Gość: Doda IP: *.city.net.pl / *.city.net.pl 07.06.04, 19:26 Co to znaczy że endometrium ma 5,4 mm. Jestem w 12 dc. ? Czy mozliwe jest zajście w ciąże ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: Endometrium wymiary ? 07.06.04, 19:51 jesli masz dobry pecherzyk, a owu spodziewasz sie za ok 2-3 dni to masz szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamilla Re: Endometrium wymiary ? IP: 217.153.54.* 08.06.04, 07:57 Przy cienkim endometruim możliwe jest zajście ale może być problem z zagnieżdżeniem zarodka i utrzymaniem. Sama miałam tylko 5, potem 7 ale biorę Estrofem i trochę pomógł. Jestem po inseminacji i czekam już niecierpliwie jak to się skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
zojda Re: Endometrium wymiary ? 09.06.04, 21:13 ja zawsze miałam endometrium marne ale wtedy jeszcze byłam tego nieświadoma, myslałam, że to jest O.K., bo lekarz w ogóle nie zwrócił na to uwagi zaszłam w ciążę, którą utrzymałam tylko 9 tygodni potem nastąpiło poronienie wczoraj byłam na USG, też w 12 dniu cyklu i lekarz bardzo mnie przestraszył- bo moje endo ma 5,5 mm i to mu się nie podobało To jest zdecydowanie za mało na zagnieżdżenie się zarodka Dziewczyny w tym dniu mają po 10-12 mm mnie lekarz bardzo tym nastraszył, bo moje endometrium jakieś dziwne jest, jakby nieregularne. Muszę oznaczyć geta hcg, żeby stwierdzić, czy nie ma zakażenia jakiegoś i na początku cyklu następnego robić kolejne USG. Tylko że ja jestem po przejściach, u Ciebie problemem jest jedynie grubość endometrium ale ja bym tego nie bagatelizowała Odpowiedz Link Zgłoś