0majekmeg0 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 30.09.15, 16:21 Dziewczynki ktorym sie nie udalo tule mocno tym co sie udalo gratuluje!!! Za reszte trzymam kciuki. Ja bylam dzis wyznaczyc termin crio, wyznaczono na poniedzialek 5.10 na 13.00, to bedzie moj 17 dc. Endometrium 10 mm wiec spoko. Zastanawia mnie tylko czy z progesteronu wyatarcY mi tylko prolutex. Pani R.B twierdzi ze tak. Chyba bede brac tez luteine na wlasna reke... Jak myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
maltanka1981 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 30.09.15, 17:32 Omaje.... ale mnie zaskoczyłaś. Ja byłam wczoraj wyznaczyć termin crio, lekarz chciał na poniedziałek i niby nie było już "miejsc" i mam wyznaczony na środę i to będzie mój 21 dc. Endo miałam 11 więc chyba też dobrze. Robią co chcą Odpowiedz Link Zgłoś
0majekmeg0 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 30.09.15, 17:45 Maltanka dali mi w poniedzialek bo jakas pani przedemna zrezygnowala, wiec mnie wpisali. Fuks... A Ty masz prolutex czy luteine? Odpowiedz Link Zgłoś
betipi Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 30.09.15, 18:01 Hej ja mam crio w czwartek, dzisiaj ustalalam i na srode nie bylo juz miejsc. Endo 9.6 mm to bedzie moj 22dc, ale ostatnio tez mialam 22dc i sie udalo wiec teraz moze tez sie uda nie moge si doczekac, ale musze wyzdrowiec najpierw bo mnie przeziebienie z zatokami rozlozylo ja mam brac luteine 3x2 i nie bede nic dobierac, chyba ze 3x3 Odpowiedz Link Zgłoś
maltanka1981 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 30.09.15, 18:29 No prosze, to w przyszłym tygodniu już 3 transfery. A macie brać relanium przed transferem? Odpowiedz Link Zgłoś
0majekmeg0 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 30.09.15, 18:40 Tak ja dostalam recepte na relanium. Jestem dosc nerwowa wiec lepiej sobie łyknąć tabletke. No to bedzie wielkie oczekiwanie na bety. Oby byly wysokie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maltanka1981 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 30.09.15, 18:54 Ja też dostałam recepte przy pierwszym podejściu, ale później lekarz nic nie mówił żeby brać a ja gapcio zapomniałam go wtedy zapytać i nie brałam. Na wczorajszej wizycie też nic o relanium nie było gadki, a lek mam w domu i się zastanawiam czy na własną rękę można wziąć. A Ty jak masz brać? Odpowiedz Link Zgłoś
0majekmeg0 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 30.09.15, 19:05 Ja mam.wziasc jedna tabletke godzine przed transferem. Mysle ze mozesz jedna wziąść na pewno nie zaszkodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 30.09.15, 19:35 Buuuu ja tez bym miala transfer w nast tygodniu ale zdecydowalismy sie na ta histeroskopie... A takto tez bym dolaczyla do Was... Ale za to kciuki mocno bede trzymac za wszysykie! Odpowiedz Link Zgłoś
0majekmeg0 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 30.09.15, 20:38 Kama kciuki sie przydadza Odpowiedz Link Zgłoś
0majekmeg0 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 30.09.15, 20:40 Oby twoja histero wniosla cos pozytywnego i zeby Tobie tez sie udalo! Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 30.09.15, 21:47 0majekmeg0 mnie juz bola te kciuki od zaciskania ale trzymam nawet u stop zobaczymy co ta histero "powie" mam dziwne przeczucia ze cos tam jest nie tak od dawien dawna wiec w koncu postanowilam to sprawdzic. Ahh jak ja bym chciala zeby sie w koncu udalo i zeby byl final szczesliwy... Ale czasem juz brak sil do walki Odpowiedz Link Zgłoś
0majekmeg0 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 30.09.15, 22:25 Sil brakuje czasem nam wszystkim. Ja ostatnio mialam takiego dola ze non stop bym wyła. Jakoś mi przeszło, humor wrócił, chociaż jeszcze nie raz ogarnie mnie zwątpienie. Życie doświadcza nas w tak delikatnej i wrażliwej sferze. To jest niesprawiedliwe. Najgorsza jest mysl ze ktos od tak zachodzi w kolejne ciąże a my z tym walczymy, walczyny tez z psychika ktora.z.dnia na dzien slabnie bo ilez mozna... Ehhh nadzieja umiera ostatnia Odpowiedz Link Zgłoś
betsi83 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.10.15, 00:00 Ale super 3 transfery! Powodzenia dziewczyny! Majekmeg ja w niedzielę miałam zwątpienie, dzisiaj wróciła nadzieja. Te huśtawki nastroju, nastawienia, emocji nie są nam obce... A najgorszy jest strach, który paraliżuje czasami... I nie wiadomo co dalej. Musimy się wspierać! Cytrynka kiedy testujesz przypomnij? Odpowiedz Link Zgłoś
aniab2205 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.10.15, 08:22 Kama, majekmeg trzymam za was kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.10.15, 08:49 Aniab2205 my rowniez trzymamy kciuki za Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
kornika Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.10.15, 10:50 Dziewczyny, to ja też dołączam jako 4 transfer w przyszłym tygodniu. Mam crio w poniedziałek, będzie to mój 25dc, endo miałam 9,6. Zawsze się pytam lekarza, dlaczego tak późno, a on mi mówi, że dni cyklu nie mają znaczenia, bo biorę Estrofem, który blokuje owulację. Będę miała podawany zarodek z 6 doby, dobrej jakości podobno. Do tego biorę 2 x 3 tabl Luteiny, 1 x Encorton i dzień przed transferem mam zacząć podawać sobie Clexane. Poprosiłam też o nacięcie otoczki i embrioglue. Jest to moje 3 podejście i ostatnie w pierwszej procedurze więc trzeba wykorzystać wszystko co się da. Trzyma zatem za nas kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
marcia1981 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.10.15, 11:38 dziewczyny czy pierwsza wizyta po udanym transferze potwierdzającą ciążę jest platna? ja hch zrobiłam u siebie i wyslalam e maila na wizyte chce poczekać 2 tyg aby juz bylo wiadomo czy jest serduszko i czy wszystko gra.Czy za ta wizytę będę płaciła bo tak naprawdę to w ich interesie jest potwierdzenie ciąży? Czy mogę wybrac innego lekarza czy muszę iść do I.P bo mowilyscie ze u niego usg to pol minuty.Biorę caly czas luteinę clexane encorton i dupfaston Do kiedy trzeba wsxystko brac? Odpowiedz Link Zgłoś
0majekmeg0 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.10.15, 12:05 Kornika super, a na ktora masz transfer? Ja mam prolutex od wczoraj clexane dzien przed transferem czyli od niedzieli, encorton, euthyrox, glucophage, estrofem no i witaminki. Marcia , z tego co dziewczyny pisaly to chyba platna wizyta co do reszty nie pomoge. Dziewczyny nasz tydzien bedzie udany, musi byc. Trzeba optymistycznie w jesien wejsc bo sama w sobie jest przytlaczajaca. Odpowiedz Link Zgłoś
kornika Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.10.15, 12:42 0majekmeg0- mam na godz.12. Proponowali mi na 13, ale wolałam wcześniej, bo ja do Łodzi mam prawie 250 km, więc im szybciej tym lepiej. Czy masz wziąć Relanium przed transferem? Ja nigdy nie brałam i też nikt mi o tym nie wspominał. Odpowiedz Link Zgłoś
0majekmeg0 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.10.15, 13:04 Kornika a skad jestes? Ja tez mam 220 i mam na 13.00. Tak relanium tez mam wziac. Odpowiedz Link Zgłoś
alleshop Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.10.15, 13:33 Korinka a za to embroglu i ah będzie płacić ? Bo dziewczyny pisały ze dopiero przy 3 procedurze jest za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
kornika Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.10.15, 14:04 Ja jestem z Poznania. No właśnie nie wiem czy będę płacić za AH i glue. I.P. nic nie powiedział na temat odpłatności więc się nie odzywałam. W ogóle miałam wrażenie, że niekoniecznie miałoby to pomóc jego zdaniem, ale jest jakaś szansa, moim zdaniem, to trzeba ją wykorzystać. Jak będzie trzeba to zapłacę i tak już nie mam nic do stracenia. Odpowiedz Link Zgłoś
0majekmeg0 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.10.15, 14:31 No taj trzeba zrobic wszystko zeby sie udalo. Coś marnie sie czuje po tym prolutexie, jakos mnie mdłości biorą. Trudno wytrzymam wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynka2610 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.10.15, 15:16 Betsi jutro... no ja wczoraj miałam chwilę zwątpienia dokładniej dwie godz... chodziłam i płakałam. dziś jest lepiej ,ale jakoś nie wierzę że się udało. Tyle razy myślałam że już jestem w ciąży... Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.10.15, 17:28 dziewczyny trzymam kciuki za wasze transfery,cytrynka-rowniez za Twoja jutrzejsza betebedzie dobrze. Dziewczyny mam do was pytanie czy wiecie cos o specyfiku o nazwie profertil?zastanawiam sie nad kupnem dla M bo czytalam ze jest dobry ale nie tani...chcemy porbowac na spokojnie naturalnie bedzie co bedzie i lepiej zawsze sie czyms troche wspomoca moze macie jakies inne sprawdzone cos dla facetamoj bral kiedys fertimen ale szalu nie bylo.pozdrawiam was. Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.10.15, 17:50 Ja juz po histeroskopii nic nie znaleźli wszystko super ryse zrobili. Tylko jest problem bo powiedziano mi ze musze zdazyc z transferem do konca pazdziernikA bo w listopadzie crio transfery beda wstrzymane przez ustawe. Bo ustawa wchodzi 1 listopada i klinika musi wystapic dopiero 1list. o zgode do mz zeby moc transferowac zarodki powstale przed 1.10.2015 i dostalam schemat na wywołanie okresu mam brac przez 7 dni estrofem i duphaston i odstawic i czekac na @. Dzis moj 14dc. Nie wiem czy zdaze z tym wszystkim do konca pazdziernika... Wrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
maltanka1981 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.10.15, 18:12 Mój partner brał profertil ale cudów on nie zdziałał. Odpowiedz Link Zgłoś
mamciaa08 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.10.15, 18:31 Stokrotko mój mąż brał kwas foliowy 2 razy plus salfazin czyli cynk i Wit c 1000. Nie wiem czy to miało wpływ ale w czerwcu po 5 transferach w tym jednym udanym ale poronionym doczekaliśmy się naturalnego cudu Brał ok 2-3 mcy te suplementy. Ja natomiast brałam cały czas Wit d 1000 razy 2, koenzym q 10 i femibion dla starających się. Nie zaszkodziło a może pomogło Odpowiedz Link Zgłoś