Dodaj do ulubionych

mam pytanie o inseminacje

14.01.05, 17:53
kochane przymierzam sie w lutym do inseminacji i chce byc troche uswiadomiona
przez was jak to wygladalo u was?czym bylyscie stymulowane w jakie dni
mialyscie robione usg itp itd zawszystkie porady i rady dziekuje
Obserwuj wątek
    • egoscicka Re: mam pytanie o inseminacje 14.01.05, 19:45
      no wiec u wszystkich to wyglada podobnie.ja bralam clo od 5 do 9dc. 12dc mialam
      pojawic sie na monitoring, okazalo sie ze mma ladny pecherzyk 16*7 i dostalam
      zastrzyk z pregnylu.Mialam sie pojawic po 48 godzinach na inseminacje.
      ale 13dc bolal mnie bardzo brzuch co wskazywalo na owulacje,Zadzwonilam do
      lekarza kazalprzyjechac, powiedzial ze zeczywiscie pecherzyk bardzo sie
      powiekszyl do 22 mm i wydluzyl i zaraz peknie, mialam zrobiona inseminacje i do
      domu. Sam zabieg wygladal prawie identycznie jak cytologia.Jest zupelnie
      bezbolesny.dzis jest 23 dzien cyklu.Bol w brzuchu urwal sie 2 godziny po zabiegu
      i wtedy wydaje mi sie ze pekl pecherzyk.Podobno sa to idealne warunki do
      zaplodnienia (inseminacja przed albo po peknieciu im blizej tym lepiej).Od
      samego poczatku wydawalo mi sie ze wiecej siusiam, przede wszystkim wstaje w
      nocy , co normalnie mi sie nie zdarza. Do tego mam trudnosci ze snem w nocy a
      w dzien jestem zmeczona i spiaca
      . Piersi dopiero od wczoraj sie zmieniaja tak jakby szczypaly mnie sutki. No i
      od jakiegos tygodnia nie bardzo moge sie schylac , bo mi cisnienie skaczei kreci
      sie w glowie. Dodatkowo caly czas utrzymuje mi sie temperatura 37,5.
      W 2i 3 dzien po zabiegu bardzo bolal mnie brzuch , mowi sie o bolu
      zzagniezdzania, byc moze to to ale nie wiem. Od 20 dc znow pobolewa mnie brzuch
      czuje sie jakbym caly czas miala pelny pecherz i od tego nabrzmialy brzuch. To
      wszystkie objawy jakie u siebie zobaczyłam, ktore moga wskazywac na ciaze, albo
      na reakcje progesteronu w postaci luteiny , ktory przyjmuje. wszystko sie okaze
      20, do uslyszennia. ZYczę ci powodzenia , jak bede miec wynik to albo bede
      ryczec w poduszke , albo odezwe sie na forum.pozdrawiam Ewelina
    • neerroo Re: mam pytanie o inseminacje 14.01.05, 20:08
      dziewczyny trzymam za Was kciuki.
      Dodam jeszce,że ja mialam też usg dzień po IVI sprawdzajace ,czy pęcherzyk pękł.
    • donata72 Re: mam pytanie o inseminacje 14.01.05, 23:30
      a ja dodam ze od 5dc zastrzyk z menogonu i tak do 9dc!!!!
    • jonama Re: mam pytanie o inseminacje 15.01.05, 20:20
      Ja miałam IUI i postawiono u mnie na cykl naturalny. Dostałam tylko bromek i
      encortolon. Okazało się, że pęcherzyk był ładny ok 23 mm, endo 11mm, dostałam
      jeszcze zastrzyk z pregnylu i po ok 48 godz. IUI. Niestety już wiem, że nie
      udana w następnym cyklu podchodzę znowu. Szanse są ok 23%!!! I mało i dużo.
      Potem nie dostałam żadnych leków - miało być naturalnie -podobno lepiej, ale
      widać nie u mnie. Sama IUI faktycznie szybko i bezboleśnie!! ale za pierwszym
      razem zawsze jest trochę stresu spowodowanego tym co się będzie działo.
      Powodzenia!!!
    • aniawuwu Re: mam pytanie o inseminacje 16.01.05, 20:57
      Chciałabym się Was spytać, czy zawsze przed inseminacją nasienie musi być
      odwirowywane i czy dodawana jest odżywka (np: przy dobrych parametrach nasienia)?
      • gabrielka72 Re: mam pytanie o inseminacje 17.01.05, 15:12
        Nie wiem czy musi być dodana odżywka, ale co do odwirowywania to bardzo dobre
        wyniki nasienia męża nie zwolniły jego plemniczków od wirówki.
        Zresztą w trakcie wirowania okazało się, że plemniki zaczęły się sklejać i było
        podejrzenie, że to dlatego nie zachodzę. Na szczęście po 10 min od samego
        zabiegu IUI rozkleiły się z powrotem.
    • beatrice73 Re: mam pytanie o inseminacje 25.01.05, 14:24
      www.forumginekologiczne.pl/md.php?name=mtxt&file=article&sid=1991&m=2
      polecam te strone, wszystko i fachowo na ten temat

pozdrawiam i zycze powodzenia, bea

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka