aga1004 Re: mam dopiero 21 lat 01.08.05, 11:28 no własnie mam dpopiero 21 lat 3 letniego syna i problem z zajściem w ciąze. wprawdzie za mną dopiero 6 cykli ale już sie martwie za pierwszym razem nie było kłopotu jednak zbyt wiele par wokół mnie też ma problem z poczęciem 2 dziecka niektóży juz wiedzą że nie mogą ich mieć a mi lekarz kazał czekać jeszcze 6 cykil ale czy warto może lepiej już zrobić jakieś badania ??? poradzcie coś acha słyszałam o kilku przypadkach gdzie tzkie młode dziewczyny jak ja dowiadywały sie że nie mają szans na własne dxziecko bo ich organizm nie wytważał jajeczek . więc może lepiej nie czekac??? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: mam dopiero 21 lat 01.08.05, 11:34 jesli nie mozesz poczekac ( chociaz biorac pod uwage, ze dziecko juz masz... wypowiedz gina jest jak najbardziej ok) to idz na monitorowanie cyklu: kilka razy w cyklu robi sie badanie usg sprawdzajace jak przebiega jajeczkowanie. na moj gust panikujesz.. a z tum wytwarzaniem lub nie jajeczek to bujda na resorach. z doswiadczenia moge Ci powiedziec, ze nie ma nic gorszego niz latanie po lekarzach i na ich komende ROBINIE dziecka... jestes tak mlodziutka... chcesz sie w to pchac po kilku cyklach staran? nie wierze! Odpowiedz Link Zgłoś
monia515 Re: mam dopiero 21 lat 01.08.05, 11:35 Pewności, że jest wszystko ok mieć nie możesz; ale po co od razu ten czarny scenariusz??? Masz dopiero 21 lat, urodziłaś jedno dziecko, starasz się DOPIERO 6 miesięcy.. skąd myśl o niewytwaRZaniu komórek jajowych??? Proponuję monitorowanie cyklu. Jak długie masz cykle?? Odpowiedz Link Zgłoś
aga1004 Re: mam dopiero 21 lat 01.08.05, 11:53 z tą długością jest róznie ostatnio 26 dni wcześniej 28 31 35 27 za karzdym razem jest inaczej pozatym mam plamieniania ok tyg po zakonczonej@ miałam na to robione badania ale nic nie wykazały żadna nadzerka zgrubienie sluzówki a mój organizm zachowuje sie jak bym była w ciązy to słowa pani doktorwłaśnie tak sie coraz częściej zastanawiam może poczekać kilka lat zaczne pracować ale czy jeszcze póżniej mi sie zechce moge przecież poczekać jak wiele dziewczyn i ok30 zacząć starania o naszego baby Odpowiedz Link Zgłoś
monia515 Re: mam dopiero 21 lat 01.08.05, 13:44 To już musi być Twoja decyzja: teraz czy za 10 lat. Radziłabym jedynie monitorować dla świętego spokoju ze 2 cykle- będziesz wiedziała czy masz pęcherzyki, jakie, ile, czy pękają i kiedy. ŁAtwiej Ci będzie 'wcelować' w odpowiedni moment... Odpowiedz Link Zgłoś