Dodaj do ulubionych

SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!!

18.06.04, 17:31
Drogie Szczecinianki!
Dajcie o sobie znać. Będzie nam łatwiej wymieniac informacje i poglądy.
pozdrawiam gorąco!
Obserwuj wątek
    • paris4 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 18.06.04, 20:17
      Hej,
      Melduję się rodowita Szczecinianka! To nie pierwszy wątek dziewczyn ze
      Szczecina,ale jakoś szybko one znikają, a szkodasad(((
      Nazywam się Agata, mam 24 lata o dzidzię staram się dopiero od lutego, ale już
      wiem, że są kłopoty - mąż ma teratozoospermię (teraz czekamy na powtórke badań)
      a ja mam strasznie rozregulowane, długie cykle, podejrzewam, że są
      bezowulacyjne. Jutro robię pierwsze badanie hormonów a potem prawdopodobnie
      dalsza diagnostyka. Mam tylko problem ze znalezieniem lekarza, do tej pory
      najbardziej przypadł mi do gustu dr Sienkiewicz z Ars Medica, ale ja dopiero
      zaczynam swoja walkę. A Ty u kogo się leczysz? Na jakim etapie leczenia jesteś?
      Fajnie byłoby nawiązać bardziej trwały kontakt ze Szczecininkami, wszystkie
      informacje będą mile widziane.
      pozdrawiam serdecznie Agata
      • iwonasz2 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 13.07.04, 16:47
        Witaj Witka!
        Ja wprawdzie nie należę już do starających się, ale gdy byłam to przy życiu trzymał mnie bocian

www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=News&home=1

pozdrawiam i życzę sukcesów w staraniach

Iwona
    • Gość: Myszka-M Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.04, 21:03
      Cześć! Polecono mi dziś dr. Bielewicza. Słyszałyście coś o Nim? Ja się staram
      jakiś rok, jestem po 30-tce i jak na razie dotychczasowy gin twierdzi, że to
      stres. BZDURA! Nie dajcie się wrobić bo szkoda czasu.Pozdrowionka.
      • paris4 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 18.06.04, 21:34
        Myszko,
        Też słyszałam o Bielewiczu wiele dobrego, nic konkretnego nie moge Ci jednak
        powiedzieć bo sama nigdy do niego nie dotarłam. Z tym stresem to faktycznie
        przesada - nawet na zdrowy rozsądek - jak myslenie o ciązy i dziecku może
        komlikować poczęcie - przecież to śmieszne. Daj znać o tym Bielewiczu no i w
        ogóle co u Ciebie.
        pozdrawiam
        Agata
    • iwonasz2 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 19.06.04, 01:02
      Z całego serca polecam dr Bielewicza.
      Do końca życia nie odwdzięczę się mojej przyjaciółce, która namówiła mnie na zmianę lekarza
      proponując właśnie dr Bielewicza. Już po pierwszej wizycie ogarnął mnie błogi spokój - miałam plan
      działań na najbliższe trzy miesiące. Jego profesjonalizm i oddanie w leczenie jest porażające.
      Potrafił po dobowym dyżurze w czasie świąt przyjechać do swojego gabinetu by zrobić mi zastrzyk i
      wziąć za to 10 zł.
      Prowadzenie ciąży już go tak nie pasjonuje, ale w leczenu bezpłodności jest REWELACYJNY!!!
      • damda Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 19.06.04, 13:48
        Witam was kochane.
        Dobrze że jesteście podajcie prosze gdzie przyjmuje dr.Bielewicz .
        My z mężem staramy się od ponad 2 lat i różnie to u nas bywa ja mam 24 a mąż 30
        po odstawieniu tabletek mój organizm cały się rozregulował teraz jest już
        lepiej.Właśnie jestem po drugim cyklu z CLO i czekam na rezultaty .
        Miałam problemy z cyklami nieregularne pojawiały się liczne torbiele
        podejrzewano pco i były juz różne diagnozy co lekarz to inne .
        Pewnego dnia tak się zdenerwowałam na nich ,że w końcu sama zaczełam sie leczyć
        i szukać odpowiedzi na moje pytania .
        Narazie jestem u zwykłego lekarza i jestem zadowolona pomaga mi i wspiera w
        walce o dzidzie.Denerwowało mnie ,że niektórzy mnie olewali mówili ,że mam czas
        bo jestem młoda a jeden odrazu powiedział ,że nie mam co próbować tylko zrobić
        inwitro.Chodziłam też do Ars ale tam wszystko dużo kosztuje a jak robiłam
        badania gdzie indziej to nie podobało się lekarzowi .
        Jeżeli chodzi o męża to jego wyniki nie są rewelacyjne bo terazoospermia 50 %
        nieprawidłowej budowy ale to stary wynik a ostatnio nie robiliśmy karmie go
        witaminkami i zobaczymy co będzie dalej jak nie to przejdziemy się do androloga.
        Przepraszam ,że się tak rozpisałam .
        Pozdrawiam wszystkich i życzę dużo szczęścia i cierpliwości.
        Szczecinianki 3majmy się razem.

gg 3309696

• magda27 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 19.06.04, 13:58
          Droga Damdo! napisz proszę gdzie w Szczecinie przyjnuje androlog, bo ja
          słyszałam ze nie na dobrego. Pozdrawiam
      • Gość: Myszka-M Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.04, 14:01
        Dzięki za info. Polecił mi Go wczoraj gin, który już na pierwszej wizycie
        powiedział mi: niepłodnością zajmują się wyłącznie specjaliści a nie pierwszy z
        brzegu gin w przychodni. Kontakt mogę wysłać na priv albo gg dla
        zainteresowanych. Pozdrawiam. (gg 3503696)

• magda27 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 19.06.04, 13:20
      Dzięki Dziewczyny, ze jesteście!
      Ja mam 27 lat, mój mąż 30. Zaczęliśmy się starać o maleństwo jakieś 1,5 roku
      temu. Co miesiąc podchodzilismy do tego z uśmiechem i próbowaliśmy dalej.
      4 mies. temu moja gin. zleciła mi badanie prolaktyny, wyszło OK. Zlciła więc
      badanie @ mojego męża. Ale wiecie jak to facet mdleje na sam widok białego
      fartucha a co dopiero jesli chodzi o pobranie nasienia. Podchodził do tego
      2mies. Badanie zrobiliśmy w Medicusie. Nogi się podemną ugięły jak je
      odebrałam: 0% o ruchu prawidłowym, 90% o ruchu leniwym i 10% nie wykazujacych
      ruchu. To był najgorszy dzień w naszym zyciu, nie spodziewalismy się takiego
      obrotu sprawy. Moja gin. wysłała nas w pierwszej kolejności do urologa. Bylismy
      u niego parę dni temu (dr. Kordowski). Okazało sie,ze mąż ma żylaka powrózka
      (przyczyną jest sport). Pojutrze idziemy na Arkońską zapisać się na zabieg jego
      usunięcia.Czeka sie ok 4-5 tygodni. Dr powiedział,że daje 20-30% szans na
      poprawę. Zobaczymy jak będzie, ale ja już mam jakąś nadzieje i widzę nasze
      swiatełko w tunelu. Trzymajcie kciuki.
      Może macie większa wiedzę na ten temat? będę bardzo wdzięczna.
      Trzymajcie się drogie szczecinianki!
    • Gość: roześmiana!!!!!!! Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.06.04, 13:44
      Ja nie na temat, ale się ubawiłam! Czytam tytuły wątków i widzę: SZCZENIAKI.
      Myślę sobie o jak słodko ktoś mówi o dzieciaczkach, wchodzę tu a tu listy ze
      Szczecina...
      Głodnemu chleb na myśli... sad
      • Gość: Alla Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.04, 12:19
        Hej! Ja też jestem ze Szczecina, nie będę się za bardzo rozpisywac ale moja
        walka trwała 2 lata. Leczyłam się najpierw na Unii potem w Ars Medice. Na
        początku kilka inseminacji, potem 2 razy in vitro ( drugie udane). Teraz moje
        dzieci robią już kosi, kosi łapci. Leczyłam się u dr Sienkiewicza - jak widać z
        pozytywnym skutkiem. Pozdrawiam Alla.
    • damda Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 19.06.04, 14:21
      Cześć
      Przyjmuje prywatnie na 5-lipca 36b lub Mielczańska 47a na pomorzanach dr. Piotr
      Machoy spec. urolog - androlog tel.0603631691 lub 482-65-28
      Pozdrawiam ale my jeszcze u niego nie byliśmy ale polecił mi go lekarz.
      • Gość: aga2831 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.fish.ar.szczecin.pl 19.06.04, 14:43
        Witam 1 Coprawda nie jestem ze sSzczecina ale z Polic , choć utożsamiam się ze
        szczecinem, bo tu soędzam większość dnia ( w pracy)!.Mam 28 lat , mąż 31 i od
        roku wiem ze mam PCO, a mąż słabe nasienie! Jednak nie tracę nadzieji, wiem ze
        wszystko jest możliwe!!!!!!!! W poniedziałek idę na hsg, boje się trochę ale
        wiem ze dam radę ! Dr. Bielewicz przyjmuje w Policach w szpitalu i również
        słyszałam o nim bardzo wiele dobrego ! Wiem ze troszczy się o swoje pacjentki,
        niczego nie bagatelizuje, i chyba wie co robi ! Pozdrawiam i życzę powodzenia 1
        trzymajcie za mnie kciuki ! Pozdrawiam aga
        • paris4 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 19.06.04, 17:56
          Cześć,
          Bardzo cieszę się, że trochę się nas tu uzbierało.
          Magdo mam pytanie - jaki sport uprawiał Twój mąż (chodzi o te żylaki). Mój gra
          w piłkę nożną a teraz staramy się poprawić jego wyniki - drugi badanie nasienia
          będzie na przełomie lipca i sierpnia. Mąż nie pali, nie pije żadnego alkoholu,
          nosi luźne bokserki, kąpiele zamienił na prysznic, staramy się zdrowo odżywiać
          no i łyka Androvit. Nie jest to wszystko dla niego łatwe, ale czy nie powinien
          zrezygnować także z gry w piłkę - dr Sienkiewicz z Ars twierdzi, że nie jest to
          konieczne - a wy jak myslicie?
          Ja dziś miałam pierwsze badanie hormonalne, wyniki we wtorek - robiłam w
          Medicusie. Tylko nie wiem gdzie pójść z tymi wynikami (a czuję, że nie będą
          najlepsze) - do doktora Bielewicza, czy do Ars (dr Sienkiewicz). W Ars już
          byłam ze względu na wyniki męża, ale lekarz powiedział, że staramy się zbyt
          krótko i żeby jeszcze zaczekać (nie bardzo wiem na co), ale z drugiej strony
          słyszałam, że pracuję tam dobrzy fachowcy. Jak sądzicie, co zrobić?
          • magda27 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 19.06.04, 19:05
            Witam droga Paris, widzę, że mamy bardzo podobnych mężówsmile Mój też gra w piłkę
            nożną, ale żeby musiał z niej rezygnować nie wydaje mi się to konieczne. Nie
            jest to przecież skutek nagły. On gra od dziecka i nie tylko dla rekraacji.
            Jeśli chodzi o Twoje wyniki to naprawdę nie wiem. Może powinnaś w pierwszej
            kolejności pójść do swojej gin. Po co od razu wydawać kaske na prywatne wizyty.
            A w ogóle dlaczego od razu zakładasz że nie będą one po twojej myśli. Wierz mi
            naiważniejsze jest pozytywne myślenie. Ja się tego teraz uczę.
            • paris4 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 19.06.04, 21:11
              Hej,
              Dzięki za szybką reakcję, widzę, że nasz wątek prężnie się rozwija. Mój mąż
              jako nastolatek grał w piłkę wyczynowo, później była długa przerwa, a teraz gra
              tylko dla rekkreacji i myślę, że nie należy mu póki co tej przyjemności
              odbierać - niech ma facet coś z życiasmile))
              Co do mojego pesymizmu to powiem tak - jak mąż robił wyniki 2 miesiące temu to
              byłam optymistką - a jego wynik zwalił mnie po prostu z nóg. Teraz wolę się
              pozytywnie rozczarować niż na cos nastwiaćsad(((
              pozdrawiam Was bardzo serdecznie
              Agata
              • magda27 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 19.06.04, 21:31
                Agato czytam twoje listy i wydaje mi się że opowiadasz także moją historie.
                Mamy ten sam problem. Pisz proszę o Waszych dalszych działaniach. Trzymam
                kciuki za naszych piłkarzy niech w końcu strzelą "gola"!
    • iwonasz2 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 19.06.04, 19:47
      Zgadzam się z Myszką, że niepłodnością powinien zająć się fachowiec.
      Zanim trafiłam do dr Bielewicza starciłam mnósto czasu u naprawdę dobrego
      lekarza, który jednak nie specjalizował się w niepłodności i miał na temat jej
      leczenia mgliste pojęcie. Dr Bielewicza poleciłam trzem osobom, które poznałam
      na Bocianie, wszystkie razem ze mną cieszą się dzisiaj Maluszkami.
      Mój mąż przeszedł operację żylaków powrózka. Do dzisiaj jednak nie wiemy czy na
      poprawę wyników miała jakiś wpływ i czy może zadziałała masa leków jakie mąż
      przyjmował.
      • magda27 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 19.06.04, 20:02
        Droga Iwono napisz proszę coś więcej o leczeniu Twojego męża. Jak przebiegł
        zabieg, jakie leki i ile czasu czekliście na efekt. Pozdrawiam
      • adzienia Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!!Leki dla męża 16.07.04, 19:32
        Podciągam watek-bo interesuje mnie jakie leki dostawał Twój mąż- mój ma podobne
        wyniki ale nie ma żadnego powrózka, a lekarz zabronił mu palić i dał mu jedynie
        Androvit.
        Pozdórwki
    • iwonasz2 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 20.06.04, 00:20
      Mąż miał usuwane żylaki laparoskopowo, za szpitala wyszedł na drugi dzień po zabiegu. bardzo
      szybko wrócił do formy.
      Potem leczenie farmakologiczne - Proviron, ale tylko przez trzy miesiące, cynk, witaminy A, E, PP, B
      kompleks. Do tego dołożyliśmy sami, ale po konsultacji z Bielewiczem Pycnogenol i Koenzym Q10.
      Przekopaliśmy internet w poszukiwaniu artykułów i badań dotyczących męskiej niepłodności . W Polsce
      tylko klinika w Białymstoku założyła tezę, że szkodliwy wpływ na nasienie mogą mieć wolne rodniki.
      Obecnie są w trakcie badań. W USA są już po badaniach i tam właśnie dotarliśmy do informacji o
      Pycnogenolu. To preparat antyrodnikowy, dostępny u nas w aptekach bez recepty. Bielewicz stwierdził,
      że z pewnością to nie zaszkodzi, a przy okazji się wspólnie pośmialiśmy , bo wcześniej nasi znajomi
      eksperymentowali z wyciągiem z pomidora.
      Niemal równo rok po operacji miałam trzecią inseminację, a dwa tygodnie pózniej wręczyłam mojemu
      mężowi pozytywny test ciążowy.
      A na koniec ciekawostka - kilka lat wcześniej mąż miał fantastyczne wyniki. Wtedy ja leczyłam się z
      powodu niepłodności, ale też z pozytywnym skutkiem.
      Czego i Wam z całego serca życzę
      Iwona
      • magda27 Re: Do Iwony 20.06.04, 11:33
        cześć Iwonko! jesli poprawiły się wyniki u Twojego męża to czy inseminacja była
        u Was konieczna? Ja miałam nadzieję,że wyniki się tak poprawią że damy radę
        przytulajac się.
        Pozdrowionka
    • iwonasz2 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 20.06.04, 13:07
      My właściwie szykowaliśmy się już do ICSI- czytaj- zbieraliśmy pieniądze. Mój
      mąż miał oprócz morfologii wszystkie parametry nasienia w normie. A morfologia 0
      - czyli brak prawidłowo zbudowanych plemników. Defekt dotyczył główki , braku
      lub redukcji akrosomu. Bez tego plemnik nie ma szans na przedostanie się przez
      błonę komórkową jajeczka. Także w końcowym etapie leczenia Bielewicz odradzał
      nam tradycyjne in vitro na rzecz ICSI.
      Po operacji i leczeniu wszystkie parametry nasienia poszły w górę, np. ilość z
      50 mln wzrosła do 100 ml, lepsza była również ruchliwość. Z morfologią było
      najgorzej - najpierw optymistycznie skoczyła do 6 % , potem spadła do 2. I wtedy
      właśnie zaszłam w ciąże.
      Ja nie chciałam tracić czasu na próby naturalnego poczęcia - głównie ze względu
      na mój wiek.
      pozdrawiam
      Iwona
    • agat78 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 21.06.04, 12:52
      Witam Was gorąco.
      Ja wprawdzie jestem z Choszczna ale to nie daleko Szczecina. Lekarza też mam od
      Was bo u mnie nie ma dobrych ginów. Ale zastanawiam się nad zmiana lekarza bo
      nie moge się z nim dogadać. On jest OK, ale bardziej gin-chirurg niz od
      niepłodności. Więc chcę go zmienić i jak tak czytam Wasze wypowiedzi to się
      zastanawiam nad Sienkiewiczem lub Bielewiczem.
      My z M staramy się juz 10 miesięcy. Nie wiem czy to dużo czy mało. Dla mnie to
      szmat czasu. Brak mi juz sił. Nie wiem co robić? Nie robiliśmy jeszcze żadnych
      szczegółowych badań. Nie wiem czy najpierw zmienić gina czy zrobić badania na
      własną rękę i dopiero z wynikami iść do lekarza. Poradźcie coś.
    • agat78 dr Bielewicz 21.06.04, 14:29
      Dziewczyny macie namiary na niego. Znalazłam w internecie że przyjmuje na ul.
      Księżnej Przybysławy 2/1. Gdzie to jest. Ja kompletnie nie znam Szczecina. No i
      ile kosztuje wizyta i jakiś telefon. Plissss. Możecie na gg.
    • iwonasz2 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 21.06.04, 15:28
      602 111 640 rejestracja od 12 do 18 codziennie.
      Ks. Przybysławy to okolice placu Kościuszki, ulica w bok od Łokietka, bliżej al. Piastów.
      Nie wiem jak teraz, jak ja chodziłam to trzeba było się rejestrować dwa tygodnie wcześniej , bo były
      duże kolejki.
      Proponuję też zapisać się na najwcześniejszą możliwą godzinę. Im pózniej tym większe są opóznienia,
      No ale ja też najczęściej spędzałam w gabinecie ok. 40- 60 minut.
      Wyniki lepiej zrobić po pierwszej wizycie, konieczność zrobienia niektórych z nich wyniknie z
      wywiadu.
      Ja znam i Sienkiewicza i Bielewicza. Zdecydowanie polecam tego drugiego. ZAWSZE miałam wrażenie
      jakbym była WYJĄTKOWĄ pacjentką. Ale on tak traktuje każdego
      pozdrawiam
      Iwona
      • Gość: Myszka-M Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 17:11
        Kurka! A ja mam inny numer do dr. Bielewicza. Dostałam go kilka dni temu od
        swojego gin-a. Może ma kilka ... Będę wykręcać wszystkie jakie zdobędę, jeśli
        będzie trzeba smile Codziennie, tzn w weekend też rejestruje? Pozdrowienia
        • magda27 Do IWONKI !!! 21.06.04, 20:45
          Hej! Iwonko pisałaś, że Twój mąż miał usuwany żylak laparoskopowo, mój był dziś
          w szpitalu na Arkońskiej zapisać się na zabieg (16 sierpień) ale mają go
          normalnie ciąć. Napisz gdzie i u jakeggo lekarza Wy to zrobiliście. Dzięki
          • iwonasz2 Re: Do IWONKI !!! 21.06.04, 22:28
            Męża leczył dr Machoy i on też osobiście przeprowadzał zabieg w szpitalu w Policach
    • damda Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 21.06.04, 22:44
      Jedyny androlog - urolog w szczecinie .Słyszałam ,że jest dobrym chirurgiem .
      Pozdrawiam i życzę dużo szczęścia.

PS. Piszcie szczecinianki, piszcie.
    • agat78 Re: telefon plisss 22.06.04, 13:15
      Dziewczyny macie jakiś inny telefon do dr. Bielewicza? Dzwoniłam na rejestracje
      ale nie działa. Jest komunikat że abonament nie dostępny. Drugi numer nikt nie
      odbiera. Może mają tam jakiś stacjonarny.
    • agat78 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 23.06.04, 07:53
      Witam z rana. Dodzwoniłam się wczoraj do rejestracji do Bielewicza. Dopiero o
      16. Więc tak:
      przyjmuje w Szczecinie we wtorki i środy od 16:00-18:00 czasem w piątki ale one
      są ruchome
      rejestracja z tygodniowym wyprzedzeniem
      wizyta kosztuje max. 120 zł (badanie ginekologiczne, USG, wymaz i cytologia)
      Pozdrawiam
    • Gość: aga2831 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.fish.ar.szczecin.pl 23.06.04, 10:17
      Dziewczyny1 Taksobie pomyślalam jesteśmy ze szczecina bądz okolic ,piszemy ,
      doradzamy , umartwiamy a może by tak troszkę się wyluzować i zorganizować jakiś
      wieczorek zapoznawczy przy piwku w jakimś paie 1 poznamy się pporozmawiamy , na
      pewnobędzie ciekawie co Wy na to !??? I na pewno nie tak bezososbowo!!!!
      • Gość: Myszka-M Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 11:19
        Wchodzę w to! Najlepiej już w lipcu bo teraz zakuwam do egzaminu. Pozdrowienia.
      • agat78 spotkanko 23.06.04, 11:26
        Ja się dopisuję. Przyjadę nawet z Choszczna, żeby się z Wami spotkać. Lipiec
        może być a jak dla mnie to tylko weekend. W tygodniu nie dam rady.
        Pozdrawiam
    • damda Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 23.06.04, 13:44
      Oczywiście ja też się przyłanczam tak samo pomyślałam.
      Szczecinianki łączmy się oraz dziewczyny z całego regionu.
      Pogadamy sobie o naszych trudach ,poznamy a przedewszystkim omówimy leczenie
      oraz obgadamy lekarzy .
      Nasze spotkanie ułatwi nam dalszą walke o dzidzie , podsumujemy jakich znamy
      lekarzy.
      Ja proponuje spotkanie np w niedziele lub w sobote moje terminy to 4,24,25,31
      bo między 6-17 mam wyjazd .

Mój gg 3309696
      Pozdrawiam.
      • paris4 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 23.06.04, 16:56
        Dziewczyny,
        Bardzo chętnie się z Wami spotkam.
        Z podanych terminów najbardziej pasuje mi 4 i 24
        pozdrawiam serdecznie
        Agata
        • paris4 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 27.06.04, 13:46
          Dziewczyny - co taka cisza? Jest tu kto?
          Ratuję nasz wątek przed zniknięciem. Dajcie znać co u Was słychać i jak tam
          nasze spotkanie.
          pozdrawiam
          Agata
      • Gość: Kasia24 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 83.168.104.* 28.06.04, 02:30
        Witajcie,
        propozycja spotkania bardzo mi sie spodobala - od 2 lat staramy sie z mezem o
        maluszka, dopiero niedawno wyleczylam sie z torbieli, a miesiac temu
        przeprowadzilismy sie do Szczecina. Kompletnie NIKOGO tu nie znam. Jestem z
        moim problemem zupelnie sama. Byloby wspaniale Was poznac i miec oparcie w tak
        waznej sprawie. Poza tym ja jestem jeszcze przed leczeniem i nie wiem, jak sie
        do tego zabrac. Dziekuje za ten wspanialy pomysl.
        Kasia. GG 5300034
    • Gość: aga2831 do Alla, iwonasz2, magda27, roześmiana!!!! IP: *.fish.ar.szczecin.pl 24.06.04, 10:41
      Dziewczyny a co z WAMI ???? Przystajecie na piwko????? czekamy na wasze
      deklaracje i wasze terminy ! Pozdrawiam aga
      • Gość: magda27 Re: do Alla, iwonasz2, magda27, roześmiana!!!! IP: 213.155.175.* 25.06.04, 10:15
        Czesc ja jestem jak najbardziej za!!!
        Jestem wolna codziennie od 16godziny (tylko nie od 12 do26 lipca bo wyjeżdzam
        na urlop). Pozdrawiam
        • Gość: aga2831 Re: do Alla, iwonasz2, magda27, roześmiana!!!! IP: *.fish.ar.szczecin.pl 25.06.04, 13:15
          to super !a reszta dziewczyn???
          • paris4 Re: do Alla, iwonasz2, magda27, roześmiana!!!! 25.06.04, 17:54
            Aga,
            Reszta dziewczyn chyba się na spotkanku nie stawi. Iwona zdaje się jest w
            ciąży, Alla jest mamą (i to chyba podwójną), więc będzie im trudniej.
            Oczywiście super by było gdyby się zjawiły, ale myślę, że możemy się już
            wstępnie umówić. Roześmiana chyba w ogóle nie jest z naszych okolic i znalazła
            sie tu przypadkiem.
            Widzę, że najbardziej optymalny termin na podstawie naszych deklaracji to
            niedziela 04.07. Więc ja robimy już jakieś konkretne plany? Dziewczyny
            zmobilizujmy się bo bardzo "napaliłam" się na to spotkanko.
            pozdrawiam
            Agata
    • magda27 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 27.06.04, 19:46
      Jestem, jestem! Piszę się na to spotkanie. Ale dokładnie gdzie i o której
      dziewczyny? Byłam wczoraj u kuzynki przywitać nowego członka rodziny. Mała
      Martynka urodziła się 22 czerwca po 3 latach wielkich starań. Jest cudowna a
      jej rodzice tak szczęśliwi... Zazdroszczę im!
      pozdrawiam!
      • Gość: Kasia24 Spotkanie Szczecinianek IP: 83.168.104.* 28.06.04, 02:40
        Nie zapomnijcie o mnie. To dla mnie bardzo wazne. Naprawde. Bardzo chetnie Was
        poznam i skorzystam z Waszej wiedzy. Moze podpowiecie mi, co robic, bo jestem
        dopiero na poczatku tej,zdaje sie trudnej, drogi.
        Kasia. Gg 530034.
        • Gość: aga2831 Re: Spotkanie Szczecinianek IP: *.fish.ar.szczecin.pl 28.06.04, 09:15
          Pasuje mi 4 lipca tj. niedziela ! Tylko gdzie i októrej ?? nie znam pubów w
          szczecinie bo jestem z polic!dziewczyny z samego szczecina, Wy się najlepiej
          orientujecie gdzie bedzie można posiedzieć i spokojnie pogadać 1 czekamy na
          propozycje ! no i znaki rozpoznawcze!
          • paris4 Re: Spotkanie Szczecinianek 28.06.04, 18:08
            Hej,
            Proponuję, niedziela 04.07, o 17.00 w pubie London na palcu Grunwaldzkim - jest
            tam trochę pustawo, ale raczej nie będzie kłopotów z miejscami, no i tematy
            mamy do omówienia raczej intymne.
            Ewentualnie pub Columbus na Wałach Chrobrego, jest fajniejszy i ładnie położony
            ale tam może już być problem z miejscami do siedzenia.
            Co Wy na to?
            Znak rozpoznawczy..... no cóż tu moja kreatywność się wyczerpałasmile)) Czekam na
            propozycje.
            pozdrawiam
            Agata
            pozdrawiam
            Agata
            • magda27 Re: Spotkanie Szczecinianek 28.06.04, 19:36
              Hej
              Już zaklepałam sobie wolny wieczór w niedziele na spotkanie z Wami. W London na
              Grunwaldzkim może być. Znak rozpoznawczy? Nie mam pomysłu(może po prostu
              uśmiech). Dajcie znać.
              Pozdrawiam
              Magda
              • paris4 Re: Spotkanie Szczecinianek 28.06.04, 21:35
                Magdo,
                W takim razie ja też na pewno będęsmile)) Godzina 17.00 mam nadzieję Ci odpowiada?
                Jesteśmy już 2 na 100% - kto się przyłączy?
                Do do znaku rozpoznawczego to do niedzieli jeszcze coś wymyślimy.
                Jeśli jednak nie mogłabyś przyjść to proszę uprzedź mnie, żebym nie uśmiechała
                się do wszystkich napotkanych w Londonie dziewczyn, bo pomyślą, że
                zwariowałamsmile))
                pozdrawiam
                Agata
    • damda Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 28.06.04, 22:46
      Witam
      Ja też sie chętnie zjawie ale jeszcze nie znam grafiku bo w niedziele pracujemy
      więc jak coś to może uda mi się zamienić jeszce się odezwe i powiem wam co i jak
      co do miejsca to jestem za dobry pomysł jeszce nie będzie tłoczno w Rio Brawo
      jest tam kameralnie na wojska polskiego za Macdonaldem .
      Co do znaku rozpoznawczego to proponuje np. założenie okularów pzreciw
      słonecznych na włosy albo zabranie tic taców jak w reklamie alo zrobimy sobie
      plakietki z naszymi nicami abo może umówmy się przed pabem i będziemy zgadywać.
      Pozdrawiam serdecznie.
      • Gość: Myszka-M Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 80.53.227.* 28.06.04, 23:40
        Hej! Postaram się być. Może być śmiesznie z rozpoznawaniem się big_grin Proponuję
        hasło: MAMA Nie mam czasu tu zaglądać zbyt często, więc mam nadzieję, że w
        niedzielę znajdę tu ostateczną wersję miejsca i godziny spotkania. Sie ma
        • kasiaosci Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 29.06.04, 12:31
          Widze, ze plany co do spotkania sa juz coraz bardziej konkretne. Bardzo sie
          ciesze. Rowniez postaram sie stawic.Do milego zobaczenia ! PS. Zajrze tu w
          niedziele, zeby zobaczyc, jakie sa koncowe ustalenia.
          • Gość: aga2831 znak rozpoznawczy IP: *.fish.ar.szczecin.pl 29.06.04, 13:03
            ok 17 london, bede ! Może taki znak rozpoznawczy : kurta, swetr, cokolwiek
            przewieszone przez torebkę !?????????? zadecydujcie
            • agat78 Re: znak rozpoznawczy 29.06.04, 14:01
              Witam
              ja odpadam. Mam rodzinną uroczystośc i nie dam rady sad
              Co do znaku rozpoznawczego to każda z Was może stać przed lokalem np. z małą
              czerwoną różą w ręku.
              Pozdrawiam i życzę udanego i owocnego spotkanka
            • Gość: aga2831 do kuleczka IP: *.fish.ar.szczecin.pl 30.06.04, 11:17
              a nie ubawił Cię mój swetr zamiast sweter ???? bo mnnie teraz tak
      • paris4 Re: ostateczna wersja 29.06.04, 17:20
        Dziewczyny,
        04.07 niedziela. London Pub (pl. Grunwaldzki). Z drugiej strony po co każda ma
        mieć znak rozpoznawczy? Umówmy się w środku - pub nie jest duży. Będę siedzieć
        przy stoliku i będę przeglądać gazetę Avanti. Co wy na to? Proszę o oststeczne
        potwierdzenie.
        pozdrawiam
        Agata
    • Gość: aga2831 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.fish.ar.szczecin.pl 29.06.04, 14:13
      Szkoda Agata!Może następnym razem ! dobry pomysł , ale nie będziemy latać za
      kwiatami w niedzielę ! Może po ptrostu z liściem np. klonu w ręce!!!!!!!
      • Gość: aga2831 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.fish.ar.szczecin.pl 30.06.04, 09:14
        będe tylko nie zaopmnij o tej gazetce! pozdrawiam i do zobaczenia!
        • Gość: kuleczka Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.04, 11:15
          o rany dziewczyny też chętnie poznałabym Was Szczecinianki ale 4.07 wyjeżdzam
          na urlop (na 2 tygopdnie) sad(((((((((((
          Pozostaje mi życzyc Wam dobrej zabawy i mieć nadzieję że będziecie chciały
          jeszcze takie spotkanie powtórzyć kiedy będę już w Szczecinie.

ale przy okazji sie ubawiłam tymi znakami rozpoznawczymi wink Najbardziej
          podobało mi się hasło "mama" juz oczami wyobraźni widziałam siebie zaczepiającą
          ludzi przed wejściem szepcząc "mama?? mama??"
    • magda27 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 30.06.04, 15:46
      Cześć Dziewczyny! Melduję swoją gotowość na 17 w London. Znaki rozpoznawcze są
      super, ale pewnie i bez tego byśmy się od razu poznały. Do zobaczenia
    • damda Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 30.06.04, 22:54
      Witajcie !!!
      Załatwiłam sobie ,że będe pracować do 16 albo 15 więc przyjde na spotkanie.
      Może ustalmy ile konkretnie nas będzie oraz jaki ten znak rozpoznawczy
      proponuje aby każda miała w ręku gazete obojętnie jaką nawet ( gazetke
      reklamową ) hi hi.Proponuje również mały opis np. jestem blondynką krótkie
      włosy z grzywką wzrost 169 .
      Pozdrawiam i do niedzieli w Londonie kto zajmie miejsce ?
      Magda .
      • Gość: aga2831 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.fish.ar.szczecin.pl 01.07.04, 10:52
        Niestety muszę wyjechać , ale mam nadzieję ze zdąze wrócić ( najwyżej się
        spóżnię )! Bez opisów ja myślę ze gazetka wystarczy !
        • paris4 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 01.07.04, 21:40
          Dziewczyny,
          Ja tak szybciutko w przerwie meczusmile)) bardzo się cieszę, że się poznamy w
          realu bo nasze plany zaczynją nabierac coraz realniejszych kształtów. Jeśli coś
          by Wam wypadło uprzedźcie resztę, żeby nie było przykrych sytuacji, że ktoś
          będzie czekał w Londonie sam.
          pozdrowienia
          Agata
      • Gość: gosia73 SZCZECINIANKI I NIE TYLKO IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 02.07.04, 11:22
        Witam
        Bardzo się zmartwiłam, że dopiero dziś trafiłam na Wasz wątek. Mimo, że nie
        jestem ze Szczecina, też chętnie wzięłabym udział w spotkaniu, ale nie dam rady.
        Znam dr Bielewicza osobiście - jest wspaniałym lekarzem. Dzięki Niemu po kilku
        latach leczenia mamy śliczną córeczkę, która kończy w lipcu 15 miesięcy. Znamy
        także dr Machoya (robił laparoskopię mojemu mężowi). Z czystym sumieniem mogę
        polecić dr Bielewicza. Jest naprawdę doskonały. Wcześniej zrobiłam rozeznanie w
        środowisku lekarzy i ma on opinię świetnego specjalisty od leczenia
        niepłodności także w Łodzi, Poznaniu, Warszawie.
        Pozdrawiam
        Małgosia
        • Gość: aga2831 Re: SZCZECINIANKI I NIE TYLKO IP: *.fish.ar.szczecin.pl 02.07.04, 11:23
          cześć Małgosiu ! W xiąze zaszłaś naturalnie czy innym sposobem napisz prosze!
          Pozdrawiam
          aga
          • Gość: gosia73 Re: aga2831 IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 12.07.04, 10:44
            Witaj
            Zaszłam w ciążę po pierwszym in vitro.
            pozdrawiam
        • damda Re: SZCZECINIANKI I NIE TYLKO 02.07.04, 11:41
          Szkoda ,że Ciebie nie będzie na spotkaniu napisz prosze coś więcej o leczeniu o
          dr. Bielewiczu oraz jak długo się staraliście.
          Dziewczyny gdzie można zrobić badanie na wrogość śluzu PC test .
          Pozdrawiam i do zobaczenia w niedziele.

• Gość: gosia73 Re: damda IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 12.07.04, 10:50
            Witaj
            staraliśmy się 5 lat, ale prawdziwe leczenie u dr Bielewicza trwało ok 2,5
            roku. To co było wcześniej to była parodia leczenia. O testy na wrogośc śluzu
            pytaj na Unii Lubelskiej.
            pozdrawiam
    • magda27 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 02.07.04, 16:35
      Drogie dziewczyny Wielkie PRZEPRASZAM! ale muszę być w pracy w niedziele i nie
      moge przyjść na spotkanie. Strasznie jastem zła i bardzo żałuje. Może następnym
      razem.
      Miłego niedzielnego popołudnia i dajcie znać jak było.
      Magda
      • paris4 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 03.07.04, 10:35
        Cholerka Magda - straszna szkoda, że Cię nie będzie, bardzo chciałam Cię
        poznać, bo chyba nasze historie są podobne.
        Dziewczyny coraz gorzej wygląda to nasze spotkanie, bo tak na 100% to będę ja i
        damda, Aga jest trochę niepewna bo wyjeżdża, Mycha się nie odzywa, Kasia też
        nie.
        Czy w ogóle dojdzie do tego spotkania? Jeśli o mnie chodzi to tak mi zależy, że
        spotkam się choćby z jedną z Was, ale czy ktoś oprócz mnie się zjawi? Zaczynam
        mieć wątpliwościsad(((( Dziewczyny kochane piszcie plizzzzz bo już nie mogę
        doczekać się spotkanka.
        pozdrawiam
        niecierpliwa Agata
        • Gość: lol Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 19:37
          Hehe zawsze tak jest ze w ostatniej chwili ktorej cos tam wypadnie!
          Standard w zachowaniu drogie panie!
        • paris4 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 04.07.04, 12:06
          Widzę, że nie ma odzewu, więc ze spotkania raczej nici. Ja w dodatku się
          rozchorowałam - zatrułam się czymś, czuję się fatalnie. Nie będę dobrym
          partnerem do dyskusji, więc też raczej nie przyjdę, chyba, że któraś z Was
          odezwie się potwierdzająć spotkanie.
          pozdrawiam
          Agata
          • Gość: Myszka-M Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.04, 15:55
            Bardzo przepraszam, ale nie mogę przyjść. Pozdrawiam i miłego spotkania. M-M
            • Gość: aga2831 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.fish.ar.szczecin.pl 05.07.04, 09:36
              Widzę ze ze spotkania chyba nic nie wyszło ! Nie ma co przepraszać , ja dałam
              ciała ,ale choć myślałam ze Wam się uda!Szkoda, mam nadzieję że nasz wątek
              dalej będzie podtrzymywany ! A pierwsze tzn. drugie spotkanko odbędzie się na
              100% , obecność będzie obowiązkowa, w końcu walczymy o to samo!!!!!!!!!!!!!!a
              Wy jak uważacie?????????????
              • Gość: Myszka-M Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 11:03
                Widocznie termin nam nie pasował i tyle. Nie ma co płakać nad mlekiem...
                Trzymajcie kciuki bo czekam na efekty przytulania smile)) Pozdrowienia. M-M
              • Gość: aga2831 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.fish.ar.szczecin.pl 05.07.04, 11:31
                Trzymam Myszko ! Swoim przytulaniem jak zwykle się ludzę ale zobaczymy !mam
                nadzieję ze kolejny termin bedzie bardziej odpowiedni !
                • paris4 Re: SZCZECINIANKI!!!!!!!!!!!!!!!! 05.07.04, 17:17
                  Hej,
                  Faktycznie nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Na pewno uda nam się jeszcze
                  spotkać - tym razem bardziej się postaramy. Myslę, że trzeba przeczekać falę
                  lipcowych wyjazdów i spróbować jeszcze raz w sierpniu. Przecież życie i tak
                  wciąż wystawia naszą cierpliwość na próbysmile)) Póki co udzielajmy się na forum i
                  w ten sposób podtrzymujmy naszą znajomość. Bardzo mi na tym zależy.
                  Ja miałam dziś koszmarny dzień. Ciągle choruję - mimo to poszłam dzisiaj do
                  pracy. Jestem wykończona i wszystko mnie boli. W dodatku dowiedziałam się, że
                  zawaliłam egzamin i we wrześniu czeka mnie poprawkasad(( A we wrześniu wzięłam
                  już urlop i mieliśmy jechac na wakacje. Koszmar chyba zaraz położę się spać bo
                  w moim przypdku sen to najlepszy lek na kłopoty.
                  pozdrawiam
                  Agata
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka