monik24 25.02.05, 16:11 Dziewczynki kochane mam taki problem Czy można starać się bezpośrednio po braniu globulek gynalgin i antybiotykach Boję się a wiem że jeśli nie zaczniemy to znów miesiąc zmarnowany napiszcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mia79 Re: Czy można po gynalginie 25.02.05, 19:21 Gynalgin w niczym nie przeszkadza, natomiast jeśli brałaś antybiotyki z grupy ampicilin lub amoksycylin to tez nie powinno to w niczym przeszkodzić, oczywiście pamiętaj o uzupełnieniu tych"pozytywnych"bakterii. Pozdrawiam Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
monik24 Re: Czy można po gynalginie 25.02.05, 22:19 Dzięki Asiu za odpowiedź, o jakim uzupełnieniu mówisz? Nie bardzo wiem lekarz też nic nie mówił monika Odpowiedz Link Zgłoś
mia79 Re: Czy można po gynalginie 26.02.05, 12:17 Antybiotyki niestety bardzo wyniszczają naturalną flore bakteryjną, zarówno w przewodzie pokarmowym jak i w pochwie, dlatego powinnaś zadbać o jej odbudowę (chyba,że wrazz antybiotykiem zażywałaś witamine B kompleks-wtedy jest ok), bardzo dobrze działa np.Aktimel albo nawet zwykłe jogurty, a żeby się jakieś paskudztwo nie zagnieździło w pochwie warto by było stosować Lactovaginal(jest bez recepty).Wiem to z doświadczenia, bo po kuracji antybiotykami 2 razy dostałam grzybicy pochwy.Niestety na wyjałowionym organizmie wszelkie bakterie ,grzyby i inne "stwory" mają wielkie pole do popisu!! Pozdrawiam.Aśka. Odpowiedz Link Zgłoś
monik24 Re: Czy można po gynalginie 26.02.05, 12:44 Dzięki Asiu, a czy lactovaginal można brać razem z gynalginem czy lepiej zaczekać najpierw jeden a potem drugi A po kuracji należałoby zrobić jakieś badanie, czy już nie ? monika Odpowiedz Link Zgłoś
mia79 Re: Czy można po gynalginie 26.02.05, 14:44 Lactovaginal bierz dopiero po zużyciu Gynalginu(sa to pałeczki kwasu mlekowego, które niestety wyniszcza antybiotyk).Zresztą ja parę razy też go używałam jak pojawiały się początki grzybicy i moja ginka zawsze kazała po skończonej kuracji jeszcze stosować lactovaginal.Można również stosować na noc tampon zanurzony w jogurcie(oczywiście naturalnym), ale to tylko tak Ci piszę .....dla ciekawości.Ja osobiście nie jestem zwolennikiem takich metod, ale oczywiście jogurciki po kuracji antybiotykowej jak najbardziej tylko,że raczej doustnie Odpowiedz Link Zgłoś
mia79 Re: Czy można po gynalginie 26.02.05, 14:45 A tak gwoli ścisłości to na co brałaś te antybiotyki? Odpowiedz Link Zgłoś
monik24 Re: Czy można po gynalginie 26.02.05, 19:26 Dzięki za wyczerpujace odpowiedzi Lekarz stwierdził stan zapalny (nie powiedział nic konkretnego, ale skoro żołte upławy i brzydki zapach to dam pani antybiotyk") pozdrawiam monika Odpowiedz Link Zgłoś