Dodaj do ulubionych

lipiec nowy watek ivf zapraszam:)

22.07.13, 21:20
witam chcialabym zalozyc nowy watek dla osob ktore sa w podobnej sytuacji jak ja czyli zaczynaja lub sa w trakcie ivf .....troszke sie mozna pogubic w starszych wateczkach dlatego pozwolilam sobie zalozyc nowy
ja mam 29 lat i jest to moje 3 invitro (mam nadzieje zze juz ostatnie)
dzis zaczelam brac gonal , jestem troche zestresowana .....
bo mam sklonnosci do hiperstymulacji z powodu pco , czego doswiadczylam na wlasnej skorze przy ostatniej probie ktora miala miejsce 3 miesiace temu ...
, mam nadzieje ze znajda sie osoby w podobnej sytuacji jak ja razem jest razniej !!!
psychicznie bardzo ciezko sie czuję i w sumie poza tym ze uazleznilam sie od wizyt stymulacji i tp to pesymistycznie juz to wszystko widze co jest chyba moim najwiekszym problemem staram sie pracowac nad soba ale ciezko mi to przychodzi smile
zapraszam do rozmowy na ten watek
i powodzenia

Obserwuj wątek
    • 5tysia1 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 22.07.13, 22:07
      Hej smile
      To przyłącze się do wątku z tego względu, że przygotowuję się do ivf. Jestem w trakcie stymulacji, rano gonapeptyl a wieczorem fostimon. Również stres, bo to dopiero pierwsze i oby ostatnie ivf...
      Pozdrawiam smile
    • ad-riana Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 23.07.13, 17:11
      hej fajnie ja dopiero 2 dzien stymulacji malymi dawkami leku gonal z powodu hiperki jaka mialam ostatnio . dawaj znac na biezaco jak idzie ja w pt mam pierwszy monitoring pozdrawiam
      • 5tysia1 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 23.07.13, 18:12
        U mnie 7 dzień stymulacji. Miałam już monitoring po 4 dawkach fostimonu. Lekarz mówił, że jest dobrze smile Jutro jadę na kolejny monitoring i może dowiem się bliżej kiedy punkcja. Pisałaś, że miałaś hiperkę. Jakie były objawy na jej początku? Właśnie jej się obawiam dlatego pytam...
        Pozdrawiam
        • eclipse83 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 23.07.13, 18:20
          witajcie,

ja juz jestem po punkcji. W sobote transfer. Tez mam PCO, tez brałam gonal w dawce 150/doba. Stymulacja ok 5 dni. Jutro czekam na informacje od lekarza ile komórek sie zapłodniło. Jest to moje pierwsze IVF i nie wiem czego się spodziewać, staram się przygotować na najgorsze ale czasem naprawde z trudem mi to przychodzi. Powodzenia Wam życze i trzymam kciuki smile
          • ad-riana Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 23.07.13, 21:58
            eclipse ja wczesniej bralam 150 przez 8 dni i jeszcze jakies inne oprocz gonalu teraz biore pol dawki . trzymam kciuki za Twoje zarodki!!!aha i przygotowuj sie na najlepsze a nie na najgorsze!!! bedzie ok
        • ad-riana Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 23.07.13, 21:56
          hej u mnie pobrano ok 30 komorek ale byly slabej jakosci i w efekcie z tego 3 zarodki , wiem ze to nieprawdopodobne ale to niestety prawda
          hiperka dala o sobie znac dokladnie w dniu transferu dopiero do ktorego nie doszlo gdyz tak tragicznie sie czulam .
          po pobraniu tych 30 komorek czulam sie sponiewierana i obolala , ale nie sadzialam ze z tego beda tylko 3 zarodki , w sumie bylo ich ponad 10 ale nie dotrwaly do mrozenia ktore musialo nastapic bo do transferu nie doszlo , potem jeden z nich mrozenia nie przetrwal i zaden z 2 podanych sie nie przyjal.
          tak ze historia jest nieciekawa , az mi sie nie chce pisac o tym bo tyle mnie to kosztowalo stresu ze nie mam slow aby to opisac.....mam tylko nadzieje ze teraz lekarz bardziej juz zna moj organizm i juz sie tyle wycierpialam ze musi byc dobrze!!!
          • alimbale Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 10.09.13, 11:50
            Cześć. Jestem dzien po transferze. Mialam protokół dofi ansowany. Stymulaqcja trwala 9-10 dni. Pobrano mi 14 komorek, w tym tylko 4 zarodki. Nie wiem jak to mozliwe, ale lekarz nic nie odpowiedzial, tylko z komórki byly niedojrzale. Nie chce mi sie wierzyc w to. Czy oni zasłaniają wszystkie komórki czy też ylko czesc? Z dofinansowania mogą podac jedynie 3 razy po jednym zarodku. Co robia z reszta komrek. Moze za szybko mialam punkcje. Niczego sie nie dowiem bo moj lekarz nie ma czasu mi odpowiedziec!
    • gonia55555 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 23.07.13, 19:53
      Hej Dziewczynysmile
      Ja jestem na dlugim protokole,codziennie 3 zastrzyki gonapeptyl,gonal f i menopur. W piatek mam kolejna wizytę i wtedy dowiem sie moze kiedy będzie punkcja. To moje pierwsze podejście i bardzo sie boję bo moje wyniki są kiepskie (amh). No ale cóż-kto nie próbuje nie pije szampanawink pozdrawiam Was i trzymam kciuki!!!!
      • ad-riana Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 23.07.13, 22:00
        gonia pewnie masz niskie amh ja mam ponad 7 wiec tez nieciekawie!!
        to dziala w obie strony niestety ,przynajmniej nie bedziesz miala hiperki
        ja w pt tez mam wizyte powodzenia
        • justa.21 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 23.07.13, 23:19
          Witam,
          nie wiem czy powinnam coś pisać, ponieważ ivf planuję na wrzesień tego roku a Wy już jesteście w trakcie. Jestem po 3 nieudanych transferach. Mam PCO i z powodu ryzyka przestymulowania dostałam tylko jeden świeży zarodek, który i tak się nie przyjął... Poźniej criotransfer dwóch zarodków i również nic. Przy ostatnim crio miałam podane 3 zarodki i żaden z moich mrozaczków nie pozostał... Wiem, że moja historia nie napawa optymizmem, ale wciąż łudzę się że jeszcze się uda. Tym razem będę miała krótki protokół. Obawiam się troszeczkę, bo za każdym razem miałam silne skurcze i nie wiem czy to może być powód odrzucenia zarodków? Przyjmowałam nospe i nic. Co powinnam zrobić?
          • eclipse83 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 24.07.13, 06:27
            witajcie,

widze, że macie już spore doświadcznie. ja dzisiaj dowiem się jakie będą efekty zapłodnienia. Transfer planowany jest w 5 dobie ponieważ mogę tylko 1 zarodek i lekarz chce wybrać najlepszy. justa.21 trzeba mieć nadzieję. Trzymajcie się dziewczyny!
            • zula_5 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 24.07.13, 09:57
              no to dziewczyny ja też dołączę. Byłam na poprzednich wątkach ale jakoś dziewczyny się powykruszały.
              O dzidzię starm się 6 lat. Pierwszą punkcję miałam 30 maja ale doszło do hiperstymulacji - wylądowałam na 9 dni w szpitalu. Wynikiem było 20 pobranych komórek, z tego 18 dojrzałych i 12 zapłodnionych i zamrożonych w drugiej dobie zarodków klasy A ...W kolejnym cyklu chciałam sama odpocząć bo mój organizm był w szczępach a poza tym 13 lipca miałam ślub. No i teraz mam nadzieję, że przyszedł czas na crio transfer. Niestety endometrium nie chce jakoś rosnąć. Wczoraj byłam na podglądaniu i w 14dc ma 7,5mm a lekarz chce 9mm. Biorę estrofem. Także czekam do piątku i wtedy będzie decyzja czy robimy transfer czy nie. Oby taksmile
              eclipse - czemu możesz tylko jeden zarodek zabrać? Pytam bo ja chcę wziąść najpierw jeden
              • eclipse83 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 24.07.13, 16:31
                hej!

zula_5 moge jeden zarodek bo ide już rzadowym programem i on ogranicza to niestety do minimum.
                dzisiaj dowiedzialam się ze mam 6 zarodków prawidłowo rozwijających sie. Mam nadzieje, ze do soboty chociaż 2 przetrwaja. Pozdrawiam
              • 5tysia1 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 24.07.13, 17:32
                zula_5 pamiętam Cię i Twoją historię z innego wątku, który czytałam smile
                • 5tysia1 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 24.07.13, 17:40
                  Witam Was smile
                  Tak jak pisałam wczoraj, dziś byłam na monitoringu. Jak to lekarz powiedział ,,Jest dobrze a nawet za dobrze". Stwierdził tak dlatego, że trochę pęcherzyków namnożyło mi się. Ma nadzieję, że nie wpłynie to na jakość. Endometrium miałam 8. Zapytałam się o hiperstymulację to odrzekł, że mam się nie martwić. Wiem, że ona też plany może pokrzyżować i trochę się jej obawiam. Dziś jeszcze fostimon i jutro kolejna wizyta...
                  Pozdrawiam i życzę powodzenia u wszystkich dziewcząt, które do wątku się dołączyły i się dołączą smile
                  • justa.21 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 24.07.13, 18:55
                    Dziewczyny mam pytanie, czy miałyście skurcze po podaniu zarodka? Ja miałam za każdym razem tak 5-6 dzień. Czy może powinnam porozmawiać o tym z lekarzem? Dostawałam na to tylko nospę i nie pomogło...
                    • gutek1973 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 24.07.13, 20:09
                      Trudno powiedziec kropeczka, ja wczesniej bralam profilaktycznie jedna nospe dziennie zeby w ogole nie dopuscic do skurczow - tak zalecil lekarz i tak sie nie udalo
                      • justa.21 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 24.07.13, 21:13
                        dzięki gutek1973 po prostu próbuję znaleźć przyczynę dlaczego moje zarodki nie chcą się zagnieździć. Brałam nospę 3 razy dziennie. Do września mam jeszcze trochę czasu i szukam wiadomości od innych dziewczyn, bo może robię coś źle...
                        • gutek1973 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 24.07.13, 21:51
                          Wiesz kropeczka na pytanie dlaczego nie zagniezdzaja sie zarodki odpowiedzi nie zna nikt. Dla mnie jest to ten sam problem , dlaczego nie dochodzilo do zagniezdzenia ? Niestety medycyna jeszcze do tego nie doszla. Mam nadzieje ze tym razem jest inaczej i moje sniezynki a przynajmniej jedna zostanie ze mna przez 9 miesiecy
              • cpt1 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 24.07.13, 21:35
                Zula na endometrium pij codziennie lampke czerwonego wina. Gdzies tak wyczytalam i przed transferem pilam przez 2 tyg codziennie po lampce smile
                • gutek1973 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 24.07.13, 21:53
                  Ctp i co pomoglo?
                  • eclipse83 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 24.07.13, 22:07
                    mi pilegniarka mowila ze przed transferem picie wina czerwonego dobrze wpływa na endometrium smile nie próbowałam ale warto sprawdzic
                  • cpt1 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 25.07.13, 08:53
                    Chyba pomogło smile 9tc. Bliźniaki smile A po transferze wyczytałam zeby jesc codziennie plaster swierzego ananasa. Tez jadlam smile Nie bardzo wierze w takie rzeczy ale nie zaszkodziło spróbowac smile
                    • amika3 do cpt1 :) 25.07.13, 18:49
                      hej cpt1smile jak się czujesz? masz mdłości, mi nie przechodzą.. szukałaś juz jakiegoś fora dla nas "podwójnych"?
                      • cpt1 Re: do cpt1 :) 25.07.13, 22:04
                        Wogole nie mam zadnych dolegliwosc. Az glupio tak jakos smile) Ze 2 razy troche mnie mdlilo i na tym koniec. Na poczatku mialam straszny apetyt. Teraz razczej jego brak. I nie bardzo mieso moge jesc. Odrzuca mnie. Dzis mialam wizyte u lekarza. Dziaciaki maja po 2 cm smile Za 3 tyg badania prenatalne i lekki stres juz jest.
                        Na "gazecie" jest forum "Blizniaki i wiecej" i troche tam podczytuje smile
                        • amika3 Re: do cpt1 :) 26.07.13, 17:53
                          oo to też sobie tam zaglądnę smile może czas żebym się już przełamała smile ja dziś dowiedziałam się że chyba będzie "ón" i "óna" smile)) cpt trzymam kciuki za te badania..
          • gonia55555 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 25.07.13, 08:29
            Justa.21 - wiem że to oklepane, ale Uda się! musisz w to wierzyć. Znam pewną parę, która tez już myślała, że to koniec, chyba z 8 lat się starali i oblecieli wszystkie kliniki w PL i jakoś dało radę. maja dziś 2 piękne dziewuchy. Co do skurczów, jestem świezak w tym temacie więc nie podpowiem.
        • gonia55555 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 25.07.13, 08:18
          ad-riana - a ja zazdroszczę Tobie, bo przynajmniej masz szansę dłużej próbować. Mi czas się kończyuncertain z drugiej strony masz rację, każda przesada nie jest fajna. Powodzenia jutro , trzymam mocno kciuki smile
          • gutek1973 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 25.07.13, 10:16
            Ctp1 gratuluje, jesli dobrze kojarze to pisalas duzo w watku majowym. Tez jakis czas temu tam bylam i podczytywam Was sobie. Z tego co pamietam nie tylko Tobie sie udalo. Super. Trzymam kciukasy zeby wszystko bylo ok. Moze wlasnie te cieple miesiace sa szczesliwe. Oby tak bylo. Ja jak narazie jestem 3 dzien po transferze ( nie liczac samego dnia transferu) i wyjatkowo nie mam zadnych jakichkolwiek objawow. Poprzednim razem bolaly mnie piersi i brzuch a teraz nic jakbym w ogole nie miala transferu. Mam nadzieje ze to dobry objaw, no i tez wcinam ananasa.
            • zula_5 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 25.07.13, 11:16
              5tysia i gutek - też Was pamiętamsmile
              cpt1 - wiem o tym winie tylko, że ja tyle leków biorę, że wolałabym nie pić wina...
              • gutek1973 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 25.07.13, 20:10
                ctp1 mam do Ciebie prosbe moglabys opisac jak sie czulas od dnia transferu do testu? Czy mialas jakies objawy itd, wiem ze kazdy organizm inaczej reaguje ale jesli to nie jest problem to bylabym wdzieczna. Tak na marginesie wlasnie chyba u Ciebie wyczytalam to wszystko tzn lezenie, picie wody itd i tez pomimo ze podchodze do tego sceptycznie ale sie dostosowalam no i zobaczymy
                • justa.21 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 25.07.13, 20:41
                  Gonia5555 my niestety staramy sie juz od 8 lat... staram sie wierzyc w cuda...
                  • justa.21 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 25.07.13, 20:44

• gutek1973 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 25.07.13, 20:45
                    justa.21 trzeba wierzyc w cuda, ja staram sie 14 lat i mam nadzieje ze w koncu bede mama, takze glowa do gory
                    • justa.21 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 25.07.13, 20:47

• justa.21 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 25.07.13, 20:54
                        14 lat to mnóstwo czasu gutek1973 . Ja czasami nie mam siły. Może zanim ja podejde do kolejnej próby wy będziecie już w ciążysmile
                        • gutek1973 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 25.07.13, 21:03
                          Najpierw staralam sie naturalnie ale nie wyszlo, potem zmiana lekarza inseminacje i ivf 11 lat temu ale nie udalo sie, potem troche przerwy - proby zajscia w naturalny sposob na wlasna reke, potem zmiana lekarza u ktorego lecze sie do tej pory, po drodze pare operacji, inseminacji cala masa az w koncu zdecydowalam sie na ivf. Ciezko bylo podjac decyzje bo po wczesniejszym ivf kiedy sie nie udalo zalamalam sie strasznie i nie moglam sie pozbierac, balam sie ze teraz przy probach jak nie wyjdzie bedzie to samo ale jakos jestem silniejsza psychicznie i kiedy nie wychodzi wiem ze jeszcze nie wszystko jest stracone dopoki mam zarodki. I o dziwo trzymam sie dzielnie hehehe....
                          • justa.21 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 25.07.13, 21:21

My również staraliśmy się naturalnie, w międzyczasie badania badania i jeszcze raz badania. Później decyzja o in vitro, które też nie przechodziłam łatwo ze względu na pco. Przestymulowanie. Do tego mieszkamy za granicą i in vitro muszę robić tak jakby sama bo mąż nie dostanie tyle wolnego. In vitro z rodzicami nie pomagasad

kropeczka
                            • aga1985m Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 10.08.13, 22:45
                              Hej Justa, ja tez jestem z zagranicy - Anglia. Dzisiaj to moj 4dpt i jestem z lekka nerwowa, narazie nic mnie nie boli, ale mam wrazenie, ze czasami cos mnie w brzuszku kluje, a co u Ciebie?
                          • 5tysia1 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 25.07.13, 21:23
                            Te nasze trudy można podsumować przysłowiem ,,Co nas nie zabije to nas wzmocni..."
                            • 5tysia1 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 25.07.13, 21:28
                              Hejka smile
                              Dziś miałam kolejne usg, stymulacja zakończona. Dziś podałam sobie ovitrell, a w sobotę punkcja. Już się boję sad
                              • gutek1973 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 25.07.13, 21:31
                                Bedzie dobrze, trzymam kciuki zeby jajeczek bylo jak najwiecej
                          • justa.21 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 25.07.13, 21:31
                            My również staraliśmy się naturalnie, w międzyczasie badania badania i jeszcze raz badania. Później decyzja o in vitro, które też nie przechodziłam łatwo ze względu na pco. Przestymulowanie. Do tego mieszkamy za granicą i in vitro muszę robić tak jakby sama bo mąż nie dostanie tyle wolnego. In vitro z rodzicami nie pomagasad

kropeczka
                            • gutek1973 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 25.07.13, 21:35
                              To napewno, Nasi rodzice nie sa do konca wtajemniczani zeby nie bylo zbednych pytan typu "i co udalo sie?", moi tescie wiedza tylko tyle ile im maz powie ze mna tego tematu w ogole nie poruszaja zeby mnie nie draznic, no i w sumie dobrze. Ja w sumie podchodzac do criotransferow rowniez jestem sama bo maz jest w innym miescie w delegacji wiec tez lekko nie jest ale jakos daje rade, liczy sie w sumie efekt a nie cala reszta smile
                              • cpt1 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 25.07.13, 22:15
                                Gutek - trzymam kciuki. Bedzie dobrze. Musi sie udac smile)
                • cpt1 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 25.07.13, 22:11
                  Ja gdzies na jakims forum wyczytalam o tym zeby duzo pic, jesc ananasa i pic wino smile to sie stosowalam smile
                  Po transferze czulam sie dobrze. Kazali lezec to lezałam i odpoczywałam smile
                  Transfer mialam w piatek. W pon bylam juz normalnie w pracy.
                  Czulam sie dobrze. W sumie nic mi nie dolegalo.
                  Wzialam moze z 1 apap jak mnie brzuch bolał lekko i to bylo wszystko.
                  Przed zrobieniem bety nie mialam kompletnie zadnych objawow ciazowych. Jedynie mialam potworny bol piersi (to podobno od lekow zawierajacych progesteron).
                  Gdyby nie wynik bety to bym nie wiedziala ze jestem w ciazy smile
                  • gutek1973 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 26.07.13, 00:03
                    dziekuje za odpowiedz ctp1, no wlasnie moze sobie wkrecam i jeszcze wczesnie ale mam wrazenie i czuje ze tym razem jest inaczej, poprzednim razem tak nie bylo. Kurcze zeby sie udalo bede chyba nie tylko za Was ale i za siebie mocno trzymac kciuki smile
                    • zula_5 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 26.07.13, 15:56
                      gutek - a kiedy robisz betę?
                      5tysia to może razem będziemy transferowanesmile bo ja mam mieć w poniedizałek transfer. Dzisiaj byłam na wizycie i endometrium jest oksmile jutro ma dzwonić emriolog - oby zarodeczki się rozmroziły i rozwijałysmile
                      • eclipse83 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 26.07.13, 19:36
                        witajcie,
                        powodzenia na transferach smile ja tez jutro mam transfer i strasznie sie martwie, ale juz za duzo nie zmienie. I trzymam za wszystkie Was kciuki.
                        • gutek1973 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 26.07.13, 19:50
                          hej dziewczyny. Bete robie dopiero 5 sierpnia. Strasznie duzo czasu, dzisiaj jest dopiero 5 dzien po transferze (nie liczac samego dnia transferu). Ogolnie nic sie nie dzieje, nic mnie nie boli, az dziwne, jedyne co to od wczoraj od poznych godzin wieczornych mnie mdli, dzisiaj to juz masakra, watpie zeby to byl jakis objaw - raczej stawiam na dzialanie duphastonu i pewnie ta duchota na dworze. Nie wiem zreszta czy wytrzymam tak dlugo do testu ale z drugiej strony nie chce zapeszac, bo poprzednie bety zrobilam wczesniej niz lekarz mi zalecil a potem do podanego terminu juz nie dotrwalam bo przyszla nieszczesna @. Wiec tym razem grzecznie zaczekam.
    • gutek1973 Re: Lutinus 24.07.13, 15:57
      Hej dziewczyny to ja tez dolaczam. Do ivf przystapilam w kwietniu, pobrali mi 17 jajeczek, 15 sie zaplodnilo, podali mi 2 swiezaki w 3 dobie, do zamrozenia poszlo 8. Ze swiezynek nic nie wyszlo okres dostalam zanim mialam termin na bete. Porazka. W maju przy naturalnym cyklu bez zadnych lekow rozmrozono i podano mi dwie sniezynki, ktore rowniez sie nie przyjely i sytuacja byla dokladnie taka sama jak poprzednio. W czerwcu mialam przerwe i teraz w lipcu wystartowalam ponownie. Cykl bez lekow, endo podobno swietne i pekniety pecherzyk wiec jak doktor stwierdzil super cialko zolte. Teraz jestem 2 dzien po transferze, biore tylko 2xdziennie duphaston, wypoczywam, pije duzo wody, jem duzo ryb, jaj, swiezego ananasa, ogolnie dieta wysokobialkowa, no i przed transferem zaczelam brac acard na rozzedzenie krwi zeby zarodki lepiej sie zagniezdzily. To byly dobre rady dziewczyn z innego watka ktorym sie udalo. Jak bedzie u mnie czas pokaze. Narazie nie mam zadnych objawow, boli poprostu czuje sie swietnie. Mam nadzieje ze tak jak mi tak i Wam sie uda bo przeciez po to to wszystko robimy
      • aga1985m Re: Lutinus 10.08.13, 22:04
        Hej Gutek, mam nadzieję, że udało się po ostatnim transferze. Ja jestem teraz w trakcie i troszkę się denerwuję. Biorę Progesteron, Estrogeny, Acard, no i czuję się super, ale dzisiaj w 4dpt male plamienie, mam nadzieje, ze implantacyjne. Czekam do srody na pierwszy test. Dzisiaj jestem po zastrzyku Ovitral. Juz sie ni moge doczekac hcg.
    • stokrota2424 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 27.07.13, 14:28
      witajcie! moja historia z próbami zostania mama trwa od 2007r, miałam juz 3 lekarzy, 2 kliniki, laparoskopie z histeroskopią stwierdzone PCO, 5 poronień z naturalnych cykli. w zeszłym roku 2 nieudane inseminacje a teraz czas na IVF. od poniedziałku zaczynam Gonapepthl, nie wiem czego się spodziewać. jestem nastawiona pozytywnie ale się boje, pewnie jak każda z Was, po części. 2 miesiąc jestem na Nuvaringu 3 sierpnia kończe anty mam zlecone badania LH i estradiolu w 3 dc mam zgłosić się do kliniki na zastrzyk z Gonalu i Pen. a co dalej to nie wiem bo to mój pierwszy razsmile serdecznie Was pozdrawiam
      • ad-riana Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 27.07.13, 17:40
        hej witamy , witamy i powodzenia smile
        • eclipse83 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 27.07.13, 18:21
          Witaj Stokrotka2424! Ja również od ok 2007 staram się o bycie mamą smile i juz jestem po pierwszym IFV. Strasznie się bałam ale nie taki diabeł straszny. Dzisiaj mialam transfer - za ok 12 dni teścik. Pozdrawiam.
          • 5tysia1 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 27.07.13, 19:20
            Hej dziewczynki smile
            Dziś miałam punkcję, pobranych 15 komórek. Jutro będę wiedziała ile z nich sie zapłodniło itd. Prawdopodobnie transfer będzie we wtorek, czyli dzień po Tobie zula_5
            Pozdrawiam smile
          • stokrota2424 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 27.07.13, 21:04
            smile eclipse83 mam nadzieje że nie będzie strasznie, wszystko da się wytrzymać najgorsze dla mnie jest czekanie i niepewność.
    • ana_pe Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 27.07.13, 20:10
      myslalam ze do Was dolacze, ale od dwoch cykli walcze z candida... co za pieronstwo, nie chce ze mnie wyjsc. Dwie kuracje antybiotykowe i mam nadzieje, ze teraz, po drugiej bedzie juz ok. Od nastepnego cyklu zaczynam wyciszanie i wreeeeszcie rusze do przodu.
      Na razie w srode mam egazmin na prawko i to na razie spedza mi troche sen z powiek smile
      Powodzenia Wam wszystkim

...i liczę na koleny CUD
      • 80agatka Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 27.07.13, 21:38
        cześć dziewczyny miałam transfer 4 lipca z jednego 5 dniowego zarodka ,niestety tylko jeden przetrwał .beta w 8 dpt 12 i strasznie wolno przyrasta między czasie plamienia byłam u lekarza w klinice kazał czekać do poniedziałku z powtórzeniem bety brać leki , więc czekam i nie wiem czego się spodziewać mam mega doła ;-( .w styczniu po 1ivf po podaniu 2 zarodków 5 dniowych beta pięknie przyrastała 6 tyg ciąży widziałam bijące serduszko niestety na kolejnym usg okazało się że ciąża obumarła i dramat ;-(trzymam kciuki za was dziewczyny......
        • stokrota2424 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 27.07.13, 22:00
          80agatka, nie miej doła bo to nie pomaga, musisz myśleć pozytywnie będzie dobrze trzymam kciuki!!!!!
          • ad-riana Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 28.07.13, 09:17
            agata ja tez trzymam kciuki tyle osob trzyma je za Ciebie ze po prostu musi byc dobrze!!!
            • zula_5 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 28.07.13, 15:06
              Dziewczynki a może zrobimy listę z datami testowania? Tak, żeby było wiadomo kiedy której kibicować? Co wy na to? Do mnie dzwoniła kobitka i się zezłościłam bo ja chcę mieć podany od początku jeden zarodek a kobitka mi mówi, że mrożone są po dwa i się nie da. Wściekłam się bo mam takie problemy z kręgosłupem, że generalnie powinnam o ciąży zapomnieć a co dopiero bliźniaczej. Natomiast lekarz powiedział, że się da i jak zwykle dowiem się wszystkiego dopiero jutro. Myślałam też że rozmrożą wcześniej zarodek (mrożony był w drugim dniu) i będę wiedzieć czy się rozwija ale nie - od razu w poniedziałek rozmrażają i podają.
              Mam też pytanie do tych które mają już doświadczenie - kiedy badałyście pierwszy raz progesteron? U mnie w klinice nie robią weryfikacji a ja chciałabym sama iść, żeby niczego nie zaniedbać...
              • ad-riana Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 28.07.13, 15:21
                wiesz co z ta lista to swietny pomysl ...sama zalozylam ten watek a juz nie ogarniam o co tu kaman !!! fajnie ze tyle osob sie dolaczylo ale ciezko to ogarnac... proponuje aby kazda dala taki wpis cos w tym stylusadtakie bardziej konkrety)

(ja akurat nie mam jeszce co napisac ale Wy mozecie , etap stymulki , jej dotyczczasowy wynik, kiedy punkcja , jej wynik , kiedy transfer i czy wogole i kiedy test )
                bede 1 sza:

ADRIANA: w trakcie stymulki w nast tyg punkcja jeszce nie wiem kiedy smile
                • chiyo28 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 28.07.13, 16:16
                  a ja moge sie dołączyć ? wróciłam do staran po połtorarcznej przerwie i szukam sobie miejsca / wsparcia. Aktualnie po IUI, mam testować 6 sierpnia.

trzymam kciuki za wszystkie na wąteczku smile
                  • eclipse83 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 28.07.13, 18:26
                    Ja jestem po transferze w sobote, wczoraj. Po punkcji i zapłodnieniu 6 zarodków w 3 dobie, do 5 doby dotrwały 2. Transfer 1 zarodka po 5 dniach, drugi zarodek do mrożenia. Test ok 9-10 sierpnia. Strasznie się denerwuje bo to moje pierwsze IVF. Trzymam za Was i za siebie kciuki.
                    • kamlka87 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 06.08.13, 19:17
                      eclipse83 -
                  • 5tysia1 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 28.07.13, 18:28
                    chiyo28 jasne,że możesz się dołączyć. Mimo,że testujesz po iui, a my po ivf. Tak jak dla nas tak i dla Ciebie to dni nerwówki i oczekiwania na pozytywny finał....
                    • 5tysia1 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 28.07.13, 18:34
                      A u mnie wygląda tak: wczoraj czyli we sobotę punkcja, 15 pęcherzyków. Dziś po telefonie do lekarza wiem, że 13 zapłodnionych smile Jutro kolejny telefon, mam nadzieję, że informacja będzie równie radosna, a we wtorek prawdopodobnie transfer. Kiedy testowanie to nie wiem...
                      Pozdrawiam i trzymam kciuki smile
                      • gutek1973 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 28.07.13, 19:17
                        Hej dziewczyny!
                        Ja jestem juz w 6 dniu po transferze, zero jakichkolwiek objawow oprocz tego ze wczoraj i dziasiaj mialam takie dziwne ciagniecie w brzuchu, no i od trzech dni w godz. 18-20ta mam mdlosci. Testuje 5 sierpnia. Nie wiem czy wytrzymam i czy nie bedzie powtroki z rozrywki czyli @ przed terminem bety.
                        • tkasiat85 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 31.07.13, 06:02
                          Hej, dzisiaj mam 6 dzień po transferze 3 podejście, od dwóch dni mam tak jak ty ciągnięcie jajników i to by było na tyle, przy pierwszej próbie wiem ze zaczęły mi sie pojawiać żyłki na piersiach i zrobiły sie twarde piersi. ale właśnie nie pamiętam który to był dzień transferu (wtedy zakończyło sie pustym jajem pl.
                          Testuje w tym samym dniu co ty smile oby był dla nas szczęśliwy big_grin
              • stokrota2424 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 28.07.13, 21:22
                hej dziewczyny ja od jutra pierwszy dzień stymulki, wszystko przedemnąsmile trzymam za Was kciuki:smile
                • zula_5 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 29.07.13, 07:55
                  Chiyo, czy my kiedyś znikniemy z tych wątków?

No i pozwoliłam sobie posprzątać bo lista i tak się rozmyła:

Testujemy:
                  gutek - 5.08 (transfer 22.07)
                  chiyo - 6.08
                  eclipse - 9-10.08 (6 zarodków,transfer 27.08 - 1 śnieżynka na zimowisku)
                  zula - ?????(12 zarodków, transfer 29.07)
                  5tysia -????? (15zarodków, transfer 30.08)
                  ADRIANA: w trakcie stymulki w nast tyg punkcja jeszce nie wiem kiedy
                  stokrotka - w trakcie stymulacji
                  • 5tysia1 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 29.07.13, 08:11
                    zula_5 powodzenie dziś smile
                    Jak będziesz już po to daj znać i napisz jak to wyglądało,bo nie wiem czego się jutro spodziewać
                    Pozdrawiam
                    • zula_5 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 29.07.13, 09:49
                      5tysia - mnie też ciekawi choć usłyszałam, że jak trochę dłuższa inseminacja...
                      • gutek1973 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 29.07.13, 12:14
                        Dzisiaj mam chyba jakis kiepski dzien. Martwie sie ze nic nie wyszlo, wiem ze to glupie ale brak jakichkolwiek objawow bardzo mnie martwi. Sto tysiecy mysli na minute zatruwa mi glowe. Wychodze juz chyba z trzeci raz do apteki po test i za chwile sie wracam. Wiem ze to bez sensu ale moj tok myslenia na dzis jest taki ze jak test sikany nie wyjdzie to moge sie pocieszac ze tak to juz z tymi testami jest. Natomiast gdybym zrobila wczesniej bete to wynik powinien juz po 7 dniach od transferu 5 dniowych blastusi juz wyjsc. Ale jak bedzie negatywny to z dzisiejszym moim nastrojem chyba bym wyla jak kojot. Wiem ze pewnie przynudzam ale musialam napisac bo moze bedzie mi lzej jak to z siebie wyrzuce.
                        • gutek1973 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 29.07.13, 12:18
                          Zula tez trzymam kciuki zeby sie udalo, zreszta jak za kazda z Was dziewczyny oby tem miesiac naprawde okazal sie szczesliwy
                          • chiyo28 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 29.07.13, 15:22
                            5tysia1 ja juz raz tez miałam ICSI, ale niestety nie udało sie. Mrozaczków nie miałam, tak wiec jeśli teraz IUI nie wyjdzie, to cała procedura od nowa.
                            • ad-riana Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 29.07.13, 15:30
                              gutek ... a ja bym chciala po transferze nic nie czuc bo przy poprzednich 3 transferach mialam od ok 4dpt bole okresowe ktore okazaly sie zaglada dla moich podejsc.
                              ja modle sie zebym nic nie czula , bo bole okresowe nie byly dla mnie dobrym znkiem wiec glowa do gory !!!
                              wiem ze u kazdej jest innaczej ale u mnie tak bylo . to jest moje 3 invitro choc mam dopiero 27 lat , niestety nigdy sie nie udalo mam nadzieje ze do 3 razy sztuka bo juz naprawde sie nacierpialam zarowno fizycznie jak i psychicznie i jest mi juz z tym naprawde ciezko ....musi sie w koncu udac!!!! moj lekarz mowi ze celin dion udalo sie za 6 razem invitro i jak sie ma sily psychiczne (tu gorzej...)i fundusze trzeba probowac !!!!
                            • 5tysia1 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 29.07.13, 15:32
                              chiyo28 trzymam kciuki za iui smile
                              zula_5 już po transferze?
                              U mnie transfer jutro o 12. Na dzień dzisiejszy 11 zarodków. Chyba nie jest źle?
                              • gutek1973 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 29.07.13, 15:48
                                Dzieki za slowa otuchy. Trudno powiedziec co lepsze. Poprzednie razy mialam z bolami i plamieniami i nie wyszlo. Teraz pewnie tez nie. Jednak mnie pogielo i poszlam po test ktory zrobilam. Jedna krecha no i becze jak dziecko. Wiem ze to glupie ale u mnie zawsze bylo tak ze jak test wyszedl ujemny to juz po robocie. Co za dzien, paskudny. Moze jutro bedzie lepiej, zostaje mi czekac do 5tego ( jesli wczesniej nie dostane @) i zrobic bete ale to juz chyba tylko bedzie formalnosc zeby sie dobic. Sorki za moj pesymizm, ale tak juz ze mna jest ze innych potradie podtrzymac na duchu a siebie niestety nie.
                                • eclipse83 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 29.07.13, 15:56
                                  Hej

zula - jak transfer?
                                  gutek - głowa do góry, czasami mamy lepsze czasami gorsze dni.. a cale te problemy nie tworzą nam łatwej drogi przez zycie tylko sprawiają, że jest przykro i nieprzyjemnie. Poczekaj do 5 i zrób wtedy test, mi lekarz mówił ze hormony które obecnie są w moim organizmie i te które łykam mogą test zafałszować wyniki testu. Wiec głowa do góry - sprawa sie wyjasni za kilka dni. a co do objawów..ja tez narazie nic nie czuje dziwnego, ani bólu, ani nie łaskocze smile zobaczymy co bedzie dalej
                                  5tysia1 - trzymam kciuki za transfer. 11 zarodków to super smile

ahhh to czekanie.. smile pozdrawiam

• zula_5 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 29.07.13, 16:08
                                  Gutek - normalnie przyjdę i Ci lanie zrobię. Masz szczęście, że kobiet w ciąży się nie bije. A tak poważnie to sikaniec nie miał prawa Ci wyjść. Dziewczynom przy ogromnych betach nie wychodzi czasem. Ja też bym chciała ciążę bezobjawową i też po każdej iui miałam bóle okresowe i była kicha więc teraz chcę spokójsmile zawsze byłam dodatkowo wściekła, że tyle się nacierpiałam a efektów brak.
                                  5tysia - transfer faktycznie jak trochę dłuższa iuismile tylko byłam w swojej koszulce i kapciachsmile
                                  • zula_5 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 29.07.13, 16:13
                                    Transfer jak to lekarz powiedział bezproblemowy. Betę mam zrobić po 2 tygodniach. Podano mi na życzenie 1 zarodek 4-komórkowy klasyA a drugi ponownie zamrożono.

Dziękuję dziewczyny za &&&&&&&
                                    5tysia - powodzenia jutro

aktualizuję listę, hehe:
                                    Testujemy:
                                    chiyo - 6.08
                                    zula - 12.08(12 zarodków, transfer 29.07 - 11 śnieżynek na zimowisku)
                                    5tysia -????? (15zarodków, transfer 30.08)
                                    ADRIANA: w trakcie stymulki w nast tyg punkcja jeszce nie wiem kiedy

• chiyo28 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 29.07.13, 17:09
                                      guek stanowczo za wczesnie ten sikaniec. Wiem, ze ciezko wytrzymac, bo sama jestem nałogowym testowaczem, ale wytrzymaj jeszcze kilka dni. Trzymam kciuki.
                                      • gutek1973 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 29.07.13, 19:32
                                        tak powinnam dostac na dupe lanie, pewnie by pomoglo. To w sumie moj pierwszy kryzys od kwietnia, gdzie sie zalamalam. Ale i tak bywa, pewnie jak nie tym to moze nastepnym razem. Coraz wieksza grupka na liste "bety" sie zbiera. Fajnie.
                                        • 5tysia1 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 29.07.13, 19:44
                                          gutek1973 głowa do góry smile Trzymam kciuki smile
                                          • 80agatka Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 29.07.13, 19:51
                                            trzymam mocno mocno kciuki wink
                                            • 5tysia1 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 29.07.13, 19:59
                                              80agatka trzymam kciuki. Oby ten czarny scenariusz nie sprawdził się....
                                              Znam Cię z wątku styczniowego, w którym na początku byłam aktywna
                                              • gutek1973 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 29.07.13, 20:30
                                                ja za Was tez mocno trzyma kciuki - tak na maksa!!!!!
                                                • gutek1973 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 29.07.13, 22:38
                                                  Powiedzcie mi dziewczyny, jak to jest ze sluzem? Bo ja wlasciwie od transferu przestalam miec jakikolwiek sluz, totalna susza tylko w sumie w 3 dpt mialam malenka czerwona plamke na bieliznie. Czy to normalne z tym sluzem? Czy jak to powinno byc? Wiem, ze moze to glupie o co pytam ale bardzo mnie to intryguje i zastanawia
                                                  • ma1c Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 30.07.13, 07:43
                                                    Witam,
                                                    gutek1973 nie pamiętam jak wyglądał mój śluz po transferze, ale ja miałam małą plamkę krwi na bieliźnie w 5dpt i mi się wtedy udało. Ta plamka to plamienie implantacyjne. Ja wtedy byłam wręcz pewna, że się udało i czekałam tylko aby dla formalności to potwierdzić betą. Niestety miałam poród przedwczesny i moja córeczka mimo, że walczyła o życie - nie udało się. Ach szkoda słów. Teraz dochodzę do siebie, po tym co mnie spotkało i próbuję od nowa. Mam 1 zamrożony zarodek i próbuję swojego szczęścia od nowa. Transfer będę miała w następnym tygodniu. Póki co wizytę mam w klinice 2 sierpnia. Obstawiam transfer 5 - 6 sierpnia.
                                                  • gutek1973 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 30.07.13, 08:05
                                                    Bardzo Tobie wspolczuje, smutna historia. Mam nadzieje i zycze Tobie z calego serca zeby tym razem wszystko sie udalo!!!
                                                  • zula_5 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 30.07.13, 10:53
                                                    gutek - nie wiem jak to jest ze śluzem bo non-stop leci ze mnie luteina... Nienawidzę tegosad
                                                  • gutek1973 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 30.07.13, 12:04
                                                    Poprzednio z luteina tez mialam wyciek, bez wkladek ani rusz, tym razem mam duphaston i susza ale tez z drugiej strony nie mam brazowych uplawow ktore mi wtedy towarzyszyly - raz od 8 dpt a drugi od 6 dpt i tak do @ niestety. Juz sama nie wiem czy to dobrze czy zle. Czekam na 5 tego na test, sikaczy juz nie robie. Tyle ze ten czas tak mi sie wyjatkowo wlecze jak pewnie kazdej z Was. Rozne wypowiedzi wczoraj na forach czytalam ze raz wychodzi a innym razem nie chociaz beta jest dodatnia wiec faktycznie zwariowac idzie i nie wiadomo co mysle .
                                                  • stokrota2424 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 30.07.13, 16:02
                                                    hej gutek1973 wydaje mi się że beta jest najpewniejsza. jak pisałam na samym początku 5 razy poroniłam przy każdym razie miałam bardzo obfity śluz. sikańców nie robiłam po tym jak po 3 pierwszych razach one nie wychodziły a beta była dodatnia.ja doświadczyłam przez te 5 razy fatalnych oczekiwań na wyniki, czekanie jest okropne roiłam bete wg wskazówek dra wychodziła np 29 same początki a po trzech dniach było juz tylko 9 potem 2 i tak za każym razem. crying dr stwierdził że te "ciąże" się nie zadomowiały, zastanawiam się jak będzie przy transferze może być tak samocrying
                                                  • gutek1973 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 30.07.13, 19:56
                                                    Wiesz stokrotka2424 wiem ze moze to glupie co napisze ale u Ciebie przynajmniej cos sie dzialo, organizm jednak w pewnym sensie probowal zaskoczyc wiec uwazam ze sa duze szanse ze w koncu sie uda tak od poczatku do konca i bardzo Tobie tego zycze. A u mnie nic, nawet ciazy biochemicznej nie mialam wiec albo zarodki po transferze padaja albo jest cos nie tak z zagniezdzeniem. Zobaczymy. Napiszcie dziewczyny swoje odczucia po transferze bo kazda z Nas przechodzi to roznie i byc moze to bedzie pomocne komus kto dopiero zaczyna. Da to troche spokoju a napewno nadzieji .
                                                  • eclipse83 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 30.07.13, 19:59
                                                    ja po transferze czuje się normalnie, czasem odczuwam jajniki ale nie boli. poza tym dzisiaj złapałam doła..i już nie mogę się doczekać dnia testu. Pozdrawiam
                                                  • 5tysia1 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 30.07.13, 20:24
                                                    A u mnie transfer był dzisiaj i to dopiero pierwszy. Więc w ogóle jestem zielona w tym temacie. Podano mi 2 zarodki klasy B, a 5 poszło na ,,zimowisko". Testowanie za 2 tygodnie czyli 13....
                                                    Trzymam kciuki i pozdrawiam smile
                                                  • 5tysia1 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 30.07.13, 20:33
                                                    Uaktualniam listę smile
                                                    Testujemy:
                                                    chiyo - 6.08
                                                    zula - 12.08 (12 zarodków, transfer 29.07 - 11 śnieżynek na zimowisku)
                                                    5tysia -13.08 (transfer 30.08 - 5 śnieżynek na zimowisku)
                                                    ADRIANA: w trakcie stymulki w nast tyg punkcja jeszcze nie wiadomo kiedy
                                                    Zgadza się kobitki?
                                                  • kecel Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 15.08.13, 15:48
                                                    Jeszcze jednasmile punkcja w sobotę 17, transfer we wtorek 21, pierwszy raz:] mam około 20 pecherzykow,
                                                  • justa.21 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 15.08.13, 18:43

• 1julka84 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 15.08.13, 19:58
                                                    czesc Justa. Dzień jak co dzień, bolące i nabrzmiałe piersi, czasami jakieś mrowienie lub ukłucie w dole brzucha i częste siusianie, żadnego plamienia. Nie wiem co z tego będzie. Mam chęć zrobić jutro rano test siusiany, ale nie chcę sobie psuć nastroju i chyba poczekam do poniedziałku na badanie krwi. Najgorsze, że zaczynam mieć problemy ze snem, ale jak tu o tym nie myśleć.....
                                                  • justa.21 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 15.08.13, 20:34

Julka84 wierzę, że chciałabys już zrobić test. Ja myślę, że tobie sie udało. .. żadnego plamienia jak dotąd to chyba dobry znaksmile
                                                    kropeczka
                                                  • 1julka84 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 15.08.13, 20:40
                                                    wszyscy piszą, że plamienie to dobry znak smile podpowiedz mi proszę po ilu dniach od punkcji czy transferu powinien wystąpić @, jeśli się nie powiodło, ja miałam transfer 07/08, wiec dzisiaj to 8dpt
                                                  • 5tysia1 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 15.08.13, 21:17
                                                    1julka84 napisał(a):

> wszyscy piszą, że plamienie to dobry znak smile podpowiedz mi proszę po ilu dniach
                                                    > od punkcji czy transferu powinien wystąpić @, jeśli się nie powiodło, ja miała
                                                    > m transfer 07/08, wiec dzisiaj to 8dpt

U mnie plamienie zaczęło się 9dpt, czyli jeszcze przed planowaną betą i testem. A krwawienie zaczęło się 10dpt sad
                                                  • justa.21 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 15.08.13, 21:19
                                                    wiesz chyba z plamieniem to bywa różnie. U mnie zaczynało się właśnie 7go, 8go dnia i tak do okresusad choć zawsze robiłam jeszcze betaHCG łudząc się że to może plamienie implantacyjne.
                                                  • 1julka84 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 15.08.13, 21:45
                                                    w takim razie to chyba jednak lepiej kiedy nei ma tego plamienia, więc mam nadzieje ze sie nie pojawi, no nic, pozostaje tylko czekac, dam znac jak odbiore wyniki o ile nie przyjdzie @ do poniedzialku, 3 majcie sie cieplutko i dziekuje za wsparcie, do uslyszenia
                                                  • 1julka84 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 17.08.13, 14:10
                                                    czesc dziewczyny, chyba powiele zły los, wczoraj wieczorem pojawiła się 1 plamka, dzisiaj kolejne 2........ (10dpt), czuję że nie będę miala po co iść w poniedziałek do laboratorium sad(((
                                                  • justa.21 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 17.08.13, 16:47
                                                    Hej julka84 nie wiem co powiedziecsad Może zdarzy sie jeszcze cud. Julka nie martw sie przed czasem. Trzymaj sie cieplutko.
                                                  • 1julka84 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 19.08.13, 20:08
                                                    no i odebrałam wynik bety, 12 dpt - 2,28, pewnie nic z tego nie będzie, dzisiaj niestety juz nie zlapalam lekarza wiec jutro z rana sie dowiem czy odstawic leki, @ jeszcze nie przyszla, plamienie mialam 9-10 dpt, wiec moze tak pozno sie zagniezdzal zarodek i dlatego jeszcze niska beta.... jakos trzeba sie pocieszac uncertain
                                                  • justa.21 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 19.08.13, 21:23
                                                    julka84 jutro się pewnie coś dowiesz od lekarza. Pewnie będziesz musiała powtórzyć betęsmile
                                                  • 1julka84 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 20.08.13, 09:36
                                                    justa.21 zgadza się, mam dalej przyjmować leki i powtórzyć bete za 2 dni, jakaś iskierka na cud się jeszcze pojawiła
                                                  • justa.21 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 20.08.13, 10:27

• 1julka84 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 22.08.13, 19:51
                                                    koniec wielkiego oczekiwania i czar prysł, dzisiaj beta 1,20 lekarz kazał odstawić leki sad(((
                                                  • justa.21 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 22.08.13, 21:20
                                                    julka84 bardzo mi przykrosad jak się czujesz? kiedyś się uda...
                                                  • 1julka84 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 22.08.13, 21:31
                                                    hmmm jak sie czuje? pewnie jak każda z nas po takiej porazce, niesamowicie przykro, bol porazki i strach, bo nie mamy zadnych sniezynek i niewiele zamrozonego materialu meza, a nie chce zeby przechodził kolejna biopsje, bo wiem jak cierpiał z bólu, ale pozostaje tylko dojsc do siebie i za pare miesiecy startowac 2 raz, moze akurat na grudzien wypadnie i dostaniemy prezent na gwiazdke. Justa.21 bardzo Ci dziękuję za wsparcie, bo chyba nikt nie zrozumie nas lepiej, jak osoby w podobnej sytuacji. Jeszcze raz dziękuję i Tobie zyczę powodzenia. Pozdrawiam
                                                  • justa.21 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 22.08.13, 21:38
                                                    julka84 ty też się trzymaj!!! rozumiem twój ból... musi nam się przecież kiedyś udać.
                                                  • 5tysia1 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 30.07.13, 20:36
                                                    Uaktualniam listę smile
                                                    Testujemy:
                                                    chiyo - 6.08
                                                    Zgadza się kobitki?
                                                  • ma1c Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 30.07.13, 22:16
                                                    Jeszcze ja chcę trafić na tą listę. Transfer około 5 - 6 sierpnia.
                                                    Odebrałam dziś wynik wymazu. I wkurzyłam się nieźle jak zobaczyłam wynik. Mam nadal paciorkowca i candidię. Mimo, że ostatnio wzięłam całkiem sporo leków na to dziadostwo. Transfer tuż tuż a ja nie pozbyłam się tego paskudztwa.
                                    • tkasiat85 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 31.07.13, 06:10
                                      Dla odświeżenia listy smile
                                      Transfer 25.07
                                      ( 2 zarodki na zimowisku)
                                      Test 3.08
                                      Pozdrawiam
                                      • zula_5 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 31.07.13, 08:50
                                        Dziewczyny same aktualizujcie listę tak jak 5tysiasmile

Testujemy:
                                        tkasia - 3.08 (transfer 25.07 - 2 śnieżynki na zimowisku)
                                        chiyo - 6.08
                                        ma1c - ???? (transfer 5-6.08)
                                        • zula_5 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 31.07.13, 09:02
                                          ma1c - a ten paciorkowiec i candida wyszły Ci normalnie z wymazu z pochwy? Pytam bo interesuję się tym tematem bo pogejrzewałam u siebie grzybicę jelit i dużo o tym czytałam... m.in. to że to dość długo można leczyć.... Choć nie wiem jak wygląda to w innych miejscach niż jelitasmile oby nie tak opornie się zwalczało...

gutek - ja na razie totalnie niec nie czuję - nie chodzi mi o objawy tylko odczucia bólowe czy jakiś dyskomfort. Po iui zawsze czułam się fatalnie a teraz totslnie nic. W dniu transferu jedynie delikatnie ciągnął mnie brzuch a wczoraj mimo tego, że siedziałam normalnie w pracy, byłam na zakupach i takie tam (chodziłam po schodach tam i z powrotem bo winda dalej nie działa) nie czuję nic. Nie wiem czy to dobrze czy źle ale nie chcę się tym zamartwiać. Tak jak już pisałam dla mnie najgorsze było jak padałam z nóg i bolało a potem okazywało się, że klapa...
                                      • gutek1973 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 31.07.13, 15:05
                                        Hej dziewczyny. Dzis jest moj 9 dpt. Jakichkolwiek objawow brak, piersi nie bola, czasem moze czuje delikatne uklucie w prawym jajniku. Sluzu w dalszym ciagu brak, totalna susza i standardowo po poludniu mdlosci. Zobaczymy co to dalej bedzie, denerwuje sie bo zbliza sie termin @ planowo 2-4 sierpnien. Mam nadzieje ze sie nie zjawi
                                        • eclipse83 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 31.07.13, 15:53
                                          gutek trzymam kciuki smile ja już nerwowo przebieram nogami choć jeszcze ponad tydzień do testu. Czuję sie w miare normalnie, tylko piersi takie wielkie mi sie zrobiły, ale to moze wpływ leków. Ty już niedługo testujesz.. zazdroszcze smile
                                          • ma1c Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 31.07.13, 16:31
                                            Dziewczyny najgorsze jest to czekanie. Gutek Ty za chwilkę będziesz znała wynik. Jest na prawdę czego zazdrościć.
                                            Eclipse83 - tydzień szybko zleci.
                                            Gdy wy już będziecie znały wyniki ja dopiero zacznę odliczać te najdłuższe 2 tygodnie. Mam nadzieję, że nie zostawicie mnie tu samej.
                                            Ja z moim paciorkowcem znamy się już bardzo długo. Pamiętam, że jak już byłam na studiach to mi to paskudztwo wychodziło. Ale wtedy nie było z tym większych problemów żeby to wytępić. Teraz mam olbrzymi problem. Przed in vitro czekałam na "dobry moment" aż 1,5 roku. Cały czas byłam na prochach i non stop coś wychodziło w posiewach. Jeśli nawet nie było paciorkowca to pojawiało się coś innego, żeby przy kolejnym badaniu znowu był paciorkowiec. Jest strasznie ciężko mi się go pozbyć. Wymaz robię zawsze z szyjki macicy. Teraz on wyszedł mi w kwietniu. Leczyłam go cały czas i sądziłam, że się go pozbyłam. Zrobiłam kontrolnie wynik, by być pewnym, że nic nie ma. A tu niespodzianka.
                                            Mój gin ma teraz urlop, ale kontaktowałam się z nim i kazał mi wziąć penicylinę. Żebym zaczęła stosować ją dzień przed transferem. Że będzie działała osłonowo.
                                            Za to lekarka (internistka) w przychodni, która przepisywała mi ją doradziła mi bym zaczęła brać ją od dziś. Tak bym skończyła ją brać najpóźniej w dniu transferu.
                                            A wy co sądzicie? Czy antybiotyk tuż przed transferem albo w czasie transferu nie spowoduje, że zarodek będzie miał mniejsze szanse na zagnieżdżenie się?
                                            • eclipse83 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 31.07.13, 16:40
                                              ma1c ja brałam antybiotyk po punkcji ale skończyłam dzień przed transferem. Z tego co wiem to po transferze już nie jest to wskazane - w końcu możesz być w ciąży.
                                            • gutek1973 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 01.08.13, 17:36
                                              Trudno powiedziec czy antybiotyk ma jakis wplyw ale skoro lekarz zalecil to wie co robi. Glowa do gory bedzie dobrze. Powiem Wam ze im blizej testu tym wieksze nerwy. Dzisiaj bolal mnie brzuch jakbym juz miala @ wiec latam co chwile do toalety i sprawdzam. Jakas paranoja. Dopatrzylam sie malej brazowej plamki na bieliznie i mam mega stresa bo w moim przypadku przed@ mam zawsze brazowe uplawy. Jestem ciekawa czy dotrwam do testu.
    • 80agatka Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 31.07.13, 16:54
      hej dziewczyny mi dziś beta spada wiec powoli wszystko staje się jasne ze nic z tego nie bedzię ;-(w szpitalu dostaje szału widok matek z maluchami mnie dobija mam nadzieje ze jutro wszystko sie wyjaśni i wyjdę do domu ....na usg uwidocznił mi się mięśniak i mam cystę w jajniku i płyn po pobranych komórkach ,nie wiem może kiedyś podejdziemy jeszcze raz jak zbierzemy finanse i chce odpocząć po ciężkich miesiącach jestem zmęczona psychicznie przytyłam dużo po tych hormonach dojść do siebie .jest mi smutno tak bardzo ;-(trzymam za was dziewczyny kciuki....
      • eclipse83 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 31.07.13, 17:17
        bardzo mi przykro.. mam nadzieje że w przyszłości uda Ci się zajść w ciąże naturalnie lub nie. Sama znam jeden taki przypadek, zatem trzymam kciuki.
        • justa.21 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 31.07.13, 19:39
          trochę was tu dziewczyny podczytuję bo sama czekam na kolejne ivf we wrześniu. Mam takie pytanie czy któraś z was robiła jakieś badania immunologiczne przed in vitro?
          • eclipse83 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 31.07.13, 19:46
            hej,
            ja generalnie miałam sporo różnych badań porobionych bo od kilku lat lecze sie na gruczolaka przysadki i mam cukrzyce - wiem że niektóre lekarz sobie przepisywałsmile Standardowe morfologie, bakterie itp. Wirusowe badania (wzw, hiv itp) robili mi i mężowi zaraz przed stymulacją.
            • justa.21 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 31.07.13, 19:53
              w zasadzie też miałam dużo różnych badań robionych, ale tak siedząc w domu i czekając i zastanawiając się czy tym razem zarodek się zagnieździ wyszukałam, że przy nieudanych 3 próbach ivf należałoby zrobić badania immunologiczne. Czyli że może moje ciało traktuje zarodek jako ciało obce i go niszczysad(( nie wiem czy jeszcze raz powtórzyć wszystko i gdyby coś to później zrobić te badania?
              • basia_blondi Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 31.07.13, 20:41
                Witajcie dziewczyny. Zostałam zakwalifikowana do programu, cała procedura odbędzie się w sierpniu. Podpisałam całą masę dokumentów w tym część dla ministerstwa, pozostałe stworzone przez realizatora. Nie dostałam do domu ani jednej kopii. Teraz jak się tak nad tym zastanawiam to parę spraw mi nie pasuje. Rozwiejcie więc na początek pierwszą z moich wątpliwości, która dotyczy ile zarodków może zostać zamrożonych podczas pierwszego podejścia jeśli mam powyżej 35 lat. Bo albo ja czytam program bez zrozumienia albo lekarz wprowadza mnie w błąd? Przeszłam już starając się o dziecko z mężem przez piekło, kilka różnych operacji, bardzo częste zapalenia, torbiele, kilkanaście inseminacji, po jednej z nich okazało się że jestem w ciąży, niestety po kilku miesiącach, parę dni po porodzie dziecko zmarło. Nie rozumiem więc dlaczego osoby które mogą dać szczęście wykorzystują swoją "władzę". Staram się nie myśleć za często o tym wszystkim co się stało ale przychodzą jednak takie dni, że .... po prostu mam dość i zastanawiam się jak długo jeszcze wytrzymam.
                • ma1c Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 31.07.13, 20:52
                  Witaj,
                  doskonale Cię rozumie. Mi też po porodzie zmarło dziecko. Musisz być silna i dalej walczyć o swoje szczęście. Z tego co ja wyczytałam i jeśli dobrze pamiętam, to przy pierwszych dwóch podejściach można zapłodnić max 6 komórek. Dopiero przy trzeciej próbie można zapłodnić wszystkie, które się uzyska. Fakt, że jesteś po 35 roku życia daje Ci prawo, żebyś jednocześnie miała podczas transferu podane 2 zarodki a nie jeden.
                  • basia_blondi Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 31.07.13, 21:10
                    Niech moc będzie z nami.
                    Może nudzę ale jednak zależy mi na tym ile tych zarodków można zamrozić. Chciałabym aby za pierwszym razem zamrozili jak najwięcej zarodków, bo nie chcę niszczy organizmu lekami.
                    W programie str. 8 - cytat ... u pacjentek do 35 roku życia w pierwszym cyklu można zapłodnić do 6 komórek. Po dwóch nieudanych próbach istnieje możliwość zapłodnienia wszystkich uzyskanych komórek, u pacjentek powyżej 35 roku życia nie ogranicza się liczby zapłodnionych komórek.
                    Więc wiem że nic nie wiem. Proszę zinterpretujcie to. Napisałam też meila do Ministerstwa Zdrowia ale od 2 tygodni nie dostałam odpowiedzi. Pozdrawiam.
                    • eclipse83 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 31.07.13, 21:54
                      MZ to urząd więc z interpretacją może być różnie..niestety. Ja tez ide programem i najgorsze dla mnie jest to ze tylko 1 zarodek transferują sad
                      • zula_5 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 01.08.13, 15:46
                        Agatko - tak mi przykrosad nawet nie wiem co Ci napisać... Ta beta to była w takim razie wkońcu z ciąży pozamacicznej czy nie? Bo przecież przyrost bety był... Nie kumam tego dlaczego musimy przez to wszystko przechodzić...

Blondi - to co cytujesz dotyczy zapłodnienia więc nie wiem ja oni interpretują zamrażanie... Dla mie to jest jasne, że jak można wszystkie zapłodnić to też można zamrozić te co zostaną... Przecież niszczyć nie można. Ciekawi mnie tylko czy dla wszystkich z MZ jest to też takie jasne.

justa - ja jestem przypadkiem imunologicznym i miałam mnóstwo badań immunologicznych robionych, mimo, że za mną dopiero pierwszy transfer więc jak coś chcesz wiedzieć to pytaj...

Ja dzisiaj się czuję w ciąży... tzn od rana ciągnie mnie brzuch i wcale mnie to nie cieszy bo ja znowu mam nastawienie, że to nie wróży nic dobrego bo zaczyna się dziać to samo co po 3 nieudanych iuisad

gutek - nie daj się złym nastrojom. Ja też dzielnie walczę ze sobąsmile
      • birgi Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 01.08.13, 16:28
        Witaj Agatko,

cały czas śledziłam Twoją walkę i strasznie mi przykro, że się nie udało. Wiem co przeżywasz bo ja przeszłam przez to samo w grudniu. Cystą i płynem się nie przejmuj powinny po 1-2 cyklach się wchłonąć.

Ściskam Cię mocno
        Birgi
    • birgi Witam 01.08.13, 16:36
      Witajcie Kobiety,

Ponieważ nie ma wątku sierpniowego postanowiłam dołączyć do Was smile. Jestem dziś po wizycie w klinice i startuję do ICSI na cyklu własnym.
      W ciągu ostatniego 1,5 roku to jest moje 7 (i ostatnie podejście). W tym czasie tylko raz szłam krótkim protokołem a reszta to były cykle własne. Z tych 6 podejść dwa razy nawet nie doszło do transferu (raz komórka się nie zapłodniła a raz miałam 3 puste pęcherzyki). W grudniu byłam w ciąży biochemicznej.
      Walczę o drugie dziecko. Mam już 11 letniego syna z in vitro.

Ściskam Was mocno i trzymam kciuki
      Birgi
      • gutek1973 Re: Witam 01.08.13, 17:42
        Agatko bardzo mi przykro . Musisz byc dzielna bo jeszcze wszystko przed Toba. Czasem zycie niesie wiele niespodzianek wiec rownie dobrze taka niespodzianka moze przytrafic sie Tobie w najmniej spodziewanym momencie. Tego zycze Tobie z calego serca i bede trzymac kciuki tak dlugo jak bedzie trzeba.
        • 80agatka Re: Witam 01.08.13, 18:28
          dziewczyny dziękuję za wsparcie trzymam mocno kciuki za was mocno mocno .....na szczęście była to ciąża nie pozamaciczna i odbyło się bez zabiegu,czekam teraz na @ smutno mi ale trzeba żyć dalej pozdrawiam
          • justa.21 Re: Witam 01.08.13, 22:00
            zula_5 nigdy nie zastanawiałam się, że immunologia to może być kolejna przeszkodasad(( Miałam jeden transfer ze świeżego zarodka,drugi z dwóch mrozaczków a trzeci z trzech. We wrześniu przystępuję do krótkiego protokołu i żaden lekarz do tej pory nie wspomniał o takich badaniach. Dlatego zastanawiam się, czy przystąpić do kolejnej próby? Czy udać się do immunologa? Mam 31 lat i PCO...
            • eclipse83 Re: Witam 01.08.13, 23:24
              zula_5 do wrzesnia jeszcze miesiac..moze warto odwiedzic immunologa i sie upewnic ze nie ma to wpływu. Moze porozmawiaj ze swoim lekarzem o tym i zobaczysz co powie.

Ja dzisiaj mam kiepski dzien. 5dpt i tak srednio sie czulam, ake mysle ze to po lekach moze. Jeszcze tydzien do testu, straszne jest to czekanie. A co u Was słychać?
              tkasia testujesz za 2 dni, daj znać jak wyniki. Trzymam kciuki smile
              • gutek1973 Re: Witam 02.08.13, 00:07
                Mi do testu zostaly 3 dni. Teraz dopiero zaczela sie nerwowka. Tak jak pisalam wczesniej martwie sie czy dotrwam czy zdarzy juz przyjsc @. Ogolnie czuje sie dobrze, w dalszym ciagu zadnych objawow ani na tak ani na nie. Dzisiaj jedynie bardzo bolal mnie brzuch jakbym juz miala @. Biegam co chwile do kibelka i sprawdzam jak jakas wariatka. Straszne nerwy, oj straszne. Mam nadzieje ze jak juz uda mi sie zrobic bete to bedzie ciazowa.
                • zula_5 Re: Witam 02.08.13, 11:32
                  Birgi - pamiętam Cię z innych wątków. Powiedz czemu tak na naturalnych cyklach jest to wszystko robione? Kiedyś czytałam właśnie wypowiedzi dziewczyn, że tak naturalnie zbierają komórkę po komórce i dopiero jak uzbierają to jest transfer i strasznie mnie to zaciekawiło.

Eclipse - to justa pisała o immunologii, że myśli o badaniach a nie jasmile

Justa - immunologia ma przeogromne znaczenie ale lekarze i tak nie widzą jak ją leczyć na bardzo. Ja najeździłam się po róźych profesorach i każdy miał swoje zdanie, swój sposób leczenia a ja miałam coraz większy mętlik w głowie. Generalnie uważam, że warto zrobić podstawowe przeciwciała bo na niektóre podaje się leki... Głównie encorton i heparynę. Miałaś już te dwa leki stosowane przy ivf? No i jeszcze stosuje się szczepienia lub wlewy...
                  • birgi Re: Witam 02.08.13, 11:46
                    Cześć Zula,

podchodzę na naturalnych cyklach przede wszystkim dlatego, że mam za wysokie FSH. Norma do pełnej stymulacji jest 10 a ja mam zazwyczaj kilkanaście. Ale jest jeszcze jeden powód. Mam 44 lata i chcę mieć tylko jeszcze jedno dziecko. Jeśli byłabym na pełnej stymulacji i udałoby się uzyskać i zapłodnić więcej niż trzy komórki, to musiałabym zamrozić zarodki. A co jeśli zaszłabym w ciążę? Następne dziecko w okolicach 50-tki wink? Oddanie do adopcji nie wchodzi w grę. Z tego też powodu nie zbieram komórek tylko mam na świeżo zapładniane te które są pobierane. Jest to dużo droższe od "zbierania" ale ja trochę nie mam wyjścia. Przeogromnie chcę mieć jeszcze dziecko, ale niestety muszę być rozsądna. Postanowiłam sobie, że muszę urodzić przez 45 urodzinami. Przypadają w czerwcu, więc to podejście będzie ostatnie. Strasznie się boję, bo wiem że to już koniec, ale cały czas mam jeszcze nadzieję...

Ściskam
                    Birgi
                    • gutek1973 Re: Witam 02.08.13, 14:33
                      Hej dziewczyny, no i zalapalam dola, tak jak przewidywalam nic z tego nie bedzie. Wczoraj jedna mala plamka a dzisiaj troszeczke wiecej jasnobrazowego sluzu wiec nieublagnie nadchodzi @. Jeszcze mialam nadzieje ale pekla jak banka mydlana. Niestety tego typu objawy u mnie to wlasnie @. Masakra!!!! Jeszcze tylko to ze mam 4 mrozaczki jakos mnie trzyma. Wiec wychodzi na to ze kolejne podejscie wrzesien.
                      • eclipse83 Re: Witam 02.08.13, 16:06
                        Zula masz racje - przepraszam smile

gutek1973 nie martw się. Ty mozesz podchodzic juz we wrzesniu. Mi lekarz powiedzial ze ok 5-6 miesiecy trzeba bedzie odczekac sad a tez nie czuje zeby teraz cos mialo sie udać. Głowa do góry.
                      • basia_blondi Re: Witam 02.08.13, 19:34
                        Gutek_1973 przykro mi bardzo, ale trzymaj się dzielnie i miej nadzieję.
                        Ja właśnie rozpoczęłam 1 podejście do in vitro, procedura krótka za tydzień transfer trzymajcie moje drogie kciuki.
                        • chiyo28 Re: Witam 02.08.13, 19:39
                          birgi ja tez Cie pamietam. Trzymam mocno kciuki za Ciebie.

Gutek przytulam mocno.

U mnie 10 dpo/IUI i 1 kreska na sikancu. Wiem, ze jeszcze wczesnie, ale chyba jednak znowu nic sad
                  • 5tysia1 Re: Witam 02.08.13, 18:19
                    zula_5 jak u Ciebie samopoczucie? Pytam się Ciebie, bo miałaś transfer dzień wcześniej. U mnie żadnych objawów, czuję się "normalnie", nawet piersi po progesteronie nie bolą...
                    Pozdrawiam smile
                    • gutek1973 Re: Witam 03.08.13, 07:35
                      Hej dziewczyny! No coz zaczynam 12 dpt. Nie wiadomo co dalej. Rano i wieczorem bardzo boli mnie brzuch a wlasciwie jakby mi prawy jajnik ktos wyrywal. Latam co chwile do kibelka i sprawdzam czy juz jest @. W ciagu dnia pojawiaja sie jasno-brazowe plamki. Objawow zadnych moze poza tym ze od czasu do czasu mnie mdli.
                      Chiyo28 robienie testow sikanych jest bez sensu, ja sobie juz odpuscilam zeby nie zwariowac do reszty. Czytalam o wielu przypadkach gdzie test sikany w dniu bety byl ujemny a beta ciazowa.
                      Tkasia - dzisiaj juz testujesz. Daj znac jaki wynik. Trzymam kciuki.
                      • gutek1973 Re: Witam 03.08.13, 08:40
                        ludze sie jeszcze ze moze cos z tego bedzie a w zasadzie czekam na @. W sumie sukces ze @ nie dostalam wczoraj - zgodnie z terminem. To zawsze jest cos i maly krok do przodu.
                        • 5tysia1 Re: Witam 03.08.13, 09:21
                          gutek1973 trzymam mocno a mocno kciuki, żeby @ nie przyszła. ,,A sio a sio..."
    • 80agatka Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 03.08.13, 20:40
      cześć ,ja nadal czekam na @ lub samoistne poronienie leki odstawiłam w czwartek nadal nic ,bolą mnie piersi nadal .......niewiem co o tym myśleć mam stresa miała ktoraś z was tak?
      • gutek1973 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 04.08.13, 09:36
        80agatka - wspolczuje Tobie nie ma to jak czekanie. Ale musisz byc dzielna. W tym temacie nie poradze Tobie za bardzo bo nigdy w takiej sytuacji nie bylam.
        tkasia- jak test, nie odzywasz sie, wszystko ok?
        chiyo28 - testujesz dzien po mnie. Jak sie czujesz? Mnie nerwy zjadaja i oczywiscie dalsze bieganie do toalety i sprawdzanie czy jest @ czy jednak nie ma. Jutro rano jak pojade na krew to chyba sie rozlece tak sie denerwuje.
        I tak ogolnie - dziewczyny co u Was? Jak Wy sie czujecie?
        • eclipse83 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 04.08.13, 10:59
          hej,

ja mam zmienne nastroje. Wydaje mi sie ze to po lekach. Jajniki mnie czasem pobolewają ale przestaja, mam wrazenie ze tym razem to sie nie udało. no ale ja mam jeszcze prawie tydzien do testowania. Dziewczyny piszcie jak u Was. Agatko ja tez nie pomoge ale trzymam mocno kciuki - no i nie stresuj sie bo to na pewno nie pomoze..choc wiem ze latwiej doradzac smile
          pozdrawiam
          • zula_5 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 04.08.13, 13:05
            A mój organizm ma dość leków... Wczoraj bolała mnie nerka i wątroba. Marnie znoszę hormonysad 5tysia - objawów jakichkolwiek brak ale ja ich nie wypatrujęsmile Tylko spokój może nas uratować, hehe
            gutek - ja jakoś czuję, że się udało Tobiesmile optymizm mam za Ciebie, hehe
            tkasia - czekamy na pozytywne wieści. To nas przetrzymujesz z informacjami...
      • birgi Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 04.08.13, 13:00
        Cześć Agatka,

Ja w grudniu przy ciąży biochemicznej odstawiłam utrogestan jak beta spadła prawie do "0". @ przyszła dwa dni później.

Ściskam
        Birgi
        • gutek1973 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 04.08.13, 14:09
          zula - obys miala racje to bylby dla mnie mega pozytywny SZOK po tym wszystkim co mnie po transferze spotkalo. Z tego szoku chyba bym wyszla dopiero po porodzie hehehe... Ale dla mnie w pewnym sensie to juz jest maly sukces ze w ogole uda mi sie dotrwac do bety.
          Jestem z Wami wszystkimi dziewczyny i caly czas kciukam oby dobrych wiesci w tym watku bylo jak najwiecej.
          • 5tysia1 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 04.08.13, 19:49
            Właśnie gute1973 oby tych dobrych wieści było jak najwięcej....
            Jak samopoczucie przed jutrzejszą betą? Trzymam kciuki i czekam na dobre wieści smile
            Daj jutro znać
            • gutek1973 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 05.08.13, 06:24
              Hej dziewczyny, wlasnie szykuje sie na badanie. Nerwy straszne. Nie wiem co bedzie ale chyba nie bede jednak miala dobrych informacji. Zrobilam rano test sikany i wyszedl negatywny sad wiec beta to juz pewnie tylko formalnosc zeby zakonczyc ta nierowna walke. Ale mimo wszystko trzymajcie kciuki zeby wydarzyl sie cud.
              • eclipse83 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 05.08.13, 06:50
                Gutek trzymam kciukasy mocno! daj znać co i jak po badaniu.
                • zula_5 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 05.08.13, 08:41
                  gutek - całe piąstki zaciśniętesmile

tkasia - a Ty gdzie przepadłaś?
                  • gutek1973 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 05.08.13, 10:43
                    Zaraz sie rozsypie. Beta 2,5 sad. Czekam na lekarza co dalej i czy mam odstawic leki. Dobrze ze tu jest tyle ludzi bo bym tak wyla jak nigdy dotad!!!
                    • zula_5 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 05.08.13, 10:51
                      gutek - normalnie nie wierzę. Odświeżam tę stronę co chwilę i czekam tylko na pozytywy... Oby kurde to nie był koniecsad Czekam na wieści od lekarza.
                      • cpt1 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 05.08.13, 11:52
                        gutek tak mi przykro sad Sledze ten temat i trzymam za Was wszystkie kciuki.
                        • gutek1973 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 05.08.13, 12:05
                          No coz lekarz kazal mi odstawic leki bo z takim wynikiem przy 5 dniowych blastusiach nie ma szans ze jeszcze cos z tego bedzie. Jedynie pocieszajace jest to ze nastapila jakas reakcja w organizmie co moze swiadczyc o tym ze musze trafic na ten wlasciwy zarodek. Moze i ma racje ale w obecnej sytuacji to mnie jakos na duchu nie podnioslo. Nie wiem ale jakos czuje ze sie myli a moze cos bh jednak z tego teraz wyszlo. Bralabym dalej leki az do ewentualnej@ ale juz mi dzisiaj sie koncza i dupa. Z drugiej strony to lekarz i chyba wie najlepiej ze tym razem to koniec i musze sie z tym pogodzic ale to tak bardzo ciezko!!!!! Mam nadzieje ze Wam szczescie dopisze a ja coz - sierpien wakacje i od wrzesnia wracam po moje kolejne sniezynki 😢😢😢
                          • eclipse83 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 05.08.13, 12:14
                            gutek trzymaj się dzielnie. Dobrze że organizm zrobił krok do przodu.. ja wiem że chciałybyśmy już mieć pewną całą drogę ale niestety nie zawsze tak się udaje. Przykro mi ale trzymam kciuki za kolejny raz. Pozdrawiam
                            • chiyo28 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 05.08.13, 12:19
                              gutek przytulam. Dobrze, ze masz jeszcze śnieżynki. Trzymam za nie najmocniej jak moge.

zula, no z tymi hormonami to tak jest, ze nasze organizmy nie lubia tyle tabletek.

U mnie tez klapa. Testy negatywne. @ właśnie sie rozkręca. Na razie konkretnie plamie, a od jutra terminowo jak w zegarku nowy cykl. Wszystko mnie boli i inne standardowe małpowe dolegliwości. W czwartek ide na badania do in vitro, bo tamte wszystkie juz nieaktualne.
                              • zula_5 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 05.08.13, 13:08
                                gutek - mocno Cię ściskam. Dla mnie taka beta też daje nadzieję na kolejny raz. Jak obserwuje historie innych dziewczyn to po takim razie (jak organizm załapał) to już jest często ten udany więc życzę Ci tego z całego serca. I pewnie spotkamy się na wrześniowym wątku bo ja w sierpniu też mam zamiar odpocząć od starań a we wrześniu pomimo urlopu wrócić po kolejną śnieżynkę. Taki jest plan jak się nie uda ale oczywiście się uda...uncertain
                                chiyo - wiesz, że mi przykro. Kurde już Cię nie chcę widzieć na wątkach staraniowych tylko ciążowychsmile Fajnie, że będziecie podchodzili do invitro... Zdecydowałąś gdzie?
                                • zula_5 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 05.08.13, 13:15
                                  cpt1 - bardzo się ciesze, że tu zaglądasz i dziękuję za wsparcie

A gdzie reszta dziewczyn, he?
                                  • gutek1973 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 05.08.13, 14:36
                                    Dziekuje zula_5 za slowa otuchy jak i Wam wszystkim. Mam taka nadzieje i ludze sie ze moze nastepnym razem sie uda. Dzisiaj jest ciezko i tak przykro, nie przypuszczalam ze az tak wczesniej jakos to znosilam a teraz... Maz mowi ze trzymam sie dzielnie a nawet nie wie ze przewylam pol dnia. Zula_5 trzymam kciuki za Ciebie - kurcze niech ktores wyjdzie w tym miesiacu. Chiyo - trzymaj sie do testu bo jeszcze nie wiadomo cholercia.
                                    • chiyo28 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 05.08.13, 18:10
                                      gutek @ przyazła najnormalniejsza jak zawsze. Ja mam specyficzne @, bo mam endometrioze. Nie da sie ich pomylić/ nie zauwazyć. Niestety juz nic z tego.

zula, zostaje w Krakowie. Nie mamy czasu gdzies dalej jeździc. Nadal licze, ze jak ma sie udac, to i tutaj sie uda.
                                      • birgi Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 05.08.13, 20:01
                                        Gutek, Chiyo,

ogromnie mi przykro sad Ech... nawet nie potrafię Was pocieszyć, a we mnie samej jest coraz mniej optymizmu sad.

Dziś mam 6 dc. Jutro ostatnia tabletka Clo i trzeci zastrzyk Menopuru. W środę idę podglądać jajnik. Może być już decyzja o punkcji. Zobaczymy.
                                        Na razie mam taki nastrój, że zaczęłam myśleć o przyszłości alternatywnej bez ciąży. Muszę sobie coś zaplanować żeby potem nie zwariować. Na razie wymyśliłam kurs nurkowania wink.

Ściskam Was Kobiety
                                        Birgi
                                      • 80agatka chiyo28 05.08.13, 23:39
                                        pochodzisz z krakowa gdzie się leczysz?
                                    • ad-riana Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 05.08.13, 18:12
                                      niezbyt tu optymistycznie dziewczyny ..... smutno sie to czyta
                                      mimo to trzymam za Was kciuki i przykro ze sie nieudalo . ....rzadko pisze ale czytam Was caly czas i mocno trzymam kciuki

ja w srode mam dopiero pukkcje i zobaczymy co z tego wyjdzie....
                                      • 5tysia1 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 05.08.13, 18:24
                                        gutek1973 i chiyo bardzo mi przykro, że się nie udało. Nadzieja w kolejnych podejściach....
                                        Trzymajcie się dzielnie
                                      • zula_5 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 05.08.13, 18:47
                                        Aż smutno uzupełniać taką listę:
                                        Testujemy:
                                        tkasia - 3.08 (transfer 25.07 - 2 śnieżynki na zimowisku)
                                        gutek - 5.08 (transfer 22.07) sad
                                        chiyo - 6.08 sad
                                        ma1c - ???? (transfer 5-6.08)
                                        ADRIANA: ???? (punkcja 7.08)
                                        • zula_5 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 05.08.13, 18:49
                                          ma1c - a Ty jak tam? Podeszłaś do transferu czy jednak nie jest On możliwy?
                                          • 5tysia1 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 05.08.13, 19:06
                                            zula_5 to teraz my kolejne do testowania...
                                            Robisz test czy betę?
                                            • gutek1973 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 05.08.13, 19:29
                                              Trzymam za Was dziewczyny kciuki, zeby ta zla passa w koncu sie skonczyla. Mi nerwy opadly i przyszla @. Teraz jak pisalam miesiac przerwy i od wrzesnia startuje ze sniezynkami. Zostaly mi jeszcze 4, czyli jesli sie beda tak rozmarazac jak dotychczas mam 2 transfery : wrzesien i mysle ze zaraz pazdziernik. Potem gdyby nie wyszlo bede sie starac o dofinansowanie ale marne szanse bo w pazdzierniku koncze 40tke. Jesli odpadne z tego powodu to mam nadzieje ze M zgodzi sie na kolejne ivf z Naszego budzetu. Niestety jest to troche kasy. Ale nic tam, nie bede wybiegala tak daleko w przyszlosc bo mam zamiar zaciazyc z tych moich sniezynek i juz. Dawajcie znac jak Wasze bety. No i co z tkasia?
                                              • justa.21 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 05.08.13, 23:15
                                                ja również trzymam kciuki. Już niedługo też do niektórych z was dołączę, bo z pewnością większość z was do września zaciążysmile))
                                                • 80agatka Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 05.08.13, 23:22
                                                  przykro mi ;-(
                                                  • 80agatka Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 05.08.13, 23:24
                                                    ja nadal nie dostałam @ już 5 dzień mam czekać do jutra jak nie pojawi sie mam się pokazać w środę w klinice ,niewiem co jest grane ?!!!!
                                                  • ma1c Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 05.08.13, 23:36
                                                    Witajcie,
                                                    przykro mi bardzo dziewczyny, że wam się nie udało. Jakoś lipiec nie był dla nas łaskawy. Miejmy nadzieję, że zaraz będą pojawiać się tu wpisy z pięknymi betami.
                                                    Ja sama nie wiem na czym stoję. W piątek lekarz nie widział, żeby owulacja miała się zbliżać i kazał jeszcze przyjechać we wtorek. Ale z góry powiedział, że raczej w tym cyklu nic z tego. Ja jednak mam nadzieję, że transfer będzie teraz. W piątek i sobotę czułam delikatnie jajniki. A ja raczej nigdy nic nie odczuwam. Jestem dobrej myśli. Jutro wizyta, która rozwieje wszelkie wątpliwości.
                                                  • zula_5 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 06.08.13, 10:09
                                                    ma1c - trzymam &&&&&&&&&&&&& za wizytę
                                                    5tkasia -ja sikańcom nie ufam ale nie wiem czy na betę nie iść trochę wcześniej
                                                  • zula_5 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 06.08.13, 10:10
                                                    agatka - Twój przypadek jest dla mnie wielką zagadkąsad
                                                  • cpt1 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 06.08.13, 14:58
                                                    Zula doskonale Cie rozumiem. ja ledwo wytrzymywałam żeby bety nie zrobić. Zrobilam po 13 dniach (gdyby nie maz to poleciałabym wcześniej smile
                                                  • 5tysia1 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 06.08.13, 15:30
                                                    A ja tak dziewczyny zastanawiam się, czy w ogóle robić test lub iść na betę. Czy czekać na @. Jestem osobą, która woli później zetknąć się z prawdą. Dotyczy to też innych sytuacji życiowych. Mój M zawsze się mi dziwi, że mam takie podejście, bo tak czy inaczej prawda zawsze się ujawni. A ja wolę dłużej żyć nadzieją....
                                                    Nawet jak pytałam się mojego lekarza kiedy testować to odpowiedział: wcale, czekać....
                                                    Trzymam kciuki za pozytywne testy i wysokie bety smile
                                                  • zula_5 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 06.08.13, 15:49
                                                    5tysia - ja też tak zawsze robiłam. Do tej pory tylko raz zrobiłam badanie beta (po3 iui) a testów to z 10 w całym życiu. Ale jestem na sterydach i bez sensu jest dla mnie ładowanie w siebie leków - szczególnie, że źle się po nich czuję, jeśli ciąży brak. Lekarz mi kazał robić betę po 2 tygodniach ale nie wiem czy tak długo się truć i łudzić
                                                  • eclipse83 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 06.08.13, 17:21
                                                    witajcie dziewczyny,

ja w piatek robie test, nie ide na badanie krwi. mam pytanie - jak szybko dostawalyscie @ jesli ciazy nie było? ja naturalnie mam bardzo rozregulowane cykle i okres dostawałam nawet raz na kwartal + PCO. Nie plamie narazie ale szczerze mowiac nie wiem czy jest to dobry znak, bo u mnie nie wiadomo kiedy pojawi się @ po zabiegu w przypadku niepowodzenia. Trzymam kciuki i pozdrawiam.
                                                  • ma1c Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 06.08.13, 21:56
                                                    Jestem po wizycie. Pęcherzyk był dość spory, zrobiłam badania z krwi i lekarz stwierdził, że owulacja będzie jutro. Od jutra mam brać leki a transfer najprawdopodobniej w piątek. Jutro ma zadzwonić i to potwierdzić. Jestem zadowolona, że w tym cyklu.
                                                    Dziewczyny, te które są po crio, jakie leki brałyście po transferze?
                                                    I proszę o trzymanie kciuków za mnie.
                                                    Ja za was również trzymam. Musi być dobrzesmile
                                                  • ka_81 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 07.08.13, 08:58
                                                    ma1c, oczywiscie trzymam kciuki! widze, ze podchodzisz na cyklu naturalnym? ciekawa jestem tego, bo ja 2x mialam krio na stymulowanym...niby wszystko ze mna ok, ale moj lek twierdzi ze maja lepsze wyniki wlasnie w ten sposob...hmm., na mnie sie te wyniki nie sprawdzaja;/ co do lekow to bralam luteine (bardzo duzo), kw foliowy 5mg, a ze jestem po poronieniu to dostalam tez encorton, clexane i acard- ktory teraz caly czas biore...do kolejnej proby. pozdrawiam i zycze powodzenia!!
                                                  • zula_5 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 07.08.13, 09:07
                                                    ma1c - trzymam, trzymam, trzymam &&&&&&&&&&&&&&& smile
                                                    Leki biorę takie same jak ka_81
                                                    ka_81 - jaką miałaś dawkę encortonu? Masz stwierdzone jakieś przeciwciała czy po prostu Ci przepisano bo porobiłaś wczesniej?
                                                  • ka_81 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 07.08.13, 10:51
                                                    zula_5 miałm 5mg/1 tabl dziennie, kilka dni przed transferem, nie pamietam do ktorego tyg miala byc kontynuacja, bo nie doszlo do ciazy. w sumie nie mam wskazan do tego leku, lek mowi ze to profilaktycznie...a dawka jest mala wiec mi nie zaszkodzi. nie robilam badan po poronieniu, wczesniej przed icsi badalam anty-tpo tylko i wyszlo w normie, nic wiecej nie sprawdzalam. nie wiem, czy ten lek pomoze, srednio w to wierze...i dosc kiepsko sie czlowiek po tym czuje;/ ciekawe co dostane kolejnym razem...
                                                  • zula_5 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 07.08.13, 11:58
                                                    no ja właśnie fatalnie się po nim czujęsad a mam 10mg dziennie. Tylko, że ja mam mnóstwo przeciwciałsad i wygląda na to, że nawet w takiej dawce encorton nie daje rady. Dzisiaj czuję się wyjątkowo małpowo... Psychicznie czuję, że @ się zbliża
                                                  • ka_81 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 07.08.13, 15:03
                                                    zula_5, poczekaj na bete, nigdy nie wiadomo...wink ja sie ogromnie cieszylam ze nie musze brac tego encortonu do kolejnego krio (tzn w trakcie pewnie bede brac, ale na razie mam tylko acard i duzy folik). powodzenia!
                                                    ps. doszlam do wniosku, ze czy cykl naturalny czy stymulowany- jak ma wyjsc to wyjdzie. a na pewno lekarz wie co robi, i pewnie kazda klinika ma inne obserwacje...
                                                  • gutek1973 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 07.08.13, 12:02
                                                    Oczywiscie ze ja rowniez trzymam mocno kciuki!!!! Ja ostatnie dwa crio tj w maju i teraz w lipcu mialam na cyklach naturalnych bez zadnych hormonow bo z koleji moj lekarz uwaza ze wlasnie na naturalnych jest wiecej udanych ciaz bez obciazania organizmu. Takze ja chodzilam na obserwacje cyklu i jak sie pojawilo cialko zolte wtedy bralam - za pierwszym razem luteine a za drugim duphaston 2x1. Jedynie w ostatnim crio dostosowalam sie sama na wlasna reke do rad tak jak ctp1 czyli na 5 dni przed transferem az do 10 dpt bralam 1x acard, pilam duzo wody, od dnia transferu do 4 dnia jeden plaster swiezego anansa, dieta wysokobialkowa i tyle. Za wiele mi to nie dalo ale cos drgnelo u mnie bo bete w dzien okresu tj 14dpt nie mialam 0 tylko 2,5 . We wrzesniu pojde tym samym schematem i zobaczymy.
                                                  • zula_5 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 07.08.13, 12:41
                                                    gutek - a powiedz jakie Ty masz wskazania do ivf? A badałaś progesteron przed albo razem z betą?
                                                  • chiyo28 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 07.08.13, 13:17
                                                    80agatka, mieszkam 120 km od Krakowa, ale lecze sie w Krk w Parens.
                                                  • justa.21 Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 07.08.13, 14:02
                                                    Zula_5 a jakie ty miałaś wskazania do in vitro?
                                                  • ma1c Re: lipiec nowy watek ivf zapraszam:) 07.08.13, 14:40
                                                    Kochane transfer mam jednak w sobotę. Jest to już potwierdzone przez lekarza. Mi kazał na razie brać 3 razy po 1 tabletce luteiny dopochwowej i 1 tabletkę acardu.
                                                  • 80agatka chiyo28 07.08.13, 14:50
                                                    ja też tam się leczę wink
                                                  • justa.21 Re: chiyo28 07.08.13, 15:29
                                                    czy któraś z was leczy się w łodzi?
                                                  • gutek1973 Re: chiyo28 07.08.13, 15:59
                                                    zula_5 moja historia zaczela sie 15 lat temu kiedy wyszla mi na lewym jajniku torbiel. Wielki profesor mi ja zoperowal a po badaniu okazalo sie ze sama by przy @ sie wchlonela. I od tej pory ciagle jakies torbiele, stany zapalne. 4 laparoskopie zeby wiecznie cos usuwac wiec w koncu usunelam lewy jajowod zeby miec spokoj. Jajnik byl zostawiony wlasnie na wypadek ivf. Prawa strona niestety u mnie nie za dobrze choc jajowod drozny. Mialam dziesiatki inseminacji i nic. W koncu moj lekarz przekonal mnie ze moze czas na ivf. Endometriozy nie mam ani pco a ciazy brak. Czas mnie goni bo latka leca wiec od kwietnia przystapilam do ivf. W kwietniu nic z tego nie wyszlo, walczylam tez z hiperstymulacja. Potem maj 1 crio i teraz w lipcu. Mam nadzieje ze jak juz cos drgnelo to we wrzesniu moze sie uda. Kurcze musi sie udac, a narazie sierpien przerwa i wakacje.
                                                  • zula_5 Re: chiyo28 07.08.13, 16:09
                                                    justa - ja jestem przypadkiem immunologicznym... i to ciężkim. Mam endometriozę, przeciwciała anty-TG, ANA2, przecwiplemnikowe i jeszcze jakieśtam...
                                                  • zula_5 Re: chiyo28 07.08.13, 16:10
                                                    agatka - a co u Ciebie? @ przyszła? myślę o tobie wieczorami, hehe
                                                  • chiyo28 Re: chiyo28 07.08.13, 17:02
                                                    agatka80 nie aktywowałas profilu, wiec nie moge Ci wyslac maila, a chciałabym smile
                                                    wyślij swojego maila, jeśli mozesz do mnie na maila chiyo28@gazeta.pl
    • 80agatka chiyo28 07.08.13, 19:26
      wysłałam ci emeila od siebie z poczty ,wink
      • 80agatka zula 5 07.08.13, 19:27
        hej trzymam kciuki mocno ,dziś przyszła @ ........
        • zula_5 Re: zula 5 08.08.13, 11:48
          agatka w Twoim przypadku to chyba lepiej jak wkońcu przyszła. Ta Twoja sytuacja była dla mnie straszna. Naprawdę ogromnie Ci współczuję bo taka niepewność musi być przeogromnie wykańczająca. Masz jakiś plan działania? Lekarz się jakoś do tej całej sytuacji ustosunkował? Kibicuję Ci bardzo gotąco.
          eclipse - wytrzymasz do jutra?smile
          • 5tysia1 Re: zula 5 08.08.13, 12:04
            No niestety chyba dołączę do listy niepowodzeń ivf sad(((( Od rana pojawiły mi się jakieś plamienia sad(((, które pewnie zwiastują @. A dziś dopiero 9dpt.... Załamka sad((
            • justa.21 ivf 08.08.13, 12:13

• zula_5 Re: ivf 08.08.13, 12:56
                u mnie beta <0.1
                5tysia - ja myślę, że u Ciebie to implantacjasmile na @ za wcześnie. Badałaś progesteron?
                • 5tysia1 Re: ivf 08.08.13, 13:00
                  Trochę chyba za późno na implantację, bo dziś 9 dpt.... Tak myślę, że nawet do implantacji nie doszło i dlatego już @ nadchodzi sad
                • 5tysia1 Re: ivf 08.08.13, 13:03
                  Czyli byłaś już na becie.... Progesteronu nie badałam
                  • zula_5 Re: ivf 08.08.13, 13:12
                    byłam bo przy 10dpt już by wyszła gdyby miała wyjść... Co do Twojego zarodeczka to słyszałam o takich przypadkach, że były zarodeczki leniuszki i późno się implantowały. Trzymam za to kciuki. Kurde przenieść nie może Nam wszystkim się nie udać... Eclipse i Ty (bo tkasia się nie odzywa) jesteście ostatnią szansąsmile
                    • 5tysia1 Re: ivf 08.08.13, 13:24
                      A ja trzymam kciuki, żeby Twoja beta poszła jeszcze w górę smile
                      Aż się boję się zadzwonić do lekarza co on powie na to....
                      • zula_5 Re: ivf 08.08.13, 13:27
                        Dzięki ale moja beta już nie ma szans...
                        W klinice nie wiem czy Ci oprócz tego, że masz czekać coś mądrego powiedzą ale zadzwoń. Może każą zbadać ten progesteron - ja bym zbadała bo może potrzebna Ci jest większa dawka i nic jeszcze nie jest stracone...
                        • justa.21 Re: ivf 09.08.13, 22:50
                          dziewczyny podziwiam was za te wszystkie próby... Ja tak bardzo się boję kolejnego przestymulowania. tyle lat już minęło. Czy mi się kiedykolwiek uda?????
                    • zula_5 Re: ivf 08.08.13, 13:24
                      justa - ja w łodzi leczę się immunologicznie. A w jakiej dawce był ten encorton? 10, 5?
                      • eclipse83 Re: ivf 08.08.13, 14:09
                        zula_5 nie wytrzymałam do jutra, zrobiłam test a własciwie dwa smile

Na pierwszym było napisane zeby robic w pierwszym dniu spodziewanej miesiaczki - nie wczesniej. I pierwszy wypadł nie najlepiej - tylko minimalnie zakreśliła sie druga kreska. Na drugim napisane było że jest bardzo czuły i od 5 dnia po zapłodnieniu już wykazuje ciąże. No i na drugim już były normalne dwie kreski. Jutro i w sobote testy powtórze, bo jeszcze sama w to nie wierze. Poza tym chce wykluczyć jakiekolwiek fałszywe wyniki związane z przyjmowanymi lekami (decapeptyl, estrofem, lutinus).

5tysia1 to może być impantacja, w zależności od organizmu trwa ona od 5 do 12 dnia po transferze. Trzymam kciuki.

pozdrawiam
                        eclipse
                        • 5tysia1 Re: ivf 08.08.13, 14:42
                          eclipse83 gratuluje pozytywnych testów smile i dzięki za pocieszenie. Oby to była implantacja...
                        • ma1c Re: ivf 08.08.13, 14:56
                          Eclipse83 GRATULACJE!!! Który dziś u Ciebie jest dzień po transferze?
                        • 80agatka eclipse 83 08.08.13, 21:11
                          gratuluję wink
                          • 80agatka Re: eclipse 83 08.08.13, 21:15
                            dziewczyny dziś byłam podpytać w klinice o ivf z komórką dawczyni koszt duży ale znalazłam środki finanse mam ,ale niewiem czy uda się z komórką dawczyni czy podchodzić poraz kolejny na swojch teraz miałam 1 komórkę chciała bym na swojch ale jak nie będę miała nawet tej jednej ?mam dylemat co zrobić czy ryzykować ze swojmi czy dawczyni ??
                    • cpt1 Re: ivf 08.08.13, 14:59
                      Kurde Zula a ja mialam przeczucie ze beta u Ciebie bedzie wysoka. Obie bylysmy na majowym watku i jakos tak Twoj przypadek chodzi mi caly czas po glowie i kibicowalam Ci. Bede nadal trzymala za Ciebie kciuki i za pozostałe dziewczyny tez smile
                      • eclipse83 Re: ivf 08.08.13, 15:05
                        ma1c - dzisiaj jest 12 dzien po transferze, transferowane mialam 5-ciodniowe zarodki.
                        Jeszcze nie dochodzi do mnie mysl o ciazy i ze to w koncu moglo sie udac. Staramy się o dziecko niemal 7 lat z nielicznymi przerwami.. Poza tym to bardzo wczesna ciąza i chyba tak naprawde bede sie cieszyc za jakies 9 miesiecy.
                        Pozdrawiam i trzymam kciuki
                        • zula_5 Re: ivf 08.08.13, 15:47
                          cpt1 - jakoś mi też bliska jesteś, hehe i czytam na innych wątkach jak się u Ciebie cudownie ciąża rozwija. Dziękuję za kciuki
                          eclipse - bardzo się cieszęsmile gratuluję
                          • gutek1973 Re: ivf 08.08.13, 19:04
                            eclipse83 gratuluje!!!!! Nareszcie ktos przerwal ta zla lipcowa passe. Powiedz mi prosze ktore to jest Twoje podejscie?
                            Trzymam tez mocno kciuki za pozostale dziewczyny - zeby bety byly jak najwyzsze!!!!
            • birgi Re: zula 5 08.08.13, 19:09
              Na wypisie po transferze w Novum jest napisane, że plamienie pojawiające się pomiędzy 6 a 11 dpt jest oznaką implantacji i nie należy się martwić tylko wziąć Nospę i odpoczywać!

Ściskam i trzymam kciuki!
              Birgi
              • eclipse83 Re: zula 5 08.08.13, 19:33
                dziekuje dziewczyny.. nie wiem jeszcze jak dalej sprawa sie potoczy ale wielkie dzięki.

gutek to moje pierwsze podejscie do ivf, ale wczesniej mialam stosowane inne formy leczenia - leczę się ok 7 lat z małymi przerwami. Zmieniałam lekarzy co rok lub dwa i zawsze nic. Poza tym mam mikrogruczolaka przysadki, hiperprolaktynemie, insulinoodporność i PCO - lekarze sobie nie radzili ze wszystkim na raz. Od roku lecze się w Białymstoku (mieszkam w innym województwie i ta decyzja byla dosyc ciezka dla mnie i męza) i to tam polecono mi najpierw closterbegyt, pozniej stymulacje gonadotropinami i w koncu ifv. Problem u mnie lezy po mojej stronie - jajeczka nie dojrzewają, cykle są bezowulacyjne i trwają ok 60-70 dni. No i zdecydowaliśmy sie na ICSI.

Dzisiaj moj lekarz potwierdzil wczesną ciąze na podstawie zdjec testów smile i za 2 tygodnie pierwsze USG..lekarz jest ostrzny w slowach, bo pewnie nie wiadomo co mi tam wyjdzie na USG. Strasznie sie martwie co bedzie dalej. Ale co nas nie zabije to nas wzmocni smile

Trzymam za Was wszystkie kciuki, dokładnie Was rozumiem i wiem ile kosztuje to wyczekiwanie i staranie się o dwie kreseczki. Powodzenia!
                • gutek1973 Re: zula 5 08.08.13, 19:54
                  Fajnie sie czyta takie historie zakonczone happy endem. Wtedy w czlowieku budzi sie taka wielka nadzieja ktora trzyma na duchu jeszcze bardziej.
                  Jeszcze raz gratuluje i trzymam kciukasy zeby wszystko bylo juz teraz z gorki.
                  • 80agatka Re: zula 5 08.08.13, 21:10
                    przykro mi ;-(
                    • justa.21 in vitro 08.08.13, 22:25

• zula_5 Re: in vitro 09.08.13, 09:07
                        Dzięki dziewczyny, nawet się trzymamsmile mam jeszcze 11 mrozaczków w tym jeden napewno słabiutki...
                        • lady_inn Re: in vitro 09.08.13, 17:20
                          Cześć, ja też dołączam do wątku - im więcej tym raźniej, mam nadzieję. Ja jestem 2 dni po punkcji, 25 jajeczek smile miało być 10 zapłodnionych i 6 oddanych do adopcji, wynik 13 zapłodnionych (też nie rozumiem) bdb jakości, oddanych na zimowisko, bo z powodu hiperstymulacji dzisiejszy transfer się nie odbył, dochodzę do siebie.
                          U mnie PCO i pierwsze dziecko po leczeniu niepłodności, ale w cyklu naturalnym. Drugi raz już nie wyszło, bo u męża spadła ilość żołnierzyków sad
                          Mam podejść do crio w następnym cyklu, ale to zależy od tego ile mrozaczków zostanie i jaki będzie mój naturalny cykl - mam nadzieję, że po tych hormonach zadziała jak trzeba. Czytałam u Was o winie, wodzie i ananasie i zastanawiam się czy nie spróbować ? smile)
                          Poza tym trzymam kciuki za wszystkie Staraczki wink
                          • ad-riana Re: in vitro 09.08.13, 19:35
                            hej ja mialam kilka miesiecy temu podobna sytuacje z hiperka tylko moze bardziej dramatyczna ....zycze ci aby hiperka sie nie rozkrecila tak jak u mnie z 2 dni po planowanym dniu transferu do ktorego oczywiscie nie doszlo ... ja mialam kolo 30 komorek a z tego w efekcie tylko 2 zarodki lipa nad lipa!!!!
                            teraz szlam inna stymulka dluzsza a slabsza i przedwczoraj mialam pukkcje pobrano 8 sztuk z tego powstalo 7 super zarodkow 2 z nich juz dzis odebralam ....a 5 szt poszlo na zimowisko
                            ja oczywiscie tez mam pco
                            aha z tym winem to pijecie tez po transferze ?
                            ja sie objadlam dzis tak ananasem i arbuzem i wogole wszystkim ze chyba przessadzilam od jutra musze ograniczyc "zdrowe odzywianie"skoro mam sklonnosci do przesady pozdrawiam
                            • gutek1973 Re: in vitro 09.08.13, 20:16
                              lady_inn i ad-riana , wino podobno pomaga przy implantacji, nie wiem czy to dziala bo ja osobiscie o tym dowiedzialam sie za pozno. Ctp1 z tego co pisala zaczela w malej ilosci 2 tygodnie przed transferem, potem tez ananas, duzo wody itd - efekt w jej przypadku ciaza. Cos napewno w tym jest wiec jesli nie szkodzi to czemu nie sprobowac?
                              Trzymam kciuki zeby sie Wam udalo. A swoja droga to ladnie mialyscie tych pecherzykow hehehe rekordowe ilosci.
                              • eva-braun Re: in vitro 09.08.13, 20:26
                                zdecydowanie już po po transferze wino nie. Wino do transferu na ewentualne "podrasowanie" endometrium smile
                                Tu o ananasie, ciepłym piciu itp. forum.gazeta.pl/forum/w,191,135380670,145006482,Re_majowe_ivf_.html
                        • gutek1973 Re: in vitro 09.08.13, 20:29
                          zula-5 bardzo mi przykro, ale glowa do gory masz jeszcze 11 sniezynek. To naprawde bardzo duzo. Ja sniezynek mialam 8 a juz zostaly tylko 4. Mam dwa podejscia i powiem Tobie ze im blizej konca zapasow to bardzo ale to bardzo sie martwie i denerwuje. Moze sie przeciez okazac ze nie przetrwaja rozmrazania i zostaje z niczym. Bedzie dobrze - zobaczysz.
                          • 5tysia1 Re: in vitro 09.08.13, 20:55
                            Dołączę do Waszej drogi po śnieżynki, mam 5. Wczorajsze plamienie dziś zamieniło się w krwawienie, nawet do dnia test nie dotarłam sad Wszystko szło tak dobrze, stymulacja, punkcja, transfer.... A finał okazał się porażką sad Wiem, że nie jestem sama w takiej sytuacji i to mnie pociesza.
                            A mam nadzieję, że kolejny finał będzie zwycięstwem jak np. u evy-braun, która uaktywniła się w tym wątku. Pamiętam Cię z wątku styczniowego, jak również zaliczyłaś porażkę a teraz cieszysz się ciążą smile
                            • eva-braun Re: in vitro 09.08.13, 21:11
                              Kochana, ja i w styczniu, i w lutym, i w wielu innych m-cach porażki zaliczyłam... Teraz to był 9 transfer... Nie życzę nikomu tak długich starań, ale nikt nie obiecuje, że będzie łatwo i raczej na to trzeba się nastawić. Z moich prawie 5-letnich obserwacji na tym forum wynika, że albo udaje się za pierwszym podejściem IVF, albo niestety, trzeba się przygotować na dluższą walkę i kuuupę wydanych pieniędzy. W końcu jednak się udaje! smile
                              Trzymam za wszystkie Was kciuki - za powodzenie i tulone w przyszłości Maleństwa.
                              Za siebie zresztą wciąż również, bo jeszcze długa droga przede mną wink
                              • gutek1973 Re: in vitro 09.08.13, 21:30
                                5tysia1 - bardzo mi przykro. Taki jakis ten miesiac lipiec byl nieudany jesli chodzi o transfery ale jeszcze w dalszym ciagu mamy szanse!!!!!!
                                Trzeba walczyc do konca!!!!!!
                                • 5tysia1 Re: in vitro 09.08.13, 21:46
                                  eva-braun - Twój wpis mojemu M powinnam pokazać, że w końcu się udaje. Stracił wiarę, że następny transfer będzie szczęśliwy... A u Nas dopiero początek drogi. Trzymam kciuki za Twoją drogę ciążową smile

gutek1973 zgadza się, że nieudany ten lipiec, bo chyba tylko jedna z Nas ma szczęśliwy finał....
                                  • gutek1973 Re: in vitro 09.08.13, 21:50
                                    no niestety, ale zobaczysz predzej czy pozniej dolaczymy do szczesliwych "ciezarowek". Bardzo w to wierze jak nigdy dotad takze musi sie udac.
                        • cpt1 Re: in vitro 05.10.13, 21:49
                          Zula co u Ciebie? jak mrozaczki? czy już mieszkają w Tobie? pozdrawiam smile
              • 1julka84 Re: zula 5 12.08.13, 15:56
                Cześć dziewczyny, jestem tu nowa chociaż od dłuższego czasu śledzę wszystkie wpisy. Jestem w 5 dpt, i odchodzę od zmysłów. Ciągle czytam czy są jakieś symptomy,gdy zarodek się zagnieżdża, ale już zgłupiałam. Od dnia transferu codziennie odczuwam jakieś mrowienie w dole brzucha jak na @, oprócz tego strasznie bolą mnie piersi.... i chyba tyle na ten temat. Czytałam, że powinno również wystąpić plamienie, ale czy to jest w każdym przypadku??? Bo teoretycznie u mnie właśnie powinno wystąpić..... a tu nic. Pozdrawiam wszystkie oczekujące.
                • eclipse83 Re: zula 5 12.08.13, 16:59
                  1julka84 pamietam tez ze sie denerwowałam, ale to niestety na nic nie ma wpływu smile

nie każdy ma plamienie implantacyjne, ja nie mialam. Nie mialam tez zadnych dodatkowych symptomów, czasem brzuc pobolewał, piersi bardziej wrazliwe ale to nie jest ostatecznie zaden objaw ze się udało (przynajmniej nie przy mojej stymulacji). Duzo spałam i odpoczywałam, dieta wysokobiałkowa (mleko, ryby, jajka itp). I spokojnie bez stresów trzeba czekać do dnia testu. Powodzenia
                  • ad-riana Re: zula 5 12.08.13, 17:24
                    ja mam takie same objawy jak Ty julka bol piersi i vczasami czuje sie jak na okres ja jestem 3dpt , mam dramatyczne mysli ze znowu sie nie udalo ....
                    i dodam tylko ze pracuje od soboty czyli 1dpt i dzis wlasnie wrocilam z pracy mam prace w miare lekka ale to zawsze jednak praca i obawiam sie czy to nie bedzie mialo negatywnego wplywu .... przesladuje mnie to a lekarz mowil ze nie ale nie wiem czy moge mu wierzyc ... ja mam prace raczej siedzaca lub stojaca
                    • eclipse83 Re: zula 5 12.08.13, 17:58
                      ad-riana ja dostałam zwolnienie na tydzień po transferze. Tez prace ma lekka, ale kearz kazał bardzo odpoczywać szczególnie w ciągu 3 pierwszych dni - ponoc są kluczowe. Trzymam kciuki smile
                      • 1julka84 Re: zula 5 12.08.13, 18:20
                        ja leżę od 1 dnia transferu, jedyne ruchy jakie wykonuje to przewracam się z boczku na boczek smile i zejście na dół do kuchni czy toalety, i już dostaję kota
                        • justa.21 ivf 12.08.13, 18:38
                          hej aga1985m ja jestem z irl. Ja w sumie to czekam do kolejnego okresu, który ma nadejść w pierwszych dniach września i zaczynam kolejną próbę. Narazie korzystam z każdej chwili z mężem bo później ponad miesiąc osobno... Czy to twoje pierwsze podejście?
                          kropeczka
                          • justa.21 Re: ivf 13.08.13, 23:00
                            hej 1julka84 jak czekanie??? masz jakieś objawy?
                            • 1julka84 Re: ivf 14.08.13, 07:44
                              hej justa.21, oprócz okropnego bólu piersi nic więcej, a beta dopiero w poniedziałek sad
                              • justa.21 Re: ivf 14.08.13, 20:58
                                hmmm no w sumie z tymi objawami bywa różnie. julka84 czy to twoje pierwsze podejście? trzymam kciuki!!! do pn niedalekosmile
                                • 1julka84 Re: ivf 14.08.13, 21:20
                                  tak, to moje pierwsze podejście, ja mam wszystkie wyniki OK, mamy problem z nasieniem M i tylko ICSI wchodzi w grę. Wyhodowałam 10 komórek, tylko 2 sie zapłodniły,które od razu zainstalowaliśmy we mnie i niestety nie mamy juz nic w zapasie, więc jeśli nie wyjdzie czeka mnie kolejna stymulacja uncertain
                                  • justa.21 Re: ivf 14.08.13, 22:06
                                    Jeśli z Tobą wszystko ok to powinno się udaćsmile My też mieliśmy ICSI, ale mamy podwójny problem. Mąż słabe nasienie i ja PCOsad trzymam kciuki za was!
                                    • 1julka84 Re: ivf 15.08.13, 08:43
                                      justa.21 dziękuję Ci bardzo za wsparcie, zaczynam sie niestety obawiać, że chyba nic z tego nie będzie, jak do tej pory wszystko szło dobrze, znalazły się plemniki, udało się zapłodnić komórki, a czuję, że na końcu ja zawiodę, to najdłuższe 12 dni w moim życiu (zresztą chyba każdej z nas), a Ty na jakim etapie jesteś?? jakaś kolejna próba? bo jak się dobrze doczytałam to chyba niestety się nie udało ? sad
                          • nowicj.uszka Re: ivf 25.09.13, 22:29
                            Witam, ja również z IRL- transfer 28/09 więc tuż tuż. miałam 9 jajeczek, z czego 7 rośnie. Zastanawiam się nad podaniem- 2 czy 1? Jak sądzicie dziewczyny- pomóżcie proszę. Nerwy mnie zżerają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka