Dodaj do ulubionych

kogo w nowum?

IP: *.chello.pl 16.05.02, 18:59
kogo polecacie? dr taszycką czy dr sowińską? prosze o opinie, nie wiem do
której sie zapisać, kto jest konkretny i tłumaczy? kto nie sprawia wrażenia ze
pacjent ma jeszcze duuuuuzo czasu? kogo polecacie? jakie są wasze
doświadczenia? prosze o odp. tutaj lub momisz@wp.pl- dziekismile
Obserwuj wątek
    • Gość: Tina Re: kogo w nowum? IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 17.05.02, 22:26
      Ja też podpiszę się pod prośbą. Mnie zależy na kontakcie z lekarzem, który
      dobrze obejrzy moje wyniki, ewentualnie zleci inne badania, a nie skieruje od
      razu na in vitro (chyba jeszcze nie jestem na to gotowa, chcę wiedzieć, że
      innej szansy już nie ma). Poradźcie! jdamil@poczta.fm
    • Gość: Tomek Re: kogo w nowum? IP: 212.191.8.* 20.05.02, 15:18
      Mogę polecić z czystym sumieniem Dr Taszycką. Jest b. kompetentna, miła (co
      jest bardzo ważne przy pierwszym kontakcie)i dokładnie robi "wywiad".
      Nam poświęciła dużo swojego czasu a potem skierowała do Dr Lewandowskiego.
      Obecnie jesteśmy w 27 tygodniu ciąży (trzecia próba w ogóle ale pierwsza w
      Novum)
      Pozdrawiam
      • Gość: Malina Re: kogo w nowum? IP: *.ipartners.pl / 157.25.86.* 20.05.02, 15:45
        No i znowu ktos mial szczescie!!!!!
        • Gość: monik Re: kogo w nowum? IP: *.chello.pl 22.05.02, 11:48
          byłam u dr sowińskiej, b. miła! i przeszła od razu do konkretnego działania!
      • Gość: ElaL Re: kogo w nowum? IP: *.acn.pl / 10.128.136.* 16.07.02, 21:43
        Tomku, jezeli dr Taszycka jest kompetentna, dlaczego skierowala Was do dr
        Lewandowskiego? Pytam, poniewaz postanowilam odwiedzic Novum i zastanawiam sie
        nad wyborem lekarza. Moze ona jest kompetentna tylko w pierwszym etapie badan,
        a moze tylko w robieniu dobrego wywiadu...?
        Bardzo prosze o odpowiedz
        ElaL

Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Mogę polecić z czystym sumieniem Dr Taszycką. Jest b. kompetentna, miła (co
        > jest bardzo ważne przy pierwszym kontakcie)i dokładnie robi "wywiad".
        > Nam poświęciła dużo swojego czasu a potem skierowała do Dr Lewandowskiego.
        > Obecnie jesteśmy w 27 tygodniu ciąży (trzecia próba w ogóle ale pierwsza w
        > Novum)
        > Pozdrawiam
        • Gość: AGA Re: kogo w nowum? IP: 217.153.35.* 17.07.02, 06:45
          Gość portalu: ElaL napisał(a):

> Tomku, jezeli dr Taszycka jest kompetentna, dlaczego skierowala Was do dr
          > Lewandowskiego? Pytam, poniewaz postanowilam odwiedzic Novum i zastanawiam
          sie nad wyborem lekarza. Moze ona jest kompetentna tylko w pierwszym etapie
          badan, a moze tylko w robieniu dobrego wywiadu...?
          > Bardzo prosze o odpowiedz
          > ElaL
          >

Pytanie wprawdzie nie do mnie, ale odpowiedź jest standardowa we wszystkich
          przypadkach. W Novum jest zasada, że procedurę IVF (stymulacja, punkcja)
          prowadzi TYLKO dr Lewandowski i z tego powodu: 1) dr Lewandowski nie przyjmuje
          innych pacjentów, czyli nie można się do niego zapisać "z ulicy", 2) żaden inny
          lekarz nie prowadzi przygotowania do IVF/ICSI i obojętnie u kogo sie leczysz na
          początku, zawsze będziesz skierowana na IVF do dr Lewandowskiego. Pozdrawiam.
          • Gość: ElaL Re: kogo w nowum? IP: 155.91.64.* 18.07.02, 13:25
            Teraz wszystko jasne!
            Dziekuje za odpowiedz
            Sciskam
            Ela
    • Gość: yenn Re: kogo w nowum? IP: *.waw.cdp.pl 28.06.02, 15:57
      A czy ktoś z Was zna dr Starosławską z Novum?. Ide do niej w srode (w
      zastepstwie za dr Wojewodzkiego) i nic no niej nie wiem sad. Nie ma jej nazwiska
      na stronie Novum. Czy macie jakas opinie na jej temat?. Dziekuję i pozdrawiam
      yenn
      • Gość: monik Re: kogo w nowum? IP: *.chello.pl 05.07.02, 14:04
        słuchajcie, trafiłam do dr sowińskiej. juz w pierwszym cyklu tak mnnie
        poprowadziła ze jestem w ciąży!!!! clo, pregnyl, monitoring, powiedziała kiedy
        działaćsmile jutro koncze 6 tydzień! teraz chodze do dr taszyckeij, jakoś wiecej
        sie od niej dowiaduję.
        • Gość: pysia6 Re: kogo w nowum? IP: 217.153.47.* 06.07.02, 09:02
          ja niestety nie polecam dr Taszyckiej. Nie dlatego, że jej prowadzenie nie
          poskutkowałao, ale z iwlu innych powodów, jak chociazby to, ze dopuściła mego
          lubego do zabiegu icsi z b.obfita ilościa e.coli. Mąż leczył sie juz długo
          najrozniejszymi antybiotykami i poprawy byly b.mizerne. W konvu dopuscila nas
          do zabiegu (jej opinia, ze juz inaczej bedziemy nie wiadomo ile czekami) jakies
          rok temu no i zardoki byly b.kiepskie. Teraz mialam 2 icsi (on juz prawie
          wytepil te paskudy) u dr Wojewódzkiego i zarodki byly ksiazkowe, sliczne
          dzieci, osmiokomorkowe, rowniotkie, bez zadnej fragmentacji. Czyzby atem te
          bakterie?
          Dodam, ze dr W. nie dopuscilby nas absolutnie do zabiegu z taka iloscia
          bakterii. Dlatego mam zal do dr T.
          Pozdrawiam
          • Gość: monik Re: kogo w nowum? IP: *.chello.pl 06.07.02, 10:03
            może powiedz jej o tym? odnosz wrazenie ze za mało rozmawiamy z lekarzami,
            szczegolnie jesli mam jakieś "ale". czemu łatwiej na forum zamiast im wprost? a
            oni zyją dalej w nieświadomości. lepiej to wyjasnij.
            • Gość: pysia6 Re: kogo w nowum? IP: 217.153.47.* 07.07.02, 08:51
              Juz raczej nie bede tego wyjasniała z dr T. poniewaz minął prawie rok czasu od
              tamtego transferu i sprawa ise zdezaaktualizowała...Kiedys co prawda zapytalam
              sie dr W dlaczego dopuszczono nas z taka iloscia bakterii do icsi, to jakos tak
              sie wymigał. Odniosłam wrazenie, ze nie chcial nic mowic na swoja kolezanke. W
              pewnym sensie nie dziwie mu sie w ogole.
              Ale dzieki za rade.
              • malgosiak szczegolnie do momika 16.07.02, 23:36
                oczywiscie kazdy wybiera lekarza najbardziej mu odpowiadajacego, ja majac do
                wybory d taszycka i sowinska, wybralabym te druga. taszycka jest
                dla "twardzieli" takich co to sie nie przejmuja szorstkoscia i
                wykladaniem "kawy na lawe". jest zasadnicza i okropnie dokladna (bardziej niz
                np. wojewodzki), ale czasem tak wali po oczach z prawda, ze czlowiekowi robi
                sie przykro. dla mnie byla oschla i zachowywala sie szorstko po punkcji przy
                wypisie. na moje pytania- spoanikowanej i zmeczonej kobiecie po zabiegu
                odpowiadala, jakby chciala mnie sie pozbyc.
                a co do mowienia lekarzom o ich zachowaniu- oni czytaja listy na roznych forach
                i niektorzy nawet zmeniaja podejscie do pacjenta. pozdrawiam. m
    • Gość: ustyna Re: kogo w nowum? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.02, 09:06
      Ja chodzę do doktora Wojowódzkiego, za każdym razem jestem mocno zdenerwowana i
      zapominam się w wszystko dopytać a on akurat sam z wyjaśnieniami sie zbytnio
      nie kwapi, na drugiej wizycie stwierdził że trzeba będzie robić inseminację, a
      już na kolejnej o niej nie wspomniał.
      • Gość: iwo_nka Re: kogo w nowum? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.07.02, 12:05
        Moja nieplodnosc jest MOIM pepkiem swiata ale (niestety!!!) nie mojego
        lekarza!!! Nie mozna oczekiwac ze przyjmujac kilka, kilkanascie, kilkadziesiat
        pacjentek dziennie bedzie on pamietal wlasnie moj przypadek (no, chyba ze jest
        on wyjatkowy lub uroczy smile ))) Oczywiscie lekarz po to ma karte aby przejrzec
        ja na poczatku wizyty i uzupelniac ja w trakcie jej trwania. Jesli nie wpisal
        do niej sugestii o inseminacji - koniecznie nalezy mu o tym przypomniec!!!! Ja
        na wizyty chodzilam z kartkami, na ktorych wpisywalam pytania, ktore chcialam
        zadac a ktore w panice moglyby wypasc mi z glowy. Musicie pamietac ze to jednak
        lekarz jest dla nas a kazda minuta wizyty zostala przez nas oplacona. Dlatego
        nalezy je wykorzystac jak najlepiej, pamietajac jednak ze nawet najlepszy
        lekarz ma w glowie jedynie ludzki mozg a nie dysk twardy smile)))
        • malgosiak Re: kogo w nowum? 17.07.02, 19:16
          iwonka generalnie sie z toba zgadzam, ale akurat ten lekarz (mowie to mimo, ze go bardzo
          lubie), jest zapominalski. mysle, ze moglanym tu przytoczyc kilka przykladow, ale nie to
          chodzi. uwazam, ze obowiazkiem lekarza jest wpisanie do karty zalecenia po ostatniej
          wizycie, glownie wlasnie z tego powodu, ze ma mnostwo pacjentek, czesto kilkadziesiat
          dziennie. a sama przynasz, inseminacja jestr dosc istotnym elementem leczenia??? u mnie bylo
          podobnie, na jednaj wizycie robilismy in vitro, na innej nie bylo o tym mowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka