Gość: julianna4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 21:25 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: julianna4 Re: PREGNYL I ZERO OBJAWÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 21:32 WCZORAJ DOSTAŁAM PREGNYL TO JEST 13 DC. I NIC ZERO ŚLUZU ZADNEGO BÓLU BRZUCHA. CZY WY TEŻ TAK MIAŁYŚCIE. BOJE SIE ŻE NIE ZADZIAŁAŁ NA MNIE. NA USG W 13 DC. LEKARZ STWIERDZIŁ ZE JEST 1 PECHERZYK Z KTOREGO WYDOSTANIE SIĘ KOMÓRKA.PROSZE NAPISZCIE MI CZY WY MIAŁYŚCIE JAKIEŚ OBJAWY. Odpowiedz Link Zgłoś
17lipiec1976 Re: PREGNYL I ZERO OBJAWÓW 18.10.04, 08:25 u mnie było róznie. raz w ogóle nie bylo zadnych objawow, kiedy indziej na drugi dzien po zastrzyku bardzo bolaly mnie jajniki(owu). to czy pregnyl zadzialal najlepiej sprawdzic na usg Odpowiedz Link Zgłoś
julianna4 Re: PREGNYL I ZERO OBJAWÓW 18.10.04, 11:47 ale lekarz nie zalecił mi ponownego usg, powiedział ze mam czekac do testu, nie dostałam także duphastonu ani luteiny tylko kazał mi wziąśc ponownie pregnyl sobota rano - 1 zastrzyk i dzisiaj poniedziałek wieczorem - 1 zastrzyk Co o tym myślicie przypomne ze raz jyż poroniłam , udało misię zajść w ciąże przy drugim cyklu na clo od 5-9 dc. i 16-24 dc. duphaston bez pregnylu. Niestety okazało się ze jest puste jajo płodowe i musiałam isć na zabieg wywoływany. To był 12 tydzień ciązy Proszę was napiszcie co sądzicie o dostaniu 2 zastrzyku pregnylu i dlaczego nie dostałam od lekarza duphastonu ani luteiny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandra123 Re: PREGNYL I ZERO OBJAWÓW IP: 217.8.186.* 18.10.04, 11:53 I też nie dostałam ostatnio duphastonu - mimo że miałam inseminację. Może lekarz wie co robi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandra123 Re: PREGNYL I ZERO OBJAWÓW IP: 217.8.186.* 18.10.04, 11:51 Za szybko wysłałam poprzedni mail. Ja po pregnylu nie odczuwam żadnych objawów. Przy cyklu bez pregnylu zresztą też nie odczuwam owulacji chociaż miałam wiele razy monitorowany cykl i owulacja jest prawidłowo i terminowo. Za to miałam uczucie pulsowania i kłucia w jajniku podczas stymulacji, ale podczas samej owu jużnie. Pozdr S Odpowiedz Link Zgłoś
dazzle Re: PREGNYL I ZERO OBJAWÓW 18.10.04, 11:56 Przepraszam, że pytam, ale co to jest puste jajo płodowe? Odpowiedz Link Zgłoś
julianna4 Re: PREGNYL I ZERO OBJAWÓW 18.10.04, 12:05 jest ciąża iwszystkie objawy jej towarzyszące, rozwija się łożysko ale bez zarodka.I nici z tego. Dzidziuś sie nie rozwija. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olenka30 Re: PREGNYL I ZERO OBJAWÓW IP: *.ac.pwr.wroc.pl 18.10.04, 12:16 dostałam pregnyl (10000) w piątek wieczorem, od dziś mam brać luteinę. Przytulaliśmy się intensywnie cały weekend i .... dziś od rana bolą mnie sutli i piersi (to efekt pregnylu czy .... fasoleczki ???) Luteine brałam juz wcześniej i nie dawała żadnych skutków ubocznych. Czy macie po pregnylu takie bolące piersi????? Nie mam bóli owulacyjnych więc tu Wam nie pomogę. Ale najwiarygodniejsze jest USG. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julianna4 Re: PREGNYL I ZERO OBJAWÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 13:43 Ola ja dostałam pregnyl w sobote rano 1 ampułke i piersi mnie nie bolą a chciałabym zeby mnie bolały , dlatego ze jak byłam 1 raz w ciąży na clo 5-9 dc.to po owulacji bolały mnie piersi- także być może jest to fasolka . Trzymam kciuki. A ile razy byłaś już na pregnylu. To jest mój 1 cykl Sandra nie mam in vitro tylko byłam w 13 dc.na usg bo tak mi lekarz kazał przyjśc- przypomne ze zażywałam clo 5-9 dc. i pojawił sie 1 pęcherzyk na 22mm dostałam pregnyl i mam czekać aż do zrobienia testu. Mam nadzieję ze mi sie uda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olenka30 Re: PREGNYL I ZERO OBJAWÓW IP: *.ac.pwr.wroc.pl 18.10.04, 14:00 Julianko, to jest też mój pierwszy cykl z pregnylem stąd mam tyle wątpliwości i obaw czy się uda. Trzymam kciuki i będę na forum "zdawała" relację na bieżąco. na razie tylko bardzo bolesne sutki i .... czekam na cud !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
julianna4 Re: PREGNYL I ZERO OBJAWÓW 18.10.04, 12:02 dzieki za odpowiedz ,podtrzymałas mnie na duchu bo już sie bałam ze moze nie dochodzi u mnie do owulacji. Wszystkie dziewczyny piszą o bólach brzucha a u mnie nic no móże taki delikatny Sama u siebie wyszukuje takiego bólu.mam pco i brak owulacji bez stymulacji nie mam szans.Wsobote rano na usg lekarz stwierdził u mnie 1 pecherzyk w prawym jajniku o wielkości 22 mm z któreko może wydostać sie komórka i endometrium 9mm.Powiedział ze nie jest żle ,ale ja się tak bardzo boję ze sie nie uda.Prosze trzymajcie za mnie a ja trzymam z wami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandra123 Re: PREGNYL I ZERO OBJAWÓW IP: 217.17.46.* 18.10.04, 12:16 Julianno, będziesz miała jakiś zabieg in vitro, inseminację że dostajesz pregnyl ? Trzymam kciuki żeby się udało!!!! Moja maszyneria pracuje jak w zegarku, mimo że nie ma objawów, bóli a okres mam 1-2 dni. Na okres też mnie nie boli i podczas okresu czuję się dobrze. ODPUKAĆ. Też kiedyś myślałam że to u mnie coś nie tak, że nie mam owu, ale okazało się że powodem jest kiepskie nasienie. s Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olenka30 Re: PREGNYL I ZERO OBJAWÓW IP: *.ac.pwr.wroc.pl 18.10.04, 12:20 widzę że jesteśmy w podobnej sytuacji - patrz mój list powyżej olenka30 Odpowiedz Link Zgłoś