Dodaj do ulubionych

Sanatorium

23.06.05, 20:28
Czy wiecie które jest najlepsze i specjalizuje sie w leczeniu niepłodności, i
jakie są szane dostać się tam bezpłatnie to jest ze skierowania?
Obserwuj wątek
    • dawida_24 Re: Sanatorium 23.06.05, 20:57
      słyszałam, że takie sanatorium jest w Krynicy Zdroju
    • samanta25 Re: Sanatorium 23.06.05, 23:07
      Połczyn Zdrój, podobno pary które tam przebywały są rodzicami
      ps. moja koleżanka tam była i ma 3-kę dzieci, lekarze nie dawali jej szans na
      ciążę

to już 43 cykl starań ale już latem będę w ciąży wink)

www2.fertilityfriend.com/home/samanta
      • evita76 Re: Sanatorium 23.06.05, 23:12
        Dzięki,
        • ela333 Re: Sanatorium 24.06.05, 20:39
          ale to znaczy w jaki sposób leczą w sanatorium nieplodność? I czy trezba tam
          jechać z mężem? To nie lepiej na wczasy? Napiszcie coś o taki sanatorium, może
          się zdecyduję w swej rozpaczy....
          • lomre Re: Sanatorium 27.06.05, 22:45
            Podrzucam wątek. Też słyszałam o skuteczniości sanatorium, ale do końca nie
            wiem jak to przebiega.
            • jasko_mama Re: Sanatorium 28.06.05, 22:44
              Ja byłam właśnie w Połczynie i to rzeczywiście najlepsze z tradycjami leczenia
              niepłodności. Trafiłam tam po operacji na endometriozę, w trakcie hormonów -
              sztucznej menopauzy. Nie wiem czy to pomogło, ale w pierwszym cyklu po
              odstawieniu hormonów zaszłam. Wczesniej 3,5 roku starań - fakt z endo, ale
              jednak. Wierzę, że sanatorium pomogło, napewno nikomu nie zaszkodzi, a super
              działa na psyche. Jedzie sie samej, albo z facetem (teraz można, bo kiedys to
              było tylko żeńskie sanatorium!). Ja byłam na skierowanie z NFZ, po leczeniu
              operacyjnym. Zabiegi są świetne, chociaż troszkę dziwne... Np. zakładają do
              pochwy tampony z borowiny (takie czarne błotko) i tak sie leży 20min pod
              kocykiem, albo dla lepszej skuteczności z borowinką jeszcze na brzuszku, potem
              wszystko wypłukują i jest ok. Do tego polecam kapiele solankowe, perełki wodne,
              bicze - naprawde świetny relaks!!!

pozdrawiam Basia
              mama córeczki, prawie dwuletniej panienki smile
              • marta126 Re: Sanatorium 07.07.05, 22:00
                Też słyszałam dużo pozytywnego o Połczynie Zdroju - osoby które tam były są
                mamami
                Jestem bardzo zainteresowana szczegółami, jak to załatwić i jak dlugo się czeka
                i czy można tam pojechać samemu bez skierowania

Pozdrawiam
    • marta126 Re: Sanatorium 07.07.05, 22:20
      W połczynie Zdroju w jedznym z podzakładów są następujące profile lecznicze
      Profile Lecznicze:
      choroby ginekologiczne i niepłodność, osteoporoza, rehabilitacja narządu ruchu

www.uzdrowisko-polczyn.pl/podhale_zabiegi.html
      Co o tym myślicie - może warto sprobować????
      • jasko_mama Re: Sanatorium 07.07.05, 23:10
        Własnie tam byłam. Pełna oferta jest w internecie, a jechac można bez
        skierowania oczywiście również. Tylko trzeba zabrac wszystkie wyniki badań.
        Zawsze na poczatku jest wizyta u lekarza, który ustala zabiegi.
        Goraco polecam!!!
        Pozdrawiam Basia
        • ave13 Re: Sanatorium 08.07.05, 11:34
          Witam.
          Mam pytanie do osób które były w tym sanatorium - jaki jest orientacyjny koszt
          pobytu ? Czy jest róznica w cenie jesli do sanatorium kieruje lekarz lub jesli
          jedzie z "wolnej reki"? Jak długo trwa pobyt w sanatorium ?
      • gosiai1 Re: Sanatorium 08.07.05, 22:54
        Wydaje mi sie, ze to swietny pomysl ! A jak dlugo trzeba tam byc zeby te
        wszystkie zabiegi przyniosly pozytywny skutek ? Tak w ogole, to jedna z moim
        znajomych tez tam byla i tez ma 3 dzieci (blizniaki+singielek) !
        pozdrawiam forumowiczki !
        PS: Nie wiecie gdzie jeszcze w Polsce jest takie "cudowne" miejsce ?
        • jasko_mama Re: Sanatorium 11.07.05, 00:07
          różnica w cenie jets taka, że jadąc na skierowanie nie płacisz w ogóle
          (ewentualnie jakaś mała dopłata do wyżywienia i noclegów) a jadąc prywatnie
          płacisz za wszyystko, nie sa to jednak straszne ceny, np. pamietam jak byłam w
          2002r. to doba pobytu z wyżywieniem i dwoma zabiegami kosztowała w dwuosobowym
          pokoju 69 zł. Aktualne ceny znajdziecie napewno na podanej przez jedną z
          dziewczyn stronie internetowej. Minimalny okres pobytu to 10 dni zabiegowych,
          czyli w praktyce dwa tygodnie. Oprócz Połczyna słyszałam, że podobny profil
          leczenia jest w Krynicy Górskiej, ale podobno nie maja takich wyników jak w
          Połczynie.

pozdrawiam, życzę owocnego wypoczynku w sanatorium
          Basia (mam posanatoryjnej córeczki smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka