Dodaj do ulubionych

Początek - decapeptyl. Kto ze mną?

24.08.05, 09:57
Witajcie! To mój pierwszy post na tym forum. Właśnie - od poniedziałku 22.08 - zaczęłam przyjmować decapeptyl. Jest tu ktoś jeszcze w trakcie leczenia?
Obserwuj wątek
    • ooo7 Re: Początek - decapeptyl. Kto ze mną? 24.08.05, 10:08
      Na endometriozę bierzesz? Nie lepiej po prostu usunać zmiany zamiast meczyc sie
      pół roku.
      • inga30 Re: Początek - decapeptyl. Kto ze mną? 24.08.05, 10:12
        nie to chyba raczej poczatek długiego protokolu do in vitro?
        • inga30 Re: Początek - decapeptyl. Kto ze mną? 24.08.05, 10:15
          no właśniesmile. W tej chwili kłuje się do krótkiego protokołu Magda i na wynik
          czeka Ewa. ja trochę później, ale bedę miala krótki protokół - moze dogonięsmile
          • azzurrina Re: Początek - decapeptyl. Kto ze mną? 24.08.05, 10:25
            Powodzenia i dzięki za info! Ja mam mieć długi protokół. Czy macie jakiś swój wątek czy spotykacie sie po prostu "gdzieś na forum"?
            • inga30 Re: Początek - decapeptyl. Kto ze mną? 24.08.05, 10:48
              nie nie ma watku moze załóż - in vitro wrzesień , może się jeszcze wpiszą
              jakieś dziewczyny?
              • azzurrina Re: Początek - decapeptyl. Kto ze mną? 24.08.05, 10:56
                Jak kazałaś tak zrobiłam smile
                Zobaczymy czy ktoś jeszcze odpowie. Było by mi zdecydowanie milej tak razem z innymi to przechodzić smile
      • azzurrina Re: Początek - decapeptyl. Kto ze mną? 24.08.05, 10:12
        nie, przed in vitro...potem ma wejść gonal-f.
        • ooo7 Re: Początek - decapeptyl. Kto ze mną? 24.08.05, 10:18
          DZiewczyny ile tygodni trwa krótki protokół. Tzn od podjecia decyzji o IVF
          do "poczęcia" ile to zajmuje w przybliżeniu. Biorąc pod uwagę, że mam normalną
          książkową owulację, drożne jajowody, super zdrowego męża a kiedyś miałam
          endometriozę.
          • inga30 Re: Początek - decapeptyl. Kto ze mną? 24.08.05, 10:46
            sam krótki protokól trwa 2 tygodnie, w większości klinik I in vitro raczej
            robia długi protokół - ok 4 tygodni.
            Dłużej natomiast trwaja badania przed in vitro. jajowody nie mają znaczenia-
            równie dobrze moga byc niedrożne. Ale np. w novum musisz mieć: badanie ogólne,
            usg piersi, wazną cytologie, dobrą bakteriologie i posiew z kanału szyjki -
            koniecznie z ostatnich 2 miesięcy, wizyte u internisty- bo bedziesz miała
            narkozę, badania genetyczne - ok 5 tygodni.
    • azzurrina przed pierwszym in vitro 24.08.05, 10:16
      To nie tylko mój pierwszy wątek na forum ale również pierwsza próba zajścia w ciążę. Plemniki mojego męża można tylko "wyciagnąć" przy pomocy biopsji.
      • invicta1 Re: przed pierwszym in vitro 24.08.05, 10:18
        no to powodzenia-tu będziesz miała z kim podzielić się emocjami
      • loonia1 Re: przed pierwszym in vitro 24.08.05, 11:58
        hej, ja tutaj tez po raz pierwszy. i podobnie jak ty, zaczelam przygotowania do
        ivf. ze mna wszystko ok, tylko problem z plemnikami u meza... tez musiala byc
        biopsja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka