Dodaj do ulubionych

IVF grudniowe testowanie

03.12.11, 17:49
Dziewczyny wczoraj miałam transfer, testuję 13 grudnia. Piszcie kiedy Wy testujecie. Może wspólne odliczanie przyspieszy nam ten długi czas oczekiwania. Mam nadzieje, że świąteczny miesiąc przyniesie nam wymarzony prezent 😄
Obserwuj wątek
    • agapowierza Re: IVF grudniowe testowanie 04.12.11, 16:47
      Cześć
      Ja mam transfer w poniedziałek (mam nadzieję, bo mam pobrane trzy jajeczka) Testowanie mam 16go grudnia
      • parczulka Re: IVF grudniowe testowanie 04.12.11, 17:18
        Trzymam kciuki, żeby jutrzejszy transfer przebiegł bez żadnego problemu. Potem zostanie już tylko odliczanie do testu 😄
    • laonsita80m Re: IVF grudniowe testowanie 04.12.11, 21:25
      Cześć dziewczyny, dołączam do Was smile

30.11 miałam transfer i testuję 14.12 smile
      jutro mam dzwonić czy pozostałe 5 nadaje się do mrożenia smile
      piszcie czy zauważacie u siebie jakieś zmiany.
      Pozdrawiam wszystkie starające się smile
      • parczulka Re: IVF grudniowe testowanie 05.12.11, 09:01
        laonsita80m, jakoś późno testujesz 14 dpt, mi lekarka wyznaczyła w 11 dpt, ale widać wszystko zależy od lekarza. Ja po punkcji nie czułam żadnego bólu brzucha, czułam się bardzo dobrze aż sama byłam zdziwiona, bo przy poprzednich punkcjach bolały jajniki. Po transferze zaczęło mnie trochę kuć w brzuchu, takie kucia zdarzały się tez w 1 i 2 dpt. Dzisiaj jest 3dpt i jak narazie żadnych objawów. Chociaż tak na prawdę na objawy to jeszcze za wcześnie. Biorę lutinus 3x1 i że tak powiem strasznie on ze mnie "wycieka". A tak ogólnie, to jak na razie czuje taki wewnętrzny spokój, tylko ciekawe ile się on utrzyma 😉
        • laonsita80m Re: IVF grudniowe testowanie 05.12.11, 19:46
          Hej smile
          tak właśnie czytam to forum i widzę, że wszystkie dziewczyny testują wcześniej, więc pewnie sama nie wytrzymam i zrobię betę. Teraz biorę luteinę 3x dziennie i niestety mam te same "wycieki" co Ty smile ale tak to już chyba musi być. Dziś rano zabolał mnie brzuch tak jak na @. Co to oznacza nie wiem. To moje pierwsze podejście więc nie wiem właściwie czego się spodziewać. Staram się nie denerwować, zdrowo się odżywiam, generalnie luz...
          Dziś niestety okazało się, że z 5 zarodków tylko 1 nadał się do zamrożenia, dlatego tym bardziej myślę pozytywnie, że tym dwóm, które mi włożyli jest lepiej niż tym, które zostały w maszynie w szpitalu.
          • agapowierza Re: IVF grudniowe testowanie 05.12.11, 20:14
            Cześć dziewczyny
            Dziś miałam transef i zaaplikowane trzy z trzech zarodków, gdyż jeden jest dobry a te dwa nie za specjalne. Testowanie mam 16go grudnia
            • laonsita80m Re: IVF grudniowe testowanie 06.12.11, 21:47
              U mnie cały czas bez zmian, dosłownie żadnych objawów, a jak u Was?
              • parczulka Re: IVF grudniowe testowanie 06.12.11, 22:52
                Ja chwilami czuję kucie, wczoraj wieczorem najbardziej i czasami ból jak na @. Tak się zastanawiam czy wcześniej nie zrobić sikańca, tak w 7 dpt, jak nie wyjdzie zawsze jeszcze można mieć nadzieje, ze było za wcześnie a potem kolejnego sikańca w 10 dpt. Chyba za bardzo kombinuje 😔
                • laonsita80m Re: IVF grudniowe testowanie 07.12.11, 10:52
                  Właśnie dziś mam 7 dpt, ale chyba poczekam z sikańcem do piątku smile
                  No i zastanawiam się czy w piątek nie zrobić bety, czy to nie będzie za wcześnie (9dpt)? Ale chyba nie wytrzymam do następnej środy smile
                  • parczulka Re: IVF grudniowe testowanie 07.12.11, 21:42
                    Dzisiaj mój 5 dpt, kucia i pobolewanie brzucha ustały. Zaczynam się denerwować bo nic nie czuje.
                    Czy tak mało dziewczyn testuje w grudniu, że nikt wiecej się nie dopisuje? Przydały by się jakieś dobre nowiny😄
                    • parczulka Re: IVF grudniowe testowanie 10.12.11, 08:37
                      Dzisiaj 8 dpt (zarodku były 2 dniowe) i zrobiłam sikańca z porannego moczu, niestety tylko jedna kreska. Myślicie, ze to było za wczesnie i może jest jeszcze szansa?
                      • pelli Re: IVF grudniowe testowanie 10.12.11, 18:26
                        Hej dziewczyny. Ja dziś jestem w 3dpt i miałam pierwszą weryfikację. Robiłam betę i wyszła 2.5 Choć wiem, że to za wcześnie ale wariuję. Robiłam też progesteron i estradiol i zwiększono mi dawki leków. Teraz biorę Luteinę dopochwowo 3x8 tabletek, estrofem 3x1 tabletkę i luteinę podjęzykowo 3x4 tabletkii. Wydaje mi się to strasznie dużo. Wy też tyle bierzecie? Dodam,że to moje 3 IVF i z żadnego nie było mrozaczków. W tym tez uchował się tylko jeden blastuś, który mi podano. Trzymajcie za nas kciuki. Buziaki.
                        • laonsita80m Re: IVF grudniowe testowanie 11.12.11, 21:27
                          Dziewczyny!!!
                          u mnie pokazały się upragnione 2 kreseczki smile ale dopiero jutro napiszę Wam więcej jak zrobię betę smile
                          trzymajcie kciuki za wynik smile
                          niezmiernie się cieszę smile
                          • darry4 Re: IVF grudniowe testowanie 11.12.11, 23:17
                            Mam zaszczyt pogratulować jako pierwsza na forum!
                            Wspaniała nowina, wspaniały początek testów grudniowych smile

Co prawda nie jestem po transferze (ale na cyklu stymulowanym), i też będę testować w grudniu. Poproszę o ciążowe promyki smile
                            • darry4 Re: IVF grudniowe testowanie 11.12.11, 23:23
                              Przepraszam, nie jako pierwsza, bo nie przeczytałam wcześniej drugiego wątku.
                              Trzymam kciuki, żeby beta była taka jak trzeba!
                          • parczulka Re: IVF grudniowe testowanie 12.12.11, 11:40
                            Gratuluje Ci z całego serca, super nowina😄 w którym dpt robiłeś test? Ja zrobiłam dzisiaj 10 dpt i druga kreseczka jest ale bardzo, bardzo bladziutka boje się, ze tylko ja ją widzę. Chociaż na tym teście z 8 dpt nie było widać żadnej kreseczki. Jutro idę na bete ale rano chyba jeszcze zrobię sikanc. Trzymam kciuki za nasze bety.
                            • pelli Re: IVF grudniowe testowanie 12.12.11, 11:49
                              Gratuluje dziewczyny tych dwóch kreseczek. Ja dziś mam 6dpt i strasznie bolą mnie piersi i brzuch tak jakby się zbliżała @ Co o tym myślicie? Boje się że już pozamiatanesad
                              • laonsita80m Re: IVF grudniowe testowanie 12.12.11, 14:06
                                Na razie nie dziękuje smile
                                zobaczymy co będzie w środę, bo niestety nie zrobiłam dziś bety smile

parczulka - będziemy sobie gratulować jak będziemy miały pewność, a na razie trzymam mocno kciuki za wysokie bety smile

Pelli - ja zrobiłam pierwszy test w 9 dpt i kreska była widoczna, ale dość słaba, w 10 i 11 dpt trochę ciemniejsze. Nie wiem jak odczytywać objawy, ponieważ u mnie przechodziło praktycznie bezobjawowo, teraz mam trochę bolące piersi, ale nie takie jak przed @. Czułam lekkie ciągniecie w brzuchu jak przed @ ale pojawiało się ono dosłownie 1-2 razy dziennie, ale w ogóle nie bierz tego pod uwagę, bo wydaje mi się, ze każdy organizm reaguje inaczej. Najważniejsze, to zrelaksować się!!!
                                Książka, kąpiel, dobra muzyka, spacer... na co masz ochotę!
                                • pelli Re: IVF grudniowe testowanie 12.12.11, 15:51
                                  Dzięki za słowa otuchy. Próbuję się relaksować bo tym razem jestem na zwolnieniu. Nie jak poprzednie 2 razy latałam jak głupia do pracy! Final test 17 grudnia!!! Trzymam za nas kciuki.
                                  • parczulka Re: IVF grudniowe testowanie 12.12.11, 17:25
                                    pelli wiem, że tak tylko łatwo się mówi bo ja też świruję ale spróbuj się czym zając, żeby o tym nie myśleć, wtedy czas szybciej leci. Nie ma wyjścia, trzeba uzbroić się w cierpliwość. Na objawy to za bardzo tez nie ma co patrzeć, z tym to różnie bywa, chociaż ból piersi i brzucha jak na @ często dobrze zwiastują. Nie testuje za wcześnie bo to i tak nie ma sensu. Trzymam kciuki

laonsita80m, masz rację na gratulacje przyjdzie jeszcze czas.
                                    • parczulka Re: IVF grudniowe testowanie 13.12.11, 14:28
                                      Dzisiaj 11 dpt Beta 196 😄 jestem bardzo szcześliwa. Dziewczyny Wam życzę tego samego.
                                      • agapowierza Re: IVF grudniowe testowanie 13.12.11, 16:49
                                        Super parczulka
                                        • pelli Re: IVF grudniowe testowanie 13.12.11, 18:30
                                          Gratulacje parczulka!
                                      • laonsita80m Re: IVF grudniowe testowanie 14.12.11, 19:56
                                        To pochwale się na kolejnym wątku

beta = 461,2 smile cieszę się jak dziecko

dziewczyny, życzę Wam wszystkim aby Wam się udało smile
                                        • parczulka Re: IVF grudniowe testowanie 14.12.11, 21:31
                                          Gratulacje!!! Już dwie z tego wątku zaciążone 😄 i żadnej złej nowiny, czekamy na kolejne dobre wiadomości.
                                          • chiyo28 Re: IVF grudniowe testowanie 15.12.11, 08:15
                                            Czy ktos tu jeszcze bedzie testował ?? smile
                                            darry doczytałam, ze Ty czekasz na swoją kolej na cyklu stymulowanym. ja takze. Miałam stymulacje mieszana (CLO/Femara) i miałam 3 ładne jajeczka. Testowac bede w świeta.
                                            Po Nowym Roku tez zdecydowalismy sie na ivf, bo leczymy sie juz blisko 4 lata bez efektów.
                                            U mnie przyczyna jest endometrioza III.
                                            • pelli Re: IVF grudniowe testowanie 15.12.11, 13:48
                                              Dziewczyny świruję!Jak to jest że na jednym teście wychodzi bardzo bladziutka kreseczka a na drugim nic. Nie dam chyba rady do soboty. Dziś 8dpt.
                                              • parczulka Re: IVF grudniowe testowanie 15.12.11, 15:22
                                                Rozumiem Cię ale musisz wyluzować, nie rób na razie testów przez to tylko się stresujesz, wiem coś o tym. Poczekaj z testem conajmniej do 10 dpt. Postaraj się czym zając, żeby czas szybciej leciał. Będzie dobrze
                                              • laonsita80m Re: IVF grudniowe testowanie 15.12.11, 17:30
                                                Pelli,
                                                za wcześnie... odczekaj jeszcze przynajmniej dwa dni smile i spokój przede wszystkim, temu zarodkowi potrzebny jest spokój a nie nerwowa mama smile
                                                • pelli Re: IVF grudniowe testowanie 15.12.11, 19:23
                                                  Wiem dziewczyny ale to mój trzeci raz i po prostu wysiadam. I nie mam mrozaczków. Dzięki za słowa otuchy.
    • projekt_matylda Re: IVF grudniowe testowanie 16.12.11, 03:56
      jest 4 nad ranem a ja nie moge spac.
      11 dpt i poraz pierwszy od 4 lat cieniusienka druga kreseczka na sikancu...
      sama nie wiem czy sie cieszyc i czy mowic temu co spi obok
      chyba jeszcze poczekam
      nastepny sikaniec w niedziele!
      tu niestety nie ma testow na bete wiec cierpliwosc przede wszystkim
      ide sie napic cieplego mleczka z miodem
      spijcie dobrze

• chiyo28 Re: IVF grudniowe testowanie 16.12.11, 08:31
        projekt_matylda zaciskam kciuki z calych sił, zeby kreseczka rosła i rosła. Nie dziwie sie, ze spać nie mozesz. Ja chyba tez bede tak po nocach testować jak juz bedzie po wink
        • agapowierza Re: IVF grudniowe testowanie 16.12.11, 09:03
          Dziś 11dpt rano zrobiłam test i tak samo druga kreseczka ledwie widoczna. Pojechałam tez na bete ale wyniki dopiero po 14-tej. Czas tak się dłuży
          • parczulka Re: IVF grudniowe testowanie 16.12.11, 09:23
            Dziewczyny super wiadomości.
            Matylda trzymam kciuki aby na kolejnym teście kreseczka była ciemniejsza.
            Aga kciuki zaciśnięte za dzisiejszą bete. Informuj nas szybciutko.
            • agapowierza Re: IVF grudniowe testowanie 16.12.11, 09:42
              Dzięki Parczuka oczywiście napiszę ale mam kiepskie przeczucia bo ta druga kreseczka na teście była taka słabiutka
              • pelli Re: IVF grudniowe testowanie 16.12.11, 10:14
                Gratuluję dziewczyny tych bladych kreseczek. Dajcie znać jak bety. Ja jadę zrobić jurto. Wczoraj już wariowałam bo mi nic nie wyszło. A dziś natchniona waszym "sikaniem" zrobiłam to samo i też mam bladziutką kreseczkę ale niestety tak samo bladziutką jak dwa dni temu. Zrujnuję się na testy! Boję się tej c. biochemicznej. Ale może będzie dobrze. Trzymam kciuki.
                • projekt_matylda Re: IVF grudniowe testowanie 16.12.11, 11:32
                  ja niestety bete bede mogla sobie zrobic dopiero po swietach bo przyjezdzamy do Polski dokladnie w wigilie sad Tu w Szwecji nie ma czegos takiego jak beta. Poza tym tez nie specjalnie ktos sie przejmuje ciaza przed 12tym tygodniem, dopiero wtedy traktuja cie jak ciezarna. Wiec mi pozostaja sikance, a wiedzac jak hormon przyrasta nie mam co robic czesciej niz co drugi, trzeci dzien. Wedlug kliniki testowac powinnam dopiero 23ciego grudnia. To jest tez dzien urodzin mojego faceta. Byloby super dac mu taki prezent, ale oczywiscie moja ciekawosc dzis w nocy i pewnie przez najblizsze pare dni jednak sprawi ze jesli znowu pojawia sie drugie kreski to sie biedak dowie znacznie wczesniejsmile
                  Martwie sie troche bo ja mam zazywac progesteron przez 21 dni po transferze i wlasnie w dniu testu mi sie skoncza tabletki a wtedy bedziemy w drodze do PL. Zastanawiam sie czy nie poprosic lekarza o przedluzenie progesteronu bo te nastepne tygodnie w czasie swiat, bez opieki lekarza - jakby cos sie stalo, albo jakbym zaczela plamic to moze lepiej na wszelki wypadek miec jeszcze ten progesteron. Ehh tyle niewiadomych. Dobrze, ze weekend zapowiada sie intensywny to nie bedzie kiedy myslec i jakos zleci do niedzieli do nastepnego testu.
                  Trzymam kciuki za Wasze bety, fajnie ze mozecie sobie potwierdzic w ten sposob testy.
                  Zycze Wszystkim milego weekendu i duzo spokoju i relaksu!!
                  • pelli Re: IVF grudniowe testowanie 16.12.11, 12:06
                    Do projekt_matylda
                    Myślę, że powinnaś mieć zapas progesteronu. Z tego co wiem to po IVF powinno się brać do około 66 dnia. Tak piszą w ulotkach. Lepiej nie ryzykować.
                    • agapowierza Re: IVF grudniowe testowanie 16.12.11, 13:19
                      Właśnie dźwoniła moja Pani Doktor i pogratulowała mi bo mam ładny wynik. Szok
                      Miałam transfer 3 zarodków bo jeden był lepszy a dwa słabsze i powiedziała, że mam wysoką bete co może oznaczać ciążę mnogą ale się cieszę.
                      Oby tak było dalej z następnymi testujacymi
                      Trzymam kciuki
                      ale się poryczałam
                      • pelli Re: IVF grudniowe testowanie 16.12.11, 14:47
                        Gratulacje!!! Trzymaj kciuki za mnie jutro!
                        • agapowierza Re: IVF grudniowe testowanie 16.12.11, 16:56
                          Oczywiście trzymam kciuki już od dzisiaj. Będzie dobrze
                          • parczulka Re: IVF grudniowe testowanie 16.12.11, 17:10
                            Wielkie gratulacje!!! A tak z ciekawości ile wyniosła bete?
                            • agapowierza Re: IVF grudniowe testowanie 16.12.11, 18:45
                              nawet nie wiem, bo nie spytałam o wynik, ale podobno wysoka. Mam wizytę na 27grudnia to wtedy pewnie się dowiem. Z tego szoku zapomniałam się zapytać
                              • laonsita80m Re: IVF grudniowe testowanie 17.12.11, 11:50
                                Hej dziewczyny,
                                no ja właśnie się zastanawiam co to znaczy wysoka beta? w 14 dtp moja wynosiła 461,2 i lekarz powiedział, że jest wysoka, i powiedział też, ze cieszą się kiedy beta wynosi około 200. Czy może być tak, że od pewnego poziomu może oznaczać ciążę mnogą? Może pytanie trochę głupie, ale nie znam się.
                                • pelli Re: IVF grudniowe testowanie 17.12.11, 12:52
                                  Dziewczyny jeszcze nie dzwonili z Kliniki ale w 10dtp beta 250!smileAle uwierzę chyba dopiero jak zobaczę na USG.
                                  • agapowierza Re: IVF grudniowe testowanie 17.12.11, 13:33
                                    super beta
                                    Podobno im wyższa beta tym może oznaczać ciążę mnogą.
                                    Moja lekarz powiedziała że najprawdopodobniej u mnie ciąża mnoga ale zapomniałam się spytać o wynik bety.
                                    • parczulka Re: IVF grudniowe testowanie 17.12.11, 15:29
                                      pelli super, gratuluje a tak się denerwowałaś. Jak narazie wszystkie dziewczyny z tego wątku zaciążone 😄
                                      • pelli Re: IVF grudniowe testowanie 17.12.11, 18:10
                                        Dzięki dziewczyny. Denerwowałam się bo to 3 podejście. A na ciążę mnogą raczej chyba nie mam szans bo miałam podany jeden zarodek ale za to 5 dniowy stąd może taka beta w 10 dpt. Ale może się podzielił. Nie będę w razie czego narzekaćsmile Ale chyba uwierzę dopiero jak zobaczę na USG. Jest to dla mnie takie nierealne, że w końcu się po 4,5 roku udało.
                                        • agapowierza Re: IVF grudniowe testowanie 17.12.11, 21:04
                                          Pelli naprawdę super jeszce po takich przejściach.
                                          Jeśli chodzi o ciążę mnogą to napisałam do laonsita80m, bo pytała czy podwyższona beta może oznaczać ciążę mnogą
    • magda3105 Re: IVF grudniowe testowanie 19.12.11, 10:43
      ja testuje dopiero 28 grudnia.
      W lipcu pisałam że nie zadziałał u mnie pregnyl, postanowilśmy spróbować 3 raz. Było 19 pięknych komórek ale niestety tylko 2 zarodki, mogę mieć jakieś problemy z dojrzewaniem komórek. Podano mi 2 zarodki takiej sobie jakości, jak to powiedziała pani doktor, no i czekamy... czytam forum i doszukuję się objawów, chociaż wiem że jeszcze za wcześnie smile
      • mirtillo1983 Re: IVF grudniowe testowanie 20.12.11, 18:57
        dziewczyny jestem na tym wątku nowa, ale jak czytam jak Wam się udaję to aż mi się micha uśmiecha smile oczywiście miałam nie zaglądać po transferze w ogole na fora, ale jakoś nie mogłam smile

17.12.11 miałam transfer 8A, 6A i jeszcze jednego słabiuskiego...teraz to czekanie

martwi mnie to, że boli mnie jak na @ co jakiś czas, wtedy czuje jakby miała przyjść za chwilkę a dopiero 4 dpt sad piersi też bolą ale to pewnie od estrofemu, mam mnóstwo jeszcze innych leków
        jakie Wy miałyście objawy?

trzymam za Was kciuki a testuje 29.12.11
        • magda3105 Re: IVF grudniowe testowanie 20.12.11, 19:02
          ja po transferze zrobiłam się straszną marudą, popłakuje sobie po kątach bez powodu, cycki mam jak pamela anderson smile no i się przeziębiłam
          • mirtillo1983 Re: IVF grudniowe testowanie 20.12.11, 19:05
            ja dziś jak brałam prysznic letni oczywiście smile ktorego nie lubię to ryczałam jak bóbr...
            • magda3105 Re: IVF grudniowe testowanie 20.12.11, 19:27
              to pewnie wszystko przez hormony, ale każda z nas doszukuje się objawów ciąży. Czytałam że przeziębienie po in vitro często oznacza ciąże, a ja jestem aukrat przeziębiona... ojejej nie wiem jak wytrzymam do 28 grudnia
              • pelli Re: IVF grudniowe testowanie 20.12.11, 20:10
                Ja po transferze miałam opryszczkę i ból gardła. Do dziś bolą mnie piersi, kłują jajniki i mam wrażenie, że zaraz dostanę okres ale w sobotę w 10 dpt miałam beta HCG 250. Więc ból piersi dobrze wróżysmile Trzymam za Was kciuki. Ja teraz czekam na pierwsze USG i też wariuję choć już nieco niejsmile
                • miaslo Re: IVF grudniowe testowanie 28.12.11, 17:50
                  Czy jesteście tu jeszcze? smile
                  • laonsita80m Re: IVF grudniowe testowanie 28.12.11, 19:02
                    Chyba wszystkie dziewczyny przeniosły się na wątek ciążowy smile
                  • eva-braun Re: IVF grudniowe testowanie 28.12.11, 19:10
                    miaslo, a Ty już swoje śnieżynki zabrałaś?
                    • miaslo Re: IVF grudniowe testowanie 28.12.11, 20:42
                      Zabralam dzis... A Ty ponawialas USG? Nie znalazłam nigdzie info.
                      Skoro wszystkie uciekły na ciazowy to dobry znakwink
                      • miaslo Re: IVF grudniowe testowanie 28.12.11, 20:52
                        Eva przepraszam za pytanie, weszkam na wątek ciazowy... Doczytalam. Bądź dzielna. Strasznie mi przykro. Mam nadzieje ze lekarze bedą delikatni.... Ja jeśli mogę w ogóle to mówić jestem wdzięczna bo na inflanckiej byli naprawdę delikatni, widać było ze nie traktują tego zabiegu szablonowo. Przygnębiające było ile dziewczyn trafia na taki zabieg. Odżyły złe wspomnienia... Naprawdę sicskam. Dzielna jesteś,a a po tym będziesz jeszcze twardsza... Mocno mocno przytulam. Tylko tyle mogę.
                        • eva-braun Re: IVF grudniowe testowanie 28.12.11, 21:38
                          pewnie i tak się tam rozkleję...
                          A co do lekarzy, to mam taką samą nadzieję.
                      • eva-braun Re: IVF grudniowe testowanie 28.12.11, 21:34
                        mam nadzieję i z całego serducha życzę, żebyś za 2 tyg. i Ty tam uciekła smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka