Dodaj do ulubionych

jakie objawy po transferze?

• aula08 Re: jakie objawy po transferze? 17.02.14, 12:36
      Elena tak mi strasznie przykro ale wiem że gdzieś wewnętrznie przez te chol... plamienia powoli przygotowywałaś się na najgorsze. Próbuj dalej, a ja niebawem pewnie dołącze do Ciebie. U mnie niby chwilo ustały ale wiem że u Ciebie też tak to falami szło. I ten straszny ból brzucha. Ja nawet przed @ nie miewam takiego, nie wiem co jest grane.
      • betti257 Re: jakie objawy po transferze? 17.02.14, 14:56
        Ellena strasznie mi przykro. Wreszcie się uda zobaczysz, nie poddawajcie się.
        • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 17.02.14, 15:21
          Dziewczyny dzięki za wsparcie. Nigdy nie siedziałam na forum tak intensywnie jak z wamismile Trzymam kciuki za was wszystkie. Jednak to prawda,że nie zrozumie ten kogo to nie dotknęło.
          • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 17.02.14, 15:33
            Ellena masz rację! Odebralam wynik 0.16 crying
            • betti257 Re: jakie objawy po transferze? 17.02.14, 15:38
              bulmama aż mi się łezka w oku kręci. Tak strasznie mi przykro dziewczyny. Same złe wiadomości z poniedziałkiem sad
            • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 17.02.14, 15:39
              bulmama tak mi przykro sad
            • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 17.02.14, 19:18
              bulmama przykro mi, wiem co czujesz prawie w tej samej chwili co i jasad ja już się zbieram psychicznie cały dzień ale na męża mi cięzko patrzeć, to jest chyba dla mnie najgorsze, czuję się jakbym zawiodłasad U nas jest mrozaczek, dzwoniłam dzis do Kliniki to oczywiście embriolog powiedział,że są spore szanse ,bo taki ładny ale oni nam tak zawsze mówią...poza tym nie przyjął sie ten ładniejszy a słabszy z tej samej puli am się przyjąć? ja tego nie rozumiem.
              aula08 nie poddawaj się jeszcze, zrobiłas chociaż jakiś wynik?
              • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 17.02.14, 19:40
                Ellena jakoś sie trzymam ( o dziwo!!! Albo to te wino na szybki okres wink ) Mi tez malenka został jeden ziomek! Mam nadzieje ze to ten jedyny wink maz moj trzyma sie! Skacze wokol zebym tylko przypadkiem sie nie załamała... ale ma nocke.. i wtedy się wyzyje...
              • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 17.02.14, 19:49
                Dziewczyny, z założenia podają w pierwszej kolejności najlepszy zarodek, i te co zostają niby są słabsze, ale z drugiej strony zobaczcie ile nas tu jest którym się udało właśnie z mrozaczka smile
                Ja mam swoją teorię, że pierwsze podejście zaraz po punkcji może mieć mniejsze szanse bo nasze organizmy są wykończone tymi końskimi dawkami hormonów i po prostu ciężej im podjąć walkę o dzidzię. A przy mrozaczkach już na spokojnie, po 2-3 m-cach przerwy, czasem na cyklu całkowicie naturalnym. Musi się udać smile
                • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 17.02.14, 20:01
                  Lili mam nadzieje że się nie myslisz! My jak najszybciej chcemy zabrac dzidzie ze sobą! smile
                  • koralik35 Re: jakie objawy po transferze? 17.02.14, 20:27
                    Dziewczyny,
                    jakkolwiek jest teraz źle - nie dajcie się. Wyryczeć, wykrzyczeć, wyzłościć, a potem odechnąć i powolutku do przodu. Betti - przestan sie dolowac. A co powtarzalas bete?
                    A Blanka była, oznajmiła i zaginęła?
    • aula08 Re: jakie objawy po transferze? 17.02.14, 15:24
      U mnie niestety ból brzucha nie do wytrzymania (musiałam aż zwolnić się z pracy), plamienie rozkręca się... już wiem że to jest koniec...moje marzenia i wiara że się uda pękły jak bańka mydlana. Najgorsze jest to że człowiek obwinia się że może za mało odpoczywałam i oszczędzałam się, ale tłumaczę sobie też, że tak po prostu miało być. Mąż niby taki silny a też widzę że jest mu strasznie smutno, bo chyba wierzył bardziej niż ja że uda się.
      Dziewczynki życzę Wam z całego serca żeby Wam się udało i żeby pojawiły się u Was tyko łzy szczęścia.
      • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 17.02.14, 15:28
        aula trochę niepokojące są te silne bóle.. dzwoniłaś do lekarza?
        • aula08 Re: jakie objawy po transferze? 17.02.14, 16:01
          lili80- Dzwoniłam ale nie odbiera. Ja myślę że jest to po prostu ból przed @. Kilka razy w życiu przed @ tak miałam.
          Dziewczyny też muszę przyznać że pomogłyście mi to wszystko przetrwać bo niestety nie pochwaliłam się zbyt wielu osobą o swojej walce i nie było z kim pogadać. Druga sprawa to jeszcze to że nie do końca inni to rozumieją, ale oczywiście nie mam im tego za złe.
    • aula08 Re: jakie objawy po transferze? 17.02.14, 16:05
      bulmama przykro mnie również. smutno dzisiaj strasznie...
      • dlj Re: jakie objawy po transferze? 17.02.14, 16:10
        Ojej. Same złe wieści. Dziewczyny tylko się nie poddawajcie. Moja mama zawsze mi powtarza że jak jest dołek to zawsze będzie górka a po deszczu zawsze świeci slonce.
    • luna999 Re: jakie objawy po transferze? 17.02.14, 16:46
      Strasznie tu dzisiaj smutno...
      Ellenadobrev, bulmama – bardzo mi przykro. Wiem, co przeżywacie, przytulam Was mocno sad
      Aula - za Ciebie trzymam kciuki, żeby to był jednak "fałszywy alarm"...
      Niestety ja też dorzucę „do wora” swoje smutki… Jestem 5-ty dzień po transferze, ale już czuję, że zaczynają się bóle takie jak na okres i w ogóle mam wszelkie odczucia fizyczne takie jak zawsze przed okresem. Dodatkowo zadzwonili dzisiaj z kliniki, że nie mam żadnych mrozaczków sad
      • betti257 Re: jakie objawy po transferze? 17.02.14, 17:19
        luna999 proszę chociaż ty dodatkowo się nie martw, my wszystkie miałyśmy takie podobne bóle, o niczym to nie przesądza. Tak tu dzisiaj smutno, że jestem ciężko przerażona odbiorem swoich wyników czy zaraz tez jednak do Was nie dołącze, bo się okaże że moja betka nie urosła albo nie wiem co...
    • aula08 Re: jakie objawy po transferze? 17.02.14, 19:54
      elena- nie robiłam żadnego wyniku bo to dopiero 7dpt, ale chyba załamałam się dzisiaj jakoś i poddałam. Wykończył mnie dzisiaj ten ból brzucha typowy jak na mega @, plamienie jak co miesiąc przed @. Teraz jest nieco lepiej. Z tych nerw chyba doszedł mi rozstrój żołądka.
      Nie odstawiłam żadnych leków oczywiście, czekam...
      • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 18.02.14, 11:07
        Czekaj Kochana czekaj, dokąd krew się nie poleje czekaj!
    • aula08 Re: jakie objawy po transferze? 18.02.14, 16:46
      8dpt - wczoraj wieczorem i w nocy męczyła mnie biegunka, dzisiaj plamienie po południu jakby mniejsze, brzuch dalej boli jak na @(może troszkę mniej) dalej czekam...
      Czy ktoś testuje w najbliższym czasie?
      • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 18.02.14, 17:05
        Trzymaj się aula08 ,niech się dzieje co chce aby tylko 2 kreski były. A mi dziś lekarz napisał aby już w marcu na wizytę się stawić i,że to najpóźniejszy termin aby podejść do 3 próby. Nic z tego nie rozumiem, przeciez to mrozaczek ,myślałam ,że spokojnie dadzą odpocząć...chciałam podchodzić w czerwcu tym bardziej,że te leki w miesiąc na pewno ze mnie nie zejdąsad Ktoś coś wie o takich sytuacjach?
      • monruper Re: jakie objawy po transferze? 18.02.14, 17:16
        Aula chyba tak samo miałyśmy transfer. więc chyba tesujemy podobnie.
        Ja mam dzisiaj 8dpt. Czuję się normalnie poza nadmierną czułością na zapachy.
        Kiedy planujesz testowanie i ilo dniowy miałaś zarodek?

Elena dziewczyny często mają zaraz w kolejnym cyklu mrozaki. ps. zaktualizuj stopkę, bo wygląda, ze czekasz na wynik bety. Lekarz chce, żebyś za ciosem poszła. Zależy jak Ty się czujesz, czy jesteś gotowa.
        pozdrawiam
        • dlj Re: jakie objawy po transferze? 18.02.14, 17:27
          Cześć dziewczyny ja dziś też mam 8 dpt. Bolące piersi, duże sutki. Też jestem wrażliwa na zapachy i od paru dni mam straszną ochotę na kapustę kiszoną. Żadnych plamień i większych boli brzucha też nie ma. Cóż wszystko zapowiada się na jedno, ale nie chcę narazie o tym myśleć żeby się nie rozczarować w końcu burza leków jaką się przyjmuje może dawać podobne objawy. Chyba zwarjuje od tego czekania
          • aula08 Re: jakie objawy po transferze? 18.02.14, 18:58
            Ja planuję w 10dpt zrobić betę jeżeli dotrwam. Miałam podaną chyba 5 dniową blastocystę. Czekanie jest najgorsze a w moim przypadku to plamienie w ogóle zawirowało ten czas oczekiwania. A Wy dziewczyny kiedy planujecie zrobić betę lub sikańca?
            • monruper Re: jakie objawy po transferze? 18.02.14, 19:20
              Super, to jest nas 3 smile
              Mnie piersi bolą normalnie, nie mam jakiś powiększonych.
              Aula idziesz w 10 dpt czyli w czwartek 20-lutego? Plamienie może być z powodu zbyt małego progesteronu, ile bierzesz (luteiny, duphastonu)?
              Dlj Ty kiedy planowałaś testowanie?, ilu dniowe masz zarodki? Kapusta i zapachy smile fiu, fiu.
              Ja 21-go, będzie to 11 dzień, ale ja mam 2 dniowy zarodeczek.
              • monruper Re: jakie objawy po transferze? 18.02.14, 19:21
                Kiedy powinnyście (gdyby nie in vitro) dostać @, Dlj i Aula ?
                • dlj Re: jakie objawy po transferze? 18.02.14, 19:28
                  Monruper- bhcg 24 lutego to będzie 14 dpt
                  Sikanca planuję w piątek 21 lutego to będzie 11 dpt
                  A @ powinna być koło 28 lutego. A Ty planujesz robić sikanca?
                  Mam nadzieję że wytrzymam do piątku bo już ledwo ciągnę z każdym dniem coraz gorzej
                  • dlj Re: jakie objawy po transferze? 18.02.14, 19:30
                    Acha i też miałam podane 2 dniowe zarodki
                  • monruper Re: jakie objawy po transferze? 18.02.14, 20:17
                    Dlj, że też do poniedziałku wytrzymasz. Ja chciałam iść w sobotę, w 12dpt ale się obawiam o wynik z labolatorium. Pracują do 14-ej i nie mam pewności, ze mi zrobią w czas. Zdecydowałam na piątek iść. Powinno coś być na + lub -.
                    Zauważyłam, że dziewczyny w większości już 10 dnia robią.
                    Z sikańcem nie wiem, może w piątek rano, przed krwią. Jednak nie ma co im wierzyć wink różnie to bywa.
                    Czyli aula będzie pierwsza testowała smile
                    Musimy czekać.
              • aula08 Re: jakie objawy po transferze? 18.02.14, 19:40
                Betę mam zamiar zrobić w czwartek 20.02.Progesteron sprawdzałam 4dpt i miałam dobry 29ng/ml. Biorę tylko luteinę 100 mg (2tablx3dz), piersi też wróciły do normy, zapachów nie czuję bo od 1dpt mam katar. Okres powinnam dostać mniej więcej dzisiaj ale u mnie zawsze jest +/- kilka dni. Oj nie myślałam,że to czekanie jest takie trudne.
                • betti257 Re: jakie objawy po transferze? 18.02.14, 20:27
                  Czekam niecierpliwie na wasze wyniki mam nadzieję, że wasze maluszki rosną. Nie zamartwiajcie się czekanie jest przerażające a jak już sie okaze że sie udało to dopiero steres... żeby wszystko było dalej dobrze. Ja 10 dpt siusialam bo czekanie bylo nie do wytrzymania. Beta 10 dnia byla 127 a 13 dnie już 460. Teraz powychodzily mi bakterie w moczu więc stresu cd... trzymam kciuki za was zeby się udało
                  • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 19.02.14, 07:52
                    Betti z tymi bakteriami w moczu to nie panikuj smile Mi też wyszły niedawno, zrobiłam posiew i wyszło że ok. W ciąży podobno tak się często zdarza. Nie wiem czemu ale lekarz też to potwierdził, żeby się nie przejmować. Jak możesz to zrób od razu posiew bo na to się czeka parę dni.
                    • aula08 Re: jakie objawy po transferze? 19.02.14, 08:59
                      Niestety dostałam @. Widocznie ten blastuś nie mógł z nami zostać. Mam jeszcze dwa i na pewno spróbuje ponownie. Dlj i monruper trzymam kciuki za Was. Na tym wątku chyba tylko betti zaciążyła, więc dziewczynki musi Wam się udać bo gdzie te procenty udanych transferów które podają. Ja już kilka dni wcześniej wiedziałam że nic z tego nie będzie, więc pogodzona z porażką i trzymam się doskonale.
                      Elena daj znać co Ci lekarz powiedział o tych plamieniach dużo przed testowaniem, ja również będę poruszała ten temat.
                      • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 19.02.14, 09:09
                        aula tak mi przykro <pocieszacz>
                      • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 19.02.14, 10:41
                        aula08 oczywiście,że dam znać ale z nas wszystkich tylko my tak miałyśmy...może podasz mi jakiś namiar na ciebie, maila czy coś, to odezwę sie jak się czegoś dowiem no i będziemy mogły porównać jak to u nas wygląda??
                      • monruper Re: jakie objawy po transferze? 19.02.14, 16:19
                        Aula dobrze, że to sobie poukładałaś i zaraz będziesz mogła podjąć działania. Bądż silna i walcz.
                        Ja nie mam mrozaków i to moja ostatnia szansa in vitro. Pozostanie tylko adopcja na którą jestem już zakwalifikowana i czekam na dzieciątko. Oczywiście czekam i na pozytywną betę smile do tego.
                        • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 19.02.14, 21:07
                          monruper czy mogłabyś w skrócie powiedzieć jak zabrać się za taka kwalifikację??
                          • monruper Re: jakie objawy po transferze? 19.02.14, 22:06
                            Elena zgłaszasz się do ośrodka adopcyjnego, przechodzisz badania, szkolenie 35 godzin, ocena i już wink
                            Musisz się u siebie lokalnie zorientować jak to u Was wygląda. Są procedury.
                            Ja mam nadzieję w tym roku zostać Mamą. Oby podwójną smile.
        • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 18.02.14, 21:02
          No właśnie wcale nie jestem gotowa a mój mąż to już szkoda gadaćsad
          • betti257 Re: jakie objawy po transferze? 19.02.14, 10:08
            aula to strasznie przykra wiadomość. Trzymaj się cieplutko i nie poddawaj, na pewno wkrótce przy następnym podejściu już się uda.

Zrobiłam dziś posiew, zobaczymy co wyjdzie. Na razie strasznie mnie połamało, plecy bolą chyba mnie przewiało, a tu w pracy trzeba siedzieć niestety póki co.

Miłego dnia dla wszystkich.
            • anula121980 Re: jakie objawy po transferze? 20.02.14, 16:35
              cześć dziewczyny
              Dawno nie pisałam ale podczytuje wasze wypowiedzi i oczywiście każdej z Was kibicuje.
              Ja miałam 30 01 2014 pierwszy transfer 1 zarodka na Polnej i niestety nie udało się sad
              Dzisiaj dowiedziałam się że nie udało się zamrozić pozostałych 2 zarodków. Nie wiem dlaczego? pewnie mi to lekarz wyjaśni jak do niego pojadę. Teraz czekam na drugi podejście rządowe.
              Czy orientujecie się jakie są terminy kolejnego (naszego drugiego) podejścia na Polnej?
              pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia w staraniachsmile
              Ania
              • kiziami.zia2013 Re: jakie objawy po transferze? 20.02.14, 18:08
                anula jak to możliwe ,że transfer miałaś w styczniu a o mrożeniu dowiadujesz sie dopieroo pod koniec lutego ??? ...przeciez zarodki zamraża sie w piatej dobie po zapłodnieniu uncertain
                • anula121980 Re: jakie objawy po transferze? 20.02.14, 20:59
                  cześć
                  Bo lekarz miał urlop i mówił że powie jak wróci a w klinice nikt mi nie udzielił informacji tel. bo nie mogą sad
                  Cały czas miałam nadzieje że ten zarodek jest zamrożony ale dzisiaj okazało się że nie udało się zamrozić. No i musimy czekać na drugie podejście . Pytanie tylko kiedy ? Czy ktoś wie jakie są terminy na kolejne podejścia?
                  pozdrawiam
                  • koralik35 Re: jakie objawy po transferze? 20.02.14, 21:12
                    Anula, na wątku Polna Dziewczyny mówią, że latem.
                    • monruper Re: jakie objawy po transferze? 20.02.14, 21:23
                      Dlj robisz jutro sikańca choć?
                      Ja jutro rankiem na betę smile ....... boję się wyników, ale bardzo pragnę pozytywnych informacji.
                      pozdrawiam
                      monruper
                      • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 20.02.14, 21:25
                        Trzymam kciuki dziewczyny! I informowac nassmile
                      • dlj Re: jakie objawy po transferze? 20.02.14, 22:20
                        Hej też trzymam za Was kciuki. Nic nie pisałam bo muszę się przyznać że nie wytrzymałam i zrobiłam test dziś rano. Wyszedł negatywny sad strasznie się zdołowałam i straciłam nadzieję
                        • monruper Re: jakie objawy po transferze? 20.02.14, 22:49
                          Dlj może za wcześnie na sikacza. Pomyśl czy nie warto przerwac czekania i jutro na bete lec.
                          Dzięki za kciuki dziewczyny.
                        • luna999 Re: jakie objawy po transferze? 20.02.14, 22:59
                          Dlj - nie martw się, testy z moczu nie są zbyt dokładne i na tak wczesnym etapie mogą pokazywać wynik negatywny, nawet jeżeli ciąża się zaczęła. Poczekaj jeszcze te parę dni na betę, na pewno będzie dobrze smile
                          Monruper - trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie smile
                          U mnie odrobinę lepiej z samopoczuciem - bóle okresowe ustały, więc może jeszcze nie wszystko stracone... Testuję w poniedziałek
                          • koralik35 a ja czekam na Wasze wyniki :) 21.02.14, 08:29
                            tylko nie sikane wink a z krwi smile sikanymi się proszę aż tak nie przejmować. Ja w dniu kiedy miałam betę ponad 150 nasikałam na teścik i kreska była ledwo ledwo widoczna. Także jeśli np. ma któraś 100 to pewnie test pokaze negatyw.
                            No nieważne - czekam na wieści i trzymam kciuki!!!!!
                            • monruper Re: a ja czekam na Wasze wyniki :) 21.02.14, 09:04
                              I u mnie sikany negatywny, czekam na krew.
                              Bardzo mają małą wrażliwość testy, jednak miło byłoby zobaczyć ślad nadziei przed ostatecznym wynikiem.
                              • dlj Re: a ja czekam na Wasze wyniki :) 21.02.14, 09:59
                                Właśnie tak to jest z tymi sikaczami. Czasami jest się tak zmęczonym oczekiwaniem na wynik, że chciałoby się zobaczyć ten ślad nadziei, choćby malutki cień drugiej kreseczki. Monruper czekam na wieści z bety trzymam kciuki ze będzie pozytyw to też bardzo podniesie mnie na duchu
                                • monruper Re: a ja czekam na Wasze wyniki :) 21.02.14, 12:23
                                  Beta jak test. Negatywna. Nie dane mi było być biologiczną Mamą. sad
                                  Dlj na Ciebie kolej. Powodzenia
                                  • dlj Re: a ja czekam na Wasze wyniki :) 21.02.14, 12:30
                                    Bardzo mi przykro. Trzymaj się mocno i nie poddawaj się. Myślę że u mnie będzie podobnie. Czekamy do poniedziałku. Dam znać
                                  • luna999 Re: a ja czekam na Wasze wyniki :) 21.02.14, 15:53
                                    Monruper - przykro mi...
                                    • koralik35 Re: a ja czekam na Wasze wyniki :) 21.02.14, 16:03
                                      Buuu sad no przykro mi, ale ważne że zostaniesz mamą w inny sposób (jeśli dobrze pamiętam już czekacie na dziecko prawda?). To takie macierzyństwo serca, bardzo piękne. A Bóg je często wynagradza po jakimś czasie. Trzymaj się.
                                      Mam nadzieję, że jeszcze luna i djl coś jednak tu zamieszają pozytywnie.
                                      • wargusia1 Re: a ja czekam na Wasze wyniki :) 21.02.14, 22:09
                                        Monruper przykro mi bardzo sad tak liczyłam że tobie się uda.
                                        • monruper Re: a ja czekam na Wasze wyniki :) 22.02.14, 19:15
                                          Dziękuję za słowa wsparcia.
                                          Bedę 3 mała kciuki za powodzenie oczekujących smile
                                          • monruper Re: a ja czekam na Wasze wyniki :) 24.02.14, 09:00
                                            Dlj badasz dziś bete? O ktorej wyniki. Powodzenia. Daj znać.
                                            • dlj Re: a ja czekam na Wasze wyniki :) 24.02.14, 09:07
                                              Dziś rano zrobiłam sikanca. Był negatywny. Krew oddana czekam na wynik. Myślę że nie będzie inny niż sikaniec. Nie mam już siły, jestem wykończona...
                                              Może innym testującym dziś się uda. Powodzenia
                                              • ellenadobrev Re: a ja czekam na Wasze wyniki :) 24.02.14, 12:17
                                                dlj poczekaj na wynik bety, okresu nie masz więc nie wszystko stracone.Nie ma co sie poddawać tuż przed metą. Trzymam kciuki oby twoje obawy okazały się bezpodstawne.
                                                • akdi Re: a ja czekam na Wasze wyniki :) 24.02.14, 12:20
                                                  Dołączam się do trzymania kciukow wink
                                                • dlj Re: a ja czekam na Wasze wyniki :) 24.02.14, 16:09
                                                  Niestety nie udało się. Wynik ujemny. Ja tym razem statystyki nie podniosę
                                                  • monruper Re: a ja czekam na Wasze wyniki :) 24.02.14, 17:05
                                                    Dlj przytulam Cię serdecznie. Przykro mi, że i Tobie się nie poszczescilo.
                                                    crying
                                                    Statystyki kłamią, zobaczcie ile jest porażek w stosunku do sukcesow. Ja stawiam 10 do 1.
                                                  • ellenadobrev Re: a ja czekam na Wasze wyniki :) 25.02.14, 12:23
                                                    monruper popieram! Już dawno tak uznałam, z całego forum od poczatku wątku chyba tylko 3 dziewczyny zaciążyły! nie licząc wczesniejszych dziewczyn co już w ciąży są a nas tu wspierały jak koralik itd. Tyle porażek ,że aż żalsad
                          • dlj Re: jakie objawy po transferze? 27.02.14, 09:00
                            Luna999 jaki wynik u Ciebie. Nic nie napisałaś?
                            • luna999 Re: jakie objawy po transferze? 27.02.14, 21:12
                              Dlj - u mnie też nie wyszło, więc nie poprawię statystyk... sad Teraz próbuję się jakoś pozbierać
                              • ola7706 Re: jakie objawy po transferze? 28.02.14, 21:09
                                luna999 u kogo się leczysz w invimedzie ?
                                • luna999 Re: jakie objawy po transferze? 01.03.14, 11:27
                                  Ola - u dr Ziółkowskiej
                                  • lili.80 Re: jakie objawy po transferze? 01.03.14, 13:08
                                    Luna ja tez jestem od dr. Zsmile nie wiecie dziewczynki ile teraz w invimedzie wawa czeka sie na refundacje?
                    • ellenadobrev Re: jakie objawy po transferze? 20.02.14, 21:24
                      U mnie z rządowym nie ma problemu, mam wtedy kiedy ja jestem gotowa, a teraz 3 moje podejście będzie po mrozaczka to lekarz chciał abym już w marcu się stawiła ale wyprosiłam i mam czas do wyboru aż do końca czerwcasmile
                      • bulmama Re: jakie objawy po transferze? 13.04.14, 22:56
                        już wkrótce będziemy opisywały tu swoje objawy wink, które będą zwiastować wysokie bety, upragnione ciąze i piękne bobaski
                        pozdrawiam wszystkie dziewczyny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka