Dodaj do ulubionych

;( dół mam wielki

10.06.05, 09:32
nie cierpie lekarzy. no... moze nie wszystkich ale większości jednak nie
cierpię. tak sie cieszyłam wykonanym badaniem HSG, lekarz ma doktorat to
chyba wie co robi? no nie? okazało się, że jednak nie wie... zafundował mi
wielką huśtawkę a tak naptrawde wiem dzisiaj ze nie powiedział prawdy. nie
zrobił ządnego opisu, tylko, że jejowody drożne (a w swojej prywatnej
przychodni proponował mi laparoskpie wciąż uparcie twierdząc, ze wsyztsko
jest ok!!). w klinice zabrali zdjęcia i okazło się, ze po pierwsze źle
technicznie wykonał badanie!!!!! a po drugie cały jeden jajowód jest
niedrożny. moje nadzieje na powodzenie IUI maleją z każdą chwilą. to wszystko
nie ma sensu. kiedy spotkam lekarza, który mi naprawde pomoże? no kiedy?
wiem, ze w klinice się starają, ale ja już nie mam siły... nie wierzę..
Obserwuj wątek
    • iwa303 Re: ;( dół mam wielki 10.06.05, 10:18
      Nie zamartwiaj się, bo teraz to Ci raczej szkodzi niż pomaga. Niestety walczymy
      z problemem, który wymaga od lekarzy nie tylko fachowości ale i dobrego
      podejścia do kobiet, które chcą mieć dziecko, a coś jest nie tak. Ja też
      wielokrotnie byłam wściekła, płakałam, ale trzeba walczyć dalej. Jestem zdania,
      że powinnyśmy szukać pomocy u specjalistów od niepłodności, robić badania w
      jednym miejscu itd. Masz diagnozę, jeden jajowód niedrożny, więc cos się
      rozjaśnia.
      Nie martw sie proszę i bądź dobrej myśli! Wszystko będzie dobrze!
      • bestiaaa Re: ;( dół mam wielki 10.06.05, 10:32
        Naka,dokładnie tak samo myślę.Od każdego zawodu oczekuje się perfekcjonizmu.Tym
        bardziej od ludzi,którzy są bezpośrednio związani z człowiekiem.Niestety,lekarze
        byli i chyba będą ludżmi bez skrupułów.Dla nich ważne są zarobione pieniądze,a
        nie tragedia ludzka.Nie mówię,że wśród takich pseudo lekarzy nie znajdzie się
        tych prawdziwych.Ale niestety jest ich bardzo mało...
    • karola27 Re: ;( dół mam wielki 10.06.05, 10:35
      Naka1:
      moze to nie będzie dla ciebie zadne pocieszenie ale moj gin tez ma doktorat i
      co - po ujemnym pct proponowal od razu IVF (bez zrobienia hsg i przeciwcial
      przeciwplemnikowych) a po HSG o które walczyłam okazało sie ze 1 jajnik i 1
      jajowód został usuniety. Obecnie mam monitoring i usłyszalam ze na usg mam
      przyjsc w 14 i 21dc zeby podgladac pęcherzyki (moje cykle sa 28-30dni) I tak
      naprawde gdyby nie forum i wiedza wszystkich dziewczyn to moze uwierzylabym
      temu ginowi w kazdej kwestii. Wiem co myslicie"zmien gina" ale z tym to nie tak
      prosto- po kolei domagam sie badan i calej diagnostyki i będe walczyc o swoje.
      A ty naka głowa do góry-po zalamaniu przychodza dobre dni, dni nadziei. Jajowod
      da sie udrożnic dzieki laparoskopii.A moze napisz skad jestes a na pewno ktoras
      z dziewczyn poleci Ci dobrego gina Powodzenia!!!
      • naka1 Re: ;( dół mam wielki 10.06.05, 10:45
        teraz leczę siew Invimedzie w Warszawie, do którego mam jakieś 300 km. i tam
        mam nadal pełne zaufanie bo widze ze to profesdjonalisci, ale badań niektórych
        nie wykonują np. HSG. oczywiście proponucją swoje osrodki ale...musze dojechać
        na badanie 300 km i jest strasznie drogie - jak to w stolicy - wynosi 800 zł.
        poszukałam więc bardziej na miejscu. okazało się, ze można je zrobić w moim
        mieście. lekarz ponoić bardzo fachowy i co? tak mnie potraktował. wiesz
        najbardziej oburza mnie fakt, ze wiedział, czuł że nie jest najlepiej coś tam
        mówił, coś tam opowiadał: "że może ewnetualnie jakby... ale raczej nie.. ale
        jakby coś" i to wszystko co się dowiedziałam. dobrze ze wzięłam to do Invimedu.
        tam lekarz tylko raz spojrzał i od razu było jasne. ale jeszcze chciał się
        upewnić co do faktu... martwię się... mnartwię się po prostu.
    • cetka Re: ;( dół mam wielki 10.06.05, 21:18
      naka - zloz na tego czlowieka skarge! podlosc ludzka nie zna granicsad((
      • kinia.zak Re: ;( dół mam wielki 11.06.05, 13:55
        popieram Cetke!!
        Koniecznie go zaskarż! Chciał kase wyciągnać od Ciebie!! Niedaj się takiemu
        gnojkowi!!! Nasze zdrowie to nie towar na sprzedaż, a zawód lekarza to nie
        sprzedawca! Mają leczyć, dbać i chronić nasze zdrowie!!
        Niemartw się skorzystaj z innej porady, a napewno będzie dobrze!
    • jagoda39 naka, a skąd Ty jesteś? 10.06.05, 22:57
      Dopiero teraz czytam twoja historię, przepraszam, że dopiero teraz, mogłam
      zapytac na priv.Może moge Ci polecic mojego gina, on robi HSG za 250.szczegóły
      podam Ci na priva, jeśli tylko zechcesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka