Dodaj do ulubionych

DIANE 35 pomocy!!!

17.02.05, 13:11
Przestalam po kilku latach brac diane 35 i co dalej?Czy wiecie cos na temat
zachodzenia w ciaze "po"? Bardzo chce miec dzidziusia ale naczytalam sie
mnostwo opinii: jedni twierdza ze nie mozna zajsc w ciaze przez dlugi czas po
przyjmowaniu tabletek hormonalnych a inni ze mozna i to niemal od razu.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • nie_mama Re: DIANE 35 pomocy!!! 17.02.05, 23:48
      Nie jestem specjalistką i nie robiłam na ten temat badań, ale wiem z
      doświadczenia jedno: gdybym wiedziała co mnie czeka wolałabym w wieku 18 lat
      mieć dzieciątko niż teraz przechodzić gehennę. Podejżewam, że to właśnie przez
      pigułki mam teraz taki chaos w hormonach, ale to tylko moje odczucie.

_________
      Czekam na Ciebie Kruszynko sad
    • aniana4 Re: DIANE 35 pomocy!!! 18.02.05, 08:09
      Tez bralam Diane35, na szczescie krociotko- przez rok, ale teraz borykam sie z
      problemamisad Nie wiem na ile to wplyw Diane, moze przyczyna jest zupelnie inna,
      nie mam pojecia, ale wiem, ze gdybym wtedy miala obecna wiedze to bym nie
      ryzykowala...
      • anikad1 Re: DIANE 35 pomocy!!! 18.02.05, 09:47
        Ja tez bralam Diane rok. Pozniej dwa inne rodzaje pigulek. Walsnie odstawilam,
        bo mam za wysoka prolaktyne, ktora juz zbijam. Mam nadzieje ze nic wiecej....
        Oczywiscie, nie wiadomo czy to skutek pigulek bo przed ich braniem nie mialam
        badanej prolaktyny.
        • justynek13 Re: DIANE 35 pomocy!!! 18.02.05, 10:16
          pigułki...
          ja biore diane od 8 lat
          dla mnie jest zbawieniem bo mam PCO i uratowala mi jajniki przed całkowitym
          otorbieniem
          po Diane mozna zajsc jak po kazdych innych anty w pierwszym miesiacu jest
          ryzyko /sznasa ciazy mnogiej, dlatego zaleca sie przerwe miesiac - do trzech
          • seseczka Re: DIANE 35 pomocy!!! 18.02.05, 10:32
            nie polecam diany. po jej odstawieniu nie miała okresu przez pół roku i od
            tamtego czasu nie mam owulacji. a minęło już 8 lat.
            • anikad1 Re: DIANE 35 pomocy!!! 18.02.05, 11:36
              Seseczko,
              A czy przed braniem Diane wszytsko bylo ok z owulacja? Zazwyczaj sie tego nie
              pilnuje przed rozpoczeciem pigulek, a potem niestety jest na co zwalic. Nie
              mowie ze tak jest w Twoim przypadku absolutnie, gdyz nie wiem z jakich powodow
              i jak dlugo je bralas itd. Czy lekarz stwierdzil, ze to wina Diane?
              • seseczka Re: DIANE 35 pomocy!!! 18.02.05, 11:47
                lekarz nie stwierdził,że była to wina Diany ale powiedział, że jest taka
                możliwość. Wczesniej miałam śłuz owulacyjny i obfite miesiączki. Teraz mam
                bardzo skąpe co również świadczy o braku owulacji. Brałam Diane jako anty no i
                na cerę. dwa lata brałam jako młoda dziewczyna i nigdy żaden lekarz nie zlecił
                mi żadnych badań.
            • motherofpsycho3 Re: DIANE 35 pomocy!!! 01.04.05, 11:24
              ja biorę Diane 35 od 5-ciu miesięcy mam 20 lat. dopiero kilka dni temu zaczęłam bać się tego, że mogę być bezpłodna. włosy jeżą mi sie na głowie jak czytam wypowiedzi niektórych kobiet, niegdyś zazywających Dianę, bądx inne środki antykoncepcyjne tego typu. właściwie to nie wiem co dalej robic... brać tabletki dalej, czy przestac . chyba powinnam to skonsultowac jeszcze raz z lekarzem... kurcze, jestem jeszcze młoda i moze nie jest za poźno żeby zrobić coś w tym kierunku, żeby mieć za jakieś dwa trzy lata dzieci..
              a cóż moge powiedziec tym, które całe czas walcza... po prostu trzymam za was kciuki, może ja też będę potrzebowała tego, zebyście je trzymały za mnie(ale lepiej żeby nie..)pozdrawiam serdecznie
    • annabal Re: DIANE 35 pomocy!!! 18.02.05, 13:13
      A mi własnie Diane 35 miała pomóc - mam endo i podejrzenie PCO -dostałam Diane
      na rok,podobno po jej odstawieniu szanse na zajście w ciąże sa dużo większe niż
      gdybym jej nie brała a największe w ciągu 3 pierwszych miesięcy po zaprzestaniu
      jej zażywania. w pażdzierniku przestałam brac i zaczęły sie próby niestety na
      razie nic z tego nie wyszło i teraz mój lekarz zmienia sposób leczenia ale sama
      przy Diane czułam sie dobrze i myślę że zwiększyła moje szanse ( po odstawieniu
      czułam ból w jajnikach ok. 15 d.c. przez 2 miesiące-moze owulacja???) ale
      teraz juz nic nie czuję a w ciąży nadal nie jestem, no cóż nie udało sie .
      • izik_99 Re: DIANE 35 pomocy!!! 18.02.05, 13:53
        a mi diana pomogla.Bralam ja przez 5 lat bo mialam pco.Oczywiscie wiadomo ze
        musi byc dobrana na podstawie badan a nie tak po prostu,bo lekarz tylko krzywde
        moze zrobic.
        Po przestaniu dostalam okres z 2 tygodniowym opoznieniem pozniej tez z raz
        mialam problem bo cykle mi sie wydluzyly ale od tego tez jest lek luteina ktora
        przywraca okres.Niestety trzeba byc pod kontrola lekarza.Poniewaz nie mialam
        owulacji to bralam metformine,uwazam ze jest rewelacyjna juz po miesiacy
        owulacja powrocila.I za 5 razem zaszlam w ciaze.Teraz za miesiac spodziewam sie
        upragniuonej coreczki.
        Tak wiec trzeba czasami powalczyc i cos dodatkowego pobrac.
        Iza
        • invicta1 Re: DIANE 35 pomocy!!! 18.02.05, 14:07
          weźcie mnie nie straszcie mam PCOS, a Diany w życiu nie łyknęłam-juz po mnie?
          • agsc77 Re: DIANE 35 pomocy!!! 20.02.05, 15:05

hej najwazniejsze to nie panikuj nie tylko jedna diana na rynku. ja tez mam
            podejrzenia o pcos. kiedys bralam diane lecz gin jeszcze u mnie pcos nie
            podejrzewal bo byla podana w celu anty (przed 20-stką) i przez krotki czas.
            pozniej przez ok 10 lat faszerowalam sie roznymi innymi anty i nie wim po co,
            skoro teraz po odstawieniu zaczely sie numery: problemy z zajsciem, torbiele i
            wlasnie pco, wiec nie przejmuj sie i skonsultuj to z ginem
            • invicta1 Re: DIANE 35 pomocy!!! 01.04.05, 11:27
              ja nie brałam ŻADNYCH anty!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka