invicta1 12.04.05, 09:21 bo ja tak i to jakoś wieczorami, nie zawsze dobrze to się kończy, podejrzewam , ze winny metformax, ale wyrzuciłam ulotke i nie pamietam czy to mozliwy skutek uboczny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madzia301 Re: macie nudności po metformaxie? 12.04.05, 10:55 A ile bierzesz tego metformaxu? Mnie mdliło przy 2 tabletkach, więc biorę tylko 1 i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: macie nudności po metformaxie? 12.04.05, 10:57 no właśnie biorę 2x1-nawet, przepraszam za szczegóły, ale zdazyło mi się wymiotować Odpowiedz Link Zgłoś
paula08 Re: macie nudności po metformaxie? 12.04.05, 11:11 To zupelnie normalna reakcja na ten lek, niestety Moja ginka ostrzegala mnie, ze tak moze byc, teraz juz organizm sie przyzwyczail, ale pierwszy tydzien byl koszmarny... Ja tez biore 2x1. Mowila, ze wiekszosc jej pacjentek ciezko toleruje Metformax, ale wiele PCOwek po nim zaciaza)) wiec warto sie pomeczyc!!!)) Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
madzia301 Re: macie nudności po metformaxie? 12.04.05, 11:21 A jak go bierzecie? O stałych porach, czy wszystko jedno kiedy byle po głównych posiłkach? Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: macie nudności po metformaxie? 12.04.05, 11:23 ja dosniadania i "kolacji", a raczej obiadu, ale godzin nie pilnuje-i biore w trakcie-tak pod koniec posilku, nie po Odpowiedz Link Zgłoś
madzia301 Re: macie nudności po metformaxie? 12.04.05, 11:26 Spóbuję dzisiaj wziąć dwie. Wczoraj gin. powiedziała mi, że metformax naprawdę świetnie działa w PCO. Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: macie nudności po metformaxie? 12.04.05, 11:29 no mam nadzieje, teraz bedzie moja 3 stymulacja, ja mam owu po clo, ale nie zaszlam, wiec moze metformax pomoze, chociaz wydebilam go bardziej na tycie, niz gin sama mi dala na to pcos Odpowiedz Link Zgłoś
paula08 Re: macie nudności po metformaxie? 12.04.05, 11:41 Ja go biore o roznych porach, byleby w trakcie wiekszego posilku rano i wieczorem/po poludniu w zaleznosci od tego czy planuje zjesc wiekszy obiad czy kolacje Moja ginka jest fanka tego leku)) U mnie owu jest, Metformax ma uswietnic jakosc jajeczka A schudnac tez bym troszeczke mogla, zwlaszcza, ze idzie lato) Ale podobno sam Metformax nie wystarczy potrzebna jest jeszcze dieta z mala iloscia weglowodanow. Stosujecie ja??? ja mam spore trudnosci, nie moge zrezygnowac z chleba Czy mozna jesc przynajmniej ciemne pieczywo??? i ile powinno sie przyjmowac tych weglowodanow? czy to sie jakos przelicza w stosunku do masy ciala? Wiecie cos na ten temat??? Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justynek13 N-acetylocysteina 12.04.05, 13:28 ktos slyszal o tym leku? na pco? dziewczyna kilka watkow nizej zapodala temat ale sie nie rozhulal jakos Odpowiedz Link Zgłoś
cetka Re: macie nudności po metformaxie? 12.04.05, 18:03 ja biore 2 x 1 tabl. na poczatku mulilo, ale teraz spoko, nic nie czuje Odpowiedz Link Zgłoś