evita76 23.06.05, 20:28 Czy wiecie które jest najlepsze i specjalizuje sie w leczeniu niepłodności, i jakie są szane dostać się tam bezpłatnie to jest ze skierowania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dawida_24 Re: Sanatorium 23.06.05, 20:57 słyszałam, że takie sanatorium jest w Krynicy Zdroju Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: Sanatorium 23.06.05, 23:07 Połczyn Zdrój, podobno pary które tam przebywały są rodzicami ps. moja koleżanka tam była i ma 3-kę dzieci, lekarze nie dawali jej szans na ciążę ******** to już 43 cykl starań ale już latem będę w ciąży ) www2.fertilityfriend.com/home/samanta Odpowiedz Link Zgłoś
ela333 Re: Sanatorium 24.06.05, 20:39 ale to znaczy w jaki sposób leczą w sanatorium nieplodność? I czy trezba tam jechać z mężem? To nie lepiej na wczasy? Napiszcie coś o taki sanatorium, może się zdecyduję w swej rozpaczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
lomre Re: Sanatorium 27.06.05, 22:45 Podrzucam wątek. Też słyszałam o skuteczniości sanatorium, ale do końca nie wiem jak to przebiega. Odpowiedz Link Zgłoś
jasko_mama Re: Sanatorium 28.06.05, 22:44 Ja byłam właśnie w Połczynie i to rzeczywiście najlepsze z tradycjami leczenia niepłodności. Trafiłam tam po operacji na endometriozę, w trakcie hormonów - sztucznej menopauzy. Nie wiem czy to pomogło, ale w pierwszym cyklu po odstawieniu hormonów zaszłam. Wczesniej 3,5 roku starań - fakt z endo, ale jednak. Wierzę, że sanatorium pomogło, napewno nikomu nie zaszkodzi, a super działa na psyche. Jedzie sie samej, albo z facetem (teraz można, bo kiedys to było tylko żeńskie sanatorium!). Ja byłam na skierowanie z NFZ, po leczeniu operacyjnym. Zabiegi są świetne, chociaż troszkę dziwne... Np. zakładają do pochwy tampony z borowiny (takie czarne błotko) i tak sie leży 20min pod kocykiem, albo dla lepszej skuteczności z borowinką jeszcze na brzuszku, potem wszystko wypłukują i jest ok. Do tego polecam kapiele solankowe, perełki wodne, bicze - naprawde świetny relaks!!! pozdrawiam Basia mama córeczki, prawie dwuletniej panienki Odpowiedz Link Zgłoś
marta126 Re: Sanatorium 07.07.05, 22:00 Też słyszałam dużo pozytywnego o Połczynie Zdroju - osoby które tam były są mamami Jestem bardzo zainteresowana szczegółami, jak to załatwić i jak dlugo się czeka i czy można tam pojechać samemu bez skierowania Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marta126 Re: Sanatorium 07.07.05, 22:20 W połczynie Zdroju w jedznym z podzakładów są następujące profile lecznicze Profile Lecznicze: choroby ginekologiczne i niepłodność, osteoporoza, rehabilitacja narządu ruchu www.uzdrowisko-polczyn.pl/podhale_zabiegi.html Co o tym myślicie - może warto sprobować???? Odpowiedz Link Zgłoś
jasko_mama Re: Sanatorium 07.07.05, 23:10 Własnie tam byłam. Pełna oferta jest w internecie, a jechac można bez skierowania oczywiście również. Tylko trzeba zabrac wszystkie wyniki badań. Zawsze na poczatku jest wizyta u lekarza, który ustala zabiegi. Goraco polecam!!! Pozdrawiam Basia Odpowiedz Link Zgłoś
ave13 Re: Sanatorium 08.07.05, 11:34 Witam. Mam pytanie do osób które były w tym sanatorium - jaki jest orientacyjny koszt pobytu ? Czy jest róznica w cenie jesli do sanatorium kieruje lekarz lub jesli jedzie z "wolnej reki"? Jak długo trwa pobyt w sanatorium ? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiai1 Re: Sanatorium 08.07.05, 22:54 Wydaje mi sie, ze to swietny pomysl ! A jak dlugo trzeba tam byc zeby te wszystkie zabiegi przyniosly pozytywny skutek ? Tak w ogole, to jedna z moim znajomych tez tam byla i tez ma 3 dzieci (blizniaki+singielek) ! pozdrawiam forumowiczki ! PS: Nie wiecie gdzie jeszcze w Polsce jest takie "cudowne" miejsce ? Odpowiedz Link Zgłoś
jasko_mama Re: Sanatorium 11.07.05, 00:07 różnica w cenie jets taka, że jadąc na skierowanie nie płacisz w ogóle (ewentualnie jakaś mała dopłata do wyżywienia i noclegów) a jadąc prywatnie płacisz za wszyystko, nie sa to jednak straszne ceny, np. pamietam jak byłam w 2002r. to doba pobytu z wyżywieniem i dwoma zabiegami kosztowała w dwuosobowym pokoju 69 zł. Aktualne ceny znajdziecie napewno na podanej przez jedną z dziewczyn stronie internetowej. Minimalny okres pobytu to 10 dni zabiegowych, czyli w praktyce dwa tygodnie. Oprócz Połczyna słyszałam, że podobny profil leczenia jest w Krynicy Górskiej, ale podobno nie maja takich wyników jak w Połczynie. pozdrawiam, życzę owocnego wypoczynku w sanatorium Basia (mam posanatoryjnej córeczki Odpowiedz Link Zgłoś