Dodaj do ulubionych

Po pregnylu kiedy test?

07.03.05, 17:57
Dziewczyny, wiem ,że pregnyl moze dać fałszywie pozytywny wynik testu. Ale
moje pytanie: kiedy mozna już bezpiecznie zrobić test? Kiedy pregnyl znika z
organizmu?
Obserwuj wątek
    • pimpek_sadelko Re: Po pregnylu kiedy test? 07.03.05, 18:04
      12-14 dni po.
      • ariana1 Re: Po pregnylu kiedy test? 07.03.05, 18:20
        Dzięki za odpowiedź. Mam 17 dzień po pregnylu, ale boję się zrobić test....
        Wiadomo,zeby się nie rozczarować.
        • mycha79 Re: Po pregnylu kiedy test? 07.03.05, 19:52
          Hej, a ja mam 6ty dzien po pregnylu i czekam jeszcze tydzien. massz jakies
          objawy??
          • ariana1 Re: Po pregnylu kiedy test? 07.03.05, 22:03
            Żadnych objawów. Moze to dobry objaw smile Tempka ok. 37, ale tym się nie
            sugeruję, bo kiedyś miałam nawet wyższą i to jeszcze w dniu negatywnego testu
            hcg. Żadnych pobolewań. Kompletnie nic.
    • etnaa Re: Po pregnylu kiedy test? 08.03.05, 22:19
      Witam Was dziewczyny,mam podobny problem,jestem 10 dni po pregnylu,i od kilku
      dni strasznie bolą mnie piersi,urosły chyba conajmniej o 1 rozmiar,mąż sie
      cieszysmile) a ja się zastanawiam,czy to normalny objaw po pregnylu?
      Też zastanawiam sie kiedy zrobić test ciążowy i czy wynik nie zostanie
      zaburzony przez pregnyl. W nowym cyklu mam zaczac brać CLO wiec muszę wykluczyć
      ewentualną ciazę,albo potwierdzić i nie brać CLOsmile)
      • mycha79 Do etnaa: 09.03.05, 18:16

• mycha79 Do etnaa: 09.03.05, 18:18
          Przepraszam za wczesnie wcisnęłam enter. Ja jestem ósmy dzień po pregnylu i
          piersi mi nie rosną, ale mam strasznie bolesne brodawki, nawet prysznic je
          drażni. Mam przeczucie ze sie udało, ale czekam do poniedziałku. Masz jeszcze
          jakies objawy??
          • etnaa Re: Do mycha79:) 09.03.05, 20:58
            Witaj myszko,
            co do piersi jeszcze,to też najbardziej wrażliwe mam brodawki,które dodatkowo
            jakby sie powiekszyły,a cycuszki bolą mnie najbardziej z zewnętrznej strony.
            Dodatkowo czuję sie jakaś taka opuchnięta w podbrzuszu i troszkę mnie pobolewa,
            czuję jakby jajniki,ale owulację miałam na pewno kilkanaście dni temu,bo
            potwierdzałam na USG,wiec nie wiem o co chodzi z tym podbrzuszem....

A co do przeczuć u mnie,to jakoś ne bardzo wydaje mi się,żebym zaciążyłasad
            Ale pożyjemy,zobaczymy...w tym cyklu sie nie nastawiałam na ciażę.

Daj znaka co u Ciebie?

Pozdrawiam serdeczniesmile))

P.S. A clo też bierzesz? ile cykli? Czy tylko jesteś na pregnylu?
            Ja w drugiej fazie biorę duphaston,pierwszy raz wziełam w tym cyklu,w
            poprzednich brałam luteine doustną. Po luteinie czułam sie dobrze,a teraz ten
            duphaston i zastanawiam sie,ze moze to objawy uboczne wlaśnie duphastonu????
            • mycha79 Re: Do mycha79:) 09.03.05, 21:25
              Clo brałam po raz trzeci ale pierwszy raz z pregnylem. Od 16 dc biorę luteine.
              Piersi nie bola mnie wcale tylko same brodawki, w podbrzuszu ciągnie mnie prawy
              jajnik. Tempka koło 37 cały czas. Apetyt gigantyczny no i ten metaliczny smak w
              ustach. Mam nadzieje ze sie udało, szczególnie, że od poczatku cyklu twierdze
              ze sie uda. Jak to powiedziałam mojej gince to mówiła, że to świetne
              nastawienie i wcale nic nie zapeszy a może mnie nawet odblokować. Takie objawy
              mam po raz pierwszy odkąd odstawilam pigułki a bylo to dokladnie rok temu.
              Ściskam i trzymam kciuki!!!
              • etnaa Re: Do mycha79:) 09.03.05, 21:47
                To bardzo się cieszę,wyglada na to,ze Twoje objawy to ciażowe objawysmile))
                A kiedy masz zamiar testować? Ilu dniowe masz cykle?
                Ja mam 30 dniowe,owulację mialam około 17-18 dc,wiec późno,a okres powinnam
                dostać za 4 dni czyli w niedzielę. Jak nie dostanę to moze zrobie
                test....chociaz mam uraz do testówsad((
              • etnaa Re: Do mycha79:) 09.03.05, 21:51
                Acha,zapomniałam napisać,ze cos bardzo czesto siusiam,ale nie wiem czy to objaw
                czegoś innego niz faktu,ze nerki bardzo dobrze mi pracująsmile))
                No i caly czas pobolewa mnie podbrzusze,ale boję się nakręcać,mam za sobą jedną
                ciaze biochemiczną,i wtedy przez pierwsze kilkanaście dni po zapłodnieniu
                miałam staszne objawy ciaży,a najgorszy był taki,ze miałam śpiaczkę i byłam
                niesamowicie zmęczona od rana do wieczora....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka