Dodaj do ulubionych

Leukocyty w nasieniu

15.07.04, 12:52
Zastanawiam się, co może oznaczać ich podwyższony poziom, pozostałe parametry
były w normie. Dodam, że mąż robił posiew nasienia i zawsze wychodził ujemny.
Czy te leukocyty mogą oznaczać, że jednak dzieje się coś niedobrego?
Obserwuj wątek
    • Gość: aga2831 Re: Leukocyty w nasieniu IP: *.fish.ar.szczecin.pl 15.07.04, 13:22
      mogą oznaczać stan zapalny , co czesto zdarza się przy bakteriach 1 sprawdz
      bakterie !
      • aquarius72 Re: Leukocyty w nasieniu 15.07.04, 13:29
        No właśnie, ale czy można wykryć bakterie inaczej niż przez badanie na posiew?
        Posiew zawsze wychodził ujemny!!! Lekarz mówił coś o bakteriach beztlenowych i
        zalecił zastrzyki z gentamycyny, ale miałam wątpliwości, że zapisuje taki
        antybiotyk bez wyników badań i antybiogramu. Doradźcie jakie badanie zrobić?
        • Gość: Tropikalna Re: Leukocyty w nasieniu IP: 195.136.36.* 15.07.04, 13:32
          Nie wiem jakie badanie trzeba zrobic, mój mąż tez miał leukocyty w nasieniu.
          Androlg przepisał doxycyklinę.
          Mielismy zrobić powtórne badania czy znikneły ale nie zdazyliśmy.
          Może w międzyczasie złapał jakąś infekcję, może był osłabiony.
          To się ponoć często zdarza.

Pozdrawiam
    • Gość: Jesica Re: Leukocyty w nasieniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 13:50
      moj maz tez ma leukocyty w nasieniu powiew pierwszy byl bez bakterii teraz
      czekam na kolejny i sie okaze. Czy to ze leukocyty istnieja wplywa jakos na
      poczecie??? czy te bakterie zabijaja plemniczki???? jak to jest
      • aquarius72 Re: Leukocyty w nasieniu 15.07.04, 13:53
        Też się zastanawiam. Jakimś cudem poczęliśmy dziecko, ale straciłam je w 9
        tygodniu. Nie wiem, czy winne były leukocyty???
      • Gość: aga2831 Re: Leukocyty w nasieniu IP: *.fish.ar.szczecin.pl 15.07.04, 13:54
        Zależy iod bakterii, niektóre uniemożliwiają poczęcie ( chlamydia) , a w ogóle
        obniżają parametry nasienia!
        • Gość: Tropikalna Re: Leukocyty w nasieniu IP: 195.136.36.* 15.07.04, 14:23
          W naszym przypadku umozliwiły poczecie ale generalnie po badaniu bylam podlamana
          tylko 3% mialo prawidlowa ruchliwosc, a maz mial bardzo duzo leukocytow i
          lekarz powiedzial ze to na 100% przez nie
    • Gość: Kasia Re: Leukocyty w nasieniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 14:32
      Mój mąż miał ten sam problem. Do dziś dnia nie udało się rozwiązać. Wszystkie
      wyniki nasienia bardzo dobre tylko leukocytów wysoki poziom norma 1,5 mln a on
      miał czasami do 35 mln. Dziesiątki badań począwszy od badań na bakterie do
      szczegółowych na raka i prostatę. Okazało się, że był w organiźmie gornkowiec
      złocisty. Mnóstwo antybiotyków, autosczepionka. Po gronkowcu nie ma śladu a
      leukocyty nadal są. Ta walka trwa 4 lata. Ostatnią deską ratunku był hematolag.
      Zrobił szczegółowe wyniki i rozmaz leukocytów okazało się, że jest to rodzaj
      który nie reaguje na antybiotyki tylko na sterydy. Ma kurację pół roczną
      silnych sterydów. Po tym zniknęły mu zupełnie, ale jak przestał brać wróciły
      ponownie. Kiedy miał brak leukocytów i oboje mieliśmy wyniki " książkowe"
      odbyły się 3 inseminacje, żadna się nie powiodła. My i lekarze jesteśmy
      bezsilni. Leukocyty są tylko w nasieniu.
      • Gość: miś Re: Leukocyty w nasieniu IP: *.3vnet.pl 15.07.04, 18:55
        Mój mąż też miał leukocyty ale lekarz nie panikował. Ja zrobiłam chlamydie i
        wyszła ujemna. Jestem w 16 t.c. Mozna zajsc z leukocytami!!!!
        • Gość: kasia Re: Leukocyty w nasieniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 19:13
          to zależy jaka ilość, jeżeli jest ich dużo nic z tego
    • Gość: Sassi. Re: Leukocyty w nasieniu IP: 80.51.74.* 15.07.04, 23:03
      sprawdz chlamydie - maz mial wysokie PH, brak uplynniania i leukocyty. Jestesmy
      po 1 kuracji - u niego zostalo najnizsze miano, a wiec jest juz wyleczony, ale
      ja jestem nadal zainfekowana, dlatego leczymy sie wspolnie drugi raz.
      Przepraszam za obrazowosc, ale zmiany w konsystencji nasienia widac na pierwszy
      rzut oka, jest plynniejsze, jest go wiecej i nie zlepia sie w grudki.
      • aquarius72 Re: Leukocyty w nasieniu 16.07.04, 07:42
        Ze dwa lata temu robiłam to badanie i o ile dobrze pamiętam, miałam chyba
        przeciwciała, więc lekarz powiedział, że jest OK. Czy powinnam w takim razie
        powtórzyć teraz badanie, czy mąż też powinien je zrobić? Sassi, czym się
        leczyliście?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka