azzurrina 24.08.05, 09:57 Witajcie! To mój pierwszy post na tym forum. Właśnie - od poniedziałku 22.08 - zaczęłam przyjmować decapeptyl. Jest tu ktoś jeszcze w trakcie leczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ooo7 Re: Początek - decapeptyl. Kto ze mną? 24.08.05, 10:08 Na endometriozę bierzesz? Nie lepiej po prostu usunać zmiany zamiast meczyc sie pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
inga30 Re: Początek - decapeptyl. Kto ze mną? 24.08.05, 10:12 nie to chyba raczej poczatek długiego protokolu do in vitro? Odpowiedz Link Zgłoś
inga30 Re: Początek - decapeptyl. Kto ze mną? 24.08.05, 10:15 no właśnie. W tej chwili kłuje się do krótkiego protokołu Magda i na wynik czeka Ewa. ja trochę później, ale bedę miala krótki protokół - moze dogonię Odpowiedz Link Zgłoś
azzurrina Re: Początek - decapeptyl. Kto ze mną? 24.08.05, 10:25 Powodzenia i dzięki za info! Ja mam mieć długi protokół. Czy macie jakiś swój wątek czy spotykacie sie po prostu "gdzieś na forum"? Odpowiedz Link Zgłoś
inga30 Re: Początek - decapeptyl. Kto ze mną? 24.08.05, 10:48 nie nie ma watku moze załóż - in vitro wrzesień , może się jeszcze wpiszą jakieś dziewczyny? Odpowiedz Link Zgłoś
azzurrina Re: Początek - decapeptyl. Kto ze mną? 24.08.05, 10:56 Jak kazałaś tak zrobiłam Zobaczymy czy ktoś jeszcze odpowie. Było by mi zdecydowanie milej tak razem z innymi to przechodzić Odpowiedz Link Zgłoś
azzurrina Re: Początek - decapeptyl. Kto ze mną? 24.08.05, 10:12 nie, przed in vitro...potem ma wejść gonal-f. Odpowiedz Link Zgłoś
ooo7 Re: Początek - decapeptyl. Kto ze mną? 24.08.05, 10:18 DZiewczyny ile tygodni trwa krótki protokół. Tzn od podjecia decyzji o IVF do "poczęcia" ile to zajmuje w przybliżeniu. Biorąc pod uwagę, że mam normalną książkową owulację, drożne jajowody, super zdrowego męża a kiedyś miałam endometriozę. Odpowiedz Link Zgłoś
inga30 Re: Początek - decapeptyl. Kto ze mną? 24.08.05, 10:46 sam krótki protokól trwa 2 tygodnie, w większości klinik I in vitro raczej robia długi protokół - ok 4 tygodni. Dłużej natomiast trwaja badania przed in vitro. jajowody nie mają znaczenia- równie dobrze moga byc niedrożne. Ale np. w novum musisz mieć: badanie ogólne, usg piersi, wazną cytologie, dobrą bakteriologie i posiew z kanału szyjki - koniecznie z ostatnich 2 miesięcy, wizyte u internisty- bo bedziesz miała narkozę, badania genetyczne - ok 5 tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
azzurrina przed pierwszym in vitro 24.08.05, 10:16 To nie tylko mój pierwszy wątek na forum ale również pierwsza próba zajścia w ciążę. Plemniki mojego męża można tylko "wyciagnąć" przy pomocy biopsji. Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: przed pierwszym in vitro 24.08.05, 10:18 no to powodzenia-tu będziesz miała z kim podzielić się emocjami Odpowiedz Link Zgłoś
loonia1 Re: przed pierwszym in vitro 24.08.05, 11:58 hej, ja tutaj tez po raz pierwszy. i podobnie jak ty, zaczelam przygotowania do ivf. ze mna wszystko ok, tylko problem z plemnikami u meza... tez musiala byc biopsja. Odpowiedz Link Zgłoś