radlena 26.08.05, 19:52 dziewczyny powiedzcie mi jakie powiazanie ma estradiol z progesteronem żeby stwierdzic czy była owulacja i jeszcze jedno- jaki wynik progesteronu w fazie poowulacyjnej najnizszy wskazuje na to że była owulacja dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marijohanna Re: owulacja...? 27.08.05, 12:02 radlena napisała: > i jeszcze jedno- jaki wynik progesteronu w fazie poowulacyjnej najnizszy > wskazuje na to że była owulacja estradiol powinien byc w okolicach 200, a progesteron...hmmm... kiedys mialam (14 dc.) 2.3 i lekarz powiedzial, ze owulacja byla dopiero co. pare dni pozniej mialam juz ok. 18, ale mi lekarz robi zawsze monitoring, wiec i tak wiemy na pewno. a jakie masz wyniki?? Odpowiedz Link Zgłoś
radlena Re: owulacja...? 27.08.05, 14:13 wiesz...progesteron 8,63 w 21dc estradiol w 3 dc 140pmol\L,a w 9 dc1425pmol/L nie wiem co myslec - napewno owu jakas tam była ale niepełnowartościowa dzieki za odp Odpowiedz Link Zgłoś
marijohanna Re: owulacja...? 27.08.05, 15:07 nie chce cie wprowadzac w blad, nie znam sie na estradiolu w pierwszej fazie. progesteron troche niski jak na 21 dc. za to estradiol wysoki w 9 dc. ale moze to jakies inne jednostki niz znam. pozwol, ze odpowiem na twoje inne pytanie w tym watku. u mnie jest tak, ze ok. 10 dc. mierza mi lh, estradiol i progesteron. 4 dni po owulacji (mam zazwyczaj 13 dnia) progesteron i estradiol i 22 dc. znow progesteron i estradiol. mozna wtedy ocenic czy owulacja byla i czy masz faze II w porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś