Gość: Danuta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.02, 11:03 Czy palenie papierosów przez kobietę może znacznie wpływać na obniżenie płodności? Wiem, że to może nieodpowiednie pytanie na tym forum, ale bardzo proszę o odpowiedż... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tosca Re: Proszę o odpowiedż IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.03.02, 11:47 wiesz, że tu nie ma lekarzy? racej zyptaj na forum p. Dr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olivka Re: Proszę o odpowiedż IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 14:52 Oczywiście że palenie ma wpływ na płodność!! Przede wszytskim zaburza pracę hormonów, komórki są atakowane przez wolne rodniki co znacznie ogranicza ich żywotność!! Ogólnie mówiąc palisz-zapomnij o ciąży!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krb Re: Proszę o odpowiedż IP: 212.33.78.* 19.03.02, 19:12 Palenie tytoniu poza ogólnym niekorzystnym wpływie na zdrowie człowieka, ma również ogromny wpływ na płodność zarówno kobiety jak i mężczyzny. Jeżeli chce Pani się dowiedzieć więcej na temat problemu płodności i niepłodności proszę zajrzeć na stronę internetową www.kriobank.pl gdzie można uzyskać informacje dotyczące sposobów walki z niepłodnością lub skontaktować się ze specjalistami zajmującymi się tym problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
florka Re: Proszę o odpowiedż 19.03.02, 22:38 Oczywiscie, ze palenie papierosow ma wplyw na plodnosc. Zarowno mezczyzny jak i kobiety, ale nie nalezy moim zdaniem demonizowac pt. "palac zapomnij o ciazy". Pewnie, ze przygotowujac sie do zajscia w ciaze najlepiej rzucic paierosy w kat juz kilka miesiecy wczesniej. Nie mniej wiekszosc moich kolezanek (matek dwojga zdrowych cudnych dzieci) rzucala palenie bedac juz w ciazy. pozdrawiam florka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danuta Re: Proszę o odpowiedż IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.03.02, 14:37 Dziękuję Wszystkim za odpowiedzi. Mój problem- to trudności z zajściem w ciążę. Po prostu zastanawiałam się nad ewentualnymi przyczynami, a jest chyba jak przypuszczałam- palenie może być jedną z nich. Tylko czy jedyną? Tego właśnie jeszcze nie wiem... Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosca Re: Proszę o odpowiedż IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.03.02, 19:20 myślę, że niewile stracisz rzucając palenie - a zysk może być wieloraki - nad czym tu dumać ??? Odpowiedz Link Zgłoś