Dodaj do ulubionych

Niepłodność MĘSKA!!!!!! HEEELP!!!!

30.03.05, 11:16
Proszę o pomoc.
Mam bardzo słabe nasienie. Prawidłowych, ruchliwych 20%!!! Do tej pory jeden
z lekarzy zwodził mnie rok wyciągając kasę, drugi mówi ,że są małe szanse na
poprawienioe jakości leczonego nasienia. Testosteon poniżej wszelkich dolnych
norm. Może ktoś zna jakieś ZIOŁA, które mogły by mi pomóc!!! DziękiBoguu
mojej kochnej żony wszystko jest ok. Błagam, może ktoś nam pomoże. Na Novum i
in vitro nas na razie nie stać!
Dziękję. zb.
Obserwuj wątek
    • meniutka Re: Niepłodność MĘSKA!!!!!! HEEELP!!!! 30.03.05, 11:27
      Mój mąz miał A=20%, B=20%; Lekarz powiedział, że jest ok, ale kupiłam męzowi
      witaminki Salfazin (około 27-30 zł) i polepszyło się!!! Nie zużył nawet
      opakowania (100 tabletek) a już mu się poprawiło.

Do tej pory nam się jednak nie udało zajśc naturalnie!!!

W marcu mamy mieć inseminację. Uwież mi, czasami warto zainwestować...
      My na IUI zbieraliśmy 2 m-ce (koszt 500 zł, bez stymulacji i monitoringu).

Pozdrawiam. Marzena
      • meniutka Re: Niepłodność MĘSKA!!!!!! HEEELP!!!! 30.03.05, 11:28
        Sorry, nie w marcu a w kwietniu mamy mieć IUI uncertain
      • laura771 Re: Niepłodność MĘSKA!!!!!! HEEELP!!!! 30.03.05, 11:36
        Napisz swoje wyniki na forum ekserta na bocianie, doradzi Ci czy warto się
        leczyć i jakieś wskazówki na pewno da. Podaję link:
        www.nasz-bocian.home.pl/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=21&sid=a66ac081d868195b389208d31d17e66c

Mój mąż też ma słabe nasienie, leczył się pół roku, lekarz efektów nie
        obiecywał i nie było, mamy wskazanie do invitro. Na bocianie lekarz też
        stwierdził, że wygląda to u mojego męża na uszkodzenie nabłonka
        plemnikotwórczego a tego nie da się odtworzyć.

Może u Ciebie jakieś efekty będą, ale jeśli na razie nie ma to raczej nie ma
        się czego dobrego spodziewać. Medycyna nie rozwija się w kierunku leczenia
        niepłodności męskiej, bo inwestuje bardziej w rozwój technik zapłodnień
        pozaustrojowych, bo to sie bardziej opłaca.
        Pozdrawiam, nie ma co się martwić, trzeba działać dalej, ja sugeruję jednak
        uskładać pieniądze na inseminacje lub od razu invitro.
    • aniana4 Re: Niepłodność MĘSKA!!!!!! HEEELP!!!! 30.03.05, 12:19
      Moj maz bierze Salfazin, Folik, Mace, L-karnityne, pije ziolka ojca G.Sroki,
      oraz bierze tez ziolka od Chinczyka-irydologa. Poprawa jest, ilosc o 100%,
      ruchliwosc o 5% w stosunku do wyniku wyjsciowego w przeciagu 1,5 m-ca. Niestety
      jak na razie to niczego nie zmienia, bo wyjsciowy wyniki byl tak slaby, ze po
      poprawie i tak kwalifikujemy sie do IVF ICSIsad Ale czekamy wytrwale na dalsza
      poprawesmile Powodzenia!!!
      • katarina011 Re: Niepłodność MĘSKA!!!!!! HEEELP!!!! 30.03.05, 12:29
        Moj maz tez ma problem z nasieniem. Przewertowalam pod tym katem internet,
        przeczytalam roznorodne pisma medyczne i zasiegalam opinii roznych lekarzy.
        Zdecydowana wiekszosc jest za wspomaganym rozrodem (IUI, in vitro), bo co
        prawda wyniki mozna poprawic, ale nie gwarantuje to jeszcze ciazy (zreszta
        poczytaj odpowiedzi od lekarzy z Bialegostoku na Bocianie)
      • zbys5 Re: Niepłodność MĘSKA!!!!!! HEEELP!!!! 30.03.05, 12:35
        Dziekuję Wszystkim za zyczliwość i odpowiedż!
        Proszę wszystkich przestrzec przed oszustem! lekarz - endokrynolog, gnekolog -
        z Gdańsa ROGZA!pracuje w szpitalu Klinicznym.Za jeden cykl - inseminację -
        bierze 1.000 PLN, gdzie inni za to samo biorą 450 PLN. Podczas leczenia zmierza
        do przekierowania pacjentów na swoją prywatną praktykę lekarską, podając RÓŻNE
        trdności związane z leczeniem w szpitalu.
        Dziękuję za wskazówki odnośnie leczenia. Sprawdzę wszystkie i a bocianie jestem
        już zalogowany!
        Powodznia Dziwczyny!
        • invicta1 Re: Niepłodność MĘSKA!!!!!! HEEELP!!!! 30.03.05, 12:37
          o Boże a Pietrek miał iść do niego!
          • zbys5 Re: Niepłodność MĘSKA!!!!!! HEEELP!!!! 30.03.05, 12:50
            Polecam dr Kieszkowski w szpitalu w PCK w Redłowie w Gdyni.
            Nie oszukje, nie owija w "bawełnę". Przymuje normalnie na książeczkę Rumowską.
            Rogozę z Gdańska omijać jak ogień! Straciłem 1,5 roku w poradni
            andrologicznej, przyszpitalnej,zeby trafić na jego prwatną praktykę lekarską,
            dowiedzieć się o 3-ch zabegach inseminacyjnych po 1.000 PLN i 60%-towej
            suteczności tegż zabiegu! Takich bzdur nwet w TINIE nie piszą!
            Powodzenia.
            • invicta1 Re: Niepłodność MĘSKA!!!!!! HEEELP!!!! 30.03.05, 12:51
              dzięki za informacje-do Piotrka napisałam maila
            • laura771 Re: Niepłodność MĘSKA!!!!!! HEEELP!!!! 30.03.05, 12:58
              My też byliśmy klientami tej przychodni przyszpitalnej na Klinicznej w Gdańsku,
              mąż chodził do dr. Gościniaka, nie mydlił mu oczy i po pół roku leczenia
              powiedział, że nie ma dalsze leczenie wiekszego sensu. A ja chodziłam do dr.
              Raszczyka - na początku byłam zadowolona, ale potem przejrzałam na oczy-ociągał
              się ze zrobieniem iseminacji, też ściemnia, że USG nie można zrobić w szpitalu
              i wyciąga kase w Swissmedzie. Ogólnie leczenie w tamtej przychodni to jakaś
              paranoja. Od trzech cykli jesteśmy w Invikcie i już mamy za sobą inseminację
              (nieudaną), ale coś się ruszyło, nikt nie mydli oczu, kobieta jest pod stałą
              obserwacją, bo monitoring być musi.
              A o dr Rogozie też słyszałam same złe rzeczy, mam nadzieję, że dużo osób
              przeczyta ten wątek i otworzą im się oczy.
              I mam nadzieję, że Pietrek z forum też nie zmarnuje tam czasu i nerwów.
            • haniunia Re: Niepłodność MĘSKA!!!!!! HEEELP!!!! 30.03.05, 19:16

Zbyszku spróbuj Mace i korzeń żenszenia- najwieksza jego zawartość jest w
              preparacie VITATON. Będzie dobrze. Ja też sie kulam z różnymi niedomogami w moim
              organizmie ale bezskutecznie- niestety obecna cywilizacja nas niszcy
              pozdrówka,
    • magdajk Re: Niepłodność MĘSKA!!!!!! HEEELP!!!! 30.03.05, 19:28
      Cześć.
      Mój mąż łyka jeszcze androwit są to witaminy specjalnie dla mężczyzn. Z tego co
      wiem to poprawy można spodziewać się po ok. 3 miesiącach, bo tyle trwa proces
      dojrzewania plemników. Polecam też macę. Nie piszesz ile jest plemników w 1 ml
      i czy jest to ruch postępowy czy w miejscu, może nie jest tak źle.
      Serdeczne pozdrowienia i nie traćcie nadziei.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka