Dodaj do ulubionych

wit. D a implementacja zarodka

18.12.14, 21:16
dziewczyny przygotowuje się do in vitro i przy okazji różnych badań jak już byłam w lab to zrobiłam poziom wit D na własną rękę, bo tyle się trąbi o jej niedobrze i aby nie brać jej w ciemno to pomyślałam że zbadam. Wyszła mi poniżej normy także faktycznie coś jest na rzeczy że w miesiącach zimowych jej brakuje. To samo wyszło mojemu m - niedobór. Z wynikami byłam w klinice niepłodności i pani doktor przeglądając moje badania zwróciła na to uwagę, robiąc wykład że teraz standardem jest branie wit D i że pełni ona istotną role w implementacji zarodka i że mam niski poziom to walnęła mi jej dużą dawkę do czasu Słyszałyście o tym? Bierzecie wit. D? Gdyby nie fakt że sama zrobiłam takie badanie to nikt by tego nie sprawdził.
Obserwuj wątek
    • hela2212345 Re: wit. D a implementacja zarodka 18.12.14, 21:46
      mirabrla84
      Jestem po 1 nieudanym in vitro. Mój lekarz nigdy nie wspomniał o takim badaniu, ale on generalnie nie zleca badań. Ja profilaktycznie od czasu do czasu biorę z mężem dawkę 400j. Może faktycznie warto to zadać?!
      • kalina_lin Re: wit. D a implementacja zarodka 20.12.14, 16:02
        400 j to dawka profilaktyczna dla noworodków i niemowląt. U dorosłego nic taka ilość nie zmieni. Lepiej zrobić badanie poziomu wit. D we krwi i wdrożyć realną suplementację w razie stwierdzenia niedoboru.
        • hela2212345 Re: wit. D a implementacja zarodka 20.12.14, 17:41
          Kalina_lin
          Tak tylko ja biorę codziennie Omegamed Optima zawierająca 800j
          • kalina_lin Re: wit. D a implementacja zarodka 20.12.14, 21:28
            Musiałam coś źle zrozumieć -w poprzednim poście pisłaś " Ja profilaktycznie od czasu do czasu biorę z mężem dawkę 400j". Do tego zdania się odniosłam.
            • hela2212345 Re: wit. D a implementacja zarodka 21.12.14, 07:56
              Kalina_lin
              To ja wyraziłam się niedokładnie.
              • z_meetropolii Re: wit. D a implementacja zarodka 22.12.14, 12:13
                j amiałam poziom 42 ( przy normie 30) wit D. Momimo to przed in vitro miałam suplementację kroplami na receptę chyba Vigatol( 6 ktopli dziennie) udało się za pierwszym razem więc gorąco polecam ,poza tym samopoczucie mam dużo lepsze
                • marygirl Re: wit. D a implementacja zarodka 22.12.14, 14:07
                  Podobno jak badali wyrywkowo ludzi na poziom wi. D to prawie każdy miał za mało,dane z mojej rejonowej przychodni.ja sie nie spotkałam z suplementacją na implantacje,za to miałam 2 transfery i 2 ciąze tongue_out w ciązach tez nie badałam...ale dzieciom podaję,starszemu w tranie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka