Dodaj do ulubionych

POMOCY! JAJOWODY!prosze o rade

03.08.04, 13:40
Czesc dziewczyny!Dzis dostalam wiadomosc ktora mnie zabila! Mam zrosniete
jajowody.Dwa tygodnie temu mialam laparo,podobno zrobili wszystko co trzeba
bylo zrobic.Odpreparowano zrosty.A dzis dr mowi ze jezeli chce miec dziecko
to tylko invitro! Czy to jest jedyna mozliwosc? Czy mozna jakos "przetkac"te
jajowody? Jestem zalamana!
Obserwuj wątek
    • aniulekq Re: POMOCY! JAJOWODY!prosze o rade 03.08.04, 14:56
      Ja mam zrośniety jeden jajowód, do tego ogniska endometriozy. lekarz
      zaproponował mi hydrotubację na udrożnienie, ale z tego co wiem jest to metoda
      archaiczna i nie ma co ryzykować. Innego sposobu niż laparo nie ma, i i to do
      końca nie da sposdziewanych efektów.
      Jezeli mogę Ci doradzić to ja będę po leczeniu endometriozy pić ziółka
      Klimuszki własnie na zrosty. Jeżeli jestes zainteresowana to mogę podac skład.
      Pozdrawiam! I nosek do góry!!!
    • olesja1 Re: POMOCY! JAJOWODY!prosze o rade 03.08.04, 16:04
      BEDE BARDZO WDIECZNA!!! jezeli mozesz to podaj mi ten sklad.Pojde jeszcze do
      innego lekarza,moze bedzie jakis ratunek dla mnie.Moj adres e-
      mail:olesja1@nospam.gazeta.pl,lub: olesja@op.pl.Dziekuje jeszcze raz za ten
      sklad
    • olesja1 Re: POMOCY! JAJOWODY!prosze o rade 03.08.04, 16:11
      Czesc Aniulekq,przepraszam cie,podalam ci zly adres,moj adres
      olesja1@gazeta.pl,lub olesja@op.pl
      • aniulekq Re: POMOCY! JAJOWODY!prosze o rade 03.08.04, 20:41
        Odpowiem na forum, bo może jakaś starająca skorzysta, ponieważ te zioła sa nie
        tylko na zrosty ale ogólnie na cały układ rozrodczy.
        Skład: SZYSZKI CHMIELU, ZIELE PRZYWROTNIKA, ZIELE KRWAWNIKA, LISC RUTY, ZIELE
        NOSTRZYKA ŻÓŁTEGO, KWIAT LAWENDY, KŁĄCZE TATARAKU, KWIAT NAGIETKA, OWOC ROZY.
        Przygotowanie: należy brać kopiastą łyzkę stołową, zalać ją szklanką wrzącej
        wody, przykryc na trzy godziny. Następnie przecedzić, lekko podgrzać i pic trzy
        razy dziennie po szklance przed posiłkem.
        Powodzenia!!!
        • lidek0 Re: POMOCY! JAJOWODY!prosze o rade 04.08.04, 08:09
          A jak te zioła działają? Pytam bo sama miałam zrosty, byłam u wielu lekarzy i
          każdy na moja informacje, że może zioła usmiechła się i powiedział, że na pweno
          nie zaszkodzą, ale też nie pomogą. Z tego co ja wiem tylko operacyjnie można je
          usunąć, ale może jest cośo czym nie wiem dlatego pytam ja te zioła działają.
          • aniulekq Re: POMOCY! JAJOWODY!prosze o rade 06.08.04, 10:31
            "Pytam bo sama miałam zrosty, byłam u wielu lekarzy i
            każdy na moja informacje, że może zioła usmiechła się i powiedział, że na pweno
            nie zaszkodzą, ale też nie pomogą"-tak napisałaś, więc we wcześniejszym poście
            zacytowałam co powiedział Twój lekarz
        • Gość: Wiola Re: POMOCY! JAJOWODY!prosze o rade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 22:14
          a gdzie można dostać te ziółka - w aptece czy w jakimś zielarskim sklepie???
    • olesja1 Re: POMOCY! JAJOWODY!prosze o rade 03.08.04, 22:54
      DZIEKUJE BARDZO!!!! jutro lece do sklepu zielarskiego! i napewno zmienie lekarza
      • lidek0 Re: POMOCY! JAJOWODY!prosze o rade 04.08.04, 08:09
        A może zrób jeszcze HSG, żeby sprawdzić efekt laparo.
    • olesja1 Re: POMOCY! JAJOWODY!prosze o rade 04.08.04, 13:09
      Czesc dziewczyny!Postanowilam zmienic lekarza.Wyglada na to ze mojemu gin
      zalezy ma kasie a nie na moim zdrowiu i leczeniu.Bylam "zielona',ale dzieki WAM
      mam duzo wiecej informacij.I bede pila ziolka! Wierze ze mi sie uda i WAM tez!
      • aniulekq Re: POMOCY! JAJOWODY!prosze o rade 04.08.04, 20:29
        Z tego co pisze Klimuszko to głównie rozpuszczają one zrosty w jajowodach. Ale
        dodatkowo tak jak już pisałam działają również na cały układ rozrodczy,
        hormonalny. I powiem więcej, znam 2 dziewczyny które po wpiciu tych ziół zaszły
        w ciążę mimo różnych dolegliwośći.

A tak na marginesie to co za dziwny lekarz i jego teorie- "nie zaszkodzą ale
        NAPEWNO NIE POMOGĄ", skąd on może wiedzieć czy napewno nie pomogą? Jak ja nie
        lubię takich lekarzy!!!
        • lidek0 Re: POMOCY! JAJOWODY!prosze o rade 06.08.04, 08:03
          aniulekq napisała:
          > A tak na marginesie to co za dziwny lekarz i jego teorie- "nie zaszkodzą ale
          > NAPEWNO NIE POMOGĄ", skąd on może wiedzieć czy napewno nie pomogą? Jak ja nie
          > lubię takich lekarzy!!!

Lekarz powiedział, że NA PEWNO NIE ZASZKDZĄ a nie pomogą.
    • olesja1 Re: POMOCY! JAJOWODY!prosze o rade 04.08.04, 20:48
      Czesc Aniulekq.Mam jeszcze jedno pytanie:jak długo czeka sie na efekty po piciu
      zlół?
    • Gość: gwiazdka Re: POMOCY! JAJOWODY!prosze o rade IP: 81.219.8.* 04.08.04, 21:00
      Aniulekq, czy ta porcja: po łyżce każdego z ziół zalana wodą to jest dawka
      dzienna czy wystarcza na dłużej?
      I jak to smakuje, da się przełknąć?smile)
      Przyznam się Wam, że nigdy nie wierzyłam w żadne cudowne ziółka ale w tej
      chwili jestem na takim etapie, że kurczowo łapię się każdego sposobu a nuż
      pomoże.
      Pozdrawiam
    • Gość: wiola Re: POMOCY! JAJOWODY!prosze o rade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:57
      cze ja właśnie mam ten sam problem co ty. Leczę się już od bardzo długo, i po
      zakończeniu kuracji okazało się że z moimi jajnikam nic się nie poprawia i
      jedynym wyjściem jest laparoskopia. Boję się tego zabiegu ale pragnienie mieć
      dziecko jest silniejsze. Jednak dzisiaj moja pani doktór powiedziała mi że nie
      zawsze daje skuteczny rezultat. I miałam okazję się się dowiedzieć też od
      ciebie. Mi też powiedzieli, że jedyne wyjście to zapłodnienie in vitro. A ja
      już nie mam siły myśleć, Ale to jeszcze nie wszystko - dr powiedział że lecząc
      się tabletkami mogło dojść do pęknięcia tej cholernej skorupy co obtoczyła
      jajniki - fajnie nie -
      Ps. skąd jesteś i czy bolała laparoskopia?
      • aniulekq Re: POMOCY! JAJOWODY!prosze o rade 04.08.04, 22:16
        Łyżka ziół starcza na jeden kubek, także na cały dzień trzeba użyć 3 łyżki,
        zalac w dzbanuszku i popijać po 1 kubeczku przez cały dzień.
        Co do efektów to działaja dosyć szybko, po miesiącu czuć owulację etc, ale
        każdy organizm jest inny, więc trzeba uzbroic się w cierpliwość.
        A jeszcze smak wink dość niesmaczne, czyć lawendę jakby się piło mydło, ale
        jezeli ziółka są ciepłe i pije sie je nie za szybko i nie za wolno to można
        przeżyc.

I jeszcze 3 słowa do Wioli: nie bój się kochana laparo, jeżeli cierpisz na to
        co myśle, czy na za grubą otoczkę jajnika, to jedynym wyjściem jest właśnie
        laparo-lekarz nakłuje jajnik i w następnym cyklu bedziesz ciąży!!!
      • Gość: nina Re: POMOCY! JAJOWODY!prosze o rade IP: 155.91.64.* 05.08.04, 11:04
        miałam dwie laparo. Wygląda, ze będę miała trzecią. Problem inny niz Twój (
        torbiele). Wygląda to tak - pełna narkoza, trzy otworki w brzuchu ( każdy ok 1
        cm)po których praktycznie nie ma blizn. Największy dyskomfort daje dwutlenek
        węgla kt "pompuje " się brzuch do zabiegu, a po nim nie ma możliwości żeby do
        końca to "spuścić". Przez około miesiąc po, czujesz jak ci lata po brzuchu
        ( trochę tak jak powietrze w butelce z wodą mineralną)i to w moim przypadku
        było średni miłe. Reszta ok - nie jest to dramatyczna operacja. Powodzenia.smile
    • olesja1 Re: POMOCY! JAJOWODY!prosze o rade 04.08.04, 22:31
      Aniulekq,dziekuje jeszcze raz! mam juz wszystkie ziola i od jutra zaczynam
      pic.O smak sie nie martwie,do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic.Dalas mi deske
      ratunku! I mam nadzieje ze ziola rozpuszcza te cholerne zrosty.Trzymajcie
      kciuki a ja trzymam za WAS!!!!!
      • aniulekq Re: POMOCY! JAJOWODY!prosze o rade 04.08.04, 22:36
        Wiesz jak sa jeszcze inne możliwości to trzeba z nich korzystać! A tym
        bardziej, że nasza dzisiejsza farmakologia czasem nie daje rady w naszych
        przypadłościach.
        Informuj nas jak Ci idzie, będę mocno trzymac kciuki!!!

A tak od siebie, to w zioła Klimuszki wierzę, bo ten człowiek miał naprawdę
        dużą wiedzę, natomiast w inne jakieś cudeńka nie daję wiary.
    • olesja1 Re: POMOCY! JAJOWODY!prosze o rade 04.08.04, 22:44
      DO WIOLI: jezeli masz problem tylko z jajnikami to laparo moze duuuzo ci pomoc!
      sama operacja nie boli, jestes pod znieczuleniem.PO operacji tez jest
      niezle,tylko cewnik troche przeszkadza.Na drugi dzien po operacji bylam juz w
      domu.A co do zrosnietych jajowodow to niewiem.Ja mialam usuniete jakies zrosty
      ale jajowody i tak mam zrosniete.Zycze powodzenia i duzo zdrowka!
    • olesja1 Re: POMOCY! JAJOWODY!prosze o rade 04.08.04, 22:55
      Tez wierze w ziola.Dawno temu uratowaly mi zycie.Jestem rosijanka i juz
      prosilam mame zeby zaczela szukac babke ktora znasie na ziolach.Jeszcze raz
      dziekuje,i napewno bede informowac o postepach
      • Gość: wiki4 Re: POMOCY! JAJOWODY!prosze o rade IP: *.welnowiec.net / *.welnowiec.net 06.08.04, 22:17
        Ja mam takie pytanie odnośnie tych źiółek.
        To jest jakaś mieszanka tych wszystkich źiół czy każde zioło należy kupować
        osobno.
        Bo piszesz że brać 1 kopiastą łyżkę a jakbym miała każde zioło osobno dawać to
        jaka dawka.
        Dziękuje za wytłumaczenie bo jakoś dziś chyba nie myśle.
        Pozdrawiam Wiki
        • aniulekq Re: POMOCY! JAJOWODY!prosze o rade 06.08.04, 22:23
          Każde z ziół można kupić osobno, po 50g każde, kopistą łyżkę dodajemy juz
          zmieszanych ziólek na jeden kubek. Waga tych ziółek jest na jedną kuracje tylko
          nie wiem na jaki czas to starcza, ale jest ich dość dużo, wiec na pewno nie
          trzeba bedzie ich kupowac co chwilę.
          • Gość: wiki4 Re: POMOCY! JAJOWODY!prosze o rade IP: *.welnowiec.net / *.welnowiec.net 06.08.04, 22:27
          • Gość: wiki4 Re: POMOCY! JAJOWODY!prosze o rade IP: *.welnowiec.net / *.welnowiec.net 06.08.04, 22:29
            Dzięki bardzo teraz kumam i wierze że pomogą mi z fasolką.
            pozdrawiam.
            A jeżeli nie mam zrostów i jak na razie robiłam badanie tarczycy i wszystko OK
            moge je też pić nie zaszkodze sobie?
            • Gość: wiki4 Re: POMOCY! JAJOWODY!prosze o rade IP: *.welnowiec.net / *.welnowiec.net 06.08.04, 22:35
              Czy można je pić cały cykl włącznie z @?
              A jak będziesz mieć fasolke nie wiedząc jezcze o niej to nic jej nie będzie?
              • aniulekq Re: POMOCY! JAJOWODY!prosze o rade 07.08.04, 10:13
                Ta mieszanka jest dla kobiet, które mają problemy z płodnością, ale Klimuszko
                wyszczególnił, że są też skuteczne w rozpuszczaniu zrostów. Możesz więc je pić
                spokojnie, nawet jeśli masz dobre wszystkie wyniki, a nie możesz zaciążyć.
                Radziłabym pic je owulacji, bo jednym ze składnikó jest RUTA, która może
                powodować skurcze macicy, więc lepiej zrobic przerwe w piciu od owu do @, a
                potem od nowa kuracja.
                • Gość: wiki4 Re: POMOCY! JAJOWODY!prosze o rade IP: *.welnowiec.net / *.welnowiec.net 07.08.04, 21:00
                  Serdecznie dziękuje za wytłumaczenie w poniedziałek bięgne po ziółka.
                  Pozdarawiam Wiki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka