magda27 18.06.04, 17:31 Drogie Szczecinianki! Dajcie o sobie znać. Będzie nam łatwiej wymieniac informacje i poglądy. pozdrawiam gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paris4 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 18.06.04, 20:17 Hej, Melduję się rodowita Szczecinianka! To nie pierwszy wątek dziewczyn ze Szczecina,ale jakoś szybko one znikają, a szkoda((( Nazywam się Agata, mam 24 lata o dzidzię staram się dopiero od lutego, ale już wiem, że są kłopoty - mąż ma teratozoospermię (teraz czekamy na powtórke badań) a ja mam strasznie rozregulowane, długie cykle, podejrzewam, że są bezowulacyjne. Jutro robię pierwsze badanie hormonów a potem prawdopodobnie dalsza diagnostyka. Mam tylko problem ze znalezieniem lekarza, do tej pory najbardziej przypadł mi do gustu dr Sienkiewicz z Ars Medica, ale ja dopiero zaczynam swoja walkę. A Ty u kogo się leczysz? Na jakim etapie leczenia jesteś? Fajnie byłoby nawiązać bardziej trwały kontakt ze Szczecininkami, wszystkie informacje będą mile widziane. pozdrawiam serdecznie Agata Odpowiedz Link Zgłoś
iwonasz2 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 13.07.04, 16:47 Witaj Witka! Ja wprawdzie nie należę już do starających się, ale gdy byłam to przy życiu trzymał mnie bocian www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=News&home=1 pozdrawiam i życzę sukcesów w staraniach Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszka-M Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.04, 21:03 Cześć! Polecono mi dziś dr. Bielewicza. Słyszałyście coś o Nim? Ja się staram jakiś rok, jestem po 30-tce i jak na razie dotychczasowy gin twierdzi, że to stres. BZDURA! Nie dajcie się wrobić bo szkoda czasu.Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 18.06.04, 21:34 Myszko, Też słyszałam o Bielewiczu wiele dobrego, nic konkretnego nie moge Ci jednak powiedzieć bo sama nigdy do niego nie dotarłam. Z tym stresem to faktycznie przesada - nawet na zdrowy rozsądek - jak myslenie o ciązy i dziecku może komlikować poczęcie - przecież to śmieszne. Daj znać o tym Bielewiczu no i w ogóle co u Ciebie. pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś
iwonasz2 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 19.06.04, 01:02 Z całego serca polecam dr Bielewicza. Do końca życia nie odwdzięczę się mojej przyjaciółce, która namówiła mnie na zmianę lekarza proponując właśnie dr Bielewicza. Już po pierwszej wizycie ogarnął mnie błogi spokój - miałam plan działań na najbliższe trzy miesiące. Jego profesjonalizm i oddanie w leczenie jest porażające. Potrafił po dobowym dyżurze w czasie świąt przyjechać do swojego gabinetu by zrobić mi zastrzyk i wziąć za to 10 zł. Prowadzenie ciąży już go tak nie pasjonuje, ale w leczenu bezpłodności jest REWELACYJNY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
damda Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 19.06.04, 13:48 Witam was kochane. Dobrze że jesteście podajcie prosze gdzie przyjmuje dr.Bielewicz . My z mężem staramy się od ponad 2 lat i różnie to u nas bywa ja mam 24 a mąż 30 po odstawieniu tabletek mój organizm cały się rozregulował teraz jest już lepiej.Właśnie jestem po drugim cyklu z CLO i czekam na rezultaty . Miałam problemy z cyklami nieregularne pojawiały się liczne torbiele podejrzewano pco i były juz różne diagnozy co lekarz to inne . Pewnego dnia tak się zdenerwowałam na nich ,że w końcu sama zaczełam sie leczyć i szukać odpowiedzi na moje pytania . Narazie jestem u zwykłego lekarza i jestem zadowolona pomaga mi i wspiera w walce o dzidzie.Denerwowało mnie ,że niektórzy mnie olewali mówili ,że mam czas bo jestem młoda a jeden odrazu powiedział ,że nie mam co próbować tylko zrobić inwitro.Chodziłam też do Ars ale tam wszystko dużo kosztuje a jak robiłam badania gdzie indziej to nie podobało się lekarzowi . Jeżeli chodzi o męża to jego wyniki nie są rewelacyjne bo terazoospermia 50 % nieprawidłowej budowy ale to stary wynik a ostatnio nie robiliśmy karmie go witaminkami i zobaczymy co będzie dalej jak nie to przejdziemy się do androloga. Przepraszam ,że się tak rozpisałam . Pozdrawiam wszystkich i życzę dużo szczęścia i cierpliwości. Szczecinianki 3majmy się razem. gg 3309696 Odpowiedz Link Zgłoś
magda27 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 19.06.04, 13:58 Droga Damdo! napisz proszę gdzie w Szczecinie przyjnuje androlog, bo ja słyszałam ze nie na dobrego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszka-M Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.04, 14:01 Dzięki za info. Polecił mi Go wczoraj gin, który już na pierwszej wizycie powiedział mi: niepłodnością zajmują się wyłącznie specjaliści a nie pierwszy z brzegu gin w przychodni. Kontakt mogę wysłać na priv albo gg dla zainteresowanych. Pozdrawiam. (gg 3503696) Odpowiedz Link Zgłoś
magda27 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 19.06.04, 13:20 Dzięki Dziewczyny, ze jesteście! Ja mam 27 lat, mój mąż 30. Zaczęliśmy się starać o maleństwo jakieś 1,5 roku temu. Co miesiąc podchodzilismy do tego z uśmiechem i próbowaliśmy dalej. 4 mies. temu moja gin. zleciła mi badanie prolaktyny, wyszło OK. Zlciła więc badanie @ mojego męża. Ale wiecie jak to facet mdleje na sam widok białego fartucha a co dopiero jesli chodzi o pobranie nasienia. Podchodził do tego 2mies. Badanie zrobiliśmy w Medicusie. Nogi się podemną ugięły jak je odebrałam: 0% o ruchu prawidłowym, 90% o ruchu leniwym i 10% nie wykazujacych ruchu. To był najgorszy dzień w naszym zyciu, nie spodziewalismy się takiego obrotu sprawy. Moja gin. wysłała nas w pierwszej kolejności do urologa. Bylismy u niego parę dni temu (dr. Kordowski). Okazało sie,ze mąż ma żylaka powrózka (przyczyną jest sport). Pojutrze idziemy na Arkońską zapisać się na zabieg jego usunięcia.Czeka sie ok 4-5 tygodni. Dr powiedział,że daje 20-30% szans na poprawę. Zobaczymy jak będzie, ale ja już mam jakąś nadzieje i widzę nasze swiatełko w tunelu. Trzymajcie kciuki. Może macie większa wiedzę na ten temat? będę bardzo wdzięczna. Trzymajcie się drogie szczecinianki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roześmiana!!!!!!! Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.06.04, 13:44 Ja nie na temat, ale się ubawiłam! Czytam tytuły wątków i widzę: SZCZENIAKI. Myślę sobie o jak słodko ktoś mówi o dzieciaczkach, wchodzę tu a tu listy ze Szczecina... Głodnemu chleb na myśli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alla Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.04, 12:19 Hej! Ja też jestem ze Szczecina, nie będę się za bardzo rozpisywac ale moja walka trwała 2 lata. Leczyłam się najpierw na Unii potem w Ars Medice. Na początku kilka inseminacji, potem 2 razy in vitro ( drugie udane). Teraz moje dzieci robią już kosi, kosi łapci. Leczyłam się u dr Sienkiewicza - jak widać z pozytywnym skutkiem. Pozdrawiam Alla. Odpowiedz Link Zgłoś
damda Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 19.06.04, 14:21 Cześć Przyjmuje prywatnie na 5-lipca 36b lub Mielczańska 47a na pomorzanach dr. Piotr Machoy spec. urolog - androlog tel.0603631691 lub 482-65-28 Pozdrawiam ale my jeszcze u niego nie byliśmy ale polecił mi go lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga2831 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.fish.ar.szczecin.pl 19.06.04, 14:43 Witam 1 Coprawda nie jestem ze sSzczecina ale z Polic , choć utożsamiam się ze szczecinem, bo tu soędzam większość dnia ( w pracy)!.Mam 28 lat , mąż 31 i od roku wiem ze mam PCO, a mąż słabe nasienie! Jednak nie tracę nadzieji, wiem ze wszystko jest możliwe!!!!!!!! W poniedziałek idę na hsg, boje się trochę ale wiem ze dam radę ! Dr. Bielewicz przyjmuje w Policach w szpitalu i również słyszałam o nim bardzo wiele dobrego ! Wiem ze troszczy się o swoje pacjentki, niczego nie bagatelizuje, i chyba wie co robi ! Pozdrawiam i życzę powodzenia 1 trzymajcie za mnie kciuki ! Pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 19.06.04, 17:56 Cześć, Bardzo cieszę się, że trochę się nas tu uzbierało. Magdo mam pytanie - jaki sport uprawiał Twój mąż (chodzi o te żylaki). Mój gra w piłkę nożną a teraz staramy się poprawić jego wyniki - drugi badanie nasienia będzie na przełomie lipca i sierpnia. Mąż nie pali, nie pije żadnego alkoholu, nosi luźne bokserki, kąpiele zamienił na prysznic, staramy się zdrowo odżywiać no i łyka Androvit. Nie jest to wszystko dla niego łatwe, ale czy nie powinien zrezygnować także z gry w piłkę - dr Sienkiewicz z Ars twierdzi, że nie jest to konieczne - a wy jak myslicie? Ja dziś miałam pierwsze badanie hormonalne, wyniki we wtorek - robiłam w Medicusie. Tylko nie wiem gdzie pójść z tymi wynikami (a czuję, że nie będą najlepsze) - do doktora Bielewicza, czy do Ars (dr Sienkiewicz). W Ars już byłam ze względu na wyniki męża, ale lekarz powiedział, że staramy się zbyt krótko i żeby jeszcze zaczekać (nie bardzo wiem na co), ale z drugiej strony słyszałam, że pracuję tam dobrzy fachowcy. Jak sądzicie, co zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
magda27 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 19.06.04, 19:05 Witam droga Paris, widzę, że mamy bardzo podobnych mężów Mój też gra w piłkę nożną, ale żeby musiał z niej rezygnować nie wydaje mi się to konieczne. Nie jest to przecież skutek nagły. On gra od dziecka i nie tylko dla rekraacji. Jeśli chodzi o Twoje wyniki to naprawdę nie wiem. Może powinnaś w pierwszej kolejności pójść do swojej gin. Po co od razu wydawać kaske na prywatne wizyty. A w ogóle dlaczego od razu zakładasz że nie będą one po twojej myśli. Wierz mi naiważniejsze jest pozytywne myślenie. Ja się tego teraz uczę. Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 19.06.04, 21:11 Hej, Dzięki za szybką reakcję, widzę, że nasz wątek prężnie się rozwija. Mój mąż jako nastolatek grał w piłkę wyczynowo, później była długa przerwa, a teraz gra tylko dla rekkreacji i myślę, że nie należy mu póki co tej przyjemności odbierać - niech ma facet coś z życia)) Co do mojego pesymizmu to powiem tak - jak mąż robił wyniki 2 miesiące temu to byłam optymistką - a jego wynik zwalił mnie po prostu z nóg. Teraz wolę się pozytywnie rozczarować niż na cos nastwiać((( pozdrawiam Was bardzo serdecznie Agata Odpowiedz Link Zgłoś
magda27 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 19.06.04, 21:31 Agato czytam twoje listy i wydaje mi się że opowiadasz także moją historie. Mamy ten sam problem. Pisz proszę o Waszych dalszych działaniach. Trzymam kciuki za naszych piłkarzy niech w końcu strzelą "gola"! Odpowiedz Link Zgłoś
iwonasz2 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 19.06.04, 19:47 Zgadzam się z Myszką, że niepłodnością powinien zająć się fachowiec. Zanim trafiłam do dr Bielewicza starciłam mnósto czasu u naprawdę dobrego lekarza, który jednak nie specjalizował się w niepłodności i miał na temat jej leczenia mgliste pojęcie. Dr Bielewicza poleciłam trzem osobom, które poznałam na Bocianie, wszystkie razem ze mną cieszą się dzisiaj Maluszkami. Mój mąż przeszedł operację żylaków powrózka. Do dzisiaj jednak nie wiemy czy na poprawę wyników miała jakiś wpływ i czy może zadziałała masa leków jakie mąż przyjmował. Odpowiedz Link Zgłoś
magda27 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 19.06.04, 20:02 Droga Iwono napisz proszę coś więcej o leczeniu Twojego męża. Jak przebiegł zabieg, jakie leki i ile czasu czekliście na efekt. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adzienia Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!!Leki dla męża 16.07.04, 19:32 Podciągam watek-bo interesuje mnie jakie leki dostawał Twój mąż- mój ma podobne wyniki ale nie ma żadnego powrózka, a lekarz zabronił mu palić i dał mu jedynie Androvit. Pozdórwki Odpowiedz Link Zgłoś
iwonasz2 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 20.06.04, 00:20 Mąż miał usuwane żylaki laparoskopowo, za szpitala wyszedł na drugi dzień po zabiegu. bardzo szybko wrócił do formy. Potem leczenie farmakologiczne - Proviron, ale tylko przez trzy miesiące, cynk, witaminy A, E, PP, B kompleks. Do tego dołożyliśmy sami, ale po konsultacji z Bielewiczem Pycnogenol i Koenzym Q10. Przekopaliśmy internet w poszukiwaniu artykułów i badań dotyczących męskiej niepłodności . W Polsce tylko klinika w Białymstoku założyła tezę, że szkodliwy wpływ na nasienie mogą mieć wolne rodniki. Obecnie są w trakcie badań. W USA są już po badaniach i tam właśnie dotarliśmy do informacji o Pycnogenolu. To preparat antyrodnikowy, dostępny u nas w aptekach bez recepty. Bielewicz stwierdził, że z pewnością to nie zaszkodzi, a przy okazji się wspólnie pośmialiśmy , bo wcześniej nasi znajomi eksperymentowali z wyciągiem z pomidora. Niemal równo rok po operacji miałam trzecią inseminację, a dwa tygodnie pózniej wręczyłam mojemu mężowi pozytywny test ciążowy. A na koniec ciekawostka - kilka lat wcześniej mąż miał fantastyczne wyniki. Wtedy ja leczyłam się z powodu niepłodności, ale też z pozytywnym skutkiem. Czego i Wam z całego serca życzę Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
magda27 Re: Do Iwony 20.06.04, 11:33 cześć Iwonko! jesli poprawiły się wyniki u Twojego męża to czy inseminacja była u Was konieczna? Ja miałam nadzieję,że wyniki się tak poprawią że damy radę przytulajac się. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
iwonasz2 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 20.06.04, 13:07 My właściwie szykowaliśmy się już do ICSI- czytaj- zbieraliśmy pieniądze. Mój mąż miał oprócz morfologii wszystkie parametry nasienia w normie. A morfologia 0 - czyli brak prawidłowo zbudowanych plemników. Defekt dotyczył główki , braku lub redukcji akrosomu. Bez tego plemnik nie ma szans na przedostanie się przez błonę komórkową jajeczka. Także w końcowym etapie leczenia Bielewicz odradzał nam tradycyjne in vitro na rzecz ICSI. Po operacji i leczeniu wszystkie parametry nasienia poszły w górę, np. ilość z 50 mln wzrosła do 100 ml, lepsza była również ruchliwość. Z morfologią było najgorzej - najpierw optymistycznie skoczyła do 6 % , potem spadła do 2. I wtedy właśnie zaszłam w ciąże. Ja nie chciałam tracić czasu na próby naturalnego poczęcia - głównie ze względu na mój wiek. pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 21.06.04, 12:52 Witam Was gorąco. Ja wprawdzie jestem z Choszczna ale to nie daleko Szczecina. Lekarza też mam od Was bo u mnie nie ma dobrych ginów. Ale zastanawiam się nad zmiana lekarza bo nie moge się z nim dogadać. On jest OK, ale bardziej gin-chirurg niz od niepłodności. Więc chcę go zmienić i jak tak czytam Wasze wypowiedzi to się zastanawiam nad Sienkiewiczem lub Bielewiczem. My z M staramy się juz 10 miesięcy. Nie wiem czy to dużo czy mało. Dla mnie to szmat czasu. Brak mi juz sił. Nie wiem co robić? Nie robiliśmy jeszcze żadnych szczegółowych badań. Nie wiem czy najpierw zmienić gina czy zrobić badania na własną rękę i dopiero z wynikami iść do lekarza. Poradźcie coś. Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 dr Bielewicz 21.06.04, 14:29 Dziewczyny macie namiary na niego. Znalazłam w internecie że przyjmuje na ul. Księżnej Przybysławy 2/1. Gdzie to jest. Ja kompletnie nie znam Szczecina. No i ile kosztuje wizyta i jakiś telefon. Plissss. Możecie na gg. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonasz2 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 21.06.04, 15:28 602 111 640 rejestracja od 12 do 18 codziennie. Ks. Przybysławy to okolice placu Kościuszki, ulica w bok od Łokietka, bliżej al. Piastów. Nie wiem jak teraz, jak ja chodziłam to trzeba było się rejestrować dwa tygodnie wcześniej , bo były duże kolejki. Proponuję też zapisać się na najwcześniejszą możliwą godzinę. Im pózniej tym większe są opóznienia, No ale ja też najczęściej spędzałam w gabinecie ok. 40- 60 minut. Wyniki lepiej zrobić po pierwszej wizycie, konieczność zrobienia niektórych z nich wyniknie z wywiadu. Ja znam i Sienkiewicza i Bielewicza. Zdecydowanie polecam tego drugiego. ZAWSZE miałam wrażenie jakbym była WYJĄTKOWĄ pacjentką. Ale on tak traktuje każdego pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszka-M Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 17:11 Kurka! A ja mam inny numer do dr. Bielewicza. Dostałam go kilka dni temu od swojego gin-a. Może ma kilka ... Będę wykręcać wszystkie jakie zdobędę, jeśli będzie trzeba Codziennie, tzn w weekend też rejestruje? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
magda27 Do IWONKI !!! 21.06.04, 20:45 Hej! Iwonko pisałaś, że Twój mąż miał usuwany żylak laparoskopowo, mój był dziś w szpitalu na Arkońskiej zapisać się na zabieg (16 sierpień) ale mają go normalnie ciąć. Napisz gdzie i u jakeggo lekarza Wy to zrobiliście. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
iwonasz2 Re: Do IWONKI !!! 21.06.04, 22:28 Męża leczył dr Machoy i on też osobiście przeprowadzał zabieg w szpitalu w Policach Odpowiedz Link Zgłoś
damda Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 21.06.04, 22:44 Jedyny androlog - urolog w szczecinie .Słyszałam ,że jest dobrym chirurgiem . Pozdrawiam i życzę dużo szczęścia. PS. Piszcie szczecinianki, piszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: telefon plisss 22.06.04, 13:15 Dziewczyny macie jakiś inny telefon do dr. Bielewicza? Dzwoniłam na rejestracje ale nie działa. Jest komunikat że abonament nie dostępny. Drugi numer nikt nie odbiera. Może mają tam jakiś stacjonarny. Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 23.06.04, 07:53 Witam z rana. Dodzwoniłam się wczoraj do rejestracji do Bielewicza. Dopiero o 16. Więc tak: przyjmuje w Szczecinie we wtorki i środy od 16:00-18:00 czasem w piątki ale one są ruchome rejestracja z tygodniowym wyprzedzeniem wizyta kosztuje max. 120 zł (badanie ginekologiczne, USG, wymaz i cytologia) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga2831 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.fish.ar.szczecin.pl 23.06.04, 10:17 Dziewczyny1 Taksobie pomyślalam jesteśmy ze szczecina bądz okolic ,piszemy , doradzamy , umartwiamy a może by tak troszkę się wyluzować i zorganizować jakiś wieczorek zapoznawczy przy piwku w jakimś paie 1 poznamy się pporozmawiamy , na pewnobędzie ciekawie co Wy na to !??? I na pewno nie tak bezososbowo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszka-M Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 11:19 Wchodzę w to! Najlepiej już w lipcu bo teraz zakuwam do egzaminu. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 spotkanko 23.06.04, 11:26 Ja się dopisuję. Przyjadę nawet z Choszczna, żeby się z Wami spotkać. Lipiec może być a jak dla mnie to tylko weekend. W tygodniu nie dam rady. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
damda Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 23.06.04, 13:44 Oczywiście ja też się przyłanczam tak samo pomyślałam. Szczecinianki łączmy się oraz dziewczyny z całego regionu. Pogadamy sobie o naszych trudach ,poznamy a przedewszystkim omówimy leczenie oraz obgadamy lekarzy . Nasze spotkanie ułatwi nam dalszą walke o dzidzie , podsumujemy jakich znamy lekarzy. Ja proponuje spotkanie np w niedziele lub w sobote moje terminy to 4,24,25,31 bo między 6-17 mam wyjazd . Mój gg 3309696 Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 23.06.04, 16:56 Dziewczyny, Bardzo chętnie się z Wami spotkam. Z podanych terminów najbardziej pasuje mi 4 i 24 pozdrawiam serdecznie Agata Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 27.06.04, 13:46 Dziewczyny - co taka cisza? Jest tu kto? Ratuję nasz wątek przed zniknięciem. Dajcie znać co u Was słychać i jak tam nasze spotkanie. pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia24 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 83.168.104.* 28.06.04, 02:30 Witajcie, propozycja spotkania bardzo mi sie spodobala - od 2 lat staramy sie z mezem o maluszka, dopiero niedawno wyleczylam sie z torbieli, a miesiac temu przeprowadzilismy sie do Szczecina. Kompletnie NIKOGO tu nie znam. Jestem z moim problemem zupelnie sama. Byloby wspaniale Was poznac i miec oparcie w tak waznej sprawie. Poza tym ja jestem jeszcze przed leczeniem i nie wiem, jak sie do tego zabrac. Dziekuje za ten wspanialy pomysl. Kasia. GG 5300034 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga2831 do Alla, iwonasz2, magda27, roześmiana!!!! IP: *.fish.ar.szczecin.pl 24.06.04, 10:41 Dziewczyny a co z WAMI ???? Przystajecie na piwko????? czekamy na wasze deklaracje i wasze terminy ! Pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda27 Re: do Alla, iwonasz2, magda27, roześmiana!!!! IP: 213.155.175.* 25.06.04, 10:15 Czesc ja jestem jak najbardziej za!!! Jestem wolna codziennie od 16godziny (tylko nie od 12 do26 lipca bo wyjeżdzam na urlop). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga2831 Re: do Alla, iwonasz2, magda27, roześmiana!!!! IP: *.fish.ar.szczecin.pl 25.06.04, 13:15 to super !a reszta dziewczyn??? Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 Re: do Alla, iwonasz2, magda27, roześmiana!!!! 25.06.04, 17:54 Aga, Reszta dziewczyn chyba się na spotkanku nie stawi. Iwona zdaje się jest w ciąży, Alla jest mamą (i to chyba podwójną), więc będzie im trudniej. Oczywiście super by było gdyby się zjawiły, ale myślę, że możemy się już wstępnie umówić. Roześmiana chyba w ogóle nie jest z naszych okolic i znalazła sie tu przypadkiem. Widzę, że najbardziej optymalny termin na podstawie naszych deklaracji to niedziela 04.07. Więc ja robimy już jakieś konkretne plany? Dziewczyny zmobilizujmy się bo bardzo "napaliłam" się na to spotkanko. pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś
magda27 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 27.06.04, 19:46 Jestem, jestem! Piszę się na to spotkanie. Ale dokładnie gdzie i o której dziewczyny? Byłam wczoraj u kuzynki przywitać nowego członka rodziny. Mała Martynka urodziła się 22 czerwca po 3 latach wielkich starań. Jest cudowna a jej rodzice tak szczęśliwi... Zazdroszczę im! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia24 Spotkanie Szczecinianek IP: 83.168.104.* 28.06.04, 02:40 Nie zapomnijcie o mnie. To dla mnie bardzo wazne. Naprawde. Bardzo chetnie Was poznam i skorzystam z Waszej wiedzy. Moze podpowiecie mi, co robic, bo jestem dopiero na poczatku tej,zdaje sie trudnej, drogi. Kasia. Gg 530034. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga2831 Re: Spotkanie Szczecinianek IP: *.fish.ar.szczecin.pl 28.06.04, 09:15 Pasuje mi 4 lipca tj. niedziela ! Tylko gdzie i októrej ?? nie znam pubów w szczecinie bo jestem z polic!dziewczyny z samego szczecina, Wy się najlepiej orientujecie gdzie bedzie można posiedzieć i spokojnie pogadać 1 czekamy na propozycje ! no i znaki rozpoznawcze! Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 Re: Spotkanie Szczecinianek 28.06.04, 18:08 Hej, Proponuję, niedziela 04.07, o 17.00 w pubie London na palcu Grunwaldzkim - jest tam trochę pustawo, ale raczej nie będzie kłopotów z miejscami, no i tematy mamy do omówienia raczej intymne. Ewentualnie pub Columbus na Wałach Chrobrego, jest fajniejszy i ładnie położony ale tam może już być problem z miejscami do siedzenia. Co Wy na to? Znak rozpoznawczy..... no cóż tu moja kreatywność się wyczerpała)) Czekam na propozycje. pozdrawiam Agata pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś
magda27 Re: Spotkanie Szczecinianek 28.06.04, 19:36 Hej Już zaklepałam sobie wolny wieczór w niedziele na spotkanie z Wami. W London na Grunwaldzkim może być. Znak rozpoznawczy? Nie mam pomysłu(może po prostu uśmiech). Dajcie znać. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 Re: Spotkanie Szczecinianek 28.06.04, 21:35 Magdo, W takim razie ja też na pewno będę)) Godzina 17.00 mam nadzieję Ci odpowiada? Jesteśmy już 2 na 100% - kto się przyłączy? Do do znaku rozpoznawczego to do niedzieli jeszcze coś wymyślimy. Jeśli jednak nie mogłabyś przyjść to proszę uprzedź mnie, żebym nie uśmiechała się do wszystkich napotkanych w Londonie dziewczyn, bo pomyślą, że zwariowałam)) pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś
damda Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 28.06.04, 22:46 Witam Ja też sie chętnie zjawie ale jeszcze nie znam grafiku bo w niedziele pracujemy więc jak coś to może uda mi się zamienić jeszce się odezwe i powiem wam co i jak co do miejsca to jestem za dobry pomysł jeszce nie będzie tłoczno w Rio Brawo jest tam kameralnie na wojska polskiego za Macdonaldem . Co do znaku rozpoznawczego to proponuje np. założenie okularów pzreciw słonecznych na włosy albo zabranie tic taców jak w reklamie alo zrobimy sobie plakietki z naszymi nicami abo może umówmy się przed pabem i będziemy zgadywać. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszka-M Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 80.53.227.* 28.06.04, 23:40 Hej! Postaram się być. Może być śmiesznie z rozpoznawaniem się Proponuję hasło: MAMA Nie mam czasu tu zaglądać zbyt często, więc mam nadzieję, że w niedzielę znajdę tu ostateczną wersję miejsca i godziny spotkania. Sie ma Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaosci Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 29.06.04, 12:31 Widze, ze plany co do spotkania sa juz coraz bardziej konkretne. Bardzo sie ciesze. Rowniez postaram sie stawic.Do milego zobaczenia ! PS. Zajrze tu w niedziele, zeby zobaczyc, jakie sa koncowe ustalenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga2831 znak rozpoznawczy IP: *.fish.ar.szczecin.pl 29.06.04, 13:03 ok 17 london, bede ! Może taki znak rozpoznawczy : kurta, swetr, cokolwiek przewieszone przez torebkę !?????????? zadecydujcie Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: znak rozpoznawczy 29.06.04, 14:01 Witam ja odpadam. Mam rodzinną uroczystośc i nie dam rady Co do znaku rozpoznawczego to każda z Was może stać przed lokalem np. z małą czerwoną różą w ręku. Pozdrawiam i życzę udanego i owocnego spotkanka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga2831 do kuleczka IP: *.fish.ar.szczecin.pl 30.06.04, 11:17 a nie ubawił Cię mój swetr zamiast sweter ???? bo mnnie teraz tak Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 Re: ostateczna wersja 29.06.04, 17:20 Dziewczyny, 04.07 niedziela. London Pub (pl. Grunwaldzki). Z drugiej strony po co każda ma mieć znak rozpoznawczy? Umówmy się w środku - pub nie jest duży. Będę siedzieć przy stoliku i będę przeglądać gazetę Avanti. Co wy na to? Proszę o oststeczne potwierdzenie. pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga2831 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.fish.ar.szczecin.pl 29.06.04, 14:13 Szkoda Agata!Może następnym razem ! dobry pomysł , ale nie będziemy latać za kwiatami w niedzielę ! Może po ptrostu z liściem np. klonu w ręce!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga2831 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.fish.ar.szczecin.pl 30.06.04, 09:14 będe tylko nie zaopmnij o tej gazetce! pozdrawiam i do zobaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuleczka Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.04, 11:15 o rany dziewczyny też chętnie poznałabym Was Szczecinianki ale 4.07 wyjeżdzam na urlop (na 2 tygopdnie) ((((((((((( Pozostaje mi życzyc Wam dobrej zabawy i mieć nadzieję że będziecie chciały jeszcze takie spotkanie powtórzyć kiedy będę już w Szczecinie. ale przy okazji sie ubawiłam tymi znakami rozpoznawczymi Najbardziej podobało mi się hasło "mama" juz oczami wyobraźni widziałam siebie zaczepiającą ludzi przed wejściem szepcząc "mama?? mama??" Odpowiedz Link Zgłoś
magda27 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 30.06.04, 15:46 Cześć Dziewczyny! Melduję swoją gotowość na 17 w London. Znaki rozpoznawcze są super, ale pewnie i bez tego byśmy się od razu poznały. Do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
damda Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 30.06.04, 22:54 Witajcie !!! Załatwiłam sobie ,że będe pracować do 16 albo 15 więc przyjde na spotkanie. Może ustalmy ile konkretnie nas będzie oraz jaki ten znak rozpoznawczy proponuje aby każda miała w ręku gazete obojętnie jaką nawet ( gazetke reklamową ) hi hi.Proponuje również mały opis np. jestem blondynką krótkie włosy z grzywką wzrost 169 . Pozdrawiam i do niedzieli w Londonie kto zajmie miejsce ? Magda . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga2831 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.fish.ar.szczecin.pl 01.07.04, 10:52 Niestety muszę wyjechać , ale mam nadzieję ze zdąze wrócić ( najwyżej się spóżnię )! Bez opisów ja myślę ze gazetka wystarczy ! Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 01.07.04, 21:40 Dziewczyny, Ja tak szybciutko w przerwie meczu)) bardzo się cieszę, że się poznamy w realu bo nasze plany zaczynją nabierac coraz realniejszych kształtów. Jeśli coś by Wam wypadło uprzedźcie resztę, żeby nie było przykrych sytuacji, że ktoś będzie czekał w Londonie sam. pozdrowienia Agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia73 SZCZECINIANKI I NIE TYLKO IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 02.07.04, 11:22 Witam Bardzo się zmartwiłam, że dopiero dziś trafiłam na Wasz wątek. Mimo, że nie jestem ze Szczecina, też chętnie wzięłabym udział w spotkaniu, ale nie dam rady. Znam dr Bielewicza osobiście - jest wspaniałym lekarzem. Dzięki Niemu po kilku latach leczenia mamy śliczną córeczkę, która kończy w lipcu 15 miesięcy. Znamy także dr Machoya (robił laparoskopię mojemu mężowi). Z czystym sumieniem mogę polecić dr Bielewicza. Jest naprawdę doskonały. Wcześniej zrobiłam rozeznanie w środowisku lekarzy i ma on opinię świetnego specjalisty od leczenia niepłodności także w Łodzi, Poznaniu, Warszawie. Pozdrawiam Małgosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga2831 Re: SZCZECINIANKI I NIE TYLKO IP: *.fish.ar.szczecin.pl 02.07.04, 11:23 cześć Małgosiu ! W xiąze zaszłaś naturalnie czy innym sposobem napisz prosze! Pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia73 Re: aga2831 IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 12.07.04, 10:44 Witaj Zaszłam w ciążę po pierwszym in vitro. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
damda Re: SZCZECINIANKI I NIE TYLKO 02.07.04, 11:41 Szkoda ,że Ciebie nie będzie na spotkaniu napisz prosze coś więcej o leczeniu o dr. Bielewiczu oraz jak długo się staraliście. Dziewczyny gdzie można zrobić badanie na wrogość śluzu PC test . Pozdrawiam i do zobaczenia w niedziele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia73 Re: damda IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 12.07.04, 10:50 Witaj staraliśmy się 5 lat, ale prawdziwe leczenie u dr Bielewicza trwało ok 2,5 roku. To co było wcześniej to była parodia leczenia. O testy na wrogośc śluzu pytaj na Unii Lubelskiej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magda27 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 02.07.04, 16:35 Drogie dziewczyny Wielkie PRZEPRASZAM! ale muszę być w pracy w niedziele i nie moge przyjść na spotkanie. Strasznie jastem zła i bardzo żałuje. Może następnym razem. Miłego niedzielnego popołudnia i dajcie znać jak było. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 03.07.04, 10:35 Cholerka Magda - straszna szkoda, że Cię nie będzie, bardzo chciałam Cię poznać, bo chyba nasze historie są podobne. Dziewczyny coraz gorzej wygląda to nasze spotkanie, bo tak na 100% to będę ja i damda, Aga jest trochę niepewna bo wyjeżdża, Mycha się nie odzywa, Kasia też nie. Czy w ogóle dojdzie do tego spotkania? Jeśli o mnie chodzi to tak mi zależy, że spotkam się choćby z jedną z Was, ale czy ktoś oprócz mnie się zjawi? Zaczynam mieć wątpliwości(((( Dziewczyny kochane piszcie plizzzzz bo już nie mogę doczekać się spotkanka. pozdrawiam niecierpliwa Agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 19:37 Hehe zawsze tak jest ze w ostatniej chwili ktorej cos tam wypadnie! Standard w zachowaniu drogie panie! Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 04.07.04, 12:06 Widzę, że nie ma odzewu, więc ze spotkania raczej nici. Ja w dodatku się rozchorowałam - zatrułam się czymś, czuję się fatalnie. Nie będę dobrym partnerem do dyskusji, więc też raczej nie przyjdę, chyba, że któraś z Was odezwie się potwierdzająć spotkanie. pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszka-M Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.04, 15:55 Bardzo przepraszam, ale nie mogę przyjść. Pozdrawiam i miłego spotkania. M-M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga2831 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.fish.ar.szczecin.pl 05.07.04, 09:36 Widzę ze ze spotkania chyba nic nie wyszło ! Nie ma co przepraszać , ja dałam ciała ,ale choć myślałam ze Wam się uda!Szkoda, mam nadzieję że nasz wątek dalej będzie podtrzymywany ! A pierwsze tzn. drugie spotkanko odbędzie się na 100% , obecność będzie obowiązkowa, w końcu walczymy o to samo!!!!!!!!!!!!!!a Wy jak uważacie????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszka-M Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 11:03 Widocznie termin nam nie pasował i tyle. Nie ma co płakać nad mlekiem... Trzymajcie kciuki bo czekam na efekty przytulania )) Pozdrowienia. M-M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga2831 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.fish.ar.szczecin.pl 05.07.04, 11:31 Trzymam Myszko ! Swoim przytulaniem jak zwykle się ludzę ale zobaczymy !mam nadzieję ze kolejny termin bedzie bardziej odpowiedni ! Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 05.07.04, 17:17 Hej, Faktycznie nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Na pewno uda nam się jeszcze spotkać - tym razem bardziej się postaramy. Myslę, że trzeba przeczekać falę lipcowych wyjazdów i spróbować jeszcze raz w sierpniu. Przecież życie i tak wciąż wystawia naszą cierpliwość na próby)) Póki co udzielajmy się na forum i w ten sposób podtrzymujmy naszą znajomość. Bardzo mi na tym zależy. Ja miałam dziś koszmarny dzień. Ciągle choruję - mimo to poszłam dzisiaj do pracy. Jestem wykończona i wszystko mnie boli. W dodatku dowiedziałam się, że zawaliłam egzamin i we wrześniu czeka mnie poprawka(( A we wrześniu wzięłam już urlop i mieliśmy jechac na wakacje. Koszmar chyba zaraz położę się spać bo w moim przypdku sen to najlepszy lek na kłopoty. pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś