Dodaj do ulubionych

JAKIE SA SPOSOBY POSTĘPOWANIA CZY WROGIM ŚLUZIE

18.03.05, 12:47
CZY MOŻNA TO LECZYĆ, CZY TYLKO ZOSTAJE INSEMINACJA
Obserwuj wątek
    • egoscicka wrogi sluz=>inseminacja(iui) 18.03.05, 13:29
      sa jakies sposoby leczenia, ktore opieraja sie na sterydach i innych hormonach,
      sa to podobno bardzo drogie metody i krotkotrwale. No i co najwazniejsze nie nie
      daja stu procentowych rezultatow.Ja tez mam zdiagnozowany wrogi sluz i do tego
      nie mialam owulacji, juz mam, i jedynym sposobem"leczenia" jest jego ominiecie,
      czyli wykonanie zabiegu inseminacji, dostarczenia nasienia przez cewnik
      bezposrednio do macicy, zabieg ten jest bezbolesny no a u mnie kosztuje 700zl.Na
      forum nazywamy go skrotem iui. Na pewno jestes ciekawa ktory sie udaje i ile ich
      sie robi, wiec wykonuje sie najczesciej 6 iui, przy inseminacji jest wlasciwie
      pewne , jezeli robi to fachowiec i wie co robi , ze zachodzi zaplodnienie (ale
      nie zawsze), najczestszym powodem negatywnych wynikow jest brrak zagniezdzenia
      czyli implantacji zarodka. Jezeli 6 iui nie wyjdzie to znaczy ze problem tkwi
      gdzies glebiej. Najczesciej udaje sie pierwsza lub druga iui.Ale to nei znaczy
      ze musi tak byc. Ja jestem aktualnie po 2 iui, ta bbyla nie stymulowana, bo
      mialam wlasna owulacje i test robie w niedziele mam nadzieje ze sie udala.powodzenia
      • tekla12 Re: wrogi sluz=>inseminacja(iui) 19.03.05, 10:07
        Trzeba zacząć od zdiagnozowania przyczyny wrogości, bo to może być efekt;
        - oceny śluzu w złym momencie
        - stanu zapalnego
        - niskiego poziomu estrogenów
        - reakcji na clo
        - przeciwciał przeciwplemnikowych (ASA) u ciebie (i tego, czy są tylko
        miejscowo w śluzie)
        - ASA u męża
        - ASA u obojga.
        W zależności od przyczyny leczenie (i jego skuteczność)jest zupełnie inne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka