Dodaj do ulubionych

CZY TO MOŻLIWE.....????

13.04.05, 08:54
Dziewczyny - chyba juz wariuję. Mimo że lekarze nie dają nam szans większych
niż 5% to ja cały czas doszukuję się objawów.
Dzić 20 d.c. (cykle 26 dni) więc za wcześnie robić test.
Od kilku dni mam opuchnięte piersi jak nigdy dotąd - takie okrąglutkie,
jakbym w środku miała torebeczki siliconu. Nie są nadmiernie powiększone,
ale takie pełne w środku. Nie bolą mnie jednak ani piersi ani sutki.

Ponadto pojawiła mi się kreska od pępka w dół przez całe podbrzusze. Moja
koleżanka twierdzi że w jej przypadku 2 razy taka kreska była pierwszym
widocznym objawem ciąży.

Nie mam innych objawów , n.p. mdłości, nadmierna senność, apetyt to ja zawsze
mam za dwóch.
Czy takie objawy moga być objawami ciążowymi ? Jak nie to co ? Czyba za
wczenie na test ?

Prosze napiszcie co sądzicie.
s
Obserwuj wątek
    • luna333 Re: CZY TO MOŻLIWE.....???? 13.04.05, 09:16
      co do opuchnięcia piersi - to objaw względny bo czasami mi piersi przed @
      puchły i bolały a czasami wogóle nic - są dziewczyny którym w ciąży piersi się
      powiększyły a nic je nie bolało - są dziewczyny u których zaczęły boleć sutki,
      mnie nie bolały i nie bolą sutki. Co do kreski na brzuchu -mimo że jestem w
      6mcu żadnej kreski nie mam -więc ciężko co kolwiek powiedzieć - każda ciąża
      objawia się inaczej a często wogóle się nie objawia smile u mnie nie było żadnych
      mdłości i innych cudów ciążowych a senność przyszła około 8-10tc, dodam że nie
      miałam zmian apetytu, wrażliwości na zapachy, zmiany smaku i częstych wizyt w
      toalecie -czyli ogólnie zero objawów i co?
      czyli na dwoje babka wróżyła - na test raczej za wcześnie -poczekaj do terminu
      @ i życzę Ci żebyś jednak ujrzała 2 kreseczki z objawami czy bez smile
      pozdrawiam
    • pimpek_sadelko Re: CZY TO MOŻLIWE.....???? 13.04.05, 09:28
      kreska moze sie pojawic na brzuchu ale w mojej ksiazce o przebiegu ciazy,
      porodu i pologu lekarz pisze, ze ok 4-5 miesiaca albo i pozniej. wiele kobiet w
      ogole jej nie ma. mi sie nie pokazala. co do piersi: zapewne po iui dostalas
      progesteron, on moze sprawiac, ze czujemy sie ciazowo nawet jak ciazy nie ma.
      nie mowie, ze nie jestes w ciazy, bardzo chce zeby to byla prawda, ale naprawde
      szukanie na sile objawow nic nie daje. jak kobieta chce poczuc sie ciazowo to
      sie poczuje. poczytaj inne fora, najlepsza pod tym wzgledem jest "ciaza", gdzie
      dziewczyny juz w 17 dc testuja, bo od momentu zblizenia czuja mdlosci, wstret
      do kawy i urosly im piersi. spokojnie z objawami, juz niedlugo test i naprawde
      z calego serducha zycze dwoch kresek i spokojnej ciazy, ale teraz trzymaj
      wszystko na wodzy, bo po duzych nadziejach duze rozaczarowanie, a musisz byc
      silna bo nie wiadomo kiedy ta ciaza przyjdzie. trzeba miec sily w psychice na
      starania i na ciaze, nie spalaj sie w jednym cyklu.
      • sandra123 Re: CZY TO MOŻLIWE.....???? 13.04.05, 09:51
        Pimpeczku kochany - dziękuję za Twoje jak zwykle ciepłe słowa.
        Tym razem miałam cykl naturalny - zreszta od grudnia mam cykle naturalne więc
        nie było ani stymulacji do IUI ani pregnylu.
        S
        • pimpek_sadelko Re: CZY TO MOŻLIWE.....???? 13.04.05, 09:54
          to gratuluje dobrych cykli! wiem, ze czekanie po staraniach jest najbardziej
          meczace i dolujace i czlowiek dalby sie posiekac za to, zeby juz wiedziec. ale
          nie ma latwo, swoje odczekac trzeba. trzymam mocno kciuki, jesli cykl byl
          naturalny to lekarz plecie bzdury o 5% szans, w naturalnym cyklu masz 23% szans
          na ciaze.
    • sandra123 Re: CZY TO MOŻLIWE.....???? 13.04.05, 10:10
      Pimpek - te 5% to w naszym przypadku ze względu na nasienie mojego męża.
      Nędza - mało i zero w ruchu szybkim. Ja istotnie mam cykle regularne i mam
      owulację i pękające pęcherzyki - jestem pewnie szczęściarą pod tym względem,
      choć jakoś tego nie czuję.
      Jescze ten tydzień wytrzymam bez testu.
      s
      • agsc77 Re: CZY TO MOŻLIWE.....???? 13.04.05, 11:36
        Sandra, napisze ci cos na pocieszenie
        mojej znajomej i jej mezowi lekarze w lodzi dawali 5% szans ze wzgledu na slabe
        chłopaki. Kazali mezowi rzucic palenie, dostał na poczatek salfazin i wit A+E.
        teraz dziewczyna jest ok 6 tyg ciazy, tak wiec uszy do gory bedzie dobrze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka