Gość: nina IP: *.ibi.uni.wroc.pl 29.04.04, 13:55 Dziewczyny, czy może robiłyście HSC? Jak to wygląda? Czy dostaje sie pełne znieczulenie? Czy trzeba być na czczo? Jak długo trwa zabieg? Dzięki, Nina Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidek0 HSC czy HSG? 29.04.04, 14:42 Ja o HSC nie słyszałam HSG miałam. Dostałam dolargan dożylnie, ale byłam przytomna. Zabieg trwa krótko, wlewająkontrast i robią kilka zdjęć RTG. ja byłam naczczo i musisz mieć zrobiony posiew, żeby ewentualnych bakteri dalej nie wprowadzić. Ale to przy HSG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: HSC IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.04, 14:47 cześć, ja też miałam robione badanie drożności jajowodów i podobnie dostałam znieczulenie dożylne, musiałam zgłosić się do szpitala naczczo i zotać cały dzień. badanie było krótkie, ale bardzo nieprzyjemne, mimo że nic nie bolało. za to bolało później i przez kilka dni plamiłam. no, ale chyba warto sie poświęcić... pozdrawiam.jo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasialu Re: HSC IP: *.mofnet.gov.pl 29.04.04, 14:50 Nina ja miałam HSC. Dają znieczulenie, ale nie dozylne tylko po tym jak się położysz na fotelu lekarz w środku kilka razy nakluje i to całe znieczulenie. Ja źle zniosłam to badanie, ale dziewczyny przede mną szły i wracały zusmiechem na ustach. Odpowiedz Link Zgłoś
nicol.lublin Re: HSC 29.04.04, 16:14 to chyba jednak miało być HSG (histerosalpingografia)??? ja miałam 2 tyg. temu. pomimo, że jestem położną i miało być niby po znajomości nie dostałam ŻADNEGO znieczulenia, nawet miejscowego. nie wiem dlaczego. całe badanie trwa bardzo krótko może ze 2-3 min. ale strasznie mnie bolało, chyba gdybym wiedziała, że to tak, to bym się nie zdecydowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: HSC nie HSG IP: 62.233.251.* 29.04.04, 17:10 Dzięki Dziewczyny! To miało być HSC nie HSG. Dzięki zwłaszcza Kasilu! pozdrawiam, Nina Odpowiedz Link Zgłoś