Dodaj do ulubionych

listopadowe starania IUI

30.10.11, 11:34
hej przyszłe mamusie wink otwieram listopadowy wątek, bo jeszcze we wrześniu siedzimy hihi jutro mam 4 IUI, mam nadzieję że ostatnią, no i po jednym pęcherzyku po obu stronach , liczę na to, że nie będę tu sama.. smile
Obserwuj wątek
    • lili2010 Re: listopadowe starania IUI 30.10.11, 22:54
      witaj, nie będziesz sama ja dziś 3 dc, stymulacja lamettą i pewnie jak wszystko będzie ok to w połowie listopada będę już po wink jeszcze z nami chyba magdafiolka nadal podąża. Mam nadzieję, żę przynajmniej listopad będzie szczęsliwy wink
      • amika3 Re: listopadowe starania IUI 31.10.11, 09:04
        no to lili bardzo się cieszę, że znowu walczymy razem. Magdafiolka odezwij się smile
        • niesia07 Re: listopadowe starania IUI 31.10.11, 11:30
          a ja nadal czekam na wynik 4 iui. Nie testuję, bo nie chce odbierać sobie nadziei. Czuję jednak, że @ zbliża się wielkimi krokami.
          • lili2010 Re: listopadowe starania IUI 31.10.11, 12:09
            a kiedy miałabyś testować?
            • magdafiolka Re: listopadowe starania IUI 31.10.11, 16:35
              No to sie dolaczamsmileU mnie dzis 9dc wieczorkiem lykam ostatnia tabletke i w srode podgladanko(ewentualnie IUI)na co meza juz przygotowalamsmile
              Bardzo licze,ze ten trzeci raz bedzie szczesliwy...

Trzymam za wszystkie kciuki(malo nas zostalo crying ) i mam nadzieje,ze za kilka tyg. przeniesiemy sie do watku ciaza 2012smile
              • koncercik77 Re: listopadowe starania IUI 02.11.11, 16:34
                Witam
                Właśnie dzisiaj miałam IUI...no i zaczyna się czekanie. pocieszające jest, że juz maluszka jednego mamy - po pierwszej próbie się udało więc żyjemy nadzieją że teraz tez się tak stanie. Trzymam za wszystkich kciuki (i za siebie też smile
            • niesia07 Re: listopadowe starania IUI 31.10.11, 16:53
              18 X mialam iui, więc tak za 2 dni już mogłabym na spokojnie. Byle wcześniej nie przyszła @. A jeśli nie przyjdzie, to i tak poczekam go końca tygodnia.
              • magdafiolka Re: listopadowe starania IUI 31.10.11, 17:07
                Niesia jak mialas 18-stego IUI to juz mozesz testowac bo wtedy wychodzi ze dzis masz 13dp,a wynik wtedy juz powinien sie pokazac...ja zawsze w klinice na bete moge sie pierwszy raz pojawic w 11dp wiec lap test i daj dobre wiescismile
                • niesia07 Re: listopadowe starania IUI 31.10.11, 17:15
                  Ech, chyba jednak poczekam. To kwestia kilku dni. Boje się trochę testowaćwink
                  • magdafiolka Re: listopadowe starania IUI 31.10.11, 17:41
                    Nie trzymaj nas w niepewnoscismileTy zaczniesz watek dobrych wiesci wiec gleboki wdech i to toalety uciekaj estowacsmile

Tobie nie mowia kiedy masz przyjechac na bete?
                    • niesia07 Re: listopadowe starania IUI 31.10.11, 19:37
                      nie mowią. Nie robilam jeszcze bety. Moglabym sobie sama zrobic w laboratorium w moim miescie. (do kliniki i lekarza, u ktorego sie lecze mam 140 km). Ale jeszcze poczekamwink A tak poza tym to od około tygodnia pobolewa mnie prawy jajnik. A nigdy, nawet w czasie owulacji mnie nie bolał. nie wiem, czy coś złego sie nie dzieje. Ale ostatnio - w dwoch ostatnich cyklach nie bralam żadnych hormonow. A wcześniej male dawki. Na razie sie nie denerwuje.
    • rokitka00 Re: listopadowe starania IUI 31.10.11, 20:40
      amika3 napisała:

> hej przyszłe mamusie wink otwieram listopadowy wątek, bo jeszcze we wrześniu sied
      > zimy hihi jutro mam 4 IUI, mam nadzieję że ostatnią, no i po jednym pęcherzyku
      > po obu stronach , liczę na to, że nie będę tu sama.. smile

No to ja się przyłączę. 2.11.2011 Pierwsza IUI i oby ostatnia
      • maaagall Re: listopadowe starania IUI 31.10.11, 22:27
        Witam! Jak wszystko będzie ok , to jutro będę mieć 1 IUI.Pozdrawiam
        • nina-2011 Re: listopadowe starania 01.11.11, 11:39
          hej dziewczyny to i ja sie tu przeniose e tam ten pazdziernik lisopad brzmi lepiej smile to moje 3 podejscie ale tym razem sie uda!!! pozdrawiam wszystkie i powodzeniasmile
    • amika3 Re: listopadowe starania IUI 01.11.11, 12:03
      no, wczoraj odbyła się iui, myślę że tym razem udana (te 4,5 roku starań to przesada, ileż można) smile)) mam już jednego synka, jest zdolny, wrażliwy, wesoły, czemu nie mogę wychować jeszcze jednego dziecka, przecież się tak starałam? chcę się już przenieść na ten wątek o ciążach...smile ale póki co muszę poczekać te strasznych 14 dni i cieszę się że jesteście ze mną..smile
    • labretta Re: listopadowe starania IUI 02.11.11, 13:17
      Hej, to i ja się tu troszkę poużalam. 17 października (podobnie jak Niesia07) miałam 6 iui! Wciąż próbuje, ponieważ lekarz jest zdania, że skoro pierwsza się udała ( ale trwała króciutko i poroniłam) to jest nadzieja. HCG miałam zrobić 28 października, wyszło 3,17. Brzuch boli okresu nie ma. Miałam dziś powtórzyć, ale spanikowałam, jak nie dostane@ to idę jutro. Też już nie mam sił. Biorę 4 x duphaston, nospe i sterydy od których mam twarz jak księżyc w pełni. Życzę wam dużo siły i wytrwałości. Iui to tylko 15 % szans. W tym cyklu miałam mieć podwójną, ale nautra zrobiła swoje i pęcherzyk pękł szybciej i skończyło się na jednym podejściu i to jeszcze na pękniętym. Jak widać natura robi swoje.
      • magdafiolka Re: listopadowe starania IUI 02.11.11, 15:04
        Ja dzis mialam podgladankosmileNiestety moj organizm splatal nam figla i zareagowal na ten drugi lek,ale w druga strone...jajeczka sa jeszcze male,ale za to jest ich chyba ze 30-sci smileod dzis przytulanko z prezerwatywa i w piatek zobaczymy co i jak i ile urosly i te najlepsze 3 zostawia reszte wyciagna crying
        Od lekarza wyciagnelam apteczke lekow o dziwo sam zaczal o nich mowic zanim zdazylam buzie otworzyc wiec zapasik na urlop mam i bedziemy dzialacsmile
        Maz swoje zdzialal i lekarz wkoncu zaczal cos wiecej mowicsmileJedyne co mnie teraz martwi to to,ze lekarz powiedzial jak teraz sie nie uda wiecej IUI nie bedzie bo nie ma sensu i wtedy zostaniemy oboje skierowani na jakies dodatkowe specjalistyczne badania i po badaniach lekarz bedzie wtedy wiedzial czemu sie nie udaje...troche mnie to martwi bo wszystkie badania mamy i nie wiem co oni chca dokladnie jeszcze robic ;/ ehh oby sie udalo i bedzie spokoj.
        Lili jak u Ciebie?
        • lili2010 Re: listopadowe starania IUI 02.11.11, 16:57
          hej, ja na przeglad podwozia ide w pon. Boje sie, ze moze byc za pozno ale juz nie bylo szans sie dostac do doktorka, to bedzie moj 11 dc, ale ludze sie ze jak @ sie zaczela popoludniu to nie taki pelny 11 tylko 10,5 hehe ale jestem glupia wszystko sobie wmowie smile. Poki co reguje duzo lepiej na ta lamette niz na clo, zero bolu glowy i humorow, jedynie uderzenia goraca, oby tylko pecherzyki byly ladne. U mnie w miescie jakas inwazja ciaz, co chwile ktos, jak kiedys kobiety w ciazy mnie wzruszaja tak teraz wzmagaja niechec do siebie, ze one ot tak moga a ja nie sad
          • magdafiolka Re: listopadowe starania IUI 02.11.11, 17:46
            Lili kochana u mnie w miescie to samo wysyp ciaz(zimne dni to ludzie sie..............)A w klinice dzis bylo pelno chyba tez wysyp starajacych sie zwiekszylsmile
            Ja dzis mialam 11dc i tez bylam zdziwiona,ze pecherzyki takie male w zeszlym cyklu IUI juz mialam w 10dc wiec to natura decyduje co i kiedysmile

Lili napewno nie bedzie za pozno twoje jajeczka poczekajasmile
            Niesia jak tam test??Dawaj wynik bo potrzebujemy tu dobre wiesci na dalsza drogesmile
            • lili2010 Re: listopadowe starania IUI 02.11.11, 18:18
              a mam jescze jedno pytanko...pijecie w pierwszej polowie cyklu jakis alkohol? Wino albo piwo? Przy zazywaniu lekow nic nie pije bo nie chce dodatkowo obciazac watroby, ale zastanawiam sie czy np jutro kiedy nic juz nie biore wino moze zaszkodzic??
              • magdafiolka Re: listopadowe starania IUI 02.11.11, 18:51
                Po lekach przed IUI czasem wypije winko z mezem(dzien przed IUI lekarz mi sam zaleca wypic,aby sie wyluzowac),a jezeli chodzi o picie na poczatku to ja raz wymieszalam leki z alkoholem i na drugi dzien myslalam,ze zejde caly dzien wymiotowalam,a maz myslam,ze bedzie trzeba mnie wiesc na pogotowie he pozniej jak powiedziala lekarzowi to sie smial i mowil,ze tych lekow do stymulacji absolutnie nie wolno mieszac z alkoholem smile
                Bez lekow lili jak najbardziej wypij z mezem to tez rozluzniasmile
                • niesia07 Re: listopadowe starania IUI 02.11.11, 19:44
                  Jeszcze dziewczyny nie zrobiłam testu. @ tez nie ma jeszcze, ale to nic nie znaczy. Jeśli do soboty nie dostanę, to rano zrobię test! Jeszcze trochę sobie pomarzęwink
                  A jesli chodzi o alkohol - to jak nie biorę hormonów przed iui, to pozwalam sobie na piwko lub winkosmile
                  • magdafiolka Re: listopadowe starania IUI 02.11.11, 20:15
                    Niesia trzymasz nasz w niepewnoscismile
                    Widze,ze trzymasz i robisz nadzieje heh ja tez po drugiej IUI tak czekalam zatestowalam pozniej niz lekarz kazal i sama sie dziwie,ze wytrzymalam wiecej niz powinnamsmile
                    Czekamy na dobre lub zle wiesci od Ciebiekiss
    • rokitka00 Re: listopadowe starania IUI 02.11.11, 20:39
      Dzisiaj miałam IUI. Wstrzeliliśmy się w samą owulację. Teraz pozostaje czekać...
      • magdafiolka Re: listopadowe starania IUI 04.11.11, 15:40
        Wiec dzis bylo kolejne podgladanko i decyzja w poniedzialek IUI.
        Szczerze mowiac moj lekarz chcial przerwac ten miesiac bo sa trzy duze jajeczka i to jest za duze ryzyko,ale sie nie zgodzilam i IUI bedzie(reszta jajeczek malych a z lewej strony wszystkie znikly)

Chyba stracilam nadzieje juz calkowicie bo podchodze do tej IUI i wogole sie nie nastawiam,ze cos moze z tego wyjsc(pierwszy raz takie podejscie)wrecz przeciwnie robie to dla swietego spokoju i aby wykorzystac antrag i chodze z mysla,ze moja dzidzia z nami zostanie dopiero w nowym roku...skreslilam mojego lekarza juz calkowicie i uwazam,ze on wogole nie ma pojecia o tym co robi cryingNie wiem skad u mnie takie nastawienie zero emocji,stresu,nerowo i liczenia czy to dzis czy jutro...

Dzis z ciekawosci jak lekarz wyszedl na chwile z gabinetu kuknelam do mojej karty i doznalam szoku w zeszlym cyklu jak robilam w 16dc moja beta nie wynosila 0 jak lekarz gadal tylko byla 5,58 nie wiem co o tym myslec czuje sie strasznie oszukana i zawiedziona bo lekarz mnie olal,a mogl pomoc i teraz zamiast zalu bylaby radosc crying
        Jak u was dziewczyny?
        Niesia daj tu dobre wiadomosci moze wtedy moja nadzieja na powodzenie wroci.
        • rokitka00 Re: listopadowe starania IUI 04.11.11, 20:27
          Ja miałam się nie nakręcać. Ogólnie po IUI stwierdziłam sobie, że pewnie nic z tego nie będzie, ot takie przeczucie. Teraz natomiast wyszukuję objawów. Normalnie tylko pacnąć się w ten głupi łeb.
          • niesia07 Re: listopadowe starania IUI 04.11.11, 21:22
            Hej dziewczyny! nie wytrzymałam i test (sikany) zrobiłam dzisiaj i ..... 2 kreski!!!! Normalnie szok. Oczywiście jutro rano powtorze test, bo nie dowierzam!! A to było podejście iui z gory nastawione na porażkę - takie mialam odczucie ,ze na pewno sie nie uda, bo pecherzyk za maly, ze doktor sie nie przyklada. Zrobiłam to iui, żeby tylko nie tracić cyklu. Ech, żeby się to potwierdziło jutro i żeby fasolka dobrze się rozwijała. Mam cały czas takie delikatne pobolewanie brzucha, ale z tego, co czytałam, to normalne w pierwszych tygodniach. Tak więc jutro melduję się ponownie, mam nadzieję, że potwierzę dobre wieśći. Do 4 razy sztukasmile Cieszę się, że mogę potwierdzić statystykę, że iui jednak się udaje!!! I tego Wam życzę no i sobie!
            • amika3 Re: listopadowe starania IUI 04.11.11, 21:33
              no neeesia gratulacje!!, czyli jednak udaje się za czwartym razem smile życzę Ci pięknego rozwoju fasoli. napisz jak długo się leczysz, masz już jakieś dzieciątko?
              • niesia07 Re: listopadowe starania IUI 04.11.11, 21:47
                Nie mam dzieci.Mam 32 lata. Leczymy się ok. 8 m -cy, ale u nas sprawa była w diagnozie dość szybka, bo to mąż ma azoospermię (miałam aid). Jeśli się potwierdzą dobre wieści, to myśle że wpływ miało robione ostatnio badanie hycosy (drożności jajowodów) - chyba mnie tam trochę "przeczyściło". Dodam, że ten cykl był bez stymulacji.
                • lili2010 Re: listopadowe starania IUI 05.11.11, 15:14
                  gratuluję !!! hurra komuś się udaje jednak ta iui wink)
            • rokitka00 Re: listopadowe starania IUI 05.11.11, 13:50
              niesia07 gratulacje, widzisz nie można się poddawać smile
              • magdafiolka Re: listopadowe starania IUI-pomocy 05.11.11, 17:06
                Niesie gratuluje i trzymam kciuki aby fasolka dobrze roslasmileWiedzialam,ze wkoncu ktos przelamie w naszym watku zla passe padlo na Ciebie wiec teraz juz i nam musi sie udacsmile

Lili jak u Ciebie??
                Ktora z dziewczyn teraz jest w kolejce do testowania najpredzej??

Mam pytanko odnosnie dzis musze zrobic zastrzyk z Predalonu i lekarz kazal,abym sama sobie wyliczyla najlepszy czas i teraz sama nie wiem IUI mam w poniedzialek jakos miedzy 15-15:30 dziewczyny pomozcie podac najlepsza godzine podania go.
                • rokitka00 Re: listopadowe starania IUI-pomocy 05.11.11, 17:57
                  Ja wprawdzie dostaję pregnyl, ale to chyba odpowiednik twojego leku. Te leki działają miedzy 24-48 godz. Ja miałam zrobić zastrzyk 36 godz. przed planowaną IUI i faktycznie jak gin zrobił usg to pęcherzyka już nie było.
                  To może w niedzielę ok. godz. 8 rano?
                • lili2010 Re: listopadowe starania IUI-pomocy 05.11.11, 18:15
                  mnie też lekarz zawsze kazał sobie dawac zastrzyk na 36 h przed iui. W poniedziałek idę na zobaczenie co i jak, chociaż chęci całe straciłam bo jestem na wojennej ścieżce z m. wrrr
                  • magdafiolka Re: listopadowe starania IUI-pomocy 05.11.11, 19:36
                    No to to jestem w kropce lekarz podal,ze tak o 20 w sobote moge wziasc lub se wyliczyc i ciut pozniej bo jajko peka miedzy 36-42 godz po podaniu.
                    Jezeli wezme dzis o 20 to IUI bedzie jakies 43-44 godz po zastrzyku to chyba za pozno??
                    Jak wezme tak o 24 to IUI bedzie jakies 39-40 godz po czy to tez nie za pozno??
                    I czy jajko moze peknoc przed tymi 36 godz lub pozniej po 42??Lekarz mowil,ze to jest taki wyznacznik,ale moze tez peknac pozniej....Kurcze pogubilam sie juz w tym wszystkim...
                    Czytalam w necie ze te jajko jest gotowe kilka godz do zaplodnienia czyli jakby peklo tak o np.12-stej w poniedzialek to szansa na powodzenie teoretycznie bylaby??
                    Trzecia IUI i czlowiek jest coraz wiecej w tym wszystkim zagubiony

Lili ty na sciezce wojennej he bedzie dobrze zanim bedzie IUI pogodzicie siesmileJa wczoraj tez caly zal do lekarza i zlosc przelalam na meza(na szczescie on to zaakceptowal i pozwolil mi sie wygadac i wieczorkiem juz bylo ok)
                    Rokita a ty kiedy testujesz??
                    • rokitka00 Re: listopadowe starania IUI-pomocy 05.11.11, 19:44
                      Ja testuję 16.11 Oczywiście już dopatruję się sama nie wiem czego, ehh

• niesia07 Re: listopadowe starania IUI-pomocy 05.11.11, 19:54
                        A ja dzisiaj rano powtorzylam test i byly 2 kreskismile Ale na razie cicho-sza. Póki nie będzie 100% pewności nikomu nie mówimy! Powodzenia dziewczyny!
                        • amika3 Re: listopadowe starania IUI-pomocy 05.11.11, 20:20
                          nesiu miałaś jakieś objawy?
                          • niesia07 Re: listopadowe starania IUI-pomocy 05.11.11, 21:20
                            jeśli chodzi o objawy, czyli ewentualne dolegliwości, których wcześniej nie miałam to: po ok. tygodniu po iui czułam lekkie kłucia co jakiś czas w okolicy prawego jajnika (nigdy mnie nie bolały - nawet podczas owulacji). A teraz od ok. 3-4 dni mam pobolewania brzucha -takie lekkie skurcze, ale niezbyt uciążliwe.
                            A jeśli chodzi o trzymanie po iui - to najdłużej ostatnio właśnie trzymałam - 5 minsmile
                      • amika3 Re: listopadowe starania IUI-pomocy 05.11.11, 20:15
                        magdafiolka,ja miałam orwitelle ale to podobnie działa jak pregnyl, raz po 36 dodz. miałam pęknięty pęcherzyk a ostatnio jeszcze nie. ale chyba lepiej żeby to żołnierzyki poczekały na komórkę niż odwrotnie. Ja bym zrobiła o 3 nad ranem.
                        lili jedziemy dalej na tym samym wózku, u mnie też ścieżka wojenna z mężulkiem...
                        ja testuję ok 16 listopada, jak wcześniej nie przyjdzie@.
                        W moją iui nawet nie wierzy mój lekarz sad
                        • magdafiolka Re: listopadowe starania IUI-pomocy 05.11.11, 20:22
                          Rokita-Amika to testujecie tak samosmileMam nadzieje,ze i wy dacie tu dobre wiescismile
                          Niesia super sie ciesze,ze sie wam udalo teraz ty trzymaj kciuku za nas i dawaj ciazowe fluidki namsmile
                          Ehh ci nasi mezowiesmileJa juz po wojnie teraz czekam na IUI i cak szybko na urlop sie relaksowacsmile
                          Amika a czemu twoj lekarz nie wierzy??He ja w mojego gina tez nie wierze dlatego sie teraz poddalam i spisalam IUI zanim jeszcze ja zrobia na straty...
                          A mam pytanie ile razy po IUI lekarz wam kazde miec stosunek??
                          • rokitka00 Re: listopadowe starania IUI-pomocy 05.11.11, 20:32
                            Nam nic nie mówił, zeby sie jeszcze stosunkować sad ale u nas to głównie czynnik męski, więc nie sądze żeby to coś dało sad
                            • magdafiolka Re: listopadowe starania IUI-pomocy 05.11.11, 20:37
                              U nas wrecz nakazuja ci miec stosunek minimum 3 razy bo lekarz mowi,ze wiecej nasienia nie zaszkodzi aha i jak najdluzej po IUI i stosunku trzymac wszystko w srodku.
                              • rokitka00 Re: listopadowe starania IUI-pomocy 05.11.11, 20:54
                                Trzymałam smile
                                • magdafiolka Re: listopadowe starania IUI-pomocy 05.11.11, 20:58
                                  Ile najdluzej ci sie udalo utrzymac po IUI??
                                  • rokitka00 Re: listopadowe starania IUI-pomocy 05.11.11, 21:14
                                    To była moja pierwsza IUI. Chyba z 5 godzin. ok 3 godzin drogi i potem jeszcze trochę w domu.
                                    • niesia07 Re: listopadowe starania IUI-pomocy 05.11.11, 21:25
                                      jeśli chodzi o objawy, czyli ewentualne dolegliwości, których wcześniej nie miałam to: po ok. tygodniu po iui czułam lekkie kłucia co jakiś czas w okolicy prawego jajnika (nigdy mnie nie bolały - nawet podczas owulacji). A teraz od ok. 3-4 dni mam pobolewania brzucha -takie lekkie skurcze, ale niezbyt uciążliwe.
                                      • niesia07 Re: listopadowe starania IUI-pomocy 05.11.11, 21:27
                                        A jeśli chodzi o trzymanie po iui - to najdłużej ostatnio właśnie trzymałam - 5 minsmile
                                        • magdafiolka Re: listopadowe starania IUI-pomocy 05.11.11, 21:50
                                          Ja po IUI trzymam zazwyczaj tak do 9 godz a po przymusowym stosunku po IUI tak 6-8 godzsmile
                                          U mnie dobrze wypada bo zazwyczaj przesypiam caly ten czassmile
                                          • magdafiolka Re: listopadowe starania IUI 06.11.11, 10:17
                                            Zrobilam dzis zastrzyk o 5-tej rano czyli wedlug wyliczen IUI bedzie jakos miedzy 34-35 godz po zastrzyku(posluchalam was bo mowilyscie,ze najlepiej 36godz przed)zobaczymy czy to cos dasmile
                                            Milej niedzieli wszyskimsmile
                                            • lili2010 Re: listopadowe starania IUI 06.11.11, 16:19
                                              ja niestety odpada nie udaje mi sie dojsc do porozumienia z m. Jest na mnie zly i nie ma w nim checi. Strasznie mi przykro i serce boli no ale sama nic nie wskoram sad( kibicuje wam bardzo. Chyba czas sie pogodzic z mysla ze wiecej dzieci nie bedzie. Tyle nadziei wlozylam w ta listopadowa iui ze ostatni raz i musi sie udac i taka klapa. Nie mam juz sily sad
                                              • niesia07 Re: listopadowe starania IUI 06.11.11, 16:53
                                                hej lili! Przykro mi, że tak się u Ciebie porobiło. Nie poddawałabym się jeszcze, bo przecież macie szanse na kolejne dziecko. Ułoży się między Wami i podejmiecie kolejną próbęsmile
                                                buziaki*)
                                                • lili2010 Re: listopadowe starania IUI 06.11.11, 17:01
                                                  ulozyc sie ulozy bo pewnie w okolicach srody zlosc mu przejdzie, no ale i tak jest juz po zawodach bo wczoraj na zlosc mi pil wodke wiec wlasciwie juz nie spelnia warunkow sad nie wiem czy znajde jeszcze sily na startowanie w tym roku. Aaa buuuuu
                                                  • niesia07 Re: listopadowe starania IUI 06.11.11, 18:05
                                                    No nie wiem, co mam napisać. Z jednej strony wiem po sobie, że warto walczyć (planowałam jeszcze zrobić 2 iui, czyli w sumie 6, bo tak zalecał lekarz i tak podobno mówią statystyki), a z drugiej rozumiem Cię, bo nerwy, wieczna obserwacja cyklu, wizyty i pusty portfel - to megamęczące. Skoro w tym miesiącu już po sprawie - to wyluzuj się maksymalnie np. przy winkusmile A za 2 tygodnie ruszysz do bojuwink Tego Ci życzęsmile
                                                  • magdafiolka Re: listopadowe starania IUI 06.11.11, 18:35
                                                    Lili sorka,ze pytam,ale wy sie poklociliscie o IUI i staranka dlatego maz tak sie zachowuje???On nie chce wiecej dzieci??Kiedy wogole mialas miec IUI??Moze ten alkohol jak IUI bedzie za kilka dni nie wplynie zlesmileNie poddawaj sie tak szybko ja czekam na Ciebie...Niesia dala nam dobre wiesci wiec teraz kolej na nassmile

Niesia nie uciekaj od nas tak szybko.
                                                    U mnie dzis cos sie dzieje w brzuchu czuje jak by sie cos rozpychalo i bylo malo miejsca(lekarz mowil,ze jajka jeszcze beda rosly,a sa trzy dominujace wiec moze dlatego)Jakos dzis w nócy moje jajko ma zaczac wedrowac wiec mam nadzieje,ze do IUI zastrzyk zacznie dzialac.

Czy wy bierzecie po IUI tez Predalon??
                                                  • niesia07 Re: listopadowe starania IUI 06.11.11, 19:02
                                                    Nie ucieknęsmile Powodzenia jutro magdafiolkasmile
                                                  • magdafiolka Re: listopadowe starania IUI 06.11.11, 19:11
                                                    Nie dziekuje,zeby nie zapeszycsmile
                                                  • koncercik77 Re: listopadowe starania IUI 06.11.11, 19:48
                                                    ja czekam...najgorsze jest to czekanie ale mam nadzieje że skoro udało się nam z 1 maluchem za 1 razem to teraz też tak będzie smile trzymam za wszystkich kciuki!
                                                  • maaagall Re: listopadowe starania IUI 06.11.11, 20:12
                                                    Witam! IUI miałam jednak nie 01.11 a 03.11, ponieważ po clo pęcherzyki powoli rosły. IUI miałam na jednym pęknietym, ale jeszce był jeden przed pęknięciem.Okazało się że nasienie męża bardzo się pogorszyło: czerwiec 9 mln, wrzesień 15 ml(po zastrzykach), a do IUI tylko 3 mln,nie wiem co sie stałosad.Po preparacji było 5,4 mln/1 ml,a w ruchu a+b 41% 2,2 ml.Jeżeli możecie napisać jakie parametry mieli Wasi M do iui to z góry dziękuję.Testować mam 16.Pozdrawiam
                                                  • amika3 Re: listopadowe starania IUI 06.11.11, 20:59
                                                    Lili uśmiechnij się do męża, może jeszcze nie jest za późno. Alkohol chyba nie ma takiego wpływu...ja pracuję w szkole i jedną ciekawą rzecz zaobserwowałam, że w rodzinach, gdzie rodzice normalnie obciekają tym alkoholem jest duuużo dzieci hihi
                                                    maaagal moj m ma obniżone parametry ale przy ostatniej iui miał 22 mln tych podanych. no i testujemy w ten sam szczęśliwy dzień smile
                                                  • lili2010 Re: listopadowe starania IUI 06.11.11, 21:03
                                                    magdafiolka foch meza nie jest o iui bo on podobno bardzo chce,ale jest czlowiekiem bardzo zazdrosnym i zaborczym a ja w barze spotkalam jego kolege i sie zagadalam wiec jest mega zly, moze zle to odbieram ale cala sytuacja z iui jest dla mnie wystarczajaco stresujaca i poniekad upokarzajaca ze proszenie go o przesuniecia focha na inny temin jest niemozliwe, przez niego pokonanie go tez pewnie nie, ale jestem zdania ze jest na tyle dorosly ze nie powinien w ogole wykorzystywac iui do takich rozgrywek- duzo by gadac. Generalnie on nie uwaza zeby picie przed iui szkodzilo jego terinatorom wrrr. A co do paramtrow nasienia mi gin powiedzial ze iui ma szanse powodzenia przy 10 mln , em mial wtedy 70mln. Ale przy kolejnej mial 17 i tez nie wyszlo...
                                                  • magdafiolka Re: listopadowe starania IUI 06.11.11, 21:15
                                                    Lili moze jeszcze ten cykl nie jest straconysmileMialas juz konkretny termin IUI??
                                                    U nas tez te parametry sa rozne w pierwszej IUI bylo 42mln w drugiej(krotko przed IUI odchorowal grype) mial tylko 15mln,ale ze duzo oddal to w sumie wyszlo,ze dali mi jakies 70mln chlopaczkowsmilenic nie wyszlo,a co bedzie jutro zobaczymy w kazdym razie powiedzialam mezowi,ze jak jutro zas bedzie tego malo to idziemy pogadac z lekarzem czemu jest ich coraz mniej.
                                                    Ja sie troche boje tej jutrzejszej IUI bo pierwsze z zastrzykiem sami celowalismy....mam trzy jajka ktore lekarz uznal za duze ryzyko na trojaczki,drugie,ze moze byc juz za pozno crying ale coz olewam te IUI wiec bedzie co ma byc najwazniejsze,aby urlop nam sie udal bez myslenia na ten tematsmile
                                                  • niesia07 Re: listopadowe starania IUI 08.11.11, 18:29
                                                    hej dziewczyny, jak Wasze starania, bo jakoś cicho tutajsmile
                                                  • koncercik77 Re: listopadowe starania IUI 09.11.11, 16:25
                                                    No u mnie czekania cd...8 dzień po IUI ale jakoś dajemy radę i mamy nadzieję że się udało- i oby tak było smile
    • lili2010 Re: listopadowe starania IUI 08.11.11, 21:02
      hej mój mąż jednak faktycznie się odgniewał i iui była dzisiaj, nasienie podobno lepsze niż ostatnio, pęcherzyki dwa i pękły tuż przed iui. Tylko jedno mnie martwi tym razem lekarz kazał mi nie jeść luteiny ani progesteronu, głupio mi się było zapytać, bo w końcu jego obdarzam zaufaniem, no ale w sumie teraz żałuję bo mnie to bardzo zastanawia...może ktoś mądry tu mi coś podpowie?
      • niesia07 Re: listopadowe starania IUI 08.11.11, 21:26
        no widzisz lili, jednak nie odpuściłaś, cieszę się! Nie wiem, jakie były Twoje wyniki badań, ale ja ani razu nie brałam luteiny i progesteronu (tylko 2 razy byłam stymulowana przed iui), a udało się na naturalnym cyklu. Więc niczym się nie martw, tylko cierpliwie czekaj. Trzymam kciuki!!!!
        • lili2010 Re: listopadowe starania IUI 09.11.11, 10:56
          nie pamiętam jakie miałam wyniki progesteronu, ale do poprzednich iui miałam duphaston i luteinę, dlatego teraz się trochę dziwię. Dziś rano jak wstałam wypłynęło ze mnie takie blado czerwone plamienie, kurcze znowu nie wiem o co chodzi, nigdy tak nie miałam, jak ja wytrzymam te dwa tygdonie to nie wiem. Ja już niestety jestem po 4 iui więc może się uda za 5...hehe chociaż jak liczyć provitowe podejścia to 3. Póki co mam wolne i za dużo czasu bo córka chora więc leniuchuję na maksa. Wszytskie prace domowe wykonałam przed iui, żeby się teraz nie nadwyrężać po a nuż wink
          • koncercik77 Re: listopadowe starania IUI 09.11.11, 17:51
            ja po pierwszej IUI (udanej) nic nie brałam i teraz też nie także nie wiem jak z tymi lekami, a skoro lekarz nic nie przepisał to widocznie wie co robi więc głowa do góry smile
            • amika3 Re: listopadowe starania IUI 10.11.11, 20:25
              dziewczyny, u mnie fatalnie, @ dopiero za tydzień a ja już dziś plamię sad(( tak jak zawsze od 4 i pół roku sad nawet nie mogę mieć nadziei ech..
              • lili2010 Re: listopadowe starania IUI 10.11.11, 21:31
                wiem, ze latwo powiedziec gorzej zrobic ale nie odbieraj sobie jeszcze nadziei, sama nie wierze ze mogloby mi sie udac i tez mam plamienia od iui dziwne ale gdzies tam ciagle wierze, pewnie sie ludze, ale co mi zostalo? Dzis bylam na spotkaniu gdzie byly 3 ciezarne i patrzac na nie zastanawialam sie czemu im sie udaje ot tak a mnie nie? Nie znam odpowiedzi i nigdy nie poznam zostalo mi miec nadzieje ze ja tez kiedys bede ciezarowka smile
                • koncercik77 Re: listopadowe starania IUI 11.11.11, 19:31
                  ehh nie zazdroszczę- ja miałam to szczęście ze przy 1 IUI od razu nam sie udało i mamy super malucha, a teraz czekamy po 2 IUI- u mnie nie ma plamienia natomiast ciągle czuję coś w podbrzuszu- jakies pobolewania czy coś no i nie wiem czy to dobrze czy źle - pozostaje czekanie i nadzieja że się udało- powiem szczerze że tym razem jakoś spokojniej do tego podchodzę, chociaz wolałabym żeby był już poniedziałek, kiedy spróbujemy zatestować...Naprawdę trzymam dziewczyny za każdą kciuki i oby sie udało!!!!
                  • koncercik77 Re: listopadowe starania IUI 13.11.11, 12:33
                    ja zaczynam mieć lekkiego stresa- jutro mam 1 raz testowac po tegorocznej IUI- cały czas mam nadzieje że się udało, ale mimo to trochę się boję. No nic zobaczymy smile
                    • lili2010 Re: listopadowe starania IUI 13.11.11, 18:40
                      to trzymam mocno kciuki, a jak sie czujesz jakies objawy? Ja mam takie wrazenie jakbym zaraz miala dostac @, a zdecydowanie na nia nie czas. Wczoraj uslyszalam rade zycia, od kolezanki ktora wlasnie urodzila drugie dziecko ze w prezencie urodzinowym dostane wizyte u hipnotyzera bo za duzo o tym mysle !!!! Smiac sie? Plakac? Zaniemowic...
                      • niesia07 Re: listopadowe starania IUI 13.11.11, 18:53
                        u mnie dziewczyny ból brzucha i jajnika to był dobry znak. A lili -jeśli chodzi o słowa twojej kolezanki - to je zignoruj, bo dziewczyna nie wie, że w naszym przypadku nie da się po prostu o tym nie myśleć!
                        • amika3 Re: listopadowe starania IUI 13.11.11, 20:42
                          To ja też koncerciku trzymam kciuki na jutro smile u mnie plamienie trochę ustało ale za to nic nie czuję nawet zbliżającej się @ zawsze to chociaż piersi pobolą a teraz nic, dosłownie zero objawów sad jak tam u dziewczyn? kto jeszcze testuje jutro? smile)
                          • koncercik77 Re: listopadowe starania IUI 13.11.11, 21:34
                            dzięki za te kciuki- przydadzą się. Ja mam ciągłe pobolewanie w podbrzuszu- tak jakby sie miała @ pojawić a to wszak nie czas- juz nie pamiętam jak to było poprzednim razem- mój mąż twierdzi że "pamięta" i mnie pobolewało i to dobrze że pobolewa- to cytat z męża wink a na poważnie dodatkowo kilka pryszczy się pojawiło gdzie takich objawów/problemów skórnych nie mam...no nic może sobie wynajduję "objawy" na "tak"...jutro zobaczymy czy coś beta wskaże....
                            a co do "dobrych" rad koleżanek, które bezproblemowo zaszły w ciążę to wpuszczałabym jednym uchem drugim wypuszczała- ja osobiście nie podejmuję takiego tematu z koleżankami, wolę wejść na formum i popisać z osobami, które borykają się z podobnymi problemami co ja i wiedzą o czym piszę...
                            No nic...do usłyszenia - napisania jutro. Oby każda z nas miała jakieś dobre wieści smile
    • rokitka00 Re: listopadowe starania IUI 14.11.11, 15:40
      U mnie lipa sad Zrobiła rano test i tradycyjnie zobaczyłam I kreskę sad

Pierwsza IUI porażka
      • koncercik77 Re: listopadowe starania IUI 14.11.11, 17:24
        to witam w klubie...zrobiłam badanie z krwi- no i d...a blada. No cóż tym razem się nie udało za pierwszym razem więc może w grudniu pójdzie. fakt faktem zdecydowałam się na IUI przy jednym pęcherzyku (wielkość 22) drugi miał 14 no i same maluchy i liczyłam się z porażką-ale i tak mi smutno bo człowiek ma zawsze nadzieję. Przy nastepnym cylku będę brać 2 razy dziennie clo i może ładniejsze pęcherzyki się wychoduje (teraz miałam tylko po 1 tabletce i nic poza tym). No to do góry głowa i będzie dobrze nastepnym razem- trzeba w to wierzyć bo inaczej człowiek zwariuje.
        Pozdrawiam wszystkich i nadal trzymam kciuki i czekam na same dobre wiadomości smile
        • rokitka00 Re: listopadowe starania IUI 14.11.11, 17:33
          Ja też miałam IUI na jednym pęcherzyku, a stymulowana byłam fostimonem - dość drogimi zastrzykami. Teraz mam dostać jeden więcej, a jak to nie poskutkuje, to lekarz zwiększy dawaki do dwóch dziennie, tylko nie wiem czy na to mnie będzie stać sad Juz teraz za same leki płace ponad 500 zł, do tego IUI 600 zł, kilka wizyt u ginekologa 300 zł.
          • koncercik77 Re: listopadowe starania IUI 14.11.11, 20:22
            no niestety IUI kosztuje- żeby to był sam koszt IUI to byyłoby OK ale leki, wizyty, USG blablabla już teraz zastanawiamy się nad budżetem grudniowym- jak tu wygospodarować kolejne środki na IUI zwłaszcza że przed nami święta...eh ale jak się pomysli że się uda i pojawi się maluszek to jakoś mysli o kasie umykają i pojawia sie uśmiech- i obyśmy takiego prezentu na te święta doczekały smile
            • rokitka00 Re: listopadowe starania IUI 14.11.11, 20:34
              a my chyba ten następny cykl odpuścimy, nie pociągniemy tego finansowo
              • koncercik77 Re: listopadowe starania IUI 14.11.11, 20:49
                my jeszcze chyba spróbujemy...mamy jeszcze trochę czasu żeby pomysleć więc jeszcze zdecydujemy- zobaczymy jak tam nam kasowo to wyjdzie...
                • lili2010 Re: listopadowe starania IUI 15.11.11, 10:42
                  przykro mi dziewczyny, że się nie udało, trzymam kciuki za wasze kolejne podejścia z powodzeniem, ja jeszcze tydzień męczarni mam przed sobą a jak znowu będzie du...pa to kolejny raz próbuje w styczniu bo lekarz kazał zrobić przerwę.
                  • maaagall Re: listopadowe starania IUI 16.11.11, 18:04
                    Witam! U mnie niestety klapa - jedna kreska.Lekarz kazał zrobic bete ,ale szkoda mi juz kasy,poczekam do niedzieli na @.
                    • niesia07 Re: listopadowe starania IUI 16.11.11, 19:09
                      Hej dziewczyny. Wczoraj byłam na pierwszej wizycie i lekarz potwierdził ciązę. Wszystko Ok. Widziałam nawet pulsujące tętno. Nie piszę tego, żeby kogokolwiek dołować, ale potwierdzić, że warto walczyć. Ja też przed tą 4 iui nie widziałam szansy na powodzenie, a tu proszę. Trzymam za Was kciuki, a Wy trzymajcie za mnie! Buziakismile
                      • mamafranusia Re: listopadowe starania IUI 17.11.11, 12:13
                        Witajcie
                        piszę tu chyba pierwszy raz ale czytam od jakiegoś czasu to forum
                        jestem właśnie po 2-iej inseminacji, miałam ją 26.X, w poniedziałek zrobiłam test i był pozytywnysmile w sobotę mam się pokazać lekarzowi
                        nesia - kiedy miałaś inseminację? bo jedziemy chyba równo albo blisko siebiesmile zazdroszczę, że już masz potwierdzenie od lekarzasmile
                      • mamafranusia Re: listopadowe starania IUI 17.11.11, 12:15
                        aaaa, już doczytałam, że 26.X smile czyli tydzień przede mojąsmile
                        powodzeniasmile
                        • lili2010 Re: listopadowe starania IUI 17.11.11, 13:12
                          Witaj wink wielkie gratulacje, miód na serce, że komuś te inseminacje się udają. Ja jeszcze muszę czekać, ale normalnie chyba jajo zniosę do 23.11. Miałaś jakieś przeczucia, że to ten raz kiedy się uda? jakieś objawy? Na pękniętych pęcherzykach czy nie? Przepraszam, za tyle pytań na raz ale... sama wiesz jak wyglądają te 2 tyg czekania. Pozdrawiam
                          • mamafranusia Re: listopadowe starania IUI 17.11.11, 14:19
                            oj bardzo dobrze wiem...
                            powiem Ci, że tym razem nie nastawiałam się wogóle na sukces, w przeciwieństwie do pierwszej inseminacji, po której obiecywałam sobie wiele
                            miałam/mam wyznaczony termin laparoskopii na 24 listopada i już się nastawiałam na to
                            w niedzielę miała przyjść @ ale w poniedziałek była nadal cisza więc zrobiłam w końcu test
                            objawy miałam raczej miesiączkowe, ból podbrzusza taki jak zawsze przed @ więc to mnie dodatkowo zmyliłosmile
                            a inseminacja była na niepękniętych pęcherzykachsmile
                            pozdrawiam i trzymam kciuki
                          • mamafranusia Re: listopadowe starania IUI 17.11.11, 14:22
                            a jeszcze Ci napiszę, że moja inseminacja jest drugą udaną w tym miesiącu robioną przez mojego lekarza, więc jednak się udająsmile
                            • niesia07 Re: listopadowe starania IUI 17.11.11, 18:41
                              mamafranusia, iui miałam 18 X. gratuluję i powodzenia na wizyciesmile Zaczęły mi się mdłości. Nie jest fajnie, ale dla dzidziusia wszystko zniosęsmile
                              • amika3 Re: listopadowe starania IUI 18.11.11, 02:15
                                mamafranusia gratulacje, dobrze że iui się jednak komuś udają smile nesiu07 cudownie ja też bym chciała takie wredne mdłości hihi u mnie niestety klapa, we wtorek test - jedna krecha sad czekam na @, miała przyjść we wtorek i nara cisza, boże jak ja jej nienawidzę...
                                • mamafranusia Re: listopadowe starania IUI 18.11.11, 07:43
                                  kurcze, od wtorku to już trochę czasu minęło, może powtórz test
                              • mamafranusia Re: listopadowe starania IUI 18.11.11, 07:42
                                no jasne, kurcze, czytałam, że miałaś IUI 18-tego a napisałam kiedy była moja czyli 26-tego, ciąża mi się na mózg rzuciławink
                                • slodka_polly Re: listopadowe starania IUI 18.11.11, 15:38
                                  Witajcie, znalazłam Was dzięki lili2010!
                                  IUI miałam 12 listopada i teraz czekam...
                                  • lili2010 Re: listopadowe starania IUI 18.11.11, 18:39
                                    ja 8 i też czekam...masakra z tym czekaniem
                                    • slodka_polly Re: listopadowe starania IUI 19.11.11, 09:43
                                      Czekanie... staram się o tym nie myśleć.To 4 IUI. Dużo śpię (Biorę 4x2luteinę, 3xno-spe, 2xestrofem). Fajnie widzieć, że komuś się udaje.
                                      lili2010, kiedy robisz test?
                                      • rokitka00 Re: listopadowe starania IUI 19.11.11, 14:25
                                        My jednak zrobimy teraz drugie podejście. Dzisiaj mam 1 dc, IUI zaplanowana na początek grudnia.

Trzymam kciuki za wasze II kreseczki. Wiadomości, że komuś IUI się udała podnosi mnie na duchu i daje nadzieję.
                                      • lili2010 Re: listopadowe starania IUI 19.11.11, 19:25
                                        ja testuje w srode, nie biore nic, sama juz nie wiem co czuje a co sobie wmawiam, myslalam ze z kazda kolejna iui bede bardziej wyluzowana jest wrecz odwrotnie, tak bardzo bym chciala zeby sie tym razem udalo, ehhh z jednej strony bardzo chce w to wierzyc a z drugiej jakos nie wierze sad za 4 dni wszystko bedzie jasne
                                        • lilek Re: listopadowe starania IUI 19.11.11, 22:52
                                          Witam Forumowiczki,
                                          podczytuję wątek od kilku tygodni. Wcześniej wypowiadałam się w wątku dotyczącym pco. Cóż, w grudniu będę podchodzić do swojej pierwszej IUI. Starania na poważnie podjęłam ok. 6 mcy temu, wyniki moje i męża dobre. Po drodze oczywiście było m.in. sprawdzanie drożności jajowodów. Zażywam dostinex i clo. Jestem w Gamecie w Gdyni, lekarz prowadzący ze względu na mój wiek (36 lat) zasugerował właśnie IUI.
                                          • slodka_polly Re: listopadowe starania IUI 20.11.11, 13:12
                                            Witaj lilek, dopiero teraz zobaczyłam, że przekroczona została magiczna 100-tka i są nowe wpisy! Jakie masz odczucia dotyczące Gamety? Zastanawiamy się na in vitro w Gamecie..
                                            • lilek Re: listopadowe starania IUI 21.11.11, 08:27
                                              Polly, przed Gametą diagnozowałam się w Invicie. I tutaj zdecydowanie bardziej jestem za Gametą, lekarzem prowadzącym jest dr Skweres. Może nie do końca jestem miarodajnym przykładem, gdyż u mnie w pierwszej kolejności wizyta miała na celu zdiagnozowanie,w czym dokładnie problem, że bez tabletek antykoncepcyjnych okres przychodzi nawet i po kilku miesiącach. Odczucia mam jak najbardziej pozytywne - dr Skweres jest cierpliwy, wszystko dokładnie tłumaczy, nie narzuca tylko tłumaczy jakie można zastosować rozwiązania i ich plusy i minusy. Taka błaha rzecz, ale na plus jak dla mnie tez jest zwykły szacunek dla czasu pacjenta. W Invicie moja lekarka non stop się spóźniała, przychodziła nawet 50 minut po rozpoczęciu godzin przyjmowania. Znajoma z hashimoto, która również leczyła się u dr Skweresa właśnie w miniony piątek została mamą. A starania trwały niecały rok.
                                              • slodka_polly Re: Gameta 21.11.11, 12:29
                                                Lilek, dzięki za info! Byłam w Invikcie i mam mieszane odczucia. Koleżanka zasugerowała Gametę i właśnie Twojego lekarza. Podobno właśnie ma świetne wyniki przy chorobach tarczycy, ale nie tylko Będę musiała się tam przejechać. Może w kolejnym cyklu (?). Pozdrowienia P.
                                        • amika3 Re: listopadowe starania IUI 20.11.11, 00:05
                                          lili do środy jeszcze tylko trzy dni, to juz naprawdę niewiele. U mnie małpa@ pojawiła sie mocno spóźniona, co się nigdy nie zdarza. Zrobiła to teraz po iui, żebym miała nadzieję i żeby mnie dobić...aaach a pomyśleć, że kiedyś tak się cieszyłam na jej widok smile
                                        • slodka_polly Re: listopadowe starania IUI 20.11.11, 12:55
                                          Ja chyba zrobię test 25-tego... Będzie 14 dni po IUI, choć to może za wcześnie(?) Pregnyl (1000 m.j.) miałam podany 10-tego.. Nie powinien już fałszować..
                                          Podobne, jak maaagall miałam IUI na jednym pękniętym pęcherzyku, a drugi jeszcze czekał..
                                          No nic.. Co ma być, to będzie.. Staram się tylko nie zaszkodzić jakoś głupio, jeśli ktoś tam jest. Nie wiem, czy też tak macie? Jak na złość wydarza się w tym czasie 'seria niefortunnych zdarzeń' typu infekcje, opryszczki, zatrucia itp.. A może rzeczy na które zwykle nie zwracam uwagi lub znoszę z godnością teraz jawią w nowym świetle? W każdym razie, od czasu IUI nie kręcę bez wyraźnej potrzeby po sklepach, nie spotykam ludźmi, przestałam używać kremu z retinolem, nie jem nieprzegotowanych potraw, sparzam sałatę... ech.. Ale tylko tyle mogę zrobić.
                                          rokitka00, które to Twoje podejście? A reszta dziewczyn, będziecie próbować w tym m-cu?
                                          • rokitka00 Re: listopadowe starania IUI 20.11.11, 16:39
                                            Ja podchodzę 2 raz. Też leczę się w Gamecie, tylko że w Łodzi,
                                            • koncercik77 Re: listopadowe starania IUI 24.11.11, 17:13
                                              hej rokitka00 ja też leczę się w Gamecie w łodzi i będe na dniach podchodzić do IUI smile u kogo się leczysz?
                                              • slodka_polly Re: listopadowe starania IUI 24.11.11, 19:17
                                                Koncercik77, powodzenia! Może będzie 'prezencik' na święta... smile
                                                My, jeśli się nie uda teraz, w grudniu pas.. Muszę trochę odpocząć.. Spróbujemy w styczniu-lutym..
                                                • slodka_polly Re: listopadowe starania IUI 25.11.11, 15:52
                                                  No i nie wyszło.. sad Jedna kreska.. Nie idę na betę.
                                                  Trochę się na to szykowałam, ale czy można się na to przygotować? Zawsze tli się jakaś nadzieja.. Nawet teraz ją mam (że może 5-ta okaże się tą szczęśliwą próbą?)
                                                  A teraz jakaś fajna książka, żeby nie myśleć.. i jakoś to będzie.. Wrócimy pewnie w styczniu..
                                                  Pozdrawiam kolejne starające i trzymam za Was kciuki! P.
                                          • koncercik77 Re: listopadowe starania IUI 24.11.11, 17:11
                                            slodkapolly- ja w tym miesiącu pewnie jeszcze raz spróbuję- niestety IUI z 2 listopada się nie powiodła...teraz jest 7 dc od 2-6 standardowo brałam clo a w poniedziałek jadę na USG owu- no zobaczymy czy coś więcej "wyhodowalam" w tym cyklu....Wiem jedno trzeba próbować, bo zawsze jest jakas szansa na ciążę smile
    • magdafiolka Re: listopadowe starania IUI 20.11.11, 17:01
      Witam nowe starajacesmile
      My juz po urlopie dzis wrocilismysmile
      IUI sie odbyla planowo,ale byla to nasza ostatnia proba(lekarz nie chce wiecej IUI robic bo statystyki kliniki mowia,ze jak trzy nie trafia to IN Vitro) i to bylo najgorsze i najbardziej bolesne podejscie do IUI.Planowo mam jutro testowac,ale nie mam zamiaru bo wtorek,sroda ma przyjsc @ i nie chcem se psuc nastroju jedna kreska.Co do tego czy sie udalo to jestem pewna,ze na 100% kolejny zoonnk bo od kilku dni pobolewa mnie pod brzusze a w piatek wieczorem dostalam dosc silnych boli i sama nie wiem czemu.
      Zycze powodzenia tym co beda testowacsmile
      • slodka_polly 3 IUI 21.11.11, 12:54
        Magdafiolka, i co zrobiłaś test? Ja po obejrzeniu TLC 'ciąże z zaskoczenia' zrobię mimo okresu.. wink Komuś to się jednak zdarza..(a może ułuda mass mediów smile)
        Zastanawiam się nad tymi 3 podejściami.Statystyki wskazują, że w IUI jest 20% szans na ciążę.. Dlatego uważa się, że dopiero 5-6 prób zakończonych porażką, przy drożnych jajnikach i nasieniu w normie (lub nawet poniżej) są wskazaniem do in vitro. Może Twój lekarz ma lepsze wyniki, a może macie wskazania do in vitro..
        Piszę o tym, bo sama się zastanawiam po 3 IUI i zdecydowałam się na 4.. Dla mnie - in vitro jest dużo większą ingerencją w mój organizm (nie mówiąc, że kilkakrotnie droższą), a skuteczność to 30%.. Czy zrobię 5? Nie wiem. Źle się czuję fizycznie i psychicznie po tych lekach. Zobaczymy.. A Wy co sądzicie? Co mówią Wasi lekarze?
        • magdafiolka Re: 3 IUI 21.11.11, 13:09
          Polly nie pojechalam na bete i nie zrobilam testu sikancasmileJakos nie ciagnie mnie wyjatkowo w ta strone chyba dlatego,ze wiem,ze sie nie udalo;/Poczekam az @ sie pojawi lub nie...
          Co do IUI to lekarz nam powiedzial,ze takie maja statystyki i nie robia wiecej niz 3 IUI chyba,ze para sie uprze...wskazan do In Vitro nie mamy poniewaz oboje jestesmy zdrowi i to nas najwiecej dziwi jak dwie zdrowe i zdolne osoby nie moga poczac dziecka normalnie tylko musza szukac pomocy w klinice??
          Co do In Vitro to dopuki to bylo daleko normalnie podchodzilam,a teraz jak lekarz juz tylko to nam proponuje to mam duze obawy najwieksze to takie,ze sie nie uda(moj lekarz mowi,ze przy takich wynikach pierwsze In Vitro musi sie udac)a ja sie boje tego najwiecej co bedzie jak sie nie uda??Licze jeszcze,ze moze samo zaskoczy na grudniowym urlopiesmile
          Tez ogladam ten programsmileAle jakos nie wierze,ze to mogloby mnie spotkacsmile
          • niesia07 Re: 3 IUI 21.11.11, 13:13
            slodka polly - mój lekarz też mówił, że po 6 nieudanych iui trzeba myślec, co dalej - czyli in vitro. U mnie po 4 iui się udało, a jeśli nie udałoby się to na pewno próbowałabym do sześciu razy.
            • magdafiolka Re: 3 IUI 21.11.11, 13:23
              Niesia szczesciaro opowiadaj jak sie czujesz???Bylas juz u lekarza??
          • slodka_polly Re: 3 IUI 21.11.11, 15:38
            Magdafiolka, to ja chyba tak dmucham na zimne.. wink
            W żadnym razie nie namawiam Was na zmianę planów! Każdy przypadek jest inny..I tak do końca to trudno orzec, jaki splot okoliczności doprowadził do zajścia w tej, a nie w innej próbie. Tą, a nie inną metodą. Albo co nie poszło..
            Dodam tylko, że po pierwszej IUI byłam pewna na 100%, że się uda. big_grin
            Boli mnie jajnik, ten z którego była owulacja.... boję się, że ten drugi pęcherzyk nie pękł, tylko zrobiła się torbiel.. sad (jeden pękł przed IUI, drugi mniejszy- nie).
            Niesia, opowiadaj jak najwięcej.. co lekarz i jak się czujesz.. To dodaje nam ducha!
            • lili2010 Re: 3 IUI 21.11.11, 15:52
              słodka_polly nie byłaś po iui sprawdzać czy drugi pęcherzyk pękł? Ja się leczę w provicie i jak podchodziłam na niepękniętych bądź tak jak u Ciebie, że jeden tak a jeden nie musiałam iść dwa dnie później sprawdzić czy pękły. Teraz tą iui miałam robioną na obu pękniętych więc koszt jednego usg mi odszedł. Ja jeszcze dwa dni czekania, oszaleć można, objawów zero, albo takie które sobie wmawiam.Magafiolka podziwiam wytrzymałość, że nie chcesz sprawdzić.
              • slodka_polly Re: 3 IUI 21.11.11, 17:14
                Hej! Nie, nie sprawdzałam.. Wyglądało, że ma pęknąć i nie pojawiła się żadna sugestia o sprawdzaniu..
                Lili2010, powodzenia w teście! Widzę, że Ty przepisowo.. To może i ja się wytrzymam do 28?
                • magdafiolka Re: 3 IUI 21.11.11, 18:09
                  Lili a planowo kiedy masz okres??
                  Polly do 28 juz duzo nie zostalo-ale to czekanie jest najgorsze.

A ja dzis czuje motylki w brzuchusmileChyba @ jednak sie zbliza wielkimi krokami...
                  • lili2010 Re: 3 IUI 21.11.11, 20:08
                    planowo powinnam dostać między czwartkiem a sobotą, jutro mija 14 dni od iui więc beta powinna być wiarygodna, mój plan na pozytywna - oszaleć ze szczęścia, plan na znowu nic-wielkie odchudzanie i doprowadzenie ciała do dobrego stanu bo od lipca się tak oszczędzalam,ze mi przybylo jakies 4 kg...no i od stycznia walcze dalej...oby nie...
                    • magdafiolka Re: 3 IUI 21.11.11, 20:21
                      Lili ja mam podobne plany jak sie nie uda to wracam szybko na fitnes i postaram sie w ciagu 4 tyg jak najwiecej spalic kg,aby brylowac dobra figura na sylwestrasmile
                      A co do kliniki tez nie mamy planu chyba potrzebujemy odpoczac zdecydowalismy z mezem,ze jak sie teraz nie uda pojedziemy na badania przed urlopem,a kiedys tam wrocimy do kliniki na dalsze dzialania bedziemy sie starac jak inni droga naturalna(wkoncu jestesmy zdrowi i zdolni,aby poczac potomka) i co najwazniejsze bedziemy sie cieszyc soba i czerpac przyjemnosc ze staranek,a nie tak jak teraz z zegarkiem w reku kiedy lekarz mowi...
                      LIli daj znac po tesciesmileJa nadal nie testuje wiernie czekam czy jutro pojawi sie @ uncertain
                  • gosia21m1 Re: 3 IUI 21.11.11, 20:14
                    Witam wszystkich!
                    Niedawno trafiłam na ta stronke i stwierdzam ze dobrze wiedziec ze nie ja jedna na całym swiecie mam problemy z zajsciem w ciaze, oczywiscie najlepiej by było jakby na takich formum nikogo nie było, ale dobrze jest wymienic sie informacjami i spostrzezeniami.
                    My od 2 lat staramy sie o dziecko, chodziłam do lekarza...hm jak to ujac niekompentnego...przez pół roku nie zdiagnozował u mnie PCOS, teraz zaczłam chodzic do Novum w Warszawie, od razu dwa cykle nieudane, najpierw nie bylo owulacji, teraz zrobiła się torbiel.
                    lekarz od razu proponował mi inseminacje, ale ze względów ze to jednak spory dla nas wydatek postanowilismy sprobowac narazie naturalnie, ale jesli nie bedzie efektow to chyba sie zdecydujemy, moze kiedys nam wszystkim sie uda
                    pozdrawiam i zycze wszystkim powodzenia, bądzmy dobrej mysli, wiara czyni cuda smile
                    • magdafiolka Re: 3 IUI 22.11.11, 10:06
                      U nas zoonnk tak jak mowilam wiernie czekalam i doczekalam dzis okresusad
                      Teraz czekam na termin rozmowy w klinice i wtedy przerwa dlugaaaasmileMam tylko nadzieje,ze termin bedzie najpredzej za tydz bo grype zlapalam i wole sie lekarzowi w tym stanie nie pokazywac.
                      Trzymam kciuki za reszte i usuwam sie na jakis czas z forumsmileale wroce tu jak zaczniemy ponowne starankasmileA was bede chetnie czytacsmile
                      • slodka_polly Listopadowe wyniki 22.11.11, 10:57
                        Magdafiolka, jeszcze się uda! Szkoda, że nie tym razem..
                        Lili2010, daj znać, jakie wyniki..
                      • lili2010 Re: 3 IUI 22.11.11, 11:01
                        strasznie mi przykro ;-((( ja pewnie też do Ciebie dołączę ;-(((( ale na pewno wrócę tu w styczniu, przynajmniej na chwile obecna mam taki plan i zawzięcie, że się nie poddam dopóki starczy kasy i nie zwariuję.
                        • slodka_polly Re: 3 IUI 22.11.11, 12:12
                          Lli2010, bardzo mi przykro! Niby wiemy, że szanse, to tylko szanse.. ale potem, tak smutno i źle.. W piątek napiszę, co ze mną.. Uściski. P.
                          • lili2010 Re: 3 IUI 22.11.11, 13:18
                            no to już wiem, że dołączyłam ;-((( beta poniżej 0,1 ;-(((((
                            • niesia07 Re: 3 IUI 22.11.11, 13:54
                              U mnie 7 tc. Drugą wizytę mam 5 XII. Po pierwszej wszystko ok. Ten tydzień siedze w domu, bo brało mnie lekkie przeziebienie, a trzeba dmuchac na zimne, tym bardziej ze zadnych lekow nie wolno brac. Zastanawiam się się też, czy isć na l4 do konca ciazy. Moj lekarz mi to doradza. Pracuje w szkole, a tam nie łatwo się zarazic, czy zdenerwować. Poza tym zimowe dojazdysad Mam do pracy 20 km.) Trochę się wynudzę w domu, ale zdrowie najważniejsze. Tym bardziej ,że wiele przeszliśmy z mezem (psychicznie i finansowo), żeby teraz ryzykować. Duże mdłości miałam w sumie tylko 3-4 dni. Teraz jest znośnie.Tylko za bardzo myślę, żeby dziecko rozwijało się prawidłowo. To takie moje chore lęki. wiem, że nie powinnam tak myśleć, ale czasami to silniejsze. Pozdrawiam Was wszystkiesmile
                              • carolina01 Re: 3 IUI 22.11.11, 14:50
                                magdafiolka i lili przykro mi , że się nie udało, cały czas trzymam za was kciuki.
                                magdafiolka oczywiście zaznaczam na początku, że każdy przypadek jest indywidualny ale jak wiesz, u nas też wszystko było w porządku, ja zdrowa i mąż też, no i mamy nawet naturalnego syna, przy in vitro lekarz też nam dawał ogromne szanse, a tu się okazało, że ICSI było, jak by to powiedzieć, diagnostyczne i mimo dobrych wyników FSH okazało się, że mam do dupy komórki. Niby jest tak, że tak naprawdę niepłodność idiopatyczna nie występuje, tylko czasami po prostu problem jest tak ukryty, że bardzo trudno go zdiagnozować, a czasami jest to całkiem niemożliwe.
                                • lili2010 Re: 3 IUI 22.11.11, 15:00
                                  ja zapytałam tez przy ostatniej wizycie lekarza, czemu się nie udaje?? skoro właściwie żadnych konkretnych przyczyn nie ma, również mi odpowiedział, że może być tak, że komórka jest pusta czy jakoś tak a przy IUI nie ma takiej możliwości jak przy in vitro żeby to sprawdzić. Mocno się ten miesiąc będę zastanawiać i dyskutować z mężem czy próbujemy jeszcze raz iui czy zbieramy na in vitro.
                                • magdafiolka Re: 3 IUI 22.11.11, 15:12
                                  Lili przykro mi myslalam,ze chociaz Tobie sie uda cryingCoz widocznie nasze malenstwa nie chcialy przyjsc na swiat w lipcusmile
                                  Dzis dzwonilam do kliniki powiadomic ich i lekarz chyba z pol godz mnie meczyl przez tel.Kazal nam sie zglosic w kolejnym cyklu,ale zapomnial,ze nas nie bedzie wiec umowilismy sie na koniec stycznia jak bedziemy zas w domku na rozmowe.Lekarz powiedzial mi,ze teraz mamy duze szanse na normalne zajscie bo moj organizm bedzie wolny od lekow i dotego bedziemy na dlugim urlopie,a co za tym idzie pelen luz i przytulanko na nasze zyczeniesmile
                                  Zobaczymy co z tego wyjdzie w kazdym razie ja narazie odpuszczam niech los sam zdecydujesmiletym bardziej,ze pierwsza ciaza odrazu zaskoczyla na urlopiesmileI moze jak Bog da wrocimy do domku juz z malym mieszkancem w brzuchusmile
                                  Karola a co u Ciebie bo czytalam troche watek IVF i trzymam kciukismileBedziesz teraz robic In Vitro czy po Nowym Roku??
                                  • iwonka-1984 Re: 3 IUI 23.11.11, 11:06
                                    Witam, jestem tu pierwszy raz. Problem tylko zdiagnozowany u M, słabo ruchliwe. Moje starania to 1 IUI na cyklu naturalnym- nieudana. 2IUI z pomocnym zastrzykiem Ovi....15.XI ale chyba za wczesnie, bo pęcherzyk wielkości 21. a zastrzyk 16 h przed IUI. a z tego co czytam to powinna byc 24-36 godzin po zastrzyku. Testuje dopiero 29.
                                    • iwonka-1984 Re: 3 IUI 23.11.11, 14:27
                                      Czy w 9 dniu po IUI przy braniu luteiny dopochwo. mogą być bóle jakby jajników (kucie) czy to cos niepokojącego i zgłosć się do gineko. ?
                                      • slodka_polly Re: 3 IUI 23.11.11, 15:37
                                        Witaj iwonka-1984, chyba mogą, bo ja też mam..
                                        Prócz tego, boli mnie jeszcze brzuch 'na okres', więc chyba odpowiedź na nurtujące mnie od 2 tyg pytanie znam.. Ale jeśli dojdzie do testów, to będziemy testować w podobnym czasie. Pozdrowienia P.
                                        • iwonka-1984 Re: 3 IUI 23.11.11, 17:49
                                          Slodka-polla a kiedy ty testujesz? mnie kreci zeby zrobić test, wczesniej bo juz zabardzo się nakręcam.
                                          • slodka_polly testowanie 23.11.11, 19:28
                                            Myślałam o 25-26 w domu i 28 becie. Ale zobaczę. Początkowo czas mi się dłużył, ale teraz... nie wiem. Może poczekam na @.
                                    • gosia21m1 Re: 3 IUI 23.11.11, 19:04
                                      iwonko..ale pecherzyk ci pekl?, bo mi po ovi... wcalenie nie pękł, tylko zrobiła sie torbiel i właśnie strasznie mnie bolał jajnik,
                                      ale skoro z twoim organizmem wszystko ok to napewno sie uda, u mnie to grubszy problem sad
                                      powodzenia, trzymam kciuki!!!!
                                      • iwonka-1984 Re: 3 IUI 23.11.11, 20:01
                                        Własnie niewiem czy pękł pęcherzyk, bo niemiałam zrobionego monitoringu przed. W poniedz. o 16 miałam zastrzyk a we wtorek o 11.30 IUI. No umnie nieznaleziono zadnego problemu. Jedyny problem to słabe plemniczki. Chociaż cały czas na duzej dawce cynku i androvidzie wiec moze jakas poprawa była.
                                        • iwonka-1984 Re: 3 IUI 23.11.11, 20:05
                                          A i dodoam ze w poniedziałek miałam usg i pęcherzyk był wielkości 21. Wiec Pani doktor stwierdziła ze jak damy zastrzyk to pęknie. Już sama niewiem co mysleć czy to niebyło zawczesnie po zastrzyku.
                                          • slodka_polly Re: 3 IUI 23.11.11, 20:34
                                            iwonka-1984, tylko chyba usg może rozwiać Twoje wątpliwości (czy to torbiel).
                                            • iwonka-1984 Re: 3 IUI 23.11.11, 21:07
                                              Ale teraz to musze poczekać na testowanie, chyba niema sensu mysleć odrazu o najgorszym, że to jakis torbiel. Moze to efekt IUI.
                                  • carolina01 Re: 3 IUI 23.11.11, 14:19
                                    Ja teraz muszę 3 miechy odczekać więc mogła bym już w lutym podchodzić ale, że jesteśmy spłukani i zaczęłam teraz pracę to przełożyliśmy to na kwiecień. Pierwszy syn począł się w kwietniu to może drugie dziecko też tak chcewink
                                    • slodka_polly Re: 3 IUI 25.11.11, 23:41
                                      No i nie wyszło.. sad Jedna kreska..
                                      Wrócimy pewnie w styczniu.. teraz dam organizmowi odpocząć po hormonach.
                                      Jeszcze raz pozdrawiam szczęśliwie 'zaciążone' i starające! P.

(Wklejam posta jeszcze raz, bo tamten się gdzieś 'zgubił' w drzewku...)
                                      • iwonka-1984 Re: 3 IUI 26.11.11, 10:16
                                        Witam,slodka-polla a może test niewyszedło bo wa wczesnie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka