Dodaj do ulubionych

STARANIA dzień po owulacji mała szansa na sukces

26.10.04, 09:57
Jak większość wie zbieram różne materiały aby pomagać dziewczynom, dużo
rzeczy ściagam ze sttroy www.fertilityfriend.com, to strona z wykresami, mają
ich 10 tysięcy i analizują co jakiś czas pojawiają się nowe artykuły na temat
badań na tych wykresach. W trakcie analizy nad dniami około owulacyjnymi a
poczęciem znalazłam info na dole.
Wynika z niego że starania dzień po owulacji właściwie nie mają szans na
powodzenie, najwyższe szanse są w momencie owulacji, a potem do 12 godzin
przed owulacją.
To odnośnie dyskusji nad celowością inseminacji dzień po owu według mnie nie
ma ona szans na powodzenie

Day After Ovulation: For the sake of completeness we have included the day
after ovulation data. The probability of conception on this day is very
small. Because data is entered once a day, the ovulation day is only
estimated within a one day accuracy which could make the day after ovulation
more relevant than theoretically determined.
Obserwuj wątek
    • maretina Re: STARANIA dzień po owulacji mała szansa na suk 26.10.04, 10:00
      no moge potwierdzicwink
      4 ciaze mam w koncu uncertain. po owulacji nigdy nie zaszlam, zawsze tuz przed alno w
      dzien owu. teraz mam dwa w jednym bo przytulanie bylo dzien przed i w dzien
      owulacji.
      • Gość: aga2831 Re: STARANIA dzień po owulacji mała szansa na suk IP: *.fish.ar.szczecin.pl 26.10.04, 13:17
        czylii idąc na inseminację powinnam ją mieć zanim pęknie mi pęcherzyk???? czy w
        którym momencie????????czy po testach owulacyjnych można to jakoś poznać !
        przepraszam za tak naiwne pytania ale nigdy jeszcze nie robiłam testów owul. i
        zastajnawia mnie cała procedura tego !!!odpowiedzcie prosze jak to jest z tą
        insem. ! jestem już po I i niestety z 3 pięknych pęcherzyków nic nie wyszło
        ! Nie wiem czy nie było za pózno robiona ! pozdrw
        awiam
        • ewa.analityk1 Re: STARANIA dzień po owulacji mała szansa na suk 26.10.04, 17:53
          najlepiej inseminację przeprowadzać od 6 godzin przed owulacją do 2 godzin po
          owulacji, niektórzy lekarze badają estradiol i przy odpowiednim poziomie podają
          pregnyl wywołując owulację i przprowadzają inseminację. Inseminacja kilka
          godizn po owulacji ma małe szanse na sukces.
          Testy tylko tyle pomagają że po wyniku pozytywnym należy zgłosić się na
          inseminację. Test owulacyjny wychodzi dodatni na 24-36 godzin przed owulacją
          czyli masz wynik dodatni dzwonisz do gina i umawiasz się smile
          • Gość: cetka Re: STARANIA dzień po owulacji mała szansa na suk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.10.04, 17:57
            ewus, a czy na usg mozna poznac (po peknieciu pecherzyka), kiedy ono bylo - z
            dokladnoscia do ilus godzin? ginka cos mowi o plynie, ale nie wiem, czy on jest
            iles okreslonego czasu w jajniku?
    • cetka do ewy.analityk 07.11.04, 14:58
      ewo, czyli przy iui po przyjeciu pregnylu dokonuje sie zabiegu dzien po? czy
      monitoruje sie codziennie do pekniecia pecherzyka?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka