Dodaj do ulubionych

wrzesien, pazdziernik 2015

26.08.15, 09:01
Czesc Dziewczyny,
Nie widze watku na ten termin a wrzesien juz tuz tuz. Ja jade po kolejna sniezynke koniec wrzesnia/poczatek pazdziernika. Ktos tez termin ta te miesiace? Razem zawsze razniej smile
Obserwuj wątek
    • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 26.08.15, 21:48
      Nikt? sad
    • lavenda33 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 27.08.15, 20:07
      Hej kochana ja mam criotransfer na początku września dziś mój 10dc endometrium 6,6mm wink
      • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 28.08.15, 07:45
        Czesc Lavenda, to kciukaski bedziemy najpierw zaciskac za Ciebie smile Ty juz prawie smile. Ciesze sie strasznie ze tu weszlas smile Ktore to juz Wasze podejscie? Dlaczego musicie z ivf walczyc?
        Nasza przygoda z ivf zaczela sie w lipcu 2011, kiepskie nasienie. Z pierwszego podejscia mamy synka. W walce o rodzenstwo same porazki. Wlasnie jestesmy po drugiej stymulacji i tez klapa. Teraz miesiac odpoczywam i w nastepnym cyklu jedziemy po malucha. Z tej stymulacji mamy 2 sniezynki. Z pierwszej bylo 5 i wszytkie polecialy sad. Mieszkam w Holandii i tu podchodza do ivf troszke inaczej. W Polsce mam wrazenie jakos bardziej "osobiscie". Jest wiecej badan, wiecej informacji. Tu maja swoja procedure i zaczynam odnosic wrazenie, ze to troche taka robota tasmowa. Buziaki smile
        • lavenda33 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 28.08.15, 08:00
          U nas zaczęło się od słabego nasienia następnie laparoskopia u męża zamykania żylaka w mosznej zakończona poważna operacja cięcia w zdluz brzucha (komplikacje -poznan) z tego wszystkiego powstał wodniak- kolejny zabieg, nasienie ledwo się poprawiło ale nie wiele a mąż naprawdę dużo przeszedł u mnie endometrioza , nie pękające pęcherzyki i histeroskopia usówanie polipa z macicy , hsg, 5 inseminacji nie udanych przez policystyczne jajniki teraz startujemy z in vitro jestem dobrej myśli; -) w końcu musi się udać; -)
          • ann_2015 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 28.08.15, 08:05
            Ja mam zaraz po lavendzie crio we wrzesniusmile dzis 6dcsmile
            • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 28.08.15, 08:10
              To kciukaski beda dlugo zacisniete wink. Ktore to Wasze podejscie Ann?
              • ann_2015 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 28.08.15, 08:19
                Pierwsze podejscie drugi transfer. Piersza kruszynka postanowila ze z nami nie zostaniesad
                • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 28.08.15, 09:52
                  Ale macie jeszcze kupe sniezynek smile Kochana, jeszcze wszystko przed Wami wink Bedzie dobrze. Komu ma sie udac jak nie nam wink A podjelas juz decyzje o liosci maluchow na ten transfer?
          • ann_2015 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 28.08.15, 09:18
            lavenda rzeczywiscie Twoj mąż duzo przeszdłsad Mój mąż tez ma przeciwciala ale oprocz tego wyniki w normie (ilosc bardzo dobra tylko ruchliowsc ok 33% czyli granica normy) wiec skoro byly w "normie" nikt go do androloga nie wysyłał, dopiero teraz stwierdzilismy ze moze warto i na 1 wrzesnia ma wizytę. Zobacyzmy co tamten powie. teraz jestesmy w trakcie procedury i mamy jeszcze troche mrozaczkow, ale jakby to podejscie mialo nie wyjsc to warto jzu sie ubezpieczac i likwidowac potencjalne rpzeszkody. U mnie byla tez ciaza pozamaciczna (jak jednemu udalo sie dotrzec do jajka to musiala akurat byc cp:/)

Julka u nas tez jest troszke tasmowe podejscie. Ile synek ma lat?smileOby jak najszybciej mu sie rodzenstwo pojawiłobig_grin Tez bym chciala duża rodzinesmile Az sie wzruszylam jak sobie teraz pomyslalam ze będę miec hałasliwy dom z biegającymi małymi pasożytami i robiącymi wszedzie bałaganbig_grin
            • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 28.08.15, 10:35
              Ann, jezeli macie mozliwosc na badania to robcie. Lepiej za wczasu wykluczyc potencjalne problemy.
              Nasz synio ma prawie 3,5 roku. Jest draniem ale najcudowniejszym na swiecie big_grin. W koncu to nie bylo 5 minut przyjemnosci tylko caly zespol uczonych nad nim pracowal, dlatego jest tak dobrze wykonczony wink.
              O rodzenstwo walczymy juz od konca 2012 ale jest pod gorke sad poza embronkami krore nie chcialy zostac z nami jeden sie zagniezdzil, ale widocznie byl za slaby zeby dalej rosnac.. Musielismy wywolywac poronienie, bo nie chcialo sie samo posypac. Poszlo nie tak jak powinno. Wtedy duzo sie namieszalo, panicznie balam sie kolejnej ciazy. Prawie dwa lata dojrzewalam do decyzji o kolejnym transferze. W momencie jak bylam gotowa na kolejna probe zmajstrowalismy babla w domu wink. Szansa jedna na milion, a jednak. Objawy ciazowe, testy codziennie pozytywne (tu bety nie robia). Nie wierzylismy, radosci nie bylo konca. Do pierwszego usg.. sytuacja jak 2 lata wczesniej. Podjelismy decyzje o lyzeczkowaniu. Poszlo z mniejszym bolem niz poprzednio. Ale doswiadczenie nauczylo zeby samym testem sie nie podniecac. Dopiero widok bijacego serduszka bedzie dla nas krokiem milowym. Kolejne proby crio zakonczone fiaskiem, ale sie nie poddaje chociaz czaswm bywa ciezko. Mnie narazie nie chca przebadac, bo procedura jest dopiero po 3 poronieniach.. A ja mam coraz silniejsze przeczucie ze problem nie lezy jedynie w nasieniu... Teraz mamy 2 sniezynki ewentualnie jeszcze jedno podejscie..
          • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 28.08.15, 10:44
            Lavenda, kurcze walzka pelna niepowodzen sad. Ale dobrze mowisz!!! Nie poddajemy sie! Bedzie dobrze i koniec smile. Niedlugo bedziemy narzekac na sennosc, mdlosci i tym podobne big_grin
            • ann_2015 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 28.08.15, 11:15
              Julka przykro mi z powodu Twoich stratsad ale będzie dobrze. Fajnie powiedziane ze synuś dopracowany przez naukowców i dlatego taki udanysmilesmile widzialam takie body w internecie la maluszka z napisem "science - it works bitch" big_grin jak sie mi uda to zakupie takiebig_grin
              • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 28.08.15, 11:39
                Ann, co nas nie zabije to nas tylko wzmocni! Walczymy, bo jest o co big_grin Juz niedlugo bedziesz bodziaka zamawiac, zobaczysz wink. Nam po poinformowaniu kliniki o narodzinach synka przyslali sliniaczek z napisem "little miracle" big_grin Oj to byl nasz malenki cud! Dalej jest tylko juz wiekszy wink
                • ann_2015 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 28.08.15, 13:42
                  Tak jestsmile Bedzie dobrze.
                  Dzisiaj mna jakos tak emocje szargaja. Dobrze ze w domu pracuje dzisiaj. Poplakalam sie dzis na dwoch filmikach z youtuba (jeden promujacy wegetarianizm, drugi o przemocy psychicznej) i dwa razy czytajac forum. No nie wiem co sie ze mna dzis dzieje. Moze jakas czakre sobie odblokowalam wczoraj na jodze big_grin (zart, nie wierze w czakry)
                • lavenda33 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 28.08.15, 13:52
                  Ann ! Boska! Będziemy zamawiać razem te bodziaki !!
                  Julka tak mi przykro z powodu tej pozamacicznejsad człowiek się cieszy ze test pozytyw a tu takie rozczarowanie ! Niestety całe życie pod górkę ale to wzmacnia psyche na przyszłość; -)) kochane jestem dobrej myśli że będzie ok ! Trzeba się dobrze nastawić! U mnie estradiol w 10dc 145 endometrium 6,6 mm ciekawe co powiedzą kiedy transfer.
                  • ann_2015 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 28.08.15, 14:02
                    Lawenda u mnie byla pozamaciczna a u Julki brak serduszkasad
                    Tak będziemy razem zamawiac bodziaki. Wrzesein i październik musi byc szczesliwysmile
                  • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 28.08.15, 14:17
                    Lavenda, pewnie ze bedzie ok! Inaczej byc nie moze!! smile Jak w polsce wyznaczaja kiedy transfer? Ja tu tylko testy owulacyjne musze robic. Kurde sredniowiecze tu jakies sad bety tez nie robia tylko sikacz i czekasz wiecznosc do usg.. A jakie wogole sa zasady dofinansowania w Polsce? Tez 3 pelne trajekty? Tak sie ciesze, ze w koncu to sredniowiecze troche madrzeje.. 4 lata temu, az mi serce pekalo jak dziewczyny pisaly, ze musza sie poddac ze wzgledow finansowych.. Nie dosyc, ze walczyc o szczescie musza, to jeszcze w kredytach po uszy sad Zeby i spoleczenstwo troche wiecej tolenancji mialo, czasami jak widze komentarze ludzi pod artykulami o ivf to az mi sie gowna gotuja...
                    Ps. Ann jest po pozamacicznej, u mnie 2 razy puste jajo ciazowe, ktoremu dobrze w brzuchu bylo i trzeba bylo na sile wyciagac. Bylo, minelo. Wiadomo, na sercu ranka zostala, ale zyjemy dla tego co bedzie a nie co bylo smile Zbyt piekne rzeczy nas w przyszlosci czekaja zeby zamartwiac sie upadkami z przeszlosci smile
                    • ann_2015 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 28.08.15, 14:23
                      U nas jest owulacja potwierdzana usg,a w przypadku cyklu sztucznego usg sprawdzana jest grubosc endometrium. Ja zawsze test owulacyjny mam pozytywny niezlaeznie od dnia cyklu wiec nie wiem jak mialabym to za pomoca jego sprawdzacbig_grin Jesli chodzi o finansowanie to ja nie chcialam czekac na mijsce w programie ministerialnym i z wlasnej kieszeni kase wylozylismy. Teraz sa 3 pelne procedury finansowane ale podejrzewam ze po wyborach to sie zmieni. Weź nawet nie mow o sredniowieczu. RPzeciez pis ma pomysl by zmienic ustawe tak by nie mozna bylo mrozic zarodkow i tylko 2 komorki zpaladniac. paranoja... Jak zmienia ustawe i nie bede miala jeszcze bejbusia to wyjezdzam w celach rozplodowych za granicesmile
                      • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 28.08.15, 14:34
                        Hahaha to Ty wiecznie plodna powiadasz big_grin. Nie no masakra jakas... Naprawde z tego wzgledu ciesze sie ze tam nie mieszkam.. Tu jeszcz nie spotkalam sie z negatywna opinia na ten temat. Nikt nawet nie patrzy krzywo na pary zenskie starajace sie o dziecko. Zanim ustawe zmienia to Ty bedziesz biegac za gromadka dzieciaczkow smile. A jak zechcesz jeszcze wiecej to zapraszam do mnie wink
    • marta1ba Re: wrzesien, pazdziernik 2015 28.08.15, 14:04
      Hej dziewczyny. Juz po badaniu wynik bety 0,15 czyli jak najbardziej negatyw - nawet nie mam siły płakać. Dzwonilam do kliniki i położna kazala dalej brac leki i w poniedziałek powtórzyc badanie - stwierdzila, ze to moze byc za wcześnie. Jutro i tak jedziemy do kliniki, bo jak na zlosc leki mi sie koncza, wiec bedzie chwila, zeby z lekarzem porozmawiac, ale szczerze to sie nie nastawiam sad Eh cudu raczej nie bedzie....
      • ann_2015 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 28.08.15, 14:11
        Marta ktory to dzien po trnasferze?sad
        • marta1ba Re: wrzesien, pazdziernik 2015 28.08.15, 14:13
          10 dpt - nawet nie wiem czy to mozliwe, zeby implantacja az tyle trwała?
          • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 28.08.15, 14:20
            Martunia.... Tule mocno... Ale blagam nie trac nadziei.. Wiem latwo mowic... Ale poczekaj jeszcze kilka dni sad Sciskam kiss
            • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 28.08.15, 14:25
              PS. Ja musze sikacze robic 14dpt wiec moze 10dpt to za wczesnie? Na tym etapie z dnia na dzien wszystko sie moze zmienic..
          • ann_2015 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 28.08.15, 14:23
            rozne rzeczy sie zdarzaja wiec poczekaj do poniedzilku kochanasmile
            • marta1ba Re: wrzesien, pazdziernik 2015 28.08.15, 14:28
              Dziekuję za słowa otuchy. Poczekamy zobaczymy. Dziwne tylko, że jakos intensywnie nie plamię tak jak ostatnio, lecą czasem tylko mikro kuleczki lub mikro niteczka, no ale to chyba zasługa leku Lutinus, podobno jest dużo lepszy od Luteiny..
              • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 28.08.15, 14:36
                Marta, glowa do gory i nie dajemy sie! Bedzie dobrze! Musi byc!!!
                To Wasze ostatnie sniezynki tak? Ile juz podejsc mialas?
                • marta1ba Re: wrzesien, pazdziernik 2015 28.08.15, 14:52
                  Julka_81 to nie były śnieżynki - nigdy śnieżynek nie mieliśmy sad zbyt mało dobrych komórek było,żeby cokolwiek mrozić. To ostatnie podejście z refundacji czyli 3-cie a w sumie 4-te.
                  • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 28.08.15, 14:58
                    Kurde, nie.. To faktycznie kiepsko.. Dlatego wlasnie wierzymy do konca ze bedzie dobrze! Martunia, sciskam kciukaski mooooocno za Ciebie, glowa do gory, byle do kolejnej bety!!
                    • marta1ba Re: wrzesien, pazdziernik 2015 28.08.15, 21:08
                      Julka_81 z ostatniej chwili - @ sie dobija, krwawienie się rozpoczyna, chyba jednak kolejnej bety nie będzie. Myślę, ze nie ma się co oszukiwać i przyjąć to na klatę. Myślę, że Pani dr jutro każe odstawić leki, ona nie robi niepotrzebnych nadziei. Trzymam jednak dziewczynki za Was bardzo mocno kciuki, aby Wam się udało. Dużo buziaków i ciepłych uścisków smile
                      • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 28.08.15, 21:34
                        Martunia... Tak mi przykro... sad Kurde tak bym chciala powiedziec, ze bedzie dobrze.. Wyobrazam sobie co czujesz.. Nie, wlasciwie nie wyobrazam sobie. Czy to juz u Was oznacza definitywne "game over" czy bedziecie odkladac na kolejna probe? Kochana, tule i sciskam mocno kiss
                      • monca22 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 28.08.15, 21:49
                        Ann nom do poazdziernika zleci tylko zobacze co mi lekarz powie kiedy konkretnie zaczne mam nadzieje ze juz niebawem pewnie zachacze O grudzien jak kolejki takie a moize cos sie zwolni juz czasem trace nadzieje ze sie uda nie raz mam takie dni ze jestem strasznie zalamana
                        • betsi83 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 29.08.15, 00:40
                          Marta strasznie mi przykro sad( Czekam jednak jeszcze do poniedziałku.
                          Ja też zaczynam we wrześniu. Od 10 będę brała Menopur. Około 22-23 września będzie punkcja. To moja druga procedura. W poprzedniej 3 zarodki - nie zostały z nami ani na chwilę. Jestem w rzadowce. Zmieniłam warszawską Invicte na Gamete Rzgów bo już kasy nie było w Invikcie.
                          Powodzenia!
                          • ann_2015 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 29.08.15, 08:14
                            O super ze nas dziewczyny znalazlysciesmile Monca szybko zleci. Nie trać nadzieismile oj cos czuje ze na boże Narodzenie tegoroczne kazda z nas będzie miska juz wiercipietę w brzichusmilesmile
                          • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 29.08.15, 21:27
                            Betsi, trzymam kciuki zeby nowa klinika i nowe podejscie przyniosly wiecej szczescia! smile
                        • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 29.08.15, 22:00
                          Monca, nie zalamuj sie. Wiem, ze latwo mowic, ale niestety to wlasnie nas los wyzwal do walki i nie mamy innego wyjscia. Wiesz, mnie naprzyklad bardzo motywuja i pozytywnie nastawiaja dziewczyny, ktore wygraly ta bitwe. Niemniej porazki innych przezywam niemalze jak swoje wlasne. Bo wszystkie siedzimy w tym samym gownie i wszystkie tak bardzo pragniemy wygrac ta walke. Po prawie 4 latach wrocilam na forum, bo tez zaczelam miewac chwie zwatpienia. Ale wiem ze nie jestem sama na tym polu bitwy. Po kazdym upadku wstaje, otrzepuje z siebie kurz, lecze ewentualne rany i biegne do celu, bo on gdzies tam jest i na mnie czeka tylko jeszcze nie wiem jak daleko mam jeszcze do niego. Wiec podajmy sobie lapki i drzemy razem! Nic nas nie zatrzyma!! wink
                      • ann_2015 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 29.08.15, 08:16
                        Marta przytulamsad kiedy planujesz nastepne podejscie? Moze warto zmienić klinikę i schemat po 4probach? Co u was jest powodem nieplodnosci?
                        • lavenda33 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 29.08.15, 08:23
                          Martunia tak mi przykro ale Nie załamuj się walcz dalej zmień lekarza zmień klinikę i do skutku !! Mój lekarz mówił że mieli rekordzistke była to Niemka i zaszła w ciaze bliźniacza po 20 transferze nie poddawala się do końca! Dasz radę jesteśmy z tobą! kiss kiss
                          • monca22 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 29.08.15, 16:38
                            Czas szybko leci to fakt tylko ze u mnie cos dlugi sie czxeka w kolejce a jak jest u was ?tak na dobrA sprawe to oni powinni na bierzaco robic transfery ?a nie tyle czekac w kincu skonczy sie prigram i jak nie przedkuza to znow trzeba bedzie placic
                            • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 29.08.15, 21:31
                              Monca, w Holandii w klinice gdzie my podchodzimy czeka sie ok 3 miesiecy na rozpoczecie procedury. Jezeli ze stymulacji nic nie wyjdzie to miesiac odpoczynku i crio wg wlasnych upodoban. Jezeli nie ma przeciwwskazan to co miesiac mozesz sie zglaszac po nowa sniezynke.
                              • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 29.08.15, 21:33
                                Martus, jak sie czujesz? Trzymasz sie jakos? Buziak kiss
                                • kama1526 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 30.08.15, 12:21
                                  Hejka, jestem tu nowa. My mamy drugi transfer 4 wrzesnia. Poprzedni niestety się mię udał... sad to nasze pierwsze podejście. Mamy jeszcze 4 blastusie. Ogólnie mieliśmy dobry wynik bo pobrano mi ax 28 komórek z czego 23 były bardzo dobrej budowy ale ze względu na mój wiek 29lat zaplodnili tylko 6 z czego 5 dotrwalo do stadium blastocysty. Także czytając niektóre historie to chyba jest dobrze. Niestety nie miałam transferu z nie mrozaczkow bo byłam przestymulowana i byłam w dość ciężkim stanie więc pieteszy transfer był crio. U nas problem jest tylko ze mną. Mąż ma idealne wyniki zarówno ogólne jak i DNA lekarz był w szoku że można mieć tak dobre żołnierzyki w tych czasach. Ja natomiast mam endometrioze rozsiana po całej jamie brzusznej (jelita, pęcherz moczowy, więzadła krzyzowo-maciczne, otrzewna, prawdopodobnie również jest na plucu i kościach). Miałam już 8 laparoskopii bo normalnie nie mogę funkcjonować przez ból. Przy pierwszej laparoskopii udroznili jajowody i do tej pory są ok a ciąży naturalnej nie ma. Raz zaszlam w ciążę ale niestety nie biło serduszko naszu Aniolkowi i miałam lyzeczkowanie bo macica nie chciała się sama wyczyścić. Od tego momentu kompletna cisza. Staramy się 5 lat bardzo intensywnie tzn miesiąc w miesiac, z owulacja nie ma problemu żadnego brałam również clo żeby zwiększyć szanse i przy 3 opakowaniu była ta pierwsza ciąża, potem znów brałam ponad rok i żadnych efektów sad Aż w końcu podjęliśmy decyzję o in vitro choć było ciężko się zdecydować. Jesteśmy w programie rządowym od czerwca komercyjnie nie byłoby nas stac i głęboko wierzymy że choć jednego dzidziusia uda się nam stworzyć choć brakuje czasem sil i nadziei to ciągle walczymy! Pozdrowienia dla wszystkich
                                  • ann_2015 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 30.08.15, 15:11
                                    Hej Kama. Trzymam kciuki za nastepny transfer.Macie bardzo ladne wyniki wiec nastepny raz na pewno bedzie szczesliwy. U nas posdobny scenariysz tzn pierwszy transfer odwolany z powodu przestymulowane, pierwsze crio nieudane i we wrzesniu ( pewenie ok 10) nastepne criosmile
                                    • kama1526 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 30.08.15, 15:25
                                      Ann no to będzie nas niewiele dni dzielić wink również trzymam kciuki bardzo mocno!!!!
                                      • lavenda33 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 30.08.15, 19:39
                                        Witaj Kama ! Fajnie ze dołączyłas do nas wink ja też na początku września będę miała transfer jeszcze nie wiem kiedy mam narazie małe endometrium i zwiększyli mi dawkę estrofenu 4x1 jutro dowiem się coś więcej. A powiedz mi z jakiej kliniki korzystasz?
                                        • monca22 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 30.08.15, 20:12
                                          Kama gdzie sie leczysz?nie ma kolejek u ciebie?
                                          • kama1526 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 30.08.15, 21:26
                                            Ja jestem z okolic Łodzi i leczę się w Gamecie w Rzgowie. Kolejek nie ma narazie ale podobno kończą się środki w klinice i nie wiadomo czy się znajda kolejne bo są pogłoski wsrod lekarzy że jeśli PiS dojdzie do władzy to niestety będzie już koniec darmowego in vitro... A miałam tak wielka nadzieję że jeszcze jak coś to mam dwie stymulacje... uncertain
                                            • kama1526 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 30.08.15, 21:30
                                              Ja endometrium mam ładne zawsze jest ok i dlatego transfer już mi wyznaczyli na piątek 4 wrzesnia. Kurcze u nas to wszystko ładnie wygląda zarodki, endometrium, super wyniki nasienia, moje komórki też dobrej budowy, hormony wszystkie w porzadku, a ciąży jak nie ma tak nie ma od 5- ciu lat sad czyżby tylko ta cholerna endometrioza tak przeszkadzala? Zalamka uncertain
                                              • lavenda33 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 30.08.15, 21:50
                                                Tak słyszałam że endometrioza to główna przyczyną niepłodności kobiet uncertain 4 września masz transfer -super! Cykl sztuczny ? Jakoś szczególnie się szykujesz na transfer?
                                                • lavenda33 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 30.08.15, 21:51
                                                  Też miałam mieć transfer 3,4 wrzesień ale znowu mi się przesuwa przez to endometrium uncertain cały czas pod gorke
                                                  • lavenda33 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 30.08.15, 21:52
                                                    Pewnie będę miała między 7-10 wrzesnia
                                                  • ann_2015 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 30.08.15, 21:58
                                                    lavenda nie stresuj sie małym przesunięciemsmile Endometruim ładnie wyrosnie i będzie git. Najwazneijsz eby dzidizus mial wygodniewink
                                                  • lavenda33 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 30.08.15, 21:59
                                                    Ann pewnie się spotkamy w novum wink
                                                  • ann_2015 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 30.08.15, 22:03
                                                    no moze się tak zdażycsmilesmile
                                                  • kama1526 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 30.08.15, 22:11
                                                    Lavenda będzie dobrze chwilkę się przedłuży ale endometrium podrosnie jak trzeba. I też będzie nas dzielić parę dni wink U mnie cykl sztuczny na estrofemie 3x1, specjalnie się do niego jakoś nie szykuje w sumie to tak jak do pierwszego. Postanowiliśmy wyjechać na tydzień po transferze i takto 6 września 2 dni po jedziemy do Łeby na małe wakacje. Troszkę się odprężyc i wyluzowac zapomnieć choć na chwilkę. Wracamy tuż przed testowaniem.
                                                  • lavenda33 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 30.08.15, 22:20
                                                    A ja chyba będę 2 tygodnie na relanium z nogami do góry hahaha oby się tylko udało; -))
                                                  • lavenda33 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 30.08.15, 22:20
                                                    Kama i Ann a u was jakie endometrium jest??
                                                  • ann_2015 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 30.08.15, 22:23
                                                    lavenda w novum daja relanium czy sie upomnialas? Ja tez chce!wink
                                                    J jestem 8dc i we wtorek mam wizyte i ide naturalnym cyklem tym razem, ale u mnie nigdy prawie nie bylo problemu z endo i w okresei okoloowulacyjnym zawsze 10-11mmm (tylko raz po dluzszym okresie brania clo mialam slabe)
                                                  • lavenda33 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 30.08.15, 22:25
                                                    U mnie endo też zawsze było ok teraz idę cyklem sztucznym i tak chyba wszystko wolniej. Dr Lewandowski powiedział że sam da mi to relanium ! Haha widocznie mi potrzebne wink wink
                                                  • lavenda33 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 30.08.15, 22:23
                                                    Zwiększyła mi estrofem 4x1 i jest gorąco, duszno,gorąco, duszno........ masakra też tak macie? A humory mam : totalny dół, śmiech, Ochota na gotowanie i znowu płacz uncertain
                                                  • ann_2015 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 30.08.15, 22:27
                                                    tez che realnium. Moze poprosze przy wizycie?
                                                  • lavenda33 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 30.08.15, 22:29
                                                    No pewnie!!!!! Powiedz ze jesteś zestresowana to powinni ci dać bez problemu.
                                                  • ann_2015 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 30.08.15, 22:29
                                                    tak! Ale goroco i duszno to ja mialam jak bralam clo. Teraz nie. Za to płacze ciagle. Potrafie sie na reklamie wzruszyc.. W piatek polakalam sie 3 razy ogladajac filmy na youtubie. I cały czas chcicabig_grin mąż przynajmniej zadowolonytongue_out
                                                  • lavenda33 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 30.08.15, 22:31
                                                    Haha no faktycznie dobrze ma z tobą hihihi
                                                  • kama1526 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 30.08.15, 22:34
                                                    Ja miałam w 12 dniu cyklu 10mm endometrium. Mam identycznie też wzruszam się na reklamach, rycze bez powodu i jestem rozdrazniona... Ale za to u mnie brak chcicy... Totalny brak... Ann to Twój mąż pewnie teraz fruwa z radości big_grin
                                                  • ann_2015 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 30.08.15, 22:41
                                                    no fruwasmile za to po transferze będzie posucha wiec niech się teraz wyszalejesmile
                                                  • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 30.08.15, 22:35
                                                    Czesc Kama, fajnie ze jestes z nami. Wy tez juz widze weterani. 5 bezowocowych lat.. wow... Trzymam kciuki zeby teraz sie Wam udalo smile Produkcje mialas piekna, podziwiam! Ja przy 11 jajeczkach czulam sie pelna, a co dopiero Ty masz powiedziec wink. Poki co ja za Was dziewczyny kciucze, a Wy mi bedziecie ciazowe fluidy podsylac jak sie do mojego transferu w koncu doczekam big_grin
                                • marta1ba Re: wrzesien, pazdziernik 2015 30.08.15, 22:33
                                  Hej Julka_81. Trzymam się, chociaż w sobotę na wizycie się rozkleiłam, bo dotarło do mnie, że to już koniec. Podziękowaliśmy zespołowi za pomoc i powiedzieliśmy łzawe do widzenia. Myślę jednak, że jak minie trochę czasu to ruszymy, ale już innym torem - myślę, że czas pomyśleć o adopcji - przecież tyle dzieci czeka na miłość a my mamy jej pod dostatkiem. Dziękuję dziewczynki za udzielone wsparcie, bez tego ani rusz, mimo, że mój Luby to człowiek dusza o wielkim sercu. Ściskam Was wszystkie baaardzo mocno i równie mocno trzymam kciuki aby Wam się udało. Duże buziaki smile
                                  • lavenda33 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 30.08.15, 22:37
                                    Marta powodzenia ! Masz rację jest tyle słodkich kochanych dzieciaczkow czekających na miłość i prawdziwy dom. Trzymam kciuki i ściskam mocno kiss
                                    • kama1526 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 30.08.15, 22:40
                                      Marta ja rowniez ściskam mocnochoc nie mialyśmy kiedy pogadać bo ja dopiero zaczynam swoją przygodę z IVF. Trzymam mocno kciuki!!!! Powodzenia trzymaj się!!!
                                  • ann_2015 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 30.08.15, 22:39
                                    Martka sciskam. Ja tez mysle o adopcji ale na razie niestety nie mogę zacząć procedury bo do tego trzeba miec zakonczone leczenie (debilna zasada, u mnie w sercu jest masa milosci i dla bilogicznego i dla adopcyjnego dziecka). JEsli rzeczywiscie postanowiliscie zkaonczyc walke z iv to mysle ze adopcja to bardzo dobry krok, a po drodze zycze jeszcze naturalsikakisskisskiss
                                  • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 30.08.15, 22:49
                                    Martunia!! Ciesze sie ze sie odezwalas. Mysle caly czas o Tobie. Wierze, ze to ogromny cios, zwlaszcza, ze na ta chwile to koniec. Tak mi przykro.. Ale wierze (jakkolwiek bezsensownie i nierealnie to w tej chwili brzmi), ze w koncu bedziecie mogli dac upust Waszej milosci. Czy bedzie to kruszynka ktora bedziesz sama nosic pod sercem czy tez dzieciatko ktore tej milosci pragnie i na nia czeka. Narazie odetchnij chwile, bo cios ktory przyszlo Wam przyjac nie byl maly... Sciskam, tule i mysle o Tobie Kochana kiss
                                    • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 31.08.15, 09:34
                                      Dziewczyny mam do Was pytanie. 9tego mam wizyte zeby omowic wszystko do kolejnego podejscia. U nas niby wina nasienia, ale jak juz wspominalam coraz bardziej mam wrazenie, ze z mojej strony tez cos jest nie tak. Narazie mi nie chca robic zadnych badan, bo za pierwszym razem poszlo latwo. Tylko dlaczego cala reszta leci? Hormonalnie niby wszystko jest ok, cykle jak w zegarku, owulacja tez. Pani doktor mowi, ze na ta chwile badania raczej nic w tej chwili nie zmienia. A po 3 poronieniu mam prawo do badan. Ze niby wtedy badania beda mialy wiekszy sens... Wiem, ze to bez sensu, ostatnio jak mialam z nia konsultacje telefoniczna to sie poryczalam jak dziecko i jej powiedzialam ze odnosze wrazenie, ze zycza mi kolejnego poronienia skoro nie chca wykluczyc ewentualnych przeszkod. Juz nie wiem jak i czym ja przekonywac. Myslalam o czynnosci skurczowej macicy lub ewentualnym nacieciu otoczki przejrzystej zarodka tylko nie wiem czy oni wogole cos takiego tutaj stosuja. Macie moze jakies inne pomysly? Co moze byc nie tak lub czym mozna zwiekszyc szanse na powodzenie? Bede ja naciskac jak tylko tylko moge tylko przez te ich procedury ona tez ma zwiazane rece.. Ale chce byc dobrze przygotowana i miec dobre argumenty. Obiecala, ze omowi nasz przypadek z zespolem ale obawiam sie, ze na ta chwile to nic nie zmieni.
                                      • ann_2015 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 31.08.15, 09:40
                                        naciecie otoczki jest konieczne tylko kiedy rzeczywiscie jest ona zbyt gruba (i o tym decyduje sie tuz przed podaniem itka na prawde mebriolog powinien wypowiedziec sie czy jest sens czy nie). Mozes zpoprosic o ten atosiban przed transferem jesli myslisz ze to moze byc to. Podobno to sie sprawdza za pomoca usg. Ja bym polecala scratching bo on rzeczywiscie zwieksza ilosc ciazy i to tez tych donoszonych. Mozesz zrobic tez jkaas podstawowa immunologie by w razie potrzeby podac encorton. Po transferze (ale po) po konsultacji z lekarzem mozesz sporbwac rpzyjmowac acard na polepszenie krążenia. Mialas histeroskopie? moze tam jest stan zapalny?
                                        • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 31.08.15, 09:47
                                          Ann, ja nic nie mialam! Tylko rutynowe badania krwi na ewentualne choroby weneryczne i usg czy wszystko jest na miejscu. Poza tym nic, nada.. sad
                                          • ann_2015 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 31.08.15, 09:49
                                            a tarczycaconfused
                                            • ann_2015 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 31.08.15, 09:51
                                              zrob moze histeroskopie? mialas cesarke po pierwszej ciazy czy naturalni? jesli cesarka to moga byc male zrosty i wtedy histeroskopia sie przyda bardzo. No i moga byc stany zpalane i wtedy trzeba antybiotykami wyleczyc.. I tarczyca koniecznie bo nawet jak tesh jest w normie a jest wyzej niz 2 to za duzo na starankasmile
                                              • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 31.08.15, 10:04
                                                Ann, mowie Ci tu takie sredniowiecze ze ho ho.. Synka rodzilam sn wiec o zrostach raczejnie ma mowy, poza tym przed pierwszym podejsciem mialam zwykle usg, w ten sposob sprawdzala czy nie ma zrostow. Wiem, tonacy brzytwy sie chwyta, juznie wiem na co ja namawiac i czy wogole mi "przysluguja" jakiekolwiek badania.. Co mnie zaciekawilo tutaj: www.kriobank.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=5&Itemid=282&lang=pl ze nacinaja otoczke przy kriotransferach i przy poprzednich nieudanych probach ivf. Kurde juz sama nie wiem..
                                                • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 31.08.15, 10:06
                                                  Tu na kazde badanie potrzebujesz skierowania, bezniego ani rusz. Nawet na wizyte u gina musisz miec skierowanie. Rece opadaja... sad
                                                  • ann_2015 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 31.08.15, 10:09
                                                    A nie mozesz przy okazji wizyty w polsce sobie zorbic tych badań?
                                                    histeroskopia to juz troche grubszy wydatek (ja placilam ok 1900 zl) ale te badania krwi to mozesz sobie w kazdym laboratorium zorbic,
                                                  • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 31.08.15, 10:14
                                                    To chyba jedyna opcja na ta chwile, tylko do polski to pewnie dopiero za rok zawitamy sad Nic robe liste i bede lekarke cisnac. Moze sie zlamie i dlaswietego spokoju da jakies skierowanie wink Ja sie tak szybko nie poddaje wink
                                                • ann_2015 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 31.08.15, 10:11
                                                  ja czytalam ze naciecie otoczki zwieksza szanse na ciaze tylko o 1%
                                                  Mi lekarka mowila ze o tym niech embriolog zadecyduje i tak zrobie przy tym crio - jesli będzie ptrzeba to zrobie ale najczesciej nie ma.
                                                  • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 31.08.15, 10:15
                                                    1% to faktycznie nie wiele uncertain
                                                  • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 31.08.15, 10:17
                                                    Ja w bezplodnosci u kobiet jestem totalnie zielona, dzieki za rady. Jak zaatakuje lekarke to albo sie zlamie i mnie gdzies wysle albo z gabinetu wyrzuci big_grin
                                                  • ann_2015 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 31.08.15, 10:48
                                                    NAklam ze sie czujesz ciagle spiaca i zmeczona to Ci powinna dac przynajmniej na tarczycesmile
                                                  • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 31.08.15, 11:13
                                                    Tak jak czytam objawy tarczycowe to jedyne co u mnie mozna przykleic to ze szybko marzne, ale to chyba taka nasza kobieca uroda wink. Ale z tym scratching dalas mi do myslenia. Nigdy wczesniej o tym nie slyszalam, ale jak czytam tyutejsze fora, to dziewczyny bardzo sobie to chwala. Ponoc zwieksza szanse o 50%!! Chyba tym zaczne atak na moja lekarke wink Dzieki za pomysly smile Zlota jestes kiss
                                                  • ann_2015 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 31.08.15, 11:21
                                                    ja tez nie mialam objawów i TSH w normie bo ok 3 a lekarka kazla mi brac euthyrox bo do staranek powinno byc ponizej 2 (najlepiej w okolicach 1).
                                                  • blondyna1981 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 30.09.15, 18:49
                                                    jak marzniesz to moze masz problemy z krazeniem, krzepliwoscia krwi. ja tak mam (wiecznie mi zimno) zrobilam badanie aptt i wyszlo za wysokie, poszlam do hematologa i kazal zrobic badania za 800 zl !!!!! w tym genetyczne i wyszlo ze czynnik v leiden mam dodatni czyli trombofilia, choroba zakrzepowa czyli poronienia nabyte u mnie x2. utrunia to tez podobno rozwoj zarodka.
                        • marta1ba Re: wrzesien, pazdziernik 2015 30.08.15, 22:39
                          Ann_2015, lavenda33 dziewczynki kolejnego podejścia nie będzie, problem nie tylko w moich niedrożnych jajowodach, ale również w baardzo słabych komórkach jajowych. Pani dr wspomniała o adopcji zarodka lub komórki jajowej, ale to nie dla nas. Na kolejne podejścia po prostu nas nie stać - na te rządowe też braliśmy kredyty, bo leki są refundowane dopiero od lipca 2014, a my przed tą datą byliśmy już po 2 podejściach, do tego doszły jeszcze koszty badań genetycznych , które robiliśmy po konsultacji z genetykiem, bo po 2 poronieniach było już wskazanie do takich badań, także temat dla nas jest zamknięty. Pozdrawiam cieplutko smile
                          • ann_2015 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 31.08.15, 09:41
                            marta ale pisz do nas czasem. szczegolnie jak zaczniesz juz procedure w OA. Będziemy wtedy wspieraly i trzymaly kciuki za szybkie szczęsciesmilesmile
                            • ann_2015 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 31.08.15, 12:21
                              Dziewczyny jest tuaj wątek na wrzesien październik do iv
                              forum.gazeta.pl/forum/w,19585,158586233,158586233,in_vitro_wrzesien_pazdziernik_15_watek_szczesliwy.html#p158586233
                              Moze sie zmerdzujemy? Bo ten jest na nieplodnosc i trudniej go znaleźć
                              • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 31.08.15, 12:39
                                Oooo... Nie mialam pojecia ze tam tez sa watki z ivf smile. Ja tu zalozylam, bo tu 4 lata temu walczylam i nawet by mi do glowy nie porzyszlo zeby tam zajrzec. Dzieki za link Ann. Skoro tamten taki szczesliwy... To smigamy!! smile
                                • chryseis777 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 07.09.15, 21:58
                                  Witam, jestem nowa smile jestem po konsultacji w invicta Wrocław ale rezygnujemy z tej kliniki ze względu na podejscie lekarza...tragedia. jedziemy w listopadzie do oddalonego o 500 km Bialegostoku z nadzieja na to zebtam nedzie lepiej. Jestem troche zielona w temacie opłat. Staramy sie o dofinansowanie wiem ze i tak mimo tego musimy miec duuuzo odłozone, no wlasnie i tu moke pytanie...duzo to znaczy ile? Czy to zalezy od indywidualnego przypadku? Czy 5 tys wystarczy? Boje sie isłyszec ile to wyniesie a jechac tak daleko zeby znowu odejsc z pustym sercem to nie ma nasze sily. Pozdrawiam.
                                  • lavenda33 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 08.09.15, 02:15
                                    Kochana w mojej okolicy uważają że Białystok ma najlepsze opinie i statystyki więc chyba dobrze ze tak zdecydowaliscie; -) nie wiem dokładnie jak jest z tą dopłata ale gdzieś czytałam na forum że ok 3 tys dziewczyny dopłacaja plus dojazdy oczywiście. Za dofinansowanie zapladniane jest do 6 komórek z tego co wiem . Życzę powodzenia kiss
                                    • chryseis777 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 08.09.15, 20:34
                                      Bardzo bardzo sie ciesze😃....jestem na poczatku tej drogi. Mam w sobie sile i czuje ze przejde wszystko choc nogi nam mièkkie smile jeszcze dzis otrzymalam tel ze konczy sie kasa. Mamy przyjechac i jesli sie okaze ze sie nie zalapalismy to od razu nas wpisza na 2016. Jesli moge was zapytac jakie dokladnie wyniki badan zabraliscie ze soba na pierwsza wizyte kwalifikacyjną. Ostatnio nie mialam podobno dobrego zestawu badan. 😦
                                      • kiziami.zia2013 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 09.09.15, 10:39
                                        Witajcie dziewczyny,pozwolicie,że do Was dołączę smile
                                        Jestem po dwóch procedurach i 4 transferach...nieudanych oczywiście sad ...zero zaczepienia,czyli weteranka jestem,teraz najpierw będę miała histero i kolejna procedura,wiara we mnie mała,ale z wami będzie raźniej smile
    • cordelia23 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 09.09.15, 20:52
      I ja dołączę do forum znowu smile krótka historia 3 inseminacje i dwa nieudane podejścia.Zdiagnozowana tylko mała endometrioza I stopnia. Robiona drożność dwa razy ale były drożne, laparoskopia, kariotypy, a teraz skierowanie na histeroskopię.
      -------------------------------------
      I podejście Novomedica - nieudane
      II podejście Gyn Centrum puste jajo płodowe
      • ann_2015 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 09.09.15, 20:56
        Czesc dziewczynysmile
        Będę trzymala mooocno kciuki za Wasze kolejne podejscia. kiziamizia nie trac wiary. Los sie do kazdej z nas usmiechnie. Cordelia kiedy masz nastepny transfer/poejscie?
        • cordelia23 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 10.09.15, 20:07
          W październiku, niestety nigdy nie mieliśmy śnieżynek
          • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 13.09.15, 23:54
            Witam nowe Wojowniczki!! smile Juz myslalam, ze watek umarl po naszej "przeprowadzce" na inny watek, a jednak nie smile. Pozwole Was sobie zaprosic na inny watek "wrzesien/pazdziernik" (link ponizej podany przez Ann) ale jezeli chcecie zostac tutaj to wiem juz ze tu jestescie i bede zagladac tu czesciej wink.
            Na kiedy macie planowane podejscia? Cordelia Ty widze na pazdziernik. Kiziami, Chryseis a Wy kiedy? Ja w piatek dostalam @ i czekam na owulacje. Jak wszystko dobrze pojdzie to jeszcze we wrzesniu jedziemy po sniezynke smile
            Kiziami wiara to polowa sukcesu wiec glowa do gory wink Komu ma sie udac jak nie nam kiss
            • chryseis777 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 14.09.15, 20:33
              Jedziemy 6 października
              Dziewczyny! Jakie mialyscie ze soba wyniki badań? Nie chce zostac odrzucona z programu sad
              • chryseis777 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 14.09.15, 20:43
                Zycze wam wszystkim wszystkiego dobrego! Dzieki ze jestescie. Jeszcze jedno moze mi pomozecie. U nas przyczyna nieplodnosci tkwi w malej liczbie nasienia praktycznie ok 1mln. Niestety androlog nie wie dlaczego tak jest poniewaz wyniki meza sa wzorowe. Nie ma zylakow, hormony ok. Czy z takim wynikiem nasienia plus ruch ok 50% nie okaze sie ze beda probowali fo leczyc przed zabiegiem znowu kilka miesiecy? My juz 4 lata sie witaminizujemy, troche pomogl homeopata ale niewie sie zmienilo z 200 tys do 1 ml....zawsze cos .
                • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 15.09.15, 09:55
                  Chryseis, wyniki ladnie wam podrosly! Mysle ze juz z takimi wynikami bedziecie mogli podchodzic. Kochana jakie dokumenty Wam potrzebne niestety nie pomoge, a wszystkie badania robie w jednej klinice wiec wynikow nawet do reki nie dostaje a poza tym walcze w holandii wiec nie mam pojecia co w polsce trzeba sad. Wejdz na ten drugi watek tam jest duzo dziewczyn ktore napewno cos na ten temat wiedza i pomoga. U nas tez przyczyna kiepskiego nasienia nie znana. Lekarka stawia ze genetyke. Na pocieszenie Ci powiem, ze z tym kiepskim nasieniem juz wywalczylismy sobie synka, a teraz walczymy o rodzenstwo wink Wam tez napewno sie uda smile
                  • chryseis777 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 15.09.15, 10:31
                    Dziekuje, kochana jestes. Wszystkiego dobrego 😚
            • cordelia23 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 14.09.15, 23:20
              Przeniosłam się na tamten wąteksmileŻyczę Ci udanego transferu i wymarzonych dwóch kresek smile
    • helllove Re: wrzesien, pazdziernik 2015 15.09.15, 11:47
      Cześć dziewczyny, na tym wątku jestem pierwszy raz, jestem 1 dpt i staram się nie myśleć o tym...
      • lavenda33 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 15.09.15, 11:59
        Helllove witam Cię na wątku; -)
        Niestety muszę cię poinformować że nie da się nie myśleć; -(
        Ja mam 8 dpt; -) trzymam za ciebie kciuki wink
        • helllove Re: wrzesien, pazdziernik 2015 20.09.15, 12:59
          Dzięki, dzisiaj mam 6 dpt. jutro chcę zbadać progesteron, ciekawe co pokaże...
          • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 20.09.15, 17:11
            Wiesz helllove to niestety jest z tym calym ivf jak z loteria. U mnie niby tez wszystko ok i jakos nie wychodzi. Niby wina nasienia, pierwszy raz piekna, donoszona ciaza, a w walce o rodzenstwo same porazki. Czasami sobie mysle, ze tylko szczescie i wiara w to ze sie w koncu uda nas moze uratowac. Ja walcze do upadlego, bo wiem ze warto wink. A jak sie czujesz? Kiedy testujesz?
            • helllove Re: wrzesien, pazdziernik 2015 21.09.15, 10:58
              Loteria loterią, ale dlaczego takim kosztem? Testuję w piątek betę a dzisiaj jadę zrobić progesteron, będzie przynajmniej coś wiadomo... Trochę mnie boli brzuch, nie kurcze ale taki ciężki i jakby rozgrzany, tego się nie boję, ale jak pojawią się kurcze to będzie koniec. Ostatnio dobrze się zapowiadało, a nic nie wyszło. Najgorzej to nie wiedzieć dlaczego. Z drugiej strony jak pomyślę, że to miałoby się stać np. w 4 albo 5 miesiącu to masakra. To moje ostatnie rządowe podejście. Mam jeszcze śnieżynki, ale tak bym chciała by tym razem zaskoczyło.
              • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 21.09.15, 17:16
                Helllove rozumiem Cie doskonale. Tez bym chciala wiedziec dlaczego nam nie wychodzi. Nic na to nie poradzimy. Tak juz jest i koniec. Jak dowiedzielismy sie, ze to nasza jedyna szansa to sie poczulam jak by mi ktos w pysk dal. Poczulam sie pokrzywdzona przez los i nature. Chwile potrwalo zanim przestalam to traktowac jak wyrok. Uswiadomilam sobie ze to jednak nagroda i kupa szczescia, ze zyje w tych czasach a nie 50 lat temu, bo wtedy to byl wyrok. Teraz pomimo przeciwnosci jest nam jednak dana ta szansa. Medycyna jest w stanie nam pomoc, ale kawal roboty musimy odwalic same. Pozytywne myslenie to polowa sukcesu. Dzieci wola szczesliwe mamy wink A z tym ze jak ma pojsc cos nie tak to im szybciej tym lepiej to masz zupelna racje. Wiesz, gdybym miala stracic dziecko w 4 czy 5 mc to byl ny dla mnie koniec. Chyba juz bym sie nie podniosla.. Widzisz, jeszcze nie jest z nami tak zle wink Jak wyszedl progesteron?
                • helllove Re: wrzesien, pazdziernik 2015 28.09.15, 12:41
                  Hej, Progesteron był cieniutki, taki na granicy, ale wyszła beta!! smile Wciąż nie mogę uwierzyć smile smile
                  • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 29.09.15, 07:33
                    Helllove gratuluje serdecznie kiss
                    • helllove Re: wrzesien, pazdziernik 2015 30.09.15, 10:12
                      Za wcześnie na gratulacje, ale dziękuję smile
      • lavenda33 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 15.09.15, 12:02
        Helllove miałaś IV czy ICSI ? Które to twoje podejście i jaki mieliście problem ?
        • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 15.09.15, 19:31
          Chryseis, odzywaj sie i koniecznie daj znac jak 6tego poszlo! Trzymam kciuki zeby wszystko poszlo z gorki i sciskam mocno kiss
          Helllove, wlasnie.. niestety nie da sie nie myslec. Najlepiej bylo by zasnac na jakies 2 tyg i obudzic dopiero na testowanie. Dla mnie to zawsze najdluzsze dni sad. Trzymam kciuki smile
          Lavenda, zazdroszcze, Ty juz tuz tuz, chociaz teraz to kazdy dzien ciagnie sie w nieskonczonosc.. Ty teraz pierwsza do testowania smile Sciskam i kciucze oczywiscie kiss
          • lavenda33 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 15.09.15, 19:38
            Właśnie zrobiłam sikanca o czułości 10mlU i dupa jedna krecha . To 8 dpt ale powoli wolę się nastawiac że nic z tego niż później przepłakac dwa dni
            • ann_2015 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 15.09.15, 20:58
              lavenda juz Cie opierniczylam na innym wątku za robienie tak wczesnie sikancow to nie będe na Tymsmile
              Ale idz lepeij pojed moreli czy co Ty tam jadlas, a nie sie zadreczaj. Dzis taki dzien slaby. Ja tez mam dola.. Najchetenij bym sie napila a dupa nie wolnowink
              • lavenda33 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 15.09.15, 21:10
                Chyba mi siadla psycha po sytuacji z Kama tak wierzyłam że jej się uda . To co betujemy w sobotę i weryfikacja w pon .
                • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 15.09.15, 21:34
                  Lavenda czys Ty oszalala??? Szkoda ze mam daleko, bo bym Ci dupe skopala! Sikaniec to nie wczesniej jak 12dpt chyba ze chcesz nabrac watpliwosci i zaczac sie dolowac. Kamy podknieciem chyba wszystkie sie zdolowalysmy, bo to boli prawie jak swoje wlasne. Ale ona chwile polezy i zaraz wstanie, otrzepie sie z kurzu i z podniesiona glowa pojedzie po kolejne sniezynki. Sama zobaczysz wink. A jej porazka, jak bardzo bolesna dla niej i dla nas tez, wcale nie oznacza, ze juz nikomu sie nie uda, wiec mi tu takich glupot nie piernicz! A wiesz, dzieci wola wesole mamy pelne optymizmu, ktore wierza w swoje malenstwa wink Wiec glowa do gory! Bedzie dobrze! Musi byc i koniec!
                  • lavenda33 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 16.09.15, 10:00
                    Oj chyba potrzebowałam opr od was kiss M mnie dziś pocieszyl że będziemy walczyć do końca. Zrobiłam test bo dziewczyny na innych wątkach robily i wychodził pozytyw z drugiej strony jak by była ciąża może już by coś pokazał.
                    • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 16.09.15, 15:04
                      Moze by pokazal, a moze by i nie pokazal. Zaleznie od tego jak szybko malenstwa sie czepiaja tak szybko mozna tesowac, a jak szybko sie zagniezdza nie wiesz i sobie gdybac co najwyzej mozesz. Dlatego ja sie zawsze trzymam terminow chociaz to czekanie doprowadza mnie do szalenstwa. Ale taki niepewny wynik by mnie chyba zabil wiec z dwojga zlego wole oszalec wink. A teraz grzecznie czekasz na termin i bez kolejnych wyglupow mi tutaj kiss
                      • lavenda33 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 16.09.15, 16:56
                        O rany Julka dobrze ze jesteś!
                        • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 16.09.15, 21:31
                          Ha! Jestem kochana i sie tak szybko nie wyniose wink. A jak sie zaczniesz poddawac to ja Ci pomoge sie przez to przedrzec smile Choc bym Cie za wlosy ciagnac musiala wink. Bo wiary we mnie tym razem tyle, ze chyba dla wszytkich starczy. Jak przed zadnym innym transferem! (Zobaczymy jak bede spiewac jak sama na testowanie bede czekac wink) kiss
                          • lavenda33 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 17.09.15, 09:54
                            Hihi też będziesz swirowac smile) ja dziś 10 dpt brak objawów jakichkolwiek. Czekam dalej wink
        • helllove Re: wrzesien, pazdziernik 2015 19.09.15, 13:48
          IV, nie ma problemów, niepłodność pierwotna. Bez przyczyn. Mam jeden jajnik ale stymulacja działa, jajeczka, są, zapłodnienie bez problemów tylko nie chcą ze mną zostać sad. Mm niedoczynność tarczycy ale ustabilizowana na bieżąco. Nikt nie wie dlaczego się nie udaje. A Historia podejść jest w opisie smile
          • kama1526 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 21.09.15, 21:35
            Lavenda moze tu Cie złape dlaczego sie nie odzywasz???? Daj znac bo az sie martwie o Ciebie!!!
            • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 21.09.15, 23:11
              Kama, ja tez zaczynam sie martwic o nia tak na powaznie... Ani widu, ani slychu sad
              • ann_2015 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 21.09.15, 23:39
                Dziewczynki nasza Lavenda na tym wątku pisalasad
                forum.gazeta.pl/forum/w,191,158552624,158825560,Re_In_vitro_transfer_zarodkow_w_2015_cz_6.html?v=2&visit=1#p158825560
                A dzis pewnie urodzinkami bardziej zaafeeowana niż forum.
                • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 22.09.15, 07:17
                  Dziekuje Ann. Kurde, to zawsze jest cios, czy to pierwszy cz 30 raz, ale ciesze sie ze sie trzyma i nie poddaje. A wczoraj napewno urodziny swietowala dlatego sie nie odezwala wink
                  • lavenda33 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 23.09.15, 16:47
                    Siema dziewczyny! !! Jakoś zaniedbalam ten wątek uncertain dużo się działo ostatnio beta negatywna urodziny pogrzeby ale już jestem dziś 1dc wizyta za tydzień i walczymy dalej; -)) jeszcxe troszkę i będę miała swoją dziewczynkę; -))) albo chłopca z nastawieniem na dziewczynkę jednak haha
                    • lavenda33 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 23.09.15, 16:50
                      A dziś wróciłam z pogrzebu przyjaciela osierocil 4 dzieci 3,3,4,6 latka i gdzie tu sprawiedliwość uncertain
                      • ann_2015 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 23.09.15, 16:54
                        sadsad
                        • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 23.09.15, 21:57
                          Lavenda tak mi przykro... Sprawiedliwosci to nawet w sadzie nie ma, a co mowic o zyciu... Strasznie nie lubie pogrzebow. To taka konfrontacja definywnego konca, pustki, bezradnosci.. Strasznie na pogrzebach wyje i po nich tez. Sciskam Cie cieplutko kisskiss
    • chryseis777 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 30.09.15, 21:43
      Hej dziewczyny za kilka dni dowiem sie czy dostane dofinansowanie...jestem pełna emocji. Znajoma z pracy ktora zaczela leczenie miesiac przede mna miala juz pierszy transfer niestety nieudany. Martwie sie co z nami...czy moge was prosic o namiary na jakies niedrogie hotele w bialymstoku? Z tego co wiem to po 150-180 chcq a ja z okolic poznania sad
    • lavenda33 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 01.10.15, 15:49
      Chryseis777 kochana w hotelu ci nie pomogę sprawdź na booking pl chyba a tak to trzymam kciuki . Dofinansowanie pewnie dostaniesz ale nie nastawiaj się że za pierwszym razem zaskoczysz acz kolwiek życzę Ci z całego serca abyś jednak zaskoczyła; -)
      U mnie transfer za tydzień; -) i tik tak tik tak wink pewnie znowu nic z tego ie wyjdzie ale próbować trzeba . Najgorszy jest okres od 8dpt eh przeżyjemy
      • chryseis777 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 03.11.15, 23:44
        Oczywiście ze przezyjemy! Musimy! Tak do tego podchodzę...ciesze sie ze jest taka metoda jak in vitro i bede korzystac dopoki...... nie zbankrutuje😃😂
    • helllove Re: wrzesien, pazdziernik 2015 12.10.15, 19:09
      Coś pusto na wątku...
      • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 15.10.15, 10:20
        Helllove ten watek faktycznie umilkl. Zajrzyj tutaj, ten tetni pelnia zycia 😉 forum.gazeta.pl/forum/w,19585,158586233,158586233,in_vitro_wrzesien_pazdziernik_15_watek_szczesliwy.html#p158586233
      • chryseis777 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 03.11.15, 23:46
        Hej i jak u ciebie???
    • chryseis777 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 03.11.15, 23:40
      Byłam w klinice Bician 2.11 pierwsze zastrzyki dostane 26.12 więc punkcja i transfer w styczniu. Jestem u fr Grygoruka. Świetny człowiek i ogólnie klinika siper bez porównania z Invictą we Wrocku...tylko km straszne 6 godzin jazdy i 6 stówek w plecy ale co sie nie robi dla dzieciaczka smile
    • beata392 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 27.12.15, 16:19
      Witam was dziewczyny bardzo serdecznie.
      Jestem pierwszy raz na waszym forum, czy mogłabym dołączyć do was? Być może jest wśród osoba która boryka się z taką chorobą jak ja. Otóż choruję na MRKH niestety w realiach naszego kraju jestem bez szans na jakiekolwiek marzenie o dziecku. Natomiast wiem że w Szwecji przeprowadzono kilka operacji przeszczepu macicy, niestety nasza kraj nie zamierza na ta chwilę przeprowadzać takich operacji. Może jest wśród was osoba która zamierza poddać się takiej operacji w Szwecji, nie wiem czy osoba z Polski ma jakies sznase od czego w ogóle zacząć? Jeżeli cos wiecie piszcie.
      • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 27.12.15, 21:34
        Czesc Beata,
        Strasznie mi przykro z powodu Twojej (chyba moge tak okreslic) beznadziejnej sytuacji sad Czy ten przeszczep to naprawde jedyna szansa na dziecko? Zadne leczenie nie wchodzi w gre? Ja niestety niewiele jestem Ci w stanie pomoc, ale ostatnio czytalam artykul o tych przeszczepach (i szczesliwych porodach po tych przeszczepach). Niestety na ten watek niewiele juz kto zaglada wiec obawiam sie ze tu pomcy nie znajdziesz.. Ja przenioslam sie tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,19585,159817354,159960229,Re_IVf_grudzien_15_watek_szczesliwy_.html?v=2&visit=1#p159960229 i chociaz tu nie ma dziewcznyny, ktora boryka sie z tym samym problemem to moze jednak zajrzyj do nas wink. Jest nas tam sporo, kto wie, moze ktoras z dziewczyn cos slyszala smile Ewentualnie moze zaloz nowy watek? Wtedy moze szybciej znajdziesz dziewczyny, ktore sa w tej samej sytuacji co Ty smile
        • beata392 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 28.12.15, 08:30
          Witam Cię Julko. Niestety w moim przypadku nie ma innej możliwości leczenia. Przeniosłam się na te nowsze forum, dzięki za link smile
      • ann_2015 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 28.12.15, 07:33
        Beatko bardzo mi przykro. Niestety nie spotkalam sie z podobnym przypadkiem na tym forum. Czytalam kiedys o tej chorobie i o udanych przeszczepach i o tym ze dziewczyna urodzila dziecko po takim przeszczepie ale od czego zaczac to nie wiem. A kochanie nie zastanawialiscie sie z mezem nad surogatka lub adopcja? Takie leczenie musi trwac bardzo dlugo i nie wiem jaki ma % skutecznosci a bycie mamusia moze byc o wiele prostsze. Oczywiscie bardzo Ci kibicuje i mam nadzieje ze udaloby Ci sie z przeszczepem ale widze ile ta walka z nieplodnoscia to meka i Cierpieniasad a i ja kontaktowalabym sie bezposrednio z lekarzami ktorzy wykonywali poprzednie zabiegi. Z tego co oamietam to w jednym przypadku dawca macicy byla mama pacjentki. U Ciebie tez to wchodzi w gre? swoją odpowiedź
        • beata392 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 28.12.15, 08:34
          Witam Cię dziękuję za odpowiedź. Tak jak piszesz leczenie i walka z niepłodnością to nieustanne cierpienie, rozważamy różne opcje, chcemy wykorzystać wszystkie możliwości. Niestety pomoc dla takich kobiet jak ja jest w naszym kraju znikoma.
          • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 28.12.15, 23:50
            Beatko, widze, ze Twoj problem jest bardzo nietypowy.. Moze fakycznie sprobuj skontaktowac sie ze szpitalem w Szwecji i tam bezposrednio dowiedziec sie jakie sa mozliwosci. Nie wiem jakie masz mozliwosci finansowe, ale mam nadzieje, ze zdajesz sobie sprawe z tego, ze koszty takiej operacji moga byc nieziemskie.. Pomijam juz schody jakie napewno napotkasz podejmujac taka probe, o ile wogole taka bedzie mozliwa. Poza tym, pomimo kosztow, czasu i wysilku wcale nie jest powiedziane, ze taki przeszczep zakonczy sie sukcesem i ta bardzo oczekiwana ciaza. Przepraszam, ze taki kubel zimnej wody na Ciebie wylewam, ale duzo o Tobie dzisiaj myslalam i zastanawiam sie czy wogole podejmowanie takiej walki nie sciagnie Cie psychicznie na dno. Wiem, tonacy brzytwy sie chwyta, ale jak stawiam sie w Twojej sytuacji to ja chyba bala bym sie podjac taka probe. Mysle, ze szybciej rozwazala bym opcje o ktorych Ann pisze: adopcja, surogatka.. Ale z calego serca, zycze Ci aby Twoje marzenie sie spelnilo ??
            • helllove Re: wrzesien, pazdziernik 2015 17.01.16, 16:50
              Jako osoba walcząca z niepłodnością od wielu lat powiem, że doradzania adopcji to najgorsza rada... Sugerowałabym rozważenie obok adopcji surogatki. To jest do zrobienia ale chyba lepiej nie w Polsce.
              • ann_2015 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 17.01.16, 18:45
                hellove my z Julką tez walczymy z nieplodnoscia wiele latsmile Przypadek Beaty niestety jest bardzo trudny i zgadam sie ze ejsli ma szanse na biologiczne dizecko swoje i męza to warto skorzytsac z surogatki (mysle ze i w polsce jakos sie da to zaltwic pol leglnymi sposobami, co na pewno nie jest rzecza latwa, zawsze tez ozstaje inny kraj) W sumie to nie doradzalam nikomu adopcji tylko pytalam czy rozwazali taka opcje z mezem. Wydaje mi sie ze taki przeszczep macicy to dluugie lata najpierw czekanie na dawce, potem przeszczep, czekanie czy sie przyjął, potem proby zaplodnienia. Dlatego napisalam ze sa krotsze drogi do wielkiego szczescia jakim jest macierzynstwo (surogatka lub adopcja) smile nie bylo to doradzanie tylko wyrazanie opinni, moze zeczywiscie niepotrzebne, bo nie o to Beata pytala, ale nie mialam na mysli nikomu przykrosci sprawiac. JA w czasie walki o dziecko od poczatku przyjmowalam mysl ze moze zaadoptuje i to mnie trzymalo w pionie bo mimo jakis niepowdzen wiedzialam ze koniec koncow bede mamą. Wczesniej jednak chcialam sprobowac iv (tez z powodu tego ze procedura adopcyjna jest strasznie dluga w polsce i wyklucza jednoczesne staranie sie z zastosowaniem technik wpsomagania rzrodu) no i udalo sie, ale nie uwazam zeby pytanie o adopcje bylo zle, zwlaszcza ze kazda z nas na pewno to rozwazala w jakims stopniu. I na pewno moj uwaga nie miala na ceu odradzania leczeniasmile

A jak wogole u Ciebie? ktory to tydzien juz leci?smilesmile
                • helllove Re: wrzesien, pazdziernik 2015 30.03.16, 14:43
                  Rozumiem, każda osoba wiele lat starająca sie o dziecko, prędzej czy później bierze pod uwage adopcje. Ktos, kto przeszedł wiele lat leczenia, zwykle już to przemyślał, a podejmując decyzję o trudnym zabiegu, podejmuje ją nie tak sobie tylko po analizie możliwości. Stąd pytanie, a rozważałaś adopcje jest nie na miejscu. KAŻDA z nas rozważała. Niektóre odrzuciły. Też o tym myślałam, długo i ostatecznie odrzuciliśmy tę opcję. Ale pamiętam te subtelne pytania rodziny i znajomych - a myśleliście o adopcji - nie kurcze, nie myśleliśmy, czekaliśmy aż nam podsuną ten oryginalny pomysł. Mam w rodzinie jeden nieudany eksperyment z rodzina zastępocza i adopcją. Dzieci nie maja 8 lat, tylko 28-32, więc wiem jak to bywa. Może inne rodziny maja więcej szczęścia , czego im życzę, bo bol rodziców jest ogromny w takiej sytuacji. Mnie to jednak wystarczyło. I miało swoje dobre strony smile determinnacja była duża, i po 9 latach mam swoją córeczkę smile
                  • chryseis777 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 22.06.16, 15:04
                    Sprzedam puregon 300 za 100zł oraz puregon 600 za 200zł. Proszę o kontakt na moneta777@wp.pl
              • julka_81 Re: wrzesien, pazdziernik 2015 18.01.16, 09:13
                Mysle, ze zle zinterpretowalas masze wypowiedzi Helllove. O dziecko walcze nie od wczoraj i wiem dokladnie jak ciezko pogodzic sie z wlasna porazka i niemoca. Absolutnie nikt nikogo do adopcji nie namawia. Przedstawiamy ja jako jedna z opcji zaraz obok surogatki. Przeszczep macicy to ingerencja innego wymiaru niz zwykle ivf. Zarowno pod wzgledem samej ingerencji w cialo kobiety jak i zaawansownia w tym temacie mozliwosci i doswiadczenia pod wzgledem medycznym. Jak do tej pory maciezynstwo po przeszczepie macicy niestety nie jest jeszcze sukcesem na skale swiatowa i prawdopodobienstwo ze wlasnie Beacie jej marzenie sie spelni dzieki wlasnie temu rozwiazaniu jest rowniez niewielkie, aczkolwiek to prawdopodobienstwo choc male, istnieje i trzymam mocno kciuki zeby wlasnie jej sie udalo i zycze jej tego z calego serca! Niemniej jednak czesto plan B, C czy F pomaga trzymac sie na nogach. Oczywiscie, nie kazdy jest w stanie podjac decyzje o adopcji, jednym przychodzi to latwiej niz innym. To byla tylko jedna z opcji do przemyslenia jako plan H wink Pozdrawiam serdecznie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka