phiona 20.04.12, 14:42 witam. prosze o pomoc. 25.03 mialam inseminacje. 13.04 moje bHCG wynosilo 98, dzisiaj - tydzien po 570. troche za wolny wzrost... czy macie jakies doswiadczenie? jak bardzo powinnam sie martwic? dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kavainca Re: HCG- wolny wzrost. 20.04.12, 14:53 o ile obrze kojażę to co 2 dni o 50% powinno wzrastać więc chyba ok...alemoże ktos mnie sprostuje Odpowiedz Link Zgłoś
phiona Re: HCG- wolny wzrost. 20.04.12, 15:03 co dwa dni powinno sie podwoic. powinnam miec kolo 1000. ale moze wie ktoras z Was z wlasnego doswiadcznia- ze roslo wolno, a potem skoczylo? w poniedzialek mam kontrole. nie wiem czy dozyje Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: HCG- wolny wzrost. 20.04.12, 15:20 no tak... dożyjesz...nie takie rzeczy...a w tym samy labie robiłaś? może normy inne? Odpowiedz Link Zgłoś
phiona Re: HCG- wolny wzrost. 20.04.12, 15:25 w tym samym. malo to niestety moze wezmie sie maly jeszcze wgarsc przez weekend i zabiarze sie za porzadna implantacje. martwie sie, no martwie. Odpowiedz Link Zgłoś
martaaa123 Re: HCG- wolny wzrost. 20.04.12, 17:08 A mi ten przyrost wydaje się jak najbardziej ok, chyba że źle liczę. Jeśli badałaś betę 13.04 i wynik był 98 to zakładając, że w ciągu 48 godzin przyrost powinien wynosić 66% to 15.04 wynik powinien być 162,68 licząc dalej po kolejnych 48 godzinach 17.04 wynik powinien być 270 potem po 72 godzinach (20.04) przyrost powinien wynosić 114% czyli 577 czyli Twój wynik jest jak najbardziej idealny!! Nie martw się, naprawdę ten wynik jest dobry. No i gratuluje a przede wszystkim życzę spokojnej ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
phiona Re: HCG- wolny wzrost. 20.04.12, 17:36 dzieki znalazlam taki kalkulatorek (moze by admin wkleil w naglowku?) www.babymed.com/tools/hcg-calculator szalu nie ma- ale wciaz mieszcze sie w normie. uff bo moja dr. troche sceptyczna jest Odpowiedz Link Zgłoś
jeza_bell Re: HCG- wolny wzrost. 20.04.12, 17:42 O ile dobrze liczę pierwsze hcg badałaś ok 3 tyg po jajeczkowaniu. Jak dla mnie wynik trochę niski, ale kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
phiona Re: HCG- wolny wzrost. 20.04.12, 22:52 18 dzien, czyli niby 3 tydzien. nisko wiem, dlatego sie martwie. chociaz kalkulatorek pociesza, ze dwudniowy przyrost jest 65% i ze to norma. w dzisiejszym (25-26 dni po owulacji) sono - widac jednocentymetrowy pecherzyk, ale czesc embrionalna- nie jest zbyt dobrze widoczna. czy to jeszcze tak byc moze? wiem, ze nic nie poradze i ze musze po prostu czekac. ale - moze ktos przezyl taki przypadek i wszystko dobrze sie skonczylo i mnie pocieszy? Odpowiedz Link Zgłoś
phiona Re: HCG- wolny wzrost. 20.04.12, 23:08 fotka tak wyglada moze moj maluch- po prostu - troche spozniony jest (wg kalkulatorka- dwa dni) i nadgoni? hormony - pasuja do obrazka. oby. ojoj. jak Wy to wytrzymujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: HCG- wolny wzrost. 21.04.12, 08:47 wiesz co, ja po iui robiłam tylko jedną betę 13 dp. Lekarz kazał brać leki i wrócić po 2 tygodniach - czyli po skończonych 6tc. Bardzo się cieszę, że nie przyszło mi do głowy żeby robic dodatkową betę. No bo niby co to da? tylko/aż odchodzisz od zmysłów... ciąża to głownie czekanie...na wyniki PAPPa, na kolejne badania, na pierwsze ruchy...na kolejne ruchy...a potem pod koniec pierwsze co robisz po obudzeniu, to reka na brzuch i czekasz i stresisz się czy maluch da znać...tak to juz jest...takie są ciąże po niepłodności...i macierzyństwo też nie jest fatwe, bo jak juz masz tego malucha w domu - tak wymodlonego i wystaranego - to drżysz, żeby sie dobrze rozwijał, żeby nie był chory itd...tak to juz jest...ale dasz radę przytulam Cie mocno Odpowiedz Link Zgłoś
phiona Re: HCG- wolny wzrost. 21.04.12, 15:14 > wiesz co, ja po iui robiłam tylko jedną betę 13 dp. Lekarz kazał brać leki i wr > ócić po 2 tygodniach - czyli po skończonych 6tc. Bardzo się cieszę, że nie przy > szło mi do głowy żeby robic dodatkową betę. No bo niby co to da? tylko/aż odcho > dzisz od zmysłów... trzeba sie zdecydowac - czy odstawic progesteron - i zaczynac nowy cykl. to moja pierwsza IUI (okazalo sie ze nasienie meza nie jest najlepszej jakosci, chociaz "normalny" urolog powiedzial ze ok, dlatego probowalismy normalnie). ja natomiast mam problemy z miesniakami. juz dwa razy bylam operowana, gdyby ta iui sie nie powiodla- bylabym juz po trzeciej operacji. iui -pokazalo- ze jednak moge zajsc w ciaze - bez in vitro (mialo byc po operacji). napiecie w piersiach zmalalo- dlatago obawiam sie ze jednak juz po wszystkim... w poniedzialek moze bede wiedziec- czy embrion jest ... Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: HCG- wolny wzrost. 21.04.12, 16:05 słuchaj, jesli cos jest nie tak to dostaniesz @ bez odstawiena progesteronu... kcikam mocno abys usłyszała bijace serduszko daj znac po wizycie Odpowiedz Link Zgłoś
phiona Re: HCG- wolny wzrost. 21.04.12, 17:41 jak bralam "minipigulke" - jako antykoncepcje to nie mialam @ (piekny czas), dlatego przypuszczam - ze teraz tez tak bedzie. dawka progesteronu - jest przeciez wyzsza. w poniedzialek - to bedzie dokladnie 4 tyg po iui. zobaczymy. niestety - moje przeczucia sa jednak niezbyt pozytywne. Odpowiedz Link Zgłoś
phiona Re: HCG- wolny wzrost. 21.04.12, 18:33 a ogolnie - to witam. nie gniewajcie sie, ale mam nadzieje ze nie za dlugo tu zagoszcze co najwyzej jako zerkacz goscinny. czego zreszta - wszystkim WAm tutaj zycze. zycze Wam na przywitanie - by to forum umarlo smiercia naturalna ewentualnie zamienilo sie w forum szczesliwych mam Odpowiedz Link Zgłoś
forma-lina Re: HCG- wolny wzrost. 21.04.12, 20:24 A ja mam pytanie Czy wcześniej leczyłaś się z powodu bezpłodności, czy starania trwają od niedawna? Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
phiona Re: HCG- wolny wzrost. 21.04.12, 21:43 u mnie problemem zawsze byly miesniaki, hormony byly raczej ok. prolaktyna bywala za wysoka, ale sie uspokoila. bylam operowana 6 lat temu (7 duzych miesniakow, najwiekszy chyba 10 cm), gdy staralismy sie o dzidzie z moim ex. po operacji - akurat jak sie skonczyl 6 miesieczny okres karencji po operacji- zaczelo sie psuc i sie rozstalismy. po 3-4 latach - poznalam mojego aktualnego. po roku decyzja o dzidzi i znowu to samo - miesniaki odrosly (pomimo minipigulek przez te 4 lata, antykoncepcja z estrogenami- powodowala wyskok miesniakow), druga operacja, karencja. i teraz - 3 x proby naturalnie pierwsza iui (zaluje ze od razu nie zdecydowalam sie na iui). ale miesniaki- znow odrastaja. sa jeszcze stosunkowo male- ok. 1 -2 cm, ale jest ich sporo i co najmniej jeden w jamie macicy ale endometrium - jest zawsze grube- ok. 1 cm. w sumie- to nie wiem czy mam oczekiwac problemow - czy nie, bo okazji by to sprawdzic nie mialam. naturalnie - w ciaze nie zaszlam, byc moze z powodu zlej spermy meza. teoretycznie- mam zwiekszone ryzyko poronien, ale mama urodzila siostre (po 40- tce) bez problemow z miesniakiem wielkosci piesci. zobaczymy. mam nadzieje ze bedzie dobrze. jak nie teraz- to nastepnym razem Odpowiedz Link Zgłoś
alonka7 Re: HCG- wolny wzrost. 22.04.12, 12:16 Ja tez ciaza z miesniakiem wielkosci 10 cm ale nie w jamie macicy. Strachu sie najadlam bo mialam okropne krwotoki w srodki ciazy (w wiekszosci lezacej) ALe maluch spoko - ponad 4 kg (cesarka) wiec miesniak miesniakowi nie rowny. Odpowiedz Link Zgłoś
phiona Re: HCG- wolny wzrost. 23.04.12, 19:48 dzis bylam na sonografii. Pecherzyk rosnie ladnie, ale embrionka nie za bardzo widac, cos w zarysie tylko i bez akcji serca, niestety dzis - jest dokladeni 4 tyg od inseminacji, serduszko powinno chyba juz bic.... hcg pobrane, wyniki jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
phiona Re: HCG- wolny wzrost. 23.04.12, 20:43 przeczytalam u dziewczyn na bocku, ze bywalo, ze serduszko zaczynalo bic pozniej. moze u mnie tez tak bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: HCG- wolny wzrost. 24.04.12, 11:08 SErduszko to sie w 8 tygodniu najlepiej sprawdza, wiec bez paniki! Odpowiedz Link Zgłoś
phiona Re: HCG- wolny wzrost. 24.04.12, 18:47 niestety- wczorajsze hcg wynosi 717 - czyli wzrost o wiele, wiele za maly. odstawiam progesteron. Odpowiedz Link Zgłoś