Dodaj do ulubionych

Do dziewczyn z jednym jajowodem

18.05.05, 10:03
czy wiecie o tym, ze z jajnika bez jajowodu tez mozna zajsc w ciaze???
mozliwe, ze ten drugi, zdrowy jajowod "siegnie" po jajeczko. moze to rzeczy
oczywiste, ale wczoraj sie o tym dowiedzialam od profesora, znanej uczelni w
niemczech i przyznam, ze dla mnie to prawda objawiona. nie wiedzialam o tym..
Obserwuj wątek
    • invicta1 Re: Do dziewczyn z jednym jajowodem 18.05.05, 10:08
      surprised
      też jestem w szoku
      • thintalle_lalaith Re: Do dziewczyn z jednym jajowodem 18.05.05, 10:13
        pytalam kilka razy, bo nie wierzylam. on mowi, ze to po prostu CHEMIA!!
        • invicta1 Re: Do dziewczyn z jednym jajowodem 18.05.05, 10:16
          oby miał rację!(osobiscie mam dwa, ale to mogłoby tłumaczyć te cudowne ciąże
          przy kłopotach z jajowodami-czyli jest zawsze szansa)
          • thintalle_lalaith Re: Do dziewczyn z jednym jajowodem 18.05.05, 10:20
            rozmawialam z nim na temat bezsensownosci inseminacji w moim przypadku (dla
            przypomnienia: mam jeden jajowod a maz slabe nasienie). spytalam co bedzie gdy
            co miesiac bede stymulowana do inseminacji, a jajnik prawy bedzie wytwarzal
            dominujace jajeczka- przeciez to stracone cykle! i wtedy on mi to powiedzial,
            ze przeciez ten lewy jajowod moze siegnac po jajeczko. i to nie zadne bajki,
            ale czysta chemia wlasnie...

profesor ten zajmuje sie zaburzeniami endokrynologicznymi...

nie jest to "nagminne", ale mozliwe!! a wiec zawsze trzeba miec nadzieje!! smile))
        • pimpek_sadelko Re: Do dziewczyn z jednym jajowodem 18.05.05, 10:31
          thintalle_lalaith napisała:

> pytalam kilka razy, bo nie wierzylam. on mowi, ze to po prostu CHEMIA!!
          >

mam nadzieje ze wie co mowi, to bardzo duzo by znaczylo.
          tylko ja jestem sceptycznie do niemieckich ginow nastawiona po przeczytaniu
          postu polki z niemiec, ktorej na poronienia ( 2) lekarz przepisal witamine c i
          powiedzial, ze jak zaciazy to ma unikac seksu bo od spermy sie roni:/,
          sprawdz te sensacyjne informacje w dobrym zrodle i mam nadzieje, ze to prawda!
          • thintalle_lalaith Re: Do dziewczyn z jednym jajowodem 18.05.05, 10:34
            w niemczech jest duzo ginowwink)
            a jeden mi nawet zycie uratowal. poszperam w sieci, bo tez nie daje mi to
            spokoju.
    • thintalle_lalaith znalazlam! nawet opowiesci dziewczyn, ktore zaszly 18.05.05, 10:42
      nie tylko z jednym jajowodem, ale i jednym jajnikiem po drugiej stronie!!!!!
    • donata72 Re: Do dziewczyn z jednym jajowodem 18.05.05, 11:04
      witam ja wlsnie sie wczoraj dowiedzialam ze muj lewy jajowod jest zapchany na
      amen wiec tez mam nadzieje ze ten 2 wciagnie moje jajeczko tak mowil moj gin ze
      szansa jest 50%czas pokarze a tymczasem bierzmy sie do roboty
      • thintalle_lalaith Re: Do dziewczyn z jednym jajowodem 18.05.05, 11:13
        czyli twoj gin tez ci o tym mowil?????
        • donata72 Re: Do dziewczyn z jednym jajowodem 18.05.05, 11:16
          no cos tam mowil glupi niejest przeciez to nawet logiczne jest jakby tak
          pomyslec jajowod wylapuje jajeczko nic sie niemartw damy rade wciagnac jednym
          musimy w to wierzyc pozdrawiam
    • karola27 Re: Do dziewczyn z jednym jajowodem 18.05.05, 11:36
      To i ja sie dołączam do klubu ! Mam też jedna parę przydatków, jestem 3
      tygodnie po laparo i odebrałam wyniki i podejrzenie endometriozy u mnie zostało
      wyeliminowane! I z tego powodu się cieszę. Też mi gin a nawet 2 ginow (bo
      jednemu wierze nie na 100%) powiedzialo to samo - ze z 1 tez jest szansa.
      Zastanawiam sie tylko nad taka opcją : (to jest moje gdybanie bo z hormonami
      nie mialam do czynienia) ze jesli sa leki hormonalne na wystymulowanie jajeczek
      to TEORETYCZNIE po ich stosowaniu powinno byc wiecej pęcherzyków i wtedy z 1
      kompletem przydatków jest zwiększa szansa ze się uda. Z drugiej strony myśle
      sobie , że skoro moje hormony są ok to po co pakować w siebe leki hormonalne
      gdyz mogą one mi zaburzyc moje poziomy hormonow. Napiszcie proszę co o tym
      myślicie, a może mądre koleżanki wyjaśnią moje gdybanie- napisałam że sie na
      tym nie znam wiec proszę nie krytykujcie mnie za to ! Dzieki Pozdrawiam Karolina
      • donata72 Re: Do dziewczyn z jednym jajowodem 18.05.05, 11:46
        ja tez mialam podejrzenie endometriozy i sie okazalo ze to nie to poproetu
        zapchany ja mam dwa jajniki i zostaly one ponaklowane zeby dawaly wiecej
        pecherzykow a i jetem tez 3 tyg po laparoskopi
    • domelos Re: Do dziewczyn z jednym jajowodem 18.05.05, 15:11
      Udaje się.Jajowód po prawej stronie,a z lewego jajnika wyszło jajeczko-efekt to 6-miesięczna córeczka.
      • thintalle_lalaith Re: Do dziewczyn z jednym jajowodem 18.05.05, 15:12
        domelos napisał:

> Udaje się.Jajowód po prawej stronie,a z lewego jajnika wyszło jajeczko-efekt
        to
        > 6-miesięczna córeczka.

smile))))) gratulacjesmile)))))))))

a ja sie o tym dowiaduje tak pozno!!! smile))))))
        • judyta10 Re: Do dziewczyn z jednym jajowodem 18.05.05, 15:22
          Ja tez od tygodnia nie mam lewego jajowodu i tez jusz dawno słyszałam ,ze jest
          możliwe aby z lewego jajnika była ciaża a lekarz to potwierdził.
          • thintalle_lalaith judyta.... 18.05.05, 15:31
            judyta10 napisała:

> Ja tez od tygodnia nie mam lewego jajowodu i tez jusz dawno słyszałam ,ze
            jest
            > możliwe aby z lewego jajnika była ciaża a lekarz to potwierdził.

przeczytalam twoj post. przezylam dokladnie to samo. sciskam cie mocno, bo wiem
            co czujesz....
    • karola27 Re: Do dziewczyn z jednym jajowodem 18.05.05, 15:43
      Dzięki Wam za TE SŁOWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Teraz jeszcze bardziej wierzę
      że sie uda Pozdrawiam cieplutko
    • donata72 Re: Do dziewczyn z jednym jajowodem 18.05.05, 17:49
      no to ja jeszcze napisze bo mnie to meczy ja ten jeden jajowod co jest niby ok
      mialam udrezniany bo byl posklejany i lekarz powiedzial ze jest juz ok ale
      niema 100%pewnosci ale mam nadzieje ze sie dosc udroznil zeby wessac jajeczko!!!
      powiedzcie ze tak!!!
    • karola27 Re: Do dziewczyn z jednym jajowodem 18.05.05, 18:24
      Donatko! choc to trudne do uwierzenia ale moj tez sie "przetkal" po hsg a po
      laparo gin powiedzial ze faktycznie jest "przepchany" i drozny a buly na nim
      jakies drobne zrosty. Ja wierze w moc tego drugiego jajowodu, ktory mi sie
      ostał.Jest jeden ale poradzi sobie... zawsze to jeden a nie zaden- tym mnie
      pociesza moj M Pozdrawiam Cie
      • donata72 Re: Do dziewczyn z jednym jajowodem 18.05.05, 18:29
        Karolcia uda nam sie ja probowac bede teraz naturalnie jak nie wyjdzie to za
        jakie 3 miesiace ze 3 iui a jak nie....niema zadnego nie uda sie czego Tobie i
        sobie i nam wszystkim zycze
    • karola27 Re: Do dziewczyn z jednym jajowodem 18.05.05, 19:28
      Karolciu...juz do mnie tak nikt dawno nie mówił... smile Ja czekam na @ po tej
      lapro cos mi sie spoznia... @ przyjdz do mnie bo kolejny cykl to nowe
      starania , nawet z 1 droznym jajowodem. O IUI nie mysle, musze troche
      psychisznie od tego odpoczac, zajac sie sprawami zawodowymi, ktore zaniedbalam
      nieco ostatnio. Pozdrawiam i zycze szybkiego zafasolkowania wszystkim
      dziewczynom. Karolina
    • donata72 Re: Do dziewczyn z jednym jajowodem 18.05.05, 19:56
      a ja laparoskopie mialam w piatek a w poniedzialek juz dostalam @ a byl to moj
      21dc i lecialo ze mnie z 7 dni co wczesniej sie niezdarzalo wiec moze sie
      niezle oczyscilam i jajniki inaczej zaczely pracowac ja juz w tym cylku nie
      proznowalam hi hi
    • karola27 Re: Do dziewczyn z jednym jajowodem 18.05.05, 20:08
      Ja musiałam próżnować.. niestety. mój M w rozjazdach. Ale jak tylko @ przyjdzie
      i sobie pójdzie to.....
    • fiona1978 Re: Do dziewczyn z jednym jajowodem 19.05.05, 01:53
      Nawet nie wiesz jak mnie ucieszyłaś tym!
      Ja też mam jeden jajowód tylko ale już mi to nie będzie tak doskwierać smile))
      Ta chemia to cud! Dzięki serdeczne i pozdrawiamsmile))
    • lidek0 Re: Do dziewczyn z jednym jajowodem 19.05.05, 07:19
      Już dawno o tym słyszałam od zwykłago gina.
      • aga2811 Re: Do dziewczyn z jednym jajowodem 19.05.05, 07:27
        Ja też słyszałam od gina jakiś rok temu czyli zaraz po tym jak usunęli mi
        jajowód. To bardzo pocieszające, jeżeli oczywiscie ma się do czego odwracać, u
        mnie niestety nie ma, prawy jajnik zamiast komórek wytwarza piękne, dorodne
        torbiele co miesiąc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka