Dodaj do ulubionych

samopoczucie po transferze w in vitro

26.02.05, 10:05
Od samego poczatku mam podwyzszona temp i boli mnie brzuch tak jak przed
menstruacja,piersi tez troche bola...ale na @ jeszcze za wczesnie
Obserwuj wątek
    • inga30 Re: samopoczucie po transferze w in vitro 26.02.05, 11:15
      joa , objawy mogą być ciążowe,ja mialam podwyższoną tempkę po transferze, ale
      najprawdopodobniej od końskih dawek luteiny, piersi tez obolałe, za to brzuch
      nie bolał mnie w ogóle. Ile dni po transferze jesteś?
      Powodzenia. Inga
      • joa344 Re: samopoczucie po transferze w in vitro 26.02.05, 11:27
        6 dzien.Poce sie okropnie i sily na nic nie mam.
      • pimpek_sadelko Re: samopoczucie po transferze w in vitro 26.02.05, 12:06
        jak bierzesz utrogestan albo duphaston to on nie podwyzsza temperatury.
        trzymam kciukismile
        • joa344 Re: samopoczucie po transferze w in vitro 26.02.05, 12:47
          Nie wpadam w jakis obled...a za kciuki bardzo dziekujesmileA ja slyszalam, ze
          duphaston podwyzsza,
    • agness30 Re: samopoczucie po transferze w in vitro 26.02.05, 14:40
      cos mi sie zdaje, ze Ci sie udalo i byle tak dalej, ja rowniez mam podwyzszona
      temperature i bola mnie piersi (dzis 8dpt), ale nic poza tym....
      • inga30 Re: samopoczucie po transferze w in vitro 26.02.05, 14:57
        dziewczyny, trzymajcie się, już niedługo testowanie. i nie wariujcie w miarę
        możliwości smile objawy są lub ich nie ma, nigdy nie wiadomo co ciąża, a co leki
        na zagnieżdżenie, ja przy 1 podejściu do in vitro miałam przeczucia, że się
        nie udało, przy drugim przeczucie że się udało co nie było prawda, czyli to też
        zawodne. agness myślę że w poniedziałek będziesz miała jasność jak zrobisz
        betęsmile. Kciuki trzymam za Was mooooocno. Inga
        • joa344 Re: samopoczucie po transferze w in vitro 26.02.05, 21:36
          Przeczuc nie mam,a nerwy trzymam na wodzy....ciezko jest, ale probuje.
          • pimpek_sadelko Re: samopoczucie po transferze w in vitro 26.02.05, 22:08
            co prawda ja nie po invitro, ale naprawde ciaza to podstepna bestiawink
            raz sie ja czuje od kilku dni po zaplodniu a raz spada jak grom ( bardzo mily)
            z jasnego nieba. zarowno brak objawow jak i ich obecnosc moge ja zwiastowac.
            tego Wam zycze.
            • joa344 Re: samopoczucie po transferze w in vitro 27.02.05, 09:54
              Poczytalam na bocianie co deiwczyny mysla i czuja po transferze...to jakas
              zbbiorowa histeria, wariactwo jakies...przeciez jak czlowiek tak panikuje,
              to...sam sie wykonczy,meza tez i ewentualne dzieciatko tez.Madra jestem nie??
              hahhaha to tylko teoria..
    • agness30 Re: samopoczucie po transferze w in vitro 27.02.05, 21:59
      jak sie czujesz Joa, ja dzisiaj mialam fatalny dzionek, od 14 mam straszny bol
      glowy, caly dzien przeleniuchowalam w lozeczku... we wtorek jade na bete..
      • joa344 Re: samopoczucie po transferze w in vitro 28.02.05, 18:21
        Agness...do testu jeszcze mi zostalo troche czasu...czekam...a jak sie czuje?
        Nie mam na nic sily.Jestem bardzo oslabiona i tez mnie bolala glowa.Brzuch mnie
        pobolewa od czasu punkcji...dziwnie troche...temp ok 37,2.
    • dorkara Re: samopoczucie po transferze w in vitro 27.02.05, 22:31
      Joa! moge sie od Ciebie dowiedziec gdzie sie leczysz i ile Cie to kosztuje, z
      tego co mi odpisalas na posta "co dalej po laparo" wnosze ze inne metody to
      strata czasu.. nie wiem co o tym myslec.. ??
      • joa344 Re: samopoczucie po transferze w in vitro 28.02.05, 18:25
        Jak chcesz to napisz do mnie maila, a tam Ci wszystko wyjasnie.
        joa344@gazeta.pl Lecze sie w Bialymstoku w klinice AM. Jest OK i polecam.Ceny
        ludzkie, nie to co w prywatnych klinikach.Nie wiem, czy macie juz jakas
        diagnoze?Czy nadal idzie po omacku?Mnie to szlag trafia jak przegladam moje
        stare wyniki badan...Ignorancja niektorych lekarzy jest powalajaca.Zmarnowalam
        kupe lat...zaluje, ze czesniej nie trafilam do Bialegostoku, ale wydawalo mi
        sie za daleko...
        • dorkara Re: samopoczucie po transferze w in vitro 28.02.05, 20:11
          ok, napisalam
    • joa344 Re: samopoczucie po transferze w in vitro 01.03.05, 10:52
      Dorkara masz post.Agness i jak tam Twoje dzisiejsze testy?
      • agness30 Re: samopoczucie po transferze w in vitro 01.03.05, 11:31
        witam, odpisalam juz raz , ale nie wiem dlaczego nic sie nie wyswietlilo, bylam
        dzisiaj w klinice na badaniu krwi i niestety moje marzenia o dzidzi sie
        rozwialy, "wynik negatywny" tak bardzo chcialam wierzyc , ze sie uda... bede
        sie starac do 3 razy, zaczelam juz nawet zalatwiac leki z Grecji... M nadal sie
        łudzi, ze jeszcze wszystko mozliwe , bo nie mam @ , my kobiety dobrze wiemy ,
        ze test z krwi jest prawie 100%, a to ze mam podwyzszona temperature nic nie
        znaczy, bo dziala progresteron... ech.... jedno niepowodzenie juz za mna , nie
        placze, ale wiem , ze jak wyjde z pracy dorwie mnie dolek i bede dzis nie do
        zycia.... zycze Ci Joa powodzenia , mam nadzieje , iz Ci sie uda , a ja
        uwierze , ze jest to jednak mozliwe.... Czekam na wynik
        • joa344 Re: samopoczucie po transferze w in vitro 01.03.05, 11:50
          Agness...mysle, ze Ci sp....li stymulacje.Mysle, ze za drugim razem beda juz
          wiedzieli o co chodzi.Ja mysle, ze mnie tez nie wyszlo...ale oczywiscie napisze
          Ci.A moze tez sie wybierzecie do B?Prawdopodobnie bedzie calkiem niezla
          ekipa...nie wiadomo tylko jak z okresami sie zgramy..Jesli faktycznie nie
          wyszlo, to teraz trzeba troszke odpoczac i isc za ciosem...a co!!!Nie bedziemy
          sie poddawac!!!Co Cie nie zabije to Cie wzmocni...a z czasem nabiera sie
          dystansu do wszystkiego...
          • agness30 Re: samopoczucie po transferze w in vitro 01.03.05, 11:54
            Joa, powiedz mi jak odstep musi byc pomiedzy jednym ICSI a drugim?
            • agness30 Re: samopoczucie po transferze w in vitro 01.03.05, 12:08
              nasze recepty sa honorowane nie ma zadnego problemu z zakupieniem lekow, mam
              znajoma ktora tam mieszka i jest na tyle mila, ze udalo mi sie poprzednim razem
              zlatwic bez recepty, poszla do swojego gina i poprosila by jej wypisal taki
              lek, nie robil kompletnie zadnego problemu, dziwne prawda? u nas byloby to
              niemozliwe.... Joa jaki musi byc odstep pomiedzy ICSI? w przyszlym tygodniu
              jade do Gdanska , mam tam rodzine i mam zamiar sie przejsc do Invicty ,
              podpytac o ten program " in-vitro bez ryzyka"
        • joa344 Re: samopoczucie po transferze w in vitro 01.03.05, 11:52
          Po ile te leki w Grecji?Slyszalam, ze w Czechach tez sa troszke tansze niz w
          Polsce.
          • agness30 Re: samopoczucie po transferze w in vitro 01.03.05, 11:55
            za 20 ampulek menogonu zaplacilam 220eur
            • joa344 Re: samopoczucie po transferze w in vitro 01.03.05, 12:03
              No to wychodzi srednio 44 zl za ampulke...hmm to jest roznica.Ciekawe jak z
              receptami?
              • agness30 Re: samopoczucie po transferze w in vitro 01.03.05, 12:57
                nasze recepty sa honorowane nie ma zadnego problemu z zakupieniem lekow, mam
                znajoma ktora tam mieszka i jest na tyle mila, ze udalo mi sie poprzednim razem
                zlatwic bez recepty, poszla do swojego gina i poprosila by jej wypisal taki
                lek, nie robil kompletnie zadnego problemu, dziwne prawda? u nas byloby to
                niemozliwe.... Joa jaki musi byc odstep pomiedzy ICSI? w przyszlym tygodniu
                jade do Gdanska , mam tam rodzine i mam zamiar sie przejsc do Invicty ,
                podpytac o ten program " in-vitro bez ryzyka"
                • joa344 Re: samopoczucie po transferze w in vitro 01.03.05, 13:22
                  Dzieki Agness.Czytalas ceny w Gdansku?Wejdz na ich strone i poczytaj
                  dokladnie...jak chcesz to na bocianie sa opinie o roznych klinikach pisane
                  przez pacjentki..polecam.Ja kiedys bylam w gamecie w Lodzi, gdybym wczesniej
                  poczytala opinie, to na pewno bym nie skorzystala...
                  a CO DO PRZERWY; TO ROZNI LEKARZE ROZNIE MOWIA....te hormony jednak bombarduja
                  czlowieka...lepiej dac troszke odpoczac.mysle, ze 2-3 cykle co najmniej, ale ja
                  nie jestem specjalista.
    • inga30 Re: samopoczucie po transferze w in vitro 01.03.05, 14:41
      agness, ogromnie mi przykro, miejmy nadzieję że drugim razem będzie OK,
      odpocznij teraz trochę, drugie podejście można już po 2-3 miesiącach, ale
      zwykle jeszcze trochę się przeciąga bo badania, hormonki, bakterie, uściski
      ogromne i zyczenia siły. Inga
    • ma_inka Re: samopoczucie po transferze w in vitro 01.03.05, 17:47
      Agness trzymaj się, mam nadzieję że następnym razem się uda, ja idę do doktorka
      po 2 miesiącach na dokładniejsze omówienie, nie zalecił mi żadych dodatkowych
      badań. Choć powiem wam dziwczyny, że zastanawiam się czy nie zmienić jednak
      kliniki-wyznaję zasadę do 3 razy sztuka, ale czy jeszcze ten raz pozostać w
      miejscowej klinice? przerażają mnie dojazdy oraz dodatkowe koszty.pozdrawiam
      Inka
      • inga30 Re: samopoczucie po transferze w in vitro 01.03.05, 18:17
        Inko, to na pewno ważne żeby miec do kliniki blisko, bo nie każdy może sobie
        pozwolić na tak długi pobyt poza miejscem zamieszkania, a i do pracy trzeba
        potem wrócić. Dlatego leczę się na miejscu, ale w Warszawie są 2 dobre kliniki
        więc to nie problem. Ważne chyba czy Twój lekarz ma jakiś pomysł jak "poprawić"
        następnym razem, pamiętam że miałaś sporo komórek i 1 zarodek, czy jakoś się
        do tego odniósł dlaczego tak się stało, czy nie za wcześnie je pobrali?Może
        napiszesz do mnie na priva?
        Ja też zastanawiam się czy po mrożakach następne podejście w tej samej klinice,
        czy zmiana.Uściski wielkie. Inga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka