reniferek27 18.03.05, 12:47 CZY MOŻNA TO LECZYĆ, CZY TYLKO ZOSTAJE INSEMINACJA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
egoscicka wrogi sluz=>inseminacja(iui) 18.03.05, 13:29 sa jakies sposoby leczenia, ktore opieraja sie na sterydach i innych hormonach, sa to podobno bardzo drogie metody i krotkotrwale. No i co najwazniejsze nie nie daja stu procentowych rezultatow.Ja tez mam zdiagnozowany wrogi sluz i do tego nie mialam owulacji, juz mam, i jedynym sposobem"leczenia" jest jego ominiecie, czyli wykonanie zabiegu inseminacji, dostarczenia nasienia przez cewnik bezposrednio do macicy, zabieg ten jest bezbolesny no a u mnie kosztuje 700zl.Na forum nazywamy go skrotem iui. Na pewno jestes ciekawa ktory sie udaje i ile ich sie robi, wiec wykonuje sie najczesciej 6 iui, przy inseminacji jest wlasciwie pewne , jezeli robi to fachowiec i wie co robi , ze zachodzi zaplodnienie (ale nie zawsze), najczestszym powodem negatywnych wynikow jest brrak zagniezdzenia czyli implantacji zarodka. Jezeli 6 iui nie wyjdzie to znaczy ze problem tkwi gdzies glebiej. Najczesciej udaje sie pierwsza lub druga iui.Ale to nei znaczy ze musi tak byc. Ja jestem aktualnie po 2 iui, ta bbyla nie stymulowana, bo mialam wlasna owulacje i test robie w niedziele mam nadzieje ze sie udala.powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: wrogi sluz=>inseminacja(iui) 19.03.05, 10:07 Trzeba zacząć od zdiagnozowania przyczyny wrogości, bo to może być efekt; - oceny śluzu w złym momencie - stanu zapalnego - niskiego poziomu estrogenów - reakcji na clo - przeciwciał przeciwplemnikowych (ASA) u ciebie (i tego, czy są tylko miejscowo w śluzie) - ASA u męża - ASA u obojga. W zależności od przyczyny leczenie (i jego skuteczność)jest zupełnie inne. Odpowiedz Link Zgłoś