Dodaj do ulubionych

criotransfer

19.10.16, 16:41
Witam was kobietki.
Czy ktos z was mial criotransfer 5 dniowa blastocysta? Po ilu zrobiliscie cichy tescik nie wg lekarza? mieszkam za granicaw NL i od laparo diag przez punkcje i transfery bez pomocy tlumacza jest ciezko ale jakos daje rade. Jednak poco wracac do kraju bez dziecka kiedy tu mamy 3 proby w ramach ubezpieczenia?Jak wyglada to w PL? w so mialam crio 5 dniowki czekam na 2 kreski przy tym mam loty euforii i przygnebienia RATUNKU
Obserwuj wątek
    • licze_na_cud Re: criotransfer 19.10.16, 22:12
      Przy 5 -dniowych już po tygodniu powinna beta być a już na pewno po 10 dniach. Trzymam kciuki. A w Polsce już nie ma rządowych procedur za wszystko trzeba płacić. Taki kraj
      • balamotka Re: criotransfer 21.10.16, 09:32
        Tu w Holandii dziwnie jest a moze taka klinika lub mnie niepotrzeba brac takich lekow ale niebralam anty przed zatrzykami ani niedostalam teraz progesteronu przed transferem Czy to dziwne dla ciebie?
        • licze_na_cud Re: criotransfer 21.10.16, 20:21
          Wiesztyle się znam co sama przeszłam. Ja tez nie przed każda stymulacja brałam antyki to zależało od protokołu czy krótki czy długi. Co do progesteronu to zawsze go dostawałam przed transferem w mojej poprzedniej klinice dawki ustalali mega duże teraz brałam tylko 2x1 lutinusu. Jak organizm załapie ciąże to sam powinie progesteron wytwarzać
    • czarna-inka Re: criotransfer 21.10.16, 23:03
      Ja mialam criotransfer 6dniowej blastocysty. W 7dniu po transferze, gdzie transfer jest liczony jako dzien 0, bhcg z krwi wyszla 15. Test sikany b slaby wyszedl w 11dpt. Jesli masz na mysli test z krwi to w 6 czy 7ym dniu nie powinien byc zerowy, moze byc maly, ale jesli zero to szanse sa male, male ale sa, wiec lekow odstawiac nie wolno. Natomiast test sikany ma sens tak naprawde dopiero po @, no chyba, ze wczesniej wyjda Ci dwie kreski, ale jak nie wyjda to dalej nie wiesz, a stres jest. Jak w sobote mialas, to ja bym w sobote robila z krwi, tylko tak jak mowie do tego dnia co Ci lekarz kazal robic, co by nie bylo lekow nie odstawiaj...
      • balamotka Re: criotransfer 22.10.16, 20:52
        jutro rano robie test sikaczek jak tylko otworze oczka. Boli brzuszek jak na okres ale mozee...trzymajcie kciuki ale myslisz jak dostane okres to juz po wszystkim?
        • czarna-inka Re: criotransfer 22.10.16, 22:33
          Brzuch moze bolec jak na okres, a moze byc ciaza. Dziewczyny czesto o tym pisaly na forach. Gdyby sikacz nie wyszedl, nie podlamuj sie, bo one czesto oszukuja na tak wczesnym etapie.
          • balamotka Re: criotransfer 23.10.16, 10:41
            wczoraj milam plamienia brazowe a brzuch bolal bardzo a dzis rano wstrzymalam sie z testem a brzuch bardzo bolal az lyknelam tabletke bo juz niemoglam sadniema sensu chyba
            • czarna-inka Re: criotransfer 23.10.16, 10:58
              Plamienia brazowe, to moze byc plamienie implantacyjne, ja takie mialam 6dpt. Jesli brzuch boli to najlepiej no spa, warto ja wtedy brac, bo jesli bylaby ciaza to moze pomoc jej sie utrzymac. Nie pamietam ile tej no spy mozna 3 czy 4 dziennie. Szkoda, ze nie daja progesteronu. W Polsce nawet, gdy daja malo lekow, to chociaz ten progesteron daja. A kiedy bedziesz robic test z krwi?
              • balamotka Re: criotransfer 23.10.16, 14:44
                Tu daja moja droga ale mnie niedali tym razem ale jak mialam swiezaczka zaraz po punkcji to dali utrogestan. A przy crio nie. No coz zrobilam test i nic niedrgnal. Czy krew bede robic? poco jak mam okres? Poprostu PECH
                • luiza.zet Re: criotransfer 10.11.16, 14:27
                  Witajcie, czy któreś z Was miała criotransfer zaraz po zaprzestaniu karmienia piersią? czy wiecie ile cykli trzeba 'oodczekać' by organizm wrócił do normy przed podaniem mrożaczka? A może od razu można podejść, jak wróci miesiączka? Jestem 8 m-cy po porodzie i nie miałam jeszcze okresu.
                  • czarna-inka Re: criotransfer 11.11.16, 12:55
                    Powiem Ci jak bylo u mnie. Nie mialam niestety mrozaczka, musielismy podejsc do pelnej stymulacji od nowa. U mnie miesiaczki, mimo karmienia pojawily sie po ok 5 miesiacach i byly regularne. Dr powiedzial mi, zeby po karmieniu odczekac minimum miesiac, embriolog, zeby odczekac minimum 1,5-2 miesiecy. Wspominali cos o ustabilizowaniu sie hormonow. Nie wiem jak to jest z criotransferem, skoro na cyklu sztucznym, to moze mozna i od razu. Odstawilam pod koniec 8ego miesiaca w sierpniu, zajelo to ok 2 tygodnie. Teraz jestem w trakcie stymulacji.
                    • luiza.zet Re: criotransfer 13.11.16, 16:44
                      czarna-inka - dziękuję za odpowiedź, na wszelki wypadek odczekam te 2 m-ce. Mój mały skończył 8 m-cy i niestety nie wydaje się być gotowy do odstawienia sad Tobie zajęło 2 tyg - dobrze Twoje maleństwo przyjeło odstawianie? Je chętnie inne pokarmy niż cyc? U nas w nocy po kilka razy jest karmienie, nie wiem jak sobie poradzi bez piersi nocą... Życzymy wocnej stymulacji!! smile
                      • czarna-inka Re: criotransfer 13.11.16, 18:08
                        Bardzo balam sie odstawienia, bo mala byla uzalezniona od cyca. Przezywalam to chyba bardziej od niej. Plakalam, bo nie wiedzialam jak ona da sobie rade. Odstawianie poszlo... gladko. Ja karmilam ok 8x na dobe. Na pierwsze ok 4 dni zeszlam z nimi o polowe do 4x. Piersi byly nabrzmiale, ale uregulowalo sie. Gdy byly bardzo nabrzmiale dawalam jej, zeby spijala, laktator nie dawal rady. Pozniej zeszlam znowu o polowe do 2x. A pozniej juz calkiem. Jednoczesnie zrobilam przesiadke do lozeczka i wszystko naprawde dobrze poszlo. Z jedzeniem innych rzeczy srednio, raz sa lepsze dni, raz gorsze. Ale wiadomo, kazde dziecko inaczej. Aha, co do nocnych karmien. U mnie nocnych bylo 2. Dzieki odstawieniu mala zaczela przesypiac noce, bo mm bardziej najada. Wszystko sie regulowalo 2 tygodnie, wiec przez te 2 tyg niestety bylo karmienie w nocy mm i butelka, a pozniej zaczelam jej podawac w nocy wode letnia. Pila, a po ok 4 nocach z tego zrezygnowala. Nie oplacalo jej sie budzic na wode wink Ja przez te 2 tyg bylam bardzo zmeczona, bo wstawanie w nocy, robienie butelki bylo o wiele trudniejsze niz dawanie cyca na polspiocha. Wszystko zalezy jak sobie to zorganizujesz, ale ja juz nie moglam z nia dluzej spac. Powodzenia, bedzie dobrze! smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka