnym i nie będziesz myśleć ciągle czy się udało.

Ja ze skrajności w skrajność. Raz myślę, że się udało, raz że nie. Wczoraj prawie cały dzień byłam na tak, bo rano temperaturę zmierzyłam podwyższoną, 37.2, ale dziś już tylko standardowe dla tej fazy 36.8, więc mam nastrój bardziej pesymistyczny.
                • zeta2501 Re: Kajka1 18.03.11, 13:08
                  A mnie dziewczyny dzień po IUI dopadła taka rwa kulszowa z którą nie miałam doczynienia w swym 35 letnim życiu ...szok.....w nocy nie mogłam sie przekręcić z boku na bok.....masakra....zdarzyło sie to którejś z Was????
              • rekonda Re: Kajka1 20.03.11, 20:18
                kajka1_2009 ja jak miałam inseminację to położna mi powiedziała żadnych nart basenu roweru itp bo jak byś zaskoczyła to co wtedy nawet jak ręce dałam pod głowę jak leżałam po zabiegu to mi mówiła ze nie wolno bo można zepsuć tylko mam się czuć jak potencjalna ciężarna i uważać a TY na narty się wybrałaś?
                • az-82 Re: Kajka1 21.03.11, 08:34
                  kajka1_2009 ja jak miałam inseminację to położna mi powiedziała żadnych nart b
                  > asenu roweru itp bo jak byś zaskoczyła to co wtedy nawet jak ręce dałam pod gł
                  > owę jak leżałam po zabiegu to mi mówiła ze nie wolno bo można zepsuć tylko mam
                  > się czuć jak potencjalna ciężarna i uważać a TY na narty się wybrałaś?

Czy to nie lekka przesada? To jak się jest (potencjalną) ciężarną, to już tylko w łóżku leżeć?
                  Nie można dać się zwariować!
                  Ja testuję pojutrze, dziś z rana przebiegłam 13km. Ta położna co ci tak radziła, pewnie by sobie włosy wydarła ze zgrozy.
                  Od dwóch lat staram się o dziecko i jakbym miała przez 2 lata traktować się jak jajko i odmawiać sobie wszelkich przyjemności, wyjazdów i szaleństw, bo może jestem w ciąży, to bym teraz się leczyła z ciężkiej depresji.
        • madzia23lubin Re: Madzia23 16.03.11, 20:10
          julia56 napisała:

>
          > To Wasze pierwsze badanie na WZW typu B?
          > Może jakiś błąd labolatorium?
          >

Tak nasze pierwsze, u mnie jest ok. Przed pierwszą IUI nie musiałam robić, więc byłam ździwiona że teraz muszę
          • bacha8212 Re: Madzia23 17.03.11, 13:54
            My nigdy też nie robiliśmy badania na WZW przed IUI, co innego przed in vitro bo to już jest poważny zabieg. Czy już powtórzyliście badania, jakie są wyniki?? Trzymam za Was kciuki żeby okazało się że to pomyłka.
            • bacha8212 Re: Esmera 17.03.11, 13:56
              Bardzo i przykro, że wynik ujemny daj znać czy robiłaś bete i jaki wynik.
            • madzia23lubin Re: Madzia23 17.03.11, 14:24
              bacha8212 napisała:

> My nigdy też nie robiliśmy badania na WZW przed IUI, co innego przed in vitro b
              > o to już jest poważny zabieg. Czy już powtórzyliście badania, jakie są wyniki??
              > Trzymam za Was kciuki żeby okazało się że to pomyłka.

No właśnie nie wiem czemu tym razem robiliśmy, wcześniej było inaczej. Z pierwszych wstepnych wyników wyglądam że M ma to od zawsze i jest to uśpione, więc jest światełko w tunelu.
              Pewnie jak pojadę do kontroli do gina to zobaczymy co dalej wizyta planowana na początek kwietnia, zależy jak @ dostanę wink
              • julia56 Re: Madzia23 17.03.11, 14:30
                madzia23lubin napisała:

>
                > No właśnie nie wiem czemu tym razem robiliśmy, wcześniej było inaczej.
                Nam w Novum przezd IUI kazali zrobić.

Z pierws
                > zych wstepnych wyników wyglądam że M ma to od zawsze i jest to uśpione, więc je
                > st światełko w tunelu.

No, i to jest dobra wiadomość. smile
                > Pewnie jak pojadę do kontroli do gina to zobaczymy co dalej wizyta planowana na
                > początek kwietnia, zależy jak @ dostanę wink
                >
                >
                • balbinkaja IUI 18.03.11, 14:43
                  Hej!

melduję się po wczorajszej IUI smile wszystko u mnie w jak najlepszym porządku wink pęcherzyki były w trakcie pękania. Wczoraj jeszcze pobolewały jajniki ale dziś już ok smile M miał znowu dobre parametry. Podali mi 80 mln o ruchliwości 70 smile
                  Zapytałam dr o IVF i powiedział, że rokowania na program to mam "aż za dobre" - tak dobrze reaguję na stymulację smile Jak się tym razem nie powiedzie to zrobię laparo, żeby zobaczyć jak się sprawy mają od środka smile Po powrocie do domu też wypiłam lampkę wina i poszłam spać smile
                  Betę mam oznaczyć 29.03.

Esmerro - trzymam kciuki za bete bo testy to dla mnie niewiarygodne smile

Co do WZW to my też nie musieliśmy robić.

Julia a u Ciebie jak? na kiedy IUI?

pozdrawiam!
                  • az-82 Re: IUI 18.03.11, 15:04
                    Co wy tak z tym winem?
                    Jakby mi doktorka coś takiego zaproponowała, to bym ją chyba wyśmiała. W życiu bym się nie zmusiła do wypicia.
                    • madzia23lubin Re: IUI 18.03.11, 17:46
                      MI też nikt wina, nie kazał pić i też się zastanawiam o co chodzi wink
                      • julia56 Re: IUI 19.03.11, 16:21
                        hej,
                        ja miałam IUI dzisiaj. Nasienie dobrej jakości, u mnie tylko jeden sensowny pęcherzyk, jeszcze nie pęknięty. USG w poniedziałek. smile

A win, tak jak orzech pozytywnie wpływa na grubość endometrium. Dlatego należy je popijać w drugiej fazie cyklu.
                        No i mnie akurat do wina to nikt zmuszać nie musi. big_grin
                        • bacha8212 Re: IUI 20.03.11, 09:47
                          Hej dziewczynysmile No i zrobiłam test i wyszedł ujemny tak jak myślałam. Bety nawet nie robię bo to nie ma sensu, chyba że nie dostanę @ w co raczej nie wierzesad Wczoraj przepłakałam cały wieczór. Nigdy po IUI nie piłam wina, ale chyba teraz będę, bo może jak się trochę rozluźnię to efekty będą lepsze, no i oczywiście przed IUi upiję się wody żeby pęcherz był pełny- jeśli to ma pomóc to czemu nie!
                          • balbinkaja Re: IUI 20.03.11, 19:22
                            bacha - bardzo mi przykro. No ale mam cichą nadzieję, że jeszcze nie wszystko stracone - w końcu @ nie ma wink

julio - no to kciuki zaciskam smile Ja testuję 29 a Ty?

a mnie po tej IUI brzuch boli uncertain i to nie od jajników tylko tak na środku i nie wiem o co chodzi uncertain jak mi nie przejdzie to się wybiorę sprawdzić co się dzieje.
                            • julia56 Re: IUI 21.03.11, 14:48
                              balbinkaja napisała:

>
                              > julio - no to kciuki zaciskam smile Ja testuję 29 a Ty?

U mnie cykle "szwajcarskie", więc jak się @ 1 nie pojawi, to się po test pofatyguję. smile

> a mnie po tej IUI brzuch boli uncertain i to nie od jajników tylko tak na środku i nie
                              > wiem o co chodzi uncertain jak mi nie przejdzie to się wybiorę sprawdzić co się dziej
                              > e.

Nadal boli?
                          • zeta2501 Re: IUI 21.03.11, 07:24
                            basiu...nie martw się ....nic straconego może sie jeszcze coś wykluje....straszne jest to czekanie na robienie testu...wsłuchiwanie się w odgłosy swojego ciała...głupawki dostaję....a mi robienie testu zleciła dr. w poniedziałek 28.03 ale chyba nie wytrzymam...i zrobię w niedziele...a bety też nie będę robiła bo jak dostanę @ to po co nie ma sensu...Basiu a ile razy podchodziliście już do IUI??? wiesz jestem świeżynka na tym forum.....
                            • julia56 Re: IUI 21.03.11, 14:49
                              a u nas dzisiaj o 19 sie okaże, czy ten jeden pęcherzyk w ogóle pękł. Czy to może na przykład torbiel czynnościowa była....
                              • balbinkaja Re: IUI 21.03.11, 15:07
                                hej!

no na szczęście już dzisiaj brzunio nie boli wink ale jeszcze wczoraj bolał i balonik był uncertain

No to czekamy na wieści z podglądania smile
                                • bacha8212 Re: IUI 21.03.11, 18:32
                                  zeta 2501 to była nasza druga IUI nieudana, próbujemy jeszcze raz i chyba odpuszczam.

Dziewczyny u mnie już pewne że nie wyszło bo dziś dostałam @, ale trzymam za Was kciukismile
                                  • julia56 Re: IUI 21.03.11, 22:06
                                    pęcherzyk pękł. big_grin
                                    dostałam luteinę podjęzykowo. Testować mam 3.04, ale u mnie itak wcześniej będzie wiadomo czy się udało. wink

• balbinkaja Re: IUI 22.03.11, 10:57
                                      No to kciuki zaciśnięte wink

Ja już za tydzień będę wiedzieć smile hehe. No ale tym razem jakoś na spokojnie to przechodzę, nie zadręczam się myślami smile

A wy, dziewczyny kiedy testujecie?

Pozdrawiam!
                                      • julia56 Re: IUI 22.03.11, 11:39
                                        balbinkaja napisała:

> No to kciuki zaciśnięte wink
                                        >
                                        > Ja już za tydzień będę wiedzieć smile hehe. No ale tym razem jakoś na spokojnie to
                                        > przechodzę, nie zadręczam się myślami smile
                                        >
                                        > A wy, dziewczyny kiedy testujecie?
                                        ja jak do 2.04 nie dostanę @ to już nie dostanę. smile
                                        >
                                        > Pozdrawiam!
                                      • zeta2501 Re: IUI 22.03.11, 13:58
                                        no ja testuję 28.03 ale chyba zrobię teścik w niedzielę bo nie wytrzymam...a niestety w przeciweństwie do Ciebie nie podchodze do tego na luzie może dlatego że to pierwsza IUI.... ;-(((
                                        • az-82 Re: IUI 23.03.11, 06:37
                                          U mnie test dziś negatywny. Odstawiam luteinę i czekam na @. Mam nadzieję, że uda się, że następną owulację będę mieć gdzieś pomiędzy delegacjami męża, a nie w trakcie, to wtedy w kwietniu drugie podejście.
                                          • balbinkaja Re: IUI 23.03.11, 07:51
                                            az - uncertain ale może jeszcze nie wszystko stracone? bety nie robiłaś, prawda?
                                            dopóki @ nie przylezie to zawsze jakaś szansa jest smile no i te testy czasem są zbyt mało czułe i wychodzą "-"

No musi się w końcu udać komuś bo od lutego na wątkach IUI nici uncertain
                                            • madzia23lubin Re: IUI 23.03.11, 08:20
                                              ja ciągle powtarzam róbcie bete smile
                                              u mnie przy pierwszym IUI test wyszedł negatywny, na drugi dzień odebrałam betę i okazało się że ciąża jest - powiedziałam nigdy więcej testów tongue_out
                                              a więc nadal trzymam kciuki

ja własnie umówiłam się na kolejną kontrolę 08.04 i wtedy podejmiemy decyzję kiedy kolejne IUI pewnie na koniec kwietnia, ciekawa jestem co będzie jak wypadnie w święta ? zrobią mi ?
                                              jak myślicie ?
                                              • julia56 Re: IUI 23.03.11, 09:05
                                                Madzia, to zależy gdzie podchodzisz. W Novum Ci w Święta nie zrobią. wink

Az, przykro mi bardzo. Jakkolwiek zgadzam się z dziewczynami, nie wszystko stracone.
                                                Który to dc?
                                                • madzia23lubin Re: IUI 23.03.11, 11:20
                                                  do invimedu we Wrocku chodzę wink
                                                  • balbinkaja Re: IUI 23.03.11, 12:58
                                                    ooo... ja też we Wrocku smile a do jakiego dr? bo ja do G smile
                                                  • madzia23lubin Re: IUI 23.03.11, 13:32
                                                    balbinkaja napisała:

> ooo... ja też we Wrocku smile a do jakiego dr? bo ja do G smile

Ja też oczywiście do dr G big_grin
                                                  • organza77 marcowa IuI 23.03.11, 19:28
                                                    Witajcie dziewczyny. Postanowiłam się ujawnić co by podnieść podupadające na duchu smile

3 marca, tłusty czwartek wink miałam pierwsze IuI.
                                                    Zrobione przez doktora M. w białostockim Bocianie.
                                                    Pierwszy cykl - na CLO - niewielkie 2 pęcherzyki, cieniutkie endometrium.
                                                    Drugi cykl - Puregon - 5 zastrzyków - 3, 5, 7, 9 i 10 dc. Do zabiegu nie doszło, bo owulacja pojawiła się już 10 dnia, a ja miałam wizytę 11-go.
                                                    Trzeci cykl - szczęśliwy smile
                                                    Znowu stymulacja Puregonem - tym razem 4 zastrzyki - 3,5,7,9 dzień.
                                                    Wyhodowałam 4 duże pęcherzyki i miałam dosyć grube endometrium. Dzień przed zabiegiem podano mi Ovitrelle. A od 13 dc 2 razy dziennie łykam Duphaston.
                                                    Do tego od 3 cykli 2 razy dziennie - 5 mg Encorton.

25 dnia cyklu - test pokazał 2 kreski.
                                                    Beta robiona 18 dnia po IuI (29 dc) wyszła 1 044, 2 mIU/ml.
                                                  • madzia23lubin Re: marcowa IuI 23.03.11, 20:02
                                                    GRATULACJE !!!

• iza30_1979 Re: marcowa IuI 23.03.11, 21:38
                                                    jutro podchodze do drugiej iui na cyklu z clomidem od 3 dnia do 7 dnia cyklu i w 10 dniu zastrzyk pregnyl a jutro iui, pecherzyk jeden 22 mm a drugi 14mm endrometrium 9mm wiec nie jest zle
                                                    trzymajcie kciuki
                                                  • julia56 Re: marcowa IuI 24.03.11, 09:55
                                                    No, Organza, dzięki za dobre info. smile
                                                    U mnie endo w dzień IUI 12mm. Ale tylko jeden liczący się pęcherzyk. wink

• balbinkaja Re: marcowa IuI 24.03.11, 10:47
                                                    Organza - super smile A to było w zeszłym roku, tak?

julia - ja nie wiem jakie miałam endo ale za to 6 pęcherzyków big_grin ale z endo nie miałam nigdy problemów smile

madzia - i jak oceniasz naszego doktorka?

• madzia23lubin Re: marcowa IuI 24.03.11, 12:52
                                                    balbinkaja napisała:
                                                    >
                                                    ale za to 6 pęcherzyków big_grin ale z endo nie
                                                    > miałam nigdy problemów smile
                                                    >
                                                    > madzia - i jak oceniasz naszego doktorka?
                                                    >

6 pęcherzyków WOW pięknie,

Pana doktorka oceniam hmmm niech to brzmi jak chce, ale jestem bardzo nim zachwycona big_grin
                                                    jak dla mnie same plusy
                                                  • organza77 Re: marcowa IuI 24.03.11, 17:25
                                                    balbinkaja IuI miałam w tym roku wink

• aasb Re: Inseminacja w marcu 26.03.11, 13:56
      Ja wczoraj podeszłam do 2 próby.
      Teraz czekamy smile
      Może w związku z początkiem wiosny we mnie nastąpi początek nowego życia big_grin
      • iza30_1979 Re: Inseminacja w marcu 26.03.11, 17:11
        aasb czyli testujemy w tym samym czasie a nawet dniu :0
        moja tez jest to 2 proba
        trzymam kciuki
        • aasb Re: Inseminacja w marcu 26.03.11, 17:27
          A gdzie jeśli mogę spytać?
          W jakim mieście, w której klinice?
          Może się spotkałyśmy big_grin
          • iza30_1979 Re: Inseminacja w marcu 26.03.11, 23:18
            ja mieszkam za granica w holandii i tutaj w szpitalu podchodzilam 2 razy do iui
            wiec sie nie spotkalysmy ale za to na forum sie znalezlismy moze to bedzie dla nasszczesliwa 2 proba ten sam dzien iui i ten sam dzien w testowaniu smile
            • aasb Re: Inseminacja w marcu 27.03.11, 12:45
              No to rzeczywiście nie mogłyśmy się spotkać smile
              Ale tak jak napisałaś może to dobry znak, że się spisałyśmy i obu nam się uda smile
              Daj znać jak już będziesz wiedziała co i jak, ja też napiszę

Pozdrawiam i dużo cierpliwości życzę smile
              • iza30_1979 Re: Inseminacja w marcu 27.03.11, 18:36
                napewno sie odezwe teraz przed nami dluuugie i ciezkie prawie 2 tygodnie
                powodzenia
                • julia56 Re: Inseminacja w marcu 28.03.11, 09:34
                  a ja czekam do czwartku, ale nadzieja ze mnie wycieka powoli, bo czuję się baaardzo okresowo. wink

• zeta2501 Re: Inseminacja w marcu 28.03.11, 09:39
                    No ja niestety już wiem że nic z tego dzisiaj rano zrobiłam test i tylko jedna krecha sad((((( .....zatem jadę dzisiaj do Dr. i muszę z nia pogadać czy drugiej IUI nie zrobić ze wspomaganiem...pierwsza miałam na naturalnym cyklu....i tak się zastanawiam czy nie wspomóc troszkę organizm....jakie jest wasze zdanie....???? czy miałyście ze wspomaganiem IUI???
                    • madzia23lubin Re: Inseminacja w marcu 28.03.11, 11:15

zeta2501 napisała:

> No ja niestety już wiem że nic z tego dzisiaj rano zrobiłam test i tylko jedna
                      > krecha sad((((( .....zatem jadę dzisiaj do Dr. i muszę z nia pogadać czy drugie
                      > j IUI nie zrobić ze wspomaganiem...pierwsza miałam na naturalnym cyklu....i tak
                      > się zastanawiam czy nie wspomóc troszkę organizm....jakie jest wasze zdanie...
                      > .???? czy miałyście ze wspomaganiem IUI???

ja bym spróbowała smile co tam zależy jak tylko chcecie podejść.
                      ja byłam stymulowana przy pierwszej ale ja nie mam owu, więc inaczej by się nie dało udało się za pierwszym razem smile
                      • zeta2501 Re: Inseminacja w marcu 28.03.11, 11:35
                        No w sumie owulacje mam ale co zaszkodzi dodac troszke wspomagaczy....mam nadzieje tylko że się zgodzi......a podejść chcemy co tam do 3 razy sztuka wink)) no może do 4
                      • balbinkaja Re: Inseminacja w marcu 28.03.11, 11:46
                        zeto - a który to dc? może za wcześnie na test?
                        ja za każdym razem jestem stymulowana ale też, jak madzia, nie mam owu więc to mus. No ale słyszałam też opinie, że IUI na cyklu naturalnym są bardzo mało skuteczne ;/ Ja bym spróbowała z CLO. Znam wiele dziewczyn, którym pomogło smile

julio - no a z tym brzuchem to wiesz... na dwoje babka wróżyła wink mnie brzuch nie boli za to piersi... szkoda gadać, jakbym miała w nich zakwasy jakieś wink No ale moja chwila prawdy już jutro smile Jak nic z tego to przerwa. W sierpniu bierzemy ślub i musimy tu skierować strumień kasy, a nie na IUI.

Pozdrawiam! smile
                        • zeta2501 Re: Inseminacja w marcu 28.03.11, 12:09
                          Dzień 31 bite 14 dni po IUI.....i jakies mazanko się zaczyna konkretniejsze więc zapewnie dzisiaj bądż jutro będzie okresik...chociaż akurat ten cykl jakis taki cały mazankowy był i tez musze swojej Dr. o tym powiedzieć.....może to przez ten cały stres dojazdy urlopy zwolnienia hhmmm....masakra......myślę że clo...nie zaszkodzi ...no ale niech ona zdecyduje...
                    • aasb Re: Inseminacja w marcu 28.03.11, 11:39
                      Pierwszą miałam wspomaganą CLO, teraz poza CLO dostałam dwa zastrzyki, niestety jakoś z tego zamieszania pamiętam tylko pierwsze litery nazw M i O i za cholerę nie mogę sobie przypomnieć sad
                      Myślę, że najlepiej żeby dr stwierdził czy będzie Ci to potrzebne.
                      Głowa do góry i pozdrawiam smile
                      • balbinkaja Re: Inseminacja w marcu 28.03.11, 11:47
                        aasb
                        M to pewnie menopur - do stymulacji
                        a O to Ovitrelle - na pęknięcie pęcherzyków smile
                        • bacha8212 Re: Inseminacja w marcu 28.03.11, 19:43
                          zeta2501 Ja też jestem stymulowana CLO od 3-7 dc. Teraz biorę ostatni raz już trzeci i myślę że to koniec jak się nie uda to odpuszczę. Ostatnim razem udało się w 3 próbie więc teraz na to liczę. Trzymam za Was kciukismile
                        • aasb Re: Inseminacja w marcu 28.03.11, 21:26
                          No tak się mi właśnie w głowie kołatało big_grin
                          Tak to były te zastrzyki.
                          Mam nadzieję, że to wszystko pomoże i będzie to druga i udana próba, do odpowiedzi zostało jeszcze 11 dni heh
    • nie_diabelek Re: Inseminacja w marcu 29.03.11, 09:57
      Hej dziweczyny!
      Co prawda już końcówka marca, ale wczoraj się okazało że się załapię na IUI w marcu wiec do was się dołączam. smile Będziemy mieli IUI 31.03.
      pozdrawiam

• madzia23lubin Re: Inseminacja w marcu 29.03.11, 11:45
        nie_diabelek napisała:

> Hej dziweczyny!
        > Co prawda już końcówka marca, ale wczoraj się okazało że się załapię na IUI w m
        > arcu wiec do was się dołączam. smile Będziemy mieli IUI 31.03.
        > pozdrawiam
        >
        >
        Super smile NO to kciuczę aby się udało
        No w okońcu w marcu którejś udać się musi big_grin
        • nie_diabelek Re: Inseminacja w marcu 29.03.11, 12:47
          > No w okońcu w marcu którejś udać się musi big_grin
          Oby udało się jak najwięcej z nas!
          • balbinkaja Re: Inseminacja w marcu 30.03.11, 10:17
            u mnie lipa. beta 6,82 sad
            • julia56 Balbinka 30.03.11, 10:45
              To za przeproszeniem i tak nieźle, bo moja beta poniżej 1. wink Z wczoraj.
              Odstawiłam już luteinę.
              Zrobię jeszcze w kolejnych cyklach trochę badań, ale starania celowe zawieszam do września.
              Muszę trochę tego napięcia się pozbyć.
              Buziaki, dobrze, że wiosna się zbliża.
              kiss

freedo-mania.blogspot.com/
              • balbinkaja Re: Balbinka 30.03.11, 10:58
                my też do września zawieszamy. w sierpniu bierzemy ślub i nie mamy kasy na dalsze IUI. W tym miesiącu 1300 zł poszło w błoto z tego tytułu sad
                • julia56 Re: Balbinka 30.03.11, 11:05
                  no to się na Majówkach 2012 spotkamy.
                  Mocno Ci tego życzę.kiss
            • nie_diabelek Re: Inseminacja w marcu 30.03.11, 15:09
              julia56, balbinkaja - szkoda sad
              Ja wczoraj wieczorem miałam zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka, a IUI jutro rano. Ojoj ale zaczynam się denerwować............
              • zeta2501 Re: Inseminacja w marcu 31.03.11, 08:03
                nie ma się czego bać nie_diabełku.....ale powiem Ci szczerze że chyba zawnioskuje do swojej dr. żeby podała mi głupiego jaśka na rozlużnienie..bo my za bardzo to wszytko przeżywamy i wtedy nic z tego nie wychodzi.....trzymam za Ciebie kciuki !!!!!!!!
                • zeta2501 Re: Inseminacja w marcu 31.03.11, 08:10
                  Jestem po wizycie dziewczyny i nie wiem czy nie zacząć nowego wątku IUI w kwietniu....Dr. przepisała mi jakiś dziwny lek " Femara" i co ja sie natrudziłam żeby go zdobyć ....matko jedyna i na dodatek był bardzo tani...300zł....a żeby było ciekawiej zaczęłam czytać ulotkę ...i przeżyłam wielki szok....wskazania dla kobiet po menopauzie.... wink)))))))))....od dzisiaj przestaje czytać ulotki....pełna optymizmu wchodzę w przygotowania do drugiej IUI.....mam pytanko czy któraś z Was praktykowała z Famarą????
                  • balbinkaja Re: Inseminacja w marcu 31.03.11, 09:31
                    zeto - ja słyszałam o Femarze. Moja koleżanka była nią stymulowana. Ponoć daje lepsze rezultaty niż CLO.

Ja byłam dzisiaj znowu na becie bo lekarz mi napisał, że mam powtórzyć. Pewnie dopóki nie będzie blisko 1 to mi nie może kazać odstawić leki... Wczoraj popłakałam sobie przy M i zrobiłam wieczór z winkiem... W pracy przez to mi się nie chce siedzieć :p

Niby mieliśmy zrobić sobie przerwę w IUI ale oboje jakoś nie pałamy optymizmem aby przerwać. Tylko skąd tą kasę brać...

a wątek o kwietniowej IUI już jest założony wink
                    • zeta2501 Re: Inseminacja w marcu 31.03.11, 09:49
                      Wiem że jest ciężko i drogo niestety....ale cóż Balbinko trzeba spróbowac....ja bety nie robiłam....sam test mnie dobił.....wink)))))ale nie wolno się poddawać....tłukę to sobie do głowy cały czas....najważniejsze jest to żeby spróbowac wszystkiego w granicach mozliwości oczywiście...a co do winka ja przetestowałam dwie szklaneczki campari ..... a w pracy tak ogólnie też mi się nie chce siedzieć....smile))))

Pozdrawiam cieplutkooo!!!!!! i o uśmiech proszę!!!!!!!!
                • nie_diabelek Re: Inseminacja w marcu 31.03.11, 12:57
                  zeta2501 napisała:

> nie ma się czego bać nie_diabełku.....ale powiem Ci szczerze że chyba zawniosku
                  > je do swojej dr. żeby podała mi głupiego jaśka na rozlużnienie..bo my za bardzo
                  > to wszytko przeżywamy i wtedy nic z tego nie wychodzi.....trzymam za Ciebie kc
                  > iuki !!!!!!!!

Hi hi hi smile Ja nie boję się samej IUI (bo już to przechodziłam), tylko denerwuję się że się nie uda, albo ze się uda i że znów poronię. No ale plemniczki już wystartowały! Teraz wszystko w "ich rękach" wink

A jeśli chodzi o Femarę, to ja nią byłam stymulowana. Na clo nie reaguję więc dostałam Femarę. Przy dawce 2 tabletek przez 5 dni rośnie mi zawsze 1 pęcherzyk. Skutków ubocznych żadnych na sobie nie widziałam.
                  W aptece przy Invimedzie w Wawie sprzedają Femarę na "listki" więc nie trzeba kupować całej paczki jeśli się potrzebuje np 10 tabletek.
                  pozdrawiam wszystkie dzielnie siedzące w pracy smile

ps. ja jestem w domciu na zwolnieniu
                  • zeta2501 Re: Inseminacja w marcu 31.03.11, 13:40
                    To super przepłaciłam za tablety....a jeszcze fajniej bo też jestem w invimedzie...hehehehhe....nie bój się zobaczysz wkońcu jakas fasolka wytrwa tam w brzusiu...i bedziesz szczęśliwą mamcią.... życzę Ci tego z całego serduchaaa!!!!!!!!
                    • balbinkaja Re: Inseminacja w marcu 31.03.11, 14:43
                      a ja Wam zadam teraz zagadkę przyrodniczą wink Otórz 29.03 jak robiłam betę to mi wyszła 6,82. Dzisiaj byłam ją powtórzyć i.... wyszło mi 13,82 więc nie spada a rośnie jakimś cudem... Czy to nie czasem za mało na ciąże? Dziś mam 30 dc... surprised
                      • aasb Re: Inseminacja w marcu 31.03.11, 15:20
                        A ja już nie mogę się doczekać testowania. Dziś siódma doba po IUI, wiem, że jeszcze za wcześnie, żeby cokolwiek sprawdzać. Nic nie czuję sad chyba mam doła i przeczucie, że znów się nie uda sad
                        Nie mam podwyższonej temperatury, ani żadnych objawów. Wiem, wiem za szybko bym chciała wiedzieć, heh jeszcze tydzień i jeden dzień do bety...
                        • iza30_1979 Re: Inseminacja w marcu 31.03.11, 18:23
                          smile u mnie tez siodma doba po iui
                          od wczoraj mam jakies takie dziwne stlumione bole brzucha juz dzis pilam miete bo nie wiem czy to z przejedzenia urlopowego czy jak...
                          temperature mam podwyzszona juz od kilku dni
                          aasb nic innego nam nie pozostaje jak tylko przeczekac
                          trzymajmy sie razem dziewczyny
                          • aasb Re: Inseminacja w marcu 31.03.11, 19:57
                            iza30_1979 napisała:

> smile u mnie tez siodma doba po iui
                            > od wczoraj mam jakies takie dziwne stlumione bole brzucha juz dzis pilam miete
                            > bo nie wiem czy to z przejedzenia urlopowego czy jak...
                            > temperature mam podwyzszona juz od kilku dni
                            > aasb nic innego nam nie pozostaje jak tylko przeczekac
                            > trzymajmy sie razem dziewczyny

Iza trzymam kciuki smile
                            Oby się udało, ja w sumie jedyną rzeczą, którą czuję to takie bulgotanie w podbrzuszu i takie ciągnięcie od pępka w dół big_grin, ale to chyba żaden znak...jakoś dziś mam doła sad
                            zastanawia mnie tylko jedna rzecz, po ostatniej IUI prawie od samego początku miałam podniesioną temperaturę, ale wydaje mi się, że to po duphastonie. Teraz też biorę dwa razy dziennie, ale temperatura w normie.
                            No nic dowiem się za tydzień w piątek o ile wcześniej nie przyjdzie @.
                            Trzymajcie się Dziewczyny smile
                      • nie_diabelek Re: Inseminacja w marcu 31.03.11, 17:07
                        Oby to była ciąża! Jak sobie popatrzyłam w normy, to w niektórych piszą o ciąży od bety = 9 a niektóre od 16. Faktycznie dziwne te twoje wyniki, ale napawające optymizmem smile
                        • balbinkaja Re: Inseminacja w marcu 31.03.11, 17:57
                          No dziwne, dziwne... Ale lekarz mi napisał, że mam szanse 60:40, że to ciąża prawidłowa (z wskazaniem optymistycznym). Ale może też być już na tym etapie jakaś nieprawidłowośc uncertain No ale napisał, że póki beta będzie rosła to trzeba mieć nadzieje na pozytywne zakończenie wink W poniedziałek powtórka bety ale może zrobię już w sobotę :p
                          • madzia23lubin Re: Inseminacja w marcu 31.03.11, 18:40
                            balbinkaja no wiesz jak przeczytałam najpierw że beta 6 to chciałam gratulować, bo jak ciązy brak to poniżej zera jest, więc trzymam kciuki niech BETA rośnie i rośnie big_grin
                      • julia56 Balbinka 01.04.11, 09:10
                        balbinkaja napisała:

> a ja Wam zadam teraz zagadkę przyrodniczą wink Otórz 29.03 jak robiłam betę to mi
                        > wyszła 6,82. Dzisiaj byłam ją powtórzyć i.... wyszło mi 13,82 więc nie spada a
                        > rośnie jakimś cudem... Czy to nie czasem za mało na ciąże? Dziś mam 30 dc... :
                        > O

Balbinka, to zależy jak długie masz cykle i kiedy była owulacja. Ja w swojej ciąży w 31dc miałam betę 748, ale wtedy miałam 29-30-dniowe cykle, więc już było po pierwszym dniu spodziewanej miesiączki.
                        Iludniowe masz cykle?
                        Dopóki rośnie, jest nadzieja. Tak uważam. I tego się proszę trzymać. wink
                        • balbinkaja Re: Balbinka 01.04.11, 10:02
                          Hmmm... ja mam PCO więc moje cykle mają najmniej 40 dni... Owu miałam w tym cyklu w 16 dc a dzisiaj mam 31 dc.
                          No nie wiem. Okaże się w poniedziałek jak odbiorę kolejny wynik.
                          • bacha8212 Re: Balbinka 01.04.11, 19:50
                            Balbinkaja beta rośnie więc powinno być dobrze i tego się teraz trzymaj bo stres nie jest ci teraz potrzebnysmile
                            Ja jadę do lekarza w poniedziałek i będzie to mój 15dc. Trochę się denerwuję bo jestem na clo od 3 dc (wcześniej byłam od 5dc) i trochę bardzo mnie brzuch pobolewa. Nie wiem czy nie za późno umówiłam się na wizytę- czy owulka nie będzie wcześniej. Zawsze IUI miałam najwcześniej w 16 lub 17dc. Zaczynam chyba dostawać schizy, nie chcę stracić tego cyklu. Trudno co ma być to będziesmile
                            • iza30_1979 Re: Balbinka 03.04.11, 14:43
                              i jak wasze samopoczucie po iui
                              ja jestem dzis 9 dzien po iui i od 2 dni pobolewa mnie brzuch, ogarnia straszny glod a jak zaczne jesc to wystarczy kes obojetnie czego i juz glod zaspokojony
                              tempka nadal trzyma sie wysoko powyzej 37
                              a jak u was?
                              pozdrawiam i trzymam kciuki
                              • maggiesue Re: Balbinka 03.04.11, 19:14
                                witam Dziewczyny!!!
                                Przeczytałam już chyba wszystko na temat inseminacji, objawów po itp. i postanowiłam wreszcie napisać . Ja insemkę miałam 28 marca.... wczoraj zrobiłam test- oczywiście jedna kreska, łudzę się, że jedna bo to za wcześnie. Od wtorku pobolewa mnie podbrzusze, mam uczucie pełności w gardle i szybciej bije mi serce, możliwe, żeby to były jakieś wczesne objawy ciąży czy to raczej ja wariuję i wymyślam je sobie sama? Jakie jest Wasze zdanie?
                                • iza30_1979 Re: Balbinka 03.04.11, 19:45
                                  Ja insemkę miałam 28 marca.... wczoraj zrobiłam test-

wydaje mi sie ze to naprawde za wczesnie na tescik 6 dni po iui to moze sie dopiero zagniezdzac komorka radzila bym ci poczekac jeszcze przynajmniej tydzien i napewno sie nie doszukiwac objawow ciazy bo my potrafimy same sobie je wmowic
                                  trzymam kciuki
                                • nie_diabelek Re: Balbinka 03.04.11, 20:26
                                  maggiesue napisała:

> Ja insemkę miałam 28 marca.... wczoraj zrobiłam test-
                                  > oczywiście jedna kreska, łudzę się, że jedna bo to za wcześnie. Od wtorku pobol
                                  > ewa mnie podbrzusze, mam uczucie pełności w gardle i szybciej bije mi serce, mo
                                  > żliwe, żeby to były jakieś wczesne objawy ciąży czy to raczej ja wariuję i wymy
                                  > ślam je sobie sama? Jakie jest Wasze zdanie?

Zdecydowanie za wcześnie to badanie. Najlepiej poczekać minimum 10 dni, bo po tym czasie już beta powinna się podnieść. Niestety trzeba uzbroić się w cierpliwość smile

• maggiesue Re: Balbinka 03.04.11, 20:42
                                    Dziękuję za rady i zainteresowanie! Mąż kupił kolejny test- miałam go robić jutro, ale tak jak pisałyście- poczekam do 10 dnia po IUI; Przyznam, że właśnie nie do końca wiem jak to wygląda... nie zdawałam sobie sprawy, że 6 dnia może dopiero dochodzi do zagnieżdżenia, dlatego tym bardziej dziękuję za odpowiedz!!!!
                              • aasb Re: Balbinka 03.04.11, 21:56
                                hej ja też 9 dzień po IUI, zaczęła się temperatura od dwóch dni powyżej 37, napięty brzuch i takie poczucie jakbym miała zaraz dostać @ sad wierci mnie podbrzusze i pobolewa, co do jedzenia to różnie, ale z przewagą na niejedzenie z małymi mdłościami w tle i napiłam się kawy po tygodniu, dziwnie smakowała....

I też trzymam za Was kciuki, bo u mnie pewnie będzie powtórka IUI sad
                                • nie_diabelek Re: Inseminacja w marcu 04.04.11, 08:45
                                  U mnie dopiero 4 doba po IUI. I już widać efekty wink tzn. z przejęcia nie mogę w nocy spać i cały czas rozmyślam...
                                  Szkoda, że nie można trochę podkręcić tego czasu, żeby to szybciej zleciało.
                                  • balbinkaja Re: Inseminacja w marcu 04.04.11, 10:17
                                    hej!

i jak tam samopoczucie dzisiaj?

aasab - no to nie masz tak źle - możesz zbadać bete za 2 dni smile Chyba wytrzymasz, co?

ja byłam dzisaj na powtórce bety i okaże się czy zarodek się rozwija czy to tylko chwilowy wzrost bety - trzymajcie kciuki smile
                                    A swoją drogą to czekając na wynik to się dopiero czas wlecze.... uncertain

nie_diabełku - no to witamy w klubie fiksujących wink
                                    • balbinkaja Re: Inseminacja w marcu 04.04.11, 12:55
                                      U mnie beta po 4 dniach prawie nie wzrosła sad Dzisiaj tylko 15,41 sad sad sad Nie wiem czy mam siłę dalej próbować - nie jestem tak odporna na ten stres jak mi sie wydawało sad
                                      • bacha8212 Re: Inseminacja w marcu 04.04.11, 16:08
                                        balbinkaja nie załamuj się dasz radę walczyć! Pomyśl z już niedługo będziesz mamusią i od razu siły przybędą. Trzymam kciuki.
                                        Ja dzisiaj mam wizytę i się okaże czy teraz ta IUI czy dopiero za m-c, bo nie wiem czy nie za późno zapisałam się do lekarza.
                                      • aasb Re: Inseminacja w marcu 04.04.11, 20:53
                                        balbinkaja - masz siłę, to tylko chwilowy spadek nastroju smile
                                        kto ma mieć siłę jak nie my?
                                        ja dziś mam się troszkę lepiej, ale nadal jakoś nie mam poczucia, że coś się we mnie kluje sad
                                        temperatura powyżej 37, ale to tak jak wspominałam pewnie po tabletkach, poczucie tak jakby zaraz miała przyjść @.
                                        I czekanie do piątku, chyba, że wcześniej się przyplącze niechciana @ sad
                                        Dziewczynki, mam pytanie piszecie, że wielokrotnie kontrolujecie betę, powiedzcie mi proszę którego dnia po IUI lekarz kazał Wam zrobić badanie, bo mnie równiutko 2 tygodnie po zabiegu.
                                        • balbinkaja Re: Inseminacja w marcu 05.04.11, 10:04
                                          u mnie 12 dni po IUI każe betę badać. No ale co klinika to inne praktyki.

my teraz odpuszczamy do ślubu i zaczynamy ponownie w sierpniu lub wrześniu smile

Wam wszystkim życzę powodzenia i będę zaglądać wink
                                        • nie_diabelek Re: Inseminacja w marcu 05.04.11, 20:46
                                          Mi lekarka powiedziała że 10 dpełnych dni po IUI mogę zrobić badania z krwi.
                                          • aasb Re: Inseminacja w marcu 05.04.11, 22:19
                                            Dziewczynki, dziękuję za odpowiedź.
                                            Ja poczekam do piątku, choć zupełnie nie czuję nic sad
                                            poza ogromnym dołem sad
                                            • zeta2501 Re: Inseminacja w marcu 06.04.11, 07:01
                                              Aasb...głowa do góry my kobitki nie mozemy sie tak łatwo poddawać....są jeszcze szanse jak nie teraz to nastepnym razem...pamiętaj trzeba pozytywnie mysleć...to też ma wpływ....a dół trzeba zakopać i dobrze uklepac i koniec i kropkaaa...ja w piatek jadę na podglądanie czy coś mi tam urosło czy nie ....tym razem testowałam z hormonami sie obaczy ..i tez bedziemy próbowac drugi raz.....przesyłam Ci dużo duzo pozytywnej energiii,.....
    • madzia23lubin Re: Małe podsumowanie :) 06.04.11, 08:52
      Której się udało ?
      Która jeszcze czeka na testowanie ?
      Która sobie troszkę odpuszcza ?
      Która walczy dalej ?

O taka ciekawa jestem, post dla zabicia czasu smile
      • zeta2501 Re: Małe podsumowanie :) 06.04.11, 14:00
        Walczymy......w piatek 11dc podgladanie czy coś naprodukowałam i insemka w nastepnym tygodniu II podejście......
        • atramek3 Re: Małe podsumowanie :) 06.04.11, 18:47
          Dziewczyny nie poddawajcie sie!
          Wiem jak bywa ciezko ale trzeba probowac.Sama staralam sie 5 lat o dzidziusia.Nie bylo latwo ale bylo warto.18 marca mialam 5 IUI (3pierwsze stymulowane,2 ostatnie na cyklu naturalnym-bez monitoringu!mieszkam za granica a tu jest troche inaczej) no i sie udalo smile
          Dodam tylko ze przy pierwszych IUI czulam ze sie udalo,mialam objawy itd. ale okazywalo sie ze @ przychodzila.Tym razem objawow zadnych, nie wiem jakim cudem udalo mi sie prawie zapomniec ze mialam IUI(Pewnie dlatego ze szykowala sie w rodzinie duza imprezka i moja ulubiona kuzynka miala przyjechac wraz z narzeczonym).Powiem wiecej tym razem to wrecz czekalam na @ bo kilka dni przed terminem czulam ze nadchodzi.Mialalam nadzieje ze tym razem dotane @ predzej a nie w dzien imprezy.W ogole nie wierzylam ze tym razem moze sie udac.A jednak @ nie przyszla a testy pokazaly upragnione 2 krechy.I tego samego zycze Wam kochane:wytrwalosci w drodze do swoich 2 kresek i oby pojawily sie jak najszybciejsmilePOWODZENIA
          • iza30_1979 Re: Małe podsumowanie :) 06.04.11, 19:24
            ja testuje w niedziele lub poeniedzialek no chyba ze @ przyjdzie wczesniej
            w sumie mogla bym wczesniej bo dzis juz jest 13 dzien po iui ale dopiero w niedziele bedzie moj 28dc a dokladnie co miesiac tyle trwaja moje cykle
            wiec zobacze czy dam rade wytrzymac big_grin
            a jak wy myslicie robic porzed niedziele?
            w sumie juz test by cos pokazal
            • nie_diabelek Re: Małe podsumowanie :) 06.04.11, 19:38
              iza30_1979 - ja bym zrobiła betę wcześniej, a w sumie, to powinnam napisać, że zrobię betę wcześniej smile bo w poniedziałek będzie u mnie 11 dzień po IUI i idę testować. Lekarka powiedziała mi, że po 10 dniach mogę robić test z krwi, a po 14 "sikańca".
              • aasb Re: Małe podsumowanie :) 06.04.11, 19:50
                Ja tak już pisałam test w piątek, chyba że przyjdzie @...
                Już sama nie wiem co czuję, raz boli mnie brzuch na @, raz nic mnie nie boli, raz jestem głodna, raz mnie mdli i staram się nie wkręcać i nie łączyć tego jako objawów.
                Na szczęście w pracy mam taki zap...rz, że nie bardzo mam czas o tym myśleć.
                Co ma być to będzie.
                Jak się nie udało tym razem to zastanawiamy się czy od razu podchodzić do 3 próby, czy może jeszcze jakieś badania zrobić, ale o tym zadecydujemy po rozmowie z lekarzem.
                Za Was wszystkie trzymam kciuki smile
                • bacha8212 Re: Małe podsumowanie :) 06.04.11, 20:01
                  Hej dziewczynysmile Ja tak jak pisałam już po wizycie i niestety za późno na ten cykl umówiłam się na wizytę. Trochę się nawet cieszę że w tym cyklu odpuszczamy bo po co w święta się stresować. Myślę że jeszcze w tym m-cu uda mi się podejść do IUI. Trzymam za Was kciuki i czekam na wiadomości o wynikachsmile
                  • iza30_1979 Re: Małe podsumowanie :) 06.04.11, 23:01
                    wlasnie sie przebudzilam z okrapna zgaga i mdlosciami bleeee
                    nie chcem zapeszac, i chyba nie wytrzyma az do niedzieli jutro po pracy kupie tescik i w piatek juz chyba zatestuje
                    • nie_diabelek Re: Małe podsumowanie :) 09.04.11, 17:05
                      iza - i jak tam? Czekasz z testem czy już testowałaś?
                • nie_diabelek Re: Małe podsumowanie :) 09.04.11, 17:07
                  aasb - jak tam teścik?
                  • iza30_1979 Re: Małe podsumowanie :) 09.04.11, 18:17
                    nie musialm testowac od czwartku tempka poszla w dol a dzis juz calkiem spadla i wlasnie zaczela przychodzic @ wiec nici z testua wlasnie skoro dzis przyszla doslownie teraz to jak liczyc pierwszy dzien, dzis czy jutro?
                    musze 10 umowic sie na usg i mam teraz zonka jak tu policzyc , zawsze dostawalam rano wiec sprawe mialam ulatwiona a dzis ups
                    • aasb Re: Małe podsumowanie :) 10.04.11, 20:32
                      iza30_1979 napisała:

> nie musialm testowac od czwartku tempka poszla w dol a dzis juz calkiem spadla
                      > i wlasnie zaczela przychodzic @ wiec nici z testua wlasnie skoro dzis przyszla
                      > doslownie teraz to jak liczyc pierwszy dzien, dzis czy jutro?
                      > musze 10 umowic sie na usg i mam teraz zonka jak tu policzyc , zawsze dostawala
                      > m rano wiec sprawe mialam ulatwiona a dzis ups

Iza po pierwsze głowa do góry następnym razem się uda smile
                      A co do liczenia pierwszego dnia cyklu to ja zawsze liczę ten w którym dostanę @ bez względu na godzinę (ja zawsze dostaję ok 13.00-14.00).
                      Ja jak już pisałam wczoraj jeszcze nie testowałam. Dziś mam temperaturę 37.7, podbrzusze przestało mnie boleć i jutro jadę na betę. Ale tak jak powiedziałam wcześniej nie nastawiam się bo nie widzę żadnych objawów fasolki, a temperaturę tłumaczę sobie przeziębieniem (katar mi się leje sad ) i duphastonem. Jutro pojadę raczej potwierdzić swoje przypuszczenia, że @ przyjdzie lada chwila sad
                      • iza30_1979 Re: Małe podsumowanie :) 10.04.11, 21:40
                        > Ja jak już pisałam wczoraj jeszcze nie testowałam. Dziś mam temperaturę 37.7, p
                        > odbrzusze przestało mnie boleć i jutro jadę na betę. Ale tak jak powiedziałam w
                        > cześniej nie nastawiam się bo nie widzę żadnych objawów fasolki, a temperaturę
                        > tłumaczę sobie przeziębieniem (katar mi się leje sad ) i duphastonem. Jutro poja
                        > dę raczej potwierdzić swoje przypuszczenia, że @ przyjdzie lada chwila sad

trzymam za ciebie kciuki
                        wiele ciaz nie ma zadnych ale to zadnych objawow na poczatku wiec moze i tak jest u ciebie

odezwij sie i daj znac jak tylko cos bedziesz wiedziala
                        • zeta2501 Re: Małe podsumowanie :) 11.04.11, 08:00
                          Witam Dziewczyny!!! W piatek byłam na monitoringu no i w 11 dc po braniu "Femary" (nie wiem czy dobrze napisałam) wyprodukowałam dzielnie kolejny raz jeden pęcherzyk 14,3 mm...sad((((((((((( w niedzielę robiłam test owulacyjny (których niecierpie robić) i jakas blada krecha była więc pewnie owulki nie bedzie jeszcze....w dzień dzisiaj mam zrobic kolejny teścik i popołudniu jade do Dr..niech obaczy czy cos tam jest czy nie ma... moze jutro moze w czwartek IUI .....a jakie macie doswiadczenia z testami owulacyjnymi....boze mam nadzieje że nie pękł jeszcze ten mój pęcherzyk ;-((((((
                        • aasb Re: Małe podsumowanie :) 11.04.11, 19:44
                          iza30_1979 napisała:
                          > trzymam za ciebie kciuki
                          > wiele ciaz nie ma zadnych ale to zadnych objawow na poczatku wiec moze i tak je
                          > st u ciebie
                          >
                          > odezwij sie i daj znac jak tylko cos bedziesz wiedziala

No i po testowaniu sad
                          Nie ma fasolki, nie ma @, jest 38,2 gorączki i zatkany nos ;-/
                          Ale nic to nie łamię się smile
                          W 4 dniu cyklu mam iść do mojego Dr i ustalimy co i jak smile
                          Trzymam kciuki za Naszą dalszą walkę Dziewczyny smile
                          • nie_diabelek Re: Małe podsumowanie :) 11.04.11, 22:40
                            aasb - tak trzymać, nie możemy się łamać!!!!
                            Ja mam głębokie postanowienie, że ta kwietniowa IUI, to będzie już moja ostatnia - bo zajdę w ciążę!!! Koniec i kropka! Nie może być inaczej smile

Szybciutko pędzę na wątek kwietniowy....
                      • nie_diabelek Re: Małe podsumowanie :) 11.04.11, 09:25
                        Dziś rano byłam na pobraniu krwi i o godz. 14 będą wyniki.
                        Jeszcze tylko 275 minut i będę wiedziała smile
                        • nie_diabelek Re: Małe podsumowanie :( 11.04.11, 14:41
                          U mnie pudło sad
                          Beta <1 sad sad sad sad sad sad sad sad sad

No to przenoszę się na wątek kwietniowy sad
                          • balbinkaja Re: Małe podsumowanie :( 11.04.11, 14:50
                            nie_diabełku - bardzo mi przykro sad Tulę kiss

Ja po wizycie u doka. Ciąża była biochemiczna. Powiedział, że to dobry znak bo jak nie chcemy przed ślubem IUI to można naturalnie się postarać smile

Trzymam za Was kciuki i będę zaglądać - my wracamy do IUI w sierpniu smile

Powodzenia!
                          • zeta2501 Re: Małe podsumowanie :( 11.04.11, 14:51
                            Głowa do góry...wiem że jest cięzko...ale co tam a moze kwiecień nam bedzie sprzyjał....wink)))
                            • nie_diabelek Re: Małe podsumowanie :( 11.04.11, 15:33
                              Balbinkaja - to trzymam kciuki, żeby jednak do ślubu udało się naturalnie!!!!

zeta2501 - kwiecień musi mam sprzyjać! Dziś jakoś tak mi ciężko głowę do góry podnieść, ale jutro pewnie już będzie lżej...
                  • aasb Re: Małe podsumowanie :) 09.04.11, 22:14
                    nie_diabelek napisała:

> aasb - jak tam teścik?

Wiem, że to pewnie mało mądre, ale nie pojechałam zrobić Bety. Nie dostałam jeszcze @, ale jakoś czuję, że niestety przyjdzie sad Dziś jest 16 dzień od IUI co prawda temperatura wciąż powyżej 37, ale myślę, że to z powodu duphastonu i chyba się trochę przeziębiłam bo katar mi się zaczął dziś i głowa boli (zapobiegawczo nie biorę żadnych prochów), ale żadnych innych objawów nie mam (wiecie takich stereotypowych).
                    Poczekam do poniedziałku i jak nie pojawi się @ to pojadę oddać krew. (Sikańca jakoś nie mam ochoty robić).
                    • bacha8212 Re: Małe podsumowanie :) 14.04.11, 13:55
                      nie_diabelek nie załamuj się musi się kiedyś udać tylko trzeba wierzyć!

zeta2501 ja robiłam testy owulacyjne i też ich nie cierpiesad Ale jak robisz rano i wieczorem o stałych porach to nie powinnaś przegapić owulacji. Daj znać co po wizycie u dr?

aasb czy Ty w końcu testowałaś bo nie napisałąś. To że masz gorączkę to nic nie znaczy bo u mojej siostry każda ciąża zaczynałą się infekcją kaszlem i katarem- tak dziwnie jej organizm reagował na ciążę.

A ja czekam na @ i się doczekać nie mogę niech już przyjdzie i do dziełasmile
                      • aasb Re: Małe podsumowanie :) 16.04.11, 22:24
                        bacha8212 napisała:
                        > aasb czy Ty w końcu testowałaś bo nie napisałąś. To że masz gorączkę to
                        > nic nie znaczy bo u mojej siostry każda ciąża zaczynałą się infekcją kaszlem i
                        > katarem- tak dziwnie jej organizm reagował na ciążę.
                        >
                        Testowałam sad nic z tego nie wyszło jak już pisałam wcześniej.
                        Ten cykl odpuszczamy, mąż powtórzy badania bo nie mogliśmy wyciągnąć ze szpitala wyników i zobaczymy co dalej.
                        Trzymajcie się Dziewczyny i walczcie, ja mam nadzieję dołączyć do Was znów w maju smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka