15.11.12, 17:46
Dziewczyny błagam o szybką pomoc, a mianowicie dzisiaj zażywam ostatnią tabletkę antyków i teraz zorientowałam się że chyba źle je przyjmowałam, bo przyjmowała "byle jak" czyli która tabletka mi się wybiła tą zażyłam, nie zwracałam uwagi, a przecież chyba po coś są ponumerowane te tabletki, domyślam się ze 1 tzn. zażyć w 1 dniu cyklu itd.
Jak to jest faktycznie czy tak jak napisałam powyżej. I co teraz , miała któraś z was taką sytuację
Teraz nie wiem bo od jutra miała kłuć się gonapeptylem a teraz jestem w kropce.
Nie chce zaprzepaścić szansy przez swoją głupotę...
Poradźcie coś.
Obserwuj wątek
    • mirtillo1983 Re: PILNE 15.11.12, 18:27
      jak masz tabletki tego samego koloru - jednoskładnikowe to chyba obojętne?! wszystkie 21 były takie same?
    • darka.0 Re: PILNE 15.11.12, 18:28
      Moim zdaniem jest to tylko numeracja dla ułatwienia tylko czy się wzieło tabletke w danym dniu czy nie. Na moich np sa napisane dni tygodnia pn wt śr itd a nie dni cyklu, mysle ze kazda z nich zawiera taka sama ilość hormonów
      • starajacasie82 Re: PILNE 15.11.12, 18:40
        Wszystkie są takiego samego koloru, jest to RIGEVIDON.
        Próbowałam się skontaktować z lekarzem z kliniki, ale niestety nie jest to realne, rozmawiałam z położną, która ma zapytać lekarza i mam dzwonić później, więc może coś sie dowiem.

Martwi mnie bo na ulotce było napisane żeby przyjmować zgodnie ze schematem na opakowaniu a tam właśnie są te nieszczęsne cyferki. Kurde boję się ze zawaliłam, ale pocieszam się ze w razie czego zorientowałam się teraz, a nie podczas kłucia lub co gorsza po zaliczeniu klapy. Nie wiem, człowiek jak jest w takiej sytuacji to już ma różne myśli.
        Zachowałam się jak blondynka, a nią nie jestem smile
        • dagmara-k Re: PILNE 15.11.12, 18:55
          w ulotce napisane jak byk, ze to dla ulatwienia stosowania, alek jest jednakowo skladnikowy w kazdej. te ktore maja rozny sklad maja rozne kolory. jesli bralas jedna codziennie to spokojnie.
          • starajacasie82 Re: PILNE 15.11.12, 19:09
            Dzięki za pomoc, miałyście rację, nie ma to znaczenia, uff odetchnęłam.

Mam potwierdzenie z kliniki, więc na 100 % jest ok.

Jeszcze raz dzięki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka