Dodaj do ulubionych

Orgametril, złe AIAT i AspAT a PROLAKTYNA?

IP: *.ppi-sa.com.pl 16.06.04, 20:23
Z uwagi na torbielkę zalecono mi Orgametril. Brałam go jedynie tydzień, a
wątroba dała się we znaki (wyniki złe. Jestem pewna, że to po Orgametrilu).

Czy w przypadku złych prób wątrobowych prolaktyna może wychodzić wyższa???
Rok temu miałam badaną prl i była w normie. Czy po prostu mogły mi się
hormony rozlegulować. Dodam, że badanie robiłam około tydzień po tym jak
stwiedzono u mnie torbiel. Jakie są wasze opinie na ten temat???

Aneta
Obserwuj wątek
    • Gość: iwona Re: Orgametril, złe AIAT i AspAT a PROLAKTYNA? IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 16.06.04, 23:05
      jesli mialas podwyzszona prolaktyne to sparwdz czy etraz tez nie masz bo ona
      jest szalona i lubi skakc, a torbielka sie mogla od niej posrednio wziac, bo
      wysoka prolaktyna to nizszy progestreon , przynajmniej tak misie wydaje, a to z
      kolei wszytsko powoduje ze pecherzyk graffa nie peka, ni ma owu i tworzy sie
      pzretrwaly pecherzyk graffa a z niego torbielka, wez duphaston tosie szysbko
      wchlonie jak u mnie jesl ito torbielka czynnosciowa, powodzenia
    • ula_s Re: Orgametril, złe AIAT i AspAT a PROLAKTYNA? 17.06.04, 10:29
      No jesli po orgametrilu ma takie problemy z watroba to nie wiem czy tak zdrowo
      jest brac duphaston. To tez syntetyczny progesteron i np. moja watroba go gorzej
      znosila niz orgametril.
      Na watrobe - sylimarol + dieta.
      A co prl to raczej podwyzszyla Ci sie wczesniej - w koncu ten orgametril bralas
      leczniczo - bo wczesniej cos bylo nie w porzadku.
    • Gość: anetaa75 Re: Orgametril, złe AIAT i AspAT a PROLAKTYNA? IP: *.ppi-sa.com.pl 17.06.04, 18:30
      Dziekuję wam za odpowiedzi. Dziś byłam u lekarki i ona nie stwierdziła, że w
      jakiś sposób są połączone fakty branie orgametrilu i wyższa prl. Niestety,
      torbiel nadal jest, nie wchłonęła się, nadal ma ponad 3 cm. Lada moment okres,
      ale raczej nie należy się spodziewać, że wchłonie się w ciągu tych kilku dni.
      Dostałam na następny m-c anty- Femoden. Oby tylko pomógł. Trochę jednak się
      denerwuję, bo torbiel jest w tym lepszym jajniku, drugi dotychczas ani razu nie
      zareagował po silnych lekach stymulujących (duże dawki menogonu oraz clo).
      Martwię się, że jak się nie wchonie, to trzeba będzi usuwać ją operacyjnie, a
      dla mnie to oznaczałoby utratę dużej części lepszego jajnika. Bu...

Iwona i inni, jak długo wchłaniały się wam torbiele? Wydaje mi się, że
      czytałam, że zazwyczaj wchłaniają się bardzo szybko tj po okresie ich nie ma
      czyli w ciągu połowy cyklu.

Zatem wygląda na to, że ni stąd ni zowąd prl bardzo mi się podwyższyła. Jeszcze
      rok temu była w połowie normy, dziś dużo przekroczona. Dlaczego tak sie dzieje?
      Dostałam bromergon, więc mam nadzieję, że spadnie.

Ula_s, duphaston brałam kiedyś, zazwyczaj dają mi luteinę, po której także
      odczuwam dziwne zachowanie wątroby, jednak nie udało mi się tego potwierdzić
      badaniami. Dlatego staram się nigdy nie brac leków na pusty żołądek. Zaraz
      biorę coś na jej regenerację, mam tylko hepatil, więc musi pomóc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka