Dodaj do ulubionych

jakie objawy po transferze?

02.02.14, 22:27
Witam
Pytanie do doświadczonych kobiet po zabiegu in vitro
Dziś jest mój 4 dzień po transferze zarodka.
Odczuwam straszne bóle piersi oraz bóle podbrzusza jak na @. Trochę dziwne te bóle dlatego pytam czy to normalne po transferze? Dodam że biorę luteine 3x4 tab. dopochwowo
Kiedy mogę najwcześniej wykonać test?
Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi i pomoc
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • eclipse83 Re: jakie objawy po transferze? 03.02.14, 00:49
      Witaj,

test mozesz wykonac po ok 12-14 dniach od daty transferu. Co do objwów - każdy organizm transfer znosi inaczej, niektórzy nie mają żadnych objawów a inni odczuwaj je różnie. Najlepiej spokojnie zaczekaj na test. jesli ból sie nasili to moze skonsultuj to z lekarzem.
      • anula121980 Re: jakie objawy po transferze? 03.02.14, 11:51
        dziękuje za odp.
        Ale czy te bóle jak na @ to normalne? bo już się boję że nic z tego .....sad
        Pytam bo to mój pierwszy transfer i chciałabym żeby był udany.
        Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje
        • mireleczka17 Re: jakie objawy po transferze? 03.02.14, 21:40
          a to dobre pytanie ja mam tak samo, cały czas bolą mnie jajniki, nie jakoś mocno ale cały czas je czuję...najgorzej jest przy chodzeniu i też nie wiem czy to dobrze czy nie....dzisiaj drugi dzień po transferze.
          • meliska76 Re: jakie objawy po transferze? 03.02.14, 22:18
            hej dziewczyny, niestety mnie też pobolewa dół brzucha a dzis dopiero 6dpt
            a Wy kiedy testujecie ?
            pozdrawiam
            • ninka0205 Re: jakie objawy po transferze? 04.02.14, 14:47
              Jajniki mogą bolec po stymulacji tam się tak dużo działo że mają prawo.Ja testowałem już 8 dni po i wyszedł bladzioszek na teście więc zrobiłam betę i wyszła 18 po dwóch dniach znowu i dalej rosła. Czasami jak się zrobi za wcześnie to może być wynik fałszywie dodatni co jest spowodowane podaniem hormonu na pęknięcie jajeczek, ale jak zrobisz betę i po dwóch dniach następną i wynik jest wzrostowy ( przeważnie powinna się podwoić) to znaczy ż na 99 proc się udało, czego z całego serca życzę.
              • marygirl Re: jakie objawy po transferze? 04.02.14, 14:51
                Ja miałam dwa transfery,oba udane,żadnych dolegliwości po,dopiero bol jak na okres ok 5tc,jeśli miałas podane blastocysty to test sikany wyjdzie 10dpt z zarodków trzydniowych ok 12-14dpt.powodzenia smile
                • marygirl Re: jakie objawy po transferze? 04.02.14, 14:53
                  A co do luteiny to nie martw sie bierzesz bardzo duża dawke,ja brałam 3*1 duphaston na cyklu bezowulacyjnym i to wystarczyło
                  • kiziami.zia2013 Re: jakie objawy po transferze? 04.02.14, 15:16
                    objawy małpowe,tudzież brak jakichkolwiek objawów,wszystko dozwolone i o niczym nie przesądza,mnie wczoraj brzuch bolał strasznie na @,byłam pewna ,że dostane,ale nie dostałam,testuje za dwa dni w 13 dpt,testy sikane jak na razie pokazuja negatywnie sad
                    odpoczywajcie dziewczyny i nie stresujcie sie,będzie dobrze smile
                    dam znac jak u mnie poszło w czwartek...pozdrawiam
                    • anula121980 Re: jakie objawy po transferze? 04.02.14, 17:07
                      cześć
                      Właśnie te objawy @ mnie dołująsad Mam takie uczucie że za chwilę.... Do tego piersi bolą ale to chyba też normalne i po za tym żadnych objawów więcej.
                      Ale dziś jest 6dpt więc może tak ma być? Zrobię betę 12 02 i wszystko będzie jasne. Na razie żyję nadzieją że będzie dobrze.
                      Dziękuje za dobre słowa pocieszenia smile
                      pozdrawiam
                      • mireleczka17 Re: jakie objawy po transferze? 04.02.14, 18:32
                        anula121980 napisała:

> cześć
                        > Właśnie te objawy @ mnie dołująsad Mam takie uczucie że za chwilę.... Do tego p
                        > iersi bolą ale to chyba też normalne i po za tym żadnych objawów więcej.
                        > Ale dziś jest 6dpt więc może tak ma być? Zrobię betę 12 02 i wszystko będzie ja
                        > sne. Na razie żyję nadzieją że będzie dobrze.
                        > Dziękuje za dobre słowa pocieszenia smile
                        > pozdrawiam

Anula widzę, że testujesz tego samego snia co ja smile Powodzenia!!
                        • anula121980 Re: jakie objawy po transferze? 04.02.14, 22:29
                          Ja też życzę powodzenia wszystkim testującym. Odezwijcie się jak poszło. Ja dopiero 12 02.
                          Ale ten czas się wlecze....
                          pozdrawiam
                          • meliska76 Re: jakie objawy po transferze? 06.02.14, 12:26
                            hej, dziewczyny Kiziamizia dzisiaj testuje !!!
                            Trzymamy kciuki smile
                            • anula121980 Re: jakie objawy po transferze? 06.02.14, 13:36
                              Witam
                              Oczywiście trzymamy kciuki. Życzę powodzenia testującejsmile
                              Ja nadal mam te bóle @. Już mi ręce opadają i mam coraz większego doła sad
                              A do testu jeszcze trochę czasu zostało
                              pozdrawiam
                              • meliska76 Re: jakie objawy po transferze? 06.02.14, 23:10
                                dziewczyny jutro mam 10 dpt trzydniowych zarodków , myślicie że moge sobie rano zrobić sikańca ... mam schowanego przed mężem wink
                                na bete chyba dopiero w poniedzialek pojade .... poradzcie cos bo zwariuje , dlaczego po transferze doba ma 72 godz ???
                                • meliska76 Re: jakie objawy po transferze? 06.02.14, 23:12
                                  anula , ja tez mam boe, ale co prawda mniejsze niz na @ ale sa... sama nie wiem co o tym myslec ,
                                  • kiziami.zia2013 Re: jakie objawy po transferze? 07.02.14, 08:07
                                    dziewczyny dziękuje za wsparcie,niestety mój brak objawów wskazywał tym razem na brak ciązy sad ,w marcu podchodze do mrozaka
                                    będę wam kibicować ,mam nadzieje,że pójdzie wam lepiej ,buziaki przesyłam smile
                                  • croccodilo Re: jakie objawy po transferze? 07.02.14, 08:41
                                    meliska76 napisał(a):

> anula , ja tez mam boe, ale co prawda mniejsze niz na @ ale sa... sama nie wiem
                                    > co o tym myslec ,
                                    >

Basia ??? smile
                                • croccodilo Re: jakie objawy po transferze? 07.02.14, 08:40
                                  Basia to ty ???
                                  • anula121980 Re: jakie objawy po transferze? 07.02.14, 10:31
                                    Witam
                                    Przykro mi kizia że się nie udało ale życzę powodzenia w dalszych staraniach. W końcu na każdą z nas przyjdzie odpowiedni czas smile
                                    Ja dziś mam 9 dzień po transferze 1 zarodka. Bóle @ były wczoraj a teraz z rana(na razie) nie boli.Tylko piersi wielkie jak dzwony smile
                                    Też nie wiem co myśleć o tych bólach. Ale na razie nie testuje ,czekam cierpliwie (chociaż jest mi ciężko ) do 12 02. Napiszcie jak wam poszło .
                                    pozdrawiam Ania
                                    • anula121980 Re: jakie objawy po transferze? 07.02.14, 10:36
                                      ps. czytam i widze że z tymi @ bólami to nie jestem sama. szczerze mówiąc one mnie dołująsad
                                      też nie wiem co o nich myśleć sad czy to tak ma być?
                                      • croccodilo Re: jakie objawy po transferze? 07.02.14, 11:39
                                        anula121980 napisała:

> ps. czytam i widze że z tymi @ bólami to nie jestem sama. szczerze mówiąc one m
                                        > nie dołująsad
                                        > też nie wiem co o nich myśleć sad czy to tak ma być?

Hej ja miałam transfer 01.02 jednego zarodka , od wczoraj mam bóle jak na @ chociaż termin przypada za dobry tydzień , a nigdy nie mam aż tak dziwnych tych bóli , kusi mnie beta ale wiem że to za wcześnie ... Ogolnie jestem płaczliwa i rozdrażniona ale nie wiem czy to gdzies nerwy nie dają takich objawów .. piersi tez jak balony i sutki jak u murzynki smile i bolą .. kurde to czekanie jest najgorsze sad
                                        A jak sie tobie podzieliła komórka i w którym dniu po punkcji ci podawali ? Pozdrawiam Paula
                                        • mireleczka17 Re: jakie objawy po transferze? 07.02.14, 11:43
                                          croccodilo napisał(a):

> anula121980 napisała:
                                          >
                                          > > ps. czytam i widze że z tymi @ bólami to nie jestem sama. szczerze mówiąc
                                          > one m
                                          > > nie dołująsad
                                          > > też nie wiem co o nich myśleć sad czy to tak ma być?
                                          >
                                          > Hej ja miałam transfer 01.02 jednego zarodka , od wczoraj mam bóle jak na @ cho
                                          > ciaż termin przypada za dobry tydzień , a nigdy nie mam aż tak dziwnych tych bó
                                          > li , kusi mnie beta ale wiem że to za wcześnie ... Ogolnie jestem płaczliwa i r
                                          > ozdrażniona ale nie wiem czy to gdzies nerwy nie dają takich objawów .. piersi
                                          > tez jak balony i sutki jak u murzynki smile i bolą .. kurde to czekanie jest najgo
                                          > rsze sad
                                          > A jak sie tobie podzieliła komórka i w którym dniu po punkcji ci podawali ? Poz
                                          > drawiam Paula

croccodilo to miałaś transfer tego samego dnia co ja...od wczoraj czuje lekkie pobolewanie jak na @, ale nie wiem czy to nie zasługa tych wszystkich leków które bierzemy. Ja robię betę w środę. Miałam podane dwa zarodki w trzeciej dobie 8-mio blastomerowe. Trzy które zostawiliśmy w Klinice przestały się dzielić i nie przekształciły się w blastocysty.
                                          Mnie również bolą piersi, ale jak nie zauważyłam żeby się powiększyły, a sutki faktycznie jakieś dziwne i8 też prawie cały czas płacze....masakra, ale musimy jakoś dać radę smile
                                          • croccodilo Re: jakie objawy po transferze? 07.02.14, 11:54
                                            mireleczka17 napisał(a):

> croccodilo to miałaś transfer tego samego dnia co ja...od wczoraj czuje lekkie
                                            > pobolewanie jak na @, ale nie wiem czy to nie zasługa tych wszystkich leków któ
                                            > re bierzemy. Ja robię betę w środę. Miałam podane dwa zarodki w trzeciej dobie
                                            > 8-mio blastomerowe. Trzy które zostawiliśmy w Klinice przestały się dzielić i n
                                            > ie przekształciły się w blastocysty.
                                            > Mnie również bolą piersi, ale jak nie zauważyłam żeby się powiększyły, a sutki
                                            > faktycznie jakieś dziwne i8 też prawie cały czas płacze....masakra, ale musimy
                                            > jakoś dać radę smile
                                            >

Mój w 3 dobie podzielił się na 9 czyli podobnie do twojego , przy 1 podejściu podzieliły się na 4 więc teraz jest rewelka .. ja mam betę zrobić 14 lutego ale zrobię 12 i w razie pozytywnej powtórzę 14 .. ostatnio czułam się inaczej niż teraz . Trzymam za nas kciuki smile
                                            • aas.aa Re: jakie objawy po transferze? 07.02.14, 13:09
                                              Ja jestem 7 dpt , trochę kłują jajniki, czasami pojawia się ból jak na @ ale to tylko rano i chwilkę trwa. Piersi lekko bolą. I co dziwnego, od wczoraj kawa wydaje mi się zbyt gorzka aby ją pić..testuje 12.02
                                              • croccodilo Re: jakie objawy po transferze? 07.02.14, 13:31
                                                aas.aa napisał(a):

> Ja jestem 7 dpt , trochę kłują jajniki, czasami pojawia się ból jak na @ ale to
                                                > tylko rano i chwilkę trwa. Piersi lekko bolą. I co dziwnego, od wczoraj kawa w
                                                > ydaje mi się zbyt gorzka aby ją pić..testuje 12.02

Czyli podobne objawy mamy , tylko u mnie dochodzi płacz na zawołanie big_grin A jakie leki bierzesz teraz bo ja tylko luteine 3x4 dopochwowo /...
                                                • mireleczka17 Re: jakie objawy po transferze? 07.02.14, 13:44
                                                  croccodilo napisał(a):

> aas.aa napisał(a):
                                                  >
                                                  > > Ja jestem 7 dpt , trochę kłują jajniki, czasami pojawia się ból jak na @
                                                  > ale to
                                                  > > tylko rano i chwilkę trwa. Piersi lekko bolą. I co dziwnego, od wczoraj
                                                  > kawa w
                                                  > > ydaje mi się zbyt gorzka aby ją pić..testuje 12.02
                                                  >
                                                  >
                                                  > Czyli podobne objawy mamy , tylko u mnie dochodzi płacz na zawołanie big_grin A jakie
                                                  > leki bierzesz teraz bo ja tylko luteine 3x4 dopochwowo /...

Wiem, że nie pytałaś ale odpowiem co ja biorę smile
                                                  luteinę 2x4, encorton 1x1, estrofem 3x1, fragmin 1x1, Femibion 1x1
                                                  • croccodilo Re: jakie objawy po transferze? 07.02.14, 13:46
                                                    mireleczka17 napisał(a):

> Wiem, że nie pytałaś ale odpowiem co ja biorę smile
                                                    > luteinę 2x4, encorton 1x1, estrofem 3x1, fragmin 1x1, Femibion 1x1
                                                    >
                                                    >
                                                    jezuuu dużo tego ... ja podchodze drugi raz i tylko luteina uncertain sama nie wiem czy dobrze czy powinnam coś jeszcze braćuncertain
                                                  • mireleczka17 Re: jakie objawy po transferze? 07.02.14, 13:52
                                                    croccodilo napisał(a):

> >
                                                    > jezuuu dużo tego ... ja podchodze drugi raz i tylko luteina uncertain sama nie wiem cz
                                                    > y dobrze czy powinnam coś jeszcze braćuncertain

Miałam jeszcze antybiotyk po punkcji, który brała przez 5 dni, ale już mi się skończył, a przed samym transfer jeszcze jakieś czopki (jeden 12h przed transferem, a drugi na 2h przed).
                                                    Jak dostałam tą cała rozpiskę to myślałam, że padnę.
                                                    Nie wiem czy to dobrze czy nie i czy to w jakiś sposób pomoże.
                                                  • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 07.02.14, 14:14
                                                    croccodilo spokojnie smile Ja też przed crio brałam tylko 3x1 duphaston (też zawiera progesteron tak jak i luteina) i nic więcej. Lekarz mi też zabronił brać witaminy żeby nie obciążać organizmu. Też się martwiłam, że za mało i kombinowałam jakby tu jeszcze sobie dorzucić coś ale nie trzeba było smile Zaufaj lekarzowi smile
                                                  • anula121980 Re: jakie objawy po transferze? 07.02.14, 16:15
                                                    O to widzę że nie jestem sama 12 02 na becie smile
                                                    Oj te objawy to chyba mamy podobne. Oby dobrze wróżyły smile
                                                    pozdr...
                                                • aas.aa Re: jakie objawy po transferze? 07.02.14, 18:12
                                                  Biorę luteinę 3x2 dowcipnie, duphaston 3x1, do tego kwas foliowy, wit. B6 i B12 oraz witaminki dla kobiet w ciąży, wg zaleceń lekarza..
                                                  • meliska76 Re: jakie objawy po transferze? 07.02.14, 21:51
                                                    croccodilo .... tak to ja Basia wink witaj Paulinka ....
                                                  • meliska76 Re: jakie objawy po transferze? 07.02.14, 21:52
                                                    dziewczyny , to okazuje sie ze ja testuję pierwsza 10.02 a powtórka 12.02
                                                    pozdrawiam wszystkich wink
                                                  • aas.aa Re: jakie objawy po transferze? 07.02.14, 22:46
                                                    To trzymam kciukismile A robilas w miedzyczasie progesteron?
                                                    --
                                                    Invimed Wrocław, I podejście In-vitro ICSI
                                                    28.01 punkcja, 31.01 transfer 2 bąbelki, czekamy....
                                                  • meliska76 Re: jakie objawy po transferze? 08.02.14, 06:38
                                                    nie robiłam progesteronu ani piel ani lek nic nie mówił. więc ja trzymam się tego co mówili. i w poniedziałek beta smile
                                                    buziaki i uciekam do pracy
                                                  • croccodilo Re: jakie objawy po transferze? 08.02.14, 08:09
                                                    meliska76 napisał(a):

> nie robiłam progesteronu ani piel ani lek nic nie mówił. więc ja trzymam się te
                                                    > go co mówili. i w poniedziałek beta smile
                                                    > buziaki i uciekam do pracy
                                                    Cześć Basieńko smile ja już świruję i mam ochotę iść na bete w poniedziałek ale to będzie dopiero 10 dpt więc nie wiem czy jest sens sad
                                                    Jak się czujesz? Trzymam kciuki za Asię i Anię big_grin
                                                  • mireleczka17 Re: jakie objawy po transferze? 08.02.14, 09:48
                                                    Meliska trzymam kciuki, oby było dobrze wink Daj w poniedziałek od razu znać co i jak.
                                                  • anula121980 Re: jakie objawy po transferze? 08.02.14, 10:40
                                                    cześć
                                                    Oczywiście ja również trzymam kciuki i życzę powodzenia w poniedziałek. Dzisiaj jest mój 10dpt i na razie bóli@ żadnych nie mam.Tylko piersi jak balony. No i głowa dzisiaj mi pękasad
                                                    A wy dziewczyny jak się dzisiaj czujecie?
                                                    pozdrawiam
                                                    Ania
                                                  • mireleczka17 Re: jakie objawy po transferze? 08.02.14, 10:49
                                                    anula mnie wczoraj przez pół dnia w pracy bolał jajnik (o dziwo jeden) jak na @, ale dzisiaj już spokój. Piersi bolą,ale nie jest źle. Dzisiaj 8 dpt.
                                                  • croccodilo Re: jakie objawy po transferze? 08.02.14, 11:06
                                                    mireleczka17 napisał(a):

> anula mnie wczoraj przez pół dnia w pracy bolał jajnik (o dziwo jeden) jak na @
                                                    > , ale dzisiaj już spokój. Piersi bolą,ale nie jest źle. Dzisiaj 8 dpt.

Ja dzis też 8 dpt i dziś brzuch mniej boli .. piersi masakra i od 2-3 dni siusiam co pół godziny ... myślę o teście ale logika mówi mi żeby go nie robić .. a wy jak dziewczyny z testami ??
                                                  • mireleczka17 Re: jakie objawy po transferze? 08.02.14, 11:21
                                                    croccodilo ja się nie nastawiam na wysoką betę dlatego mnie nie ciągnie do tego aby ja zrobić, póki co jeszcze się łudzę że może się udać wink
                                                  • aas.aa Re: jakie objawy po transferze? 08.02.14, 11:07
                                                    A u mnie dzis wszyskie bole dotychczasowe ustapily. Tylko piersi troszke pobolewaja, ale to przy dotknieciu dopiero. Milego dnia dziewczynysmile
                                                  • anula121980 Re: jakie objawy po transferze? 08.02.14, 15:24

mireleczka17 napisał(a):
                                                    > anula mnie wczoraj przez pół dnia w pracy bolał jajnik (o dziwo jeden) jak na @
                                                    > , ale dzisiaj już spokój. Piersi bolą,ale nie jest źle. Dzisiaj 8 dpt.

Widzę że objawy podobne mamy. Bóle @ mam mniejsze od czasu do czasu. Jajnik też wczoraj mnie pobolewał troszke.
                                                    A co do testu to nie robiłam. Jakoś nie mam odwagi chociaż mnie kusi smile
                                                    Teraz już poczekam i tak nic już nie zmienie. Teraz wszystko w rękach Boga
                                                    pozdrawiam Ania
                                                  • meliska76 Re: jakie objawy po transferze? 08.02.14, 21:35
                                                    okazuje się ze tylko ja zrobiłam sikanca no cóż ale naprawdę już nie dawalam rady. jutro mam nadzieję ze dzień zleci a w pon rano będzie 12dpt i jadę na będę. podziwiam was kobietki za wytrzymałość. smile
                                                  • anula121980 Re: jakie objawy po transferze? 09.02.14, 14:26
                                                    cześć dziewczyny
                                                    Widzę melisko że nie wytrzrymałaś i zrobiłaś "sikańca". Podziwiam Cię bo ja taka odważna nie jestem. A mogę wiedzieć jak wyszedł? Jeśli możesz powiedzieć oczywiście.Ja tez mam jutro 12dpt. Ale jakoś wytrzymam do środy.
                                                    Z objawów to nadal nic ciekawego nie mam tylko trochę brzuch co jakiś czas jak na @ i piersi. I co mnie dołuje? otóż inne kobietki piszą że mają mdłości , są wrażliwe na zapachy itd. a ja nic z tych rzeczy!!!!
                                                    A mam jeszcze takie pytanie (bo to nasze pierwsze in vitro) czy jak się bierze tak dużo luteiny tzn 3x6 ( 50mg) dopochwowo to czy okres może się opóźnić ? Jestem po terminie @ i nie wiem czy to leki mogą ją opóźnić czy to może ciąża?
                                                    Może dla kogoś śmieszne to pytanie ale nie brałam luteiny nigdy wcześniej.
                                                    Dziękuje za odpowiedź i życzę powodzenia starającym się smile
                                                  • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 09.02.14, 14:32
                                                    Anulka nie przejmuj sie brakiem objawowsmile niestety wiekszość z nas po prostu chce je u siebie widzieć i wszystko tak interpretuja.. U mnie też był tylko bol brzucha jak na @ i lekko wrażliwsze piersi. I tak miałam cały czassmile poczekaj spokojnie na bete i trzymam kciukismile
                                                  • meliska76 Re: jakie objawy po transferze? 09.02.14, 15:36
                                                    tak anulka ja nie wytrzymalam i zrobiłam test ale to był 9 dpt. miałam w domu i mówię a co ... nam jeszcze jeden ale nie ruszam . kochane ja też objawów nie mam poza bólem brzucha jak na @ ale nie doszukuje się ich. też bete mam robić 14 dpt ale wiem ze jakby wyszla duża to po 2 dniach trzeba powtórzyć a w piątek bym nie miała jak więc robię 12 a 14 dpt powtórzę. bo jak jestem w ciąży to 12 już napewno cos będzie.
                                                    lili a tobie za którym razem się udało ? trzymaj za nas kciuki.
                                                  • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 09.02.14, 15:58
                                                    Meliska mi sie udało za 2 transferem (crio), miałam podanego 5 dniowego zarodka i test sikany bledziudki wyszedl 12dpt dopiero.. Wiec nic sie nie przejemuj tym sikanym w 9smile trzymam mocno kciuki smile
                                                  • mireleczka17 Re: jakie objawy po transferze? 09.02.14, 15:40
                                                    anula z tego co wiem to po odstawieniu luteiny pojawia się @, dlatego nie dziw się, że jeszcze nie dostałaś mimo, że jesteś po terminie. Luteina to nic innego jak progesteron.
                                                    Ja biorę 2x4 (50mg).
                                                  • meliska76 Re: jakie objawy po transferze? 09.02.14, 15:50
                                                    mireleczka a ty kiedy testujesz ? ma ktoś jutro ze mną bete ???
                                                  • mireleczka17 Re: jakie objawy po transferze? 09.02.14, 15:51
                                                    meliska ja testuję w środę 12.02
                                                  • akdi Re: jakie objawy po transferze? 09.02.14, 16:13
                                                    hej dziewczyny, dopiero natknęłam się na ten wątek. ja też miałam transfer 01/02 w Gdansku, a tam testuje się 3,6 i 10 dni po. i mi po tych 6 dniach już wyszła beta dodatnia, sikance wychodzą gorzej, bo są mniej czułe. nie chce wam mieszać w głowie, ale na waszym miejscu poleciałabym jutro na wynik tongue_out p.s. to mój czwarty transfer, najprawdopodobniej drugi udany i z doświadczenia wiem, że obrzmiałe piersi, bolące jajniki to wszystko wina leków... sama ciąża nie daje tak wczesnych objawów...
                                                  • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 09.02.14, 16:41
                                                    Akdi ja bym jednak dziewczyn nie namawiała na wcześniejsze testowanie. Mi w 6dpt beta wyszła coś ok 2 czyli brak ciaży.. Też sie naczytałam ze laskom w 6 dniu wychodzi dwucyfrowa beta i sie troche podłamałam że u mnie wyszła taka słaba. Lepiej poczekać te dwa trzy dni wyniki. Poza tym z tego co wiem do 10 dni po ovitrelle wynik może być fałszywie dodatni.
                                                  • akdi Re: jakie objawy po transferze? 09.02.14, 19:23
                                                    No w sumie może masz trochę racji. . Tylko że ja akurat już w 1 weryfikacji czyli trzy dni po transferze miałam niska betę a teraz wzrosła wiec to na pewno nie zastrzyk. ... a jak byłam w pierwszej ciąży to test sikany nawet ponad dwa tygodnie po nie wykazywał ciąży. ..
                                                  • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 09.02.14, 20:14
                                                    Każdy przypadek jest inny smile I trzymam kciuki żeby beta ładnie rosłasmile to twoj drugi udany transfer tzn ze masz już dzidziusia?
                                                  • akdi Re: jakie objawy po transferze? 09.02.14, 20:32
                                                    Dzięki, tak mam 18 miesiecznego malucha. Szybko zaczęliśmy się starać o drugie, bo miałam mrozaczka i chciałam go jak najszybciej zabrać, ale się nie udało, za pierwszym rządowym też się nie powiodło i tak już prawie rok walczymy...
                                                  • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 09.02.14, 20:49
                                                    To teraz sie udasmile
    • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 09.02.14, 21:22
      Witaj.
      Ja jestem 3 dzień po transferze, dużej blastocysty klasy A smile To moje 2 podejście rządowe, daj znać jak wynik ,bo na tą chwilę mam takie same objawy jak ty w 4 dniusmile
      Pozdrawiam.Test robię aż 17 lutegosad
      • meliska76 Re: jakie objawy po transferze? 10.02.14, 12:57
        nie udało się.... sad
        beta 0,100
        • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 10.02.14, 13:03
          melisko76
          Bardzo mi przykro, obserwuje wpisy dziewczyn ,bo chce sprawdzić komu się udało, wszystkie prawie w tym samym czasie miałyśmy transfer. Mimo to musisz być silna jak już nie jeden raz pewnie byłaś. Życzę Ci powodzenia i siły w dalszym działaniu.
        • croccodilo Re: jakie objawy po transferze? 10.02.14, 13:04
          Niestety wiem co czujesz sad przykro mi
          • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 10.02.14, 13:15
            croccodillo kiedy test robisz?
            • croccodilo Re: jakie objawy po transferze? 10.02.14, 13:17
              Ja mialam transfer 1.02 więc powinnam 14 lutego ale chcę iść w środę .. myślisz że jest sens? Czuje że nici z tego .. nie mam od wczoraj żadnych objawów tylko troszkę sutki mnie bolą ...
              • meliska76 Re: jakie objawy po transferze? 10.02.14, 13:45
                Paulinko dzwonilam na Polna i nie kazały mi powtarzać bety 14 dnia. bo jak jest taka jak mam to przez dwa dni cudu nie będzie. 12 dpt już powinno coś być tak mi powiedziała piel.
                trzymam kciuki za Was.
                • croccodilo Re: jakie objawy po transferze? 10.02.14, 13:50
                  Dziękuję Basiu za info , zrobię w środę w takim razie ale cudu się nie spodziewam ...
                  • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 10.02.14, 15:05
                    croccodilo Spodziewaj się cudu ,spodziewaj... ja od dziś czyli 4 dzień po transferze też już nie mam żadnych objawów oprócz conocnych bóli piersi, które potem znikają. Miałam 2 inseminacje i pamiętam,że po pierwszej wszystko mnie bolało i nic nie wyszło a po 2 nic mnie nie bolało a były 2 kreski...niestety ciąża bio wyszła, teraz po 1 transferze też wszystko mnie boało i już 7 dnia miałam okres więc tym razem cieszę się ,że mało mnie bolismile Także Kochana nie trać wiary, przecież ciąża nie powinna boleć prawda?
        • anula121980 Re: jakie objawy po transferze? 10.02.14, 16:32
          cześć
          Przykro mi melisko76 że się nie udało , na pewno się jeszcze uda i będziesz się cieszyć z upragnionej ciąży. No i powtórz te bete bo może jeszcze urośnie? Nie trać wiary!!!
          Ja też już jak na szpilkach bo testuje za dwa dni ale już nie mam żadnych objawów sad NIC !!! nawet mnie brzuch już nie boli i dlatego mam już czarne wizje....
          Ale obojętnie co będzie to nie poddam się tak szybko !!!
          Życzę powodzenia wszystkim starającym się smile
          Ania
          • meliska76 Re: jakie objawy po transferze? 10.02.14, 17:50
            Aniu nie ma potrzeby powtarzać bety dzisiaj mi piel powiedziała ze z 0,1 do środy cudu nie będzie. poza tym w południe nie wzięłam luteiny i już zaczynam plamic sad
            zbieram siły na kolejne podejście
          • aas.aa Re: jakie objawy po transferze? 10.02.14, 20:07
            Anula,
            Ja też w środę idę na betę, przez ostatnie 2 dni żadnych bóli, nawet piersi przestały boleć. Dziś taki @ ból przez chwilę się pojawił, ale przeszło. Teraz tylko od czasu do czasu lewy jajnik kłuje...wiec mamy podobnie, chociaż ja czarne myśli odpędzam od siebie jak tylko mogęsmile
            • mireleczka17 Re: jakie objawy po transferze? 10.02.14, 20:41
              anula, aas.aa dołączam się do środowego testowania smile
              • meliska76 Re: jakie objawy po transferze? 10.02.14, 20:50
                ja już trzymam kciukasy
                • kiziami.zia2013 Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 08:24
                  meliska sad ,wiem jakie to smutne,ale miej świadomość,że rzadko sie udaje za pierwszym razem,trudno,trzeba spróbowac drugi raz,masz mrozaki jakieś ?
                  • meliska76 Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 08:36
                    kiziamizia nie mam mrozaczkow. ale dzisiaj będę dzwoniła do Polic jestem też w kontakcie z monkask i jak tylko wszystko załatwie startuje drugi raz już w Policach. pozdrawiam i życzę powodzenia
                    • croccodilo Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 08:41
                      Meliska startuj startuj i to szybko smile bo teraz się uda tongue_out U mnie chyba znów klapa sad już wariuje na sama myśl o jutrzejszej becie ... dziś zrobiłam sikanego i nic sad
                      • kiziami.zia2013 Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 08:47
                        oj meliska szybko działasz wink i dobrze ,silna dziewczynka
                      • meliska76 Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 08:59
                        Paulinka i po co był Ci ten potrzeby !!! żartuje wiem ta ciekawość WYGRYWA smile Zobaczysz jutro będzie dobrze przecież w końcu komuś z tej Polnej musi się udać smile

kiziamizia ja i po stymulacji i po punkcji można powiedzieć ze czułam i czuję się super tak jakbym nie miała nic robione więc jak tylko lek zadecyduje i powie kiedy mogę zaczynać na nowo to startuje nie mam na co czekać za tydzień kończę 38 lat sad
                        • croccodilo Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 09:03
                          Basia za 1 razem podchodziłyśmy we 4 do ivf .. i dwie z nas zaszły za 1 razem dwie nie więc jednak komuś się tam udaje smile Ja jednak mam złe przeczucia chociaż od 2 dni nic nie czuję ani brzucha ani nie jestem nerwowa .. hormony zeszły i tyle ... Za 1 razem czułam się fatalnie do końca i miałam nadzieję że to ciąża teraz już sama nie wiem .. A test zrobiłam bo mi myśli żyć nie dawały ..
                          • kiziami.zia2013 Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 09:12
                            meliska mój roczniku najlepszy smile ...tak...dla nas to ostatni dzwonek ,wykorzystamy ten moment
                            • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 09:24
                              Dziewczyny dawać znać po testach, bo już się nie mogę doczekać. Trzymam za Was kciuki, oby sie udało!!!
                              • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 09:29
                                Dziewczyny mam pytanie czy ,któras ma zastrzyki Gonapeptyl po transferze? W kolejności 1 zastrzyk w dniu transferu, 2 dni przerwy-kolejny zastrzyk, 2 dni przerwy i kolejny???
                                • akdi Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 09:47
                                  ja nie miałam przy żadnym... i pierwszy raz się z tym spotykam....
                                  • meliska76 Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 09:51
                                    ja też nie miałam zastrzyków.
                                    • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 10:39
                                      Hmmm to tylko ja tak mam? Dziewczyny odpowiadać mi tu szybko...ma ktoś tak???
                                      • anula121980 Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 11:40
                                        hej
                                        Nie ja gonal brałam i pierwsze o nich słysze. Właściwie to moje pierwsze in vitro więc doświadczenia nie mam i oczytana też nie jestem w tych wszystkich lekach.
                                        No to jutro testujemy smile Ja pierwszy raz. Jutro się wszystko wyjaśni. Ja też już żadnych @ bóli nie mam tylko jajnik czasami i troche piersi ale właściwie już mało mnie bolą.
                                        Chyba to zły znaksad A... już sama nie wiem co myśleć ?
                                        To do jutra dziewczyny
                                        Ania
                                        • croccodilo Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 11:48
                                          Ja też jutro robię betę .. i tez mam kiepskie przeczucia sad
                                        • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 12:29
                                          Anula Gonal to ja tez juz 2 raz brałam. Ale gonapeptyl przy 1 podejsciu brałam łącznie 26 dni przed gonalem ,potem dochodził gonal. W tym podejsciu brałam estrofem a gonal przyszedł później i cetrocide ale o dziwo dostałam zastrzyki po transferze??
    • aula08 Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 12:19
      Hej dziewczyny. Ja jestem tutaj pierwszy raz. Wczoraj miałam crio
      transfer.Podano mi jedną blastocystę 4AA (nie znam się na tych oznaczeniach). Testuję 20 lutego. Pomóżcie przetrwać mi to oczekiwanie. To moje pierwsze podejście (po punkcji nie miałam transferu bo byłam przestymulowana (hiperstymulacja którą strasznie odczułam), odczekałam dwa miesiące i wróciłam po mojego mrożaka. Zostały mi jeszcze 2 i 11 oocytów.Idę w programie rządowym(oocyty zamroziłam na własny koszt). Najprawdopodobna przyczyna naszej niepłodniości - słabe nasienie.
      Leki po transferze(myślałam że będzie ich mniej):
      luteina 3x200mg, progynova 3x1, acard 2x1, fraxiparine 1x1,encorton 2x1, estreva 3x1, femmibion 1x1, magnezin 3x2.
      Wrażenia na dziś: brzuch pobolewa po transferze, nie mogę przyzwyczaić się do tego że niewolno mi się przeciążać i muszę trochę uważać na siebie/nas smile

Która z Was w podobnym czasie testuje? Jakieś rady na przetrwanie?
      • akdi Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 12:30
        niestety, ale musisz to przeżyć, nie ma idealnego sposobu na przetrwanie, mi dodawali jeszcze relanium w pierwszych kilku dniach, a tabletek może być więcej smile pewnie się powtórze, ale ja się czuje tak samo jak przy nie udanych transferach, czasem nawet takie kłucie w okolicach jajników. trzymam kciuki smile i przesyłam wiruski, u mnie beta 10 dni po transferze 350 smile
        • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 12:33
          akdi a może ty miałaś relanium to ja mam gonapeptyl co? Bo to też jest podobno wyciszacz?
        • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 12:41
          akdi znalazłam twój wpis gdzie piszesz iż u ciebie testuje się 3, 6 i 9 dni po transferze, poważnie??? W twojej klinice to jest zwykła procedura? I 6 dnia jaką miałas betę?
      • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 12:32
        aula twoja blastocysta ma bardzo wysoką klasęsmile A jest najwyższa, ja tez dostałam teraz taka tylko nie z mrożeniasmile także kilka procent szanse wzrosły. Leków masz duzo bo byłas przestymulowana, to tez normalne nie martw się. Ten czas będzie dla ciebie najcięższy i jak poczytasz to zobaczysz,że jak dla każdej z nassadNie ma metod aby to przetrwac ale nie zaszkodzi nastawiac się pozytywnie, w końcu o to w tym chodzi prawda?Każda z nas po transferze boli brzuch nie martw sie to nic złego. ja tez z programu, więc trzymaj sie dzielniesmile
        • aula08 Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 12:49
          Fajnie dziewczyny że piszecie. Tylko tutaj da się "poprzeżywać" to tak naprawdę. Niestety ciężko obarczać innych, którzy nie mają pojęcia co to transfer czy blastocysta smile Wczoraj w mojej klinice do transferu podchodziło kilka dziewczyn, atmosfera była strasznie wesoła i jedna przez drugą nie mogła się nagadać. Każda z nas jest inna, ale każda ma to samo marzenie....
          Ellenadobrev Pocieszyłaś mnie że ta blastocysta dobrej jakości. Ty jakoś w weekend testujesz? Kibicuje Ci od teraz smile
          Akidi a ty dzisiaj w którym dniu jesteś po transferze?Beta piękna jak na dziesiąty dzień.A ile miałaś podanych zarodków?
          • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 12:57
            aula08
            Niestety Kochana ale chciałabym testowac w weekend,mnie tak jak Ciebie wykańcza czekanie ale postanowilam zrobic bete w 11 dniu od transferu a to wypada 17 lutego poniedziałek. Czytajac co napisała akidi mam ochote pędzić jutro ale boję się,że jak nic nie pokaże będzie jeszcze gorzej ,bo strace wiarę. Mój mąż niestety nie wierzysad Wykończył sie chłopak psychicznie a to dopiero 2 próba. ja tez będę trzymać kciuki za Ciebie w sumie za każda dziewczynę trzymam,bo wszystkim dzidzia sie nalezysmile
            • aula08 Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 13:13
              Ja wierzę że każdej z nas prędzej czy później uda się, bo trzeba być dobrej myśli. Kiedyś przeczytałam historię dziesięciu dziewczyn które nie mogły zajść w ciąże i zaprzyjaźniły się na forum do tego stopnia że spotykały się osobiście. Finał tej przyjaźni po latach - wszystkie mają już dzieci!
              Ellenadobrev - ja myślę że chyba lepiej poczekać z tym testowaniem, bo i tak co by nie wyszło to nie będziesz do końca pewna że jest to prawdziwy wynik. Twoj mąż nie wierzy więc życzę mu żeby miło zdziwi się.Natomiast mój wierzy że się uda aż zabardzo i niedosyć że boję się swojego rozczarowania to i jego. Puki co ściągam na siebie i na Was dobre myśl.
              • bianka2014 Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 13:36
                Czesc dziewczyny, dzisiaj jest moj 6 dzien po transferze. Badalam dzisiaj poziom poziom progesteronu 20.1ng/mL. Jakie Wy mialyscie wyniki?

.
                • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 13:39
                  bianka2014 mój to 5 dzien po transferzesmile Nigdy nikt nie zlecał i nie zleca mi badań progesteronu, nie ma takiej potrzeby.
                  • bianka2014 Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 13:44
                    Co klinika, to nine podejscie. Tak mi zalecili w Invimedzie, we Wroclawiu, zeby oznaczyc w 6dpt.
                    • aula08 Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 14:08
                      bianka ja też nie muszę badać progesteronu, akidi wyjaśniła co ma na celu ten wynik.
                      Ellenadobrev tak to jest z tymi facetami naszymi. Ja myślę że czasami noszą taka maskę twardzieli ale niestety każdego prędzej czy później może dopaść rzeczywistość i zaczynają to przeżywać. U nas jest tak ze mąż mam wrażenie że tak bardziej stoi z boku i to ja wkręciłam się w ten wir walki, bo niestety to ja biorę leki, chodzę na wizyty itd a on mało o tym mówi i czeka. Mnie to odpowiada zresztą.
                      • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 14:11
                        aula80 mój mąż gorzej przezywa ode mnie, po punkcji płacze za mnie a każdy dzien po transferze rozlicza mnie z dolegliwości i juz nie wiem co mu mówić. Jak nie mam objawów to mówi ,że już po wszystkim a jak coś mnie boli tak jak dziś to mówi ,że na okres i tak w koło...sad
                        • aula08 Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 14:24
                          ellenadobrev u mnie jest przeciwnie. Czasami miewam tak że chciałabym żeby bardziej się zainteresował a z drugiej strony jak nie rozmawiamy o tym to nie myślę o tym ciągle. Każda kobitka jest inna i każdy facet też ma inne podejście do tego. Ten Twój mąż to fajny tata będzie, życzę z całego serca smile
                          • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 16:23
                            aula80 tego sie właśnie boję,że mójemu mężowi nie będzie dane tata zostać a to dla mnie największy zawód będziesad on bardziej niz ja chce dzidzię.Wiem,że będzie świetnym ,kochającym ojcem ale zazwyczaj jest tak,że ojcami sa ci którzy jeszcze by chcieć nie chcieli wcalesad I to jest przykre. A mamami bez problemu zostaja kobiety o dzieci nie dbające, jak ostatnio nagłasniany w mediach przypadek o pani co juz urodziła 5 tkę, wszytskie jej zabrali a ostatnio urodziła mając 2,5 promila alkoholu we krwisad( ja się pytam dlaczego?
                    • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 16:44
                      bianka
                      ja tez podchodzę w invimedzie i jestem u dr Gizlera smile
                      w czwartek ma testować progesteron smile z beta nie wytrzymam do 19-tego wiec robie w poniedziałek 17-tego wink
                      • bianka2014 Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 18:30
                        Bulmama, ja też jestem u Gizlerasmile
              • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 13:40
                aula80 mój mąż był pełen wiary przy 1 podejściu, i dlatego tak gorzko sie zawiódł, więc teraz mu sie nie dziwię, najbardziej czego sie boję to właśnie tego,że on sobie nie poradzi,bo my kobiety jesteśmy silniejszesmile
              • akdi Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 13:45
                no właśnie w inviccie w gdańsku to jest standardowa procedura, oprócz bety każą robić jeszcze progesteron i esrtadiol. i ja osobiście uważam, że to ma sens. przy pierwszej werce miałam zerową betę, więc wiedziałam, że już nic z leku nie zostało, ale za to za niski progesteron i zwiększoną dawkę luteiny, przy drugim testowaniu miałam bete koło 20, więc wiedziałam, że wzrasta, jak się dziś okazało że jest 350 to wiem że idzie w dobrą stronę. smile przy ostatnim transferze po pierwszym miałam pozostałość po leku beta 1.75 a potem poniżej jednego. transferowali mi 1 zarodek.
                • bianka2014 Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 13:51
                  Akdi, a mozesz prose napisac w ktorych dniach po transferze robilas bete I progesteron? Jaki mialas progesteron?
                  • akdi Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 14:02
                    jasne, transfer 01/02, I werka 04/02 progesteron 12ng/ml, estradiol 720pg/ml; II werka 07/02: prog. 20, beta też a estr. 2000.
                    • bianka2014 Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 14:12
                      To many dokladnie taki sam progesteron w 6dptsmile Co powiedzial Twoj lekarz? Moj,ze wynik jest dobrysmile Ale w czytalam ze dziewczyny ma a i 67ng/mL, wiec pierwsze Co to sie zalamalam,ze moj wynik jest do bani. Bete kazal mi oznaczyc dopiero 12 dpt, czyli 17.02. Ale moze take jak I Ty zrobie wczesniej?
                • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 14:07
                  Hm niewiem czy u mnie jest sens robic betę 6 dpt bo jutro jest ten dzien i jutro tez przyjmuje ostatni zastrzyk gonapeptylu, więc może on mieć jakiś wpływ, nie mam pojęcia czemu mam go brac, więc chyba i z beta poczekam aż chociaż zastrzyk przestanie na mnie oddziaływac, a wiem ,że to czas około 2 dni.
                  • bianka2014 Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 14:16
                    Ellenadobrev, Ty mass zupelnie inny protokol niz ja z tego co czytam. Tez jestem z rzadowego,ale gonapeptyl skonczylam brac 3 dni przed punkcja. Po punkcji bralam tylko luteine I duphaston.
                    • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 14:18
                      bianka ja tez testuję 17 lutegosmile Jesli doczekam. Co do protokołu to podobno mam krótki, brałam estrofem od 16 dnia cyklu do okresu, 2,3,4,5,6 dnia gonal i 5i6 dzien doszedł cetrocide az do punkcji ten gonal i cetrocide brałam, a po transferze 3 razy gonapeptyl.
                      • bianka2014 Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 14:27
                        Ja juz wiem,ze do 17.02 nie doczekam. Mam zamiar isc na bete 15.02, czyli w 10dpt, bo wyjezdzam i bede mogla potem zrobic tylko sikanca.
                        • aula08 Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 14:41
                          Właśnie dzwoniłam do swojej kliniki bo dostałąm receptę również na duphaston a w ogólnym wykazie nie miałam go i powiedziano mi że po 4 dniach mam określić poziom progresteronu i zadzwonić z wynikiem i wtedy powiedzą mi czy lub jak mam go przyjmować.
                          • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 16:44
                            aula08 co oni się tak późno obudzili? Przecież duphaston zapobiega poronieniu a oni dopieci mówia o tym? ja go łykam już od dnia punkcji, za każdym podejściem tak miałam wskazane.Tak na marginesie od kilku godzin mam bóle brzucha jak na okres, czuję się zrozpaczonasad((
                • bianka2014 Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 14:23
                  Akdi, jesli dobrze licze, to Ty jestes dzis 10dpt, jesli mass bete 350 to juz more CI gratulowac!!!!smile))
      • chanelfendi6 Re: jakie objawy po transferze? 11.12.16, 13:54
        Ja tesz mialam wczoraj podane 2 zarotki i mam 20 test tesz sie nie pokoje i mam bule brzucha i cienszko mi sie chodzi a podrugie to uwazam tesz i jestem zmenczona bardzo ale mysle ze to tylko pszez te wszystkie leki 😏
    • aula08 Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 18:05
      ellenadobrev- mam nadzieje że już niebawem te pragnienia, ta rozpacz, ta chęć, te zmartwienia,ta niepewność itd itd nie będą Was dotyczyły. A u Was jaka jest "niby"(bo to nigdy nie wiadomo na 100proc.) przyczyna niepowodzeń. Masz jakieś mrożaki jeszcze? Każda klinika ma różne to leczenie przed i po. Ja jakoś ufam że idę dobrą drogą leczenia, ale to mój pierwszy raz i jestem bardzo optymistycznie nastawiona i nie mam porównania. Jeśli chodzi o ten ból brzucha to czasami dziewczyny piszą że zaczyna je tak boleć a później ustępuje. Pocieszam Cię jak mogę i odganiam złe myśli ale pewnie sama niebawem będę panikować.

Czekam na dobre wieści od Was bo strasznie mnie cieszą(pocieszają)!
      Która następna testuje?
      • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 18:47
        aula08
        Ja sie leczę w Białymstoku. Miałam tam 2 inseminacje, 1 nieudana, 2 ciąża biochemiczna niestetysadPrzyczyn nie ma żadnych, każdy wynik, każde podejście, nawet doprowadzanie organizmu po wszystkim super szybko i idealnie. I własnie to mnie wykańcza! Samo podejście do 1 in vitro tez niezłe,poniewaz mam 30lat max.komórek zapładnianych to 6, tak więc z 12 zapłodnili 6 wychodował się 1 piękny zarodek,podawany jako blastocysta. Niestety już 7 dnia leżałam z krwawieniem w szpitalu, lekarze miejscowi i ci z Kliniki zgodnie stwierdzili,że to sprawa hormonalna, za dużo wszystkiego było jak na mnie. Teraz przy 2 podejsciu ograniczyli leki,bo za duzo i za szybko odpowiadam an leczenie. Znowu z 6 komórek wychodowali 2 piękne zarodki, jeden mi podali klasa AAsmile Drugi klasa A zamrozili tez w stadium blastocysty...no i dziś po raz drugi znowu 5 dzień i znowu ból na okressad((
        • meliska76 Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 19:45
          paula jak samopoczucie.?
          daj znać jutro.
          dziewczyny za wszystkie testujace trzymam kciuki.
          • akdi Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 20:00
            Elenadobrev ja wczoraj też miałam złe przeczucie złe samopoczucie bolało mnie. .. a dzisiaj taka piękna beta! Trzymam kciuki.
            • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 20:35
              akdi ale ja juz 5 dnia i takie bóle...tez tak miałaś? bolało jak na okres?
            • mireleczka17 Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 20:53
              akdi to co można Ci już gratulować? robisz jeszcze raz betę?
            • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 21:02
              akadi
              w którym dpt robilas betę?
              no to .... gratulacje smile
              • koralik35 Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 21:27
                Akdi, również moje gratulacje! Tak sobie podczytuję Was tutaj i za wszystkie trzymam kciuki.
                Mnie po crio transferze ciutek pobolewał brzuch - jak na okres, piersi niespecjalnie. Transfer udany.
                czekam na wiecej dobrych wiesci od Was. Trzymajcie sie!
          • croccodilo Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 20:21
            Basiu psychicznie kiepsko sie czuję bo mam przeczucie ze dupa z tej bety... jutro dam znać .. a ty kochanie jak sie czujesz. ?
            • meliska76 Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 20:37
              paula o dziwo nie najgorzej poniedziałek był do d.... ale dzisiaj już dzwonilam do polic i rozmawiałam z dziewczyna która tam podchodzila i to dodalo mi siły do walki.
              jak wszystko dobrze pójdzie i ministerstwo za długo nie przetrzyma mi dokumentów to może w marcu drugie podejście smile może to będzie mój czas. myśl pozytywnie musi się udać !!!
        • kiziami.zia2013 Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 22:43
          flisa urlop mam nowy juz niestety nie stać mnie na wyjazd i marudze w domu sad

monruper czy B odpowiedział w sprawie destrukcji ???
          • kiziami.zia2013 Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 22:44
            matko,przepraszam ,nie w tym wątku się wcięłam big_grin
            • meliska76 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 07:48
              Dziewczyny dzisiaj Wasz dzień wszystkim życzę samych trzycyfrowych wyników !!!
              • croccodilo Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 08:51
                Dziękuję ale u mnie na bank nic Z tego. . Jestem po pobraniu ale wynik odbiorę okolo 16. .. wczoraj zdarzyło się cos dziwnego. . Rano zrobilam test sikany zobaczyłam jedną kreske wiec odlozylam go na polke i poszlam fo pracy. .. wieczorem chciałam wyrzucić ten glupi test do śmietnika i tak na niego patrze a tam blada kreseczka... myśle sobie ahaaa juz masz dekiel zryty ale wolam meza i tez to widział. Pol nocy nie spalam z nadzieją ze to jednak ciąża. .. wiec ochotnie rano powtórzylam test i jedna krecha sad
                • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 09:04
                  croccodilo tak niestety jest sad test sikany jest ważny ok 5 min, po tym czasie wyniki są niemiarodajne. Ale to, że nie wyszedł Ci dzisiaj nie znaczy że się nie udało smile Trzymam kciuki smile
                • monruper Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 09:52
                  Wszystkim testującycm życzę wypasionych bet.

Croccodilo będzie dobrze. Jak nie ma hormonu to się druga kreseczka nie pojawi nawet po kilku godzinach. Jak jest bhcg to czasem zauważyć można później, bo wcześniej jest b blada.
                  Gdyby nie było poztywnie nie zobaczyłabyś jej. CZEKAM NA DOBRE WIEŚCI wink
                  • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 09:54
                    monruper na każdym opakowaniu jest informacja, że test nie jest ważny po kilku godzinach, osobiście miałam tak, że pomimo bety <1 test sikany pokazał dwie kreski po całym dniu. Też bym chciała żeby w tym przypadku było inaczej ale nie powinno się dziewczyny wprowadzać w błąd.
                    • monruper Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 10:47
                      lili, ja podaje informacje jakie miałam i na własnym przykładzie. Nie chcę nikogo w błąd wprowadzić. Sama miałam podobnie test nie wskazywał 2 kreski, po czasie pojawiła się blada 2 a beta była dodatnia.
                      Oby i w tym przypadku tak było.
                      • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 11:09
                        Trzymajmy więc kciuki smile
                        • meliska76 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 11:45
                          bianka a gdzie się leczysz?
                          ja po pierwszej probie do drugiego podejścia w Poznaniu musiałabym czekać do października lub listopada, najpierw wszystkie zakwalifikowane już pary muszą przejść jedna probe dopiero rusza druga tura. w innych klinikach wygląda to inaczej nie ma takich kolejek.
                          pozdrawiam
                  • croccodilo Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 10:04
                    Spokojnie laski nie nakręcam się i tak uważam że nic z tego nie będzie .. ten test mnie zdziwił bo już ich sporo w swoim życiu (nie takim krótkim smile) narobiłam i nigdy nawet po kilku godzinach żadnej drugiej kreski nie było smile
                    Wiem że to nierealne abym była w ciązy ale w tamtym momencie myślałam że mam zwidy tongue_out
                    No nic dziś odbiore wynik poprzednio beta była >1 więc na cuda nie liczę sad
                    • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 10:10
                      croccodilo który dzień po transferze dzisiaj jesteś? I ilu dniowego zarodka?
                      • croccodilo Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 10:15
                        12 dpt zarodek 3 dniowy podzielony na 9
                        • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 10:20
                          croccodilo ja miałam 5 dniowego i w 11 dpt (czyli twoim 13) tez mi sikacz nie wyszedł. Wiem, że to żadne pocieszenie ale powinnaś wierzyć, że się uda smile
                          • croccodilo Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 10:21
                            Jakoś przeżyję negatywny wynik smile Trzymam kciuki za resztę testujących dzisiaj smile
    • aula08 Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 21:32
      Dziewczyny. Jestem dzień o transferze i mam podwyższoną temperaturę 37,2. Czy powinnam się martwić?
      • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 21:58
        aula08 ale źle się czujesz? czy po prostu tak ją sobie zmierzyłaś??ja po gonapeptylu miałam sztuczna grypęsad
        • aula08 Re: jakie objawy po transferze? 11.02.14, 22:07
          Ogólnie dobrze czuję się tylko tak zimno mi jakoś było i zmierzyłam pod pachą. Czytałam że luteina może podwyższać temperaturę i czytałam wypowiedzi innych dziewczyn ale one piszą o 6-10 dniu po transferze.Sama nie wiem.

• bianka2014 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 08:32
            Dzien dobry dziewczynki! Jak dzisiaj samopoczucie? Ja dzis 7dpt. Nie moge sie doczekac soboty- wtedy robie bete. Odliczam dni. Mam pytanie do tych, ktore sa z rzadowego- dlugo sie czeka na ewentualne drugie podejscie? Tzn, jest wtedy now a kolejka?
            • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 09:03
              Wszystkim testującym życze szczęścia, trzymamy kciuki!!!!
              • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 09:05
                bianka ja z rzadowego jestem. U mnie to wyglada tak,że wcale nie czekałam , po prostu juz leżąc po nieudanym podejściu zadzwoniłam do lekarza, on mnie na listę wpisał, kazał odczekać 2-3cykle i przyjechać na wizytę. Jak przyjechałam po 3 mcach i tak byłam jedną z pierwszych dziewczyn, dość szybko sie zregenerowałam i już na tej samej wizycie dostałam nowe leki i wystartowaliśmy z 2 podejściem. także problemu nie było.
              • aas.aa Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 09:45
                Witajcie, krew na betę oddana. Skłute mam obie ręce, bo krew nie chciała lecieć, mam nadzieję, że to dobry znaksmile
                • bianka2014 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 10:38
                  3mamy kciuki! Kiedy wyniki?
                  • akdi Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 12:16
                    dzięki za gratki, czekam na Wassmile mi przy pierwszej ciąży test wychodził negatywny mimo bety ponad 100... ellenadobrev brzuch mnie za każdym razem od początku pobolewa, czy udany czy nie, więc to nie jest wyznacznikiem...
                    • bianka2014 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 12:33
                      Dziewczyny, a po jakim czasie od transferu wrocilyscie do pracy?
                      • akdi Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 12:35
                        transfer sobota- praca poniedziałek....
                        • mireleczka17 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 17:48
                          transfer w sobotę - w poniedziałek praca
                      • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 12:40
                        bianka ja za pierwszym razem miałam transfer w sobotę rano, wieczorem pojechałam do znajomych, w niedzielę odkurzyłam chatę a w poniedziałek poszła do pracy - transfer nieudany
                        kolejny w sobotę, po powrocie polegiwałam (nie leżałam plackiem) i nic nie robiłam do poniedziałku (ponoć zarodek się zagnieźdza do 48h), do środy posiedziałam w domu i się nie przemęczałam, potem wróciłam do pracy i żyłam normalnie (bez dzwigania i innych ciężkich prac) - transfer udany.

Nie upatruję tego jakoś źródło sukcesu ale uważam, że jeśli jest taka możliwość to ograniczyć na te 3-4 dni aktywność do minimum.
                        • bianka2014 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 12:49
                          Mi lekaz kazal lezec 4dni. A zwolnienie dostalam na 10dni. Mam nadzieje, ze nie pojdzie na marnesmile
                          • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 13:32
                            Bianka to dobrze te wolne wykorzystaj smile Nie przemęczaj się i niech wszyscy koło Ciebie skaczą smile Zobaczysz jakie to miłe uczucie smile Powodzenia smile
                      • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 12:45
                        bianka ja po obu transferach miałam możliwość odpoczywac, tez polegiwałam, i 1 się nie udał, teraz tez mam takie wrażenie no ale zobaczymy. Embriologa wypytałam to powiedział tak samo,że najwazniejsze 2 do 2,5 dnia i zarodek powinien być zaczepiony, mówił ,ze 11-12 dnia jego zycia (czyli jak blastocysta) to 6 dni póxniej powinien być całkowicie zagłebiony w endometrium.
                    • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 12:38
                      akdi mnie pobolewał od początku to zrozumiałe bo punkcja i transfer i leki to wiadomo ,ale potem 2 dni cisza...a teraz jak na okres boli, cycki spuchniete i krosty wszedzie czyli jak na miesiączkęsad( Pewnie nie mam jej jeszcze tylko dlatego iż przed chwilą ostatni zastrzyk zrobiłam, powstrzymujący jąsad
                      • akdi Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 12:46
                        ellenadobrev mnie też pobolewa jak na okres i mam krosty i mam spuchnięte!!! masz wyniki, czy sama się nakręcasz? acha i jeszcze mam napady głodu jak to zwykle u mnie przed @... smile
                        • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 14:38
                          sama sie nakrecam do wyników jeszcze min. 3 dnisad a prawidłowo to aż 5 dnisad
                      • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 13:16
                        od koleżanki z bociana smile

2-3 dniowe zarodki:
                        1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
                        2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
                        3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
                        4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
                        5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
                        6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy zarodek wnika glebiej w endometrium
                        7dpt.. Zarodek jest juz zaimplantowany
                        8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG

Oczywiście każda z Nas to indywidualny przypadek... ale zawsze to jakaś orientacja
                        • croccodilo Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 13:38
                          Dziewczyny zaraz umrę z nerwów .. nie mam jeszcze wyniku bety ale delikatnie od rana plamiłam na brunatny kolor sad wzięłam jak zawsze luteine ale mam przeczucie że to @ się chce wykluc sad
                  • aas.aa Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 13:40

bianka2014 napisał(a):

> 3mamy kciuki! Kiedy wyniki?

wyniki po południu, bo wożą gdzieś krew do badania.
                    • croccodilo Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 14:08
                      Odebrałam wynik sad niestety u mnie nic z tego .. to nie mój czas sad
                      • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 14:10
                        croccodilo
                        strasznie mu przykro... nie ma juz zadnych szans?
                        • croccodilo Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 14:12
                          żadnych ... beta sięgnęła dna i wodorostów .. mam ochotę powiedzieć jeba..a!!! ;/
                          • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 14:15
                            a jakies mrożaki??
                            • meliska76 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 14:18
                              Paula przykre to jest współczuję Ci.
                          • aas.aa Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 14:17
                            Przykro mi bardzo...ja jeszcze czekam na swój wynik
                            • meliska76 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 14:20
                              aas nadzieja w Tobie zapoczatkuj falę ciąż !!!
                              • aas.aa Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 14:24
                                Nie macie pojęcia jakbym chciała!!! bo przerażają mnie informacje od pozostałych dziewczyn sad
                              • akdi Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 14:26
                                nie zostawiajcie mnie!! tak mi przykro...
                                • meliska76 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 14:28
                                  adki .... niedługo dolaczymy do Ciebie kochana. tak bardzo chcemy !
                                  • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 14:32
                                    akdi meliska
                                    Tak bardzo bym chciała.... wiem, że wymagam za dużo bo to moje I podejście... ale tak bardzo bym chciała... normalnie już świruję a wysoka beta i ciąża są dla mnie nierealne!
                                    Pracuję w przedszkolu i wczoraj przypadkiem u mojego gin spotkałam moja koleżankę z pracy! miała pozytywnego sikańca to już trzecia odkąd my zaczęliśmy się starać!... przeryczałam cały wieczór
                                    ---
                                    I podejście In-vitro IMSI
                                    klinika Invimed., Wrocław
                                    czynnik męski
                                    na etapie: medrol 2x0,5/ luteina 100mg x3/douphaston x3
                                    transfer 07.02...
                                    • meliska76 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 14:35
                                      bulmama dlaczego nierealne ?
                                      • meliska76 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 14:37
                                        to też było moje pierwsze podejście mrozacczkow brak sad a ty bulmama masz mrozaczki ?
                                      • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 14:37
                                        meliska
                                        bo zbyt piękne
                                        może wyda ci się to głupie ale zawsze jak ma mi się cos udac to mam te swoje przeczucie i na ogół nigdy się myliło... tym razem jest na nie... staram się je zwalczyć ale już powoli świruję a do poniedziałku daleko... jutro robie progesteron... może on cos pokaże
                                        • meliska76 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 14:39
                                          ach ta nasza kobieca intuicja życzę Ci żeby Ciebie zawiodła smile
                                          • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 14:40
                                            jeden się ostał i pojechał na ferie
                                            • meliska76 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 14:42
                                              to niech te ferie dla niego trwają ponad rok... później po niego wrócisz wink
                                              • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 14:43
                                                meliskabardzo dziękuję za słowa otuchy ;-D
                          • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 14:42
                            croccodilo przykro mi bardzo:9 ja tez chyba na okres bo ledwo się od łez za ciebie powstrzymałamsad Tez jestem wściekła, to nie jest sprawiedliwe crying
                            • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 14:43
                              Ma ktoś w końcu jakieś pozytywne wieści? gdzie te nasze szanse 30 % ???????
                          • monruper Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 15:11
                            Croccodrilo a tak wierzyłam, że Ci się uda sad przykro mi. Musisz być silna teraz.
                            • croccodilo Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 16:17
                              Jest ok jakos się trzymam ale zastanawiam się nad zmianą ośrodka bo cos ten poznań bezproduktywny i to mnie martwiuncertain
                              • meliska76 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 16:25
                                bianka poczekaj przynajmniej do 12 dpt no chyba ze już nie wytrzymasz to 10 dpt też już powinno cię wyjść. tym sikancem się nie przejmuj
                      • anula121980 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 16:26
                        cześć dziewczyny
                        Niestety nie mam dobrych widomości. Dzisiaj 14dpt. beta poniżej 2 czyli ujemna. No i statystyka na Polnej się nie podniosła. Czyli moje objawy się sprawdziły w drugą stronę sad @ nie mam bo biorę luteinę ale pewnie dr. powie żeby odstawić. Jestem załamana sad
                        Ale mam jeszcze mrozaczka czyli jest nadzieja smile
                        Życzę powodzenia testującym i samych dobrych wyników.
                        Ania
                        • meliska76 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 16:30
                          aniu przykro mi wiem jak to boli. no to póki co na polnej same ujemne te bety sad
                          masz mrozaczka więc możesz po niego wracać i to szybciej niż te które muszą czekać na kolejna próbę. buziaczki
                        • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 17:57
                          anula121980 napisała:

> cześć dziewczyny
                          > Niestety nie mam dobrych widomości. Dzisiaj 14dpt. beta poniżej 2 czyli ujemna.
                          > No i statystyka na Polnej się nie podniosła. Czyli moje objawy się sprawdziły
                          > w drugą stronę sad @ nie mam bo biorę luteinę ale pewnie dr. powie żeby odstawi
                          > ć. Jestem załamana sad
                          > Ale mam jeszcze mrozaczka czyli jest nadzieja smile

anula bardzo mi przykro, coś dziś nikt sie nie uradował, żadnych gratulacji a ja tak czekałam od rana,że któraś na pewno będzie dziś ze szczęścia płakałasad
                        • mireleczka17 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 18:03
                          anula tak mi przykro....czy którejś dzisiaj się udało?
                          • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 18:04
                            dziś żadnych dobrych wieści... crying
                            Kiedy następne bety? sobota?
                          • meliska76 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 18:05
                            jeszcze czekamy na aas smile
                            • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 18:06
                              No to czekamy.... smile
                              • meliska76 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 18:07
                                a moze ona już świętuje ... OBY !!!
                                • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 18:09
                                  Byłoby cudownie ... big_grin
                                • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 18:24
                                  dziewczyny transfer miałam 6ego o 11.00 chce betę zrobić w sobote czyli 15lutego, to będzie 9dzień od transferu, wliczać też dzien transferu czy nie? To wtedy byłby 10 dzień. Myślicie,że ma szanse cokolwiek pokazać? Nie dożyję do poniedziałku raczejsad Cały czas pobolewa mnie brzuchsad
                      • mireleczka17 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 17:52
                        croccodilo przykro mi.

Ja dzisiaj tez odebrała wyniki - 11 dpt beta < 1,2
    • aula08 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 14:46
      Dziewczyny czekam na dobre wieści od Was.
      Lili80 pamiętam jak ty testowałaś i zaskoczyła Cię ta druga blada kreska, ja wtedy miałam punkcję. Cieszę się że dzidzia rośnie zdrowo w Tobie.
      Ja dzisiaj drugi dzień po transferze.Cały czas mam temp. 37 i czuję się jakby jakieś przeziębienie mnie brało i jakaś słaba jestem sad Mam nadzieje że nic się nie rozwinie bo ja bardzo rzadko choruje a teraz to najmniej odpowiedni moment. Strasznie mnie również twarz piecze jakby ktoś myślał bardzo o mnie smile (stawiam na dwie osoby mama lub przyjaciółka bo tylko one wiedzą)
      ellendobrev cały czas jestem z Tobą myślami i mam nadzieje że uda się Wam.
      • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 15:26
        aula08 dziękuję Kochana, ja tez kciuki trzymam za Ciebie, w końcu ,któraś z nas musi zajść prawda? Nie martw się ta temperaturą, stawiam,że to od leków ale jak masz możliwość podpytaj lekarza.
        • bianka2014 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 16:09
          Czesc dziewczyny, nie wytrzymalam- zrobilam sikanca. 1 kreska, ale pocieszam sie, ze to dopiero 7dpt... myslicie, ze warto I SC jutro zrobic bete? Jutro bedzie 8dpt.
          • betti257 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 16:31
            Hej dziewczyny, dołączam się w oczekiwaniu na 2 kreski i wysoką betkę.
            Jestem po drugim transferze, podane 2 mrozaczki. Testuję dopiero 17.02 także jeszcze wieki przede mną.
            To moje drugie podejście.
            Życzę wszystkim powodzenia w końcu musi nam się udać.
            • agi.rek Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 16:44
              do tej pory trzymałam się całkiem dobrze ale dostałam telefon z kliniki.... leczymy się w Invimedzie w Warszawie u Dworniaka, uczucia mam mieszane co do niego ale moja koleżanka miała 41 lat podeszła do zabiegu u niego i za pierwszym razem się udało więc poszłam jak ćma do ognia. Teraz skończe 39 lat w październiku a mój mąż 33. Problem leży po jego stronie a ze mną ok tylko teraz już pewnie wiek robi swoje. Pierwsze ivf było w 2009r-3 zarodki i nic. potem 2011 - 2 podane i dwa razy crio po 2szt i też nic. 2013r pierwsze podejście rządowe 6 komórek zapłodnionych, dwie podane i nic a okazało się ze nic nie rozwinęło się wystarczająco co zamrożenia. II podejście teraz, 7 komórek pobranych, 6 zapłodnionych, 2 podane - dziś 7dpt ale jakoś bez wiary w sukces bo dużo zajęć w domu było i trochę nerwów. Jakoś się z tym godziłam bo stwierdziłam że jak podejdę do crio to teraz już rzucę wszystko i będę leżeć żeby zrobić wszystko co w mojej mocy żeby się udało. Dziś zadzwonili że nie było co mrozić. Boże jak mi się chce wyć, nie ma z kim pogadać bo nikt nie wie, mąż zamknął się w sobie, to tak jakby moje życie się skończyło...Jeżeli te co zostały nie rozwinęły się wystarczająco do mrożenia to materiał był bardzo kiepski i te co zostały podane raczej też. Za każdym razem po transferze biore te same leki, może tu jest błąd ale nikt nie szuka przyczyny tylko mówi, że wiek, że kiepski materiał że tak bywa ale ja już nie mogę..
              • betti257 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 16:58
                agi trzymaj się może tym razem będzie jednak dobrze, sporo już przeszłaś. Chyba miałyśmy transfer w tym samym dniu w Invimedzie u dr Dworniaka /ja 05.02./. Ja na razie mam drugie podejście i nadal po cichu liczę na cud.
                • agi.rek Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 17:08
                  dokładnie wtedy, ja nikomu nie chce odbierać nadzieji ale jak za każdym razem żyłam w przekonaniu ze tym razem sie uda to pogodzenie się z porażką było straszne. a jak Twoje odczucia co do podejścia doktora i całej procedury w tej klinice? Ja bardzo poważnie myślę o zmianie kliniki bo tyle lat z nimi i bez zmian. a masz jeszcze mrozaczki
                  • betti257 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 17:17
                    Ogólnie jestem z poza Warszawy, wybrałam tam klinikę bo mam fajny dojazd i zapewniony nocleg. Brałam pod uwagę Invimed i Novum w sumie żadnej innej w Wawie, wydawały mi się najlepsze. Dwie znajome zaskoczyły u Dworniaka za pierwszym razem, kolejna ma 2 córeczki, transfer przy każdej udany za drugim podejściem. Na klinikę nie narzekam, może dlatego że rzadko tam bywam. Mam endometriozę stąd in vitro. Miałam zapłodnionych 10 zarodków, za pierwszym podejściem podano mi tylko 1 (nasza decyzja), a teraz 2. 7 mrozaczków nadal czeka w pogotowiu, to mnie trochę pociesza. Wg lekarza wszystkie były bardzo dobre niby.
                    • agi.rek Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 17:32
                      to jesteś szczęściarą bo masz jeszcze zaplecze. ja też jestem spoza Wawy, ta klinika też mi pasowała ale z biegiem czasu, mimo sukcesu robimy ciągle stały schemat. Wkurza mnie to że nie szuka przyczyny, nie drąży tematu, nie chce nic zmienić, słysze tylko wiek i przecież to 30% szans ale ja chce wiedzieć DLACZEGO
                      • betti257 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 17:43
                        Faktycznie może warto z kimś innym skonsultować, zobaczyć co powie. Mam zaplecze ale pewnie szybko się ono skończy... sad Mam nadzieję, że na tym forum kolejna mamusia przyniesie nam dobre wieści, że jednak się da. Trzymam kciuki za wszystkie z nas.
                      • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 17:55
                        Co do zmiany Kliniki ,mówią,że prawda jest taka,że tam gdzie komuś się uda-powie ,że TA najlepsza i chyba coś w tym jest, nie ma zasady,że jak kolezance się uda to nam też. U mnie tez niejednej parze z mojego miasta w mojej klinice pomogli a ja nadal nic, po prostu chcemy tak bardzo,że się same doszukujemy! Co do odpowiedzi DLACZEGO to ja ją sobie zadaję codziennie, pytam dlaczego wciąż mam takie dobre wyniki wszystkiego do cholery a nie ma żadnych rezultatów. Jednak u mnie lekarz tez mówi,że podchodząc do in vitro nie szuka się odpowiedzi na pytanie DLACZEGO? Tylko stara sie wyleczyc pacjentkę a lekarstwem jest ciąża.U mnie zmieniaja leki, sprawdzaja kilka protokołów ,nie tylko jeden.Ostatnio spotkałam Panią aż z Krakowa, która z Polnej się przeniosła własnie i tez miała 39latsmile
              • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 17:49
                igi.rek Kochana trzymaj się i nie wierz w głupoty!!! Zobacz ja mam lat dopiero co 30! Mąż ma 31lat, super nasienie, ja na leki odpowiadam za dobrze,zawsze mam wszystkiego na zapas, piekne komórkiładne nasienie, piekne 5 dniowe blastocysty klasy najwyższej, jedną zamrożoną i co??? Nic! Za 1 razem ana 6 zaplodnionych przetrwała 1 piekna, za 2 razem na 6 zapłodnionych 2! także nie ma zasady, to jest normalne max. 30%ci przezyje a na 6 sztuk to jest własnie 1, tak.że nie doszukuj się za bardzo! Głowa do góry!
    • aula08 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 18:25
      croccodilo, anula tak mi przykro i smutno. Życie jest niesprawiedliwe, ale ja wierze,że prędzej czy później uda się.Nie poddawajcie się, jeszcze chwile wytrzymajcie.Ja sobie tak myślę że może po prostu nie w tym momencie życia dane jest zostać rodzicami, ale przyjdzie ten czas.Kombinujcie może z innymi lekami, bo te leki każda z nas ma podawane inaczej (bo często klinki na różnych bazują)
      agi.rek trzymam kciuki że w tym wirze zajęć uda się. Narazie może nie martw się na zapas. Sama jakoś nie oszczędzam się, bo sama nie wiem jak robić żeby udało się...leżeć i myśleć, gnębić się czy ciągle coś robić i nie myśleć.
      betti257 ja najpóźniej testuje 20.02, więc na szarym końcu, ale jak wczoraj pisałam optymistycznie tak dzisiaj strach mnie ogarnia i jeszcze te wiadomości dzisiejsze ta w ciąży tamta w ciąży i wtedy odzywa się we mnie pragnienie że ja też chcę do nich dołączyć, a zarazem cieszy mnie ich szczęście.Patrze w lustro i widzę smutną dziewczynę która jest zmęczona powoli tym wszystkim, mąż też szczęściem nie tryska, w poczekalni znaleźliśmy się....co za dzień smutaskowy!
    • aula08 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 18:39
      ellen to będzie według mnie 9 dzień i jak bym była na Twoim miejscu to pewnie bym zrobiła, ale nie wiem czy wyjdzie 100proc. Ewentualnie powtórzysz w pn.
      • agi.rek Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 19:05
        wiem że myślicie że gdyby się udało to mówiłabym ze to najlepsza klinika a jak się nie udaje to szajs. Tak nie jest, klinika jest fajna, personel rewelacja, lekarz małomówny ale miałam tego świadomość z opinii z forum wkurza mnie tylko brak chęci poszukiwania czegoś nowego i dochodzenia przyczyny czemu rezultaty są coraz gorsze, przez ponad 5 lat schemat leków po transferze jest taki sam, żadnych badań hormonów i z roku na rok jest coraz gorzej a zegar nie cyka tylko napierd.... poprostu zal z bezsilności
        • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 19:17
          agi.rek jeśli to trwa 5 lat to uważam ,że i tak za długo czekasz. Powinnaś już Klinike zmienić dawno ,bo tylko w lata Cie wpędzają. Choć prawda jest taka,że u mnie jest w sumie tak samo,że nie szukają przyczyn i z góry powiedzieli,że nie bedą ich szukać, zadaniem Kliniki jest nas wyleczyć, a wyleczona znaczy zaciążona!Po transferze za bardzo nie ma zbyt wiele metod pomocy, ja np. jako jedyna się tu spotkałam z tym,że mam po transferze podawane 3 razy zastrzyk co 2 dni z gonapeptylu i dziewczyny twierdzą ,ze zadna o tym nie słyszała? Narazie pomagają ,bo tym razem nie dostałam okresu w 6 dniu po transferze a ostatnio tak właśnie było. Więc lekarz coś faktycznie zmienia i szuka.
      • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 19:18
        aula08 no wg. mnie to tez 9 dzień a dziewczyny tu pisały aby do tego bardziej miarodajnego 10 poczekać ,tylko,że to u mnie będzie już niedziela akurat. Zobacze jak sie będę czuła w sobotę i podejmę może decyzję na spontanie. Jesli bardziej okresowo to zrobię 9 i już.
        • anula121980 Re: jakie objawy po transferze? 12.02.14, 20:31
          Dziewczyny dziękuje za dobre słowa i pocieszenie . po prostu dzisiaj się wypłacze i będzie już dobrze.
          spróbujemy jeszcze raz, przecież w końcu musi załapać smile
          Modlę się tylko o to żeby mi sił starczyło na dalsze starania.
          życzę powodzenia wszystkim starającym się i testującym i trzymam kciuki.
          pozdrawiam Ania
          • koralik35 aas.aa gdzie jesteś? 12.02.14, 21:04
            Mam wielką nadzieję, że szalejesz ze szczęścia a nie płaczesz w poduszkę??
            Daj znać - ja czekam na jakieś dobre wieści od Was dzisiaj!
            • aas.aa Re: aas.aa gdzie jesteś? 12.02.14, 21:31
              Dziewczyny nadal nic nie wiem, wyniki powinny być po 18 już widoczne na necie i nadal echo!! uhh!!!, jakbym miała mało wrażeń dziś!!!
            • aas.aa Re: aas.aa gdzie jesteś? 13.02.14, 07:53
              Dziewczyny, pasmo nieszczesc. U mnie beta 0,1. Kolejny raz musi nalezec do nas!!!!!

Invimed Wrocław, I podejście In-vitro ICSI
              28.01 punkcja, 31.01 transfer 2 bąbelki, czekamy....
              • bianka2014 Re: aas.aa gdzie jesteś? 13.02.14, 08:18
                Take mi przykro aas.aasad nastepnym razem sie uda!smile
              • croccodilo Re: aas.aa gdzie jesteś? 13.02.14, 08:32
                biedulka a tak trzymałam kciuki sad
              • ellenadobrev Re: aas.aa gdzie jesteś? 13.02.14, 09:37
                To jest aż niemożliwe aby żadnej się nie udałosad(
              • koralik35 Re: aas.aa gdzie jesteś? 13.02.14, 09:40
                sad no przykro, acz proszę się ewentualnie wypłakać a potem dalej działać! Będe tu do Was zaglądać i trzymać kciuki.
                • betti257 Re: aas.aa gdzie jesteś? 13.02.14, 12:01
                  Jakiś pechowy ten tydzień... Trzymajcie się cieplutko.
                  • akdi Re: aas.aa gdzie jesteś? 13.02.14, 12:57
                    Nie mogłam wejść na forum tylko w tel wiadomości przychodziły, liczylam na mnóstwo radości a tu tak smutno. .. tak mi przykro. To az nie możliwe. Zbierajcie siły, moje poprzednie dwa też były nieudane. ..
                    • koralik35 akdi 13.02.14, 13:05
                      jak bedziesz miala ochote zapraszamy do watku Udane in vitrosmile
                    • aas.aa Re: aas.aa gdzie jesteś? 13.02.14, 15:58
                      Dzięki dziewczyny. Trochę odetchnę, pozbieram siły, kasę na kolejne podejście i znowu spróbuję.
      • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 13.02.14, 16:14
        aula08 postanowiłam,że zrobie betę 15 lutego a jak będzie "coś" poprawię w poniedziałek, w sumie wtedy to i z sikanego mogłoby już wyjść. Moje objawy dziś w nocy bardzo intensywne a od rana cisza jak makiem zasiał, minęło. I ciekawe czy to cisza przed burzą czyli "miesiączką" czy dobry znak. Niestety moje przeczucie jest na nie.Coś cicho sie na forum zrobiłosad Pewnie przez te nieudane testysad(
        • bianka2014 Re: jakie objawy po transferze? 13.02.14, 16:47
          Elenadobrev, ja tez 15 Bede robic bete. Moze my zapoczatkujemy fale ciaz?smile chociaz dzisiaj mam takiego do la, jakby nic z tego nie mialo wyjscsad
          • betti257 Re: jakie objawy po transferze? 13.02.14, 17:50
            Po tych niepowodzeniach jakoś wiara słabnie troszkę w powodzenie. Czekam razem z wami na 15.02 oby wreszcie cos pozytywnego ten dzien nam przyniósł smile
          • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 13.02.14, 19:31
            bianka nie martw się ja tez mam doła i niestety złe przeczucia, cały czas ból miesiączkowy,nasilający się w nocysad
    • aula08 Re: jakie objawy po transferze? 13.02.14, 18:04
      ellen trzymam kciuki i mam nadzieje że nie wybuchniesz i ta cisza będzie już trwała i trwała (przynajmniej 9 miesięcy ) smile
      Chyba wszystkie zwątpiłyśmy ale w końcu musi się udać.
      Ja doszukuje się objawów u siebie,a zarazem wiem że na takim etapie to tylko parują ze mnie leki i tyle. Muszę czekać. Myślałam że będę spokojniej oczekiwała na wynik ale tak się nie da.

Kochane jutro Walentynki!
      • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 13.02.14, 18:40
        Hej dziewczyny
        Dzisiaj 6 dpt i odebralam wyniki progesteronu 23.1 ng/ml prawidlowy?
        • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 13.02.14, 19:33
          bulamama ja nie robiłam nigdy progesteronu, więc nie mam bladego pojęciasad

aula08 powiem ci Kochana ,że pierwsze dni chyba dzielniej znosiłam ,bo była pewność ,że blastuś we mnie siedzi i walczy, teraz z każdym dniej coraz większy dółsad
          • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 13.02.14, 20:16
            Ellena
            Do dzisiaj tez tak mialam bo nic sie nie dzialo... ani objawów ani nic... ale na innym forum dziewczyny kochane moje napisaly mi ze progesteron jeat właściwy dla czterotygodniowej ciazy... wiec znowu nabrałam skrzydeł.... w poniedzialek beta big_grin
            • mireleczka17 Re: jakie objawy po transferze? 13.02.14, 20:48
              bulmama trzymam kciuki aby się udało smile
            • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 13.02.14, 21:12
              bulamama naprawdę cieszę sie jak czytam ,że ktoś ma wiarę,bo mi z każdą chwilą coraz bardziej jej brak, znowu mam bóle jak na okres tylko coraz to mocniejszesad Powoli mam dośćsad
              • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 13.02.14, 21:47
                Ellena a w którym dpt jestes? Będzie dobrze smile tak jest ze raz jest dobrze a raz zle... naprawdę teraz powinnas sie otaczać przyjemnosciami... smile w koncu do bety wszystkie jesteśmy w ciąży! Nalezy nam sie... smile
                • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 09:12
                  bulamam dzis jest 8 dzien po transferze, ale zaczynam widzieć na bieliżnie ciemniejący śluzsad
                • bianka2014 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 09:14
                  Czesc bulmama, ja mialam bardzo podobny progesterono w 6dpt: 20.1 ng/mL. Lekarz powiedzial, ze dobry. Akdi miala taki sam I jest w ciazysmile Wiem, o niczym to nie swidczy, ale daje nadziejesmile ja dzisiaj 9dpt, jutro testuje bete.
    • aula08 Re: jakie objawy po transferze? 13.02.14, 18:15
      betti i bianka za Was oczywiście również trzymam kciukasy i tryskajcie dziewczyny wkońcu radością i niech bije z Was szczęście smile
    • aula08 Re: jakie objawy po transferze? 13.02.14, 19:50
      Ja np jutro określam poziom progesteronu 4dpt i mam zadzwonić do kliniki i wtedy powiedzą mi czy mam brać duphaston.
      • betti257 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 07:24
        Nie wytrzmalam i zrobiłam sikanca. Jedna krecha mega różowa na 'nie' druga bardzo bladziochna ale jakoś się przebija. Maż mówi że mam się nie podniecać bo na pewnk maja byc 2 mega krechy. Jutro powtórzę bo nie wytrzymam do poniedziałku.
        • meliska76 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 08:20
          hej dziewczyny. no ten ostatni czas nie należał do nas. następna kolej będzie nasza smile
          co do bladziutkiej kruchy to hmm jest nadzieją bo ja do dzisiaj na swoim teście widzę tylko jedną kreche musi do cholery w końcu komuś się udać!
          trzymam kciuki za kolejne testujace
        • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 08:38
          betti ktory dpt? ja też miałam ledwo widoczną i tego samego dnia beta 170 smile trzymam kciuki smile
    • aula08 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 08:09
      betti blada ale jest. smile Mam nadzieje że nabierze mocy! A który to dpt?
      Mój 4 dpt czuję się jakaś słaba jakbym przetańczyła całą noc a spałam jak suseł.
      Pędzę na badanie progesteronu... Życzę miłego dnia
      • betti257 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 08:56
        9 dpt. Pocieszyscie mnie moze już dzisiaj na ta bete polece w ramach walentynek.
        • betti257 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 09:02
          Mialo być pocieszylyscie. Nadzieja więc nadal we mnie jest. Co do objawów to ja ostatnie dni miałam klucie w jajniku prawym, w sumie u mnie tylko ten pracuje, kluciee tak chwile i cisza i tak co jakis czas. Mialam brzuch tali lekko wzdety jak przed @ ale teraz juz jest normalny, lekko nad bóle piersi poza tym czuję się dobrze. No nic.... czekamy.
          • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 09:06
            betti a zarodek ilu dniowy? ja miałam 5 dniowy i mi ta bladziutka krecha wyszła 11 dpt...
          • bianka2014 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 09:18
            Betti mine kul lewy jajnik w 7dpt.
        • bianka2014 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 09:17
          Hej Betti, ja dzisiaj tez 9dptsmile jutro testuje bete.
          • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 09:41
            Dzień dobry smile

Betti bianka trzymamy kciuki
        • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 10:03
          betti to na pewno ciąża zobaczysz, ja miałam jedną bladą kreskę w ciąży bio... lekarz powiedział,że obojętnie czy blada czy nie ale kreska. Skoro mocz wyłapał to krew na bank potwierdzismile ja tam Ci już gratuluję!
          • betti257 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 10:32
            Poleciałam na bete, ale wynik dopiero po 18 odbiorę. Jak wyjdzie pozytywnie to normalnie będzie Walenty albo Walentyna... no albo oba oczywiście. Wstyd się przyznać ale nie wiem ilu dniowe miałam zarodki podane. To się patrzy na dni od pobrania do podania pierwszego? Teraz miałam 2 mrozaczki, poprzednio był chyba transfer 4 dni od pobrania jakoś tak.
            • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 10:47
              betti jak mrozaczki do prawdopodobnie 5 dniowe smile Czyli tak jak ja. Jestem przekonana, że się uda i beta będzie mega smile
              teraz tylko cierpliwie poczekaj do 18 i koniecznie daj znać co i jak bo będę sprawdzać smile
            • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 10:53
              betti to ty teraz miałaś podawane mrozaki???
              • betti257 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 11:06
                Tak 2 mrozaczki miałam podane 05.02. 7 w oczekiwaniu mam jeszcze. To moje drugie podejście, w pierwszym podany tylko 1. Poprzednie podejście prawie rok temu.
                • meliska76 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 14:06
                  betti będzie duuuuza beta. dziś jest wyjątkowy dzień szybko dawaj znać bo my wszystkie czekamy.
                  • betti257 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 14:12
                    Siedzę w pracy jak na szpilkach, do 18 muszę odsiedzieć niestety sad
                    • meliska76 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 14:22
                      no to wieczorkiem będziesz świętowała PODWÓJNIE smile Trzymaj się dzielnie. przecież musi się w końcu komuś udać. Życzę Ci żebyś to Ty zapoczątkowała falę ciąż wink
                    • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 14:23
                      betti spokojnie smile Co ma być to będzie. A wierzę, że będzie dobrze smile
    • aula08 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 15:34
      Dla zainteresowanych progesteronem.W 4dpt mam 29ng/ml, dzwoniłam do lekarza jest bardzo dobry i mam nie włączać innych dodatkowych leków. Na tym etapie nawet jak usłyszy się że progesteron ma się dobry to cieszy i poprawia humor.
      betti czekam na dobre wieści po 18.00. Niech czas Ci szybciej płynie.
      ellen jak samopoczucie, jak brzusio?
      bianka dzielnie czekasz do jutra smile, czekam jutro na kolejne dobre wieści również od Ciebie

Tak sobie myślę że chyba ja ostatnia testuje i nie będzie miał mi kto "kibicować" jak dziewczyny z ciążami pouciekają z tego forum smile Dziewczyny po transferach piszcie.Razem jest raźniej.
      • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 15:36
        aula ja Ci będę kibicować smile zresztą zawsze możesz się już przenieść do naszego, ciężarówkowego wątku smile Kilka nas ze starego listopadowego jest smile
        Kiedy testujesz?
      • betti257 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 15:40
        aula08 poczekamy na Ciebie smile Oby już cała nasza "końcówka" była pozytywna.
        • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 15:43
          dziewczyny zrobiłam krew 8 dni po transferze. Beta poniżej 2 sad Bez szanssad(
          • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 15:45
            ellena
            przykro mi ale wydaje mi się ze wcześnie trochę wiec spróbuj jeszcze raz...
          • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 15:47
            ellenadobrev lekarz kazał odstawić leki? Miałaś świeże zarodki czy mrozaczki...
            Nie chce Ci robić złudnych nadziei ale ja miałam 5dniowego mrozaczka i w 6 dpt (czli tak jakby 8 dpt świeżego) miałam bete 2,6.. więc może jeszcze się nie poddawaj.. może jest jeszcze szansa?
            • betti257 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 16:01
              Ktoś tu wklejał taką rozpiskę z bociana jak co się dzieje mniej więcej w organiźmie, w którym dniu po transferze. Ten 8dpt może być jednak za wcześnie. Powtórz badania może wszystko będzie dobrze. Wszystkich kusi wcześniejsze testowanie, sama jakbym nic nie zobaczyła na teście to bym się podłamała pewnie ale do końca trzeba mieć nadzieję, każdy organizm jest inny. Także czekamy na Twoje wyniki za kilka dni.
            • koralik35 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 16:01
              ellena.. no zgadzam się z Lili - nie chce robić złudnych nadziei, ale pamietam jak podchodzilam pierwszy raz ze świeżaczkami lekarka powiedziala wprost - zadnych bet do 12 dnia PO transferze. Jak zabieralam moja Małą - jako 5 dniową blastocystę to mialam zgodę na 9 dpt ale to 9dpt+5 dni blastocysta razem 14.
              nie wieje optymizmem, ale moze jeszcze nie dramatem.
              Dziewczyny przed testami i w trakcie - jak widzicie macie tu nas - swoją publiczność - nie zostaniecie same.
              I czy ta dzisiejsza beta nie moze byc przed 18?! Na impreze ide i bede ciagle tu zagladac i przygotowania nie beda mi szlywink czekam czekam.
              Lili - u nas na wątku nie będę Ci słodzić, chcialam to jakos na prywa napisac, ale nie mam jak. Powiem tylko raz- fajny dobry czlowiek z Ciebie. Stonowany, rozsądny, życzliwy, z jakimś takim cieplem. No na prawde fajny!!!
              • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 20:09
                Koraliku, nie będę ukrywać, że mnie wzruszyłaś smile Dziękuję smile I cieszę się, że Cię poznałam.
            • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 18:40
              lili80 miałam świezy zarodek klasy A, bardzo dobry, tak mówilisad(
    • aula08 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 15:57
      Testuję 20.02. Tak podczytuje Was i obserwuję czy jest sens zrobić betę dzień wcześniej, bo oczywiście na pewno będzie mnie kusiło. Zobaczymy...Dziewczyny życzę ciąż Wam i sobie smile
      lili80 dzięki że zaglądasz do nas
      • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 15:59
        aula
        ja powinnam testować 19.02 ale w poniedziałek lece na betę! wink
    • aula08 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 16:08
      Elena wydaje mi się że musisz spróbować jeszcze raz w pn, bo dlaczego karzą robić dopiero w 11-12 dniu bo wtedy jest wynik prawdziwy. Wiem, wszystkie co mają podane blastocysty robią to 10 dnia i wtedy wychodzi zazwyczaj ale czy w 8 dniu jest wiarygodny...sama nie wiem.
    • aula08 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 16:32
      bulmama w pn to który będzie dpt? A jak się czujesz? Mi nic nie dolega szczególnego, biuścik jedynie jakby większy pewnie po lekach. Niestety tak na dobrą sprawę to dopiero wysoka beta informuje nas że jesteśmy w ciąży, ale człowiek doszukuje się sygnałów z organizmu.
      • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 16:34
        aula
        u mnie to będzie 10dpt smile czuje się dobrze, żadnych objawów, tylko progesteron wyszedł bardzo dobry smile
      • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 16:36
        od koleżanki z bociana smile

2-3 dniowe zarodki:
        1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
        2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
        3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
        4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
        5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
        6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy zarodek wnika glebiej w endometrium
        7dpt.. Zarodek jest juz zaimplantowany
        8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG

Oczywiście każda z Nas to indywidualny przypadek... ale zawsze to jakaś orientacja
    • aula08 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 16:45
      bulmama 20.02 mam zamiar zrobić betę to też będzie 10dpt, progesteron też niby mam dobry.Czekam z utęsknieniem na Twoją wysoką betę doda mi skrzydeł smile zresztą jak każdej z WAS!
      elena nie smuć się jeszcze dzisiaj!
      • wargusia1 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 17:25
        Zrobiłam bete w 10dpt 3 dniowego zarodka beta poniżej 2 crying
        • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 17:27
          Wargusia dzisiaj?.. przykro mi! Co sie dzieje?!
          • kiziami.zia2013 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 17:34
            bardzo deprymujący ten początek roku sad ,widać zima nie jest dobrym momentem na zachodzenie w ciążę,ale wraz z nadejściem wiosny na pewno wszystko się ruszy i posypią się ciężarówki wink
            • wargusia1 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 17:36
              tak dzisiaj crying
              Nie wiem w sumie czy to pocieszające ale mam jeszcze zamrożonych 5 zarodków nie wiecie może czy od razu w kolejnym cyklu mogę podejść do Crio ?
              • bianka2014 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 18:24
                Dziewczyny, a mowili Wam lekarze, Co daje wieksze szanse: crio czy transfer swiezych zarodkow? Znalazlam dwa artykuly gdzie pisza ze crio daje 30% wiecej szans! Ale sa I take art. Gdzie mowia, ze swiezaki daja wiecej szans?
                • betti257 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 18:29
                  Jadę autem i nie mam jak pisać. Beta 122, 7 może byc?
                  • meliska76 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 18:32
                    jupi ... super a nie mówiłam smile gratulacje
                    uciekam do pracy
                    • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 18:39
                      JEEEAAAAHHHH!!!!
                      Gratulacje betti zarażaj nas !!! kiss
                      bianka
                      wg mnie lepiej jest z mrożakami bo one wytrzymują do 5 doby smile , a te co nam podają to tam nigdy nie wiadomo! pozatym tak mi mówił mój ginekolog
                      • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 18:47
                        Mój lekarz mówi,że z mrozakami am się aż 15 % szans mniej. Słuchajcie, spróbowałabym zrobić test i wytrzymac nawet do 14 dnia tylko jak skoro zaczyna mi sieściemniać śluz? Nie doczekam nawet do sikanego choćbym chciała, dostanę okresusad Za 1 razem nawet testu nie wykonałam ,bo 7 dnia leżałam już z potokiem krwi w szpitalu, więc wolałam bete teraz zrobić niż wcale nie zrobićsad Skoro zaczyna się plamienie to jak tu liczyć na wyższy wynik?sad Mimo to dziękuje Wam dziewczyny za wsparcie, naprawdę to bardzo pomaga.
                        betti jeszcze raz gratuluję smile
                        • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 18:48
                          aha zapomniałam dodać,że mam jeszcze blastusia-mrozaczka jednego, ale niewiem jak to wygląda , czy musze podchodzić najpierw do 3 podejścia żądowego z punkcją, a mrozaczek zostanie mi na później czy już teraz przy 3 mi go podadzą???
                        • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 19:09
                          Ellena brazowe plamienia nie przesądzają sprawy. Ja bym jeszcze w pon powtórzyła bete. A jeśli nawet nie tym razem to najważniejsze że masz mrozaczkasmile betti, koralik i ja jesteśmy przykładami że z mrozaczków sie udaje! Musisz wierzyć że Tobie też sie uda. Jak nie teraz to na pewno następnym razem smile
                  • koralik35 BETTI gratulacje!!! 14.02.14, 18:51
                    BOSKO!!!!!!!!!!!!!!
                    • lili.80 Re: BETTI gratulacje!!! 14.02.14, 19:04
                      Betti wiedziałam, ze sie uda smile baw sie dzisiaj dobrze ze swoim M i Walentym lub Walentynka big_grin Dziewczyny, zaczęła sie dobra passa smile jestem pewnasmile
                    • agi.rek BETTI gratulacje!!! 15.02.14, 13:19
                      Betti jak ja Ci strasznie gratuluje!!!!!! trzymajcie się ciepło
                  • monruper Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 18:54
                    Betti to super beta i świetna wadomość Walentynkowa. Gratuluję. smile
                    • wargusia1 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 18:56
                      Beti cieszę się że chociaż tobie się udało i trzymam kciuki za całą resztę mam nadzieję że ja zakończyłam czarną serię
    • aula08 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 18:57
      betti doskonale smile smile smile

elena - kiedy po punkcji nie mogłam mieć podanego zarodka z powodu hiperstymulacji lekarz również powiedział mi że przy mrożakach jest większa szansa na powodzenie.
      Najpierw musisz wykorzystać wszystkie mrożaki dopiero możesz przystąpić do następnego etapu.
      • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 19:34
        aula80 czyli przy 3 próbie rządowej będzie podany mrozaczek? Nie będe już przechodziła całej tej procedury? Możesz mi napisać jak to u Ciebie wyglądało teraz? Bardzo proszę.
        • wargusia1 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 19:54
          Ellena jak masz mrozaczki to w pierwszej kolejności je wykorzystujesz a dopiero gdy zostana wykorzystane to zaczyna się cała procedura od nowa.
          • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 20:03
            dzięki dziewczyny za odpowiedź, a co za leki dają nim się podejdzie do podania mrozaczka?
            • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 20:07
              ellena ja przystąpiłam do crio na cyklu stymulowanym. Przez 5 dni brałam clo (chyba od 5 do 10 dc), potem chodziłam podglądać pęcherzyki i endo i jak już wszystko było gotowe chyba 18 dc to miałam zastrzyk ovitrelle na pęknięcie pęcherzyków i po 2 dniach transfer. Ale z tego co wiem można też na cyklu całkowicie naturalnym podchodzić. Nasz Koralik tak miała smile
    • aula08 Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 20:17
      ellena dokładnie tak jak pisze wargusia najpierw mrożaki wykorzystujemy. Leki ja np zaczęłam brać od drugiego dnia cyklu. Większość doustne i dopochwowe( progynova, acard, encorton, metronidazol, fembion) i w 10 dniu pierwsze usg i dalej obserwacja cyklu i kiedy lekarz zadecydował - ovitrelle i za kilka dni transfer. Wiadomo każda ma indywidualnie dobierane leki, ale na pewno są to dawki mniej obciążające nasz organizm.
      • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 21:54
        Dzieki Dziewczyny. U mnie jest to chyba ważne aby było jak najbardziej naturalnie, bo chyba jest problem z tym ,że leki wpływaja tak na mnie,że wszystkiego mam za dużo i te miesiączki to jak to powiedział lekarz" sprawa hormonalna, że wszystkiego za dużo i mi to niepotrzebne, bo a wszystko za dobrze odpowiadam, ostatnio miałam zmniejszoną dawkę gonalu ze 125j do 112,5 ale widac to dla mnie jeszcze za dużo.
        • dlj Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 22:50
          Cześć wszystkim, troszkę podglądam Was na forum i postanowiłam dołączyć. Na wstępie serdecznie gratuluję Betti dodatniej bety!!! Teraz troszkę w ramach pocieszenia dla czekających-napewno ja będę testować ostatnia bo dopiero 24 lutego. Lecze się w invimedzie w Warszawie u dr. Dworniaka. Transfer miałam 10 lutego więc jestem na początku tego strasznego czekania. To nasze drugie podejście i śmiało mogę podzielić pogląd że ta część procedury jest najgorsza.
          • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 23:05
            Dlj
            Witamy! smile zgadza się czekanie jest najgorsze! sad robisz jakieś badania po drodze?
          • akdi Re: jakie objawy po transferze? 14.02.14, 23:15
            Betti! Gratki big_grin super! Tak się cieszęwink
    • aula08 Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 09:11
      elena ja też chyba jestem wrażliwa na "duże" dawki leków, bo u mnie doszło nawet do przestymulowania. Mój estrodiol przed punkcją wynosił 16000 pg/ml. Teraz np do crio podchodzę na cyklu bezowulacyjnym. U nas niby problem leży po stronie męża i też myślałam żeby podejść na cyklu naturalnym, ale doradzono mi ze zawsze transfer może wyjść w niedziele a ta klinika jest zamknięta w niedziele. Zobaczymy jak to wszystko się zakończy.

witaj dlj - ja też miałam transfer 10.02 ale zamierzam testować 20.02. Miałam podane 5 dniowe blastocysty, a ty?
      • dlj Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 10:07
        Dziękuję dziewczyny za miłe przyjęcie. Co do badań po transferze w tej klinice nie ma takiego zwyczaju więc żadnych badań tylko czekanie.
        Miałam podany 2 dniowy zarodek więc 20 dla mnie napewno będzie za wcześnie. Powinnam testować 22 ale doktorek pojechał na urlop. Ustaliliśmy że chcemy aby to on przekazał nam wynik i czekamy cierpliwie do 24 aż wróci z urlopu. Nie myślcie że taka ze mnie oaza spokoju bo 22 planuję sikanca mam nadzieję że wcześniej się nie złamie smile
      • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 10:19
        Akurat z Klinika u mnie nie ma problemu, bo transfery tam są w szpitalu, wiadomo jak to szpital zawsze jest otwarty. na forum mi inny lekarz z bociana odpisał,że powinno być zmienione 2 część procedury ale w sumie u mnie była zmieniona i nic nie pomogła. Dziś w nocy obódził mnie tak mocny bół okresowy,że nie wiedziałam co robić, już chciałam brać ketonal ale powstrzymało mnie to,ze okresu nie było, krew nie leciała. Po 10minutach wszystko minęło. Ale teraz wstałam i na wkładce mam brązowe ciagnace sie plamy i lekki ból okresowy, tak więc przygotowuję się na najgorsze. jak widzicie i tak nie doczekałabym sikaćncasad
        • betti257 Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 11:16
          dlj witamy z nami i czekamy razem z Tobą smile
          Ja wczoraj padłam brzuchol mnie na dole tak bolał, zarzynał że pół nocy z głowy. Mam nadzieję, że maluszek ze mną zostanie.
          Ja przed podaniem mrozaczków nie brałam żadnych leków, tylko usg i kontrola owulacji. Na naturalnym cyklu. Chyba dzisiaj jakieś betki nowe bedą?
          • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 11:26
            Betti jak masz bole brzucha to bierz nospa. Działa rozkurczowo i jest lepsza dla dzieciaczka niż skurcze.. Ja w 6tc miałam plamienia i brałam nospa 3 razy dziennie.
            • betti257 Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 11:29
              Muszę dzisiaj nabyć, ale stresik jest że coś nie tak
              • koralik35 Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 11:42
                wszystko jest OK i zgodnie z normą wink ja przez cały pierwszy trymestr miałam różnego rodzaju pobolewania, które oczywiście strasznie mnie niepokoiły - okazuje się, że zupełnie bezpodstawnie. Nie denerwuj się i łyknij nospę 40 jak Lili radzi, bo to naprawdę polecają wszyscy lekarze i w szpitalach tez podają , więc nie może być groźne dla maleństwa.
          • bianka2014 Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 12:09
            Witam przyszle mamusiesmile Ja dzisiaj rano zrobiłam betę, ale wynik dopiero w ponsad a wcześniej mnie zapewniali, ze będzie w sobotęsad nie ma jak polska służba zdrowia!
            • koralik35 Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 12:12
              Cześć Bianka, a to wredne ... Gdzie robilas? Ja w soboty jezdzilam normalnie do szpitala. Placilam za pobranie krwi i bete - na izbie przyjec, zanosilam do laboratorium i jak panie w laboratorium widzialy co to za badanie i pytaly - a chcialaby pani? ja mowilam ze bardzo, to one w godzine wynik mialy.
              a jaki jestes dzien po transferowy? I crio czy świeżo?
              Tak czy inaczej - czekamy z Toba smile
              • betti257 Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 13:10
                Łłłooo matko do poniedziałku? Masakra jakaś, ja to już bym nie wytrzymała i jutro nasiusiała. Ale wiem, że trzeba się wykazać cierpliwością. Bianka który to dzień jutro u ciebie wypadnie?
            • koralik35 Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 16:18

Bianka- czy to byl transfer 2-3 dniowych zarodkow, czy np.crio 5 dniowych? Jesli to pierwsze to wynik jest meeega dobrysmile a jesli to drugie - to powtoreczka w poniedzialek I jesli przyrost 100% to tez jest ok. W kazdym razie jestes po tej optymistycznej stroniesmile
              Betti a Ty miałaś 5 dniowe czy mniejsze zarodeczki?
    • luna999 Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 12:39
      Cześć dziewczyny smile
      Dołączę do Was, bo też jestem już po transferze (który był 12.02.). Planowany test 24.02., ale nie wiem jak wytrzymam tyle dni, czas wlecze się niemiłosiernie wink
      Betti - gratulacje!
      • dlj Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 12:43
        Witaj luna999. Będziemy się wspierać to czas szybciej nam zleci smile jakie zarodeczki miałaś podane? Czy to twoje pierwsze podejście?
        • luna999 Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 12:49
          Dlj - my chyba testujemy dokładnie tego samego dnia, więc będzie raźniej wink Miałam podane 2-dniowe zarodki, punkcja była 10.02. To moje drugie podejście do IVF. Wygląda na to, że leczymy się w tej samej klinice
          • dlj Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 13:16
            Luna999 - Fajnie wygląda na to że wszystko mamy tak samo. Tylko ja miałam punkcje 8 a transfer 10. U kogo się leczysz? Bo ja u dr. Dworniaka i mam przesunięty termin testowania na 24 bo jest na urlopie. Ja też podchodzę drugi raz z rzadowego. Wczoraj dzwonili z kliniki ze żadne zarodki nie przeżyły do mrozenia
            • betti257 Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 13:21
              Urlop do 24.02? Dobrze wiedzieć, bo nie wiedziałam do kiedy smile
              Dziewczyny będzie dobrze zobaczycie Pan doktor ma dobrą rączkę. Także trzymam kciuki bardzo mocno za wszystkie oczekujące. Oszczędzajcie się i musi być dobrze.
              • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 13:48
                Betti zajrzyj do nas do wątku udane in vitro. Jest tam pare dziewczyn od dr Dsmile ja też z invimedu wawa tylko od dr. Ziółkowskiej.
            • agi.rek Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 13:26
              witaj, u mnie też nic nie przeżyło, ten sam lekarz i też drugi raz, jedynie rożnica ze testuję w poniedziałek. Niestety przyzwyczaiłam się do telefonów ze złą informacją ale duma z Betti i wielkie gratulacje dla niej a dla Ciebie i Luny oraz wszystkich czekających cierpliwości i nadzieji
            • luna999 Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 13:29
              Dlj - leczę się u dr Ziółkowskiej. Przykro mi, że u Ciebie nie udało się zamrozić żadnego zarodka. ja jeszcze czekam na telefon w tej sprawie, ale po transferze został mi tylko jeden, więc szanse na zamrożenie raczej niewielkie. Trzeba liczyć, że uda się z tych, co mamy podane - w końcu mają najlepsze możliwości rozwoju wink
              • betti257 Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 13:30
                Czemu jest kłopot z zamrażaniem? Czy to wynika np. ze słabych plemniczków?
                • agi.rek Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 13:34
                  mnie tak załamał ten telefon że całkiem się poddałam, przy pierwszym podejściu rządowym były 4 do zamrożenia i nic nie wyszło, teraz przy drugim też 4 i nic. Sama nie wiem co się dzieje bo doktorek małomówny ale tak się nakręciłam że przy wizycie nie odpuszczę mu odpowiedzi. Jak przystępowałam do ivf w 2009 i 2011 to już przy transferze informowali ile jest zamrożonych a teraz inaczej, muszę wiedzieć dlaczego ..
                  • luna999 Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 13:50
                    Agi.rek - nie załamuj się, przecież nadal masz szansę! Tym razem przecież może Ci się udać ze świeżych zarodków smile. Spróbuj wyjaśnić z doktorem jak to jest z tym mrożeniem, ale być może wynika to z faktu, że w programie rządowym następuje to dopiero po 5 dniach (więc mają szansę dotrwać tylko te najsilniejsze), a przy prywatnym podejściu można wcześniej, jeżeli prawidłowo się rozwijają...
                • luna999 Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 13:39
                  Tzn. nie wiem, czy u mnie będzie problem z zamrożeniem. Ale często dziewczyny piszą, że np. z kilku zarodków nie udało się żadnego zamrozić, więc skoro został mi tylko jeden, to statystycznie szanse są mniejsze. A słabe plemniki to swoją drogą...
                  • dlj Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 13:52
                    Dziewczyny. Pytałam już o to doktorka przy poprzedniej procedurze ponieważ ja bardzo dobrze się stymuluje i mam dużo jajecznej. Przy pierwszym podejściu miałam 17 z czego do rządowego można zapłodnić6 i też żadne się nie zamrozily. Teraz miałam 13 z czego zaplodnili 6 i też żadnego nie zamrizili. Otóż chodzi o to że jest zapis w programie rządowym który każe hodować nasze zapłodnione komórki do 6 doby. Lekarz powiedział że w warunkach laboratoryjnych to jest bardzo długo i dlatego rzadko kiedy udaje się coś zamrozić. Inaczej wygląda to przy procedurze komercyjnej bo zostają zamrożone max w 5 dobie Ale to też rzadkość. Najczęściej robi się to wcześniej
                    • dlj Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 13:53
                      Przepraszam za błędy. Ale jestem w pracy i piszę z telefonu wink
                      • dlj Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 14:01
                        Betti- jesteś naszym żywym dowodem na to że doktorek wie co robi i ma dobrą rękę. Owszem to prawda ze jest malomówny ale u mnie wzbudza zaufanie ze wie co robi i już. On ma plan ja mam cel i tak sobie idziemy przez te procedury. Trzymam kciuki za Ciebie i maluszka
                        • betti257 Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 14:07
                          Hmmm to może rzeczywiście chodzi o te mrożenie w programie rządowym, ja z niego nie korzystałam. Faktycznie wszyscy jak pisza to mrożenie w 3 max 5 dobie. I prawdą w rządowym jest, ze podają 1 zarodek tylko jeśli ma się nieukończone 35 lat???? Podchodziłam pierwszy raz prywatnie w marcu 2013 i teraz dopiero drugi raz. Mam trochę mrozaczków co daje mi nadzieje na przyszłość, o ile ładnie się rozmrożą. Kiepsko jeśli ktoś płaci tyle kasy za całą procedurę a potem np. ma tylko 2 zarodeczki i kolejne podejście od początku. Pomijając kasę te wszystkie leki wizyty zastrzyki, współczuję.
                • dlj Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 14:08
                  Betti czy zobserwowałaś u siebie plamienie implantacyjne?
                  • ola7706 lili.80 15.02.14, 14:25
                    lili.80 wklej linka do forum - udane in vitro, tez jestem z invimed wawa smile
                    • lili.80 Re: lili.80 15.02.14, 15:04
                      forum.gazeta.pl/forum/w,191,148350439,148350439,Udane_IN_VITRO_listopad_grudzien_2013.html
                      bardzo proszę i zapraszam smile
                  • agi.rek Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 14:30
                    jeżeli możesz odpowiedzieć, mnie też to bardzo interesuje bo ciągle o tym sie słyszy i jest w rozpiskach z kliniki tylko czy tak musi być za każdym razem czy bez tego też może się udać
                    • betti257 Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 14:34
                      Ja nie miałam żadnych plamien ani teraz ani poprzednio.
                      • bianka2014 Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 14:42
                        Kobitki, jednak mam wynik dzisiaj 10dpt beta 67.18 mlU/ml. Co o tym sadziecie? Betti miala 122, wiec mam o polowe mniej, ale co to znaczy?
                        • monruper Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 14:45
                          Bianka co to znaczy? ano to, że jesteś w ciąży wink gratulacje
                          • betti257 Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 14:48
                            Super. Ja też się nie znam ale myślę że jest dobrze bianka. Gratulacje!
                          • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 15:55
                            I kolejnej na "b" sie udalo big_grin dziewczyny tak trzymać!
                        • dlj Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 14:49
                          Bianka2014 - jeszcze nic nie jest przesądzone trzeba powtórzyć 12 dpt
                          • dlj Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 14:53
                            Oczywiście że to dobry znak musi rosnąć dlatego trzeba powtórzyć
                        • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 15:06
                          bianka wszystko jest na dobrej drodze smile Powtórz betę w poniedziałek. Wszystko będzie dobrze smile Trzymam kciuki smile
                  • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 15:51
                    Dlj baaardzo dobre pyta
                    • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 15:52
                      Dlj mialo hyc " bardzo dobre pytanie smile " ja żadnych objawów sad(
                      • dlj Re: jakie objawy po transferze? 15.02.14, 15:59
                        To mnie podtrzymuje na duchu. Bo ja ciągle szukam u siebie i nic. A potem rozum szaleje że nie widzę objawów. Tylko piersi bardzo mnie bolą i mam wrażenie że rosną z dnia na dzień. Już wcześniej były duże ale teraz to prawdziwe balony smile mąż się cieszy
    • aula08 Re: jakie objawy po transferze? 16.02.14, 11:46
      6dp - piersi zmalały,nie bolą, płaczliwa, brzuch boli, brązowe fragmenty śluzu, Mam wewnętrzne przeczucie że nic z tego nie będzie. Wiem może to być plamienie implatacyjne, ale cała reszta świadczy o czymś innym sad
      • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 16.02.14, 12:39
        Skarbie wszystko tak jak u mnie sad dziś 10 dpt a ja od 7 mam te brązowe plamy do dziś.
    • aula08 Re: jakie objawy po transferze? 16.02.14, 13:22
      martwię się, ale nadzieja umiera ostatnia...
      • monruper Re: jakie objawy po transferze? 16.02.14, 14:51
        Ja to żadnego plamienia nie doświadczam. Pakuję luteinę i wydaje mi się, że zakorkowana już jakby jestem. Jestem 6 dpt.
      • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 16.02.14, 16:11
        Ja nigdy luteiny nie dostałam, zawsze tylko mam duphaston. Wiem,że jeśli byłaby ciąża a wtedy brązowe plamy to ewidentny brak progesteronu no ale wy dziewczyny przecież robicie wyniki na progesteron, to u was lekarze by zauważyli,że za mało. U mnie po transferze jestem zostawiona sama sobie a jedyne co ich interesuje to 14 dzien po i test sikany, żadna beta ani progesteron ,nicsad Dlatego od 3 dni plamię i już dawno wiem,że to po wszystkim a te plamy to tylko wstrzymywanie na okres, czyli jego zapowiedź, tak jak co miesiąc przed okresem, tez tak mam.
        • monruper Re: jakie objawy po transferze? 16.02.14, 16:40
          Elena ja mam 3x duphaston i 3x luteinę dopochwowo. W porzednim miałam 3x lutinus i za mało progesteronu. Nie bada mnie też nikt na poziom progesteronu.
          Nie przekreślaj nic, kiedy powinnaś dostać @ ?
          Plamienie przed @ często wskazuje na zaburzenia tej fazy cyklu i endometriozę. Mi lekarze po 4 latach zdiagnozowali i zajęli się plamieniami przed.
          • betti257 Re: jakie objawy po transferze? 16.02.14, 18:28
            Mi też nie polecono badania progesteronu, mam tylko wkładać luteinę po 1 tabletce rano i wieczorem i w ciągu dnia łykam 1 raz duphaston. Mam nadzieję, że to nie za mało. Widzę jednak, że większość bada poziom progesteronu więc na wszelki wypadek tez jutro to zrobię.
            Mnie piersi też przestały boleć coś 6-7 dpt i trochę opadły bo były przez kilka dni dość nabrzmiałe.
            • dlj Re: jakie objawy po transferze? 16.02.14, 18:38
              U mnie 6 dpt. Piersi dają czadu, bolą i ciągną. Żadnych plamień. Ja nie mam zaleconych badań po transferze, progesteronu też nie. Przyjmuję lutinus 3x1 i do tego estrofem w takiej samej dawce.
            • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 16.02.14, 18:57
              Betti to mnie pocieszylas... big_grin ja mam tak z piersiami hehe opadły biedne wink i nic, nie bola, nie sa nabrzmiale... jutro 10dpt i robie betę... wytrzymalabym do środy ale ciekawość mnie zżera
              • betti257 Re: jakie objawy po transferze? 16.02.14, 19:05
                bulmama ja właśnie 10 dnia zrobiła sikańca i wyszedł więc tez na betę poleciałam. Dawaj znać jutro jak tam. Wiem, że wszystkim jest ciężko. Tak długo czekamy na ten cud, ale ma nadzieję, że wszystkim nam w końcu się powiedzie. Życzę każdej łęzki szczęścia w oku, którą ja miałam po odebraniu wyniku smile
              • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 16.02.14, 19:06
                bulamama jutro trzymam kciukikiss
          • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 16.02.14, 18:45
            monruper okres powinnam dostać prawidłowo jutro. Ale plamienia mam od 3 dni ciemnobrązowe, czasem aż czarne. Wszystko wskazuje okres, piersi w 6-7dniu były obrzmiałe teraz tylko lekko pobolewają ale wyraźnie mniej niż wcześniej.Ja sama zawsze uważałam ,że endometrioze mam na pewno lekki stopień ale mam, choć lekarz ani nie wykluczył ani nie potwierdził, bo powiedział,że na pewno nie ma mocnej jeśli jest a aby ja wyleczyć nalezy zajść w ciążę, więc jedno w drugie wchodzi. Jak juz pisałam w 8dpt robiłam bęte i wyszła ok. 2. Wiec dałam już spokój. Nie bardzo mam nadzieje na cokolwiek. Chyba ,że zdarzy się cud i doczekam do środu do testu sikanego wcześniej nie dostając okresu.
            • betti257 Re: jakie objawy po transferze? 16.02.14, 19:14
              ellenadobrev bądź mimo wszystko dobrej myśli 8dpt to wcześnie było. Mnie też piersi przestały boleć i tylko lekko ćmiły. Każdy ma inne objawy a wiadomo, że w naszej sytuacji doszukujemy się w naszych odczuciach i "tragedii" i stron pozytywnych. Ja też mam endometriozę. Miałam częściowo usuwaną operacyjnie 08/2012, ale pewnie już wróciła do poziomu z przed zabiegu.
              • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 16.02.14, 19:30
                Betti a ilu dniowego mialas podanego zarodka?
                • koralik35 Re: jakie objawy po transferze? 16.02.14, 19:32
                  Też trzymam kciuki! meldujcie na bieżąco smile
                  • betti257 Re: jakie objawy po transferze? 16.02.14, 19:40
                    Chyba były 5 dniowe
                    • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 16.02.14, 19:42
                      Moje dwudniowe... ciekawe czy coś wyjdzie...
                      • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 16.02.14, 20:42
                        Dziewczynki, też mocno trzymam kciuki za wszystkie testujące jutro smile
                        • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 16.02.14, 20:51
                          Trzymajcie! Trzymajcie! No i dopadł mnie stres... podali mi dwa dwudniowe zarodki a jutro mam 10dpt. Spróbuję sikanca rano... myślicie że wyjdzie cos?
                          • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 16.02.14, 21:28
                            Bulmama a nie robisz jutro bety?
                            • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 16.02.14, 21:33
                              RObie robie smile tylko chciałam zacząć od sikanca...
                              • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 16.02.14, 21:42
                                To zacznij smile tylko się nie przejmuj jak nie wypatrzysz drugiej krechysmile ja 11dpt 5dniowego ledwo widziłam więc u Ciebie może nie być. Ale jak masz ochote to rob, tylko koniecznie jutro napisz co widać
    • aula08 Re: jakie objawy po transferze? 17.02.14, 08:59
      Testujcie dziewczynki i piszcie dobre wiadomości żeby dać nadzieję innym.
      Ja niestety myślę że jestem na przegranej pozycji. 7 dpt -plamienie utrzymuje się, towarzyszy mega wielki ból brzucha jak przed @. Czuję że nawet do testowania nie dotrwam. Smutno mi strasznie...
      • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 17.02.14, 09:18
        aula nie poddawaj się jeszcze.. bierz nospa jak boli (masz skurcze) i spokojnie czekaj na bete.. trzymam kciuki i wierzę, że teraz się uda smile
      • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 17.02.14, 10:31
        aula08 sama mi się poddawać nie kazałaś! I zobacz plamy u mnie dzis już 4 dzień i coraz mniejsze choć nadal brązowesad Albo się krew poleje albo kurde znikną,ale by było... wyczytałam tez ,że mozna tak plamić po duphastonie ale tonący brzytwy się chwytasad ja dziś 11 dzień po transferze,jesli do jutra dotrwam to sikańca chociaż zrobie. Ty tez się nie poddawaj, my jako jedyne tak mamy,że obie nie umiemy dotrwać do końca testu nawetsad
        • aula08 Re: jakie objawy po transferze? 17.02.14, 10:50
          Elena - ja mam taki okruszek nadziei. Brzuch mnie strasznie boli i mam wrażenie że zaraz eksploduje @. Pewnie te leki hamują. Nospę wzięłam jak lili80 podpowiedziała. Trzymam strasznie mocno za ciebie kciuki, bo rzeczywiście tylko nas to plamienie przed testowaniem dopadło.
          • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 17.02.14, 11:02
            aula, ellena popatrzcie na to z drugiej strony, może tylko was spotkało bo jest to znak, że będzie dobrze wink?
            • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 17.02.14, 11:23
              Krew oddana! Wynik kolo 15.00 Masakra!!!
              • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 17.02.14, 11:31
                bulmama trzymam mocno kciuki, Uda sie!!
              • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 17.02.14, 11:32
                ps. bulmama robiłaś sikańca?
                • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 17.02.14, 11:39
                  Heheh zrobiłam ale przez sen hehe o 2 w nocy! Prawie nieprzytomna hehhe. Tak przeżywałam w nocy.
                  ! chyba nic nie było sad moze dlatego se za szybko bo polozylam sie o północy spac! Tak sobie tłumacze sad
          • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 17.02.14, 11:19
            Koniec czekania u mnie, własnie się polało, dostałam zwykły okressad aula08 mam nadzieję,że cię to nie spotka.
            • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 17.02.14, 11:25
              Elena bardzo mi przykro! Sciskam mocno sad
            • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 17.02.14, 11:31
              elena bardzo mi przykro sad
              • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 17.02.14, 12:10
                Trudno dziewczyny ,ja sobie radzę ale z moim mężem gorzejsad Trudniej jest mi opanować jego zawód niż swój własny, a właściwie załamanie. Mówi,że czuje,że nigdy nie będziemy mieć dzieci a ja nie wiem jak go pocieszyćsad
                Bulamama trzymam kciuki za ciebie , będzie dobrzesmile
                • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 17.02.14, 12:15
                  ellena to bardzo trudne i bolesne, i rozumiemy Cię doskonale, ale naprawdę na każdego przyjdzie pora, może to nie ten moment i czas.. Najważniejsze się nie poddawać i próbować dalej. Zostały Wam mrozaczki? A może warto się zastanowić równolegle nad adopcją? Czasem takie zwolnienie umysłu z jednego celu i dodatkowo perspektywa planu B pomaga. Najważniejsze to się nie poddawać.
                  • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 17.02.14, 13:11
                    Tak mamy jedną blastocystę 5 dniową klasy A. No ale coż ta teraz była jeszcze lepsza i tez to nic nie dałocrying My cały czas o adopcjo rozmawiamy ale nie bardzo mamy szanse ,taka jest prawda i dlatego tak to nas dobija. Mój mąż nigdy nie poznał rodziców,bo zginęli w wypadku jak miał 1,5 roczku, a od mojej strony nie mam kontaktu z rodzicami bo piją, takie warunki nie sprzyjają adopcji,nie ma się co łudzić nie bardzo mamy szanse.dzięki dziewczyny za pocieszenie narazie trzeba się z tym pogodzić i nazbierać jakoś pieniędzy na kolejne podejście,choć na tą chwilę mąż już nie chce podchodzić ale mam nadzieje,że mu to minie.Mam 30 lat on 31lat.Ale staramy sie od prawie 7 lat koralikusad
                    • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 17.02.14, 13:22
                      Ellena wiec jest nadzieja! A ona umiera ostatnia! Nie poddawajcie sie! Musicie wierzyć, że się uda!!!
                • koralik35 Re: jakie objawy po transferze? 17.02.14, 12:41
                  ellena, przykro mi oczywiście z powodu tego okresu, ale jesli chodzi o zalamywanie sie: najpierw statystyka z par które leczą się na niepłodność 97% zostaje rodzicami wczesniej czy pozniej i na różne sposoby, ale zostaje, jedynie 3% pozostaje bezdzietnych - lepiej? Moze to do męża przemówi, bo to jest logiczny argument.
                  A teraz takie mini pocieszonko z wlasnego przykladu: moj mąż ma 52 lata, ja 36 za chwilkę, staraliśmy się 6 lat. U mnie klopoty, u niego klopoty... ja bylam pewna tak jak Twoj maz ze to juz koniec i nigdy sie nie uda. Moj mąż nie zwątplił nigdy chociaż jakiś meeeeeeega zaangażowany szalenie to nie był. Na szczęście okazało się że on miał rację a ja się myliłam. A wy oboje zdaje się jesteście młodsi prawda??? Będzie dobrze, tylko dużo cierpliwości Wam potrzeba i spokoju.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka