marion35 11.07.05, 17:34 Dziewczyny rozumiem,że hcg które mam zrobić 14 dni po IUI to jest badanie krwi? A ile się czeka na wynik? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ada80 Re: HCG ??????? 11.07.05, 17:40 marion35 napisała: > Dziewczyny rozumiem,że hcg które mam zrobić 14 dni po IUI to jest badanie > krwi? > A ile się czeka na wynik? to zależy gdzie robisz W Novum czeka się 1 godzinę i mozna dowiedzieć się telefonicznie-no ale to w Wa-wie. Wiem, że są labolatoria gdzie czeka się kilka dni))). Sprawdź u siebiePowodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: HCG ??????? 12.07.05, 07:31 Wyników badannie powinno podawać sięprzez telefon. Poza tym musisz sprawdzić jak przyrasta beta bo to jest potwierdzeniem ciązy na tym etapie. Odpowiedz Link Zgłoś
monia515 Re: HCG ??????? 12.07.05, 08:12 "> Wyników badannie powinno podawać sięprzez telefon. Poza tym musisz sprawdzić > jak przyrasta beta bo to jest potwierdzeniem ciązy na tym etapie." Beta, to właśnie oznaczenie beta-HCG (Gonadotropina kosmówkowa). Hormon jest wydalany z moczem ciężarnej i dzięki temu wykrywanie jego obecności stało się podstawą działania powszechnie stosowanych testów ciążowych. Nie musisz oznaczać HCG z krwi, możesz to zrobić testem sikanym, a potem poprawić badaniem krwi- oznaczenie przyrostu bety jest bardzo ważne. Odpowiedz Link Zgłoś