Dodaj do ulubionych

HCG- wolny wzrost.

20.04.12, 14:42
witam.
prosze o pomoc.
25.03 mialam inseminacje.
13.04 moje bHCG wynosilo 98,
dzisiaj - tydzien po 570.
troche za wolny wzrost... czy macie jakies doswiadczenie?
jak bardzo powinnam sie martwic?
dziekuje!
Obserwuj wątek
    • kavainca Re: HCG- wolny wzrost. 20.04.12, 14:53
      o ile obrze kojażę to co 2 dni o 50% powinno wzrastać więc chyba ok...alemoże ktos mnie sprostuje
      • phiona Re: HCG- wolny wzrost. 20.04.12, 15:03
        co dwa dni powinno sie podwoic. powinnam miec kolo 1000. ale moze wie ktoras z Was z wlasnego doswiadcznia- ze roslo wolno, a potem skoczylo?
        w poniedzialek mam kontrole. nie wiem czy dozyje wink
        • kavainca Re: HCG- wolny wzrost. 20.04.12, 15:20
          no tak...
          dożyjesz...nie takie rzeczy...a w tym samy labie robiłaś? może normy inne?
          • phiona Re: HCG- wolny wzrost. 20.04.12, 15:25
            w tym samym.
            malo to niestety sad
            moze wezmie sie maly jeszcze wgarsc przez weekend i zabiarze sie za porzadna implantacje.
            martwie sie, no martwie.

• martaaa123 Re: HCG- wolny wzrost. 20.04.12, 17:08
              A mi ten przyrost wydaje się jak najbardziej ok, chyba że źle liczę. Jeśli badałaś betę 13.04 i wynik był 98 to zakładając, że w ciągu 48 godzin przyrost powinien wynosić 66% to 15.04 wynik powinien być 162,68 licząc dalej po kolejnych 48 godzinach 17.04 wynik powinien być 270 potem po 72 godzinach (20.04) przyrost powinien wynosić 114% czyli 577 czyli Twój wynik jest jak najbardziej idealny!! Nie martw się, naprawdę ten wynik jest dobry.

No i gratuluje a przede wszystkim życzę spokojnej ciążysmile
              • phiona Re: HCG- wolny wzrost. 20.04.12, 17:36
                dzieki smile smile

znalazlam taki kalkulatorek (moze by admin wkleil w naglowku?)
                www.babymed.com/tools/hcg-calculator
                szalu nie ma- ale wciaz mieszcze sie w normie. uff smile bo moja dr. troche sceptyczna jest smile
    • jeza_bell Re: HCG- wolny wzrost. 20.04.12, 17:42
      O ile dobrze liczę pierwsze hcg badałaś ok 3 tyg po jajeczkowaniu.
      Jak dla mnie wynik trochę niski, ale kto wie...
      • phiona Re: HCG- wolny wzrost. 20.04.12, 22:52
        18 dzien, czyli niby 3 tydzien.
        nisko wiem, dlatego sie martwie.
        chociaz kalkulatorek pociesza, ze dwudniowy przyrost jest 65% i ze to norma.
        w dzisiejszym (25-26 dni po owulacji) sono - widac jednocentymetrowy pecherzyk, ale czesc embrionalna- nie jest zbyt dobrze widoczna. czy to jeszcze tak byc moze?
        wiem, ze nic nie poradze i ze musze po prostu czekac. ale - moze ktos przezyl taki przypadek i wszystko dobrze sie skonczylo i mnie pocieszy?
        • phiona Re: HCG- wolny wzrost. 20.04.12, 23:08
          fotka tak wyglada

moze moj maluch- po prostu - troche spozniony jest (wg kalkulatorka- dwa dni) i nadgoni?
          hormony - pasuja do obrazka. oby.
          ojoj. jak Wy to wytrzymujecie?
          smile
          • kavainca Re: HCG- wolny wzrost. 21.04.12, 08:47
            wiesz co, ja po iui robiłam tylko jedną betę 13 dp. Lekarz kazał brać leki i wrócić po 2 tygodniach - czyli po skończonych 6tc. Bardzo się cieszę, że nie przyszło mi do głowy żeby robic dodatkową betę. No bo niby co to da? tylko/aż odchodzisz od zmysłów...
            ciąża to głownie czekanie...na wyniki PAPPa, na kolejne badania, na pierwsze ruchy...na kolejne ruchy...a potem pod koniec pierwsze co robisz po obudzeniu, to reka na brzuch i czekasz i stresisz się czy maluch da znać...tak to juz jest...takie są ciąże po niepłodności...i macierzyństwo też nie jest fatwe, bo jak juz masz tego malucha w domu - tak wymodlonego i wystaranego - to drżysz, żeby sie dobrze rozwijał, żeby nie był chory itd...tak to juz jest...ale dasz radę smile
            przytulam Cie mocno kiss
            • phiona Re: HCG- wolny wzrost. 21.04.12, 15:14

> wiesz co, ja po iui robiłam tylko jedną betę 13 dp. Lekarz kazał brać leki i wr
              > ócić po 2 tygodniach - czyli po skończonych 6tc. Bardzo się cieszę, że nie przy
              > szło mi do głowy żeby robic dodatkową betę. No bo niby co to da? tylko/aż odcho
              > dzisz od zmysłów...

trzeba sie zdecydowac - czy odstawic progesteron - i zaczynac nowy cykl. to moja pierwsza IUI (okazalo sie ze nasienie meza nie jest najlepszej jakosci, chociaz "normalny" urolog powiedzial ze ok, dlatego probowalismy normalnie). ja natomiast mam problemy z miesniakami. juz dwa razy bylam operowana, gdyby ta iui sie nie powiodla- bylabym juz po trzeciej operacji. iui -pokazalo- ze jednak moge zajsc w ciaze - bez in vitro (mialo byc po operacji). napiecie w piersiach zmalalo- dlatago obawiam sie ze jednak juz po wszystkim... w poniedzialek moze bede wiedziec- czy embrion jest ...
              • kavainca Re: HCG- wolny wzrost. 21.04.12, 16:05
                słuchaj, jesli cos jest nie tak to dostaniesz @ bez odstawiena progesteronu...
                kcikam mocno abys usłyszała bijace serduszko
                daj znac po wizycie
                • phiona Re: HCG- wolny wzrost. 21.04.12, 17:41
                  jak bralam "minipigulke" - jako antykoncepcje to nie mialam @ (piekny czassmile), dlatego przypuszczam - ze teraz tez tak bedzie. dawka progesteronu - jest przeciez wyzsza.
                  w poniedzialek - to bedzie dokladnie 4 tyg po iui. zobaczymy.
                  niestety - moje przeczucia sa jednak niezbyt pozytywne.
                  • phiona Re: HCG- wolny wzrost. 21.04.12, 18:33
                    a ogolnie - to witam. nie gniewajcie sie, ale mam nadzieje ze nie za dlugo tu zagoszcze wink
                    co najwyzej jako zerkacz goscinny.
                    czego zreszta - wszystkim WAm tutaj zycze.
                    zycze Wam na przywitanie - by to forum umarlo smiercia naturalna ewentualnie zamienilo sie w forum szczesliwych mam smile
                    • forma-lina Re: HCG- wolny wzrost. 21.04.12, 20:24
                      A ja mam pytaniesmile Czy wcześniej leczyłaś się z powodu bezpłodności, czy starania trwają od niedawna?
                      Pozdrawiam ciepło
                      • phiona Re: HCG- wolny wzrost. 21.04.12, 21:43
                        u mnie problemem zawsze byly miesniaki, hormony byly raczej ok. prolaktyna bywala za wysoka, ale sie uspokoila. bylam operowana 6 lat temu (7 duzych miesniakow, najwiekszy chyba 10 cm), gdy staralismy sie o dzidzie z moim ex. po operacji - akurat jak sie skonczyl 6 miesieczny okres karencji po operacji- zaczelo sie psuc i sie rozstalismy.
                        po 3-4 latach - poznalam mojego aktualnego. po roku decyzja o dzidzi i znowu to samo - miesniaki odrosly (pomimo minipigulek przez te 4 lata, antykoncepcja z estrogenami- powodowala wyskok miesniakow), druga operacja, karencja. i teraz - 3 x proby naturalnie pierwsza iui (zaluje ze od razu nie zdecydowalam sie na iui).
                        ale miesniaki- znow odrastaja. sa jeszcze stosunkowo male- ok. 1 -2 cm, ale jest ich sporo i co najmniej jeden w jamie macicy sad
                        ale endometrium - jest zawsze grube- ok. 1 cm.
                        w sumie- to nie wiem czy mam oczekiwac problemow - czy nie, bo okazji by to sprawdzic nie mialam. naturalnie - w ciaze nie zaszlam, byc moze z powodu zlej spermy meza. teoretycznie- mam zwiekszone ryzyko poronien, ale mama urodzila siostre (po 40- tcesmile) bez problemow z miesniakiem wielkosci piesci.
                        zobaczymy.
                        mam nadzieje ze bedzie dobrze. jak nie teraz- to nastepnym razem smile
    • alonka7 Re: HCG- wolny wzrost. 22.04.12, 12:16
      Ja tez ciaza z miesniakiem wielkosci 10 cm ale nie w jamie macicy.
      Strachu sie najadlam bo mialam okropne krwotoki w srodki ciazy (w wiekszosci lezacej)
      ALe maluch spoko - ponad 4 kg (cesarka)
      wiec miesniak miesniakowi nie rowny.
    • phiona Re: HCG- wolny wzrost. 23.04.12, 19:48
      dzis bylam na sonografii. Pecherzyk rosnie ladnie, ale embrionka nie za bardzo widac, cos w zarysie tylko i bez akcji serca, niestety sad
      dzis - jest dokladeni 4 tyg od inseminacji, serduszko powinno chyba juz bic....
      hcg pobrane, wyniki jutro.
      • phiona Re: HCG- wolny wzrost. 23.04.12, 20:43
        przeczytalam u dziewczyn na bocku, ze bywalo, ze serduszko zaczynalo bic pozniej. moze u mnie tez tak bedzie?
        • annajustyna Re: HCG- wolny wzrost. 24.04.12, 11:08
          SErduszko to sie w 8 tygodniu najlepiej sprawdza, wiec bez paniki!
          • phiona Re: HCG- wolny wzrost. 24.04.12, 18:47
            niestety- wczorajsze hcg wynosi 717 - czyli wzrost o wiele, wiele za maly. sad
            odstawiam progesteron.

sad
            • jeza_bell Re: HCG- wolny wzrost. 25.04.12, 09:44
              Przykro mi bardzo.
              Powodzenia
            • kavainca Re: HCG- wolny wzrost. 25.04.12, 11:21
              tulę kiss
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka