Dodaj do ulubionych

Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3

• betipi Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 20.10.15, 10:37
      Ja wracam od mojego ginekologa ktory bedzie prowadzil ciaze, pecherzyka nie ma ale ogolnie wszystko jest ok. Leki podtrzymane i stwierdzil ze sa dobre wiec do Gamety wysle maila z wynikirm bety tylko i nie bede nawet dzwonic co z lekami bo juz latem poznalam schemat ich leczenia i pokrywa sie z tym co mowil moj mily pan doktor. Poprzednie poronienie- wada zarodka najpewniej. Tylko nie zapytalam o przytullanko ado tej pory sie wstrzymalismy i nie iwiem co robic, maz sie boi troche chyba ze lekarz pozwoli smile jak do tego podchodzicie?
    • zielinka_87 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 20.10.15, 18:37
      Betipi ja bym tam sie wstrzymala na pewno do serducha albo i dluzej. W koncu tyle o ta ciaze walczyliscie ze nawet gdyby tfu tfu znow cos poszlo nie tak to nie bedziesz sie zastanawiac czy to czasem nie przez serduchowanie.
    • betipi Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 20.10.15, 18:43
      Wlasnie ile osob tyle opini, znalazlam info ze nie powinno sie wspolzyc w 1 trymestrze jesli wystapilo
      poronienie wczesniej. Chucham i dmucham na brzuch wiec pewnie szybko sie nie dam hehe smile
    • kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 21.10.15, 19:29
      Uff udało się transfer mam 27 października moje endometrium ma dziś w 11dc aź 11,6mm smile Transfer ma robić IP oby miał szczęśliwa rękę. .. tym razem mam wszystkie " wspomagacze" ryse zrobiona w poprzednim cyklu i wykupilismy embryoglue i może ah ale to mają zobaczyć jak się rozmrozi blastUŚ.
    • betipi Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 21.10.15, 19:52
      Kama super, jakie endometrium wow smile ja w dniu wyznaczenia transferu mialam 9.5 mm i ponoc to duzo a w dniu transferu RB znow powiedziala ze ladne, kolderka z poduszeczka dla maluszka. Trzymam kciuki to juz niedlugo
    • kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 21.10.15, 20:19
      Betipi nie dziękuję żeby nie zapeszyc smile też byłam w szoku że ma aż tyle zawsze miałam około 10mm. Zaczęła pić dużo wina czerwonego i zjadłam trochę nerkowcow może to od tego? Bo wcześniej nie jadłam ich i wina też nie piłam. Jestem pełna nadziei... smile
    • betsi83 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 22.10.15, 18:29
      Betipi ja jeszcze się wstrzymuje z przytulankami. Jestem 27dpt. Na wizycie serduszkowej o to zapytam, ale z tego co wiem lepiej zaczekać do końca pierwszego trymestru. Chociaż ochotę mam bo to już miesiąc posuchysmile
    • betipi Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 22.10.15, 20:30
      Betsi83 dziekuje za odpowiedz. Do konca trymestru jeszcze szmat czasu... ja pewnie skusze sie wczesniej jak wszystko bedzie dobrze smile poki co czekam do serduszka zeby zapytac. Betsi jedziesz do Gamety na serduszko? Ja wyslalam maila z wynikiem bety i pytaniem o postepowanie z lekami, ale nie odpisali nawet wiec na razie tez ich olewam.
    • betsi83 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 22.10.15, 22:36
      Ja byłam na becie, później na pecherzyku w Gamecie i teraz jadę na serduszko też do nich. Jakos boję się zaufać komuś innemu co do leków. W Warszawie nie wiem czy lekarz u ktorego chce prowadzic ciążę orientuje się w In vitro. Po serduszku już pewnie pojde do lekarza w Warszawie. A Ty betipi gdzie chodzisz?
    • 0majekmeg0 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 22.10.15, 22:46
      Dziewczynki z innej beczki. Pytanko takie. Jak bede podchodzic do drugiego IVF to bede potrzebowac znowu badania wirusologiczne bo juz jakis czas temu stracily waznosc. I ty nasuwa sie pytanie czy bede za nie placic czy nie? I jak najlepiej podejsc drugi raz. Od razu unowic sie na poczatek cyklu zeby przepisal leki do stymulki czy jak? Wtedy tez mogliby zrobic badania krwi, czy one musza byc wczesniej wykonane. Pomozecie?
    • cytrynka2610 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 23.10.15, 07:47
      OmajekmegO z tego co pamietam to ja sie umawilam do 25dc cyklu wtedy IP przepisal mi estrofem. Potem jechalam jakos do 3 dc, zrobil USG pomimo krwawienia i przepisal zastrzyki. Za wirusowe nie bedziesz placic ( pod warunkiem ze u nich), trzeba zrobic nowe i jeszcze zrobia Ci morfologie itp do punkcji trzeba mieć świeże. A więc zaczynasz drugi raz, trzymam kciuki.
    • betipi Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 23.10.15, 09:09
      Betsi ja chodze do Pietrzaka w Łodzi, pracował w Salve i zajmuje się leczeniem niepłodności, wiec ma
      dobre podejscie. Co do leków podtrzymał je podobnie jak MR w mojej poprzedniej ciazy planował a nawet encorton zostawimy trochę dłużej bo do 10tc a nie do serduszka. Mam do niego nawet
      wieksze zaufanie bo wiem, ze cokolwiek sie bedzie dzialo moge zadzwonic lub przyjechac na wizyte i zostane zbadana i nie powie mi ze w ciazy plamienie jest normalne
    • 0majekmeg0 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 23.10.15, 10:20
      Dziękuję Cytrynka za pomoc. Tak musze zaczac od nowa trzeba sie pozbierac i walczyc o szczescie. Czekam tylko na fundusze u jedziemy.
    • cytrynka2610 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 23.10.15, 13:38
      A ja czekam az moj organizm odpocznie, mamy dwa mrozaczki ale w pazdzierniku nie moglismy ich zabrac. Bo w 2 dc mialam pecherzyk 19mm i by przeszkadzalo. A w listopadzie moga nie robic tranferow eh... a teraz siedze w domu i bym mogla jedzic na wizyty. Bede pewnie musiala jak znajde prace wink
    • 0majekmeg0 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 23.10.15, 15:29
      Ja tez jestem w trakcie poszukiwan pracy i te pewnie jak znajde bede jezdzic. Wiadomo pracodawcy tym bardziej nowemu sie to nie spodoba, ale ja nie mam zamiaru zyc dla pracy. Juz nie moge sie doczekac nowej stymulacji. Teraz chyba bardziej na chlodno do tego podejde zeby sie nie nakrecac jak glupol jakis.
    • kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 23.10.15, 16:14
      Ja za to wszystko podporzadkowalam staraniu o dziecko i prace zawsze spychalam na dalszy plan... aż po 5 latach ani dziecka ani stabilnej pracy... I nie do końca jestem z tego zadowolona, choć oczywiście ważniejsze jest dla mnie i będzie dziecko ale coraz częściej myślę że tego dziecka niegdy nie będzie. .. I coraz mocniej chciałabym miec chociaz stabilną pracę u "kogoś" chciałabym zamknąć swoją działalność gospodarczą i mieć stabilizację finansowa. Bo z działalnością jest tak ze raz są pieniądze a raz trzeba dokładać do interesu i w sumie jedynie praca mojego męża zapewnia nam dostatnie środki do życia. Dobrze ze chociaż on ma dobrą i dobrze płatna bo inaczej nie wiem skąd byśmy wzięli na te wszystkie leki, dojazdy ,itp.
    • kate.21 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 23.10.15, 16:45
      Kama jak to się stało ze mialas aż 8 laparoskopii? U mnie też endometrioza, mialam jedną laparoskopię z wyluszczeniem miesniakow macicy, określili endometriozę na 2 stopień i dalej nic. Laparoskopię miałam w kwietniu 2013, w styczniu 2014 histero i to koniec operacji. Później we wrzesniu in vitro. Kiedy pytam o kolejną laparoskopię to oczywiście nie jest konieczna. A Ty mialas aż 8... Ja jutro mam ostatnią kontrolę i prawdopodobnie w pon punkcja. Jajeczek mam niedużo, choć cieszę się ze tyle jest, bo jak na mój wiek to ok. Wczoraj p. Dr naliczyła 4 na jednym i dwa na drugim. To moja trzecia stymulacja w rządówce...
    • kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 23.10.15, 18:24
      Kate bo u mnie nie tworzą się żadne torbiele czy mięśniaki a miałam aż 8 laparoskopii ze względu na to że mam ją rozsianą wszędzie w podbrzuszu np. pęcherz moczowy, jelita, więzadła krzyżowe, otrzewna, płuco itd. I dlatego mam bardzo silne bóle i stany zapalne że czasem aż mdleje przed i w trakcie @. A laparoskopie pozwalają kontrolować ten stan poprzez usuwanie nowych ognisk i zrostow. Choć po ostatniej laparoskopii powiedzieli mi że pewnie przy kolejnej to już wpisza III stopień bo ten II to taki naginany bo ostatnio było tego w środku naprawdę dużo. .. I w sumie mam naprawdę duże dolegliwości ze strony jelit, pęcherza moczowego, bólu otrzewnej dużo by o tym wszystkim pisać. .. U mnie ona rozsiewa się bardzo szybko i dosłownie wszędzie. Dlatego mój lekarz chce mi ulżyć w bólu, który jest głównym problemem i czasem nie pozwala mi na normalne czynności przez blisko 2 tygodnie w miesiącu. Grunt to dobry lekarz. Wydaje mi się że gdybym nie trafiła na moją lekarke którą traktuje teraz jak przyjaciela to w ciągu tych wszystkich lat miałabym już IV stopień i zero szans na ciążę. A u Ciebie najwidoczniej nie było wskazań do kolejnych laparoskopii bo jednak jest to zabieg inwazyjny i samo znieczulenie nie jest zbyt zdrowe więc się tylko ciesz wink
    • kate.21 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 23.10.15, 21:12
      Wspolczuje Ci tych dolegliwości. Ja podczas @ muszę tylko wziąć na czas leki przeciwbólowe. Poza tym nie mam nic tak strasznego albo po prostu nie rozpoznaje tego jako dolegliwości endometriozy tylko wieku wink
      Jak bardzo chciałabym się obudzić z tego koszmaru i żeby wszystko było już ok i dzidziuś na świecie. Ostatnio moja koleżanka rozwodziła się nad tym, ze "w tym wieku" nie zdecydowałaby się na dziecko . Chyba nie muszę mówić jak sie czułam. Przede mną najważniejszy, decydujący tydzień... Trzymajcie kciuki proszę smile
    • kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 23.10.15, 21:53
      Kate takie dolegliwości jak ja mam napewno byś zauważyła. .. ciągle codzienne biegunki, bóle w okolicach serca przy oddychanie, ciągle parcie na pecherz przez 24h i kojące bóle niczym kolka tuż pod skórą i tluszczykiem (otrzewna) a podczas okresu to nie wspomnę nawet...
      A koleżanka się nie przejmuj. Ktoś kto nie ma takich problemów nigdy nie zrozumie. To ile Ty masz lat że tak powiedziala? I oczywiście kciuki zacisniete baaardzo mocno!
    • kate.21 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 23.10.15, 22:59
      W marcu będę miała 37 urodziny sad
    • kate.21 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 23.10.15, 23:06
      Kama to ja kilka dni po Tobie. Toruj szczęśliwą drogę. Obysmy latem spacerowaly z wozeczkami. Wizualizacje SA wskazane.
    • kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 23.10.15, 23:59
      Kate 37 lat to nie 45. Jak dla mnie masz jeszcze dużo czasu na walkę!!! Ja osobiście znam kobietę która urodziła dziecko w wieku 48 lat i dziś jej synek ma 9 lat i jest dużym i bardzo mądrym chlopcem. Prawda jest taka że co ma być to będzie. Wszystko jest zapisane gdzieś w gwiazdach i tak czy inaczej tego nie zmienimy. A Ty nie patrz na innych tylko walcz o szczęście w nas masz wsparcie bo tylko my długoletnie starczki to rozumiemy. I masz rację będziemy chodzić w to lato z wózkami i to podwojnymi!!wink
    • maracala Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 24.10.15, 11:57
      Kate kochana nie myślał że ta choroba jest aż tak bolesna.Ja na szczęście cierpię przy @ może z 2 razy w roku, wezmę biurom i po bólu. Nacierpisz się biedna sad a co do wieku ja też w marcu mam 37 wink powiedz mi którego marca masz urodziny? Jesteś 79 rocznik?
    • kate.21 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 24.10.15, 21:05
      Tak jestem 79, 13 marca smile Dziś byłam na kontroli i mam punkcję 27 o 9:30. Kama a Ty o której tam jesteś na transfer umówiona?
      Z tym wiekiem niby macie rację, ale po tych wszystkich przejściach czuję się jak staruszka wink
      Byłam dziś w matce polce w aptece i już upatrzyłam wózek dla dziewczynki i chłopczyka smile smile smile Nie pomyślałam o bliźniakach, a przecież będę zabierała dwa maluszki smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka