IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 22:37
Zamierzam przystąpic do zabiegu In Vitro... czy ktoras z Was może mi cos o
tym powiedziec? Bardzo sie boje. Bylam juz 2x na HSG i Laparoskopii - teraz
tylko to zostalo. Chętnie podam nymer gg lub Tlen. ..
Obserwuj wątek
    • tekla12 Re: In Vitro 06.06.04, 22:55
      Oczywiście, pytaj o co tylko chcesz, nie mam gg ale pisz na Tekla12@gazeta.pl.
      Serdecznie pozdrawiam T.
    • Gość: Dagmara Re: In Vitro IP: *.cnclrk01.pa.comcast.net 07.06.04, 01:45
      Przede wszystkim nie ma sie czego bac. Naprawde! Jesli masz jakies pytania,
      napisz na adres myplanet@att.net

Trzymaj sie! smile
    • Gość: Inga Re: In Vitro IP: *.beck.pl 07.06.04, 10:36
      Jestem świeżo po moim pierwszym ICCI - od strony pacjentki przebiega
      identycznie jak in Vitro , mogę z czystym sumeniem powiedziec że w porównaniu z
      laparoskopią jest 10 razy przyjemniejsze i w ogole nie bolesne - punkcja
      jajników w znieczuleniu - więc nic nie czujesz, transfer przebiega podobnie do
      zwykłego badania gin. (zakładają Ci wziernik) - wcześniej zastrzyki w brzuch -
      tez gorzej brzmi niż się robi , bo igla cieniuteńka i niewiele czujesz. Tylko
      stres okropny i czekanie na wynik. Niestety nam się nie udało sad((
      • Gość: Kathrin78 Re: In Vitro IP: *.pool.mediaWays.net 07.06.04, 10:39
        Dokładnie tak - samo in vitro to w sumie pikuś, jedynie ten stres związany z
        oczekiwaniem dobija
      • Gość: Kama. Re: In Vitro IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 07.06.04, 12:43
        Ingo, czy możesz powiedzieć grdzie robiliście ICSI , co było wskazaniem i
        dlaczego nie wyszło ?
        My jesteśmy już na to zdecydowani i interesują nas wszelkie info.
        Pzdr. Kama.
        • seseczka Re: In Vitro 07.06.04, 13:10
          Dziewczyny a mogłybyście mi opisać jak wygląda krótki protokół: którego dnia
          cyklu się go zaczyna itp. Bardzo proszę i czekam.
          • Gość: kasialu Re: In Vitro IP: *.mofnet.gov.pl 07.06.04, 15:01
            U mojego prof krótki protokół wygląda tak:
            1. W 1 d.c. zaczyna się brać gonal /nie bierze się wcale decapeptylu ani
            diphelerine/
            2. Co drugi dzień monitorowanie.
            3. jak orgamizm zareaguje /a reaguje szybciej niz przy długim protokole/ szybko
            to później już jak przy dzługim.
          • tekla12 seseczka 08.06.04, 07:06
            U mnie (Gameta) krótki protokół wyglądał tak: 1-10 dc deferelinka albo
            decapeptyl podskórnie (nie pamiętam dawki) i od 3dc gonalFx3 do odwołania, cykl
            monitorowany od 7 dnia - usg, estradiol, koło 12dc pregnyl, ok. 36 godz.
            później punkcja, po dwóch dniach transfer
        • Gość: Inga Re: In Vitro IP: *.beck.pl 07.06.04, 15:07
          Robilismy w Novum, wskazanie -plemniki słabe. A nie wyszło - bo jest 30 proc
          szans na to że wyjdzie, czyli udaje się w 3 przypadkach na 10. Wszystko
          przebiegało sprawnie sad, ale 2 kreseczek nie było sad.
          Chcemy jeszcze próbowac - zwłaszcza że jest to wszystko do przeżycia jak
          pisałam -teraz boje sie mniej. Zbieram siły i kasę.
          pozdr. Inga
          • Gość: Kama. Re: In Vitro IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 07.06.04, 15:41
            Ingo , to jeszcze raz ja.
            Czy możesz powiedzieć ile was kosztowało ICSI?
            My właśnie też będziemy mieli je robione w Novum.
            Miałaś długi ,czy krótki protokół?
            Pzdr. Kama.
            • betris Re: In Vitro 07.06.04, 18:36
              Ja miałam 1-wsze in vitro w grudniu i udało się...dziś kończę prawie 7-my
              miesiąc ciąży...In vitro robiłam w Łodzi, bo jest chyba połowę
              tańsze...pozdrawiam i życzę powodzenia...
            • Gość: Inga Re: In Vitro IP: *.beck.pl 08.06.04, 08:56
              Prawie 10 tys, długi protokół . Zdecydowałam się na novum - bo są na miejscu w
              w-wie i można "wyskoczyć " na usg po pracy smile , czyli odpadają urlopy , czas i
              koszty dojazdu. Chętnie napiszę Ci więcej - podaj kontakt na inga30@autograf.pl
              • Gość: Kama. Re: In Vitro IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 08.06.04, 13:36
                Dzięki Ingo, niestety korzystam z kompa w pracy, więc nie mogłabym od Ciebie
                dostawać tego typu info na adres firmy , a nie możemy mieć obcych kont.
                Ale bardzo dziękuję ci, chyba ,że pogadamy sobie tutaj , na osobnym wątku ,co
                ty na to?
    • Gość: Olivka33 In Vitro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 00:06
      dziękuję Wam, jest mi troszeczke lepiej ze mnie poinformowałyście. Chyab
      bedzie mi razniej. Prosze powiedzcie ile kosztuje In Vitro? Ja mam robic w
      Bytomiu bo mieszkam w Bieslku - Białej i tutaj mam najbliżej. Powiedziano mi iz
      sam zabieg kosztuje 3000 i leki także 3000. podobno w Łodzi jest tańsze.. czyli
      ile kosztuje? a jak długo trwa przygotowanie organizmy, skompletowanie badan
      wszystkich aby mozna bylo przystapic do zabiegu? pozdrawiam serdecznie i
      trzymam sie z wami smile)
      • tekla12 Re: In Vitro 08.06.04, 07:22
        Olivko, zajrzyj na Bociana (niestety jako niepoprawna humanistka nie potrafię
        ci podać linki) - tam są dwa duże wątki o bytomskiej klinice). Jeśli decydyjesz
        się na ivf to nie sugeruj się odległością tylko skutecznością i warunkami jakie
        oferuje klinika. Novum na zdecydowanie najwyższe ceny, w pozostałych klinikach
        chyba ceny są podobne mimo różnych cenników - nawet jeśli zabieg ifv jest
        tańszy to stymulacja droższa, monitoring w cenie zabiegu albo nie itp.
        Sympatycznie i fachowo jest (z tego co piszą dziewczyny) w Inwimedzie, "moją"
        Gametę też szczerze polecam (mój efekt icsi ma już 15 miesięcy). Każda klinika
        wymaga nieco innych wyników, na pewno powinnaś się szybciutko zaszczepić
        przeciw WZWB.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka