Dodaj do ulubionych

Proszę o odpowiedż

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.02, 11:03
Czy palenie papierosów przez kobietę może znacznie wpływać na obniżenie
płodności? Wiem, że to może nieodpowiednie pytanie na tym forum, ale bardzo
proszę o odpowiedż...
Obserwuj wątek
    • Gość: tosca Re: Proszę o odpowiedż IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.03.02, 11:47
      wiesz, że tu nie ma lekarzy? racej zyptaj na forum p. Dr
    • Gość: Olivka Re: Proszę o odpowiedż IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 14:52
      Oczywiście że palenie ma wpływ na płodność!! Przede wszytskim zaburza pracę
      hormonów, komórki są atakowane przez wolne rodniki co znacznie ogranicza ich
      żywotność!! Ogólnie mówiąc palisz-zapomnij o ciąży!!
    • Gość: krb Re: Proszę o odpowiedż IP: 212.33.78.* 19.03.02, 19:12
      Palenie tytoniu poza ogólnym niekorzystnym wpływie na zdrowie człowieka, ma
      również ogromny wpływ na płodność zarówno kobiety jak i mężczyzny. Jeżeli chce
      Pani się dowiedzieć więcej na temat problemu płodności i niepłodności proszę
      zajrzeć na stronę internetową www.kriobank.pl gdzie można uzyskać informacje
      dotyczące sposobów walki z niepłodnością lub skontaktować się ze specjalistami
      zajmującymi się tym problemem.
    • florka Re: Proszę o odpowiedż 19.03.02, 22:38
      Oczywiscie, ze palenie papierosow ma wplyw na plodnosc.
      Zarowno mezczyzny jak i kobiety, ale nie nalezy moim
      zdaniem demonizowac pt. "palac zapomnij o ciazy".
      Pewnie, ze przygotowujac sie do zajscia w ciaze
      najlepiej rzucic paierosy w kat juz kilka miesiecy
      wczesniej. Nie mniej wiekszosc moich kolezanek (matek
      dwojga zdrowych cudnych dzieci) rzucala palenie bedac
      juz w ciazy.

pozdrawiam
      florka
      • Gość: Danuta Re: Proszę o odpowiedż IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.03.02, 14:37
        Dziękuję Wszystkim za odpowiedzi. Mój problem- to trudności z zajściem w ciążę.
        Po prostu zastanawiałam się nad ewentualnymi przyczynami, a jest chyba jak
        przypuszczałam- palenie może być jedną z nich. Tylko czy jedyną? Tego właśnie
        jeszcze nie wiem...
        Pozdrawiam serdecznie
        • Gość: tosca Re: Proszę o odpowiedż IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.03.02, 19:20
          myślę, że niewile stracisz rzucając palenie - a zysk może być wieloraki - nad
          czym tu dumać ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka