Dodaj do ulubionych

mam dopiero 21 lat

01.08.05, 11:23
Obserwuj wątek
    • aga1004 Re: mam dopiero 21 lat 01.08.05, 11:28
      no własnie mam dpopiero 21 lat 3 letniego syna i problem z zajściem w ciąze.
      wprawdzie za mną dopiero 6 cykli ale już sie martwie za pierwszym razem nie było
      kłopotu jednak zbyt wiele par wokół mnie też ma problem z poczęciem 2 dziecka
      niektóży juz wiedzą że nie mogą ich mieć a mi lekarz kazał czekać jeszcze 6
      cykil ale czy warto może lepiej już zrobić jakieś badania ??? poradzcie coś acha
      słyszałam o kilku przypadkach gdzie tzkie młode dziewczyny jak ja dowiadywały
      sie że nie mają szans na własne dxziecko bo ich organizm nie wytważał jajeczek .
      więc może lepiej nie czekac???
      • pimpek_sadelko Re: mam dopiero 21 lat 01.08.05, 11:34
        jesli nie mozesz poczekac ( chociaz biorac pod uwage, ze dziecko juz masz...
        wypowiedz gina jest jak najbardziej ok) to idz na monitorowanie cyklu: kilka
        razy w cyklu robi sie badanie usg sprawdzajace jak przebiega jajeczkowanie.
        na moj gust panikujesz.. a z tum wytwarzaniem lub nie jajeczek to bujda na
        resorach.
        z doswiadczenia moge Ci powiedziec, ze nie ma nic gorszego niz latanie po
        lekarzach i na ich komende ROBINIE dziecka... jestes tak mlodziutka... chcesz
        sie w to pchac po kilku cyklach staran? nie wierze!
      • monia515 Re: mam dopiero 21 lat 01.08.05, 11:35
        Pewności, że jest wszystko ok mieć nie możesz; ale po co od razu ten czarny
        scenariusz???
        Masz dopiero 21 lat, urodziłaś jedno dziecko, starasz się DOPIERO 6 miesięcy..
        skąd myśl o niewytwaRZaniu komórek jajowych???

Proponuję monitorowanie cyklu. Jak długie masz cykle??
        • aga1004 Re: mam dopiero 21 lat 01.08.05, 11:53
          z tą długością jest róznie ostatnio 26 dni wcześniej 28 31 35 27 za karzdym
          razem jest inaczej pozatym mam plamieniania ok tyg po zakonczonej@ miałam na to
          robione badania ale nic nie wykazały żadna nadzerka zgrubienie sluzówki a mój
          organizm zachowuje sie jak bym była w ciązy to słowa pani doktorwłaśnie tak sie
          coraz częściej zastanawiam może poczekać kilka lat zaczne pracować ale czy
          jeszcze póżniej mi sie zechce moge przecież poczekać jak wiele dziewczyn i ok30
          zacząć starania o naszego baby
          • monia515 Re: mam dopiero 21 lat 01.08.05, 13:44
            To już musi być Twoja decyzja: teraz czy za 10 lat.
            Radziłabym jedynie monitorować dla świętego spokoju ze 2 cykle- będziesz
            wiedziała czy masz pęcherzyki, jakie, ile, czy pękają i kiedy. ŁAtwiej Ci
            będzie 'wcelować' w odpowiedni moment...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka