zoselin1987 08.04.12, 20:32 Mogłybyście powiedzieć jaki jest koszt jednej próby IN VITRO? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zoselin1987 Re: in vitro-koszt 08.04.12, 21:11 kavainca napisała: > ok 10 tys dziękuję. Dobrze mieć tą wiedzę. Dziewczyny, skąd bierzecie pieniążki na 2-4 próby? Odpowiedz Link Zgłoś
5betty74 Re: in vitro-koszt 09.04.12, 09:27 odezwij sie do mnie na priva 5betty74@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
aasb Re: in vitro-koszt 09.04.12, 12:05 Hej, Za pierwszym razem koszt to oko 9000-12000 w skład czego wchodzą badania, punkcja, zapłodnienie jajeczek, mrożenie zarodków, transfer i leki. Jeśli nie uda się za pierwszym razem, a jak wspomniałam są mrozaczki to drugi i każdy kolejny raz kosztuje około 3000, w skład tego wchodzi monitoring cyklu i przygotowanie do kriotransferu, leki i transfer. Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: in vitro-koszt 09.04.12, 15:52 dziekuje za odpowiedzi A znacie statystyki? Jakie sa szanse na to,ze sie uda za I razem? Czy jest jakichs LIMIT takich prob czy wszystko zalezy od zasoby portfela i mozna probowac ile sie da? I na czym polega przygotowanie do kriotransferu? Odpowiedz Link Zgłoś
aasb Re: in vitro-koszt 09.04.12, 19:02 zoselin1987 Tak naprawdę nie ma chyba naukowych statystyk. Mówi się o tym, że in vitro to 45% szans na ciążę. Z mojej wiedzy niestety rzadko udaje się za pierwszym razem, lekarze mówią że większość udanych to 4-5 raz (niestety), tak więc tu jest ważna zasobność portfela i ogromna cierpliwość, ale oczywiście też zdarzają się ciąże po pierwszym zabiegu. Pewnie można próbować wiele razy, tylko należy odpowiedzieć sobie na pytanie kiedy to już będzie tylko wyścigiem i walką, a kiedy będzie miało jeszcze sens. Przygotowanie do kriotransferu obejmuje monitoring cyklu - zarodki muszą być podane w odpowiednim momencie, rozmrożenie zarodków i ich obserwacja, czy rozwijają się prawidłowo. Zazwyczaj przez zabiegiem przyjmuje się różne leki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malwina178 Re: in vitro-koszt 09.04.12, 20:55 Koszt in vitro to sprawa indywidualna. Ja z dojazdami do Gdańska (mieszkam 200 km od tego miasta) wydałam ponad 20 tyś. Same badania, leki i wizyty to koszt około 10 tyś. Do tego dochodzi opłata programu- w moim przypadku zaryzykowałam i podeszłam do programu In vitro standard- którego koszt to rzekomo 5100 (najtańszy). Rzekomo , dlatego że do tego należy doliczyć ("oczywiście nie koniecznie, ale było by to wskazane") koszt mrożenia zarodków, narkozy itd- łącznie około 5 tyś. W moim przypadku organizm nie zareagował na leki zbyt szybko więc dłuższy czas byłam stymulowana. A to wiąże się z dodatkowymi kosztami za leki- każda wizyta kosztowała mnie około 1500 złotych ( z lekami) . Pieniądze z konta uciekały nie wiadomo kiedy.... Ale dziś wiem ze to nie ważne - ważne są efekty- udało się za pierwszym razem- jutro idę posłuchać bicia serduszka mojego maleństwa ( albo maleństw) Odpowiedz Link Zgłoś
lenawoj Re: in vitro-koszt 10.04.12, 08:00 mnie in vitro kosztowało ok 16 000zł raze, z dojazdami, wizytą wstępną , noclegami Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: in vitro-koszt 10.04.12, 15:09 dzieki dziewczyny! Szczerze mowiac przeraza mnie mysl o kosztach. Co prawda przede mna dopiero cala ta droga w walce o dziecko,ale chcialam sie zorientowac co i jak. A moze akura inseminacja zakonczy sie sukcesem.... na razie zbieramy pieniazki i zaczynamy za jakies pol roku, gora rok. malwina! Gratulacje!!!! cudownie sie czyta takie historie Szczesliwego okresu ciazy i rozwiazania. Odpowiedz Link Zgłoś
malwina178 Re: in vitro-koszt 10.04.12, 20:01 Dziękuję bardzo Trzymam za Ciebie kciuki Odzywaj się i pisz jak mijają kolejne etapy. A pieniędzy najlepiej nie przeliczać Gdy dowiadujesz się, że pod twoim serduszkiem rozwija się mała istota- o wydanych pieniążkach się nie pamięta Odpowiedz Link Zgłoś
seth221 Re: in vitro-koszt 22.10.12, 18:54 malwino mozesz podac adres tej kliniki? Odpowiedz Link Zgłoś
ola2302 Re: in vitro-koszt 08.12.12, 04:11 Witam. Czy orientuje się ktoś w temacie: Jeśli nie mam problemu z bezpłodnością, lecz nie mogę mieć normalnie dziecka z moim partnerem ponieważ urodzi się one chore bo jest On nosicielem choroby genetycznej ( mam już synka chorego ) a chciałabym mieć zdrowe dziecko poczęte poprzez in vitro czy obejmują mnie również takie wysokie sumy za zabieg i resztę badań. Czy po prostu powinnam się kontaktować z kliniką i tam mi udzielą takiej informacji? Może to dziwne pytanie dla niektórych Pań na tym forum, ale mam 29 lat i pragnę mieć jeszcze jedno dziecko, a mój partner się boi ja oczywiście też się obawiam dlatego szukam rozwiązania poprzez właśnie in vitro. Odpowiedz Link Zgłoś
adormidera1 Re: in vitro-koszt 08.12.12, 07:53 jaka to choroba, zależy czy da się ją zbadać badaniami genetycznymi zarodków czyli PGD. takie dadania można zrobić w klinice w gda i chyba w białymstoku. koszt za jeden panel chromosomów to ok 6 tyś złotych, wiec do około 20 za program trzeba doliczyć te badania czyli 6 lub jesli trzeba zrobić 2 panele chromosomów (przy niektórych chorobach genetycznych to bardzo wskazane!!!!) trzeba doliczyć 12, czyli prawie drugi raz tyle. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
k_anilorak Re: in vitro-koszt 12.12.12, 21:18 Mówisz o badaniu PGD. Niewiele klinik robi takie badanie i nie każda chorobe można sprawdzić. Takie badanie robi invicta - koszt na pewno znajdziesz na ich stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
5kaja11 Re: in vitro-koszt 11.04.12, 19:00 in vitro 10.000 12.000 tys w invimed wrocław jak są mrożaczki ja miałam 9 mrożaczków to za drugim razem płaciłam tylko za transfer to 1500 zł + leki luteina i dufaston jakieś 250 zł Teraz bende za niedługo Mamą udało się za 2 razem Odpowiedz Link Zgłoś
malinowa90 Re: in vitro-koszt 13.08.12, 14:26 w temacie nam się udało zapamiętałam cenę 13 tysięcy dla dziewczyny która klinikę miała blisko miejsca zamieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
ivonme Re: in vitro-koszt 18.08.12, 14:07 Przy leczeniu in vitro warto zwrócić uwagę jakie są ceny leków w aptekach. Pierwszym razem jak dostałam receptę chciałam wykupić leki koło siebie w miejscowości. Okazało się, że leki które potrzebowałam nie mieli od ręki, a jak spytałam sie o ceny to się przeraziłam. Zadzwoniłam do kliniki i doradzono mi w któej aptece mogę wykupić leki. Okazało się że większość leków było o połowę tańsze i mieli wszystko od ręki. Odpowiedz Link Zgłoś