calineczka_11 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna 01.02.14, 17:14 Dzięki Dziewczyny za doping Zgodnie z domysłami oczywiście zrobiłam rano krew. Na szczęście mam niedaleko lab 24H, więc właśnie wróciłam z wynikami, z których jestem bardzo zadowolona. Progesteron ładniutki 0,68 nm/ml, a to oznacza tylko jedno ----- Odpowiedz Link Zgłoś
kasik070 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna 01.02.14, 17:21 calineczko tylko sie cieszyc z takich wynikow i zycze ci dorodnych komoreczek.buzia Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka_11 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna 01.02.14, 17:31 Dzieki A Ty kasik jaki miałaś numer "kolejkowy" - bo z ostatnich symulacji wynika, ze w miesiącu (a przynajmniej styczniu i luty) przyjęli/mują po 40 par. Więc jak coś można to sobie jakoś w przybliżeniu obliczyć. Ja miałam 43 więc prawie załapałbym się na styczeń ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
kasik070 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna 01.02.14, 17:46 calineczko ja bylam na rozm.kwalif.15pazdz.nie mam zielonego pojecia ktora na liscie jestem jesli takowa byla.,tylko p.ulcia gdy zadzwonila to powiedziala ze my z pazdz.jestesmy w pierwszej kolejnosci,a ktory miesiac miala na mysli?? Odpowiedz Link Zgłoś
meliska76 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna 01.02.14, 17:51 ja też nie mam pojęcia jaki numer miałam. na rozmowie kwalifikacyjnej byłam w sierpniu w październiku miałam jechać na rozpisanie leków a pojechałam dopiero 8.01 może to Wam coś pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
meliska76 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna 01.02.14, 17:53 aaa i była ze mną dziewczyna słyszałam w poczekalni ze z listopada przesunięta była. kasik a mialas już termin rozpisania leków? Odpowiedz Link Zgłoś
kasik070 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna 01.02.14, 18:03 po kwalifikacji bylam umowiona na listopada do dr,S. na rospisanie lekow,potem 29pazdz.bo ktoras z par zrezygnowala,a gdy czas wizyty sie zblizal,tel z polnej ze do konca roku nie ma stymulacji,to tak szybko szlo, ze az nie mozliwe bylo realne Odpowiedz Link Zgłoś
meliska76 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna 01.02.14, 18:14 kasik no to myślę ze niedługo pani ula się odezwie. zobaczysz będzie dobrze. a to czekanie będzie nam wynagrodzone. jak już dostaniecie tel z polnej to później już z górki już pisałam ja zanim złapałam o co chodzi byłam po wszystkim. trzymajcie się Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka_11 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna 01.02.14, 18:47 Ja to się już przez te kilka miesięcy zdążyłam wyedukować na forum hehehe A co do numerku, to ja też nie widziałam jaki mam, ale jak wysalałam mojego M. żeby dowiedział się kiedy wreszcie nasza pora (to było jakoś w połowie grudnia), to Pani z 217 powiedziała mu, że jest lista i według niej jesteś my na 43 miejscu. A w styczniu (zaraz 6-tego po wszystkich wolnych) zadzwoniła któraś z Pań i umówiła nas na wizytę 15.01 żeby rozpisać leki na nowy cykl od lutego. A że tak się szczęśliwe złożyło, że byłam już po @ to ta lutowa wypadała dokładnie 1-ego (czyli dziś ). Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka_11 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna 01.02.14, 19:50 Dziewczyny zbliżamy się do magicznej granicy, kiedy nasz watek na forum się zapełni i nie będzie można zostawić już nawet wiadomości o tym (doświadczenia dziewczyn ze szczecińskiego). Sugeruję więc, aby założyć nowy - ta sama nazwa (z dopiskiem cz.2) i tam zacząć pisać od dziś. Akurat mam nowy miesiąc, więc bardzo ładnie się wpasuje. ZAPRASZAM do NOWEGO wątku IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) Odpowiedz Link Zgłoś
liliana8 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna 05.02.14, 14:17 Witam właśnie jutro jadę na Polną żeby sie zakwalifikować do programu mam pytanie o co się pytają co jest potrzebne czy za ta wizytę trzeba zapłacić??Dzięki za odp pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katarz.yna36 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna 18.02.14, 15:27 no witam ja też przystępuje do programu na polnej nie wiele mogę narazie napisać na ten temat poniewż jestem wtrakcie czekania na tel .. z informacją kiedy mogę się zjawić na wizytę stymulacyjną a jak u ciebie to wygląda pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
margotka36 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna 18.02.14, 21:49 Hej Katarzyna mój czas to też czekanie Odpowiedz Link Zgłoś
katarz.yna36 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna 22.02.14, 20:30 hej margotka36 a to rozumiem że czekasz tak jak ja na tel. z polnej ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
margotka36 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna 23.02.14, 17:03 hej tak mają dzwonić ok maja dopiero Odpowiedz Link Zgłoś
kama626 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna 27.02.14, 15:44 Witam Was dziewczynyJestem tutaj pierwszy raz.My z mężem po prawie 5 latach starań o dzidzie,stwierdziliśmy że jednak poddamy się in vitro.Ja leczyłam się prywatnie u profesora Spaczyńskiego.Wizytę mam na 17 marca.Mam nadzieję że będziemy się kwalifikować,tym bardziej ze Pan Profesor ma naszą historię choroby.Czytam na wątku że są różne terminy i tego też się boję,że może to trwać długoJestem trochę też wystraszona.Nie wiem dlaczego.Tyle tego przygotowania że czytając wątek zaczynam się gubićJednak to jest Nasza chyba jedyna deska ratunkuPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nataliaa28 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna 27.02.14, 16:43 Witaj Kama tak jest dużo wątków ale ze spokojem ogarniesz temat Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna 27.02.14, 17:41 calineczka jeszcze z 500 postów tu skrobniecie,chyba do około 2500 jest oj dziewczyny jak czytam ile wy musicie tam czekać na tej polnej to przerażona jestem,a wiem ,że czekanie jest najgorsze,ta niemoc działania,choćby się chcialo juz i mogło,biedne wy tam jesteście,w szczecinie są co prawda dwie kliniki,ale zastanawiam sie czy to z powodu tylu chętnych,czy złej organizacji wynika,że macie takie długie okresy oczekiwania,a jak prywatnie byście szły to też się czeka ??/ Odpowiedz Link Zgłoś
nataliaa28 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna 27.02.14, 17:50 Hej kiziami idę prywatnie zdecydowaliśmy się po koniec grudnia i teraz rozpoczęłam symulacje idzie raczej z marszuw sumie trochę czasu zeszło na badania i jeden miesiąc miałam antykoncepcji,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaja663 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna 27.02.14, 18:44 kiziami.zia2013, problem tkwi w ilości chętnych. Jeden ośrodek na całą Wielkopolskę to jakaś porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna 27.02.14, 18:52 no ale jednak prywatnie nie trzeba czekać,pewnie o kase chodzi jak nie wiadomo o co tez uwazam ,że jeden osrodek na taki duży region to porażka,ale to Polska właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
kaja663 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna 27.02.14, 19:00 Oczywiście, że o kasę. Jeśli ośrodek zużyje wszystkie pieniądze państwowe, to nie może dalej ruszyć. A prywatnie przyjmują, bo dostają za to siano. Logiczne Odpowiedz Link Zgłoś
kama626 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna 27.02.14, 19:07 Dlatego właśnie zapisałam się na prywatną wizytę.U profesora Spaczyńskiego za wizytę płace 250zl plus dojazd,to 300zl na wizytę.Mam nadzieję że przez prywatne wizyty będzie szybciej,ale to tylko mój domysł.Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja663 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna 27.02.14, 19:13 Kama, tak to się nie dzieje. To, że chodzisz prywatnie nie przyśpiesza Twojego podejścia w żaden sposób. To nawet byłoby bardzo nie w porządku w stosunku do ludzi którzy czekają miesiącami na kwalifikację i podejście. Zapisujesz się na listę rządową i czekasz jak każdy. Jeśli chcesz podchodzić wcześniej, to możesz zrobić prywatnie in vitro. Ja też chodziłam prywatnie do prof. P i nikt mnie do żadnej kolejki nie wcisnął. Zapisywałam się w dniu, w którym ruszył program i nie wyszło, więc grzecznie czekam na kolejne podejście. Odpowiedz Link Zgłoś
kama626 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna 27.02.14, 19:19 Wiem ze to nie w porządku by było,zdaję sobie z tego sprawęOczywiście nie mam do nikogo pretensji i nie czuję się w jakiś tam sposób przez to ''wyróżniona''Wiem że każdy musi czekać i uzbroić się w cierpliwość.Rozumiem te wszystkie kobiety i dziewczyny czekające na swoją kolej.Wiem co czująPo prostu mnie czasami już to czekanie wszędzie przerastaJakoś się staram z tym żyć tak jak i Wy.Mam nadzieje że nikt mnie przez to żle nie zrozumiał Odpowiedz Link Zgłoś
kaja663 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna 27.02.14, 19:25 No troszkę popłynęłaś z poprzednim wpisem, ale myślę że się zrehabilitowałaś Czekanie nie jest fajne, ale nie możemy mieć pretensji do placówki. Oni naprawdę robią co mogą. Dobrym przykładem jest na to fakt, że przyjęli bardzo dużą ilość osób do pierwszego podejścia i choć cierpią na tym osoby takie jak ja (bo wydłuża to czas oczekiwania na drugie podejście), to uważam że każdemu należy się szansa. Nie jestem sama i każdy chce skorzystać Pozdrawiam Cię ciepło i życzę cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
kama626 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna 27.02.14, 19:34 Dzięki Jak mimo wszystko i tak się cieszę że jest to w jakimś stopniu refundowaneMimo kolejek to i tak duży ukłon dla NasCieszę się z tego programu.Powiem szczerze że dopiero się dowiedziałam o nim pod koniec zeszłego roku.Mam nadzieję że wszystkie pary skorzystają -nie jestem samolubem mimo mojego wpisu w którym popłynęłamDzięki za cierpliwość bo przyda się i to bardzoPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaja663 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna 27.02.14, 19:39 Gdybyś chciała podyskutować, to my przeniosłyśmy się na drugą część forum IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) Odpowiedz Link Zgłoś
marika.5 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna 01.03.14, 19:03 Witam ponownie.Pewnie nie wszyscy mnie pamiętają,ale te dziewczyny,któe są po 1 podejściu na polnej raczej tak. Jak wcześniej wspominałam we wrześniu się zakwalifikowaliśmy a już w październiku mieliśmy pierwszą procedurę.Niestety zakończoną brakiem ciąży. Po długich namysłach i wątpliwościach związanych z klinika na polnej zdecydowaliśmy się przenieść do innego ośrodka. W styczniu złożyliśmy pisemna rezygnację i w ciągu 3 tygodni miało wszystko być załatwione z przeniesieniem. Oczywiście znów mieliśmy po drodze wiele przeszkód związanych z polną.Byliśmy odsyłani przez nowo wybrany ośrodek do poprzedniego a przez poprzedni do Ministerstwa.MZ z kolei kazało nam samemu łatwić sprawę.masakra! Polna nie powypełniała prawidłowo dokumentów i wynikło małe nieporozumienie związane z losem dwóch zarodków,których w sumie nie było....Na szczęście po codziennej walce naszej oraz nowo wybranego osrodka z MZ udało się zakończyć poprzedni program,którego nie zrobiła Polna.Teraz wszystko jest ok i już za kilka dni jedziemy na wizytę związaną z drugim podejściem ,na które w Poznaniu pewnie bym czekała ładnych parę miesięcy! Mam nadzieję,że los się do nas uśmiechnie,czego i Wam życzę P.s. ...nie mam nic do kliniki przy polnej, bo zdaję sobie sprawę z tego,że na 3 potężne województwa jest tylko jedna klinika,a chętnych jak widać jest mnóstwo. Bardzo lubiłam tez poprzedniego lekarza prof. J. Będzie mi go brakowało,hehe...natomiast przerażało mnie to całe czekanie itp.Teraz mam bliżej do nowego osrodka,bo tylko 70km a do Poznania miałam aż 140. Odpowiedz Link Zgłoś
meliska76 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna 03.03.14, 12:57 marika5 , no to mnie trochę zalamalas bo ja właśnie czekam na tel z nowej kliniki podanie o przniesienie pisałam 20 lutego i obiecywała p Ula ze tego samego dnia wyśle. też mi mówiono ze trwa to około 2-3 tyg. a u ciebie jak się okazało miesiące. ja mam cicha nadzieję ze w tym tyg zadzwoni tel ze Szczecina. a Ty gdzie się przenioslas? pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
marika.5 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna 18.03.14, 12:47 meliska jak u Ciebie sprawy się mają? Bo moję poszły w końcu do przodu! Pani z nowej kliniki po długich i bardzo wytrwałych kombinacjach w końcu udało się powprowadzać te dane,których nie wprowadziła polna i zostałam odblokowana.Wczoraj byłam na pierwszej wizycie w Łodzi i wyobraźcie sobie,że to w jaki sposób traktują pacjenta,to jest dzień do nocy w porównaniu z Poznaniem. Dzień przed wizytą dostałam sms-a z zaproszeniem na wizytę.Następnego dnia podeszliśmy do rejestracji z mężem od razu nas miło przyjęto,poproszono o podejście do gabinetu doktora.Mieliśmy wizytęna godz. 1210 a weszliśmy o 12:20. Pan doktor sam po nas wyszedł,przywitał się,podał rękę i przeprowadził rozmowę na temat naszej historii choroby. Następnie zrobił mi próbny transfer,rozpisał leki i wyobraźcie sobie,że od razu możemy zaczać stymulację.Mam dziś 25 dc a od 2 dc mam zacząć zastrzyki! Długi protokół,którym 3 razy byłam prowadzona w Poznaniu doktor od razu odrzucił,ze względu na moje wyniki itp.....Powiedział,że nie da skutku i będę szła krótkim z antagonistą! Mam nadzieję,że tym razem się uda,ale wciąż jestem w szoku jak różnie funkcjonują kliniki,mimo że są objętę takim samym programem rządowym.Tak kogokolwiek o cokolwiek nie zapytasz,to od razu masz odpowiedź. Mąż miał zrobić badanie i nasienia i posiewy,okazało się że wykonują je dopiero od 16;30 ale pani biorąc pod uwagę to,że jesteśmy z poza Łodzi,załatwiła nam to o 13ej!A wyniki mamy mieć po tygodniu,ale za dwa dni wyslą nam na maila!Aż chce się tam jechać. Meliska ja się przeniosłam do Salve Medica do dr. S.Sobkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
aga290482 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna 20.05.14, 16:27 agnes9908 Hej możesz mi napisać kto ciebie informował o tej wizycie na początek lipca?ja wydzwaniam co poniedziałek na polną i nic sie nie moge dowiedziec .Wizyte rejestrującą miałam 30 sierpnia a kwalifikacyjną 25 listopada ,ale została odwołana i nie wiem kiedy ruszy ,ciągle mi mówią ze bedą dzwonić ,ale kiedy ?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sylunia9 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna 04.03.14, 09:13 Droga Kamo, trafiłaś w jak najbardziej fachowe ręce. Dzięki profesorowi Spaczyńskiemu jestem dzisiaj w 9 tygodniu ciąży. Ma bardzo dobrą rękę do in vitro. Powodzenia!!!! I trzymaj się. Miej nadzieję cały czas i nie poddawaj się za żadne skarby. My też walczyliśmy 6 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes9908 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna 28.03.14, 19:23 Witam serdecznie.Ja rejestrowałam się 2 września, pierwsza wizyta kwalifikacyjna ustalona została na 28 listopada. Teraz przesunięta na początek lipca 2014r. Różnica czasu jest tak wielka, że czas wyczekiwania jest wydaje się nieskończony. Mam pytanie, jak jest to u innych pań? Odpowiedz Link Zgłoś
marika.5 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna 30.03.14, 22:18 agness ja przeszłam kwalifikację również we wrześniu.I już w październiku miałam I podejście do programu w Poznaniu (niestety nieudane ). Następnie przeniosłam się do łodzi. 17 marca byłam na pierwszej wizycie a już jutro mam punkcję. Przykro to pisać,ale na polnej pewnie czekała bym na II podejście pewnie ponad rok,jak nie lepiej. Nie żałuję swojej decyzji i mam nadzieję,że tym razem się powiedzie, bo biorąc pod uwagę system jakim byłam stymulowana na polnej przy moich kiepskich komórkach, to pewnie nie doczekałabym się nigdy ciąży! Jednak trzymam kciuki za dziewczyny,które tam się leczą Odpowiedz Link Zgłoś
putta Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna 04.11.15, 13:25 Witajcie! ratuluję wszytskim zakwalifikowanym parom! Pokrótce chciałam opisać mój przypadek i zapytac co o tym sądzicie: W programie MZ na temat dofinansowania do in-vitro widnieje zapis, iż przystępuje się do programu jako para i jako "para" się z niego ewentualnie rezygnuje. (Moje pytanie ma związek z podpisaniem przez Ministra Zembalę, który podpisał przedłużenie Programu MZ dot. in vitro.) Wraz z moim byłym partnerem zakwalifikowaliśmy się do programu jednak nie rozpoczęliśmy procedury. gdyż mój były partner mnie zostawił i tym samym z bólem musiałam zrezygnować z udziału w programie. Moje pytanie dotyczy sytuacji na przyszłość jeżeli chciałabym podejść do programu z inną osobą. Czy będzie taka możliwość po przedłużeniu programu? Rozumiem że pod pojęciem "para" to dwie konkretne osoby i jeżeli chciałabym ponownie np. za rok starać się o dofinansowanie z kimś innym to będzie to już inna para z punktu widzenia definicji "parę?należy przez to rozumieć dwoje uczestników, u których stwierdzono niepłodność kobiety lub mężczyzny i którzy zostali zakwalifikowani wspólnie do udziału w Programie" i jednocześnie cyt. Par. 4 pkt 11. ?Decyzja o rezygnacji z uczestnictwa w Programie oznacza niemożność ponownego udziału pary w Programie.? Czy powołując się na definicję i użyte sformułowanie ?pary? w umowie - ja jako para z inną osobą będę mogła przystąpić do kwalifikacji w ramach przedłużonego Programu? Dziękuję za wasze odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś