Dodaj do ulubionych

kliniki niepłodności - Kraków gdzie??? __opinie__

30.03.11, 09:41
Witam serdecznie, proszę polećcie mi klinikę niepłodności w Krakowie myślę nad Macierzyństwem dr.Szlachcic i kliniką Parens dr. Januszko.

GDZIE LEPIEJ IŚĆ???
jakie są wasze opinie???
jak oceniacie koszty???
obsługę???
czy nalegają na in vitro???
czy raczej współpracują z pacjentem i robią badania przy obupulnej opini potrzeby danych badań, czy raczej jest to tak że twierdzą że trzeba po robić wszystkie możliwe badania i zostawić kupę forsy???
proszę piszcie!
to dla mnie bardzo ważne, bo szukamy kliniki smile z góry dziękuję za wszytskie opinie
Obserwuj wątek
    • celina2010 Re: kliniki niepłodności - Kraków gdzie??? __opin 30.03.11, 09:43
      klinika Parens dr JANECZKO... przepraszam za pomyłkę
      • chiyo28 Re: kliniki niepłodności - Kraków gdzie??? __opin 30.03.11, 10:27
        ja lecze sie w Parensie. Moja przyjaciółka również obie byłyśmy na wizycie u dr Janeczki i u dr Przybycienia. Zdecydowałyśmy sie na Przybycienia. Jest wg nas przyjemniejszy "w obyciu".
        Nie naciągaja na kasę. Poszłam z zamiarem poidejścia do in vitro. Dr Przybycień odradził mi in vitro i na podstawie wszystkich badan i historii ginekologicznej zalecił laparoskopie, twierdzac ze przyczyna lezy w mojej macicy. Miał racje. W ciagu 3 cykli odkrył to, czego nie widzieli inni lekarze przez 3 lata leczenia. Mam zaawansowaną endometrioze i zrosty. Aktualnie mam zakaz staran, lecze sie Visanem. Moze w lecie dostane zielone światełko. Dr powiedział, ze do in vitro jeszcze daleka droga i byc moze wogóle nie bedzie potrzebne i mam sobie nim głowy na razie nie zaprzatać. Dr jest pełen nadziei, ze po leczeniu uda nam sie naturalnie i ja mu wierze. Co do kosztów, to sa na stronie www. Dla mnie są średnie, ale to zależy ile kto zarabia. Wydaje miesiecznie około 700 zł na leki i wizyty ( jak nie mam dodatkowych badan, czy zabiegów IUI). Koszty to indywidualna sprawa.
        Ja polecam Parensa z całego serca.
        • celina2010 do chiyo28 jak wizyty wyglądają?? 30.03.11, 10:55
          Proszę powiedz mi jak wyglądają wizyty?
          czytałam na forach, że pierwsza jest profesjonalna a następne 3-5min i tylko kasa kasa kasa...
          i proszę powiedz mi czy Dr.Przybycień posiada taką wiedzę jak JAneczko?
          czy zleca te badania które są niezbędne czy wszystko co się da???
    • ana_pe Re: kliniki niepłodności - Kraków gdzie??? __opin 30.03.11, 17:45
      W leczeniu niepłodnosci w klinikach niestety trzeba miec "kase". Dobra klinika to rzecz względna, bo to kwestia subiektywna. Mnie sie udało w krakowskim Macierzynstwie, prowadził mnie dr Mirocki i moge z czystym sumieniem polecic te klinike.
      Natomiast osoby, ktorym sie tam nie powiodło - odradza Ci ja.
      Nie wiem jak w innych klinikach, ale tam najpierw zlecaja duzo badan, zeby sprawdzic gdzie jest mozliwa przyczyna niemoznosci zajscia w ciaze naturalnie. Na I wizycie lekarz powiedział mi, ze mimo to, ze sa klinika leczenia niepłodnosci, jakis procent kobiet (podał procent, ale nie pamietam nie che skłamac) zachodzi w ciaze w sposob naturalny.
      piszesz: "czy nalegają na in vitro???" - nie nalegaja
      piszesz: "czy raczej współpracują z pacjentem i robią badania przy obupulnej opini potrze
      > by danych badań, czy raczej jest to tak że twierdzą że trzeba po robić wszystki
      > e możliwe badania i zostawić kupę forsy???" - o ile mozna wspólpracowac, raczej rozmawiaja, tłumacza jakie badania nalezy zrobic i w jakim celu, a badania niestety kosztuja.

Jesli chodzi o lekarzy moje doswiadczenia:
      dr Janeczko kazał mojemu mezowi rzucic palenie, po czym 6 miesiecy brac preparat cynkowy na poprawe nasienia - stracilismy mase czasu bo okazało sie ze ja mam niedrozne jajowody a wyniki nasienia meza sa OK. Ta sprawe odkrył własnie dr Szlachcic z Macierzynstwa.
      Do dr Szlachcica sa straszne kolejki i moim skromnym zdaniem, ze wzgledu na duza ilosc pacjentów niestety jest strasznie zakrecony. Kolejki w poczekalni czekajac na wizyte u Niego sa bardzo meczace, czekalismy i 2 godziny na wizyte.
      Zycze Ci z całego serca zeby wizyty w klinice były krotkie tak jak i droga do macierzynstwa. POzdrawiam smile
      • chiyo28 Re: kliniki niepłodności - Kraków gdzie??? __opin 30.03.11, 19:54
        nie wiem jak inne pacjentki. Moja każda wizyta to 20 minut czasem pół godziny. Badania zrobiłam wszystkie możliwe, bo bardzo długo szukaliśmy przyczyny mojej niepłodności. mam 2 starszych dzieci, a wszystkie badania wychodziły nam idealnie w normach i bardzo ciężko było znaleźć co jest przyczyną naszych niepowodzeń. Pomimo, ze jeszcze nie jestem w ciązy, to wierze, ze dr Przybycień mi pomoże.
        • zosia9 Re: kliniki niepłodności - Kraków gdzie??? __opin 30.03.11, 20:42
          Ja byłam pacjętką PARENSU. Jestm zadowolona, moim zdaniem bardzo profesjonalnie. Nie byliśmy anonimowi, dostałam odpowiedź na wszystkie pytania. Atmosfera była bardzo ok. Czułam się bardzo komfortowo, szanowano moją prywatność np pareo i baletki zakładane do badań bardzo pomagały być człowiekiem nie tylko kolejnym pacjętem.
          • zona-jana Re: kliniki niepłodności - Kraków gdzie??? __opin 15.04.11, 13:18
            Witajcie. Ja zdecydowałam sie na leczenie w macierzyństwie chciałam jak najszybciej sie spotkac z lekarzem, i po namowie kuzynki która sie tam leczyła (z dobrym skutkiem,ma sliczna coreczke) postanowiłam, ze tam pójdę. Jestem po pierwszej wizycie u dr. Mirockiego. Pełny profesjonalizm, duzo czasu mi poświecił i wyczerpująco udzielił mi wszystkich informacji. Na razie jest ok, mam nadzieje, ze dalej tez tam bedzie wszystko w pozadku
            • lalunalemi Re: kliniki niepłodności - Kraków gdzie??? __opin 30.06.11, 11:45
              Jesli chodzi o Szlachcica to zapewne nie mozna mu odmówić profesjonalizmu i umiejętnego rozmawiania z pacjentem. A klinika w której pracuje jest świetnie wyposażona, zadbana personel tez raczej bez zarzutów. Jesli chodzi o koszty...hmmm.. to zawsze kosztuje inaczej sie w Polsce nie da i trzeba się na to nastawić.
    • jollyb Re: kliniki niepłodności - Kraków gdzie??? __opin 01.07.11, 21:50
      Witajcie , tez pisalam na tym forum pare lat temu...dzieki dr Janeczko mam PIEKNA 2,5 letnia coreczke. czy trzeba dodawac cos jeszcze?
      • edytka8080 Re: kliniki niepłodności - Kraków gdzie??? __opin 01.07.11, 22:00
        witaj ! jollyb pamiętam ciebie z forum pozdr
    • jollyb Re: kliniki niepłodności - Kraków gdzie??? __opin 04.07.11, 15:18
      czesc edytkasmile))) tez Ciebie pamietam, jak poukladalo sie twoje zycie?? ja sie rozwiodlam no i mam corcie pieknasmile
      • edytka8080 Re: kliniki niepłodności - Kraków gdzie??? __opin 05.07.11, 22:00
        do jollyb ja przeszlam 2 insemki i 3 invitra i 1 crio i wszystko nie udane walcze juz 10 dlugich lat teraz jeżdze do Łodzi do prof Tchórzewskiego imunologa może on mi pomoże czasami to mam juz dość ale walcze bo mam jeszcze jakąś nadzieje super ze masz piękna córcie gratulacje wielkie
        • jujitsu-kid Re: kliniki niepłodności - Kraków gdzie??? __opin 15.07.11, 11:58
          W Warszawei jest dobra klinika Vimed, mają całkiem niezłe opinie, można zrobić research na ich temat w internecie. vimed.pl/ ich strona, można sprawdzić ofertę i więcej się o tym dowiedzieć.
    • hxhx Re: kliniki niepłodności - Kraków gdzie??? __opin 19.11.13, 21:15
      Czy aktualnie któraś z Was korzysta z usług kliniki Parens? Jakie są Wasze opinie?
      • dymitra Re: kliniki niepłodności - Kraków gdzie??? __opin 23.11.13, 20:57
        Ja jestem w parens u dr janeczko... Wiele moich znajomych sie u niego leczylo z dobrym skutkiem. Mi sie niestety nie udalo ale to nie jego winawink los tak chcial. Ja nigdy nie mialam zadnych problemow z uzyskaniem wiadomosci o planach i postepowaniu. Nie podobalo mi sie ze na pierwszej wizycie to pielegniarka zbiera szczegolowy wywiad ale teraz wiem ze to znacznie usprawnia dzialania doktora. Kolejek nie bylo gigantycznych choc ludzi cala masa. Maja kiepskie warunki lokalowe ale nie to sie przeciez liczy tylko efekt. Ja polecam. Jak masz jakies pytania to chenie odpowiem.
        • niunia.n123 Re: kliniki niepłodności - Kraków gdzie??? __opin 26.11.13, 19:21
          Dr Przybycień bardzo dobry lekarz wie co robi chociaż czasami nie zgadzałam się z nim ja jestem po 4 inseminacjach naturalnych niestety żadna się nie powiodła miałam ogromne nadzieję że to dr.Przybycień mi pomoże niestety Nie ale to nie oznacza że jest zły wiem że wielu osobom pomógł warto spróbować smile Polecam warunki faktyczne ciasno ale to da się przeżyć ,jeszcze raz podkreślam warto i trzeba uwaznie słuchać co mówi i pytać , jeszcze raz pytać o wszystko gdy ma się wątpliwości.
        • hxhx Re: kliniki niepłodności - Kraków gdzie??? __opin 26.11.13, 21:42
          Dymitra - mam kilka pytań. Mogę na gazetowy napisać?
          • dymitra Re: kliniki niepłodności - Kraków gdzie??? __opin 27.11.13, 16:43
            Pisz najlepiej na Joan.pan@wp.pl albo na gazetowy jak wolisz. Czekam na iwesciwink
        • amelka3479 Re: kliniki niepłodności - Kraków gdzie??? __opin 19.08.22, 09:42
          Kraków polecam klinike parens i dr J. Janeczko, bardzo rzeczowy i cierpliwy facet. Nie owija w bawełnę i na każde pytanie odpowiada bardzo szczegółowo. Ale nie bójcie się doptywać jak czegoś nie rozumiecie wink Pozostały personel świetny Panie w laboratorium i pielegniarki bardzo miłe czułam się tam dobrze, pogadają pożartują żeby rozładować stres i strach. Do lekarza zawsze mogłam zadzwonić o każdej porze dnia i nocy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka