decorbrush 06.11.04, 15:40 Co myslicie o badaniu HSG bez zadnego znieczulenia tylko podadza mi 2 tabletki nurofenu? Bardzo boje sie tego badania i nie wiem czy sobie poradze bez znieczulenia , prosze pomozcie co zrobic ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tekla12 Re: co o tym myslici? 06.11.04, 15:50 Myślę, że fatalnie trafiłaś. Jeśli musisz robić hsg u takich barbarzyńców to zmuś ich do podania znieczulenia. Możesz nie wyrazić zgody na badanie bezpośrednio przed zabiegiem, żądać kontaktu z anestezjologiem, straszyć skargą. Sposobów jest mnóstwo ale nie daj sobie zrobić krzywdy tylko z powodu złych praktyk panujących w takim szpitalu. I nie wierz, że pacjentka nie dostaje znieczulenia po to, żeby mogła współpracować. Bez problemu można znieść dolegliwości bólowe bez ograniczenia świadomości. Pozdrawiam T. Odpowiedz Link Zgłoś
pola29 Re: co o tym myslici? 06.11.04, 19:40 Czesc J robilam HSg nawet bez nurofenu Idzie przezyc Powiedzial mi gin ze nie robi sie znieczulenia bo jak beda zrosty i kontrast nie bedzie chcial przechodzic a ja nie vbede czuc bolu to oni ie beda dokladnie mogli uchwycic miejsca niedroznosci moze cos w tym jest.Tez sie na poczatku balam ale wiekszy bol jest przy zapaleniu nerek niz po hsg na "zywca" pozdrawiam trzymaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
misia50 Re: co o tym myslici? 06.11.04, 22:17 ja mialam hsg, nie mialam ani znieczulenia, ani tabletek przeciwbolowych, jednym slowem mialam hsg na zywca- fakt, ze bolalo cholernie, okropnie! wiec radze ci, zeby podali ci jakies tabletki przeciwbolowe. Ale sa dziewczyny, ktorych nie bolalo tak bardzo. to zalezy! Odpowiedz Link Zgłoś