ariana1 07.03.05, 17:57 Dziewczyny, wiem ,że pregnyl moze dać fałszywie pozytywny wynik testu. Ale moje pytanie: kiedy mozna już bezpiecznie zrobić test? Kiedy pregnyl znika z organizmu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ariana1 Re: Po pregnylu kiedy test? 07.03.05, 18:20 Dzięki za odpowiedź. Mam 17 dzień po pregnylu, ale boję się zrobić test.... Wiadomo,zeby się nie rozczarować. Odpowiedz Link Zgłoś
mycha79 Re: Po pregnylu kiedy test? 07.03.05, 19:52 Hej, a ja mam 6ty dzien po pregnylu i czekam jeszcze tydzien. massz jakies objawy?? Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Po pregnylu kiedy test? 07.03.05, 22:03 Żadnych objawów. Moze to dobry objaw Tempka ok. 37, ale tym się nie sugeruję, bo kiedyś miałam nawet wyższą i to jeszcze w dniu negatywnego testu hcg. Żadnych pobolewań. Kompletnie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
etnaa Re: Po pregnylu kiedy test? 08.03.05, 22:19 Witam Was dziewczyny,mam podobny problem,jestem 10 dni po pregnylu,i od kilku dni strasznie bolą mnie piersi,urosły chyba conajmniej o 1 rozmiar,mąż sie cieszy) a ja się zastanawiam,czy to normalny objaw po pregnylu? Też zastanawiam sie kiedy zrobić test ciążowy i czy wynik nie zostanie zaburzony przez pregnyl. W nowym cyklu mam zaczac brać CLO wiec muszę wykluczyć ewentualną ciazę,albo potwierdzić i nie brać CLO) Odpowiedz Link Zgłoś
mycha79 Do etnaa: 09.03.05, 18:18 Przepraszam za wczesnie wcisnęłam enter. Ja jestem ósmy dzień po pregnylu i piersi mi nie rosną, ale mam strasznie bolesne brodawki, nawet prysznic je drażni. Mam przeczucie ze sie udało, ale czekam do poniedziałku. Masz jeszcze jakies objawy?? Odpowiedz Link Zgłoś
etnaa Re: Do mycha79:) 09.03.05, 20:58 Witaj myszko, co do piersi jeszcze,to też najbardziej wrażliwe mam brodawki,które dodatkowo jakby sie powiekszyły,a cycuszki bolą mnie najbardziej z zewnętrznej strony. Dodatkowo czuję sie jakaś taka opuchnięta w podbrzuszu i troszkę mnie pobolewa, czuję jakby jajniki,ale owulację miałam na pewno kilkanaście dni temu,bo potwierdzałam na USG,wiec nie wiem o co chodzi z tym podbrzuszem.... A co do przeczuć u mnie,to jakoś ne bardzo wydaje mi się,żebym zaciążyła Ale pożyjemy,zobaczymy...w tym cyklu sie nie nastawiałam na ciażę. Daj znaka co u Ciebie? Pozdrawiam serdecznie)) P.S. A clo też bierzesz? ile cykli? Czy tylko jesteś na pregnylu? Ja w drugiej fazie biorę duphaston,pierwszy raz wziełam w tym cyklu,w poprzednich brałam luteine doustną. Po luteinie czułam sie dobrze,a teraz ten duphaston i zastanawiam sie,ze moze to objawy uboczne wlaśnie duphastonu???? Odpowiedz Link Zgłoś
mycha79 Re: Do mycha79:) 09.03.05, 21:25 Clo brałam po raz trzeci ale pierwszy raz z pregnylem. Od 16 dc biorę luteine. Piersi nie bola mnie wcale tylko same brodawki, w podbrzuszu ciągnie mnie prawy jajnik. Tempka koło 37 cały czas. Apetyt gigantyczny no i ten metaliczny smak w ustach. Mam nadzieje ze sie udało, szczególnie, że od poczatku cyklu twierdze ze sie uda. Jak to powiedziałam mojej gince to mówiła, że to świetne nastawienie i wcale nic nie zapeszy a może mnie nawet odblokować. Takie objawy mam po raz pierwszy odkąd odstawilam pigułki a bylo to dokladnie rok temu. Ściskam i trzymam kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
etnaa Re: Do mycha79:) 09.03.05, 21:47 To bardzo się cieszę,wyglada na to,ze Twoje objawy to ciażowe objawy)) A kiedy masz zamiar testować? Ilu dniowe masz cykle? Ja mam 30 dniowe,owulację mialam około 17-18 dc,wiec późno,a okres powinnam dostać za 4 dni czyli w niedzielę. Jak nie dostanę to moze zrobie test....chociaz mam uraz do testów(( Odpowiedz Link Zgłoś
etnaa Re: Do mycha79:) 09.03.05, 21:51 Acha,zapomniałam napisać,ze cos bardzo czesto siusiam,ale nie wiem czy to objaw czegoś innego niz faktu,ze nerki bardzo dobrze mi pracują)) No i caly czas pobolewa mnie podbrzusze,ale boję się nakręcać,mam za sobą jedną ciaze biochemiczną,i wtedy przez pierwsze kilkanaście dni po zapłodnieniu miałam staszne objawy ciaży,a najgorszy był taki,ze miałam śpiaczkę i byłam niesamowicie zmęczona od rana do wieczora.... Odpowiedz Link Zgłoś