15.12.04, 17:09
W poprzednim cyklu z niepeknietego pecherzyka zrobila mi sie torbielka, cykl
mi sie wydluzyl o kilkanascie dni. W zwiazku z tym mam pytanie, czy w tym
cyklu tez moge sie spodziewac, ze cykl bedzie dluzszy? Prosze o odpowiedz jak
to bylo u was , z gory dziekuje.
Aga
Obserwuj wątek
    • monika2821 Re: torbiel 15.12.04, 17:50
      mozesz sie spodziewac kolejnego torbielka!!
    • joanna29 Re: torbiel 15.12.04, 18:17
      hej,
      Moje cykle wachały sie zawsze 28-33 dni i tak tez bylo jak juz mialam torbiel,
      wiec w moim wypadku torbiel nie wplynela na dlugosc cyklu.
      Teraz jestem 2 cykl na tabletakch anty, zeby sie torbiel wchlonela i zobaczymy
      co dalej.
    • urbanchaos Re: torbiel 15.12.04, 18:18
      wydłużone cykle najczęsciej są bezowulacyjne,a nikt ci nie powie jai będzie następny
      przy torbieli może kolejny być bezowulacyjny,ja niestey tak miałam :kolejne
      torbiele lub w ogóel nie rosło nic i cykle też były długie
      • aga_lub_marcin Re: torbiel 15.12.04, 18:34
        a teraz ci sie unormowalo i masz owulacje?
        • urbanchaos Re: torbiel 15.12.04, 20:32
          od roku kiedy miała regularnie monitorowane cykle:albo były torbiele,albo nic,po
          laparoskopii drugi cykl monitorowany i torbiel krwotoczna...i w/g
          dr.Wojciechowskiego tylko in-vitro...
          • aga_lub_marcin Re: torbiel 15.12.04, 20:50
            o kurczesad mam nadzieje,ze dostane moze jutro @, że sie wchlonelo.Tempka
            dzisiaj spadla o 2 kreski to moze znak, nie wiem bo mierze pierwszy cykl.
            Mam nadzieje, ze zafasolkujesz wkrotce.
            Aga
            • ewa.analityk1 Re: torbiel 15.12.04, 23:05
              jak spadła to powinien cykl się skończyć
          • janka111 Re: torbiel 28.12.04, 14:14
            A co sie stało z torbiela krwotoczną ? wchłoneła sie sama / czy z lekami? mam
            taka juz miesiąc. nie biorę nic i czekam. Nie wim co dalej mogę usłyszeć od
            gina.
    • laura771 Re: torbiel 16.12.04, 08:06
      U mnie taka sama sytuacja. Lekarz powiedzial, ze w styczniu zbada mi dogłębnie
      wszystkie hormony, bo może jest za słaby pik LH, albo cos z estradiolem. No i
      chce mi dawać zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka. Jest mi ciężko z tym problemem
      i smutno, wczoraj przepłakałam całe popołudnie. Ale mam tylko nadzieję, że
      zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka wywoła to pęknięcie. Bo czytałam niestety, że
      nie zawsze po zastrzyku pęka, a wtedy to dopiero problem. Aga_lub_marcin nasz
      chyba to samo. I chyba jeśli nie podejmiesz z lekarzem jakichs kroków, to
      sytuacja będzie się powtarzała co cykl. Odezwij się do mnie, co zamierzasz.
      Może będziemy się razem wspierać.
      Pozdrawiam Was,
      Laura
      • neja Re: torbiel 16.12.04, 09:09
        A czy czujecie się jakoś inaczej kiedy macie w cyklu torbiel ? I może pytanie
        głupie ale czy @ oznacza że torbiel się wchłonęła ??
        • urbanchaos Re: torbiel 16.12.04, 09:20
          @ nie oznacza,ze torbiel się wchłonęła
          jedynym spodobem jest kolejne USG do np 5d.c. kolejnego i sprawdzenie
          • neja Re: torbiel 16.12.04, 09:30
            czyli wynika z tego że można sobie chodzić z torbielą nie wiedzac o niej
            nawet ! Tylko dalczego USG to musi byc taka gigantyczna kasa ! I dlaczego jak
            zwykle trzeba za wszystko zapłacić z własnej kieszeni... powiem wam że nawet
            koszty badań mnie tak nie wkurzają jak ceny usg właśnie. To nie powinno być
            droższe niż 20 zł !
        • laura771 Re: torbiel 16.12.04, 09:33
          Małpa nie oznacza że torbiel się wchłonęła chyba. Ale mi z pęcherzyka tworzy
          się w końcu torbiel. Jednak jak ide na USG w kolejnym cyklu to już jej nie ma,
          jajniki na USG są bez patologicznych struktur. Czyli np u mnie ta torbiel
          znika, wchłania się.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka