Dodaj do ulubionych

Okres a endometrium?

IP: *.acn.pl 01.09.04, 22:46
Dziewczyny czy obfitosc okresu moze miec zwiazek z tym ze endometrium bylo
grube czyli dobre?
Bo w koncu przez zluszczanie sie sluzowki jest okres
Obserwuj wątek
    • urbanchaos Re: Okres a endometrium? 01.09.04, 22:50
      tak,czasami przy b.obfitych menstruacjach wykonuje się zabieg wyłyżeczkowania
    • zojda Re: Okres a endometrium? 04.09.04, 10:03
      ja zawsze miałam skąpe miesiączki i po zrobieniu USG okazało się, że endo mam
      za małe, żeby zarodek mógł prawidłowo się agnieździć
      • Gość: misiaczka Re: Okres a endometrium? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 08:31
        Zojdo a jakiej grubosci bylo dokladnie twoje endo? Bo ja pare dni temu mialam
        usg- 15 dzien cyklu i endo 5.2 mm to bardzo malo prawda??? czy konsultowalas to
        z lekarzem a jezeli tak to jakie leczenie ci zaproponowal? i jakiej grubosci
        powinno byc endo zeby bylo ok?
        • Gość: nina79 Re: Okres a endometrium? IP: *.waw.sa.gov.pl 07.09.04, 08:36
          Ja też się nad tym zastanawiam, bo po owulacji 16 dzień cyklu miałam endo 10mm,
          a miesiączki mam skąpe.
          • Gość: Aneczka_28 Re: Okres a endometrium? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 15:22
            Może wam pomoge a moze troche namieszam...
            Ja zawsze mialam bardzo skape i krotkotrwale miesiaczki (1-2 dni + na trzeci
            dzien plameczki) a endo jak to okresla "bardzo ladne" Mam wysoka PRL, i lekka
            niedoczynnosc tarczycy (przy zbijaniu PRL endo troche zeszczuplalo i
            zmniejszono mi dawke). Nie wiem czy wam pomoglam ale do organizmu trzeba raczej
            podchodzic kompleksowo.
    • Gość: zojda Re: Okres a endometrium?- do misiaczki IP: *.net / *.pl 07.09.04, 20:35
      wiem na pewno, że endo było za małe, bo poroniłam
      w 13 dniu cyklu miałam 5 mm. Teraz biorę na to Acard i zaczęło pięknie rosnąć.
      Z ostatniego USG wynikało, że w 13 dniu miałam endo juz 8mm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka