Dodaj do ulubionych

DUPHASTON-SKUTKI

17.11.04, 19:01
Witajcie! Wiem, że rozmawiałyście duz o o Duphastonie, ale nie mogę się
doszukać czy miałyście podobne dolegliwości co ja..... Mam strasznie ogromne
nabrzmiałe piersi, pomimo że już 3 dni minęły jak przestałam go brać, apetyty
tak ogromny, że hej, zachcianki na pikantne potrawy, a poza tym zero
miesiączki..... Miałam cykle ok. 28 dni a tu 28 dzień cyklu i nico oprócz
dzisiaj po południu maleńkich upławów żółtych a potem troszkę brązowawych.
Cieszyłam się bo po raz pierwszy od nie wiem jak długiego czasu nie miałam
plamienia przed miesiączką (zawsze miałam plamienie brązowe na tydzień przed
miesiączką). Dodam że to mój pierwszy cykl brania Duphastonu, a więc to byłby
duży plus dla leku.. Czy Duphaston może przesunąć miesiączkę - ja czuję jakoś
tak inaczej się niż przed miesiączką - tzn. miałam duże bóle w niedzielę, a
teraz prawie nic. Dodam że miesiączki mam strasznie bolesne.
Bardzo proszę, napiszcie coś..... Dzięki z góry za pomoc. Ja jestem dopiero
początkująca, więc każde rady mi się przydadza.
Papapa
Judyta
Obserwuj wątek
    • judyta.k.b Re: DUPHASTON-SKUTKI 18.11.04, 08:06
      DZiewczyny podpowiedźcie mi coś, wczoraj wieczorkiem miałam kilka kropel
      brązowawych dzisiaj 29 dzień cyklu i nic..... Czy Duphaston zatrzymał mi
      miesiączkę????????????
      • marzenalep Re: DUPHASTON-SKUTKI 18.11.04, 10:52
        Cześć, ja brałam duphaston w poprzednim cyklu. U mnie spowowdował on tyle, ze
        zanim zaczęła się u mnie @ przez dwa, trzy dni wcześniej miałam takie brunatne
        plamienia, co wcześniej nigdy mi się nie przytrafiało. a sama @ przesunęła się
        o ponad tydzień i była prawie wcale nie bolesna tzn. wzięłam tylko 2 tabletki
        przeciwbólowe a przeważnie kończyło się na 8 sztukach.
        Życzę Ci żeby u ciebie przyczyną braku @ nie był duphaston tylko II grube
        krechy.
        Pozdrawiam, Marzena
        • katarina011 Re: DUPHASTON-SKUTKI 18.11.04, 12:00
          Ja duphaston zaczelam brac 3 dni po owu i mialam brac przez 9 dni (gdyz u mnie
          faza lutealna trwa 12 dni), a potem zrobic test ciazowy. Jezeli na tescie
          wyszlyby 2 krechy to nie przestawac.Dokladnie 12 dni po owu (czyli wtedy kiedy
          powinnam dostac @) zaczelo sie brazowe plamienie. Trwalo 2 dni , a trzeciego
          dostalam @.Test wyszedl negatywny.
          Jezeli chodzi o piersi to w dniu kiedy zaczelam brac duphaston powiekszyly sie,
          staly sie wrazliwe i pojawily sie na nich dosc mocno zarysowane zyly
          (wygladalam jak mapa drogowa) Bol piersi trwal tydzien
          • judyta.k.b Re: DUPHASTON-SKUTKI 18.11.04, 12:10
            Hmmm. dwie grube krechy... dzięki za życzonka, ale niestety - teścik negatywny,
            zresztą z moimi hormonkami chyba nie za dobrze, pójdę zrobić teraz nowe
            badania.
            Pozdrowionka
            Jude
      • agnes59 Re: DUPHASTON-SKUTKI 24.11.04, 12:41
        Judyto nie wiem w jakim celu przyjmujesz ten lek.Jeśli miał on spowodować
        wywołanie @ to po pierwszych plamieniach powinnaś go odstawić.Ja brałam
        duphaston po poronieniu na wywołanie @.Mój gin powiedział,że mam go brać do
        czasu jak zacznę plamić i odstawić.Jeśli występują plamienia a Ty nie chcesz @
        należy zwiększyć dawkę.Brałam też duph.przez IIcyk. jak gin wykrył
        endometriozę.Miałam brać od 16 do 25 dnia cyk. po tym czasie odstawiałam i za
        jakieś 3-4 dni miałam @.Teraz już drugi dzień biorę na wywołanie(u mnie 30dzień
        cyklu).Zawsze miałam bardzo bolesne @.Odkąd biorę Duph.nie mam bóli pomimo,że
        przy endometriozie to jeden z obiawów.Nie przejmuj się bólem piersi.Ten lek
        zawiera przecież prog.też odczuwam ból w piersiach.Najlepiej skonsultuj to z
        lekarzem,Będziesz miała spokojną głowę.Każda z nas może mieć inne objawy i
        tylko nie potrzebnie zestresujemy Cię.Wiem ,że do gin trzeba czasem długo
        czekać,ale może uda Ci się telefonicznie z nim porozmawiać.Mój gin dał mi do
        siebie nr.tel i kazał w razie jakiś pytań dzwonić.Spróbuj odstawić ten lek.
        Daj znać czy już wszystko ok. Pozdrawiam.
    • yowe Re: DUPHASTON-SKUTKI 23.11.04, 14:11
      od kwietnia zażywałam Duphaston w dawce 5 mg 3 x dziennie. Przed okresem moje
      piersi puchły jak baloniki, były bardzo bolesne. W trakcie półrocznego zażywania
      sporo przytyłam, znacznie zwiększył mi się apetyt. Miesiączki na początku nie
      były bardzo intensywne (nareszcie!!!) ale później wszystko wróciło do normy.
      Ostatnio jednak znacznie skrócił mi sie cykl, plamienie zaczyna się koło 24 dc
      (lek zażywam od 16-26 dc). Ginka kazała mi zmniejszyć dawkę do 5 mg dziennie. Te
      pół tabletki starałam sie brać regularnie, po południu. Zauważyłam, że zaczynam
      plamić koło południa, natomiast plamienie ustaje po zażyciu leku. Aż do dnia
      następnego.
      Jeśli chodzi o bóle - mam bardzo bolesne miesiączki, ale przy Duphastonie ból
      zaczyna się tydzień przed krwawieniem. Trwa dzień lub dwa i ustaje. a potem
      dopiero przy krwawieniu.
      Na Duphaston reaguje znacznie lepiej niż na Turinal, więc nie narzekam. Myślę,
      że powinnaś poczekać do następnego cyklu, zobaczyć czy się nie unormuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka