12.04.05, 14:35
Witam! Jestem tu nowa i chciałabym się poradzić. Od roku staramy się z mężem
o dzidziusia, ale jak do tej pory nic. Mój ginekolog stwierdził u mnie polipa
i skierował mnie na histeroskopię. Trochę się boję tego zabiegu, ale chyba
nie mam innego wyjśćia jeśli chcę zajść w ciążę. Może odpisze mi ktoś, kto
miał podobny problem.
Obserwuj wątek
    • piegoosek Re: Polip 12.04.05, 17:20
      nic sie nie boj tylko pedz na histero! zabieg nie jest ani bolesny, ani
      niebezpieczny smile ja mialam juz dwa razy! nie wiem jak to jest z polipem, ale
      slyszalam, ze pozniej moze troszke bolec! ale od czego sa srodki
      przeciwbolowe wink
      a, zabieg robi sie pod narkoza, spisz sobie jak suselek wiec nic nie czujesz,
      pozniej jestes nieco skolowana... jak to po narkozie i troszke boli jak na
      porzadna @!
      przed zabiegiem zrob sobie koniecznie bakteriologie!
      powodzenia!
      • eszforcik Re: Polip 12.04.05, 22:17
        Dzięki za dobre słowo smile Czy na tą bakteriologię, to nie powinien lekarz dać
        jakiegoś skierowania? Skąd mam wiedzieć co zrobić?? Mój ginekolog nic mi na ten
        temat nie wspominał sad
        • iceia Re: Polip 13.04.05, 12:26
          Witaj, ja mialam malego polipa i mialam histeroskopie w sw zofii, trodno
          powiedziec czy przeszkadza w zajsciu w ciaze ale napewno moze utrudnia w
          zagniezdzeniu sie, zaley gdzie u ciebie sie znajduje i jak duzy jest, usuniecie
          robione mialam w narkozie pol godzinnej, bylam w szpitalu od wieczora do
          poludnia nastepnego dnia, nic mnie nie bolalo nawet po, tylko lekkie
          krwawienia. Mysle ze lepiej usunac by odchaczyc potencjalna przyczyne braku
          ciazy. Pozdro
          • eszforcik Re: Polip 13.04.05, 12:43
            Dzięki za odpowiedź. Trochę mnie uspokoiłaś smile Pozdrawiam
    • aankaa1 Re: Polip 13.04.05, 19:11
      Ja miałam polipa w macicy, został usunięty w histeroskopii. Do szpitala
      przyszłam o 10.00, o 12.00 miałam zabieg - pół godziny. Trochę byłam skołowana
      po obudzeniu godzina-dwie, wieczorem wcinałam swoje kanapki, wyszłam następnego
      dnia przed 10.00. Nawet lewatywa nie jest potrzebna, ale nie możesz niczego
      jeść ani pić od rana. W niektórych szpitalach trwa to dłużej, zgłaszasz się
      wieczorem poprzedniego dnia i puszczają cię po kolejnych dwóch. Ja po
      histeroskopii miałam też łyżeczkowanie i musiałam odczekać z próbami zajścia
      jeden pełen okres. Co do tego czy polip przeszkadza w zajściu czy nie zdań jest
      pewnie tyle ilu jest lekarzy. Jeden twierdzi, że nie dojdzie do zapłodnienia,
      inny że dojdzie ale tkanka macicy nie jest jednorodna i poronię i żeby nawet w
      ogóle nie próbować, z kolei inny: czemu nie? A zaliczyłam ich trochę bo każdy
      widział w swoim usg co innego i jest to trochę przerażające, ci sami lekarze
      robią usg w ciąży, naprawdę jakość ich sprzętu i umiejętności są bardzo różne.
      Nic się nie bój.
      • eszforcik Re: Polip 13.04.05, 21:46
        Stokrotne dzięki za odpowiedź. Ja też nie poprzestałam na jednym ginekologu i
        ten drugi kazał mi się powstrzymać z histero i zrobić badania hormonów i
        nasienia. Teraz czeka mnie wizyta i zobaczymy co stwierdzi po obejrzeniu
        badań wink Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka