aniab2205 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 02.10.15, 17:14 Cytrynka, nie mogę uwierzyć. Wiara,że tobie jednej się z tej naszej trójki udało, napędzała mnie do działania. Co to jest kurcze z tą kliniką,że żadnej z nas tu ostatnio się nie udało? Przykro mi bardzo, ale jednocześnie mam nadzieję, że kolejny transfer będzie dla was udany. Tyle dobrego,że wy macie jeszcze tę kolejną szansę. Trzymamy kciuki jeszcze mocniej. Odpowiedz Link Zgłoś
wilczurka1 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 02.10.15, 17:14 Cytrynko kochana, tak mi przykro. Bądź dzielna i odpoczywaj. Relaksuj się bo niedługo zamieszka u Ciebie mała śnieżynka Następnym razem na pewno się uda! Ja też dziś bete zrobiłam - tak jak mówiłaś - dla Gamety. Dziwne te wyniki 8dp - 3 teraz 11 dpt 2,7. Zawsze miałam <0,1. No w każdym razie tak czy siak ciąża to nie jest. Mi 4 dni zajęło jako takie dojście do siebie więc Cytrynko - nie martw się, za pare dni optymizm Ci wróci na pewno. Ściskam moooooocno Odpowiedz Link Zgłoś
aniab2205 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 02.10.15, 17:28 Cytrynka współczuję, miałam ogromną nadzieję..., ech szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynka2610 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 02.10.15, 17:34 Wiem ze wroci, ale po kazdej porazce coraz trudniej sie pozbierac. Tym razem zapytam o te AH i ten klej. Po 3 nieudanych transferach chyba mi sie nalezy. I chyba namowie meza na jakis wyjazd, bo w wakacje nigdzie nie bylismy. Odpowiedz Link Zgłoś
mellona Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 02.10.15, 19:35 Dziewczyny ja też miałam transfer 21.10 - trzeci z kolei z ostatnim, najsłabszym mrozakiem. dzisiejsza beta (11dpt) 120. boję się cieszyć bo poprzednio miałam biochemiczną. ale mam nadzieję że będzie dobrze, w końcu nie mam na to wpływu, ufam naturze, że jak zarodek będzie silny to przetrwa, lekarzom (prowadzi mnie PR) że wiedzą co robią. jeśli się nie uda to też chcę przerwy, bo ja też psychicznie jestem trochę rozsypana, ale wiem że muszę być silna i po to by dalej walczyć o dziecko lub by podjąć decyzję że przestaję (bo ja już też rozważam tą opcję). napisałam tu byście miały przynajmniej promyczek nadziei - że w tej klinice też coś wychodzi- choć nie wiem co u mnie dalej będzie- i że trzymam kciuki. dajcie sobie odetchnąć i walczcie dalej.* Odpowiedz Link Zgłoś
betsi83 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 02.10.15, 20:15 Mellona super, dałaś nadzieję! Trzymam kciuki za przyrost! Cytrynka kurczę przykro mi... Boję się ze w poniedziałek u mnie będzie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 03.10.15, 10:29 maracalka-dzieki.trzymam sie myslalam ze bedzie gorzej ale z drugiej strony czuje ulge tzn nie wiem jak to opisac ze juz narazie jestem od tego wolna....w nastepnym tyg jade do kliniki jestem ciekawa co powie lekarz na ta jedna wielka porazke...dam znac...cytrynka-spokojnie juz przy 4 transferze mozesz upominac sie o klej itd!mellona-gratki.aniab-wiem juz znalazlam sklad na sroke nr 3...musze sobie zakupic a noz pomoze bo in vitro nastepne moze za rokpozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iza26p Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 03.10.15, 11:13 Witam was moje kochane dawno mnie nie było ale musilam odpocząć próbuje nadrobić zaległości ale jest was tyle ze nie ogarniam . Przypomnę u mnie problem tkwi w jajowodach dwie ciążę poza maciczne usunięty jeden jajowod drugi niedrozna. In vitro miało byś bułka z masłem niestety 3 transfery nie udane 4 udany niestety zarodek obumarl w 8 tyg ciazy ?? i tak o to przygotowuje się do 3 procedury teraz mam zacząć brać estrofen i w październiku pojawić się na wizycie z tego co piszecie nie wiem nawet czy zalapie się na 3 stymulację . Dziewczyny jakie pamiętam stokrotka (kochana trzymaj się trzeba walczyć ) melodii ( odezwij zie kochana )maracala(trzymam kciuki za maluszki) a wszystkie nowo poznane dziewczyny serdecznie witam wiem kochane co czujecie ale ja tam wierzę że w końcu przyjdzie ten dobry czas i dla nas wszystkich . Próbuje tu doczytać coby jak ale udanym transferom gratuluję oczekujący na betę wytrwałości . Ściskam was goraco Odpowiedz Link Zgłoś
iza26p Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 03.10.15, 11:14 Stokrotko do ciebie pytanie czyli ten klej mogę spokojnie pytać ? A ten ah co to ? Oraz leki tez kochana bralas Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 03.10.15, 16:49 Iza ah to naciecie otoczki zarodka zeby latwiej mogl sie wydostac. Robi sie jeszcze ryse endometrium w cyklu poprzedzajacym transfer i ona tez ulayeia zagnirzdzenoe Odpowiedz Link Zgłoś
iza26p Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 03.10.15, 17:49 Dziękuję kama1526 a ty na jakim etapie jesteś bo doczytać nie mogę . A czemu taki dziwny widok forum teraz jest ? Tez tak macie Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 03.10.15, 19:07 Ja mam za soba ponad 5 lat staran jedna ciaze naturalna ale poroniona w 9 tygodniu bo nie bylo serduszka no i teraz jest to moje pierwsze podejscie z ktorego mielismy 5 blastocyst, dwa transfery nieudane. Teraz mialam histeroskopie ktora nic nie wykazala zrobili mi ryse i czekan na @ zeby miec crio. A ogolnie to powodem problemow jest endometrioza nasienie meza bardzo dobre i dupa nie wiemy dlaczego jest tak jak jest... Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 03.10.15, 19:08 Tez mam inny widok forum Odpowiedz Link Zgłoś
aniab2205 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 03.10.15, 22:03 stokrotka, trzymam kciuki, ty trzymaj za mnie i razem coś tam na górze wyprosimy w końcu. Ziołami albo czystą wiarą, że szczęście musi i do nas przyjść. Nie ma innej opcji Odpowiedz Link Zgłoś
kate.21 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 04.10.15, 22:50 Cytrynka!!! Trzymaj się i nie odpuszczaj!!! Masz jeszcze szanse! wiem, że za każdym razem jest coraz trudniej, ale trzeba wskrzesić w sobie wiele pozytywnej energii. wiem jakie to trudne ale ciągle sobie to powtarzam... Póki jest szansa trzeba mieć nadzieję i dać możliwość na sukces.... Tego się trzymam i Ty też działaj myśl pozytywnie. Jest nam naprawdę coraz ciężej a negatywne wyniki wzbudzają negatywne emocje. Dziewczyny czy podczas brania gonapeptylu miałyście normalny okres? Mnie po 4 zastrzykach pojawił się normalny ból a okres nico inny: brązowy i to takie skrzepy. Myślę sobie że to przez tą endometriozę. aaa i to było w 19 dc, czyli jak teraz dalej liczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
takasobieja1990 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 05.10.15, 19:27 A co tu taka cisza?? Ja myślę o histero... Ale zmieniam pracę... I kurde nie chciałabym chorować. Udało nam sięna nfz zrobić kariotypy w genesis w Poznaniu. Mozecie mi powiedzieć czy znacie przypadki gdzie do histero dawali narkoze z intubacja?? Bo w Bydgoszczy tylko o takiej słyszę. No i ile dni się dochodzi do siebie?? Bo nie wiem co z pracą... Odpowiedz Link Zgłoś
maltanka1981 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 05.10.15, 19:58 Histeroskopia to nic strasznego. Ja miałam ją robioną około godz. 17 a na drugi dzień byłam w pracy. Wiadomo, przez jakieś dwa dni po zabiegu miałam delikatne plamienia, ale to nic strasznego. Histero miałam prywatnie w Płocku w tej klinice, którą polecała Ci Pani doktor na prywatne in vitro (chyba Tobie odpisywałam jakiś czas temu, a jeśli się mylę to sory). Odpowiedz Link Zgłoś
maltanka1981 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 05.10.15, 20:05 Mam pytanie do dziewczyn, które biorą prolutex. Czy Was też boli miejsce po zastrzyku? Nie mam żadnego zaczerwienienia tylko jak dotknę to boli. Bo zastanawiam się czy dobrze robię zastrzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia19850604 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 06.10.15, 00:22 takasobieja1990 mam pytanie ile czekalas na kariotypy bo ja tez tam robilam i czekam juz 3mce prawie na wynik i nic? Odpowiedz Link Zgłoś
0majekmeg0 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 05.10.15, 19:56 Właśnie jakaś dziwna cisza... Ja po transferze. Teraz dlugie dni przede mna. A jak liczyc dpt od dzis jako pierwszy czy od jutra? Zapomnialam zapytac cy glucophage tez brac? Moze ktoras z Was mi podpowie. Odpowiedz Link Zgłoś
0majekmeg0 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 05.10.15, 20:26 Maltanka mnie tez boli po prolutexie. Normalnnie brzuch mam podziurawiony a i tak mama gdzies mi w miare cienkie igly kupiła. Odpowiedz Link Zgłoś
maltanka1981 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 05.10.15, 20:32 Omajekmeg Ty miałaś dziś transfer? Dobrze pamiętam? Odpowiedz Link Zgłoś
0majekmeg0 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 05.10.15, 21:00 Tak tak mialam transfer... Oby byl owocny. Odpowiedz Link Zgłoś
kate.21 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 05.10.15, 23:02 powodzenia życzę Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 05.10.15, 23:10 0majekmeg0 Trzymam kciuki!!! Ja zawsze jako pierwszy dzień liczyłam ten po transferze. A o glucophage musisz się zapytać bo teraz obstawiać jak już transfer miałaś to nie wiem czy dobrze. Najlepiej zapytaj. Powodzenia i wytrwałości w czekania na pozytywną betę Odpowiedz Link Zgłoś
betsi83 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 05.10.15, 23:55 Dziewczyny dzisiaj byłam w Gamecie. 10dpt 3 dniowego malucha beta 35. To moja 2 procedura. Czwarty transfer. Pierwszy raz zobaczyłam coś powyżej 1. Płakałam ze szczęścia ale wiem że jeszcze długa droga do skukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
betsi83 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 06.10.15, 00:52 A jeśli chodzi o prolutex to też mnie boli. Dobre miejsce na wklucia to po bokach nisko, wtedy mniej czuje bo brzuch się tam nie falduje przy siadaniu czy schylaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 06.10.15, 01:08 Betsi super wiadomość!! Gratulacje!!! Zaciskam mocno kciuki!!! Droga może jeszcze długa ale będzie piękna zobaczysz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynka2610 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 06.10.15, 07:00 Betsi przywracasz wiare w skutecznosc kliniki super wiadomosc. Ja sie nie moge pozbierac od piatku... jak tylko pomysle ze sie nie udalo to rycze wczoraj zaczelam plamic, wiec zadzwonilam do kliniki, bo IP kazal sie zglosic do 3dc ale nie bylo miejsc juz do niego na dzis i zapisalam sie do makowskiej. Chyba u niej zostane, zeby cos zmienic, podoba mi sie jej dokladnosc w tym co robi. A najlepsze ze wczoraj poplamilam troche i jakby sie zatrzylam okres az sie go boje, pewnie bedzie bolesny Odpowiedz Link Zgłoś
0majekmeg0 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 06.10.15, 09:35 Betsi moje gratulacje! Super. Wróciła we mnie wiara ze moze mi tez sie uda Kama glucophage kazal mi Prof. Brac caly czas przynajmniej do transferu, pozniej bylam u R.B. Ona nic.nie.mowila. Skoro dal.mi az dwa opakowania to pewnie mam.je brac. Odpowiedz Link Zgłoś